מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- התפרציות זעםחסויי04/11/2012
בזמן האחרון יש לי התפרציות זעם.. שאני מגיעה למצב שאני שוברת דברים, אני לא מצליחה לעצור את עצמי.. ואחרי זה אני תמיד מתחרטת על מה שאמרתי ועשיתי.. אני כל היום מסתגרת בחדר אין לי כוח לראות אף אחד.. יש לי מישהו מוסג איך משטלתים על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרציות זעם - תגובה
קרן בן הגיא20/11/2012שלום.
ממה שאת מתארת אני מבינה שתוקף אותך דחף חזק ששולט בהתנהגות שלך וגורם לך למעשים מאוד קיצוניים. זה מסקרן מה גורם לך להתפרצויות כאלה? ומה גורם לך בסופו של דבר לעצור?
ניתן לעזור גם בטיפול תרופתי וגם בטיפול נפשי. לצורך כך כדאי לפנות לפסיכיאטר ופסיכולוג להמשך בירור וטיפול.
שיהיה בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונאת בנים!חסויי04/11/2012
הכל לא טוב..אמא שלי מתעלמת מימני כאילו היא לא רואה מה מתרחש לה מתחת לאף. היא שותקת וגם אני צריכה לשתוק..כי אחרת אני אסבול יותר.בבי'ס אני לא מדברת כי אין לי עם מי לדבר.וגם אני לא יכולה לדבר ובכל מקרה אף אחד לא יאמין לי..אין לי כוח יותר.. לפעמים אני מתפללת שאבא שלי ימות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונאת בנים! - תגובה
קרן בן הגיא20/11/2012שלום.
אני מבינה שאת שונאת בנים! וגם שאת סובלת מאוד ומפחדת. אני שומעת שאת במצוקה רבה. אני מזמינה אותך לכתוב קצת את גילך ועוד על עצמך.
מתוך מה שכתבת - את מזמינה אותי להפנות אותך לסיוע נפשי ואולי אף לעובדת סוציאלית ברווחה כדי לברר מה קורה לך שם בבית שכל כך רע לך ואיך ניתן הכי טוב לעזור לך.
את מוזמנת להמשיך לכתוב בפורום. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gzrvחסויי16/11/2012
היי שמי כרמל ובחצי שנה האחרונה מצבי ממש הדרדר הכל התחיל בחופש הגדול שהיו פעמים שהיה לי משעמם אז הייתי מגיעה לאתרים לא לגילי והייתי עליהם שעות ואז הייתי אומרת שאני מפסיקה ואז חוזרת מפסיקה ואז חוזרת כל פעם אותו הדבר עברתי הרבה דברים בחיים שבסוף גרמו לתוצאה הסופית - למשל בכייתה א-ב היה עליי חרם מאוד מאוד גדול והיו מרביצים לי כל יום ומקניטים אותי והייתי חוזרת הביתה בוכה וגם שהייתי בכיתה ב' שכן של סבתא שלי (הוא היה אז בן 16 בערך) אנס אותי -מה שקרה היה ששיחקתי עם האחיות שלו את המשחר משפחה אני הייתי האמא והן היו "הבנות שלי" ואז הוא בא ואמר שהוא האבא ושאל אותי עם אני רוצה לראות מה אבא ואמא עושים ואז הוא עשה מה שהוא עשה ואני באותו זמן חשבתי זה נורמלי לא ידעתי מה קורה
ואולי זה נשמע ממש מוזר שאני זוכרת את הכל אבל אירוע כזה איאפשר לשכוח בחיים התמונות מציפות ועולות בי כל פעם מחדש וכל פעם מחדש שאני נזכרת בזה אני עצובה ממש .
ועוד דבר אני מרגישה ממשבודדת אין חברה אמיתית שאני יכולה לספר לה הכל בלי לחשוש שאיי אפשר לסמוך עליה
אין לי חברה טובה בכלל .
אני מרגישה ממש מזויפת אני מרגישה שהלבוש שלי ההתנהגות שלי וכמעט הכל אצלי הוא מזוייף כי אני רוצה לרצות את החברה אני צריכה את התשומת לב הזאת .
ולמשל עוד דוגמא לא מזמן הייתה תקופה שהייתי נכנסת לוואלה צאט ומתכתבת עם בנים בצורות בוטות ומגעילות ולא היה יום אחד ש\לא חשבתי על זה ואמרתי לעצמי איכס איזה מגעילה אני ולא היה יום אחד שלא חשבתי שעם אני אתאבד ב\העולם יהיה יותר טוב בלעדיי. אני חשבתי עלזה ממש ברצינות
ביום חמישי לפני שלושה שבועות אמא שלי הת\סתכלה בהיסטוריה וראתה דברים שעשיתי ששכחתי למחוק והיא כעסה ישבנו ודיברנו והיא גילתה כמעט בכל- הצאט החתיכות של עצמי ועכשיו אני ממרגישה עוד יותר נורא
ואני גם כל הזמן רבה איתה בלי סיבה בכלל אני פשוט יותר מדי עצבנית
נ.ב- אני בת 14 ואני נערה דתייה אז רק רציתי למסור שתבינו שזה יכול לקרות לכל אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gzrv - תגובה
קרן בן הגיא20/11/2012הי כרמל.
קראתי בעיון רב את שכתבת ואני מבינה שמשהו הסתבך לך כשהיית יותר צעירה אפילו לפני כיתה א'. הלך והסתבך עם השנים והפך היום למצב שבו את כמו שכתבת את חושבת על עצמך כמגעילה, את עצובה ואפילו חושבת על להתאבד.
אני מעריכה את החשיפה שלך ואת הפתיחות לספר על אירועים כל כך קשים שעברת. נראה שכיום יש לך את היכולות להבין את המשמעויות של מה שקרה אז, מה שפעם, בכיתה ב', כמובן לא היה.
אני חושבת שלא כדאי להמשיך להיות לבד עם הזכרונות ועם החוויות היומיומיות שלך, וכדאי לפנות לקבלת סיוע נפשי כמה שיותר מהר..! עומדות בפנייך מספר אפשרויות: יועצת בית הספר, פסיכולוג בית הספר, עובדת סוציאלית ביישוב בו את מתגוררת, או באופן פרטי לפנות עם ההורים למטפל.
יש הרבה דרכים לעזור לך להרגיש יותר טוב לגבי עצמך ולעבד את הטראומה הזו שעברת ואולי גם אחרות. אני מסכימה שלהישאר לבד זה מאוד קשה וכדאי לבחור אחרת.
את מוזמנת להמשיך לכתוב בפורום. בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתמודאגת בת 1712/11/2012
היי . רבתי עם חבר שלי ועכשיו הוא מסנן אותי ואומר לבנות אחרות שהוא אוהב אותן ומקדיש להן שירים .. אני רק רואה את מה שהוא עושה אני פשוט חושבת על "עדיף לי להתאבד במילא אני כישלון", אני כל יום בוכה הגעתי למצב שאני בוכה ונופלת על הריצפה , חרטתי את השם שלו על היד שלי כדי לא לשכוח אותו .. אני כבר חודש בוכה ללא הפסקה אז הבנתי שבמקום לבכות כל כך הרבה זמן עדיף להתאבד , אני מיואשת וכבר לא יודעת מה לעשות אולי הפתרון היחידי זה באמת התאבדות ?
