פורום נוער במצוקה, תמיכה נפשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה רק לישון
    לנה
    30/01/2013

אני מרגישה עייפה כל הזמן. מצליחה בקושי להחזיק את הראש מעל המים. מתפקדת רק כדי למשוך עוד יום ולא יכולה לדמיין שום עתיד. בבוקר אני בקושי מצליחה לגרד את עצמי מהמיטה. מה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק לישון

הוספת תגובה

• רוצה רק לישון - תגובה

שי ציון
    31/01/2013

לנה הי, התשובה הקצרה היא ללכת לפסיכולוג או לעובדת סוציאלית על מנת לברר את הגורמים שבשלהם את מרגישה כך. רצוי בהקדם, שכן ניתן לטפל במצבים אלו. במידה ואת מתקשה לבצע את הפעולה או מרגישה חוסר תקווה באשר לאפשרות שדברים ישתנו, בקשי ממישהו/מישהי שניתן לסמוך עליה לסייע לך בכך. במילים אחרות, יש מה לעשות ורצוי בהקדם. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה אבודה
    חסוי
    19/01/2013

היי, אני בת 17 ובשנה האחרונה אני דיי דלוקה\מאוהבת לא יודעת איך לקרוא לזה כבר במישהי שגדולה ממני, ובכלל יש לה חבר. אני רואה אותה על בסיס יומיומי וקשה לי נורא עם זה, מצד אחד זה נחמד מאוד שאפשר לדבר איתה ולראות אותה ומצד שני זה מציק כשאני יודעת שאני לא יכולה לעשות כלום עם מה שאני מרגישה כלפיה.. בכל פעם שלא יוצא לי כ''כ להיות איתה או לדבר איתה זה ממש מבאס אותי ומוריד לי את כל המצב רוח.

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה אבודה

הוספת תגובה

• מרגישה אבודה - תגובה

קרן בן הגיא
    06/02/2013

הי חסויה.
    צר לי על התגובה המאוחרת, אך עדיף מאוחר מאשר לא בכלל..
    אהבה לא ממומשת היא אכן מכאיבה ומציקה כמו שאת מתארת שאת חשה. זו הרגשה קשה, ואני מקווה שתצליחי למצוא פתרונות שיקלו עליך.
    ציינת כי את אוהבת בת, ורציתי לשאול קצת על זה - האם זו התאהבות ראשונה? האם משיכתך לבנות מינך היא משהו שאת עסוקה בו? האם זה ידוע לסביבתך?
    אשמח לתשובתך ואולי אולי להעמיק את ההתייחסות לדברייך. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה אבודה..

חסוי
    10/02/2013

תודה רבה על המענה.
    זו לא התאהבות ראשונה כבר היו לי קשרים בעבר אמנם לא ארוכים מאוד אבל היו..
    המשיכה שלי לבנות זה משהו שמעסיק אותי אבל לא באופן תמידי או יומיומי, וזה ידוע לאמא שלי ולרוב הסביבה הקרובה אליי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה אבודה.. - תגובה

קרן בן הגיא
    10/02/2013

אני שמחה בשבילך. שיהיה בהצלחה. כל אהבה קשורה גם בכאבים באכזבות ובויתורים. זה לא כמו באגדות ולא רק פרפרים והתרגשות. אני בטוחה שתמצאי את דרכך בתוך הסביבה האוהדת. מוזמנת להמשיך לכתוב. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטטת לגמרי..
    לילי (בדוי)
    16/01/2013

היי,
    לילי (בדוי), בת 14.5
    אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי, אני כבר כלכך ממוטטת, אובדנית, מדוכאת.. מה לא.
    פעם הייתי אדם אופטימי ושמח, הייתי מצליחה במה שרציתי, לא היה לי אכפת ממה שחושבים עלי (למרות שהיסודי בכלל לא היתה תקופה קלה בשבילי, היו מציקים לי המון בבצפר). מה הישתנה? אני לא יודעת, אני מניחה שזה כל השינויים שעברתי במשך כיתה ז', ההורים שלי החליטו להתגרש, עברתי מעיר לעיר, מבצפר לבצפר, השתנתי.. כמובן שבסוף חזרתי למקום שממנו באתי, וההורים שלי חזרו להיות ביחד, אבל חזרתי שונה, אחרת.. והאחרת הזאת, אני לא סובלת אותה. ניהיה לי יותר אכפת ממה שחושבים עלי, ירדתי המון בלימודים (מילדה של 95+ בתעודות לרדת לנכשלים, ועוד במשפחת ה"גאונים" שכל האחים בה הם מצטיינים חוץ ממני.. "בושה" לפי דברי ההורים שלי), נייהיתי שקטה יותר, דכאונית, אני פוגעת בעצמי, היו פעמים שרציתי וניסיתי גם להתאבד.. ולמה זה? כי אני מטומטמת. אני כבר לא יודעת מה עובר עלי.. והיא גרוע בכל זה שאין לי למי לפנות.. בחיים לא היה לי למי.. אף פעם לא דיברתי עם אנשים על הבעיות שלי, שמרתי אותם לעצמי. כמובן שאמרו שאני אשתגע (וצדקו) אל לא הקשבתי להם. בתור ילדה קטנה תמיד אמרתי לעצמי "פעם לבד, תמיד לבד, לאף אחד גם ככה לא אכפת, את חזקה ולא תישברי" וככה החזקתי מעמד.. אבל הנה נשברתי בסוף, ואני כבר לא מרגישה כמו עצמי.. אין לי למי לפנות, לא הורים, לא חברים.. אז חשבתי אולי לפרוק לפה.. לנסות לקבל קצת עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוטטת לגמרי..

הוספת תגובה

• מוטטת לגמרי.. - תגובה

שי ציון
    17/01/2013

הי, כתבת מכתב מכאיב שעולה בתוכו תחושת בדידות עמוקה. כפי שאת מספרת מתקיים בתוכך חוסר אמון בדאגה של מישהו כלפייך.כאשר מאבדים את ההרגשה שמישהו דואג לנו בעולם בוודאי עולות גם תחושות של עצבות עמוקה שיוצרות שינוי בכל תחומי החיים. ממש כפי שתיארת את השינוי בו כיום את לא מרגישה את עצמך כפי שהכרת את עצמך באותו אופן כבעבר.
    להרגשתי, בפניה לפורום עשית צעד משמעותי, שכן אולי לראשונה את חולקת את שמתרחש אצלך ובתוכך מתוך הכרה שלבד קשה להתמודד עם עוצמת הקשיים אותם את חווה ומתוך תקווה שאולי למישהו יהיה איכפת. נדמה לי כי הצעד הבא הוא לפנות לסיוע נפשי מקצועי שיהיה איתך בכל ההתמודדויות שאת חווה, ושתקוותי כי במהלכו תשובי להרגיש כי למישהו איכפת מהמתרחש בתוכך.
    אסיים בכך, שלהרגשתי, מהמכתב העשיר ומהתיאור הכל כך חי בתוכו ניכר כי לא איבדת את האיכויות שנמצאות בתוכך, אלא אולי כעת הן נחבאות מעט. בתהליך טיפולי כולי תקווה כי תשובי להרגיש אותן ותשיבי לעצמך את תחושת המוכרות עם מי שאת. את מוזמנת להמשיך ולהגיב.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממוטטת לגמרי..- תגובה

לילי (בדוי)
    17/01/2013

היי, קודם כל תודה על התגובה, חיקיתי בקוצר רוח שיענו חחח..
    אממ.. חשבתי לפנות לעזרה מקצועית, אבל יש לי בעיה מבחינת ההורים.. הם לא יודעים על המצב שלי, ואני מפחדת מעצם זה שהם ידעו, כי הם לא יגיבו לזה טוב, ואני יודעת שהם יתחילו לצעוק עלי, אולי אפילו להתחיל להעניש אותי. בנוסף גם יש לי בעיה עם העזרה המקצועית, אף פעם לא נתתי בהם אמון, עדיין קצת קשה לי לעקל את זה שביקשתי כאן עזרה מפסיכולוגים (בלי להעליב, פשוט כל החיים שלי לא הכי חיבבתי את הפסיכולוגיה), אני גם מפחדת שהם יתחילו לתת לי כדורים, או שישלחו אותי לבית חולים פסיכיאטרי, אני פשוט מפחדת מכל התגובות האלו :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממוטטת לגמרי..- תגובה - תגובה

שי ציון
    20/01/2013

הי, בתגובה עולה הזהירות הרבה לשתף בהתמודדות שלך את הסביבה, שמא יכעסו עלייך (הורייך) או יכפו עלייך טיפול בניגוד לרצונך (פסיכולוג). כאילו משהו בהרגשה שיתכן ומי שישמע על כאבייך יהיה לטובתך התערער והתחושה היא כי הדברים שתבטאי יופנו נגדך. איני אומר את הדברים מתוך ביקורת כי אם מתוך צער על חוסר המוצא שאת מרגישה, שבו את מבינה כי קשה להתמודד לבד עם שעובר עלייך ומנגד אם תאמרי משהו למישהו הוא עשוי לכעוס ואולי אף לשלול ממך את החופש שלך. במובן הזה הפניה לאתר היא צעד אמיץ ולתחושתי נכון עבורך.
    מהיכרותי עם הורים רבים שילדיהם מטופלים מרביתם מעדיפים לשמוע ולדעת על ההתמודדות של ילדיהם מאשר שהילד יתמודד לבד, גם אם הידיעה מכאיבה ולעיתים מעוררת תגובה. יתכן ובביתך הדברים שונים, אולם חשבי גם על אפשרות זו. מעבר לכך, בבית ספרך ישנה יועצת שמכירה מקרוב מצבים בהם נערה מתמודדת עם קשיים ומבקשת להיעזר באיש מקצוע.
    הצעתי היא שתשוחחי איתה ייתכן והיא תוכל לדבר עם הורייך ואולי אף להשתתף בשיחה יחד איתך.
    לעניין התרופות והאישפוז. המצבים בהם נכפה טיפול תרופתי או אישפוז הם קיימים אך נדירים ביותר. לכן, להבנתי, הסיכון שכך יהיה הוא מועט בעוד שהסיכוי שתחושי הקלה לאורך זמן הוא רב. את מוזמנת להמשיך ולשתף. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שלי... עזרה דחופה בבקשה
    אנונימית
    12/01/2013

אחרי שאישה אחת שההורים שלה מתו (מבוגרת) פשוט אמרה לי שהטיפ הכי טוב לחיים זה לשתף את אמא הכול, באמת הקשבתי לה . וסיפרתי לאמא שלי הכול!! רק בשבועיים ממש התחברנו הרבה יותר והרגשתי חופשית לדבר איתה על הכול, היא כל כך הצחיקה אותי והרגשתי שהיא הבן הכי מדהים שאני מכירה!!! והייתי מאושרת מזה. אתמול (שישי) הלכתי למסיבת יום הולדת של ידיד ושהזמינו אומן חושים, והיה ממש כיף. ואחכ נישארו את אצל 6 ילדים עד מאוחר. אבל לפני המסיבה רבתי אם אחותי שתתן לי בגדים והיה בלגאן מכות ומילים פוגעות. ואמא שלי אמרה לי שאני רוע לב, מפלצת ועוד דברים מגעילים. וזו לא הפעם הראשונה. אחכ באיזה 2 היא התקשרה והעתצבנה עליי לחזור ואחרי הרבה אסמסים היא בכלל באה ב3 לאסוף אותי באוטו, וצרחה אליי באותו. על זה שאם מי אני מסותבתת, ועד מתי שבסהכ היינו בבית של משיהו במרתף וראינו סרט. ממש ניפגעתי מאמא שלי אל זה שכלכך התחברתי עליה, היא שוב פעם דיברה אלי ככה. וכן גם אני אמרתי לה שהיא מטומטמת ושתעזוב אותי, אבל גם זה לא הפעם הראשונה... אבל באמת שהאלו פשוט העצבים והיא אדם מבוגר שאמור לשלוט בעצמה, וגם עוד בחופש הגדול היא אמרה לי דברים ממש פוגעים ולא דיברתי איתה כמעט שובעיים.
    אני ממש פגועה ממנה ובוכה כל פעם שאני חושבת עלזה
    ןבנתיים לא מדברת איתה. אני חייבת עזרה!! מה לעשות מה להגיד לה?

