פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי לב
    מורן
    02/11/2010

לפני מס ימים אבי עבר איזשהו אירוע בו חש סחרחורת ובלק אוט למס שניות יום לאחר מכן הרגיש לחץ בחזה שהקרין לכתף,הוא הופנה לשם ביצוע מיפוי לב במרפאה באסף הרופא וכרגע ממתין בתורו, אשמח לכל המלצה בנושא מומחה לפענוח מיפוי לב, קרדיולוג מומחה לשם המשך טיפול ואף מרפאה מומלצת לביצוע מיפוי הלב
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי לב

הוספת תגובה

• מיפוי לב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/11/2010

מיפוי לב היא בדיקה לא פולשנית שיעודה לבדוק זרימת דם לשריר הלב ואבחון מצבים של אוטם ישן. להבדיל מצנתור כלילי בו נבדק מצב העורקים הכליליים המזינים את הלב ונמדד שיעור ההצרויות בהן במיפוי לא נבדק מצב העורקים אלא יכולת זרימת הדם דרכם. במילים אחרות מיפוי לב תקין שולל מחלת לב כלילית משמעותית המצדיקה צנתור . מאידך אם המיפוי מוגדר כחיובי קיים חשד להצרויות בעורקים הכליליים הגורמות לקיפוח בזרמת הדם ללב במידה המצדיקה צנתור אבחנתי ואולי אם האבחנה תאושר גם בצנתור , טיפול על ידי באלון או אפילו התערבות על ידי ניתוח תלוי בדרגת ההצרות.

המומחים למיפויים הם הקרדיולוגיים העוסקים ברפואה גרעינית מעטים מהם עוסקים ברפואה פרטית אם בכלל. . אלה העובדים באסף הרופא הם טובים ומצוינים ואת בידים טובות ולא זקוקה ליעוץ נוסף. אם הבדיקה תהיה תקינה ואני מקווה שכך יהיה אביך לא זקוק לברור נוסף. אם הבדיקה תהיה פתולוגית יש להיוועץ עם קרדיולוג, לגבי הצורך בצנתור. תלוי בדרגת הפגיעה ומידת המעורבות של שריר הלב בתהליך. אם ההפרעה לזרימת דם נרחבת בהחלט מוצדק צנתור בהקדם.

בדיקות אלה והפרשנות שלהם הם ''לחם חוקם'' של כל הקרדיולוגים וכל מומחה לקרדיולוגיה יכול לעזור לך.

בברכה ובאיחולי ''בשורות טובות''
    טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך חיי הסטינט
    אדוארד קלימל
    01/11/2010

שלום
    לכמה שנים מחזיק סטינט בלתי מצופה?החומר שממנו עשוי אינו מתכלא עם הזמן?
    תודה סנדו

לקביעת תור
    סגירה
    אורך חיי הסטינט

הוספת תגובה

• אורך חיי הסטינט - תגובה

ד''ר טובי רסין
    03/11/2010

הסטנטים ללא כל קשר אם מצופים ואם לא עשוים סגסוגת של מתכת ולכן אינם נספגים ולא מתכלים. הצפי מבחינת ההתקדמות הטכנולוגית היא כי הדור הבא של הסטנטים יהיו אכן סטנטים שיהיו עשוים לא ממתכת אלא מפולימר מתכלה. בשלב זה כל הסטנטים בארץ ובעולם עשוים כולם ( מצופים ולא מצופים) ממתכת.

הסטנטים המצופים או בשפה הרפואית DES עשוים מתכת המצופהן בפולימר שבו מושרית תרופה. התרופה תפקידה לעכב את חלוקת תאי האנדותל שצמיחה שלהם היא הסיבה העיקרית לחסימות חוזרות בסלילים התומכים. התרופה נספגת לאחר כשישה חודשים ונעלמת, זו היא התקופה הקריטית שבה הסטנטים עוברים הצרות חוזרת.לאחר תקופה זו שבה התרופה נספגה נותר ''שלד המתכת'' לתמיד.

אם מסיבה כלשהי חלה חסימה חוזרת בסליל התומך. בכל זמן שהוא, לא ניתן להוציאו אלא ניתן להשתיל על גביו סליל תומך נוסף בדרך כלל ללא כל סיבוכים. יש מקרים בודדים בהם הושתלו אפילו שלושה סלילים תומכים אחד על השני ללא כל פגיעה בעורק או בלב.