אני רוצה להתקשר לער"ן אבל אני מתביישת לדבר עם אנשים זרים ... אז זה לא כל כך יעזור לי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
שי ציון19/11/2012הי, תחילה התנצלות על המענה שהתעכב. הייתי רוצה שתכתבי האם יש שינוי בהרגשתך בהשוואה למכתבך. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבעיה חברתית 17יונתן30/10/2012
רוב חיי לא היו לי הרבה חברים, לא ניסיתי להיחשף ולנסות להתחבר עם אנשים נוספים, רק בשנה שנתיים האחרונות התחלתי להיפתח יותר חברתית, יצאתי ממסגרת קבועה ומסוגרת של מספר מועט של חברים וממש התחלתי לנסות וליצור חברויות חדשות, דבר שמעולם לא ניסיתי/רציתי, תמיד העדפתי להישאר באותה מסגרת קבועה ולא להיפתח לבחוץ (לעיתים אפילו במודע). חלק יגידו שאני נמצא במצב לא רע בכלל, שכדאי לי להינות ממה שיש לי, שזה לא מעט לעומת הכלל ושאין צורך להיות לא מרוצה, אבל האמת היא שזה לא מרגיש לי נכון לגביי.
נוכחית יש לי מספר קטן מאוד של חברים קרובים באמת, ועם שאר האנשים הסובבים אותי יש לי קשר לא הדוק. תמיד אני מרגיש שיש איזשהו ריחוק או שוני ביני לבין הסובבים אותי, גם ביני לבין החברים הקרובים שלי, שמהם אני שונה בהרבה דברים אך בכל זאת אנחנו חברים. מעולם לא יצרתי קשר הדוק נוסף עם מישהוא/ מישהיא (גם כשממש רציתי/ניסיתי), אני לא מצליח לפתח שיחות ארוכות עם אף אחד, מעולם לא הייתה לי שיחה רצינית עם משיהוא/מישהיא, לרוב לא מתקשרים אלי ואני מתקשר אל אחרים בניסיון לדבר איתם/ לפתח שיחה מעמיקה או לא מעמיקה, אך הדבר כמעט מעולם לא מתרחש. על פי דעתי רוב הסובבים אותי מנהלים חיי חברה הרבה יותר מסועפים, מפותחים משלי. חלה השתפרות בחיי החברה שלי מאותם ימים בהם הייתי מסוגר בחבורה אחת מקובעת, אבל אני עדיין מתמודד עם ריחוק וקושי שיח ותקשורת בין אנשים, אני לא מצליח לנהל שיחה רציפה עם מישהוא/מישהיא, לרוב אני פשוט שותק, מרוב שאין לי מה להגיד, כאילו מסוג של אפטיות סביבתית. ובנוסף נראה לי כי הרוב לא מוצאים אותי מעניין, כמישהוא ששווה לדבר איתו, להתייעץ איתו, לצאת איתו...
מציאות זו מתנהלת כבר תקופה ארוכה, והיא נוגעת לחיי החברה שלי ולפיתוח קשרים עם בחורות. אשמח לעזרה ולייעוץ, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבעיה חברתית 17 - תגובה
שי ציון04/11/2012יונתן הי, תחילה התנצלות על ההמתנה למענה. הבאת את המורכבות של יחסיך הבין אישיים ונדמה כי ניתן להתבונן דרכם על "חצי הכוס המלאה" שהיא השינוי המשמעותי שהתרחש אצלך מזה שנה- שנתיים ומאידך "חצי הכוס המלאה" שהיא תחושה של חוסר שביעות רצון ממידת הקירבה וממידת הנוחות שלך בתוך קשרים אלו. תחילה אתייחס ל"חצי הכוס המלאה", להיות בתוך קשר עם אחר (או אחרת) זו חוויה מורכבת שכל אחד מתחיל לתרגל אותה מרגע בו הוא נולד, בעיקר עם הוריו. בהמשך מתחילים להיווצר קשרים עם בני גילנו שתופסים מקום משמעותי יותר ויותר ככל שחולף הזמן. נדמה כי בתיאור שלך, לאורך תקופה ארוכה לא התאפשר לך לחוות קשר בין אישי קרוב, באופן שהותיר אצלך רישום בכל הנוגע למיומנות ביצירת קשרים בין אישיים. כלומר, עברת כיברת דרך ביכולת ליצור קשר אך עדיין חלק ניכר מבני גילך מיומנים יותר וחווים את הקשרים כסביבה מוכרת ונוחה יותר ואילו עבורך סביבה זו נוחה ונעימה פחות. באופן מעשי, יתכן שזה מאפשר להם להיות יותר משוחררים בחברת אחרים ואולי אף להרגיש עצמם רצויים יותר.
יחד עם זאת, בהקשר של "חצי הכוס המלאה" אודה לך אם תגיב/תשיב על שאלות אלו: האם יש לך קשרים בתוך המשפחה עם אחים/אחיות וכיצד אתה מרגיש בתוכם? כיצד הקשרים שלך עם דמויות בוגרות (הורים/ מורים)? ואיך אתה מבין את השינוי שחל בך לפני שנה שנתיים?
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיש שקוף ושנוא כבר הרבה זמן
חסוי 1804/11/2012זה התחיל משהגעתי לחטיבת הביניים (אני בן 18 אחרי י''ב) היו לי 4 חברים בלבד, שניים מהם עזבו אחד מהם נשאר והרביעי השתנה ונהיה אדם אחר ומגעיל, לא התייחסו אליי אף פעם כמו אחד מהחברה, היה לי קשה להתחבר לחברים חדשים, תמיד הייתי בצד, משלב מסוים בכיתה ז' התחילו לצחוק עליי המון, היו מכנים אותי בכינויים מעליבים מאוד וצוחקים עליי מול הפנים שלי, שהייתי חוזר לבית לא היו לי חיי חברה חוץ מלפעמים שהייתי נפגש עם החבר היחיד שהיה לי.. החבר הנוסף שאמרתי שהשתנה היה גם לפעמים מתנהג אליי כאילו אני זר ופעם אפילו איים שיפרסם תמונה מביכה שלי, זה המשיך ככה עד כיתה ט שכל שנה זה היה נהיה גרוע יותר ויותר, אני הייתי ועד היום פגוע מזה בצורה קשה מאוד, הייתי בוכה בלילה על כל מה שקורה לי, אומנם בכיתה י עד יב הכרתי חברים חדשים שעזרו לי מאוד לפתח חיי חברה קצת אבל זה היה עדיין ממשיך קצת, אפילו שלא הייתי מראה אני עד היום פגוע מזה ויוצא לי כמעט כל לילה לחשוב על הדברים ולבכות.. הם פגעו, השפילו אותי בפניי כל הכיתה, אני עד היום מרגיש קצת שקוף, לא שמים לב אליי ואם כן צוחקים עליי..
היו פעמים שרציתי לחתוך את עצמי אבל לא הצלחתי, נמאס לי מהמצב הזה כבר, מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיש שקוף ושנוא כבר הרבה זמן - תגובה
שי ציון07/11/2012הי, נראה כי החוויות הכואבות, בהקשר החברתי, שעברת עודן מהדהדות מכאיבות ומביאות אותך להישמר מלהפגע שוב. אפשר להבין עד כמה אתה זהיר בקשרייך עם הסביבה מתוך רצון לשמור על עצמך. יחד עם זאת, מהתיאור שלך עולה כי יש בך כוחות לחולל שינוי וליצור קשרים חדשים, גם אם הדבר אינו פשוט בשבילך.
כיוון שגם היום אתה מתאר כאב נפשי עד כדי רצון לפגוע בעצמך, להבנתי, חשוב שתשוחח עם איש מקצוע מתחום הנפש, כלומר מטפל, שיסייע בהבנה ויצירת שינוי בתחושות שאתה מרגיש (שקיפות, פגיעות). כך, גם לא תישאר לבד עם הכאב אותו אתה חווה ותוכל לחלוק אותו מתוך ביטחון שהדברים שלך משמעותיים, נשמעים ואתה לא שקוף.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יונתן10/11/2012שלום שי.התשובות לשאלותיך:
יש לי אח ושתי אחיות, כולם גדולים ממני בלפחות 10 שנים, מה שמקשה על יצירת קשרים איתם, אי אפשר להחשיב את אחי ואחיותיי גם כחברים. סך הכל אני מרגיש שלמרות שהקשרים ביננו מדרך הטבע לא יכולים להיות חזקים מאוד בגלל הפרשי הגיל, עם אחיותיי ולעיטים אפילו עם אחי יש קושי בתקשורת, בהבנה ובהסכמה. מבין שלושתם אני הכי קשור לאחי, אנחנו מבינים אחד את השני בצורה הטובה, ואף חולקים במספר אמונות ודעות משותפות, אני לומד מאחי הרבה בהקשרים רבים, אפשר אפיל להגיד שלעיתים אני אף מחקה אותו בדרך החיים.
ביני ובין אחיותי יש קשר הדוק הרבה פחות, עם שתיהם יש לי הרבה פחות תקשורת ונושאי שיחה ואפילו יש ביננו הרבי חילוקי דעות, אפילו ריבים, ואי הסכמות..אני מרגיש מרחק ושוני גדול מאוד בינינו. לעיתים רחוקות מאוד אני מדבר עם אחד מהם על חיי האישיים, או על בעיותיי..גם ביני ובין שאר המשפחה המורחבת שלי אין קשרים הדוקים, למרות שיחידים מהם כן בסביבות גילי, הקשרים ביננו לא חזקים, נחלשו רבות לעומת שנים רבות קודמות.
אין לי קשרים מיוחדים או הדוקים עם מורים או דמויות סמכותיות אחרות.
מבחינת ההורים, עם אמא שלי יש לי קשר הדוק יותר מאשר עם אבי, יוצא לנו לדבר מדי פעם שיחות ארוכות, אנחנו מתקשרים יחסית טוב, רבים פעם ב.. כמו כל ילד בגילי, אם לא פחות. אני מרגיש די פתוח בקשר שלי עם אמא שלי, נוח לי לדבר איתה בחופשיות.
הקשר עם אבי סך הכל הוא אותו קשר, אמנם רק פחות הדוק, יוצא לנו לדבר הרבה פחות, ולרוב גם לא שיחות ארוכות מאוד, אבל אנחנו מתקשרים מצוין ונהנים אחד מחברתו של השני..
הורי התגרשו לפני כשנתיים, הגירושים היו סך הכל סבילים על כל בני המשפחה, אני גר עם אמא שלי מכאן שהקשר עם אבי פחות חזק.. למרות שאנו מסתדרים מצוין אבא ואמא שלי שונים אחד משני בהמוון תמוחים ובעיקר בדעות ובהתנהגות, מהבחינה החברתית אמא שלי מאוד "סוליסטית", ואבי לא, יצא לי לדבר עם שניהם על תפיסות חברתיות, אך רק עם אמא שלי דיברתי על הבעיות החברתיות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - המשך
יונתן10/11/2012לפני השנה והשנתיים האחרונות היו לי מספר מאוד מצומצם וקבוע של חברים. היו לי בערך 4 חברים קבועים, איתם היה לי כיף וטוב והייתי סגור ומסוגר לכל שאר הסביבה, נמנעתי מכל אפשרות להיפגש עם אנשים חדשים, תמיד סלדתי מפגישות ויציאות עם אנשים נוספים מלבד ל-4 החברים שלי, לא הייתי שומר על קשר, לעיתים במודע ובכוונה, עם אנשים אחרים שהייתי מכיר לאורך השנים, תמיד רציתי להתבודד ולהתסגר במסגרת סגורה ובטוחה אחת, הייתי באיזושהיא חבורה סגורה של 4 חברים, לא תמיד הייתי מנסה ממש לא להתחבר לאנשים אחרים אלא פשוט הדבר "לא בא לי בטוב" , תמיד הרגשתי מעין מעמסה בקשירת קשרים נוספים, בתקשורת עם אנשים אחרים.
בשנה שנתיים האחרונות התחילו להיווצר ריבים רבים והחל להתפתח שוני מובהק ביני חברים מתוך ה"חבורה" הקודמת, לאט לאט היא נפרמה הבנתי שיותר טוב לי לנסות ולהיפתח ולאט לאט התחלתי לדבר עם יותר אנשים ולנסות להכיר אנשים שונים, לא באינטנסיביות רבה, תוך כדי שמירה על קשר עם חבריי הקודמים. עם הזמן נכנסתי למצב בו אני חבר טוב של 3 מחברי הקודמים, ועם שאר הסביבה יש לי קשר פחות הדוק, אותו אני לא מצליח לפתח לממדים של אותם חברים קרובים, בנסוף יש ביני לבין הסביבה את אותו ריחוק וקושי בתקשורת.. "חצי הכוס המלאה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - המשך - תגובה
שי ציון11/11/2012יונתן, קראתי את תגובתך ונדמה כי יש ביכולתך להבין את הצרכים ואת מורכבות מערכות היחסים שלך עם סביבתך ובתוך כך עם משפחתך הקרובה. יחד עם זאת, בהתייחס לפנייתך הראשונה, אתה מתאר סבל נפשי שמכביד על חייך. עצתי לך היא לבדוק אפשרות של טיפול פסיכולוגי. מפנייתך ניכר כי יש בך הבנה ויכולת התבוננות עצמית שיסייעו לך ליצור שינוי משמעותי בסיוע של איש מקצוע. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבית,בבית ספר,עם המשפחה....חסוי05/11/2012
טוב שלום, פניתי לכאן כי אין לי ברירות אחרות בדיוק....אז היי:).
אני בן17, אף פעם לא אהבתי בית ספר....ועם השנים זה רק הוכיח את עצמו יותר ויותר....והשנה (י"א) פרשתי מבית הספר בכדי ללכת לעבוד,ולשכור דירה עם חברים מבוגרים יותר...אני בן אדם שאין לו שום תכנונים מיוחדים לעתיד, רק עבודה...משכורת של 4-5 אלף, ואני מסופק מחיי,אחרים יסתפקו מוילות בריכות כוסיות ופרארי....אבל לי מספיק לשבת על ספסל עם בירה ביד.
בכל מקרה...הלכתי לעבוד בחופש הגדול, עבדתי ורציתי להמשיך בספטמבר כי מבית הספר החלטתי לפרוש. אמא שלי כמובן לא אהבה את הרעיון,ותוך זמן קצר כל המשפחה שלי הייתה עם הגב מופנה אליי...(אנחנו משפחה רוסית,אז לא ללמוד אצליינו זה מלחה"ע)
אז מן הפאקינג סתם שלא יהייו לי ברירות אני יילך לי ללמוד כמו כל ילד "נבון" בימינו....
אז התפטרתי מעבודתי והלכתי ללמוד, שרדתי בבית ספר עד שלב מסויים, כמה סיבות כמו המנהלת וצוות המורים והילדים בבית הספר...גרמו לי לפרוש סופית.
כעת אני במצב גרוע (בשבילי) : אני עדיין מתגורר אצל אמא, אבל אין לי הספקת אוכל,ואני לא יכול לעשות כל מה שבאלי....רק להתקלח ולהשתמש במחשב וקצת חשמל.....אוכל אני צריך להשיג לבד(בדרך כלל מבתים של חברים) בנוסף לזה יש לי גור בן חודשיים שבדיוק היום נגמר לו האוכל (כנראה הקש ששבר לי את הגב)....ואין לי דרך לספק אוכל גם לו וגם לי....אני לא רוצה לצאת לחפש עבודה כי דבר ראשון אין לי 18, אז עבודוה טובה או חוקית לא תהייה לי....אני באתי לכאן לשאול אם יש אי-שם איזה שהיא מסגרת שיכולה לסדר נוער במצבי, עם עבודה סדירה....למצוא יחידת דיור זאת כבר לא בעיה. תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבית,בבית ספר,עם המשפחה.... - תגובה
שי ציון11/11/2012הי, תחילה התנצלות על ההמתנה למענה. תיארת תהפוכות רבות בחייך בעת האחרונה ולבסוף נדמה כי יש אמירה בנוגע לחשיבות של מסגרת עבורך. אני מציע כי תפנה לאגף הרווחה בעירייה שבאיזור מגורייך. קיימות מסגרות, לימודיות ואחרות, שאולי דרך הרווחה יתאפשר לך למצוא מסגרת שתתאים לך. כמו כן, קיימות הכשרות למקצועות שונים, לאו דווקא במסגרת לימודית, ובהקשר זה ייתכן וכדאי שתיצור קשר עם משרד התעשייה המסחר והתעסוקה. מחיפוש קצר באינטרנט ישנן חברות המבקשות גםעובדים מתחת לגיל 18. בהצלחה, שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונאת בנים!!חסויי01/11/2012
אני כ''כ שונאת את הבית שלי.. שונאת הכי את אח שלי ואבא שלי.. הכל רע.. אין לי עם מי לדבר אני גם לא יכולה לדבר עם אף אחד.. אין לי כוח ללכת ללימודים אבל גם אין לי כוח להשאר בבית!! אוף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונאת בנים!! - תגובה
שי ציון04/11/2012צוף הי, האם את יכולה לתת דוגמא שאבין יותר את המקור להרגשה הרעה אותה את מתארת? שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי מהכלchen12/10/2012
אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל נמאס לי מהחיים האלה רוצים להעיף אותי מהביצפר המחנכת שלי ראתה סימנים של שריטות והיא התחילה לשאול שאלות כל לילה באים זכרונות מזה שהייתי פוגעת בילדים ומסתבכת עם ההורים שלהם וההורים שלי אכזבתי אותם כלכך הרבה פעמים ואני עוד מתפלאת למה הם רבים איתי כל הזמן נמאס לייי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי מהכל - תגובה
קרן בן הגיא13/10/2012הי חן.
מתוך דברייך אני שומעת את הייאוש ובעיקר תחושה של התקפה מכל הכיוונים (בית ספר, הורים, חברים). נדמה לי שהסיפור רחב יותר מהמעט שאת פורשת כאן.
חן- את בהחלט כותבת במקום הנכון, לפחות בשביל לשתף באופן כזה, אך למידת המצוקה שאת מבטאת זה נשמע לי לא מספיק. האם יש מישהו שקרוב אליך, שאת מרגישה שאת יכולה לסמוך עליו ולשתף אותו בתחושותייך? חבר, חברה, יועצת, מורה, דוד? אני חושבת שכדאי לספר, לשתף ואפילו לבחון את האפשרות לפנות לעו"ס נערות או לטיפול נפשי אחר כדי לנסות לעזור לך במצוקתך שנשמעת רבה.
את מוזמנת להמשיך לשתף בפורום. שיהיה בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
chen14/10/2012המצוקה שלי באמת יותר גדולה ממה שאני כותבת אבל לא נראלי הגיוני לכתוב פה הכל.
יש לי עם מי לדבר אבל אני פשוט לא יכולה קשה לי אני יכולה רק לכתוב קשה לי לדבר עם מישהו שמכיר אותי פנים מול פנים אני מעדיפה לדבר עם מישהו שלא מכיר אותי בטלפון או משהו כזה אני כבר לא יכולה עם הלחץ הזה להיות טובה בהכל
אפשר לשאול במה עובדת סוציאלית יכולה לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו???
chen26/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו??? - תגובה
קרן בן הגיא29/10/2012הי חן.
אני מתנצלת על ההמתנה הארוכה - כנראה לא ראיתי שענית והמשכת את ההתכתבות ביננו.
בכל אופן בנוגע למה שכתבת - אני בעד לדבר וגם לקחת את ה"סיכון" הכרוך בלדבר פנים אל פנים. שיחה בטלפון לא מספיקה כדי לעשות שינוי אמיתי בתחושות.
עובדת סוציאלית עם הכשרה לטיפול נפשי יכולה לסייע לך מאוד. להקשיב, לייעץ, לעזור לך לראות כל מיני סיטואציות מזוויות שונות. אם יש לך הזדמנות כזו אני בעד לנצל אותה! שיהיה בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוג מיואשמודאגת בת 1720/10/2012
היי .
חבר שלי בן 17 רצה להתאבד שלשום כי פגעתי בו באמצעות בגידה ( אני כמובן מתחרטת על זה ), אבל מנעתי ממנו בסופו של דבר,נורא , הוא גם חרט את השם שלי על החזה שלו. כעסתי עליו בהתחלה.הוא פגוע ברמות שאי אפשר לתאר ,אמרתי לו אם הוא יעשה לעצמו משהו אני יהרוג את עצמי , והתכוונתי לזה ברצינות ,( כמו בפעם הקודמת שכמעט הרגתי את עצמי עם אלכוהול והגעתי לבית חולים אחרי זה) . ואני נורא אוהבת אותו ורוצה לעזור לו . אבל הוא לא גר בעיר שלי, ואני מפחדת שהוא יעשה לעצמו משהו כשהוא לא ליידי, ואני רוצה שהוא יגור אצלי עד שהתקופה הקשה תסתיים לו, הוא הולך לפסיכלוגית אבל אני עדיין רוצה לעזור לו בעצמי למרות שהוא הולך לפסיכולוגית , אבל הבעיה אלא ההורים שלי הם לא מסכימים לי שבחור יהיה בבית כמה ימים במיוחד אבא שלי הוא "יהרוג" אותי ויכעס עליי , אני כבר לא יודעת אני מיואשת .
תודה על התשובה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוג מיואש - תגובה
שי ציון23/10/2012הי, מהמכתב שלך עולה כי בינך לבין חברך יש קשר שקיימים בו עוצמות רגשיות שלעיתים יש לה כוח חיובי ולעיתים הן יש בהן דבר מה מכאיב. בחלק החיובי קיימת דאגה ואהבה ורצון לחלוק ולעזור ובחלק היותר מכאיב קיימים מעשים שמערבים גם רגשות ופעולות שמסבות כאב האחד לשני וכל אחד לעצמו. נשמע כי חברך פעול לשנות את הכאב שלעיתים חש עם עצמו, באמצעות פגישה עם פסיכולוגית. נדמה שאולי גם את יכולת להיעזר בשיחות עם איש מקצוע, שכן נשמע כי גם את סובלת כאב וממעשים שמסבים לך ולגם לחברך צער, לאחר מעשה. את מוזמנת להמשיך להגיב. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני הוא ילד חכם ומקסים עם בעית...אמא דואגת10/10/2012
אספרגר ויכולות גבוהות במיוחד..כשמדברים איתו לא תמיד שמים לב לבעיה ..רק שמשתמשים בביטויים מסויימים שהוא עוד לא מכיר או נוצר מצב חברתי והא מגיב "לא נכון" אפשר לדעת. הוא לומד בישיבה ביתה יא , בן 16 , מסתיר מחבריו את הבעיה שלו. בעצם הוא חי בשקר ..והוא משקיע אנרגיה רבה בלא לטעות בתגובותיו.
בבית לעיתים הוא הופך להיות אלים כלפי אחותו הקטנה בת 7 (מאוד אלים!!).
הוא איים לא פעם שהוא שונא אותה ורוצה להרוג אותה.
הכרחנו אותו להתחיל לקחת כדורים שיעזרו לו , באמצעות פסיכיאטרית שהבאנו אותו אליה. הוא כמובן לא חושב שהוא צריך והוא ממש בסדר . ושכל אחד היה מתנהג כמוהו ...דבר שגם הפסיכיאטרית הסבירה לו שלא נכון.
בגלל שהוא כ"כ חכם אעל קצה הרצף האוטיסטי , הוא לא מוכן לקבל את הבעיה שלו.
שגורמת לנו ולא לויכוחים ועימותים רבים . כשאנו מנסים להסביר לו ולהדריך אותו בכל מיני דברים הוא מסרב.
אנו נמצאים כרגע במצב שמצד אחד מאוד פוחדים שיחזור לפגוע באחותו מבחינה פיזית , ולכן חייב לקחת תרופות שעוזרות לו להירגע ומצד שני בפנימיה מסרבים לקחת אחריות ולעזור לו לקחת את הכדורים , הוא כאמור לא רוצה לקחת ..., ומצד שלישי, אסור לשחק עם כדורים פסיכיאטרים ולהפסיק... הפסיכיאטרית אמרה שלו שהוא צריך לקחת והיא גם המליצה לו להתחיל לקחת אחריות. אנו בבעיה גדולה כי אנו אוהבים אותו , אבל הוא מאיים תמידית שיהרוג את אחותו .. ואנו מרגישים שאנו צריכים להגן עליה ...מה עושים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני הוא ילד חכם ומקסים עם בעית... - תגובה
שי ציון11/10/2012הי, לפני שאשיב. האם בנך היה לאורך השנים בטיפול נפשי בצד הטיפול התרופתי? כמו כן, האם הייתם אתם בהדרכת הורים שתסייע לכם להתמודד עם המצב המורכב בו אתם מצויים? שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמא דואגת11/10/2012כן הוא היה בטיפול נפשי לכלח אורך הדרך.
וגם היינו לא פעם בהדרכת הורים שהרבה לא יצא ממנה כי אנחנו כהורים עשינו את מה שנדרש בטיפול והוא סירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
שי ציון14/10/2012הי, תחילה חשוב לי להדגיש כי בשל המצב המורכב כעת, רצוי שיהיה לכם ליווי של מטפל הן בהבט של סיוע לכם ההורים, הן בהבט של סיוע לבינכם והן בהבט של סיוע לביתכם שנתונה בחרדה. אני כותב זאת, אם כעת אין ליווי שכזה.
יש בעיני צורך להבחין בין האבחנה של בנך כמצוי על הספקטרום האוטיסטי לבין התוקפנות שעולה כלפי אחותו. אין באבחנה זו משום עדות לתוקפנות השונה מזו של נערים רגילים, ובהתייחסות לחלק התוקפני יש צורך להבין אותו בהקשר הנפשי כשם שמבינים כל קושי נפשי אצל נער או בוגר. זה נושא שחשוב להבין אותו לעומק עם קשר וללא קשר לאבחנה. בהקשר זה,ייתכן והמאמצים שבנך משקיע בהסתרה של קשייו ובצורך להראות "נורמליות" כלפי חוץ במסגרת הישיבה, מתבטאים בבית בדרך של פורקן רגשי ותוקפנות כלפי אחותו. בהמשך לכך, ייתכן ויש לחשוב מחדש על המסגרת בה הוא מצוי, שכן גם אם הוא מצליח להתמודד בהבט הלימודי ייתכן שבהבטים חברתיים (ששם קשייו בולטים יותר) הוא אינו מתאים למסגרת. בהקשר זה, חשוב כי המקום בו הוא שוהה חלק ניכר מהשבוע יהיה כזה שער לקשייו וישתף פעולה עם הטיפול שכן אחרת הטיפול אינו אפקטיבי, כפי שציינת.
אולי כעת הדבר החשוב מכל הוא לספק תחושת ביטחון לביתכם שמצויה מזה תקופה ארוכה תחת איום פיזי ונפשי מתמיד.
אתם מצויים בהתמודדות מורכבת שדורשת ככל הנראה מענה שונה מזה שניתן עד כה. אשמח להמשיך לחשוב יחד איתך. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לנער שיש לו אספרגר
ניגם חפר16/10/2012יש כמה אספקטים עליהם צריך להסתכל בו זמנית:
מבחינת הבחור עצמו, צריך לחפש את האדם המתאים שיכול לעבור איתו תהליך ולסייע לו להבין מדוע עליו לקבל את הלקות ואת העובדה שהוא צריך לקחת כדורים
חשוב למצוא את האדם הנכון, עפ"י ההכרות שלו איתכם - גבר / אישה, צעיר / מבוגר, ואולי לבקש מהמטפל להתחיל את הטיפול בבית / בישיבה - במקום בו הבחור מרגיש בטוח, ולסייע לו לא למצוא תירותים ללמה לא להגיע אל המטפל. לאחר שייוצרו יחסי אמון ביניהם, ניתן יהיה להעביר את הסטינג אל הקליניקה.
אני חושבנ גם שיש להבין שההבנה וההכרה, הינם תהליך, ארוך ולא פשוט, ואולי מאדם חיצוני יהיה קל יותר לקבל את ה"דין" מאשר מההורים, בכל זאת מדובר גם על אספרגר, עם הקשיים האופייניים לו, וגם עם גיל ההתבגרות וקשייו, מה שעושה את הסיפור ליותר מורכב.
מבחינת אחותו הקטנה, אין ספק כי אתם חייבים להגן עליה, בלי שום קשר למידת האהבה שלכם כלפי בנכם, וכאן יש לומר את הדברים בצורה אסרטיבית, שאינה משתמעת ל - 2 פנים. מותר לך להרגיש מה שאתה מרגיש, אבל אסור לך בשום פנים ואופן לגעת בה. ולתת לו סנקציה חריפה מיודעת מראש, על מה יקרה אם חלילה יגע בה. משום שהכל תהליכי, תאלצו להיות על המשמר ביתר שאת
בהצלחה
ניגם חפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלאת מחשבות ...אנונימית19/08/2012
הכרתי בפייסבוק גבר בן 18 וחצי שלחתי לו בקשת חברות ופשוט התאהבתי בו , אני עוד מעט בת 16 , התחלנו לדבר וממש נדלקתי עליו , הוא ילד מאוד מוכשר הוא קיבל הצטינות בכל מיני תחומים והוא גם ממש חתיך - הוא גר לא רחוק ממני והוא בדיוק מתגייס מחר - אני לא יודעת איך לשכוח ממנו, באותו הערב שדיברנו לא נרדמתי עד שלוש וחצי בגלל שחשבתי עליו- הוא דיבר איתי גם יהיה נורא נחמד אבל אני לא יודעת עד כמה הוא בקטע ... אמרתי לו שאני רוצה שניפגש והכל והוא אמר בסדר אבל אני לא יודעת איך הוא באמת מרגיש ,אולי אני לא באמת מוצאת חן בעיניו או מכוערת או משהו ...
אני לא יודעת מה לעשות האם להמשיך " לרדוף " אחריו בהודעות והכל וחשוב לציין שהוא עונה והוא נורא נחמד אבל אני לא יודעת מה הוא באמת מרגיש , או האם בכוח לנסות לשכוח אותו .. :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלאת מחשבות ... - תגובה
קרן בן הגיא24/08/2012הי אנונימית.
זה מעניין שהתאהבת בו דרך המחשב. אני סקרנית לשמוע במי התאהבת? אולי במראה שלו? או בכך שיש לו תארים? או בכך שהוא גדול ממך ומתגייס? אני מבינה שמאוד קשה לנהל דרך המחשב את ענייני האהבה. קשה לדעת מה באמת רוצה הצד השני שכותב. וזאת כיון שלא שומעים את הטון של הקול ואת הנימה של הדברים, ואין ספונטניות כי אפשר לבחור כל מילה. דרך המחשב זה משהו אחר. ולכן אני מציעה שתפגשי אותו (בטח זה לא מסובך אם אתם גרים באותו הרחוב). אני בטוחה שאחרי שתפגשו אפילו סתם תוכלי לדעת קצת יותר אם הוא מעוניין או שלא.
שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך להגיב. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרי לי ..
אנונימית31/08/2012קרן שלום , התאהבתי בו בגלל כול מה שהיה בו בין עם זה החיצוניות החוכמה והעובדה שהוא גדול ממני ... המשכנו לדבר גם באסאמאסים ויצא לנו לדבר גם בטלפון כמה פעמים .. אני מרגישה שאני ממש רוצה אותו - קשה לי לדעת מה הוא חושב, עבר כבר שבועיים ויש ימים שאני פשוט מתכנסת בעצמי - צעדים קטנים שהוא עושה מרגיזים אותי ואני לא מצליחה להתעלם - אני נלחמת בעצמי לא לשלוח הודעה לא להתעניין ושזה יבוא גם ממנו ... אנחנו גרים במרחק 15 שעה באוטו אבל הוא רוב השבוע בצבא חוץ מי סופי שבוע , לפעמיים תגובות שלו , ואפילו לייקים שהוא עושה לבנות אחות בפייסבוק מעצבנות אותו - כנראה אני אובססיבית מידי , אני לא יודעת מה לעשות אני באמת עובדת עצות , אני שונאת לרדוף אחרי בן אדם אני רוצה שזה יבוא גם ממנו .... וזה קורה אבל ממש מעט .. קשה לי לא לשלוח הודעה לא להתעניין לא לדבר אני נלחמת בשיניים על זה אבל זה לא בדיוק מצליח... כמה פעמים שיצא לנו לדבר בטלפון הוא נשמע חמוד והכל אבל יש לו קטעים של התנשאות, הוא קצת תופס מעצמו יותר מידי- ויכול להיות שזה גם בגללי כי אמרתי לו שהוא נראה טוב .. הדבר שאני הכי רוצה מהכל עכשיו זה לשכוח ממנו - כי אני ממש נפגעת מכל שטות ... הלוואי ותעזרי לי ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
אנונימית31/08/2012התכוונתי מרחק של 15 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרי לי .. - תגובה
קרן בן הגיא05/09/2012הי אנונימית.
זהו משחק האהבה- שיכול להיות מלהיב ומרגש, אך גם מכאיב ומאכזב. זוהי הזדמנות בשבילך ללמוד כיצד את נוהגת במצבים כאלה בהם את מאוהבת, למה את מגיבה ואיך מגיבים אלייך. מה את מצליחה להוציא מעצמך כדי לעורר עניין בבני המין השני וכדומה. זוהי רק ההתחלה. שיהיה המון בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לעשות מחיקה לרגשות ולתחושות
אנונימית08/10/2012היי קרן , עבר זמן רק מאז - ופחות או יותר השתחררתי ממנו הייתה לי הקלה המשכתי להתעניין בו אבל פחות,הוא גם הכיר משהי והיה לו קשר איתה ואת זה ידעתי מהמעט אס אמ אסים שהיו בנינו , זאתי שהוא יצא איתה כנראה כבר לא בקטע והקשר ביניהם התרחק בימים האחרונים חזרנו בערך לקשר קטן - כמובן באמצעות האס אמ אסים,התחלנו לדב רעל דברים יותר מיניים הוא התלהב ואמר לי אני בא אלייך הלילה ( זה היה אתמול) אמרתי בסדר בסדר ידעתי שזה יהיה " דיבורים כמו חול ואין מה לאכול " לא האמנתי שהוא יגיע . ובשעה 12 בלילה בערך הוא שלך הודעה אני בחוץ , הסתכלתי מהחלון של הבית לא ראיתי אותו- יצאתי החוצה וראיתי רכב והדלת שלו פתוחה התחלתי לרעוד והיו לי בחילות ממש התרגשתי חשבתי שאני הוזה ושאני בסרט התחבקנו הכנסתי אותו הביתה בשקט ההורים ישנו ,עלינו לחדר שלי כל זה ואני חושבת שאני לגמרי חלום עד עכשיו בערך אני לא מאמינה , הוא הוריד חולצה דברנו התנשקנו המון הוא נגע בי והכל אבל לא קרה שום דבר מעבר לזה - אחרי שהתנשקנו והיינו יחד במיטה בערך חצי שעה הוא התלבש אמר לי ללוות אותו ליוויתי והוא הלך, כל הלילה היו לי בחילות לא נרדמתי - קמתי לשירותים בערך 100 פעם,קמתי התעוררתי קמתי התעוררתי דמיינתי בכל שניה בלילה הזה את מה שקרה איתו - אני לא מאמינה שזה קרה לי קמתי השעה כבר אחד וחצי ולא אכלתי כלום אין לי תאבון אני לא מסוגלת להכניס משו לפה האדרנלין בגוף שלי לא מפסיק לזרום - הוא לא באמת רוצה אותי הוא מנצל אותי לטובת דברים שהוא רוצה ...אני לא מצליחה להירגע הדופק שלי גבוה מאתמול בערב .. קשה לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לעשות מחיקה לרגשות ולתחושות - תגובה
קרן בן הגיא13/10/2012הי אנונימית.
נשמע שאת מאוד מאוהבת ומרוגשת וזו בוודאי תחושה נעימה לחיות בתוכה. הרגשה של משהו חדש, שציפית לו והנה הוא מתממש. אז למה "רוצה לעשות מחיקה לרגשות ולתחושות" ?
אני שמחה על התהייה שלך "הוא לא באמת רוצה אותי הוא מנצל אותי לטובת דברים שהוא רוצה ..." ? אני מבינה שהמחשבה עברה בראשך- מסקרן אותי מדוע?
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה טוב
אנונימית14/10/2012התחושה הזאת רחוקה מלהיות נעימה כאשר זה חד צדדי - או לפחות נראה כך.
הבן אדם לא נראה יותר מידי מתעניין , לא מתקשר גם לא שולח הודעות , פעם ב.... וגם זה בקושי הוא שולח הודעה מדברים קצת וגם זה נגמר איפה שהוא , עבר שבוע מאז שנפגשנו ובהחלט הרגשתי מנוצלת שאשכרה הבן אדם מכיר אותי 10 דק' פנים מול פנים וחודש מהודעות וטלפון - אתה בא - השעה 12 בלילה לא מעניין אותך מה התנאים של הצד השני (זאת אומרת ההורים שלי ישנים הם לא יודעים על כלום ) העיקר להשיג את המטרה , מסכימה שהייתי מפגרת ומסונוורת מידי כשנתתי את הכתובת של הבית שלי בידיעה שהוא כמו כל הבנים שאומרים "אני יבוא אני יבוא " אכן הוא עשה את זה ובא , התנשקנו היה מה שהיה והוא פשוט קם והלך אחרי זה ...השבוע הזה היה אחד הנוראיים שהיו לי !!!! עם הבן אדם היה באמת רציני בקטע - התקשורת הייתה יותר מי חץ צדדית - זאת אומרת שהייתי מקבלת ממנו יותר הודעות שיחות טלפון משהו שהיה מראה על התעניינות וזה לא בדיוק קרה , אחרי שלא דברנו הרבה זמן פתאום פתחנו שיחה ודיברנו וזה התגלגל מי פה לשם שהוא רוצה שנפגש וידעתי טוב מאוד שזה רק כדי לנשק אותי ולהרגיש את הגוף שלי !!!
אני חייבת להגיד תודה רבה לך - כיף לי שיש עם מי לדבר- ולמרות שאני מאוד פתוחה עם אמא שלי ואני אוהבת אותה מאוד והכל עוד לא הגעתי לשלב של לדבר איתה על מה שהיה וזה מאוד נחמד שיש עם מי לדבר גם עם זה דרך המחשב , ואני מודעת לכך שיש לך עוד המון עיסוקים ( נראה לי ) אבל אם תוכלי בבקשה לענות בקצב קצת יותר מהיר אני אשמח פשוט כשאתה מרגיע רע אתה בדרך כלל רוצה את התשובה / הנחמה מהר.. בכל מקרה תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה טוב - תגובה
קרן בן הגיא14/10/2012הי אנונימית.
אני שומעת שהחלטת מאיזשהן סיבות לתת לו "להרגיש לך את הגוף" למרות שידעת שהוא רוצה בך רק לשם כך. מאחר ואת מתארת סבל רב שהתעורר סביב כך, אני חושבת ששווה לך לבחון שוב עם עצמך מדוע הסכמת. תשומת לב? קירבה? תקווה שאולי כך ירצה בך? חוסר אמונה בעצמך וביכולותייך? זהו מצב שאם יחזור יכול לעורר שוב מועקה ותחושה רעה ולכן אני חושבת שכדאי לעשות מאמץ ולבדוק אותו עם עצמך. עם אמא, יועצת, טיפול נפשי.. כל האפשרויות יכולות לקדם אותך.
בנוגע לחלק השני של מכתבך - זה נכון שהפורום עושה תחושה של נוכחות וקירבה, אך שוב, זוהי קירבה על דפי המחשב, שיכולה לעתים להיות פלסתר לכאב חד, או עזרה ראשונה ולא מעבר לכך. אם את חשה כי יש לך צורך ביותר, אולי כדאי לפנות לטיפול נפשי קבוע, יציב, אישי, שיוכל להקנות לך משענת משמעותית יותר. שיהיה בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה:כואב לי...10/10/2012
נקלעתי למצב חברתי לא נעים בכיתה
אני בכיתה יא-הכיתה שלנו מחולקת לשניים ובחלק שאני נמצאת היום, אני בריב שלא באשמתי עם הבנות.(סיפור שנמשך כבר חודש עם שקר גדול שהסתבך והסתבך)
אני רוצה לצאת מחוזקת
אני רוצה לבנות קשר עם הקבוצה השנייה בכיתה שאני בקשר איתם של היי וביי.
אני אשמח לטיפים ממכם,
אני קצת מופנמת ולא מהאנשים שנדבקים לאחרים אם הם מרגישים לא רצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה: - תגובה
קרן בן הגיא13/10/2012הי תיכוניסטית.
אני מבינה שאת כרגע במצב לא נוח של ריב עם החברות שלך. אני חושבת שכדאי לך בראש ובראשונה לבחון עם עצמך וגם איתן מה קרה שם? ואולי ללמוד מכך בנוגע להמשך דרכך..
בנוסף, אני מניחה שלכל אחד יש דרכים ייחודיות להתחבר עם אנשים אחרים - למשל יש כאלה שמתחברים יותר טוב למישהו מסויים ודרכו נכנסים לתוך קבוצה, יש כאלה שמתחברים לבני מין מסויים ודרכם מתחברים לאחרים, יש כאלה שמרגישים נוח בתוך קבוצה ודווקא האינטימיות קשה להם. מעניין מה הדרך שלך להתחבר? אני חושבת שאם תגלי את הדרך הייחודית שלך, שהתנסת בה בעבר, שעבדה לך, שאת מרגישה בה בנוח - תוכלי למצוא דרך גם להתקרב לבנות מהקבוצה השנייה ולהיות חלק מהן.
שיהיה בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיים קשיםמצוקה10/10/2012
היי, אני בת 18 ואני נמצאת במצב מאוד קשה, ההורים שלי התגרשו כשייתי בת 7 ומאז גרתי עם אמא. אף פעם לא הסתדרנו, רבנו, כעסנו, קיללנו ותמיד הייתי בורחת מהבית לחודש-חודשיים ומסתובבת ברחוב (הייתי גם שנתיים בפנימייה בגלל זה). עוד חודש אני מתגייסת, ובסך הכל אני רוצה לצאת עם החברים שלי ולהנות כי מגיע לי, אבל אמא שלי לא הסכימה לי.. לפני חודשיים ברחתי מהבית לאחר תכנון שנמשך כמה חודשים לפני- אספתי כסף וחיפשתי לעצמי דירה.. (חלק מהזמן גרתי אצל חברים וחלק אצל אבא שלי- שגר לא רחוק מאמא), אני ואבא לא בקשר טוב כל כך (ז"א לא כל כך אכפת לו מה אני עושה, לאן אני יוצאת ועם מי אני- ההפף המוחלט מאמא! וזה מעולה!), אבל אני בכלל לא מסתדרת עם אשתו, היא נותנת לי להרגיש כאילו אני מפריעה להם ולא מסכימה לי לגעת בדברים שלה ואנחנו תמיד רבות, ועכשיו נאבד לי הת.ז והדרכון והכרטיס אשראי, ואין לי איך להוציא כסף, (אני לא עובדת כי אף אחד לא רוצה להעסיק אותי רק לחודש), אבא שלי לא מביא לי כסף, והמצב על הפנים, החברים שלי לפעמים מכינים לי אוכל ואני מרגישה ממש לא נעים..אניגם מתכננת לעשות חייל בודד כי אני לא רוצה שום קשר לאחד ההורים שלי! כי קשה לי איתם, הם לא יודעים לתמוך ולהבין, כל מה שהם יודעים זה רק לכעוס,לריב,להרביץ לקלל ולרדת עליי ולהגיד שאני זונה ושאני לא אצליח בחיים ולא יהיו לי חברים ! אוף, מה לעשות? איפה אני אגור? ממה אחיה מה אוכל? ומה עם המזונות? איך אני אוציא ת.ז חדשה ודרכון? אני לא רוצה להתדרדר ולעשות דברים לא טובים כי רק ככה אני אוכל להסתדר מבחינה כספית כרגע, יש לי ציפיות גדולות לעתיד ואני רוצה להצליח... אבל המצב כרגע פשוט לא משאיר לי ברירות לצערי...... ):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים קשים - תגובה
שי ציון13/10/2012תיכוניסטית הי, הייתי רוצה תחילה לפתוח את השאלה ולבקש מחברי הפורום לשתף במחשבות שלהם ומניסיונם על אודות השאלה שהבאת. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרההאנונימי05/10/2012
אני רוצה לפגוע בעצמי שתי חברות שלי החכו ליועצתת וסיפרו לה אני הכחשתי ואני רוצה לספר לה ולא יודעת איך איך אני מספרת לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרהה - תגובה
שי ציון07/10/2012הי, נראה שהחברות שלך הן חברות אמת שעשו מעשה שאינו קל - ללכת לדווח ליועצת על הרצון שלך למות. חשבתי על כך שלא קל להודות בדבר כל כך אישי כמו רצון למות ואולי בקשיים שהביאו אותך להרגיש כך מול דמות שאולי אינך מכירה לעומק וכך גם היא אותך. אולי אם תמשיכי להיפגש עם היועצת יתאפשר לך לדבר ביתר חופשיות. אני מאמין שלא תמיד את רוצה למות, ואם יש לך חברות כפי שתיארת, יש לך גם סיבות משמעותיות לחיות. את מוזמנת לספר קצת יותר. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אנונימי07/10/2012אם היועצת התחלתי להיפגש כבר שנה שעברה מפני שההורים שלי גרושים ואני לא מדברת עם אבא שלי שנה וחצי ואח שלי גר עפ אבא שלי עשרה חודשים והקשר שלנו לא בשמיים עכשיו יש לי פעם בשבועיים שיחה עם היועצת ואין לי מושג איך לספר לה מה אננ עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
שי ציון13/10/2012הי, תחילה טוב שיש לך שיחות קבועות עם היועצת. זו התחלה של תהליך משמעותי. אולי כדאי לך לחשוב מה הדבר הכי לא נעים שעשוי להתרחש במידה ותספרי על קשייך. שכן חברותייך כבר סיפרו כי את חושבת לפגוע בעצמך והיועצת כאשת מקצוע מבינה כי יש דברים משמעותיים שאת מתמודדת אתם. לצערי אין לי תוכנית ברורה איך לספר לה וזה חלק מהדברים שקשורים לקשר שלך עם היועצת ולמידת האמון שלך בה. ברור כי אי אפשר לספר דברים אישיים מבלי להרגיש בנוח בחברת אדם אחר וחשוב שתרגישי בנוח בחברתה. יחד עם זה אולי את אותה שאלה שאת מעלה עכשיו: "כיצד להתחיל לספר" את יכולה לשאול אותה וייתכן שזה יסייע לך למצוא תשובה לשאלה כל כך חשובה. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת לאן ללכת בחגיםשול04/10/2012
שלום לכם, אני בת 17 מתגוררת בפנימיה. אין לי משפחה ללכת אליה בחגים
מה האופציות לבני נוער כמוני?
יש כאן קבוצה קטנה של ילדים שנשארים ומדריך אבל עצוב לנו והיינו רוצים אולי להתאחד עם פנימיות אחרות אבל המדריכים אומרים שאי אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת לאן ללכת בחגים - תגובה
שי ציון07/10/2012הי, השאלה שלך נגעת ללב, אך איני בטוח שיש ביכולתנו לסייע לך. יחד עם זאת, האם פנית לאחת העמותות בנושא זה? ובכל מקרה אני מזמין את כל מי שמרגיש שרוצה להגיב ולשתף בהרגשה שעוררה בקשתך בפורום. אולי בכך, תרגישי מעט מעט פחות לבד בחג. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?