פורום נוער במצוקה, תמיכה נפשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שלי בזבזה את הכסף שחסכה עבורי
    מאיה
    14/03/2014

שלום,
    אני בת 18 וחצי ומתגוררת עם אבא שלי בבולגריה לתקופה לצורך לימודים אקדמים.
    סיכמתי עם אבא שלי שאחרי בחינות הקבלה ללימודים אמצא עבודה והוא יעזור לי לממן את התואר
    אמא שלי חסכה עבורי 500 שח בכל חודש מכספי המזונות שאבא שלי העביר לה
    עד שהגעתי לגיל 18.
    לפני שברחתי מהבית שלה לפני חצי שנה ועברתי לגור עם אבא שלי היא אמרה שהכסף נחסך עבורי ללימודים
    או חתונה ואכן היא השתמשה בחלקו לממן עבורי קורסים ביואל גבע לפני שנה.
    כעת אני ואבא שלי מתגוררים בבולגריה
    ולפני שנסענו היא אמרה לי שתעביר לי בכל חודש סכום מהכסף שחסכה כמו ''מלגה'' אחרי שאסע.
    לאחותי היא אמרה שחסכה עבורנו 70 אלף שקל ושלא תעביר את הכסף עד שארשם ללימודים, כי אני בזבזנית.
    קודם זה כמעט קרה עם אחותי וכסף שאבא שלי העביר עבור אחותי אישית אחרי גיל 18 לאותו חשבוןבו מתנהל החסכון אבל התערבתי והיא לא לקחה מאחותי את הכסף.
    גיליתי אתמול בשיחה שגרתית איתה שהיא בזבזה את כל הכסף שהיה בקופת החיסכון שלי.
    היא ניסתה להאשים אותי ואמרה שאני גם ככה לא לומדת עכשו ושאין כסף שלי אצלה ושאני צריכה להתעורר, כי היא לא תעזור לי כלכלית.
    אחרי כמה הפצרות היא הודתה שהכסף איננו כי היא "הפצירה בי שאשאר בישראל והיא תתן לי את הכסף עבור השנה הראשונה, אני לא הסכמתי ולכן אני לא צריכה את הכסף, יש לי מי שיפרנס אותי עכשיו".
    ניתקתי איתה קשר אחרי השיחה וחסמתי אפשרות שתיצור איתי קשר. האם זכותי לכעוס על מה שעשתה ? אני מרגישה כאלו חרדה וכאב עכשיו...

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמא שלי בזבזה את הכסף שחסכה עבורי - תגובה

שי ציון
    19/03/2014

מאיה שלום, בסיפור שלך יש רבדים רבים ואולי אתייחס תחילה לסיום בו תיארת חרדה וכאב. נדמה כי אלו רגשות שעלו אצלך בשל התחושה שהכסף שאמור היה להוות הבסיס היציב שלך להתפתחות מקצועית אינו קיים עוד ואולי במובן עמוק יותר (ושם גם עולה כאב) יש הבנה היום שהבסיס של אמון ודאגה כפי שחשבת שיש עם אמך התברר כרעוע. כאילו למדת משהו על אמך ועל הקשר בינכן שערער את עולמך וחשף מציאות מכאיבה. במקום זה עולה גם הכעס לנוכח הפגיעה בך על ידי מי שאמורה לשמור ולהגן עלייך. כך שנדמה לי שלנוכח הסיפור הכעס הוא מוצדק. השאלה שעולה היא מה יהיה מכאן וובהמשך בקשר שלך עם אמך, האם את רואה אפשרות לתיקון? האם את מצליחה עדיין לראות גם את החלקים המייטיבים שלך בקשר איתך?את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    צופית
    13/03/2014

שלום אני בכיתה י
    עד לפני שנה הייתי חברותית והיה לי מאוד כיף
    ואז המנהלת הפרידה ביני ובין חברתי וזה היה בשבילי סוף העולם כי אהבתי אותה ועד היום אנחנו אויבות ואחריה היו לי עוד 2 חברות אבל הם עזבו את התיכון והשנה מאוד נסגרתי לא נתתי לאף אחד להיכנס אבל פתאום הכרתי חברה והיא נכנסה לליבי מאוד הבעיה שאני לא נותנת לך לדבר עם בנות אחרות אני שיקרתי לה מלא שקרים רק שתתייחס אליי ותהיה רק איתי ונראה לי שאני התאהבתי בה כי אני כל היום רוצה ממנה חיבוקים אני חולה על הילדה הזאת וכמעט כל יום אני מתקשרת אליה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שי ציון
    19/03/2014