בברכה
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטינטים

אדוארד קלימן
    13/11/2010

שלום לך ד"ר ואלף תודות על התשובה המפורטת והיעילה .
    אדוארד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רסין: איזו אנטיביויקה?
    דניאל
    31/10/2010

ראשית, אני מודה לך מאוד על תשובתך.

שנית, איזו אנטיביוטיקה עלי לקחת ואיזו כמות [ראומטיק פיבר בילדות בלי פגיעה במסתמים]

בתודה,

דניאל

הוספת תגובה

• לד"ר רסין: איזו אנטיביויקה? - תגובה

ד''ר טובי רסין
    31/10/2010

התכשיר המומלץ לפני טיפולי שיניים הוא מוקסיפן. המינון הנדרש 1.0 גרם שהם שתי קפסולות של מוקסיפן פורטה 500 מ''ג כל אחת.

במקרה שלך מדובר בזהירות יתר כפי שכבר כתבתי קודם.

בהצלחה עם טיפולי השיניים

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל - עדכון בהנחיות

אייל
    01/11/2010

ההנחיות שונו לפני מס' שנים בכנס הקרדיולוגי העולמי שהתקיים בברצלונה. תקרא את מה שכתבתי לדר' רסין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שאלתי אותך.

דניאל
    01/11/2010

לא שאלתי אותך.

אתה לא רופא ולא מנהל הפורום, ואל תתיימר לתת תשובות רפואיות
    מקצועיות לאנשים.
    אם לא מוצא חן בעיניך מה שהרופאים כאן כותבים, אז תפתח לך בלוג או משהו כזה ותמסור שם את הרהורי לבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל

סטניסלב
    01/11/2010

אינני מכיר את אייל, אני קרדיולוג, ולעניות דעתי גם אייל ע"ס המידע שהוא מציג.
    אייל צודק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דניאל
    02/11/2010

אם הייתם קוראים את מה שהרופא ענה, הייתם מבינים שהוא כתב בדיוק את זה, וגם כתב מה כדאי לעשות כאמצעי זהירות נוסף.
    לכן, אין לכם מה להתערב. זה לא פורום תמיכה, זה פורום מקצועי שבו שואלים את הרופאים שאלות, ולא את שאר החולים/קוראים.
    אין לכם מה להתערב ומה לייעץ בעניינים מקצועיים בפורום הזה, הידיעה שלכם מוגבלת, ואתם משחקים בחיי אדם בייעוץ הדמי מקצועי שלכם.
    תחפשו לכם משהו אחר להתעסק בו, בתחום שלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

שי
    31/10/2010

מאוד מעריך את תשומת הלב....שלך לכל פונה בצורה בהירה ומהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר 3 צינתורים- מה ערכי לחץ דם הרצ
    שי
    30/10/2010

אני אחרי 3 צינתורים (השלישי היה בסדר), רציתי לברר מה גבולות ערכי הלחץ דם שצריך להיות לי, עד לפני חודש וחצי לקחתי אוקסאר פלוס וגם קרדילוק , והערכים היו בממוצע 115/65
    שיניתי רק לאוקסאר וגם קדלילטק וכעת זה 135/75
    חשוב לי לדעת מה מומלץ מבחינתכם למי שכבר עשה צונתרים. תודה

הוספת תגובה

• לאחר 3 צינתורים- מה ערכי לחץ דם הרצ - תגובה

ד''ר טובי רסין
    31/10/2010

ערכי לחץ דם תקינים בכל האוכלוסיה מוגדרים כערכים של 120/80. מקובל להתחיל לטפל תרופתית בערכים מעל 140/90 אלא שאם כבר אתה מקבל טיפול רצוי מאד להגיע לערכי המטרה כלומר 120/80.

העובדה שאתה אחרי צנתורי לב כלומר עם מחלה טרשתית מחייבת אכן להגיע לערכי מטרה אלה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה ברשותך הנדיבה

שי
    31/10/2010

אני מודה לך על התייחסותך המהירה.
    בהמשך לתשובתך עוד שאלה , באם אחזור לאוקסאר פלוס וכדור קרדיולוג שגם לוקח אני מניח שאקבל כבעבר ערכים של 115/60 לערך
    האם זה בסדר?
    מודה לך שוב על התייחסותך המקצועית.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה ברשותך הנדיבה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    31/10/2010

על פניו זה שילוב מצוין . במקרה שלך העובדה שהוא עבד טוב בעבר תומכת בכך עוד יותר. מדובר למעשה בשילוב של שלושה תכשירים. אוקסאר פלוס מכיל מרחיב כלי דם יחד עם משתן ואילו הקרדילוק הוא תכשיר בעל השפעה ישירה מגינה על הלב.

בהצלחה
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם - לדר' רסין

אייל
    01/11/2010

המטרה היא פחות מ 140/90 (אם אין סכרת כידוע לך) ולא 120/80 אלא אם כן מטפלים במכונות ולא באנשים. לכן מי שעם לחץ דם 110/70 לא תמליץ להעלות את לחץ הדם, נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים ומחלות לב
    דניאל
    26/10/2010

שלום, בילדותי היתה לי קדחת שגרונית. לא נשאר נזק בלב.
    האם ההנחיות הן שעלי לקבל טיפול אנטיביוטי מונע [על מנת למנוע נזק עתידי ללב] לפני כל טיפול שיניים? הרופאים שלי חלוקים בדעתם לגבי זה.

ואם כן, מהי ההנחיה? [כאמור, אני שואל מבחינה קרדיולוגית, כדי שלא תתפתח בעיה בלב]

אני בן 45 כיום.

בתודה,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שיניים ומחלות לב

הוספת תגובה

• טיפול שיניים ומחלות לב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    31/10/2010

חולים עם מחלות מסתמיות זקוקים לטיפול אנטיביוטי מונע לפני טיפולי שיניים ללא כל צורך בסיבה לפגיעה המסתמית אם היא רוימטית או אחרת. הטיפול האנטיביוטי נדרש היות ובמהלך טיפולי השיניים חודרים חיידקים לזרם הדם ובחולים עם מחלות מסתמים הם עלולים ל''התיישב'' על גבי המסתם ולגרום לו לנזק. הדבר נכון לא רק לטיפולי שיניים אלא לכל פעולה רפואית המלווה חדירה של חיידקים לדם- מצב הקרוי בקטרמיה.

מהתיאור שלך הקדחת השגרונית לא גרמה כל נזק למסתמים ולכן לא חייב לקבל טיפול אנטיביוטי. מאידך היות ומדובר במנה חד פעמית של אנטיביוטיקה שעה לפני הטיפול אם יש ספק אפילו קל כדאי מאד לקבל את הטיפול שהאו נטול תופעות לוויא כמעט.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה אחרי צינטור
    סנדו
    25/10/2010

שלום
    אני בן 55 לאחר התקף לב וצינטור מלפני 5 ח עם השתלת סטינט לא מצופה .
    מקבל פלויקס 75, קרטיה , קריסטור ,10 חומצה פולית 5 ,וניאספאן ,הולך הליכה מואצת שעה ביום בבוקר כל יום .
    מפריעה לי החולשה שאני מרגיש רוב שעות היום למרות שכל בדיקות הדם שעשיתי תקינות כולל השומנים למעט ה HDL שהוא מעט נמוך 35 .
    האם יש לזה הסבר?
    לפני ההתקף הייתי מרים משכולות ומאז ההתף הפסקתי,אולי השרירים נחלשו עם הזמן.
    מתי אני יכול לחזור להרים משכולות?

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה אחרי צינטור

הוספת תגובה

• חולשה אחרי צינטור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    26/10/2010

סנדו שלום.
    באופן עקרוני, אתה כבר 5 חדשים לאחר התקף הלב, ולכן לא אמורה להיות לך מגבלה בביצוע מאמץ גופני. באופן כללי, לא מומלצת הרמת משקולות כספורט לחולי לב, אלא הרבה יותר פעילות אירובית של הליכה, ריצה או שחיה. החולשה שיש לך הינה חלק מן התגובה להתקף הלב, במקביל לחלק מן התרופות שאתה לוקח, ובמקביל לעובדה שתקופה ארוכה לא התאמנת (וזו הסיבה העיקרית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת שגרונית וטיפול דנטאלי
    דניאל
    22/10/2010

שלום, בילדותי היתה לי קדחת שגרונית. לא נשאר נזק בלב.
    האם ההנחיות הן שעלי לקבל טיפול אנטיביוטי מונע [על מנת למנוע נזק עתידי ללב] לפני כל טיפול שיניים? הרופאים שלי חלוקים בדעתם לגבי זה.

ואם כן, מהי ההנחיה? [כאמור, אני שואל מבחינה קרדיולוגית, כדי שלא תתפתח בעיה בלב]

אני בן 45 כיום.

בתודה,
    דניאל

הוספת תגובה

• קדחת שגרונית וטיפול דנטאלי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    31/10/2010

אנא ראה פניתך האחרונה באותו נושא.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ct אנגיוגרפיה
    ברברה
    21/10/2010

בבדיקה אובחן:
    lad אי סדירות מינימלית בסגמנט פרוקסימלי
    מה משמעות הדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ct אנגיוגרפיה

הוספת תגובה

• בדיקת ct אנגיוגרפיה - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    21/10/2010

ברברה שלום.
    משמעות הבדיקה היא שקיימת אצלך אי סדירות באחד העורקים הכליליים, תופעה שקיימת אצל רוב האוכלוסיה, ללא כל היצרות משמעותית. ההשלכות של ממצאים אלו הן שאת צריכה לשמור על ערכי שומנים נמוכים בדם (כולסטרול, LDL וטריגליצרידים), לבצע פעילות גופנית, לעקוב אחר ערכי לחץ דם ולא לעשן. כל אלו ימנעו התפתחות אי הסדירויות להיצרות משמעותית בעתיד הרחוק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    טליה
    17/10/2010

לדר שלום

אני בן 31 סובל מיל"ד מטופל בנורוואסק 5מ"ג.כולוסטרול תקין אך טריגלצרידים קצת גבוהים(220).ללא היסטוריה של מחלות איסכמיות במשפחה.

מזה כמה חודשים אני סובל מהתקפים של כאבים בחזה בצורה של לחץ במרכז החזה כמו כן אני מרגיש לחץ בכתף שמאל שמטפשט לאורך כל היד ולפעמים הירדמות של עאצבעות ביד שמאל ובנוסף כאב בשיניים וכאבים בגב הדבר מלווה בהרגשה כללית לא טובה כאילו משהו תקוע לי בגרון וקשה לי לנשום.ההתקפים לא קשורים למאמץ ונמשכים פרקי זמן שונים מכמה דקות ועד לכמה שעות.
    במהלך התקופה הזאת ביצעתי בדיקת מאמץ שהייתה תקינה (מאמץ של 15 דקות ללא כאבים או שינויים באקג), בדיקת אקו-לב שהייתה תקינה וגם צילום חזה.
    כמו-כן הייתי מאושפז במשך 5 ימים וכל הבדיקות היו תקינות. הקרדיולוג שלי שלח אותי לבדיקת צינטור וירטואלי שתוצאתו אני מצרף כקובץ.
    השאלה שלי היא האם למרות הבירור עדיין יכולה להיות לי בעיה לבבית שכן אני עדיין סובל מאותם כאבים בתדירות הולכת וגדלה(כמעט כל יום)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    19/10/2010

דני שלום.
    לאור כל הממצאים שאתה מתאר, הסיכוי שיש לך מחלת לב בשלב זה הינו אפסי. ממש אפסי. תהיה בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החדרת סטנט על פי מה נקבע הדבר?
    ריקי
    17/10/2010

דר' זיסמן שלום רב!
    מודה לך מאוד על התשובה ששלחת אלי ובהמשך העניין רציתי לדעת מהו השיקול להחדרת סטנט? האם מאחוזים מסויימים של סתימה? או משיקול אחר?
    אם לא יחדירו לי סטנט במהלך הצינתור האם אוכל להיכנס להריון כשאני מאובחנת כבעלת טרשת עורקים?
    תודה מראש על התייחסותך.
    ריקי.

הוספת תגובה

• החדרת סטנט על פי מה נקבע הדבר? - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    19/10/2010

ריקי שלום.
    החדרת סוג הסליל התומך נקבעת לא לפי חומרת ההיצרות, אלא לפי שיקולים אחרים, שעיקרם הוא הסבירות לקיום היצרות חוזרת בתוך הסליל התומך באותו חולה. (לדוגמא, בכל המצבים שבהם הסבירות להיצרות חוזרת גבוה יותר כמו אצל חולים סוכרתיים, היצרויות ארוכות, היצרויות בעורקים דקים, היצרויות בנקודות פיצול עורק, או היצרויות בנקודות שבהן היצרות חוזרת הינה מסוכנת במיוחד). אין כל קשר בין קיום טרשת עורקים, קיום סליל תומך בגופך, ולאפשרות שלך להיכנס להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לאחר צינתור
    ריקי
    14/10/2010

האם לאחר צינתור אפשר להיכנס להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר צינתור

הוספת תגובה

• הוספת מידע ופרטים רלוונטיים

ריקי
    14/10/2010

רציתי להוסיף שאני בת 42 ובמשפחתי יש בעיות לבביות אני שואלת לגבי הריון כי מפאת גילי המתקדם אין לי הרבה זמן להתמהמה אך האם בכלל אפשר להיות בהריון כשיש טרשת עורקים ולאחר צינתור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתמול עברתי צינטור PFO
    מצונטרת PFO
    14/10/2010

אני בת 33.

רציתי לדעת כמה זמן צריך לנוח עד לפעילות מלאה. (אני עובדת בעבודה די מאומצת הכוללת סחיבה ועמידה על הרגליים)

כמה מותר בכלל לסחוב,

כמה מהעבודות הבית מותר לעשות. (שטיפת רצפה למשל)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אתמול עברתי צינטור PFO

הוספת תגובה

• אתמול עברתי צינטור PFO - תגובה

ד''ר טובי רסין
    14/10/2010

צר לי אך על פי הנתונים שציינת לא ניתן לענות על השאלות ששאלת . היות והמידע שמסרת מאד כללי אשיב לך במידע כללי ואם תצייני פרטים מדויקים יותר אשתדל לחדד את התשובה.

PFO הוא פתח במחיצה הבין עליתית הקיים בחיים העובריים ( כל עוד אנו ברחם והריאות לא מתפקדות) ואמור להסגר מיד לאחר הלידה. בחלק קטן הפתח לא לגמרי נסגר וקיים מעבר של דם בין העליות . אם המעבר הוא מצד שמאל לימין חל עוצס על לב ימין המזרים דם לראות והחדר הימני עלול להתרחב עם התפתחות יתר לחץ דם ראתי ( נדיר מאד).

אם המעבר הוא מימין לשמאל ( בדרך כלל קורה בעת שיעול או מאמץ פתאומי) עלולים לעבור תסחיפים מצד ימין לצד שמאל ומשם חס וחלילה למוח.

ההתויה לסגירה של PFO היא או אירועים מוחיים חולפים או התפתחות הגדלה של חדר ימין.

במקרים אלה ההחלטה על חזרה לעבודה נקבעת על פי הסיבה לפעולה וממצאי בדיקת האקו לב לאחר הפעולה ( לא ציינת מה היו הממצאים).

עצם הצנתור עצמו בלי קשר לסיבה מקנה זכות לשבוע של חופש אם עבודתך עבודה משרדית ושבועיים אם עבודה פיזית. חופש מחלה ארוך יותר וחזרה הדרגתית לעבודה נקבעים אם קיימת תחלואה משנית ( ראה המבוא שציינתי).

בברכה
    והחלמה מלאה
    טובי רסין

\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

מצונטרת PFO
    14/10/2010

הצינתור נעשה לי עקב ארועיים מוחיים שקבלתי וגם הגדלה של חדר הלב.

אני לא מחפשת חופשת מחלה, היות ואני עצמאית.
    אני רוצה לדעת אם אני חייבת לנוח.

אחרי האקו אתמול אמרו לי שהכל נראה תקין ולחזור שוב על אקו עוד 3 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם בצינתור לאשה בת 81
    משה
    13/10/2010

אימי בת 81 והומלץ לה להחליף מסתם בצינטור.
    לפני כ-3 שנים הובחן בפעם הראשונה שיש היצרות של המסתם.
    בבדיקה אקו לב לפני כ-3 שנים 1.1 ס"מ לערך.
    בהמלצת הרופא אימי הגיעה לבדיקות חוזרות אחת לחצי שנה.
    במשך כ-3 שנים הבדיקות היו סבירות - סביב 1.1 ס"מ.
    אימי אשה שמנה שמתקשה לרזות.
    הרופא המליץ לה לרזות אולם בפועל זה לא קורה.
    לאחרונה אובחן בבדיקת אקו לב היצרות של 0.9 מ"מ
    כשלפני חצי שנה היה 1.103
    לאור כך הרופא המליץ על החלפת מסתם בצינטור.
    מבדיקה הבנתי שבעולם יש אלפי מקרים כאלה ובישראל עשרות.
    הוברר לי שהטכנולוגיה נמצאת עדיין בתחילת דרכה ותוצאות ו/או השלכות לטווח הארוך עדיין חסרות לאור התקופה הקטנה של הטכנולוגיה.
    אימי אשה שלא סבלה מהלב במהלך שנותיה.
    עברה ניתוחים להחלפת ברכיים לפני כ-9 שנים. ניתוח להסרת הרחם לפני יותר מ 10 שנים. מטופלת בתרופות להורדת קולסטרול, נגד בריחת סידן, מקבלת אספירין מעל 3 שנים עקב חשש לארוע מוחי קל - לא בטוח שהיה ארוע כזה אך היא אושפזה להשגחה לשבוע כשלבסוף הומלץ על אספירין ןעל מעקב אחת לחצי שנה. אימי במעקב רופאים לאורך עשרות שנים באופן סדיר, עורכת בדיקות דם מדי חצי שנה ובאופן כללי מצבה בסדר. יש לה בעיות רגילות של אדם מבוגר ויש מעקב ע"י רופאים באופן סדיר וקבוע.

הואיל והוזמן לאימי תור בזמן הקרוב לבדיקת היתכנות החלפת מסתם בצינתור רצינו לבדוק דעה נוספת וגם להעזר בפורום זה ולכן יש לי מס' שאלות ואודה לך אם תענה לי עליהן בהקדם:
    1. כמה זמן הטכנולוגיה הזו קיימת בעולם וכמה זמן בישראל?
    2. כמה מרכזים רפואיים בארץ עוסקים בכך וכמה רופאים בארץ עוסקים בכך וכמה פציינטים כבר עברו את התהליך?
    3. מי הרופא הכי מנוסה בארץ בתחום זה?
    4. האם יתכן שבשל שיקולים של "השתפשפות" בטכניקה החדשה עשויים לזמן את אימי לצינטור כזה מתוך שיקולים של לצבור ניסיון בתהליך על כמה שיותר מצונתרים, כדי לצבור ניסיון וזאת למרות שלא חייבים?
    5. האם אפשר להמליץ לי על רופא שיתן לי חוות דעת נוספת?

אודה על תשובה בהקדם האפשרי,

משה
    050-5362098
    [email protected]

הוספת תגובה

• החלפת מסתם בצינתור לאשה בת 81 - תגובה

ד''ר טובי רסין
    14/10/2010

הצרות של המסתם האורטלי היא אחת הבעיות השכיחות גיל המבוגר. הטיפול היחיד, כאשר קיימת התויה לכך עד לפני כשלוש שנים היה ניתוח לב פתוח. ניתוח לב פתוח באנשים קשישים גרם בעיות רפואיות קשות. לפני כשלוש שנים הושלם פיתוח של מסתם תותב הבנוי כמו סטנט שניתן להחדירו בצנתור. הסטנט הנ''ל בטיפול בעולם מספר שנים עם ניסיון על אלפי חולים. בארץ כשנתיים במרכזים הרפואיים תל אביב, שיבא, רבין, הדסה ועוד לא כולם מוכרים לי ומראש מתנצל אם השמטתי אחד.

ההתויה לביצוע הפעולה אינה דרגת ההצרות באקו לב אלא בראש ובראשונה התלונות ומצבו התפקודי של החולה. היות והטיפול קיים כשלוש שנים למרות התוצאות הטובות-מצוינות לא ניתן לחזות מה יקרה עם החולים לטווח של מעל חמש שנים ולכן כעת ההתויה היחדיה היא לחולים קשישים מעל גיל 80 הזקוקים לניתוח החלפת המסתם או חולים צעירים יותר שבשל תחלואה אחרת ( מחלות ריאה וכו) לא יעמדו בניתוח.

עלות הסליל התומך כ-120 אלף שקל ועלות כל הפעולה כ-180 אלף שקל ( נכלל בסל הבריאות בתנאים שציינתי כלומר גיל ותחלואה נלווית) לכן הסירי דאגה מליבך אף אחד לא יעשה פעולה כזו לשוא רק כדי ''להתאמן''.

כאמור בארץ הפעולה מבוצעת במספר מרכזים שכולם החלו פחות או יותר בו זמנית ביבצוע. למיטב ידיעתי באיכילוב מבוצעים מספר הצנתורים הגבוה ביורת בארץ בשנה ולכן ככל הנראה גם הנסיון הרב ביותר ( אין מידע אמין על כמה פעולות בוצעו באיזה מרכזים ומה התוצאות הסטטיסטיות)

התוצאות במרכז הרפואי תל אביב מצוינות ( שם אני עובד ולכן לא הכי אוביקטיבי) ולמרות שאני אישית לא עושה פעולה זו ולא השתתפתי בביצועה אך כן מעורב במעקב אחר התוצאות לטווח ארוך אני בהחלט יכול להמליץ לך הן על פרופ' בנאי והן על ד''ר פינקלשטיין לדעתי
    מהמנוסים ואולי הכי מנוסים בארץ.

מקווה שעניתי על כל שאלותיך.

בברכה ובהצלחה
    טובי רסין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' טובי רסין תודה ושאלת המשך

משה
    14/10/2010

אני מודה לך על המידע.
    עזרת לי מאוד.
    אתה יכול לעזור לי להגיע לדר' פינקלשטיין מאיכילוב לקבלת דעה נוספת?
    אימי מיועדת לעבור את הצינטור בהדסה ירושלים. – מתוכנן עוד שבוע או שבועיים.
    האם סובל דיחוי ואם כן עד כמה זמן?
    האם אתה יודע ממתי החלו להחליף בפועל מסתם בצינטור בהדסה?
    כמה מטופלים כבר נותחו בהדסה?
    האם ידוע לכם מניסיונכם באיכילוב על תופעות לוואי, או בעיות בעקבות החלפת המסתם בצינטור?
    אם לא היתה את טכנולוגית החלפה בצינטור, לאור הנתונים להלן-האם היתה חובה בהחלפת הצנתר בניתוח לב פתוח?
    האם ניתן או כדאי, לאור הנתונים להלן, להמתין שנה נוספת ולחכות שיצטבר ניסיון והאם אין סיכון בכך?
    להלן נתונים/ממצאים רפואיים
    כשאני מבין שהנורמל של valve area(continuity הוא 3-5 cm
    בהנחה שלפני 3 שנים בבדיקת אקו לב ההיוצרות היתה 1.1 ס"מ לערך
    בבדיקת אקוקרדיוגרפיה בספטמבר 2008 ההיוצרות valve area(continuityהיתה 1.0cm
    בבדיקת אקוקרדיוגרפיה בספטמבר 2010 ההיוצרות valve area(continuityהיתה 0.9cm
    הרופא מהדסה שממליץ על החלפה בצינטור כתב לרופא המשפחה שאימי סובלת מהשמנת יתר ומהיצרות קשה של המסתם האאורטלי. תסמינים בקוצר נשימה בהליכה-עליה של 20 מטרים. החמרה במדדים אקוקרביוגרפיים- שטח 00.9. ממליץ על צינטור והערכה.
    גובהה של אימי 1.52 מ' משקל 108 ק"ג לחץ דם 135/81
    בפניה הבאה תוצאת אקו לב מספטמבר 10
    תוצאת אקוקרדיוגרפיה מ 7 ספטמבר 2010 בהדסה עין כרםבהודעה נוספת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' טובי רסין-ממצאים אקו לב מ-9.10

משה
    14/10/2010

בפניה הבאה תוצאת אקו לב מספטמבר 10 – הנ"ל המשך מהודעה קודמת...
    תוצאת אקוקרדיוגרפיה מ 7 ספטמבר 2010 בהדסה עין כרם
    Technical quality: good
    study locatin: echo laboratory
    indications
    arotic stenosis follow-up
    Measurements
    Structures
    left ventiricle
    diastolic dimension-5.5cm (כשצריך פחות מ 5.6)
    septum diastolic: 1.4cm
    pw diastolic: 1.3cm
    diastolic function
    mitral flow
    peak e-wave: 89cm/s
    peak a-wave: 148cm/s
    e/v ratio: 0.6(0.9-1/5
    decleration time: 333msec(160-240 msec
    tissue Doppler(MV Annulus)
    e' velociti: 4cm/s(עד 10cm/sek
    e/e ratio 22/25(פחות מ10
    left atrium
    ant-post dimension 4.1 cm (פחות מ4
    med lat dimension 5.2 cm (פחות מ3.4
    sup-inf dimension4.7 cm (פחות מ4.9
    right atrium
    ant-post dimension 5.3 cm
    sup-inf dimension 5.7 cm (פחות מ4.6
    valves
    tricuspid valve
    tr velocity: 2.7m/s
    tr gradient: 29/11mmHg
    lvot
    peak velocity: 1/06m/s
    peak gradient: 4.5mmHg
    lvot diameter: 2cm
    aortic valve
    peak gradient: 60 mmHg
    mean gradient: 37mmHg
    Area (continuity: 0.9cm2 (הנורמל 3-5
    vessels
    aorta
    Ascending Aorta: 3.8cm(הנורמה פחות מ4
    דיאגנוזה – Diagnooses and Conclusions
    chamber size and function
    left Ventricle
    mildly dilated and hypertrophied
    Hypercontractile fanction.
    E/e' suggests elevated LV filling pressure.
    right ventricle
    normal size and global systolic function.
    left Atrium
    Mildly dilated
    Right Atrium
    Mildly dilated
    valeves
    Mitral valve
    Mitral annular calcification with thickened mitral leaflest.
    mild regurgitation.
    Aortic valve
    Calcified with moderate to severe stenosis.
    mild regurgitation
    Tricuspid valve
    Mild regurgitation
    RV-RA peak systolic gradient suggests minumal pulmonary hypertension
    Pulmonic valve
    normal structure and function
    Membranes
    Pricardial effusion
    No evidence of pericardial effusion

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות מוזרות
    אדוארד קלימין
    06/10/2010

שלום
    אני בן 55 לאחר השתלת סטנט לא מפריש תרופה עקב התקף לב ובנוסף ערכי שומנים גבוהים בדם .
    מקבל פלויקס קרטיה חומצה פולית גלוקופאג קריסטור וניאספאן .
    משעות אחרי הצהרים מתחיל להרגיש זרמים בגפיים עיקצוצים ובנוסף גל חום בלב\בחזה משמאל בפנים שנמשך דקה שתיים וחולף לבד , לא כואב רק חום לפעמים פעם ביום לפעמים פעמיים ורק אחרי צהריים.הקרדיולוג אומר שזה עצבים.
    אני מקווה שהעניין אכן כך,אבל אני מודאג,אודה לכם על התייחסות יותר מפורטת.
    עבאס

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות מוזרות

הוספת תגובה

• תופעות מוזרות - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    06/10/2010

עבאס שלום.
    התופעות שאתה מתאר הינן מאד לא ספציפיות, ויכולות לבטא תגובה לתרופות, או תופעות כפי שמציין הרופא שלך של מתח. כך או כך, אין בתופעות אלו שום דבר באמת מדאיג, ואם לא תהיה מפוחד מן המשמעות שלהן, אני משוכנע שהן יפריעו לך הרבה פחות. למרות האמור, יתכן לבדוק עם הרופא המטפל איזו מן התרופות שאתה נוטל עלולה לגרום לתופעות כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת משקולות

סנדו
    20/10/2010

שלום
    שוב אני
    אני רוצה לחזור להתאמן בהרמת משקולות כפי שעשיתי במשך שנים.
    האם מותר לי אם בכלל או מתי להזכיר אני 5 ח אחרי אוטם נאמר לי קטן וסטינט?
    סנדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידושים בתחום הצינתור
    אילן
    04/10/2010

שלום רב,
    אבי מופנה לביצוע צנתור שלישי בשבוע הבא.
    השניים הקודמים היו לפני שמונה ועשר שנים באותה נקודה בעורק.
    בצנתור האחרון אני ביקשתי מיוזמתי שיתקינו את הסטנט עם התורפה שהיה אז מחוץ לסל ובמימון פרטי.
    אני מבקש לברר אילו חידושים קיימים היום בתחום (סטנטים חדשים או פרוצדורות) שעליי להיות מודע להם ואולי לבקש אותם באופן מיוחד/פרטי.

תודה רבה
    אילן

לקביעת תור
    סגירה
    חידושים בתחום הצינתור

הוספת תגובה

• חידושים בתחום הצינתור - תגובה

ד''ר טובי רסין
    05/10/2010

אילן שלום

בשנים האחרונות חלה התפתחות ניכרת, טכנולוגית בעיקרה בתחום צנתורי הלב. אנו משתמשים היום בציוד משופר עם חדירות ועבירות גבוה ( לא זה לא רכב שטח אבל הרעיון דומה להגיע למקומות בעורקים שהגישה אליהם קשה).

אין בינתיים פריצת דרך משמעותית ברמה אותה ניתן להשוות לזו שהיתה עת הוכנס לשימוש הסליל המצופה. היום יש סוגים רבים של סלילים מצופים בתרופות שונות לאותה מטרה ( ללא הבדל משמעותי ביניהן בתוצאות לטווח ארוך.

יש חדיושים בתחום הסגירה של העורק דרכו הוחדר הצנתר. חלק ניכר מהצנתורים נעשים דרך שורש כף היד מה שמקל על ניידות החולה לאחר הצנתור או סגירה של העורק במפשעה בעזרת ''דבק ביולוגי '' ללא צורך בלחצנים או שכיבה ממושכת לאחר הצנתור.

כל הטיפולים הללו בסל והם חלק משגרת הטיפול במרכזים הרפואיים השונים בעיקר הגדולים.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה