מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- באקו לב יוכלו להגיד אם זה דלקתshani31/12/2010
אני אחרי צנתור לפני כחודש הייתי במיון ואמרו ליי שיש לי דלקת אבל כנראה שזה לא היה בעל משמעות הבנתי שזה עובר אחרי כמה זמן לבד
ואם זה לא חולף כי לפעמים יש לי כאבים בחזה כשאני נושמת
ומאחורה בגב איפה שהלב נמצא עשיתי בדיקת דם הכול יצא תקין
וגם א.ק.ג ושאני מתקופפת אני מרגישה כאילו אני נחנקת
והרגשה ממש ממש מוזרה בלב
אם אני ילך לעשות אקו לב יוכלו לגלום אם יש לי עדיין דלקת
או משהו שקשור לזהה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באקו לב יוכלו להגיד אם זה דלקת - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין02/01/2011שני שלום.
קשה לענות על שאלתך מבלי להכיר את פרטי המקרה באופן יסודי, וזה יהיה חסר אחריות לתת לך תשובה באשר לאפשרות של אקו לב להביא לאבחנה. באופן עקרוני, אקו לב אינו מאבחן דלקת של הלב אלא שולל דברים אחרים, ויכול לתמוך במצב דלקת, במידה ובאקו ניתן לראות נוזל סביב הלב, אשר אופייני למצב דלקתי. אני מציע לך בכל לשון, לפנות לרופא המטפל שיעיין היטב בתיק שלך ויסביר לך את האפשרויות האבחנתיות והטיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות בחזה לאחר צינתוראבי פסקל29/12/2010
שלום רב
עברתי צינתור בעורק הימני לפני 5 שבועות,עם שני סטנטים.חזרתי לפעילות מלאה בעבודה ובספורט.לפני יומיים התחלתי לחוש תחושות בחזה כמו לאחר פתיחת העורק.האם יש בעיה או שאלה תחושות שקורות עד שהגוף מתארגן למצב החדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות בחזה לאחר צינתור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין02/01/2011אבי שלום.
באופן עקרוני, נדיר שקורה משהו לסטנטים לאחר 5 שבועות בלבד, כך שרוב הסיכויים הם שמדובר בתחושות סובייקטיביות בגוף ללא קשר להיצרויות בסטנטים. למרות האמור, יש לפנות עם כך לרופא המטפל או לרופא המצנתר שלך, משום שהוא מכיר את סרט הצנתור ואת מה שהושתל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף !?נור28/12/2010
שלום,
אמא שלי צריכה לעבור צינתור בתאריך 2.1.11 , אבל זו תקופה של חגים אצלנו, האם כדאי יותר אחרי תקופת החגים, נגיד 9.1 או 16.1 או זה מסוכן לה, הצינתור הוא לא דחוף אצלה, והיא מרגישה טוב, אבל אני חושב אחרי תקופת החגים יותר טוב לה ולנו, כך שיהיה לכולנו כיף לחגוג יחד.. מה אתם אומרים ? לדחות את התאריך או להישאר באותו תאריך? מה עדיף!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף !? - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין28/12/2010נור שלום.
השאלה היא עד כמה הצנתור דחוף אצל אמך, ואת זה אין לי אפשרות לדעת מבלי להכיר אותה ולדעת את פרטי המקרה. את יכולה בשקט להתייעץ עם הרופא המצנתר לגבי דחיפות הצנתור, ולהסביר לו את חשיבות החגים בביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי תקופת ההתאוששות בדרך כלל..
נור28/12/2010תודה ד"ר,
הרופא אמר שאפשר לדחות, אבל אני נוטה להיות בתאריך שנקבע בגלל, שהבריאות של אמא יותר חשובה מכל חג, אני מקווה שתקופת ההתאוששות אחרי הצינתור תהיה קצרה, השאלה היא מהי תקופת ההתאוששות ? הרופא המליץ על יום אחד בבית חולים, מתי אמא תוכל לחזור לשגרה האם אחרי 2-3 ימים !?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי תקופת ההתאוששות בדרך כלל.. - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין29/12/2010נור שלום.
באופן עקרוני, בצנתור רגיל שאין בו כל סיבוך מיוחד, יום למחרת הצנתור החולה חוזר לשגרה, אלא אם הוא עובד עבודה פיזית קשה. במקרה של אמך, אין לי ספק שהיא תוכל לחזור לשגרה יומיומית למחרת הצנתור, אבל שוב, במידה והצנתור אינו דחוף בהחלט ניתן לדחות אותו לאחר החגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לפני ניתוח לבכואב הלב ..!!26/12/2010
שלום רב.
אני בת 18 אובחן שיש לי חור בלב בין הפרוזדורים ואז החליט הקרדיולוג שלי לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור זה אבל לפני זה החליט לצנתר אותי..
אני לא ממש מבינה מה אתם בודקים בצינתור לפני ניתוח לב כזה .
האם בצינתור הקרדיולוג יכול לראות הלב בצורה מדויקת יותר ??
האם הוא יכול לאבחן בעיות אחרות במילים אחרות האם בזמן צינתור אנו יכולים לבדוק את תפקוד הלב ולגלות אם יש בעיה במסתם בורידים...???~!!!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור לפני ניתוח לב - תגובה
ד''ר טובי רסין26/12/2010רואן
אם אני לא טועה זו כבר פעם שנייה שאני נתקל במקרה שלך אלא אם כן יש עוד בחורה בת 18 שלא כל כך מתלהבת מהראיון שהיא זקוקה לצנתור לפני ניתוח לסגירת פגם מחיצה בין עליתית.
לשאלך. יש שני סוגי צנתורים.
צנתור שמאלי שמטרתו הדגמת העורקים הכליליים ותפקוד חדר שמאל- קרוי שמאלי אבל הוא מבוצע מכל אחד משני צידי הגוף. הוא בודק בעיקר את הצד השמאלי של הלב ונעשה דרך המערכת העורקית במקרה שלך הוא די מיותר וניתן להחליפו בצנתור וירטואלי CTA.
צנתור ימני - נעשה דרך הורידים ומטרתו בדיקת לחצי הדם בריאות והערכת הנזק שנגרם לריאות עקב הפגם הממושך במחיצה הבין עליתית. זה ככל הנראה הצנתור אותו את צריכה לעבור. צנתור זהה וא יחסית פשוט וללא סיבוכים קשים.
בלי כל קשר לסוג הצנתור. אני הייתי מצפה מבחורה בת 18 שתשאל את הקרדיולוג שלה שמציע לה צנתור מדוע היא זקוקה לצנתור. מהם הסיבוכים הצפויים ומהן בדיקות העזר האחרות הפחות פולשניות ונטולות קרינה מיננת שניתן לבצע במקום הצנתור ואם התשובות שלו לא מספקות סימן שאת צריכה קרדיולוג אחר.
בכל מקרה שהיה בהצלחה ובשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגומטריהליבוביץ24/12/2010
שלום רב
האם ניתן לשער על בסיס ארגומטריה או א.ק.ג באיזה אזור בשריר הלב או באיזה עורק יש איסכמיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגומטריה - תגובה
ד''ר טובי רסין26/12/2010ליבוביץ היקר
התשובה היא כן ולא.
בעקרון שינויים בא.ק.ג. המבוצע במנוחה מרמזים על הדופן בה קיימת איסכמיה אם בכלל. למשך שינויים בחיבורי חזה מרמזים לבעיה בדופן קדמית או לטרלית ושינויים בחיבורי גפיים מכוונית לבעיה בדופן תחתונה.
לגבי בדיקת מאמץ. מקובל כי צניחות מקטע ST אינן ספציפיות לדופן. כלומר צניחות בדופן לטרלית לא בהכרח מלמדות על בעיה בדופן לטרלית. אם השינויים הם מסוג עליות מקטע ST הן כן ספציפיות לדופן בסבירות גבוהה.
מקווה שהצלחתי לענות על שאלך.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לייבוביץ27/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צינתוראביבית23/12/2010
שלום
אבי בן 52 עבר צינתור ביום שני 20/12/10 , כרגע יש לו מידי פעם תופעות
נשימות כבדות , ומרגיש תופעת עייפות , האם תופעה הגיונית או שחייבת התיחסות מיוחדת , ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי צינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין26/12/2010אביבית המידע שמסרת כה מוגבל עד שאין לי כל אפשרות להתייחס אליו באופן פרטני יותר למעט העובדה שחולה לאחר צנתור לב כלילי צריך להרגיש טוב יותר מאשר לפני הצנתור. תסמינים כמו עייפות ונשימה כבדה לא מכוונים לבעיה ספציפית ואני עדין לא יודע מה היו כלל הממצאים בצנתור והאם נזקק להתערבות טיפולית.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםריקי17/12/2010
האם לחץ דם שהמדידה הכי גבוהה שלה 140/90 ( יש לציין שרוב המדידות היו יותר נמוכות ) בלבד יכול לגרום באופן חד משמעי בעיית לב כלילית , טרשת עורקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד''ר טובי רסין19/12/2010על פי הספרות הרפואית לחץ דם תקין הוא לחץ דם של 120/80. כל ערך גבוה יותר מעלה את הסיכון להתפתחות סיבוכי לחץ דם כולל מחלת לב כלילית אלא שעליה כה מתונה לערכים של 140/90 עושים את הסיכון ללא מאד משמעותי. ערכים כאלה לא מחייבים טיפול תרופתי אלא מעקב ושינוי בהרגלי חיים כדי לשפר את ערכי לחצי הדם על ידי דיאטה דלת מלח, פעילות גופנית ארובית, ירידה במשקל וכו.
היות והשאלה שלך התייחסה על ''לגרום באופן חד משמעי למחלת לב כלילית וטרשת עורקים. התשובה שלילית. לחץ דם כזה לא גורם למחלת לב כלילית וטרשת עורקים באופן חד משמעי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין22/12/2010לחץ דם.
באופן עקרוני, לחצי הדם שאת מתארת הינם מה שמוגדר כ- high normal, כלאמר הערך העליון ביותר של הנורמלי. ערכים כאלו באופן קבוע בהחלט עלולים לגרום למחלת לב כלילית, אך אם רוב המדידות נמוכות יותר, אין כל סכנה ממשית בגרימת מחלה טרשתית אלא אם כן קיימים גורמי סיכון נוספים (יתר שומנים בדם, סיפור משפחתי של מחלת לב כלילית, סוכרת, עישון וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו במאמץ דילגתם על השאלה שליטלי16/12/2010
אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה. בניהם תסחיף ריאתי וארוע מוחי חולף לפני כשנתיים+.מטופלת בקומדין.
נשלחתי לבצע אקו במאמץ מאחר והתלוננתי על כאבים בחזה במאמץ קשה.
תוצאות בדיקת האקו:
קצב- סינוס.
אקו במנוחה-
חדר שמאלי בגודל תקין,עם התכווצות גלובלית תקינה, דפנותיו בעובי תקין,תבנית המילוי תקינה.
אי ספיקה מיטרלית מינימלית אי ספיקה טריקוספירדלית מינמילית.
לחץ ריאתי תקין.
אקו במאמץ-
באקו מיד בסיום התפקוד הגלובלי משתפר, היפוקינזיה אינפרובזאלית.
סיכום: מבחן אקו במאמץ קלינית לא חד משמעי,אקג ללא עדות לאסכמיה, אקוקרדיוגרפית מיד בתום המאמץ היפוקנזיה אינפרובזאלית.
שאלותי:
אני עושה שיקום ריאות בתה"ש. שם בהוראת הפרופ' אסרו עלי להמשיך את האימון עד לבירור קרדיולוגי מלא. הפרופ' אמר כי משמעות הבדיקה היא שיש חולשה בדופן הלב כנראה בשל אוטם.
האם אני אחרי אוטם לפי הממצאים או שחלילה החסימה עלולה לגרום לאוטם/התקף לב??
האם יש מקום לדאגה???
מה משמעות התוצאות והאם יש עוד בדיקה שעלי לעבור??
האם זה מסביר את כאבי החזה שיש לי במאמץ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו במאמץ דילגתם על השאלה שלי - תגובה
ד''ר טובי רסין19/12/2010התסמינים שאת מתארת כמו גם ממצאי האקו לב מרמזים לא על אוטם שעברת אלא על אפשרות של הצרות בכלי דם כלילי המזין אתץ הלב. הדבר קלינית בא לדיי ביטוי בכאב חזה במאמץ ובבדיקת האקו לב בבמאמץ בירידה בתנעותיות הדופן התחתונה במאמץ. לו היית עוברת אוטם לא היית סובלת מכאבי חזה ובאקו לב במנוחה לפני המאמץ היו רואים ירידה בתנועתיות הדופן התחתונה. אצלך כאמור במנוחה התפקוד תקין ורק במאמץ יש היפוקינזיה- כלומר ירידה בתנעותיות.
הבעיה היחידה היא שמצד אחד את מאד צעירה למחלת לב כלילית ומאידך יש לך היסטוריה רפואית עשירה מאד.
בנסיבות אלה כדאי מאד להפסיק פעילות גופנית עד גמר הברור.
תיאורטית ממצאי האקו לב במאמץ מלמדים על סיכון לאוטם ולכן את זקוקה להמשך ברור בהקדם מאידך הדופן התחתונה היא דופן קטנה יחסית והפרוגנוזה טובה ולכן יש מקום לדאגה, במיוחד לאור הרקע שלך אך לא היסטריה.
את זקוקה להמשך ברור שיכול להיות או על ידי צנתור רגיל או וירטואלי ( לדעתי למרות גילך ולאור התסמינים עדיף צנתור רגיל כי במקרה שאכן יש הצרות ניתן יהיה לטפל בה במידי) או על ידי בדיקה לא פולשנית אחרת להוכחת הממצאים שבאוק כמו למשך מיפוי.. הממצאים בסבירים את הכאב במאמץ ולכן בשורה התחתונה הברור הטוב ביותר יהיה ככל הנראה צנתור. בכל מקרה פני לקרדיולוג בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץלייבוביץ14/12/2010
בתוצאות הבדיקה נכתב: צניחות ST הוריזונטליות ב- V4-6 AVF III II בשיא של מאמץ בלבד .ללא תלונות על כאבי חזה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין15/12/2010במקרה זה יש לראות את מבחן המאמץ. תלוי מה עומק הצניחות ולמשך כמה זמן, ומה צורתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו במאמץטלי14/12/2010
אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה. בניהם תסחיף ריאתי וארוע מוחי חולף לפני כשנתיים+.מטופלת בקומדין.
נשלחתי לבצע אקו במאמץ מאחר והתלוננתי על כאבים בחזה במאמץ קשה.
תוצאות בדיקת האקו:
קצב- סינוס.
אקו במנוחה-
חדר שמאלי בגודל תקין,עם התכווצות גלובלית תקינה, דפנותיו בעובי תקין,תבנית המילוי תקינה.
אי ספיקה מיטרלית מינימלית אי ספיקה טריקוספירדלית מינמילית.
לחץ ריאתי תקין.
אקו במאמץ-
באקו מיד בסיום התפקוד הגלובלי משתפר, היפוקינזיה אינפרובזאלית.
סיכום: מבחן אקו במאמץ קלינית לא חד משמעי,אקג ללא עדות לאסכמיה, אקוקרדיוגרפית מיד בתום המאמץ היפוקנזיה אינפרובזאלית.
שאלותי:
אני עושה שיקום ריאות בתה"ש. שם בהוראת הפרופ' אסרו עלי להמשיך את האימון עד לבירור קרדיולוגי מלא. הפרופ' אמר כי משמעות הבדיקה היא שיש חולשה בדופן הלב כנראה בשל אוטם.
האם אני אחרי אוטם לפי הממצאים או שחלילה החסימה עלולה לגרום לאוטם/התקף לב??
האם יש מקום לדאגה???
מה משמעות התוצאות והאם יש עוד בדיקה שעלי לעבור??
האם זה מסביר את כאבי החזה שיש לי במאמץ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה לצינתור
חזי24/02/2013שלום רב, בן 44, עודף משקל.
בבדיקה אקוקרדיוגרפיה:
"פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה, שאר חללי הלב בגודל תקין. התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל ירודה גבולית בשל היפוקינזיה קלה ספטלית דיסטלית וספטואפיקאלית. פתיחה תקינה של המסתמים."
יש לי רקע של שומנים בדם ולחץ דם גבוה. אבי עבר צינתור.
היום הייתי אצל קרדיולוג שהמליץ על ביצוע צינתור מחשש לסתימה בעורק.
האם לבצע?.
לדבריו יכול להיות שזה סתם איבחון אך ייתכן שיש סתימה.
האם למהר ולבצע צינתור?.
די חושש. מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה לצינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013קשה לי לענות על השאלה שכן לא פירטת כיצד אתה מרגיש. בעיקרון אם אתה סובל מכאבי חזה במאמץ או תחושת נשמת במאמץ יש לשקול בחיוב את האפשרות של צנתור. בעיקרון הפרעה קלה לתנועתיות דופן תחתונה מלמדת על מחלה טרשתית בעורק ימני או אחורי יורד. מדובר בעורקים לא גדולים ובהחלט אם אתה מרגיש טוב ולא מוגבל במאמץ ניתן לטפל שמרנית כלומר על ידי תרופות ושינוי אורח חיים כולל פעילות גופנית סדירה, אכילה נכונה ירידה במשקל וכו.
הצדקה לצנתור קיימת רק אם באמת אתה סובלת מתסמינים של כאבי חזה או קוצר נשימה במאמץ.
צנתור היא פעולה פולשנית. הסיכון בה נמוך יחסית ואפילו נמוך מאד אם אתה לא סובל ממחלות רקע כגון סוכרת או אי ספיקת כליות. אם אכן אתה סובל מתסמינים וללא מחלות כליה או סוכרת הייתי שוקל בחיוב את האופציה של צנתור.
סיבה נוספת לכך היא העובדה שכיום אתה חי בספק ולכן אם תעבור צנתור ובאמת יש הצרויות שיחייבו טיפול תרגיש הרבה יותר טוב ואם ( בתקווה שכך יהיה) הצנתור יראה שהכל תקין תרגיש הרבה יותר טוב ובטוח שאתה בריא ( מה שלא צריך להפריע לך לנצל את ההזדמנות ולשנות הרגלי חיים לבריאים יותר).
בהצלחה בכל החלטה שתקבל.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו במאמץ - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013בדיקת האקו לב במאמץ מעלה חשד ( הדגש על מעלה חשד) למצב של איסכמיה כלומר הצרות בעורק שמזין את הדופן התחתונה של שריר הלב. לא סביר שעברת אוטם שכן אז כבר במנוחה היינו רואים הפרעה לתנועתיות הדופן. אם את סובלת מכאבי חזה במאמץ בהחלט יתכן כי זו הסיבה לכאב.
האם יש מקום לדאגה. בעקרון כן אבל לא דאגה היסטרית. עברת כבר דברים קשים בהרבה ומסוכנים בהרבה. במקרה ''הכי גרוע'' תזדקקי לעבור צנתור ואם אכן החשד מבדיקת האקו לב יתממש ובצנתור תאובחן הצרות ניתן יהיה לטפל בה על ידי תומכון או באלון.
בכל מקרה עליך הלהיוועץ בקרדיולוג או רופא פנימי מנוסה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםריקי13/12/2010
האם יתר לחץ דם קל כלומר מדידות של 140/90 יגרמו לי לסתימות בלב ולטרשת עורקים . יש לציין שאינני סובל מכולסטרול ולא משומנים אחרים בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין15/12/2010ריקי שלום.
באופן עקרוני מדובר ביתר לחץ דם גבולי, אשר לא אמור לגרום לך למחלת לב כלילית, אולם בהחלט מעלה את סיכוייך לכך. לכן, אלייך לדאוג להוריד את ערכי לחץ הדם שלך על ידי הורדת משקל, דיאטה מתאימה, ובמידת הצורך טפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
ריקי15/12/2010האם לחץ דם בלבד יכול לגרום באופן חד משמעי בעיית לב כלילית , טרשת עורקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד'ר תוכל לעזור לי ולהגיד לישושי08/12/2010
מה המשמעות של סינוס טכיקרדיה
כי שעשיתי א.ג.ק אמרו שיש לי את זה
הרופא אמר שיש לי דלקת בשריר משהוא כזה
troponin <0.003
זה יכול לגרום לי נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד'ר תוכל לעזור לי ולהגיד לי - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין12/12/2010סינוס טכיקרדיה הינו קצב לב מהיר ממקור נורמלי, ואינו מוגדר כהפרעת קצב. סינוס טכיקרדיה הינו קצב הלב הקיים בזמן מאמץ, בהתרגשות, או בחום גוף גבוה. אצל חלק מן החולים, קיים קצב לב מהיר גם במנוחה, ואז זה מוגדר כסינוס טכיקרדיה. אין בקצב זה סכנת חיים או מחלה מסויימת בלב, אך זה קיים לעיתים בזמן דלקת של שריר הלב, אשר ברוב המקרים חולפת לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ...כואב הלב ..!!06/12/2010
שלום רב.
אני בת 18 מבקשת עזרה דחופה במצב של חור בלב .. תוצאות בדיקה ראשונה עם תוצאות מיפוי לב :-
אקג: קצב סינוס ללא הפרעות הולכה ורפולריזציה
ברקע: אסימפטומטי מבחינת הלב
בבדיקה: אין סימני מצוקה, הולם לב תקין, איוושה סיסטולית 2/6 LSB וכן פיצול רחב של הקול השני .
ריאות נקיות . דופק הקפי תקין.
אקו-דופלר: מנח, חיבור תקינים לחללי הלב . החדר הימני מורחב מעט וגם הרחבה בעורק הריאתי והזרימה בו מוצאת ללא הפרעה במבנה המסתם אלא תוצאה של דלף משמאל לימין ברמה הפרוזדורית. תפקוד החדרים תקין אין היפרטרופיה ואין חסימה במוצאם. תפקוד המסתמים תקין . נצפה svc שמאלי והרחבה של הסינוס הקורונרי אליו הוא מתנקז.
ממ"כ TRPG=22 הלחץ הראתי תקין. נצפה דלף מתון משמאל לימין מבעד ל ASD באזור SINUS VENOSUS . אין נוזל בפריקרד. קשת האאורטה שמאלית תקין. מוצא כלילי תקין.
לסיכום:SINUS VENOSUS ASD
SVC שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב.
מטפוי לב .. כמות דלף 2.1/1
הקרדרגיולוג שלי החליט לעבור ניתוח לב פתוח כדי לסגור חור זה..
האם יש אופציה אחרת?? האם ניתן להסגירו דרך הצינתור??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ... - תגובה
ד''ר טובי רסין08/12/2010על פניו ממצאי הבדיקות אכן עולה כי קיימת התוויה ברורה לסגירת הפתח. אי סגירתו עלולה לסכן את חייך או את בריאותך בעתיד הרחוק.
הסגירה לא חייבת להתבצע בניתוח וחלק גדול מהמקרים ניתן לסגור את הפגם בצנתור. לפני קבלת החלטה על דרך הסגירה. ניתוח או צנתור יד לבצע בדיקת אקו לב דרך השוט כדי למדוד את גודל הפגם ומיקומו במחיצה ואם אכן קיימת אופציה טיפולית צנתורית.
לצורך קבלת החלטה משוכלךת כדאי להתייעץ עם מומחה העוסק בתחום. אם את זקוקה להכוונה למומחה אנא צייני באיזו קופת חולים את מבוטחת או באיזה בית חולים מטופלת.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי בזמן צינתור??כואב הלב ..!!06/12/2010
שלום רב.
האם אני יכולה לקחת כדורים כדי לדחות המחזור החודשי לפני הצינתור או שזה משפיע ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי בזמן צינתור?? - תגובה
ד''ר טובי רסין08/12/2010במהלך הצנתור יתכן ותזדקקי לקבל תרופות נוגדות איגור טסיות שהן בעלות השפעה על קרישת הדם ועלולות להחמיר את הדימום החודשי אם כי לא במידה חמורה או מסכנת חיים אך בהחלט במידה לא נוחה ולכן טוב תעשי אם תדחי את המחזור.
בהצלחה בצנתור
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתמים בצינטור.בן יעיש שושנה02/12/2010
שלום רב,
אחי בן 59 .לפני כ- 20 שנה עבר החלפת 2 מסתמים. היום הוא מחוייב לעבור שנית את החלפת המסתמים.
אני מבקשת לדעת האם ניתן לעשות זאת ללא פתיחת מזה - בצינתור?
האם הפעולה כלולה בסל הבריאות או מבוצעת באופן פרטי?
אודה מאוד לתשובתך.
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתמים בצינטור. - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין05/12/2010שושנה שלום.
באופן עקרוני, ניתן היום להשתיל מסתם אאורטלי בצנתור ללא פתיחת בית החזה. הפעולה מבוצעת בד"כ בחולים מבוגרים עם סיכון ניתוחי מוגבר, או בחולים צעירים יותר בהם קיים סיכון ניתוחי גבוה. את הפעולה ניתן לעשות רק בחולים שבהם המסתם התותב הינו ביולוגי ולא מיכני (ממתכת), וכפי שאמרתי, רק במסתם אאורטלי ולא מיטרלי. במידה ואחיך צריך לעבור השתלה חוזרת של שני המסתמים, לא ניתן לחסוך לו פתיחת בית החזה, וכנ"ל במקרה והמסתם שבליבו הינו מסתם מיכני ממתכת ולא ביולוגי מרקמת חזיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)