הוספת תגובה

• אמא שלי... עזרה דחופה בבקשה - תגובה

שי ציון
    17/01/2013

הי, תחילה התנצלות על ההמתנה למענה מהמכתב שלך עולה הרגשה של תחושת ביחד נעימה עם אמך שבה חשת קירבה אליה ושמחת על היכולת שלה לקבל אותך כפי שאת. בהמשך, בעקבות המריבה עם אחותך והבילוי בו היית, כאילו הסתובב הגלגל וחזרו ביטויים של אלימות מילולית והשפלה. תמיד כואב יותר ליפול לקרקע מקומה שניה מאשר משרפרף ונדמה כי התיאור שלך מכאיב, כי כבר הרגשת שטיפסתן יחד מספר קומות שלאחריהן נחתתן בעוצמה לקרקע. משתמע מהתיאור כי זו לא הפעם הראשונה שיש אכזבה כואבת כל כך מהקשר של אימך ושלך והתנפצות של התקווה כי דברים ישתנו. בתוך כך, את גם מתארת קשר סוער אם אחותך שמקרין על הקשר עם אמא. מתיאורך עולות עוצמות שבוודאי הופכות את החיים בבית לרצופי מכאובים. לכל הצדדים.
    לתחושתי, רצוי כי תערבו גורם טיפול במתרחש בבית. יש מרכזים עירוניים שאפשר לעבור באמצעותם תהליך טיפולי שיעזור לכן (וגם לאחותך) לדבר אחת עם השנייה בדרך שונה ופחות אגרסיבית. נדמה כי היכולת "לדבר" במשפחתך הוא מרכזי. את מוזמנת להמשיך להגיב. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    שירלי
    06/01/2013

היי,
    אני בת 15 וגרה בירושלים.
    לפני חצי שנה בערך התחילו להיות לי לפעמים מצבי רוח ממש רעים, אבל בדרך כלל הם נבעו מסיבה ועברו כעבור כמה שעות. הם גם לא הגיעו בתדירות גבוהה מאוד, ותמיד היה משהו שהוציא אותי מהם. בסה"כ יש לי חיים טובים מאוד, אני נראית טוב ומאז ומעולם היו לי ציונים טובים מאוד כמעט ללא מאמץ, יש לי הרבה חברים ויש לי משפחה טובה ותומכת. לפני כמה ימים נכנסתי לאחד ממצבי הדיכאון האלה ללא שום סיבה, ומאז אני פשוט לא מצליחה לצאת ממנו. אין שום בעייה שממנה הדיכאון הזה נובע, אבל כבר כמה ימים שיש לי תחושת ריקנות חזקה מאוד, כל דבר נראה לי מעציב וחסר טעם, אני רוצה לישון כל הזמן ובניגוד לפעמים הקודמות אני לא מצליחה למצוא נקודת אור שתוציא אותי מהמצב הזה. אני ממשיכה בחיים שלי כרגיל- הולכת לבית ספר ומתנהגת כרגיל אבל התחושה הכבדה הזאת לא יוצאת ממני. אני לא יודעת מה לעשות ומה יכול לעזור במצב כזה. אשמח לשמוע עצות. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

שי ציון
    08/01/2013

שירלי הי, החוויה הרגשית שאת מתארת היא מכבידה הן בשל הריק הרגשי, חוסר הכוחות והפסימיות שמשתלטת עלייך והן בשל התחושה שאת לא מוצאת הסבר מספק מדוע העוצמה הרגשית מתרחשת בתוכך כאשר החיים בחוץ נראים מספקים עבורך.
    גילך עשוי לזמן שינויים תכופים ואף קיצוניים במצב הרוח. אולם נדמה כי את מתארת הרגשה שהיא כאילו זרה לאופן שבו את חווה את עולמך הרגשי ואולי מכאן היא אף מטרידה.
    עצתי הראשונה היא לשתף את הורייך או דמות בוגרת שיש לך עימה קשר קרוב. קשה לשאת כאב נפשי לבד. העצה השניה היא לגשת לפסיכולוג או עוס קליני לצורך הערכה של המצב הנפשי אותו את מתארת. כיום יש טיפולים יעילים למרבית מצבי הדיכאון (במידה ואכן האבחנה תעלה שזו הבעיה) ועל כן רצוי לאבחן במדוייק מוקדם ככל הניתן.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזררה דחופה
    יסמין שם בדוי
    28/12/2012

בת 15, הורים גרושים אבא אלכוהוליסט בגמילה , אני גרה עם אמא בבית עם 2חדרים
    וסלון , מכיוון שאנחנו 5 נפשות בבית ( אני , 2 אחים שלי 17 , 29 .אמא והבן זוג שלה )אני ישנה בסלון בספה
    (מה שאומר שאני מחליפה בגדים בשירותים , הבגדים שלי מפוזרים בכל מקום בבית ועוד ...)
    אני ואמא שלי ממש לא מסתדרות , רבות צועקות מקללות .
    אחי האמצעי מרביץ לי ממש חזק ואין לי למי לספר כי הוא דמות אהובה בבית ,
    ניסיתי לספר לאמא אבל היא אמרה שמגיע לי.
    אני מדרדרת בלימודים , אני כיתה י' עם כיוון של בקושי בגרות מלאה.
    תמיד הייתי עם אופי חזק ויכלתי לשמור הכל , בזמן האחרון אני במצש נפשי קשה
    אין לי חשק לקום בבוקר אני כל היום במיטה , אוכלת וחוזרת למיטה , התרחקתי מכל הסביבה שלי ונהייתי בן אדם קר
    כל חלקיק מהאישיות שלי פשוט הושמד ... רוב הזמן בבית הספר אני מחייכת מעמידה פנים שהכל בסדר... בפנים אני מתמוטטת !
    שקלתי לעבור לפנימייה אבל אני מפחדת שבפנימייה אני לא ילמד כי כל האנשים שאני מכירה שעברו לפנימיות התדרדרו יותר ויותר ...
    אשמח לכל עצה , תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    עזררה דחופה

הוספת תגובה

• עזררה דחופה - תגובה

קרן בן הגיא
    30/12/2012

שלום לך יסמין (שם בדוי)
    את מתארת מצוקה קשה ביותר בתוכה את מתגוררת. מציאות חיצונית שמשפיעה באופן ישיר וברור על מציאות נפשית פנימית. אני חושבת שאת זכאית לפינה משלך, שבה תוכלי לחוש מידה של פרטיות, שבה תוכלי לאסוף את חפצייך האישיים ולהניח דברים שחשובים לך. ומעבר לכך כמובן שמגיע לך יחס הגון ושיראו אותך ואת צרכייך, ללא אלימות כלשהי.
    האם המשפחה שלך מטופלת? ברווחה או במקום אחר? אני חושבת שכדאי מאוד שתפני לעובדת סוציאלית לנערות בסיכון באיזור מגורייך (יש בכל מחלקה לשירותים חברתיים) ותתייעצי איתה בנוגע לאפשרויות העומדות שפנייך. יש כמובן אפשרות לעשות התערבות בתוך המשפחה, בתקווה שבכך יתאפשר לפנות לך מרחב פיזי ונפשי.. וכמובן אפשרויות יותר מרחיקות לכת כמו לצאת לפנימייה (יש פנימיות טובות מאוד!). יש דרכים שיכולות להקל על סבלך. במידה ואת זקוקה לעזרה בפנייה. כתבי היכן את מתגוררת ואנסה לעזור לך יותר.
    בהצלחה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי למי לפנות
    סיסיל
    22/12/2012

היי. אני בת 16, ובזמן האחרון אם רצון ענק למות. בעיקרון אני בן אדם אופטימי מטבעי אבל פשוט לא יכולה לראות שום נקודות אור עכשיו. אני מדרדרת בלימודים, לא חזק במיוחד הציונים עוד טובים אבל בתור יא זה בולט, ההורים שלי לוחצים אלי מאוד, כי גדלתי תחת חינוך של 100 מינימום 95 פחות זה צעקות האשמות ועונשים. והציונים שכרגע רחוקים מלהיות קרובים לזה. ההורים שלי כל הזמן רבים. כשאני אומרת הורים אני מתכוונת שסבא סבתא ואמא. הורי גרושים. ואני שונאת את אבא שלי כי הוא שונא אותי. המצב הבריאותי שלי על הפנים. אני עוברת בדיקות, בתי חולים, מומחים, תרופות, רופאים, טיסות לרופאים בחו"ל והכל כדי לגלות מה המחלה הנדירה יחסית שיש לי. אין לי זמן לחברה כמעט בגלל ההורים שדוגלים ברק ללמוד, ובזה שאני רק מתבטלת ומשקרת ובכללי אני לא משהו. אני ואמא יותר ביחסים של אופוטרופוס ומי שהוא אחראי אליו. דקטטורה בבית. מלאה. ללא יכולת הבעה עצמית. חוסר אמון. הבעייה שאמי מכחישה את הבעיות התקשרתיות שיש לנו. אני שונאת את הכיתה שלי, את הבצפר שלי, אני לא מאמינה לאף אחד, כולם מבחנתי אנשים שמנסים לנצל אותי. וכל זה בגלל הרבה דברים כואבים שקרו לי בחיים, בין עם בין חברים או בתחום עם המין השני.. . אני מרגישה יאוש. כל פעם במאיימים אלי, שאני רבה אם אמא, שאני מלאת צפייה לשינוי שלא קורה, מהצפיות של ההורים שלי ממני. בסך הכל אני רוצה להיות נורמלית. אבל אני כבר לא יכולה. השתנתי. ממזמן. וכל מה שבאלי עכשיו זה למות בשקט בלי שאף אחד ידע.

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי למי לפנות

הוספת תגובה

• אין לי למי לפנות - תגובה

קרן בן הגיא
    23/12/2012

שלום סיסיל.
    קראתי את שכתבת ובעיקר חשתי שאת מצויה בעומס רב של המון דברים שקורים לך בחיים ואת לא מוצאת להם מקום ופינה בתוכך. יחסים עם אמא טעונים ומלחיצים, יחסים קשים עם אבא, מחלה, בדידות מחברים וחוסר אמון בבית הספר. בהחלט שק גדול של התמודדויות קשות. מטיש, מעייף ומייאש.
    האם פנית בעבר לטיפול כלשהו? האם היה מישהו שיכולת לדבר איתו לאורך השנים?
    אני מאמינה שאם תוכלי לפנות לעזרה מקצועית, קבועה וארוכת טווח, תוכלי לחוש בטווח הקצר הקלה ושיפור בתחושת העומס הפנימית, ובטווח הארוך אני מקווה שתוכלי לעבוד על הקשיים השונים ואפילו להצליח לשנות משהו.
    אם את זקוקה בייעוץ לאן לפנות או כיצד אשמח לסייע לך. ובנוסף את מוזמנת להמשיך לכתוב בפורום. בהצלחה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער ללא חברים
    מילי
    19/12/2012

שלום אני אמא לילד בן 16,חכם יפה אך בודד מאוד.
    בשנתיים האחרונות חלה התדרדות במצבו והוא רב הזמן נמצא בבית מול מחשב ,משחק במשחקים ובפייסבוק בעולם וירטואלי בתוך בועה שבנה לעצמו.
    שנה שעברה הפסיק ללכת לבית ספר ולאחר התערבות של היועצת וקסבית הוחלט להעבירו לתיכון אחר.
    הוא החל את החודשיים הראשונות יחסית בסדר,אך לא פיתח שום קשר עם בני כתתו.
    לאחרונה שוב הפסיק ללכת לבית ספר.הוא יכול לעשות הצגה שהוא הולך ושאני יוצאת לעבודה בבוקר הוא פשוט חוזר לישון או למחשב,טלויזיה..
    המקומות היחידים שהוא יוצא זה רק איתי ועם אחיו הקטנים.{שגם איתם הוא לא תמיד מסתדר אלא מרגיש שהוא סוג של אבא שלהם שמחליט }<יש לציין שאני גרושה כשנתיים לבעל שהתנהג אלי באלימות מילולית ,ולצערי הוא היה רואה ושומע .בכל מקרה האחים שלו זה הקשר היחיד המילולי רגשי פיזי ונפשי שיש לו.|+כלב שהוא קשור אליו מאוד. שנתיים אחורה היה מטופל אצל פסיכולוגים שאליהם היה הולך פעם בשבוע באופן קבוע.אך השנה מכיוון שנגמר הוא לא יוצא מהבית.אני דואגת לו מאוד ומנסה לחשוב אייך לעזור אך לא ממש יודעת.הוא דיי כועס עלי כי אני ה"רעה"שמכריחה אותו ללכת לבית ספר,שזה בגלל שאחר כך נופלים עלי המנהלת והקבסית ואני פוחדת שיגרם לו נזק.בבקשה תנו לי רעיון מה לעשות ואייך להציל את הבן שלי מהתבודדות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נער ללא חברים

הוספת תגובה

• נער ללא חברים - תגובה

שי ציון
    20/12/2012

מילי הי, את מספרת על מצב מורכב ומכאיב, ודרך הכתיבה שלך עוברת תחושה של חוסר אונים לנוכח מצבו של בנך. את מספרת על ניסיונות טיפוליים ומערכתיים שנעשו ומעורבות של גורמי טיפול שונים, ללא הצלחה. לכן, הייתי רוצה לשאול מספר שאלות לפני שנדבר על "מה לעשות"? 1. האם במהלך השנתיים היו גם תקופות של הטבה מסוימת במצב? 2. האם לבנך קשר עם אביו כיום והאם ניתן לגייס אותו לסייע (בהתחשב בסיטואציה המשפחתית המורכבת)? 3. מהו מצב רוחו של בנך? 4. ממה מורכב העולם הוירטואלי של בנך? האם הטיפול הפסיכולוגי סייע לו במידת מה?
    אודה לך אם תשיבי ונמשיך לחשוב יחד. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מילי
    20/12/2012

בוקר טוב

קודם כל תודה שענית לי כל כך מהר...
    לשאלותיך<<במהלך השנתיים היה שיפור קל של רגיעה במצב הרוח.השיחות אצל הפסיכולוג ש"נלחם עליו" עזרו לו במעט.וגם ההתנהגות שלו בבית היתה יותר רגועה כלפיי וכלפי האחים שלו.בתחילת שנת הלימודים הוא חזר ללימודים בבית ספר חדש לאחר כחצי שנה בערך לפני שלא היה הולך.אבל לצערי זה לא החזיק מעמד הרבה זמן כי הוא שוב בנטייה להפסיק ללכת.ששואלים אותו למה לא הולך..אין לו תשובה מוצדקת או שהוא עונה תשובות כמו "גם ככה זה לא משנה אם אלך או לא".
    כיום הקשר אם אביו הוא ירוד מאוד<אבא שלו לא מתנה לו אהבה בכלל,מצידו שאני אשים אותו בפנימיה שזה הדבר האחרון שארצה לעשות.כי לדעתי במקום כזה הוא יהרס נפשית.
    אני לא בטוחה שלאבא יש מקום לאהוב את הילד.או רצון כזה.מי שכן יכול לעזור זה דוקא הסבא {אבא שלי} שכן מעורב וכן מוכן לתרום לשיפור המצב.
    מצב רוחו של בני כיום זה עליות וירידות.לרב הוא שקט שקוע בעצמו במחשב ובעולם הוירטואלי שלו.הוא די מחפש את השקט.מידי פעם {פעם פעמים בשבוע יכול להיות לו התפרצות זעם כלפי האחים שעושים רעש בחדר או בבית}יש ימים שהוא שקט ויש ימים שהוא מסוגל להתחצף מבלי באמת לחשוב או לדעת מה הוא אומר.
    העולם הוירטואלי זה המחשב<פייסבוק משחקים עולמיים כאלה<בשיחות שהוא מדבר עם חברים בפייסבוק שהוא אף פעם לא נפגש איתם ולדעתי הוא לא מכיר אותם בכלל.ששם הוא מציג את עצמו כילד חברותי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

שי ציון
    20/12/2012

הי, מדברייך עולה שקשר טיפולי ויתכן שגם ההרגשה "שנלחמים עליו" היא משמעותית עבור בנך, ומאפשרת מידה של הקלה. למעשה את מספרת כי היחס שהוא זוכה לו מאביו הוא בדיוק הפוך ומתבטה במידה של דחייה וחוסר עניין. יחד עם זאת, מנקודת מבט טיפולית אני חושב שחשוב גם "להילחם על המעורבות האבא", דבר שהוא משמעותי הן עבור בנך והן עבור אביו (גם אם כעת הוא לא רואה זאת כך).
    אני מתרשם כי לבנך יש רצון ליצור קשרים והוא אף לא מתייאש מכך, ודבקותו בכך היא חשובה וחיובית. שכן, אפשר להתבונן על שמתרחש בדרך מעט שונה: נדמה כי כעת הוא דווקא מנסה לשמר קשרים עם העולם החיצוני, אך כפי יכולתו. כלומר, הוא פגיע וחסר כוחות והדרך הטובה ביותר עבורו היא להמצא בקשרים וירטואליים שם הוא מרגיש עצמו מוגן ויתכן וזוכה למעט מתחושת הקירבה לה הוא כל כך זקוק. ייתכן וההתעניינות בעולם המחשבים מהווה דרך לחזק את קשריו עם העולם "האמיתי". זאת, באמצעות חונך שישב וילמד אותו וכד'.
    מעבר לכך, אי אפשר לשלול שבנך מבטא תסמינים של דיכאון ועל כך יש לשוחח עם הפסיכולוג המטפל ולשאול את עמדתו ביחס לכך. בהקשר זה, לא הייתי שולל הערכה של פסיכיאטר וייתכן אף טיפול תרופתי לזמן מוגבל שייתכן וייתן לו אנרגיה לחלץ עצמו מהמצב בו הוא נתון. לעיתים טיפול תרופתי יכול לסייע בהתקדמות גם בתוך הטיפול הנפשי והן ביכולתו לצאת לפעולות מחוץ לבית. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמתי לב שבתי בת ה11
    שלי
    13/12/2012

תולשת את השיערות מראש, כאילו מתוך היסח הדעת. על מה זה מצביע? כיצד ניתן לטפל? סה"כ ילדה שמחה, אם כי מעט פרפקטציוניסטית

לקביעת תור
    סגירה
    שמתי לב שבתי בת ה11

הוספת תגובה

• שמתי לב שבתי בת ה11 - תגובה

שי ציון
    16/12/2012

שלי הי אתחיל מהשורה התחתונה שרצוי שתעברי עם ביתך הערכה מסודרת אצל איש מקצוע מתחום הנפש. מעבר לכך הייתי רוצה לדעת מספר פרטים: מתי התנהגות זו החלה? האם בעבר היו תקופות בהן התנהגה באופן דומה? האם יש קרחות בשיער? האם היא נוהגת גם לאכול מהשיער?האם תלישת השיער היא בתגובה לאירועים רגשיים? שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת משהי באמת!!טובה...
    חיה
    30/11/2012

אני מחפשת משהי באמת טובה לתרפיה באומנות !!אבל באמת טובה לא שנותנת הרגשה של מסכנות!!וגם לא קשה..למה ביקרתי אצל כמה שה ישמור...יש לכם מה להציע לי????

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת משהי באמת!!טובה...

הוספת תגובה

• מחפשת משהי באמת!!טובה... - תגובה

שי ציון
    02/12/2012

חיה הי האם תוכלי לפרט מעט למי ומהו הצורך שבשלו את מעוניינת במטפלת באומנות ואנסה לסייע.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהי טובה!!

חיה
    02/12/2012

יש הרבה בעיות שהגורם הסופי שלהם זה חוסר ביטחון ומשקעים מהעבר..זה בשתי מילים שמסכמים הכל.כל השאר זה פילוסופיה שנגרמת מהדברים האלו..אצלי זה נבע מזה שהתקשורת ביני לבין אמא שלי הייתה ממש גרוע ועדיין..ביקרתי אצל אין סוף אנשי מקצוע מה שבסוף התברר שיש אנשים שאת הבעיות שלהם במקום לפטןר יוצרים על אנשים אחרים ודרכם מנסים לפטור..אני בת 21 עובדת בטור גננת..להשפיע על מהלך היום זה לא..כי אני עובדת על זה שלא יסבלו...אבל בבית זה בהחלט כן..אני ממש לא מצליחה לשנות את התקשורת ביני לבין אימי בגלל שעשתה ממני מפגרת..וכל המשקעים שלה נופלים עלי..כי אני היחידה שמתייחסת..וגםשאני מתעצבנת כשאומרים דבר שלא לדעתי ולא מקבלים את זה..בקיצור הכל זה פילוסופיה למה שכתבתי בהתחלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהי טובה!! - תגובה

שי ציון
    03/12/2012

חיה הי, את מסמנת את מקור הקושי במערכת היחסים בינך לבין אימך שמתבטאת בפגיעה בתחושת הערך העצמי שלך. יחד עם זאת, את מספרת על דאגה להורייך והפניה לטיפול היא כדי לסייע לך ביחסים עם עצמך ועם אימך. 2 שאלות: 1. האם היו לך בעבר מטפלים/מטפלות שהרגשת כי סייעו לך? 2. האם אימך מוכנה להשתתף בתהליך טיפולי? שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך למשהי טובה!

חיה
    03/12/2012

יפה אמרת..ואני לא מעוניינת לערב אותם בזה..לא יועיל לא יזיק.אני לא בגיל שאני חייבת לערב אותם..יש משפט כזה שאומר שלפעמיים בן אדם צריך טיפול ושולח בן אדם אחר בתקווה שזה יעזור..אצלי זה לא עזר כי לא הייתי צריכה.ביקרתי אצל מלא תמיד עזבתי מסיבה כל שהיא ואני חושבת שהסיבה שבשבילה אני צריכה תרפיה זה רק כדי להוכיח לעצמי שאני בן אדם נורמלי ושפוי;) שזה אומר לדעת לקבל החלטות ולא להתעצבן על אנשים שרוצים בטובתי..כרגע נראה לי שמצאתי משהי אומנם היא גרה באזור רחוק ממני אבל שווה..הסיפור של המורה עם התלמיד שהמורה שלח את התלמיד לשתות כדורים וללכת לטיפולים וזה לא עזר..עד שהתלמיד יום אחד שם למורה בכוס והכל היה בסדר..נאמר עלי...רק שאני לא הבאתי לאף אחד כדורים במקומי..אני זרמתי עם המצב למרות שידעתי בוואדאות שאין לזה כל סיבה שאני בן אדם שמתפקד עובד.רץ..מתפעל מסיבות וזה החבל שבסיפור..לפעמיים אנשים מנסים לעזור ורק הורסים..כן..לפעמיים גם הורים טובים!גם ההורים שלי שהם טובים נכשלו בזה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך למשהי טובה! - תגובה

שי ציון
    04/12/2012

במידה ותרגישי בהמשך כי את מעוניינת להמשיך ולשתף את מוזמנת. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהי טובה

חיה
    04/12/2012

בטוח שאצל פסיכולוג כבר לא אבקר יותר...כי אני ביררתי ואני ממש לא צריכה..רק תרפיה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס
    גלי
    25/11/2012

נמאס לי מהתחושות האלה שיש לי כבר כמה זמןןן !! אני לא יכולה יותר אני מרגישה שאני מתפוצצת.. אני מחפשת דרכים להתאבד. וכבר כלום לא ניראלי עם משמעות בחיים .. אפילו האחים שלי שהיו כל העולם שלי !! כל הזמן במצב הזה מתדרדר .. רק מתדרדר. כל פעם שאני חושבת שאני באיזשהי מגמת עליה . בפסגה , בשיא החיות שלי .. אני יורדת ונופלת נפילה חדה וכואבת שאני לא מצליחה להתאושש ממנה הרבה זמן . תמיד יבוא המשהו הזה שישבור אותי ויוריד אותי למטה . קשה לי כל כך לסחוב כל היום את ההרגשות האלה שכולם מסביבי מחיים ואני רק רוצה פשוט להיעלם , אבל אני חייבת לשים חיוך על הפנים שלא יחשבו שמשהו לא בסדר חס וחלילה .. אני בוכה המון וזה פשוט לא מפסיק זה מין מועקה שיושבת לי במרכז החיים ולא מתשחררת. יש לי עבר משפחתי עמוס . אני בטוחה שזה קשור לזה פשוט אני לא יודעת לשחרר דברים .זאת תכונה אצלי . וכל כךךךךךך קשההה ליייייייייייייייייייייי שבא לי למות כבר. ואני מרגישה שרק ככה הכל יעלם ואני ירגיש סוף סוף הקלההה איכשהו די אני לא יכולה יותר אני נערה אני לא אמורה להרגיש ככה. אני רוצה להינות אבל למה זה קשה לי כל כך . אני ממש צריכה לדבר ואין לי עם מי . אין פ/שוט לא משנה מה אני ינסה לעשות אני תמיד יחזור לאותו מצב מתיש ומעצבן . נמאס לי .

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס

הוספת תגובה

• נמאס - תגובה

שי ציון
    28/11/2012

גלי הי, כיווון שאת מתארת חוויה כואבת עם מחזוריות של הקלה ולאחריה נפילה חזרה לכאב, אני מציע שאולי רצוי למצוא עבורך דמות מתאימה שתשוחחי איתה. אני מציע שתפני אלי למייל שלי ותתני מעט יותר פרטים וכך נחשוב יחד לגבי הסיוע שאפשר לתת לך. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלין
    28/11/2012

יש אפשרות ליצור איתך קשר דרך אימייל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי גלי

אלין
    28/11/2012

הכוונה לנערה לגלי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..שונאת בנים
    חסוי
    22/11/2012

אני לא יכולת ליעוצת.. במקום ללכת ליבס אני הרבה פעמים הולכת לפארק בוכה וחתכת את עצמי... אני יודעת ש-א-נ-י אשמה בהכל...אני שונאת את עצמי!! והכי אני נגעלת מעצמי!!!אני יודעת שהדרך היחידה לא לסבול זה למות..אני בת 16 וחודשים

לקביעת תור
    סגירה
    המשך..שונאת בנים

הוספת תגובה

• gzrv
    חסויי
    16/11/2012

היי שמי כרמל ובחצי שנה האחרונה מצבי ממש הדרדר הכל התחיל בחופש הגדול שהיו פעמים שהיה לי משעמם אז הייתי מגיעה לאתרים לא לגילי והייתי עליהם שעות ואז הייתי אומרת שאני מפסיקה ואז חוזרת מפסיקה ואז חוזרת כל פעם אותו הדבר עברתי הרבה דברים בחיים שבסוף גרמו לתוצאה הסופית - למשל בכייתה א-ב היה עליי חרם מאוד מאוד גדול והיו מרביצים לי כל יום ומקניטים אותי והייתי חוזרת הביתה בוכה וגם שהייתי בכיתה ב' שכן של סבתא שלי (הוא היה אז בן 16 בערך) אנס אותי -מה שקרה היה ששיחקתי עם האחיות שלו את המשחר משפחה אני הייתי האמא והן היו "הבנות שלי" ואז הוא בא ואמר שהוא האבא ושאל אותי עם אני רוצה לראות מה אבא ואמא עושים ואז הוא עשה מה שהוא עשה ואני באותו זמן חשבתי זה נורמלי לא ידעתי מה קורה
    ואולי זה נשמע ממש מוזר שאני זוכרת את הכל אבל אירוע כזה איאפשר לשכוח בחיים התמונות מציפות ועולות בי כל פעם מחדש וכל פעם מחדש שאני נזכרת בזה אני עצובה ממש .
    ועוד דבר אני מרגישה ממשבודדת אין חברה אמיתית שאני יכולה לספר לה הכל בלי לחשוש שאיי אפשר לסמוך עליה
    אין לי חברה טובה בכלל .
    אני מרגישה ממש מזויפת אני מרגישה שהלבוש שלי ההתנהגות שלי וכמעט הכל אצלי הוא מזוייף כי אני רוצה לרצות את החברה אני צריכה את התשומת לב הזאת .
    ולמשל עוד דוגמא לא מזמן הייתה תקופה שהייתי נכנסת לוואלה צאט ומתכתבת עם בנים בצורות בוטות ומגעילות ולא היה יום אחד ש\לא חשבתי על זה ואמרתי לעצמי איכס איזה מגעילה אני ולא היה יום אחד שלא חשבתי שעם אני אתאבד ב\העולם יהיה יותר טוב בלעדיי. אני חשבתי עלזה ממש ברצינות
    ביום חמישי לפני שלושה שבועות אמא שלי הת\סתכלה בהיסטוריה וראתה דברים שעשיתי ששכחתי למחוק והיא כעסה ישבנו ודיברנו והיא גילתה כמעט בכל- הצאט החתיכות של עצמי ועכשיו אני ממרגישה עוד יותר נורא
    ואני גם כל הזמן רבה איתה בלי סיבה בכלל אני פשוט יותר מדי עצבנית
    נ.ב- אני בת 14 ואני נערה דתייה אז רק רציתי למסור שתבינו שזה יכול לקרות לכל אחד

לקביעת תור
    סגירה
    gzrv

הוספת תגובה

• gzrv - תגובה

קרן בן הגיא
    20/11/2012

הי כרמל.
    קראתי בעיון רב את שכתבת ואני מבינה שמשהו הסתבך לך כשהיית יותר צעירה אפילו לפני כיתה א'. הלך והסתבך עם השנים והפך היום למצב שבו את כמו שכתבת את חושבת על עצמך כמגעילה, את עצובה ואפילו חושבת על להתאבד.
    אני מעריכה את החשיפה שלך ואת הפתיחות לספר על אירועים כל כך קשים שעברת. נראה שכיום יש לך את היכולות להבין את המשמעויות של מה שקרה אז, מה שפעם, בכיתה ב', כמובן לא היה.

אני חושבת שלא כדאי להמשיך להיות לבד עם הזכרונות ועם החוויות היומיומיות שלך, וכדאי לפנות לקבלת סיוע נפשי כמה שיותר מהר..! עומדות בפנייך מספר אפשרויות: יועצת בית הספר, פסיכולוג בית הספר, עובדת סוציאלית ביישוב בו את מתגוררת, או באופן פרטי לפנות עם ההורים למטפל.
    יש הרבה דרכים לעזור לך להרגיש יותר טוב לגבי עצמך ולעבד את הטראומה הזו שעברת ואולי גם אחרות. אני מסכימה שלהישאר לבד זה מאוד קשה וכדאי לבחור אחרת.
    את מוזמנת להמשיך לכתוב בפורום. בהצלחה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    מודאגת בת 17
    12/11/2012

היי . רבתי עם חבר שלי ועכשיו הוא מסנן אותי ואומר לבנות אחרות שהוא אוהב אותן ומקדיש להן שירים .. אני רק רואה את מה שהוא עושה אני פשוט חושבת על "עדיף לי להתאבד במילא אני כישלון", אני כל יום בוכה הגעתי למצב שאני בוכה ונופלת על הריצפה , חרטתי את השם שלו על היד שלי כדי לא לשכוח אותו .. אני כבר חודש בוכה ללא הפסקה אז הבנתי שבמקום לבכות כל כך הרבה זמן עדיף להתאבד , אני מיואשת וכבר לא יודעת מה לעשות אולי הפתרון היחידי זה באמת התאבדות ?
    אני רוצה להתקשר לער"ן אבל אני מתביישת לדבר עם אנשים זרים ... אז זה לא כל כך יעזור לי ...

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

שי ציון
    19/11/2012

הי, תחילה התנצלות על המענה שהתעכב. הייתי רוצה שתכתבי האם יש שינוי בהרגשתך בהשוואה למכתבך. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בבית,בבית ספר,עם המשפחה....
    חסוי
    05/11/2012

טוב שלום, פניתי לכאן כי אין לי ברירות אחרות בדיוק....אז היי:).

אני בן17, אף פעם לא אהבתי בית ספר....ועם השנים זה רק הוכיח את עצמו יותר ויותר....והשנה (י"א) פרשתי מבית הספר בכדי ללכת לעבוד,ולשכור דירה עם חברים מבוגרים יותר...אני בן אדם שאין לו שום תכנונים מיוחדים לעתיד, רק עבודה...משכורת של 4-5 אלף, ואני מסופק מחיי,אחרים יסתפקו מוילות בריכות כוסיות ופרארי....אבל לי מספיק לשבת על ספסל עם בירה ביד.
    בכל מקרה...הלכתי לעבוד בחופש הגדול, עבדתי ורציתי להמשיך בספטמבר כי מבית הספר החלטתי לפרוש. אמא שלי כמובן לא אהבה את הרעיון,ותוך זמן קצר כל המשפחה שלי הייתה עם הגב מופנה אליי...(אנחנו משפחה רוסית,אז לא ללמוד אצליינו זה מלחה"ע)
    אז מן הפאקינג סתם שלא יהייו לי ברירות אני יילך לי ללמוד כמו כל ילד "נבון" בימינו....
    אז התפטרתי מעבודתי והלכתי ללמוד, שרדתי בבית ספר עד שלב מסויים, כמה סיבות כמו המנהלת וצוות המורים והילדים בבית הספר...גרמו לי לפרוש סופית.
    כעת אני במצב גרוע (בשבילי) : אני עדיין מתגורר אצל אמא, אבל אין לי הספקת אוכל,ואני לא יכול לעשות כל מה שבאלי....רק להתקלח ולהשתמש במחשב וקצת חשמל.....אוכל אני צריך להשיג לבד(בדרך כלל מבתים של חברים) בנוסף לזה יש לי גור בן חודשיים שבדיוק היום נגמר לו האוכל (כנראה הקש ששבר לי את הגב)....ואין לי דרך לספק אוכל גם לו וגם לי....אני לא רוצה לצאת לחפש עבודה כי דבר ראשון אין לי 18, אז עבודוה טובה או חוקית לא תהייה לי....אני באתי לכאן לשאול אם יש אי-שם איזה שהיא מסגרת שיכולה לסדר נוער במצבי, עם עבודה סדירה....למצוא יחידת דיור זאת כבר לא בעיה. תודה :)

הוספת תגובה

• בעיות בבית,בבית ספר,עם המשפחה.... - תגובה

שי ציון
    11/11/2012

הי, תחילה התנצלות על ההמתנה למענה. תיארת תהפוכות רבות בחייך בעת האחרונה ולבסוף נדמה כי יש אמירה בנוגע לחשיבות של מסגרת עבורך. אני מציע כי תפנה לאגף הרווחה בעירייה שבאיזור מגורייך. קיימות מסגרות, לימודיות ואחרות, שאולי דרך הרווחה יתאפשר לך למצוא מסגרת שתתאים לך. כמו כן, קיימות הכשרות למקצועות שונים, לאו דווקא במסגרת לימודית, ובהקשר זה ייתכן וכדאי שתיצור קשר עם משרד התעשייה המסחר והתעסוקה. מחיפוש קצר באינטרנט ישנן חברות המבקשות גםעובדים מתחת לגיל 18. בהצלחה, שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה