מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ארגומטריהדני27/04/2011
שלום,
אני בן 31.5 גובה 1.75 משקל 80
היום עשיתי בדיקת ארגומטריה.
ולהלן התוצאות
הבדיקה נמשכה 7 דקות. שלב 3
קצב הלב 184 לדקה
לחץ הדם בשיא המאמץ 125/80
אחוז מהדופק המקסמלי 97.3
הדופק שהושג - 184
מס METs מקסמלי 10.1
הפרעות קצב במאמץ/התאוששות : לא נצפו
מקטע ST במאמץ/התאוששות: שינויי st-t קלים לא ספציפיים בהתאוששות.
הערכת כושר גופני - בינוני
לא נצפו תניחות ST משמעותיות במאמץ
לא נצפו הפרעות קצב.
הבדיקה הופסקה עקב השגת דופק אופטימלי.
לסיכום: ללא עדות קלינית או אלקטרוקרדיוגרפית לאי ספיקה כלילית משמעותית.
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה על הכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ארגומטריה - תגובה
ד''ר טובי רסין03/05/2011בדיקת מאמץ תקינה אם כי הכושר מעט לקוי אך בהחלט בתחומי הנורמה לבחרו בן 30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם אורטלי בצנטורדליה26/04/2011
שלום רב
אמי בת 86 עם אי ספיקת לב במצב לא טוב. עברה ניתוח החלפת מסתם אורטלי לפני כ 4 שנים אך הוא הסתייד.המליצו על צנטור והחלפת המסתם ,אך הסתבר שמתאים מסתם 16 . האם ידוע לך איפה ואם יש כזה גודל של מסתם?
תודה דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אורטלי בצנטור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין26/04/2011דליה שלום.
את בוודאי מתכוונת להשתלת מסתם בצנתור (מסתם בתוך מסתם), וגודל כזה עדיין לא קיים בשום מקום בעולם. יתכן ויהיה בעתיד, אולם כרגע בוודאות לא קיים. האם קיים מסתם להשתלה בגודל כזה בניתוח לב פתוח חוזר, את זה אני לא יודע בוודאות, אולם בגיל 86 לעבור ניתוח לב נוסף, זה מהלך שיש לשקול היטב ולהתייעץ עם הקרדיולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור טאבי להחלפת מסתםירון23/04/2011
שלום רב,
אבי, יעקוב בן 83 סובל מדימנסיה ובנוסף נמצא לאחרונה שצריך להחליף לו את המסתם האאורטלי. בצינתור שנערך לו נמצא שלא ניתן להחליף את המסתם דרך המפשעה (טאבי), אלא רק דרך טאבי מבית החזה. אני מבין שקיימות שתי אפשרויות להחלפת מסתם. הראשונה דרך חוד הלב והשנייה דרך בית החזה. יש לי מספר שאלות לגבי הניתוח.
האם הניתוח וההרדמה עלולים להגביר את הדימנסיה?
במידה וכן, האם קיימות עוד דרכים שלא יחריפו את הדימנסיה?
מהם הסיכונים בניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור טאבי להחלפת מסתם - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין26/04/2011ירון שלום.
לשאלתך, אכן כן, הרדמה עלולה להחמיר מצב דמנציה אצל חולים מבוגרים. לא ברור עד כמה כדאית הפעולה בגישה טרנס אפיקלית או ישירה לאבי העורקים אצל חולה דמנטי. אני אישית, לא הייתי ממליץ לאבי לעבור את הפעולה בגישה זו במידה והוא היה דמנטי. אגב הסיכון בפעולה זו הינו גבוה בצורה משמעותית יותר מאשר בגישה טרנס פמורלית (דרך עורק הרגל). בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מסתם אאורטאלי אצל אישה בת 88
מלובני אסתר13/09/2014אמא שלי , בת 88 .לפני כחודש אובחן אצלה גידול ממאיר במעי הגס הרוחבי, ולפני כשבועיים אובחן אצלה הסתיידות במסתם האורטלי, שמצריך תיקון או החלפה.
מאחר והיא נמצאת בסיכון ניתוחי גבוה,בגלל הגיל,
מה השיטה המומלצת להחלפת המסתם, אני חוששת מפתיחת חזה לביצוע הפעולה,
כמו כן הכירורגים ממליצים לביצוע כריתת הגידול במעי דרך פתיחת בטן ולא דרך לפרסקופי.
כריתת הגידול תתבצע לאחר פיתרון הבעיה הקרדיאלית
השאלה, האם בגיל כזה, לא עדיף להניח למצב, במקום להכניס את החולה בגיל כזה לניתוחים גדולים, כאבים , סיבוכים וסבל מיותר
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מסתם אאורטאלי אצל אישה בת 88 - תגובה
ד''ר טובי רסין01/10/2014בגילאים אלה ולאור מצבה של אימך בהנחה שאין התוויות נגד אחרות שלא ציינת שיטת הטיפול העדיפה להחלפה של המסתם האורטלי היא TAVI כלומר החלפה של המסתם בצנתור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות מסתם אורטליאפרת23/04/2011
שלום רב
יש לי היצרות קשה מאד במסתם האורטלי.
שטחו 0.5 עם קושי נשימה במאמץ בינוני. 6-5 עלפונות בשנים האחרונות, אנמיה
שאלתי - האם בעולם או בארץ מבוצע צינתור לאנשים צעירים. גילי 37
האם יש רופא או מרכז שמתמחים בצינתור לצעירים בארץ או בעולם.
והאם יש קשר להיצרות המסתם ואנמיה.
אודה לתשובתך
בברכה אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות מסתם אורטלי - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין26/04/2011אפרת שלום.
היצרות המסתם האאורטלי אינה מבוצעת בפעולת TAVI בגילך בשום מקום בעולם. אין כל מקום להסביר כאן את הסיבה לכך, אולם הקבלי את העובדה הזו כעובדה ברורה וחד משמעית.
אכן, קיים קשר בין היצרות המסתם לאנמיה.
שיהיה לך בהצלחה בניתוח.
אריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכיב שנגרם מהספקת דם לקוייהחיים20/04/2011
שלום רב ומועדים לשמחה.
לפני למעלה משנה צץ לאימי בת ה-82 פצע באיזור הקרסול. לאחר בדיקות התברר כי ככל הנראה הגורם לכך הוא הספקת דם לקוייה, ובבדיקת דופלר התברר כי הספקת הדם העורקית עומדת על 23%.
הפצע כפי שמסתבר וכפי שידוע לאנשים בתחום, גורם לכאבים איומים.
לפני כחודש עברה אימי צנתור ובביקורת התברר כי הבלון עושה בינתיים את העבודה והספקת הדם שופרה, אם כי לא ידוע לנו בכמה. אימי הודמנה לביקורת נוספת בחודש הבא להמשך המעקב לפני שמחליטים האם יש צורך בניתוח מעקפים ברגל.
אלא מה, אימי עדיין סובלת מכאבים המדירים שינה מעיניה ולכך הרופאים במחלקה לכרורגיית כלי דם לא מתייחסים. האמירה היא שכאשר הספקת הדם תסתדר הפצע יחלים, ובינתיים הטיפול הועבר לרופא המשפחה.
אני מבקש הצעה לפתרונות הן בצורך לזרז את החלמת הפצע והן להקלה על הכאבים בגלולות ו/או במשחות מקומיות.
האם מריחואנה רפואית יכולה להחשב לפתרון להקלה בכאבים ומי יכול להמליץ על כך?
אודה לכל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר טובי רסין21/04/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_כלי_דם_ורידים' id=link]כירורגית כלי דם, ורידים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטורגניפר19/04/2011
בצינתור כלילי הודגמה מחלה כלילית תלת כלית שביטויה חסימת חלקו האמצעי של העורק הקדמי היורד (המסופק על ידי לימה תקינה )וחסימת העורק הכלילי הימני (המסופק על ידי עורק רדיאלי פתוח מן הלימה)ללא היצרות משמעותית בעורק השמאלי העוקף הלימה והעורק הרדיאלי פתוחים .כאמור. לאחר .אנגיופלסטיות והשתלת סלילים תומכים לעורק הקדמי היורד ולעורק הכלילי הימני אשר בגין חסימתם בוצע ניתוח מעקפים כליליים בו הושקו לימה לעורק הקדמי היורד ועורק רדיאלי מן הלימה לעורק הכלילי הימני .(ענף אחורי יורד ימני)הישנות תסמונת תעוקתית בלתי יציבה האם אבחנה זו בעיתית ויתכן שהיו בעתיד סתימות נוספות אנה הסבר לי את איבחון זה בתודה גניפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור - תגובה
ד''ר טובי רסין20/04/2011מתוכן השאלה שלך אני מבין את העובדות הבאות:
מדובר בחולה עם מחלה כלילית שעבר (מתישהו) צנתורים טיפוליים עם השתלת תומכונים לעורק קדמי יורד ועורק ימני ( או ענף שלו שקרוי אחורי יורד) עקב חסימה של סלילים אלה הופנה לאחר זמן לניתוח מעקפים. בניתוח בוצעו מעקפים מעורק שד פנימי שמאלי ( לימה) לעורק קדמי יורד ומעקף מעורק רדיאלי לעורק ימני. כעת צונתר שנית ונמצו חסימות בעורק קדמי יורד עם מעקף פתוח אל העורק החסום ( כלומר העורק מקבל זרימה תקינה דרך המעקף) וחסימה בעורק ימני שהמעקף אליו פתוח. העורק השלישי ( שמאלי עוקף) תקין ללא מחלה וללא מעקף.
במילים אחרות מדובר בחולה לאחר ניתוח מעקפים כאשר כעת זרימת הדם הכלילית תקינה דרך מעקפים פתוחים. במצב זה אין צורך ואין מקום להתערבות פולשנית. היות ולא ברור הגיל כמו גם המגדר ושאר גורמי הסיכון לא ניתן להתייחס באופן ספציפי לשאלת הסיכוי להשנות. בעקרון היתרון הטיפולי של ניתוח מעקפים נשמר לכעשר עד 15 שנה כדי למנוע או להקטין את הסיכון להשנות החסימות או חסימות במעקפים רצוי לעקוב אחר גורמי הסיכון. לטפל באלה המחייבים טיפול תרופתי ( שומני הדם למשל) ולהמנע מאלה שלא ניתנים לטיפול ( עישון) ולעסוק בפעילות גופנית ארובית סדירה.
בברכת חג שמח
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם מיטראליקובי06/04/2011
שכחתי לציין שעשיתי בדיקת אקו
שלום רציתי לשאול בהמשך מה זה דליפה קלה באקו לב
מדובר על מסתם מיטראלי ( תקין אי ספיקה קלה) לפני שלוש שנים
וחזרתי על הבדיקה שוב לפי שנה ללא שינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם מיטראלי - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין06/04/2011דליפה קלה של המסתם המיטרלי קיימת אצל חלק גדול מן האוכלוסיה והיא חסרת כל משמעות כמעט, אלא אם זה מתקדם. לפיכך יש לבצע בדיקות אקו מעקב מידי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לצנתורקובי06/04/2011
שלום רב דוקטור
תודה באמת מקרב לב על תשובותיך
רק לא הבנתי עדיין לגבי הסימנים שאדם צריך לזהות שבקבותם צריך לעשות ציתור מדברים על לחץ בחזה בעיקר תחושת מועקה אבל זה עדיין לא אומר לי מהומה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לצנתור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין06/04/2011קובי שלום.
את הצודק. במקרה של לחץ בחזה מזמנים את המטופל לבדיקות נוספות כמו מבחן מאמץ או מיפוי לב ולפיהן מחליטים אם יש צורך בצנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספריןקובי05/04/2011
שלום בהמשך לשאלה הקודמת
אני שומע שהרבה אנשים מעל גיל 40 פלוס לוקחים אספרין
אני 50 בן
והרופא משפחה אומר שאני לא צריך ?
דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרין - תגובה
ד''ר טובי רסין05/04/2011לא יכול בלי הערה על התנצלותך לפיה אתה חופר. תזכור שתמיד טוב לחפור בראש ולא באדמה.
במחקרים שונים נבדקה יעילות אספירין במינון נמוך במניעת אירועים טרומבואמבוליים ( התקפי לב ואירועים מוחיים). במיניון נמוך של כ-100 מ''ג ליממה התרופה נמצאה יעילה מאד במניעת אירועים כאלה גם באנשים בריאים על אחת כמה וכמה באנשים עם גורמי סיכון רבים. הסיכון בנטילת אספירין הוא בנטייה לדמם ולכיבים במערכת העיכול.
לאור גורמי הסיכון הרבים שאתה מציין הייתי שוקל ברצינות את נטילת התרופה (אספירין) ובמידה ויופיעו תופעות לואי שהן בכל מקרה לא מסכנות חיים תשקל אפשרות להחליפה לתרופה אחרת ללא סכנה של כיבים במערכת העיכול.
לעניין הסכנה להתקף לב. אין דבר שאתה יכול לעשות כדי לשנות את הרקע המשפחתי שלך( אתה לא יכול להחליף משפחה) אבל אתה בהחלט כן יכול לעשות גם לגבי המשקל העודף וגם לגבי שאר גורמי הסיכון אם קיימים ובראש ובראשונה להתחיל בפעילות גופנית במקביל לירידה במשקל .
צריך לזכור שהסיכון לאירוע לבבי או מוחי עולה משמעותית בסדרי גודל ככל שיש יותר גורמי סיכון ולכן חשוב לטפל ולתקן כל גורם סיכון. אם תשאר עם סיפור משפחתי בלבד הסיכון לאירוע לבבי או מוחי יהיה נמוך ביותר.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני זיהוי?קובי05/04/2011
שלום רב
50 180 גובה
120משקל
מאווד מודאג (בגלל עבר של סיפור משפחתי אבי נפטר 52 בגלל התקף לב וגם היה סובל מסכרת ).
ידוע לי וזה ברור מאליו שאני אמור להוריד במשקל
נכון לעכשיואני ללא סכרת ובדיקות דם תקינות כולל כולסטרול גדלצרידים גם בדיקת אגרומטריה היתה בסדר .
מקפיד לעשות הליכה ארבע פעמים בשבוע .
אני פונה אליך ליעוץ כי אני שומע כאן המון הודעות על צינתורים וכ..
אולי תסביר איך מקדמים ןחושבים שלוש צעדים קדימה וזאת על מנת לא להכנס לציתור.
מה הן הסימנים שמתרעים על זה
מה רופא המשפחה אמור להמליץ לי בעקבות סיפור משפחתי ?
כי תמיד אני שומע מקרים שהבחור לא הגיע בזמן וכ... ואם ואם ואם ואם
קצת חפרתי אבל מדאגה
תודה מראש
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני זיהוי? - תגובה
ד''ר טובי רסין05/04/2011בהמשך לתשובה הקודמת אני חושב שאתה בהחלט עושה כל מה שרק אפשרל שוב למעט העניין של עודף המשקל.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קובי05/04/2011תודה רבה מקרב לב על האינפרומציה אבל רק קבלתי תשובה לגבי הססימנים לגבי ציתורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקסציפי05/04/2011
שלום רב,
בעלי עבר ארוע לב מלפני שנה והוכנס לו סטנד מפריש תרופה.
הוא לוקח כדורים פלויקס +ואספרין.
רציתי לדעת אם יש צורך לקחת את הפלביקיס מעבר לשנה.
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס - תגובה
ד''ר טובי רסין05/04/2011קשה לענות באופן מוחלט וחד ערכי. ההמלצות המקובולות הן לקחת פלביקס לפחות לשנה לאחר השתלת סליל תומך משחרר תרופה. בספרות הרפואית יש לא מעט תיאוריעם על חסימה מאוחרת לאחר יותר משנה של הסליל התומך ולכן ההמלצה כל עוד יש אפשרות כזו ואין תופעות לוואי להמשיך את הטיפול מעבר לשנה ולפני החלטה על הפסקתו להיוועץ עם הרופא המצנתר
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה בסדר להפסיק תרופות בלי יעוץ??שירלייייייייי04/04/2011
אני אחרי חצי שנה אחרי צנתור לסגירת ASD
בתופס שחרור כתוב לי פלביקס ל3 חודש לא התייעצתי עם קרדיאולוג והפסקתי שימוש בו אחרי 3 חודש ואספרין כתוב לי חצי שנה שאני אמורה לסיים להשתמש בו לא התייעצתי עם קרדיאולוג הפסקתי תתרופות כפי שכתוב בדף זה בסדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר להפסיק תרופות בלי יעוץ?? - תגובה
ד''ר טובי רסין05/04/2011אכן אחרי סגירה של פגם במחיצה בין עליתית אין צורך בטיפול קבוע אלא רק בטיפול זמני. על פניו הפסקת התרופות נעשתה בהתאם להוראות הרופאים. כל עוד את מרגכישה טוב אין צורך במעקב מסודר וסדיר.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטוראורלי01/04/2011
שלום רב
לפני חודש וחצי עברתי צינטור עם השתלת סטנט
אני מקבל פלביקס ואספירין
אתמול יצא לי כתם בצבע כחול אדום על הבטן האם יש צורך בברור לגבי הכתם הזה
האם זה קשור לפלביקס
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין03/04/2011אורלי שלום.
הכתם שיש לך על הבטן הוא קרוב לוודאי שטף דם שטחי שנגרם על ידי השילוב של אספירין ופלביקס. אין לכך כל משמעות או סיכון, וזה חלק מן ה"מחיר" של הטיפול ההכרחי בפלביקס ואספירין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק עוקף קטן יחסיתיולי26/03/2011
שלום . לאחרונה עברתי צינתור, בוצע הרחבה והתקנה מוצלחת של תומך בעורק MID RCA עם הצרות מעל 90%. בדו"ח השיחרור נרשם "בהתאם לתסמיניים קליניים לשקול בהמשך על התערבות בעורק עוקף קטן יחסית ". ( הבנתי מהדו"ח שהכוונה כנראה לעורק TRUE CX MID חסום מעל 90%) - אשמח לקבל קצת יותר הסבר (בעיקר הבנת מה השיקולים להחלטה לא לבצע )ומה הכוונה "בהתאם לתסמיניים קליניים" .
תודה יולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורק עוקף קטן יחסית - תגובה
ד''ר טובי רסין27/03/2011ליולי.
עברת צנתור ככל הנראה עקב אירועי תעוקת חזה. בצנתור נמצאה מחלה בשני עורקים כליליים עורק ימני ועורק שמאלי עוקף שהוגדר כעורק קטן יחסית ( קטן , כלומר מספק דם לחלק קטן משריר הלב באופן שחסימה מלאה שלו חס וחלילה לא תגרום לאוטם משמעותי ולא תסכן את חייך).
הרופאים היו צריכים להחליט איזה משני העורקים המוצרים גורם לתעוקה בעטיה בוצע הצנתור. קבלו החלטה לטפל בעורק הימני הגדול יותר וציינו כי אם אירועי התעוקה ימשכו ( כלומר אם ההצרות בעורק השמאלי העוקף גורמת לתסמינים קליניים של תעוקה ) תוזמן להרחבה של עורק זה בנוסף.
מדוע לא לבצע הרחבה גם של עורק זה למרות היותו ''קטן'' בכל מקרה. הסיבה לכך פשוטה. ההחלטה לטיפול על ידי באלון וסליל תומך באה לעשות אחד מהשניים הבאים:
א. להביא להקלת תסמינים במידה והחסימה או ההצרות גורמת לתעוקה.
ב. למנוע אוטם שריר הלב שעלול לגרום למותו של החולה
בעורקים קטנים הסיכון לאוטם ומוות נמוך והרחבה של עורקים כאלה לא נמצא שמשפרת את ההשרדות . יותר מכך התערבות לעורק קטן היא בסיכון גבוה להשנות של ההצרות למרות הסליל התומך.
היות וכך אין הצדקה להתערבות בעורק השמאלי העוקף שלך אלא אם תמשיך לסבול מתעוקה לאחר פתיחה ש העורק הימני הגדול יותר.
בברכה שלא תזדקק לצנתורים נוספים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה צד ימיןרונן22/03/2011
שלום רב,
אני בן 22, בימים האחרונים אני חש כאב לוחץ בצד ימין של החזה לסירוגין, ללא קשר לנשימה עמוקה....יש לציין שהכאב מחמיר בעת מאמץ..... היום ביצעתי א.ק.ג שיצא תקין, אך לחץ דם שלי גבוה- 140/80!!! האם ייתכן וכאב זה אופייני לאנגינה פקטוריס? האם עליי להמשיך בירור קרדיאלי כגון ארגומטריה כדי לשלול מחלת לב איסכמית??? יש לציין התחלתי היום לקחת סלואו דרלין להורדת לחץ הדם והפחתת הלחץ בחזה....עדיין אין שיפור.....האם רצוי לבצע בירור יתר לחץ דם וכיצד???
אודה לך על התייחסותך להודעתי ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה צד ימין - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין24/03/2011דניאל שלום.
לפי מה שאתה מספר ומתאר, רצוי לעשות בירור קרדיולוג לתלונותיך, אך בהחלט יש להתייחס לקיום גורמי סיכון למחלת לב כלילית (יתר לחץ דם, עישון, יתר שומנים בדם, סיפור משפחתי של מחלת לב כלילית, סוכרת וכו'), ולסוג הכאבים שלך. אין ספק, שקיום מחלת לב כלילית בגילך הינה דבר נדיר ביותר, אך בהחלט קיים, כמעט אך ורק אצל אנשים אשר להם סיפור משפחתי מרשים של מחלת לב כלילית. בכל מקרה, הייתי מייעץ לך לפנות לרופא המשפחה או לקריולוג המטפל, ושום שמתן חוות דעת בנושה כזה דרך האינטרנט הינה מעשה לא אחראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)