הי, מתנצל על ההמתנה הארוכה למענה. נדמה שאת מתארת כיצד חווית פרידה בעבר הכאיבה עד כדי הרצון להימנע מחזרה של אותו כאב בקשר עם החברה הנוכחית. נדמה שהדרך שמתאפשרת לך להימנע מחווית פרידה/נטישה מכאיבה היא לשלוט במי ש את איתה בקשר ולבודד אותה מהעולם. אלא, כפי שכתבת, זה לוקח אותך למקום שלא טוב עבורך שבו את משקרת לה ונמצאת בחרדה מכל איום (כמו בנות אחרות) שעשוי להוביל לפרידה בהמשך. חוץ מזה אפשר לחשוב שעל אף הקשר הקרוב עם החברה חלק גדול מהזמן את בודדה שכן את חייבת להסתיר דברים שאמרת ואינך יכולה להיות גלוייה איתה בכל דבר. את מוזמנת להמשיך להגיב. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקה
    חסוי
    07/03/2014

אז ככה, אני ביחס לא טוב עם ההורים שלי. אני מרגישה שאבא שלי תמידמנסה לתפוס אותי על קטנות, ואמא שלי רוב הזמן מתעלמת ולא עוזבת את האח הקטן שלי. כל שבוע בערך אני מגיעה למריבה עם אבא שלי, יכול להיות שזה מוצדק, אבל זה בדרך כלל על דברים שהוא מבקש ממני לעשות בדיוק כשאני באמצע משהו. תקראו לי עצלנית, אבל אני אוהבת לסיים משהו לפני שאני עושה משהו אחר. אז אני תמיד אומרת שאעשה את זה אחר כך, כשאסיים. אבל אני חושבת שהוא מגזים עם התגובות שלו. זה מרגיש כאילו הוא בכוונה אוהב לריב איתי ולהעניש אותי אז תמיד מבקש ממני דברים כשאני בדיוק עושה משהו. המריבות מגיעות לצעקות וכינויי גנאי, ולפעמים לכמה מכות. זה כבר מגיע למצב שכל פעם שאנחנו מתווכחים,, גם אם סתם על דברים קטנים עולות לי דמעות, וכל פעם שהוא עושה תנועה קטנה עם היד אני נרתעת.
    אמא שלי בדרך כלל מתעלמת ולא מנסה בכלל להתערב, ובכללי כל הזמן רודפת אחרי האח הקטן שלי ותמיד רוצה שהוא יהיה איתה. כבר אין לה כמעט זמן בשביל שאר הילדים שלה. ההורים שלי גם הרבה פעמים רבים. פעם אחת זה הגיע למצב שאבא שלי העלה גירושים, אבל אחרי המריבה אמר שזה לא רציני.
    אני מייחלת למצב שההורים שלי יתגרשו, או לעזוב כבר את הבית.
    הם באמת מביאים לי כל מה שאני רוצה ויש לי הכל, אבל אני לא מרגישה שהם מתנהגים כמו שהורים אמורים להתנהג.
    אין לי גם למי לפרוק את זה, כי חברות שלי אף פעם לא מספרות לי שיש להן תסביכי הורים, וממש מביך לי אם אני אהיה היחידה שזה קורה לה והתדמית שלי תשתנה.
    זה גם תמיד נראה שהמשפחות שלהם הרבה יותר טובות ואוהבות משלי וזה ממש מבאס.
    הייתי רוצה איזשהו רעיון למה אפשר לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    פריקה

הוספת תגובה

• פריקה - תגובה

שי ציון
    09/03/2014

הי, טוב שהתאפשר לך לפרוק את הדברים שכתבת במסגרת הפורום, שכן לשאת אותם לבד (ונשמע שאת לבד איתם) זה כמעט בלתי נסבל. להתמודדות שתיארת יש מספר חלקים: בין ההורים לבין עצמם, בין אביך לבינך, בין אמך לבינך ובין הורייך לבין האחים האחרים ובינך לבין אחייך. אני מציע בחום דמות בוגרת לשוחח איתה (אפשר פסיכולוגית או יועצת בית הספר) שתוכל ללוות אותך ולהקל מעט על שאת מחזיקה בבטן.
    אתייחס להרגשה שלאחרים יש משפחה "טובה" יותר משלך, כיוון שחברותייך אף פעם לא מתארות קשיים במשפחותיהן. בדרך כלל הדרך הטובה ביותר שמישהו יספר לך על דברים אישיים שמתרחשים אצלו היא לחשוף בעצמך דברים אישיים. אני יכול לחשוב שאם יתאפשר לך לספר מעט מהדברים שהעלת אולי תגלי שחלק מהדברים שמתרחשים במשפחתך יכולים להתרחש גם במשפחות אחרות ותהיה מעט הקלה ואולי אפילו כמה עצות טובות...
    לצערי לא נתתי לך רעיון שישנה את עולמך אלא רק כיוון כללי. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות במשפחה ובריחה מהבית
    עמית
    06/03/2014

נימאס שצועקים עלי ומרביצים לי אני הלכת לרחוב כבר ישנתי כמה ימים לא יפריע לי עוד קצת זמן

הוספת תגובה

• ע

עמית
    06/03/2014

מה אני עושה לפני שאני יתחרת עוד הפעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע - תגובה

שי ציון
    09/03/2014

עמית שלום, העצה המשמעותית שאני מרגיש שאוכל לתת לך היא להביא את כל הדברים שהעלת בפני אנשי הטיפול עימם אתה בקשר ולנשום עמוק עד שיתאפשר לך להרגיש טוב משאתה מרגיש כעת. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עמית
    09/03/2014

תודה רבה עזרת לי מאודדד אני יגיד לפסיכאטרית את הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בא לי למות
    ליאן
    01/03/2014

אני לא יכולה יותר להמשיך לבכות, אין לילה שאני מעבירה בלי לבכות
    אני לא ישנה, רק מחשבות מחשבות בכי .
    יש לי חברה טובה מגיל קטן עד היום אני תמיד ביחד
    יש לה אח, שהיה כמו אח קטן בשבילי ( הוא קטן ממני בשלוש שנים)
    היינו ביחד תמיד תמיד שפכנו תלב אחד לשני תמיד היינו דבוקים אחד לשני
    עד שיום אחד הכל השתנה שהתחיל נשיקה בינינו
    התחלתי לאהוב אותו יותר מאח אחרי הנשיקה והוא גם
    והמשכנו פה ושם נשיקה והמצב הדרדר עד ששכבנו
    מאז אני אוהבת אותו כגבר שלי ולא כמישהו שהוא אח בשבילי, אין לי סיכוי איתו וזה משגע אותי אני לא יכולה להסתכל על מישו אחר כי זה מגעיל אותי, ניסיתי להיות עם מישו אחר לזרום איתו לאהוב איןןן לא יכולההההההההה והבנות בגילי כמו הולכות להתחתן לחלקן יש תינוק ואני יושבת פה בוכה על מישהו קטן שאין לי סיכוי איתו . והוא כבר לא מעוניין בקשר איתי לא רוצה להיפגש לראות ולא כלום . ואין מצב בעולם שאשכח אותו מה אפשר לעשות?!!!!!!!!!!! :(

לקביעת תור
    סגירה
    בא לי למות

הוספת תגובה

• בא לי למות - תגובה

שי ציון
    05/03/2014

ליאן הי, את מתארת קשר ארוך ופרידה כואבת שלא ביוזמתך. חשבתי על כך שאת צודקת וככל הנראה לא תשכחי אותו לעולם כיוון שהוא עורר אצלך רגשות רבי עוצמה שלעיתים נשארים איתנו כל חיינו. יחד עם זאת, אולי אפשר לזכור את בחור אך ביחד עם ההבנה שכרגע אין באפשרותך להביא אותו לחדש את הקשר כפי שאת מעוניינת. אין זה אומר שלא יכאב (ככל הנראה זה יכאב מאוד) אך חשוב להרפות ולהכיר במה שביכולתך להשפיע עליו ובמה שאין ביכולתך להשפיע עליו ומהתיאור שלך כרגע אין ביכולתך להשפיע על הבחור. אבל כן מגיע לך לחוות רגשות טובים וזוגיות שתרגישי בה רצויה ואהובה. אולי צריך רגע להמתין עם ניסיונות קשר כעת שרק יעציבו אותך ולתת לנפש להירגע מעט ולעכל את הפרידה ולאט לאט תוכלי לחשוב על יצירת קשר אחר.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיות
    עמית
    27/02/2014

היי אני עברתי הרבה בגיל הילדות אבא שלי היה מכה אותי עד לא מזימן (הוא הפסיק ביגלל שאני מזמין משטרה אני בן 16 ) עברתי 10 בתי ספר הוכתי גם שם לו מיזמן אובכנתי שיש לי כמה בעיות בעיה רגשית חברתית בעיה של יפרצות של כעס עצבים ועצבות וחרדה ודיכאון ועוד קצת ויש עוד בעיה שהמאבחנת לא צינה שיש לי ואני יודע שיש לי זה בעיה שאם מדברים איתי אני מקשיב ואז ניהיה "קצר" במוח ונהלם הכל ואני אומר תחזור שנית וזה חוזר עוד הפעם ובלי סוף זה משפיל אנשים וגם
    אותי במיוחד יצרתי לי כך אויבים ותמיד רדפו אחרי והציק לי במיוחד בפנימיות ואף פעם לא היו לי חברים והאיבחונים לא הוגדרו כימעט ואני שנתים בבית מנותק מהעולם הוריי מקללים אותי כל הזמן ואין עם מי לדבר ומה לעשות אני מת לחזור לעבוד אבל אני מיתביש מהמצב שאני מביך אנשים המאבחנת אמרה לי שנפלתי בין הכיסאות ואני חייב עזרההה

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיות

הוספת תגובה

• טעות

עמית
    27/02/2014

בן 17 וכרגע סובל מאוד אבא שלי יתקשר השבוע למישטרה ואמר שהכתי אותו ולא עשיתי את זה ואחרי זה שבאו שוטרים סירבתי לבו כי לא עשיתי כלום ולא לקחתי כדור אותו יום (רספידל) ואימתי על השוטרים ואז לקחו אותי רגיל בסוף והיכו. אותי וקיללו אותי וחצי יום ישבתי במיסדרונות וכול מי שעובבר לידי אומר לי יה ילד קקה אני זקוק לעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אא

עמית
    27/02/2014

אני רוצה לילמוד מיקצוע והורים שלי טעונים שאין להם כסף וזה סתם בולשיט באחי משקעים בחודש 1290₪ ושיורעי נהיגה בקושי אני מקבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

עמית
    27/02/2014

אמרתי להוריי שאני יתאבד (ואני לא מיתכוון כאילו זה רק היה בישביל להרות עד כמה קשה לי ) והם אמרו לי תעשה מה שבא לך לא מענין אותנו אני חייב עזרה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

שי ציון
    02/03/2014

עמית שלום, אתה מתאר מציאות מורכבת וחוסר אונים. האם אתה מטופל כעת ואם כן באיזו תדירות? שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ח

עמית
    03/03/2014

קודם כל תודה רבה שחזרתה אלי אםם אני מתחיל תיפול עוד חודש חיקיתי 3 חודשים של סבל ונירא לי שיש לי את הבעיה הזאת של ניתוק במוח יש לזה כמה שמות ואני בתוח בב100אחוז brain zaps, brain shocks,
    electric shock sensations, brain shivers, head shocks, cranial zings. ומהמצב שאני נימצא בניתוק מהחיים אני כל היום במכשיר ניד וביגלל התנוכה ניהיה לי כתמים שניראים כמו התחלה של נמק אני הולך מחר לרופא (תבין עד כמה זה חמור וכמה הזנחה) ישמח אםתגיד לי מה להגיד לפסכיאטרית בישביל שאני יופנה לאיבחון כמה מהר. שאפשר תודה עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• י

עמית
    03/03/2014

אתה שם לב שיש לי שגיעות ואין רצף במילים כאילו אחרי שתי מילים טעות או שגיעת כתיב או מילה שלא קשורה זה מהקצר הזה שעושה לי תמוות שתבין עשיתי מיבחן איטלגנציה וקיבלתי מאה אני פשוט באתי לעולם בישביל לחבות גיהנום נורא ואיום וביגלל שאני חזק אני לא בוכה או חושב על ליתאבד או שאני לא מבין תסיטואציה שאני נימצא תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• g

עמית
    04/03/2014

אני יגיד לך תאמת אין לי איך להעביר תזמן רק שאני לא ישתגע למה שאני יהיה הומלס לא עשיתי שום דבר רע ההורים שלי לא מתיחסים גם שאני מדבר איתם כאילו אני משוגע או משהו כזהה וביקשתי מאמא שלי ליקנות לי פליסטישן בשבל להביר תזמן ופשוט היא אומרת לי אין כסף וזה שקר וגם אני רוצה לחזור לחדר כושר ליראות קצת בני אדם וגם לזה היא אומרת לי מי שעובד מקבל מה אני עושה אני מפחד להיות חסר בית כולי דומע כרגע כאילו למה למה ואין אף אחד שיקשיב חושבים שאני אצלן ובטלן זה לא כיף כול היום ליראות סרטים תאמין לי זנה גיהנום אני בקושי אוכל ושתבין הורי לא הורים מהמינין הם לא קנו לי שום מתנה ולא חגגו לי שום יום הולדת כל אחד באיפון שלא עם החיים שלו ומתי שאני מדבר איתם על משהו הם אומרים לך לעבוד בטלן תעזור לי בבקשה מה אני יכול לעשות בשביל לא ליהות הומלס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחרפנת
    אני
    19/02/2014

היי
    פעמיים חברה שלי סיפרה ליועצת שאני חותכת והיועצ להורים שלי.
    הם חושבים שזה נגמר
    ולאחרונה נהייתי בדיכאון חזק יותר והם שמו לב לזה והם אמרו את זה לפסיכולוגית שלי
    עכשיו אני משקרת להם הרבה הם לא יודעים מה המצב שלי
    ועכשיו מפנים אותי לאבחון פסיכיאטרי
    ואני מרגישה שאני מתחרפנת אני כל היום חושבת אם להגיד את האמת ואם הוא יספר לפסיכולוגית או להורים שלי או אם לשקר והוא ישים לב ויגלה אחר כך או משהו והתגובה רק תהיה חמורה יותר..
    אבל אני מרגישה שאנלא מסוגלת להגיד את כל האמת כי אני מפחדת שיידעו את זה

לקביעת תור
    סגירה
    מתחרפנת

הוספת תגובה

• מתחרפנת - תגובה

שי ציון
    21/02/2014

הי, נשמע שאת סובלת סבל רב עד כדי שאת פוגעת בגופך. יחד עם זאת יש קושי לשתף אחרים ואפילו את הפסיכולוגית שלך במלוא העצמה של כאבך.כאילו חשיפה של המתרחש בתוכך למישהו אחר מעוררת רגש כל כך מאיים עד כדי שלא מתאפשר לך לומר את המילים אפילו במחיר של המשך הסבל.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי מראה סימני דיכאון
    אחות מודאגת
    10/02/2014

אחי ילד בן זקונים בן 16, תלמיד מצטיין,שקדן וחרוץ מיוזמתו האישית - אף פעם לא הופעל עליו לחץ לכך מהבית. כל דבר שהוא עושה הוא לוקח ברצינות אולי יתרה. לאחרונה הוא מתבודד יותר, מספר על שינה לא טובה,עצבני יותר. מתבטא באופן שלא מאפיין אותו ואומר שהוא מותש מהמירוץ למצוינות אך לא מצליח להוריד את הרגל מדוושת הגז גם המורה שלו אמרה שאינו עצמו ושהיא מודאגת. לא יודעת כמה לדאוג ובאילו אמצעים כדאי לנקוט. מבקשת יעוץ דחוף! המון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אחי מראה סימני דיכאון

הוספת תגובה

• אחי מראה סימני דיכאון - תגובה

שי ציון
    11/02/2014

שלום, הרושם שעולה ממכתבך הוא שיש בינכם קשר טוב ובוודאי קשר שיש בו דאגה לאחיך. אני מציע לשוחח איתו על הדאגה שלך מבלי להיכנס להגדרות. נשמע כי הוא נער שמציב לעצמו דרישות מעבר לשמצופה ממנו וחשוב שישמע קול רך יותר ודואג מסביבתו שיאפשר לו להיות רך יותר כלפי עצמו. יתכן והוא ער למצב ולמחיר שמשלם והקשיים שהוא מספר עליהם זו הקריאה אלו לעזרה מבחוץ. כמובן שאפשר להציע לו לשוחח עם איש מקצוע, אולי יועצת בית הספר, שתשקול איתו דרכים לסיוע. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא
    לי
    07/02/2014

שלום,בנותיי נערות בנות 14 ו15.5 ,חמותי אישה טובה מבקשת מהן בלי סוף שהיא רוצה לקחת אותן באיזה יום לטייל(ים,סרט וכו') בנותיי אינן רוצות ללכת איתה והיא אינה מרפה .כאשר היו קטנות נהנו לטייל איתה אך היום הן אומרות לי שהן בוגרות ולא מתאים להן ללכת איתה מה גם שהיא אומרת להן רק לשעתיים וכשזה קורה זה לחצי יום...אני מרגישה שהן מתםתלות מולה בתשובה משום שהן לא רוצות לפגוע בה ישירות ולומר שלא נקודה.האם אני צריכה לומר לחמותי שתרפה או אולי בעלי?תודה ושבת שלום לי.

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא

הוספת תגובה

• סבתא - תגובה

שי ציון
    09/02/2014

לי שלום, העלית נושא עדין ומורכב. בנותייך מתבגרות ועם התבגרות זו משתנות ההעדפות בכלל ועם אלו דמויות בחייהן לבלות, בפרט. כך, בתקופה זו הן אני מניח שהן מעוניינות יותר ויותר לבלות עם בנות גילן עמן ניתן לעשות דברים שונים מאלו שניתן עם חמותך. יתכן שכך הדבר גם בקשר איתך ועם בעלך. יחד עם זאת, לבלות עם הסבתא זה גם להיענות לצורך שלה לקירבה למשפחה ואולי להפיג את הבדידות אותה היא חווה. זאת, גם אם אין הדבר מעורר אצלן הנאה כבעבר. אני מציע לך, לשוחח איתן על המשמעות של לבקר את סבתא שלעיתים אינו כרוך בהנאה כפי שהיו רוצות אך יש בכך ממד של נתינה לאדם קרוב. בתוך כך, אני מציע לשוחח מעט עם הסבתא תוך רגישות לכבודה כדי לצמצם את שעות הביקור. אולי אם שעת הבילוי עם הסבתא תיהיה קבועה ומתוחמת בזמן זה יסייע שהפגישה לא תגלוש מעבר לזמן זה. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת עזרה הצילו
    אנונימי
    27/01/2014

אני צריכה עזרה אני בת 17 ואמא שלי מרביצה לי לפעמיים (הרגע זה קרה )אני לא יודעת מה לעשות אין לי לאין ללכת אבא שלי לא אכפת ממה שקורה הוא עסוק בעצמו כל דבר רע שקורה בבית נופל עלי ואין לי עם מי לדבר ואני אבודה כבר אני לא מסוגלת להיות בבית כי כל דבר שאני עושה מאשימים אותי וסטירה נופלת עליי אני אמורה להתגייס רק ביולי ואני ממש רוצה לדחות את זה אבל אני פוחדת כי אמא שלי אמרה שכשאני אגיע ל18אני עפה מהבית ואני נשבעת אני לא ילדה מופרעת אני תלמידה מצטיינת עם ממוצע ממש טוב והכל מעולה בבית ספר ואני עובדת בשביל הכסף שלי אבל כלום לא טוב להם אני ממש פוחדת להיות בבית ואין לי למי לפנות פניתי לסבא וסבתא והם סיפרה לה והיא העיפה אותי מהבית ליומיים מה אני יכולה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    אני חייבת עזרה הצילו

הוספת תגובה

• אני חייבת עזרה הצילו - תגובה

שי ציון
    28/01/2014

שלום, תחילה אתייחס למקום שבו יש קו גבול ברור בקשר בין הורים לילדים - אלימות. אסור להורה לנקוט באלימות פיזית (אפשר לדבר גם על מילולית ונפשית אך בתחום הפיזי זה פשוט יותר להגדיר) כלפי ילדיו. נקודה. מעבר לכך, אני מציע לך לפנות ליועצת בית הספר שנשמע שמהווה מקום טוב עבורך ולבקש להתייעץ איתה על שמתרחש בביתך ואני מאמין שהיא תוכל לסייע לך ואולי להפנות אותך (ואת משפחתך) לגורמי סיוע. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אנונימית
    08/01/2014

שלום... אני בת 20, נשואה ואם לילד. אין באפשרותי לא את הכסף ולא את הזמן להגיע לפסיכולוג או פסיכיאטר כרגע ורק רציתי הזדמנות לשמוע ממישהו מומחה עם מה שעובר עלי הוא מוגזם ואפילו סוג של איזשהי הפרעה. אני מניחה שיותר מזה לא תוכלו לעזור לי ואולי רק לתת עצה כלשהי..
    בגיל 17 התאהבתי במישהו ואפילו שאחרי שגיליתי שהוא בכלל לא מה שחשבתי עדיין אהבתי אותו. איכשהו העניינים נהיו שהפכתי לחברה של אחד החברים הטובים שלו שחיזר אחרי, בהתחלה עדיין הייתי שקועה באהבה אל אותו האחד ואז התחלתי לאהוב גם את החבר שלי.
    נעלמנו ביחד לתקופה של כמה חודשים והתרחקנו מכל החברים שלנו, זאת הייתה התקופה הכי מאושרת בחיים שלי גם כי שכחתי את אותו האחד. ואז חזרנו והרגשות האלה חזרו, כאילו שאני מאוהבת בשניהם. אותו האחד התייחס אלי כידיד רחוק, גם כי יש לי אופי נורא ביישן וסגור וכמעט ולא יצא לנו לדבר.
    אחרי שנכנסתי להריון, אם כל הבלאגן שקרה לא היה לי זמן לחשוב, גם לא אחרי הלידה. אבל כיום כמעט שנתיים אחרי הלידה, הסבתות לוקחות את הילד באופן קבוע בסופי שבוע כדי לאפשר לנו להשתחרר ולהנות עם חברים.
    אני לא רוצה להיכנס לזה יותר מידי, אבל בעלי תומך בנישואים פתוחים ואני מסכימה איתו. שנינו סיכמנו שלא היה לנו מספיק ניסיון מיני ואנחנו זקוקים לזה כדי להמשיך ולהיות ביחד (בבקשה תעזבו את זה, זאת לא הבעיה), איכשהו קרה ששכבתי עם אותו האחד. הייתי מאד שיכורה ומאד הצטערתי על זה בבוקר כי זה ממש לא מסוג הדברים שאני עושה. אחרי שנרגעתי והקשבתי לבעלי ולקחתי את זה כחוויה המשכנו הלאה. וכמה שבועות אחרי קרה איכשהו ששכבנו שלושתנו.
    כמה ימים אחרי הזמנו אלינו חברים ואיכשהו יצא בטעות שאני ואותו האחד נתקענו לבד לזמן מה עד שכולם יגיעו, ישבנו שקטים וניסינו לעלות שיחות על הילד שלי וכל מיני עד שהוא הכריז פתאום שהוא הרגע חזר מהעבודה והוא צריך ללכת להחליף בגדים ויחזור עוד מעט. ואז מסתבר (אני לא רוצה להיכנס לפרטים), מה שקרה זה שידיד וחברה שהיו אמורים לבוא אלי, הוא קרא להם אליו והם הלכו לשם וישבו שם עד שעה מאוחרת ואפילו לא שקלו לבוא לכאן. בדרך חברה שלי גם אמרה שהוא התכתב עם מישהי כל הזמן ושלח לה סמיילים של לבבות.
    עכשיו נכנסתי לדיכאון של החיים שלי, אני יודעת שלא הייתי צריכה לצפות דבר מסטוץ אבל לפחות רציתי קצת כבוד כידידה... אני מרגישה פגועה ועצובה ובדיכאון, לא מתחשק לי כלום. עוד יותר מזה אני מרגישה כמו ילדה קטנה ומטומטמת, אין לי מושג איך הגעתי למצב המשפיל הזה בכלל, אין לי מושג איך זה שאני עדיין אוהבת אותו אחרי כל כך הרבה שנים ואחרי שיש לי בעל כזה נהדר ומשקיע ומקסים וילדה מדהימה, לא טוב לי עם עצמי. אני לא יודעת מה עובר עלי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שי ציון
    22/01/2014

שלום, לצערי לא הופיעה הודעת על "יציאה לחופשה" ולכן זמן המענה התארך. יחד עם זאת, אני יכול להבין שאין בכך נחמה עבורך ולצורך שלך להבין את שמתרחש בחייך מזה זמן. תחילה אומר לך כי בעיני טיפול נפשי יכול לסייע לך להבין טוב יותר את עצמך ובייחוד את היחסים הבין אישיים שלך. יש אפשרות לקבל טיפולים ללא עלות במסגרות ציבוריות ובעלויות מופחתות בקופות החולים או בעמותות (תלוי באיזור מגורייך). התחושה שאת מעביה של פעולות שלעיתים מנוגדות לצרכים שלך. כאילו דברים פשוט "קוראים לך" ואת נסחפת איתם ללא תחושת שליטה. לעיתים פעולות אלו אינן לטובתך ויוצרות בילבול פנימי ותחושה שהלכת מעבר למקום שנכון לך. אפשר לחשוב שאולי עם הקמת המשפחה והתחושה שיש לך בן זוג שמתאים לך וילד אותו את אוהבת, גובר הקושי להבין כיצד את יכולה לסכן שאת אוהבת עבור מקום שאינו לטובתך. אולי דווקא התגברות הקושי להבין עצמך כעת היא כואבת מצד אחד אך מאפשרת לך להתחיל תהליך של חשיבה על חלקים שונים בעולם הפנימי שלך שנמצאים בקונפליקט וגובים מחיר רגשי בדמות כאב והלקאה עצמית. את מוזמנת להמשיך להגיב, שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות נער בישראל
    אמא מודאגת
    29/12/2013

רק מניחה את זה כאן:

להיות נער בסיכון, זה לא רק כשאין לך בית,
    זה גם כשאתה לא מרגיש בבית.
    להיות נער בסיכון, זה לא רק כשאין לך איפה לישון,
    זה גם כשאין לך מי שיגיד לך לילה טוב.
    להיות נער בסיכון, זה לא רק כשאין לך אוכל,
    זה גם כשאתה יודע שצריך לשמור למחר כי לא בטוח שיהיה כסף לקנות עוד.
    להיות נער בסיכון, זה לא רק אם עברת פגיעה,
    זה גם לחיות בתחושה שזה יכול לקרות לך בכל רגע.
    להיות נער בסיכון, זה לא רק להשתמש בסמים או לשתות אלכוהול,
    זה גם להיות בסביבה שיש בה סמים ואלכוהול והם לא ממש קשים להשגה.
    להיות נער בסיכון, זה לא רק לנשור מבית ספר,
    זה גם להיות בבית ספר ולא להצליח לתפקד מכל סיבה שהיא.
    להיות נער בסיכון, זה להיות נער במדינת ישראל,
    ולהיות נער במדינת ישראל (אם אנחנו מודים בזה או לא) זה הרבה פעמים להיות נער בסיכון.

אשמח לתגובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    להיות נער בישראל

הוספת תגובה

• להיות נער בישראל - תגובה

שי ציון
    31/12/2013

ליאור הי, היטבת לתאר את עולמם של רבים מדי מבני הנוער בישראל, שכל ממד בחייהם החל מממזון וכלה בביטחון אישי מוטל בספק וארעי. אני מצטרף למשאלה שלך לקבל תגובות ומזמין גם אותך לספר מעט על המקום האישי שלך. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל יעקב
    13/04/2014

ביטוי מושלם של קשת החוויות המציאותיות שנער בסיכון נמצא בו.
    ממש אהבתי, כל הכבוד!
    לא סתם הנחת את זה כאן...

מסכימה שלא קל להיות נער בישראל, בפרט כשהוא נופל תחת הקטגוריה של "נער בסיכון".
    כולי הערכה והערצה לנער זה אשר נלחם במציאות הקשה גם כאשר הלב מבקש לברוח.
    כולי תקווה לעתיד טוב יותר. לבינתיים אפשר להיעזר בסובבים ולא לאבד תקווה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף
    אבודה
    27/12/2013

היי אני בחורה בת 19 משרתת בצבא, ההורים שלי התגרשו שהייתי ילדה בת ארבע לאבא שלי יש מחלת נפש ומאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתה לי מערכת יחסים די לא יציבה עם אבא שלי הוא היה תמיד פוגע בי ויורד עליי גם אם הייתי צוחקת בוכה או שותקת תמיד היה לו מה לומר. כשהגעתי לגיל 16 החלטתי להפסיק לדב ר איתו ורק עד לא מזמן חידשתי איתו את הקשר והבנתי שיש לו בעיה ושאני צריכה להבין אותו והיום אני כבר לא כועסת עליו ושכחתי כבר מזמן את מה שקרה הבעיה היא ההשלכות שזה השאיר אחריו. כולם אומרים לי כל הזמן כמה שאני יפה ושווה וחכמה וטובה אבל אני לא תמיד מרגישה ככה בחיים שלי לא היה לי חבר רציני וכל פעם שאני רוצה מישהו ומדברת איתו אני מרגישה שהוא מתרחק ממני כמו מאיזה עלוקה או סתם יורד עליי יצאתי ופגשתי די הרבה בנים שפגעו בי ואמרו שאני לא מספיק יפה או סתם ירדו עליי שאני ילדה קטנה או רצו את החברות שלי וגם עד שמישהו בא ומדבר איתי אני כבר מרגישה כאילו אני נגעלת ממנו ובא לי רק לברוח ממנו. אני רואה שלכל החברות שלי יש חבר שאןהב אותן ועושה הכל בשבילן ואני מרגישה שלי בחיים לא יהיה את זה אני לא מבינה למה כולם מתרחקים ממני בצורה כזו אני מרגישה כאילו אף בחור בחיים לא יאהב ויעריך את מי שאני ובגלל זה כבר נימאס לי מלנסות אני יודעת שאני עדיין צעירה ןהכל אבל כבר התייאשתי מגברים מרגישה שאני כבר שונאת את כולם

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף - תגובה

שי ציון
    30/12/2013

הי, המכתב שלך העלה אצלי צער על ההתמודדות שלך עם מאורעות חיים שמקשים על התפתחות של עולם פנימי יציב ותחושה של ערך עצמי. ולמול זאת, עלתה אצלי גם התפעלות על הדרך בה את מביעה את קשייך עם מודעות לתחושותייך והבנה למתחולל בתוכך.
    נדמה, שכבר מגיל צעיר חווית קשרים שהקשו עלייך להתפתח ולראות בעצמך את היפה והטוב. ככל שגדלת, בחלק ניכר ממערכות היחסים ואולי בייחוד עם גברים, את חווה את עצמך בתוך קשר כמי שלא מוערכת/נאהבת. בכך יש הד לדרך בה גדלת ולחוויות שאספת בילדותך. אני רוצה לומר שמשהו במכתב מעורר אותי לחשוב שיש גם חוויות טובות שקיבלת מסביבתך ומאפשרים לך לתפקד גם אם הן לא מגינות מפני הכאבים אותם תיארת.
    כיוון שאת בשירותך הצבאי אני מציע לך בחום לבקש לשוחח עם איש מקצוע מתחום הנפש. (קב"ן) במקרים רבים הצבא מאפשר טיפול פסיכולוגי במסגרתו. כזה שיאפשר לך לצעוד בדרך לשינוי החוויה העצמית שלך ולתחושת ערך יציבה יותר. במילים אחרות, אני מציע לך לפנות לטיפול ונדמה שמכתבך מהווה התחלה מבטיחה לאפשרות לשינוי באמצעות טיפול. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה או משהו כזה
    אנונימית
    22/12/2013

אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ואני שונאת את עצמי
    יש לי חבר טוב שנכנס לי עמוק מדי ללב. באמת עמוק מדי.
    והוא החבר הכי טוב שלי והוא טוען שגם אני שלו אבל זו ממש לא אותה רמה של קרבה. אני ממש פרנואידית ולא יודעת מה לעשות ואנשים ממש אוהבים אותו והוא נפגש מלא עם אנשים וכל פעם שהוא נפגש עם מישהו שהוא לא אני, אני פשוט רועדת בבית ואני ממש מפחדת שהוא יפסיק איתי את הקשר ויתרחק ואני לא יודעת מה לעשות ואני פשוט בוכה בכי היסטריה סתם ככה כי אני חושבת על זה שהרבה זמן לא נפגשנו או כשהוא נפגש עם מישהו אחר. ואני פשוט בחרדות כל זמן שאני לא איתו או שאני מדברת איתו. וממש פיתחתי תלות כי זה לא תקין שכדי להיות רגועה אני אצטרך להיות לידו
    אבל זה המצב
    ואין לי מה לעשות עם זה
    ואני רועדת ואני מתחרפנת פה ולא ידעתי לאן לפנות וזה ככה כבר כמה חודשים

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה או משהו כזה

הוספת תגובה

• חרדה או משהו כזה - תגובה

שי ציון
    24/12/2013

הי, תחילה אני מציע לך לשוחח על כך עם יועצת או פסיכולוגית בית הספר, או דמות טיפולית אחרת שתסייע לך, שכן את מספרת על מצב נפשי בו את מצויה מזה חודשים. מצער לשמוע שמי שאת כל כך רוצה בקירבתו הוא זה שגם מעורר תחושת סבל כל כך משמעותית. חשבתי (ולא להיבהל מהמחשבה) שאולי אם הייתם נפרדים לזמן מה היית נזכרת שיש לך כוחות לחיות בלעדיו ואז אפשר היה להחזיר את הקשר לפסים טובים יותר עבורך. כאלו שיכולים לאפשר להנות מהקשר אך גם לדעת שקיומך הנפשי אינו תלוי אך ורק בו. את מוזמנת להמשיך ולהגיב, שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנימיות לטיפול בבעיות HD
    משה
    22/12/2013

לקביעת תור
    סגירה
    פנימיות לטיפול בבעיות HD

הוספת תגובה

• פנימיות לטיפול בבעיות HD - תגובה

שי ציון
    24/12/2013

משה הי, אודה לך אם תנסח את השאלה בדרך מפורטת יותר. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה