מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- נמאx לי מהחיים, אני מיואשתהדר06/10/2016
אין לי מה לעשות בחיים!! אני מיואשת מכולם! אני שונאת בית ספרר, את החברות, את הכללל!!
אין לי מושג מה לעשות כבר ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
אני מרגישה ככה כבר תקופה ארוכה שאני סתם חיה את החיים. בודדה. אין לי את מי לשתף.
מישווו???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאסססססס לייי מהחיים!! עזרה דחוווף - תגובה
שי ציון09/10/2016הדר שלום,
שיתפת בכנות ובכאב בחוויית הבדידות ותחושת חוסר המשמעות שמלווה אותך מזה זמן. תחילה אומר שיש מה לעשות ומצבך יכול להשתנות משמעותית. נדמה שהשינוי יעבור דרך יצירת קשר עם האחר, קשר שיש בו משמעות והרגשה שהוא מפיג את הבדידות. יחד עם זה ברור שזה לא עניין פשוט כי אולי לא כתבת אך זה עולה מבין השורות שחווית אכזבות לאורך הדרך באופן שעורר אובדן אמון . עצתי לך היא לפנות ליועץ או פסיכולוגית בית הספר ולשוחח אתם (על אף הקושי). לעיתים תוך כדי שיחה אפשר להרגיש של מישהו איכפת ממך. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירות להשכרה,הגיל המינימלי להשכרת דירהיעל27/08/2016
שלום, רציתי לשאול מתיי הגיל המינימלי שאפשר להשכיר דירה?
נגיד גיל 18..זה אפשרי? אני יוכל להצליח להשכיר דירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דירות להשכרה,הגיל המינימלי להשכרת דירה - תגובה
שי ציון28/08/2016יעל הי,
אני חושב שפורום זה אינו כתובת מתאימה לשאלתך אלא פורום משפטי שיתן לך מענה.
יחד עם זאת, אולי תרצי לשתף בסיבה שמביאה אותך לשקול שכירת דירה בגיל 18. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש ממש דחוףמישהי30/06/2011
היי ,אני בכיתה ט' ועולה לי',והבעיה שלי דחופה!
לא מדובר בי,מדובר בחברה שלי שאקרא לה ק'
ק' היא ילדה שהכרתי בכיתה ז',תמיד היינו חברות מכיתה ז',אבל היא אף פעם לא הייתה חברה טובה שלי במיוחד,היא הייתה החברה הכי טובה שלי בכיתה רק,וכמעט ולא היו לי חברות בכיתה.
היא ילדה ממש שמחה,שאוכלת המון בלי להשמין,והיא דיי רזה.
אז.. הייתי מבלה הרבה עם ק' ,אבל השנה היא התחילה להתנהג מוזר,לשקר ולריב וכל זה..
אני נרשמתי לסאמר קמפ,שזה מחנה כזה שנוסעים אליו בקיץ לחו"ל וזה מאוד יקר.
היא באה גם,לאותה קבוצה,למרות שלא הכי רציתי שתרשם איתי ,ורמזתי לה את זה.
עברה תקופה ודרך הפייסבוק הכרנו ילדים שבאים איתנו
בינהן ילדה שאקרא לה מ'
מ' היא ילדה שעברה הרבה בחייה,אנורקסיה או בולמיה (אני לא בטוחה ממש,כי לא יצא לי לדבר איתה על זה עמוקות)
היא חותכת את עצמה והיא דכאונית מאוד!
איך שהכרנו את מ' דרך הפייסבוק לפני 4 חודשים ק' ממש התלהבה ממנה,
לאט לאט ק' התחילה לדבר כמוה,להיות דכאונית ואפילו לחתוך את עצמה..
גם פתאום היא התחילה לעשות דיאטות ממש קיצונייות,והיא עשתה צום של יום שלם,ניסיתי לתמוך ותפסתי אותה לשיחת נפש,אמרתי לה ששמתי לב שמשהו עובר עליה
היא אמרה לי "נכון,את צודקת" וסיפרה לי שמתחילת השנה (!!!) היא דכאונית והיא פשוט שחקנית ממש טובה ולא שמנו לב,
היא פתחה בלוג ומצאתי אותו וקראתי את כל מה שהיא חושבת,כדי לעזור לה..
היא כתבה שהיא לא סובלת את הגוף שלה,כמו שמ' כתבה,היא כתבה שהיא חותכת את עצמה ועוד כל מיני דברים..
אז יש לי שתי שאלות: 1) מה אני עושה כדי לעזור לחברה שלי שבמשבר רציני?
2) האם זה באמת משבר בכלל?! היא לא מנסה לחקות את מ'?!
זה ממש ממש ממש דחוף,תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
סתם אחת02/07/2011במקרה נכנסתי להודעה שלך..ורציתי לשתף אותך. אני סיימתי השנה כיתה ט וגם אני חתכתי את עצמי ורבתי עם המון חברות ולקחתי גלולות. האמת היא שעד היום אני לא בטוחה למה עשיתי את זה אבל אם להיות כנה עם עצמי אני מניחה שעשיתי את זה בשביל תשומת לב. מההורים ממישהו שהייתי דלוקה עליו והיתה לו חברה.. וכל מה שבעצם הייתי צריכה זו חברה אחת שלא תשפוט אותי בגלל מה שעשיתי ושלא תנסה לתת לי עצה, אלא באמת תקשיב לי. לא הייתי צריכה שהיא תבין אותי, רק תקשיב לי. אז זו העצה שלי אלייך - פשוט קחו לעצמיכן יום שבו היא מדברת ואת מקשיבה. אל תנסי לנחם אותה או לתת לה עצה כי המצב יכול להיות עדין מאוד. אבל אני חושבת שאם היא תדע שבאמת יש לה מישהי שתקשיב לה ושתתן לה תשומת לב היא תשתפר. אם זה לא יעבוד אני חושבת שהיא צריכה אולי לדבר עם מישהו מוסמך. זה עזר לי. לא שהפסיכולוגית עצמה עזרה אלא העובדה שהרגשתי שאני לא היחידה בסירה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישהי03/07/2011תודה רבה.. וואו יש מצב שאני אוכל לדבר איתך במסן,אימייל ,משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש ממש דחוף - תגובה
קרן בן הגיא03/07/2011הי,
אני שומעת את הדאגה שלך לק' ואת שאלתך כיצד ניתן לעזור לה? וגם את שאלתך "האם זה אמיתי או הצגה?"
אני נוטה להאמין שהתנהגותה של ק' שהחלה לחתוך את עצמה, להיות דכאונית ולדבר כמו מ', גם אם החלה לאחר שהכירה את מ' וגם אם באופן מסויים מחקה את התנהגותה - בכל זאת מצביע על מצוקה עמוקה, על כאב נפשי וסבל שבאים לידי ביטוי בדרכים הללו.
אני מסכימה אם אחת המגיבות שכתבה שאת יכולה להיות בשבילה חברה טובה בכך שתקשיבי לה ולמצוקתה. אך גם תציעי לה להעזר - למשל לפנות ליועצת בית הספר או לאחד מההורים או לכתוב כאן בפורום.
הסיבות למצוקה ולכאב הנפשי יכולות להיות רבות ומגוונות ואותן יש לברר..
בהצלחה. את מוזמנת להמשיך ולכתוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מישהי03/07/2011תודה רבה על התגובה של שתיכן!! עזרתן לי מאוד.
נפגשנו אתמול כל החבורה של הבנות שאנחנו יוצאות בד"כ
ואחר כך יצא לי לעשות איתה שיחת נפש רצינית של בערך שעתיים שהיינו לבד
הקשבתי לה,עיכלתי את כל מה שהיא אמרה (והיא סיפרה לי ה-כ-ל)
למרות שהיה לי קשה
וממש ממש השתדלתי שלא לשפוט אותה,
אבל מה שקרה זה שהתפרקתי לה מול הפנים,פרצתי בבכי כי לא יכלתי לשמור אותו בפנים..
אני יודעת שאני חייבת לפנות ליועצת אבל אני מפחדת שק' תעלה על זה ,
הבטחתי לה שזה הסוד שלנו,ושאני תומכת בה.
למרות שמספר פעמים אמרתי לה ללכת לפסיכולוג,היא אמרה שהיא ביקשה מאמא שלה והיא לא הסכימה (כנראה לא מודעת לבעיות)
ק' אמרה לי שהיא מנסה לצאת מזה,למרות שהיא לא רוצה ושהיא לא יכולה,שהיא כבר ממש עמוק בפנים
אגב,היא אמרה לי שהיא תשמח למות בשנתיים הקרובות:\ שהיא לא רוצה למות כמו כולם.. משהו כזה..
אחרי השיחה של אתמול אני בטוחה שזו לא הצגה.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
קרן בן הגיא03/07/2011שמחתי לקרוא שהצלחת לשוחח איתה גלויות.
אני רוצה להדגיש שאם את מבינה ממנה שהיא חושבת על התאבדות - גשי ושתפי יועצת, מורה או הורה. אל תשארי עם המידע בתוכך - במקרה שכזה את לא עוזרת לה לחיות יותר טוב ואת לא חברה טובה.
אשמח להמשיך ולשמוע
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי ליועצת
מישהי06/07/2011אני ושתי חברות שלי פנינו ליועצת של בית הספר,קבענו איתה פגישה..
האמת שהיתי מעדיפה ללכת לבד אבל הן חשבו על הרעיון ויזמו,בעקרון אני יודעת ממש הכל על ק' והן רק חלקים מתוך הכל.. אז מקווה שיהיה בסדר
ושוב-תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי ליועצת - תגובה
קרן בן הגיא10/07/2011יופי - אני חושבת שפעלתן נכון כדי לשמור על חברתכן ולהגן עליה.
לא חייבים לספר הכל, מספיק להפנות את תשומת לב היועצת אל אותה נערה והיא כבר תמשיך משם
שיהיה בהצלחה בהמשך
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
הודיה03/04/2016מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לצאת מזה
בתשלושים04/07/2016היי
זה יופי שפנית ליועצת. לדעתי חברה שלך צריכה תמיכה וטיפול בהקדם. בני נוער פעמים רבות עושים דברים שעלולים לפגוע בעצמם מסיבות שונות, ולפעמים התוצאה יכולה להיות הרסנית.
את נשמעת חברה אמיתית.
רציתי לשתף אותך בזה שאני מכירה בחורה שהיתה חותכת את עצמה בגיל ההתבגרות.. לא מזמן פגשתי אותה והתברר שטיפלה בעצמה בעזרת טיפול פסיכולוגי. היום היא בריאה.
אז אפשר לצאת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשתי השאלות
אנונימית04/08/2016היי
קודם כל אני חושבת שכדי בדחיפות לפנות למישהו מבוגר אולי ההורים שלה או אפילו שלך אבל בכל אופן מישהו מוסמך שיוכל באמת לעזור לה. אומנם את חברה שלה אבל בכל זאת את בכיתה ט׳ ויש כמות מסוימת של עזרה שילדה בגילך יכולה להעניק ולכן חשוב שגם ההורים שלה ואנשים שסביבה יוכלו להעניק לה את העזרה שהיא זקוקה לה. זה גם יועיל לשתיכן שיהיה מישהו מבוגר ואחראי שיודע על הסיפור הזה ויוכל לנהל את המצב הזה בצורה היעילה ביותר. כמובן, שבתור חברה אני חושבת שזה חשוב שגם את תשארי שם תתמכי תעזרי לה במה שאת יכולה, להראות לה שאת שם בשבילה וכו׳. אני חושבת שרצוי לערב בן אדם מבוגר זהו עסק רציני ולא משהו שאת ובעיקר לא היא צריכות להתמודד איתו לבד. אני ממליצה שבדחיפות לערב גורם מבוגר/מוסמך כי ככל שהיא תמשיך לעשות את זה כך היא תגרום לעצמה נזק גדול יותר.
דבר שני אם באמת מדובר באיזשהו ניסיון שלה לחכות מצב קיצוני של בן אדם אחר אני חושבת ששווה לדבר איתה על זה ועל העובדה שדברים כאלה לא עושים. הייתי אפילו שוקלת לקחת אותה לייעוץ מסוים בנסיון להבין למה דברים הלכו כל כך רחוק והכל מתוך כוונה לחכות מישהי אחרת.
עם זאת לא צריך לקפוץ מהר למסקנות. אל תקחי את העניין הזה שהיא מחכה מישהי אחרת כמובן מאליו, גם אם יש דומי בין שתי החברות והאופן שבו הן פוגעות בעצמן יכול להיות שהחברה ש״מחכה״ את החברה מהפייסבוק לא באמת ״מחכה״ מישהי אחרת אלא באמת עוברת משהו מאוד קשה.
אני חושבת שבין כך או כך יש לערב בן אדם מבוגר/מישהו אחראי ולקחת אותה לייעוץ כלשהו שבו תוכל לדבר על מה שכואב לה, להסביר מה קשה וכו׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה נפשית אך אופטימית. משתדלת.קרן.ב.29/05/2016
שלום לכולכם,
אפשר לקחת אתכם מעט אחורה?
ביום העצמאות האחרון הייתה אווירה כל כך נעימה.
הזיקוקים, צחוק הילדים המאושרים, נערים ונערות מחזיקים ידיים, נערים ונערים ונערות ונערות גם לא מסתירים דבר.
ריח של בשר בצד אחד וסוכר מתוק, של שיערות סבתא באוויר.
כולם באווירה אחרת.
אבא שלי, אני ואחותי יצאנו ונורא נהנינו. ראיתי אותו באמת שמח.
אבא שלי נפטר למחרת יום העצמאות...
הסתבר לנו, בדיעבד, שהוא הסתיר מחלה מאיתנו ורק אמא שלי ידעה...
הכאב פשוט בלתי נסבל. יום אחד אתה מחבק בן אדם ויום למחרת אתה מתאבל עליו...
אני מאחלת לכל אחד ואחת מכם שלא תדעו צער לעולם!
אופטימית אני לא, אבל בכל זאת מבקשת להקדיש כאן הקדשה, לכל מי שמזדהה...
השיר הזה, חברה שלי דרשה ממני לשמוע ואני ממש מודה לה על זה! באמת הצליח להוציא ממני כמות מטורפת של רגש...
תגיבו, תעשו לייק, תעשו מה שתרצו.
רק בבקשה מכם, אל תשאירו כלום בפנים. כלום!!!
למי שלא מצליח למצוא, ביוטיוב - רומיאו סיפור חייך
נ.ב. אובדת עצות, יש כאן אחות בוגרת?
תודה על ההקשבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה נפשית אך אופטימית. משתדלת. - תגובה
שי ציון01/06/2016קרן שלום,
המכתב ששלחת כמעט ואינו מותיר מילים של נחמה. הפער בין תיאור יום העצמאות לבין המוות הפתאומי של אביך כאילו נלקח משני עולמות שונים שנדמה שעכשיו את מנסה לגשר בינהם בתוכך ואולי להתבונן על חלקים בחייך באור אחר.
ובכלל המוות הפתאומי ואי היכולת להיפרד מאביך בעודו בחיים, מביא אותך עכשיו למסע פרידה אישי ופנימי למול אבא כפי שנמצא בתוכך.
מכתבך שם את הקוראים כעדים לטלטלה בחייך וכשותפים לחיפוש אחר מזור לכאב החד. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה, בעיות, כל מיני..אליסון01/12/2011
אני לא יודעת ממש מאיפה להתחיל.. יש לי די הרבה דברים שמטרידים אותי, אבל אני אדבר על הדבר העיקרי.
אבא שלי נפטר לפני שנתיים. הייתי קשורה אליו, זה היה מאוד קשה אבל חזרתי לאיזון דיי מהר. מאז.. מאז איבדתי כל חוש היגיון.
אני לא מפסיקה לחשוב על מוות, לחשוש לחייהם של אנשים שאני מכירה, אני מוצאת את עצמי עכשיו בוכה ללא הפסקה בגלל שהארנבת שלי מתה ואני בטוחה שזה לא סתם כי היא מתה, אני פשוט נחרדת ממוות.
אני מרגישה כאילו החיים פשוט מתנכרים לי ואני בקושי מצליחה להיות מאושרת.
הרגעים היחידים שאני מאושרת הם כשאני עם חבר שלי..
חבר שלי הוא גם כן חווה בעיות במשפחה, גם כן נורא קשה לו בחיים וזו סיבה מאוד עיקרית למה אני והוא נורא קרובים. אנחנו כמו ידידים טובים. מאוהבים מעל כל הראש ובאמת שכמו שהוא הסיבה היחידה לחיי, אני הסיבה היחידה לחייו.
עכשיו, אפשר לנחש ממה אני מפחדת בעיקר.. כןכן, אני מרגישה כאילו כל רגע עומד לקרות לו משהו.
כאילו זה יהיה פשוט הטרגדיה המושלמת שהחיים יקחו אותו ממני. אני מרגישה כאילו זה יקרה, זה מפחיד אותי ולא מפסיק להטריד אותי עד כדי כך שאני חייבת לדעת איפה הוא כל רגע ובלי זה אני מתחרפנת. האהבה שלי אליו היא אובססיה מוחלטת. למזלי אני יכולה להגיד שזה הדדי. לא הכי בריא, אבל אידיאלי מבחינת שנינו.
אני לא יודעת מה לעשות!!! אני לא יכולה לחיות כל חיי בפחד מהמוות ולחשוש כל הזמן לחיי ולחיי אחרים, זה מעיק ומסיח את דעתי כל הזמן.
יש לי דרך להתשחרר מזה? ד"א שכחתי להגיד שאני בת 16.
ומכיוון שאמא שלי היא המפרנסת היחידה, אני מרגישה דיי רע להכביד עליה עם הבעיות שלי ועכשיו הוצאה כלכלית לפסיכולוג או משהו. יש דרך לצאת מזה שלא כרוכה בטיפול? אשמח אם תענו בהקדם כי ממש קשה לי בזמן האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה, בעיות, כל מיני.. - תגובה
קרן בן הגיא02/12/2011הי ג'ני.
מוות של אב הוא אובדן קשה וכואב ביותר כפי שציינת, ובמיוחד בגיל צעיר כל כך. את מתארת כיצד חזרת למסלול חייך די מהר, ואני תוהה כמה מקום נתת בתוכך לעיבוד האבל בטרם חזרת "לאיזון". החרדות שאת כותבת עליהן יכולות להיות ביטוי של הכאב ושל האבל שלא הסתיים.
אני חושבת שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי ויכולה לשפר בצורה ניכרת את איכות החיים שלך והקשרים שלך עם אחרים באמצעות טיפול שכזה. ישנם מרכזים טיפוליים ציבוריים שבהם ניתן טיפול פסיכולוגי בחינם. כיתבי לי את איזור מגורייך ואוכל להפנות אותך באופן יותר מדוייק.
שבת שלום. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אליסון03/12/2011אני גרה באשדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
קרן בן הגיא04/12/2011הי ג'ני.
ישנה מרפאה לבריאות הנפש לילדים ונוער ברי' הסייפן 10, רובע ח'. באשדוד.
שם תוכלי לקבל טיפול פסיכולוגי ללא עלות. אני מציעה שתשתפי את אימך בכך, שכן טיפול בילדים וגם בנוער כרוך באישור של ההורים.
הטלפון ליצירת הקשר: 08-8664854/5
פתוח בין השעות 08-15
שיהיה בהצלחה! קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
הודיה05/04/2016שלום אני במצוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
שי ציון07/04/2016הודיה הי
האם תוכלי לכתוב קצת יותר כדי שנחשוב איך לעזור לך? שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממשהו שקרה לי במסיבה שהכניסו לי משהו למיםמאיה26/03/2016
הייתי במסיבה לפני יומיים ואני זוכרת שהשתכרתי אבל אני גם זוכרת ששתיתי מכוסות בחדר יחצנים,יומיים אחר כך אני עדיין מרגישה מסטולה ואני מפחדת שהכניסו לי משהו למשקה, אני מפחדת לפנות להורים ואני חייבת עזרה דחוף אני מפחדת שזה יהרוג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממשהו שקרה לי במסיבה שהכניסו לי משהו למים - תגובה
שי ציון28/03/2016מאיה הי, החשש שלך מפני האפשרות שמשהו מסוכן התרחש ללא שליטתך הוא מובן. בנוסף על כך את מתמודדת עם החרדה לבד וכפי שאת כותבת אינך יודעת מה לעשות. נדמה לי שרצוי שלא תמשיכי להיות עם החרדה לבדך ושתשוחחי עם הורייך או מבוגר שיש לך אמון בו. נכון, יתכן והדבר יוביל לשיחה קשה אך לא תהיי לבד עם המצב. לעיתים רק הפחד יכול להביא למצב של תחושת שכרות. מקווה שסיימתי, שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה שאני לבד ושאני לא מעניינת אף אחדחסוי01/03/2016
היי אני בכיתה ט. עד החופש הגדול בין כיתה ח לט הייתה לי חברה ממש טובה, והייתי מספרת לה הכל וכל הזמן היינו ביחד, עד שהיא החליטה לעזוב אותי והתחברה לילדה אחרת. דיברתי איתה על זה כמה פעמים וזה פשוט לא הזיז לה. מאז אני פשוט מרגישה לבד, אין לי עם מי לדבר, את מי לשתף, אני מרגישה שכביכול יש לי מלא חברים אבל אף אחד מהם לא באמת חבר אמיתי שלי...לאף אחד לא אכפת ממני, לא אכפת להם מה קורה לי. כבר התרגלתי לזה ואפילו סוג של פיתחתי לי מנגנון כזה שאני לא יכולה לבכות ליד אף אחד, פשוט לא יכולה, אני לא מסוגלת להראות שמשהו לא בסדר, ולכן כולם חושבים שאני כזאת שמחה ומאושרת אבל זה פשוט לא נכון. האמת היא שאני לבד. תמיד שצריך לכל מיני עבודות בבית ספר להתחלק לקבוצות אני נשארת לבד... אני לא יכולה עם זה כבר.. ההרגשה של להיות לבד זה הכי נורא בעולם. אני גם לא יכולה להתחבר לאף אחד כי כולם כבר מצאו את החברים שלהם ולכל אחד יש את החבר הכי טוב שלו ואם אני אדחף להם זה סתם יהיה מוזר ומגעיל. תמיד אני לבד בהפסקות וברור שאף אחד לא ישים לב לזה...אין לי מושג מה לעשות מקווה שתעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד על האומץ והשיתוף
מירב03/03/2016היי, קראתי את ההודעה שלך ואני חייבת להגיד לך שאת ראויה להערכה רבה. את מבטאת בצורה כל כך בוגרת מה שעובר עלייך ואת כל כך מלאה במודעות לרגשות שלך. התחברתי מאד לכתיבה הכנה שלך, את נערה מאד אמיצה. אין ספק שאת עוברת חוויה לא נעימה, אני יכולה לספר לך שבדיוק בגילך עברתי משהו דומה. בחופש הגדול בין כיתה ח' לכיתה ט' עברתי עם הוריי לגור בעיר אחרת והגעתי לבית ספר חדש. הרגשתי מאד בודדה במשך שנה שלמה. כשהבנתי שזה לא עושה לי טוב החלטתי לעשות שינוי. אני מציעה לך לנסות כמה דברים: דבר ראשון, כהתחלה מאד קשה לפתח חברות עם כיתה שלמה, תנסי להתחבר עם ילדה אחת, אולי להזמין אותה אלייך הביתה או לזהות קושי לימודי אצל מישהי מהכיתה ולהציע לה שתבוא אלייך ותעזרי לה בחומר. דבר שני, תנסי לפתח חברויות מחוץ לבית הספר, אולי להירשם לחוג מעניין ולהכיר שם חברות שימלאו לך את החסר והדבר השלישי, תמשיכי להיות מי שאת ותאפשרי לעצמך תמיד את היכולת לבטא את עצמך, את תראי שהמצב ישתנה. כל פעם תעשי צעד קטן ותראי שיהיה שינוי. את עושה רושם של נערה מקסימה, אין לי ספק שבסוף הכל יסתדר לך. אם תרצי לשתף אותי בשלבים בדרך את מוזמנת:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגישה שאני לבד ושאני לא מעניינת אף אחד - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי07/03/2016שלום לך,
ראשית, קבלי התנצלות על התגובה המאוחרת.
בדבריך את מבטאת את התחושה הקשה בלהיות לבד, תחושה שאת לא יכולה ליצור קשר עם אף אחד סביבך וזה מגביר את הבדידות שלך. נראה שהקשר שהסתיים ללא סיבה מבחינתך עם החברה הטובה הותיר בך פגיעה. מערכות יחסים בחיים לעיתים מסתיימות שלא מרצוננו, וזה דורש מאיתנו התמודדות. אולי מתוך המקום הזה גם קשה לך יותר להתקרב לאנשים אחרים, מתוך פחד שתיפגעי שוב. אני מציעה לך לא להישאר לבד עם התחושות שלך, עם החוויה הלא טובה של סיום הקשר עם החברה הטובה. את יכולה לפנות למישהו\י שקרובים אליך, ליועצת ביה"ס, או לאיש\ת מקצוע, שאיתם תוכלי לדבר על תחושותיך ובעזרתם תוכלי להבין מה שאת חווה. ברגע שהרגשות והחוויות שלך יעברו מספיק עיבוד, תרגישי משוחררת יותר ליד אנשים ותנסי יותר ליצור אינטראקציות עם אחרים.
את מוזמנת להמשיך ולהגיב כאן בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסכולחסוי24/11/2015
אז ככה הכרנו לפני 4 שנים בכפר נוער שם למדנו בתיכון. זה התחיל בסוג של סטוץ נגיעות ישנים ביחד אבל בלי סקס אחרי חודש שכבנו. הייתי הראשון שלה למרות שהיו לה הרבה חברים לפניי... זו הייתה אהבה אמיתית באמת נתתי את כולי וגם היא. אם הזמן הגענו למצב שאנחנו כל היום ביחד ואם לא ביחד אז בפלאפון לא היה רגע שלא ידעתי איפה היא או כל דבר אחר! הגעתי לכיתה יב' (היא קטנה בשנה) והיה לי המון לחץ צבא ,גיבושים ,חברים ומשפחה לא ידעתמ איך להתמודד עם הלחץ ועשיתי את הדבר הכי מגעיל..ניפרדתי מימנה אחרי שנתייםם של קשר היינו ממש כמו זוג נשוי. היא לקחה את הפרידה ממש קשה הלכה לטיפול פיסכולוגי פסיכיאטרי התאשפזה כמה פעמים בבית חולים פסיכיאטרי וקיבלה כדורים, אני באותה תקופה הייתי מאוד אגואיסט ניצלתי תמצב הזה והייתי יותר רע ויותר קר אני באמת לא יודע למה הייתי ככה אני מצטער על זה כל יום פשוט לא יודע מה ניכנס בי, יצא מצב שניצלתי אותה היינו שוכבים לאחר הפרידה והייתי אומר לה שזה רק סקס ואין פה רגשות וכמובן שהיו ואני הדחקתי. היא הייתה בוכה ותמיד שהייתי רוצה היא הייתה באה ישר. אחרי כמה זמן פשוט ראיתי בן אדם אחר היא השתנתה התחילה להיתלבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסכול - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי24/11/2015שלום לך,
הסיפור שלך נשמע מורכב, ונראה שעדיין לא הסתיים. גם מה שכתבת נראה כאילו נקטע באמצע. מדבריך עולות תחושות רבות ואולי גם בלבול לגבי משמעות הדברים. ישנה קירבה רבה ועוצמתית שהתחלפה בריחוק שלא ברור לך ולא ברור לבת זוגך. מכיוון שנראה שישנן שאלות רבות לגבי מה שקרה, רצוי שתנסה לעצור ולחשוב על השתלשלות העניינים ולנסות לבדוק מה הרגשת וחשבת בכל שלב ומה הוביל אותך להתנהל כפי שהתנהלת. כמו כן, אולי כך תוכל להבין מה אתה מרגיש כעת ואיך ברצונך לפעול. אתה יכול להתחיל בלדבר עם מישהו קרוב אליך, עליו אתה סומך, שיוכל ביחד איתך לחשוב על הדברים ולארגן את מחשבותיך ורגשותיך. גם פנייה לאיש מקצוע טיפולי יכולה לתת לך מענה לבלבול ולעומס.
אתה מוזמן לחלוק עוד ממחשבותיך ותחושותיך כאן בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אמוןדבורית21/11/2015
אימא שלי אף פעם לא מאמינה לי ונראה לי שהיא מחטטת לי בטלפון וזה ממש לא נעים לי
אני אומרת לה את זה והיא אומרת שבגלל שתפסה אותי בכמה שקרים אז קשה לה להאמין לי ואמון קשה להחזיר.
איך אני יוכיח לה שאני לא משקרת ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אמון - תגובה
שי ציון22/11/2015דבורית שלום, את מביאה חלקים ממערכת היחסים בינך לבין אמך, שצבועים בתחושה של פגיעה בפרטיותך. נדמה שהחיטוט בטלפון מהווה את הדרך של אמך להשקיט את החרדה שלה לאחר שלהרגשתה האמון בינכן נפגע. הטלפון הוא סמל לחלק בעולם שלך שאימך מרגישה שאין לה גישה אליו ו מעורר אצלה חרדה מפניו. כך שאתן נעות בין חרדה של אימך לבין תחושת חדירה לפרטיותך.
רציתי לדעת האם תחושת החדירה לפרטיות היא גם בתחומים אחרים או שרק סביב הטלפון? נדמה שהדרך לשיקום הקשר עובר דרך בניית אמון במינכן ולמול זאת שמירה על פרטיותך. האם תוכלי לשוחח עם אמך על כך ואולי לומר לה המשמעות הכבדה לקשר בינכן לבדיקת הטלפון שלך מבלי הסכמתך? שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרתי לה
דבורית22/11/2015אבל היא לא מודה שהיא מחטטת לי בטלפון...
אז אולי גם היא לא ממש אומרת את האמת.
נכון שאני לא תמיד אומרת את האמת, מה אני חייבת לה ????
אימא אומרת שההורים הם אלו שהכי ידאגו לילד שלהם ושאין להם שום אינטרס ושהדאגה שלהם היא הכי אמתית ולתמיד
אני כבר ילדה גדולה, אני חיילת וזכותי להיות עצמאית.
אימא אומרת שזה חובתה לדאוג לי ואם היא רואה התנהגות שלי שתסכן אותי או תפגע בי היא חייבת לדאוג לי. היא אומרת שזו לא זכותה אלא חובתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרתי לה - תגובה
שי ציון24/11/2015דבורית הי
נדמה שאולי את ואמך זקוקות למתווכת בשיח בינכן. נדמה שאת מביאה בין היתר את הצורך שלך לקבל הכרה כאדם בוגר מאמך בעוד אמך מתקשה לקבל את נקודת מבטך.
אפשר לפנות לרווחה או לאיש טיפול על מנת לאפשר לכן לשוחח האחת עם השנייה בדרך שתאפשר להקשיב האחת לשנייה. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןאנה22/11/2015
שלום. אני בת 26, אני עובדת עם משכורת מינימום שלא מספיקה לי ולא רואה שקל בגלל ההלוואות שיש לי, אני ממשפחה ענייה, אין באפשרות של ההורים לעזור לי.
יש לי חובות שאני לא מספיקה לשלם ולא יודעת מה לעשות ולא עוזרים בבנק לפני שאסדר את החובות שיש לי. אני לא יודעת מה לעשות כבר אין אף אחד שיעזור לי ומעבירים לעורך דין ועוד מעט אני רוצה להתחתן עם חבר שלי מחול ואם לא אשלם לא יתנו לי לצאת מהארץ. לפעמים פשוט בא לי למות וזהו :(
מה אני יכולה לעשותתתתתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
שי ציון24/11/2015אנה שלום, אפשר להרגיש את המצוקה שאת מביאה אתך. המעמסה הכלכלית היא גם מעמסה נפשית וכשאת מתארת את העוני של משפחתך את מדברת על חוויה של להיות לבד ובודדה מול הקושי עמו את מתמודדת. המצוקה הכלכלית מקשה על מימוש של רצונות ותוכניות לעתיד ומביאה תחושת חוסר אונים וייאוש.
לגבי החלק הכלכלי אולי כדאי לך ליצור קשר עם עמותה של מתנדבים שמלמדת כיצד לארגן תקציב ולהשיב לעצמך תחושה של שליטה בשמתחולל אצלך. בחלק הנפשי באפשרותך לפנות למרפאת בריאות נפש שעובדת עם קופת חולים ולקבל טיפול ללא תשלום.
כך או כך חשוב שתקבלי סיוע אפילו רק כדי שיהיה אתך מישהו בתוך ההתמודדות ותרגישי פחות לבד. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ובלבול מיני אצל נער מתבגראימא מודאגת06/10/2015
שלום רב, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אני מעוניינת להתייעץ לגבי בני בן הכמעט 13. כמה ימים לפני תחילת שנת הלימודים הנוכחית חווה התקף חרדה. מס' ימים לפני ההתקף חשתי בירידה מסוימת במצב הרוח ובשיחה ארוכה עמו הסביר לי שהוא סובל מפחדים, חרדות. אחרי בירור מעמיק (כאשר בכל שיחה התבהר לי עוד פרט ועוד פרט) התברר כי הוא נהג לצפות בסרטונים לא צנועים באינטרנט, ופתאום לפני תחילת שנת הלימודים חשש שמא יעלו עליו בביה"ס (הוא לומד בביה"ס דתי). משם החרדה התעצמה, ועוד ועוד פחדים נוספו. הוא החל לפחד ממחלות, כאשר כל כאב קטן התפרש אצלו כמחלה מסוכנת, הוא נהג למשש כל חלק בגוף באובססיות, לבדוק שהצד השני זהה, ומכל ממצא קטן נכנס להיסטריה. כעת ההתנהגות הזו קצת פחתה, אבל הוא עדיין שרוי בסוג של חרדה (כל פעם מפחד ממשהו אחר, כולל מפחד להיות הומו וכו'). החרדה גבוהה במיוחד שהוא מתעורר בבוקר. אין לי ספק שהוא זקוק לטיפול פסיכולוגי, וכבר קבעתי לו תור. אך עד שיגיע התור, אני רוצה להתייעץ לגבי משהו שהוא סיפר לי ומאוד הדאיג אותי. הוא סיפר לי שלפני כשנתיים, כאשר היה בערך בן 11, הוא החל בסיפוק מיני עצמי. הוא סיפר לי שמס' פעמים היה נוהג להרים את אחותו הקטנה, שהייתה אז בת 7, (כדי לקבל גירוי אני מניחה), אבל נשבע לי שאת המעשה עצמו המשיך במיטה. אני ממש נחרדת ממה שסיפר לי, השבעתי אותו מס' פעמים שלא עשה לאחותו יותר מזה, הוא ממש מצטער על המקרה, מביע חרטה עמוקה, מרגיש סוטה, וממש בוכה כאשר אנו מדברים על זה, ואני מקשרת את החרדה שלו ממחלות למעשה הזה (כנראה מפחד שאלוקים יעניש אותו). אפילו בחנתי אותו ואמרתי לו שאני אקח את אחותו לבדיקה כדי לוודא שלא עשה לה יותר מזה (שיש בדיקות שמגלות בדיוק את הכל), ועד כה לא נראה שהוא לחוץ מ"הבדיקה", כך שאני רוצה להאמין שהוא דובר אמת. הוא נשבע לי שהוא לא בדיוק הבין את המשמעות של מה שהוא עשה בגיל 11 (טען שהוא חשב שרק לו קורה הדבר הזה בגוף) ושפעם אחרונה שעשה זאת לאחותו הייתה שהוא היה בן 11, ושאח"כ הבין שזה אסור והפסיק. אני מרגישה ייאוש מוחלט ממה ששמעתי. הוא סיפר שחבר מהכיתה סיפר לו שצריך להכניס את האיבר (ואני מניחה שזה מה שניסה כנראה לעשות מתוך סקרנות, אך עם בגדים, כי כנראה לא ממש הבין את מה שהחבר סיפר). אני לא יודעת איך לפרש את המעשה הזה, אני ממש פוחדת ממה שזה גרם לאחותו (אפ"ע שכנראה לא הבינה). בנוסף, הוא סיפר שהוא נוהג לחשוב על הסרטונים כאשר הוא מספק את עצמו, אך שלפעמים הוא גם חושב על אחותו (לצערי רק לאחרונה התחלתי להקפיד שהיא לא תתלבש לידו אחרי מקלחת). אודה על ייעוצכם הדחוף, אני ממש מודאגת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ובלבול מיני אצל נער מתבגר - תגובה
שי ציון08/10/2015שלום,
תחילה טוב שעשית ופנית לפסיכולוג שיסייע לכם כמשפחה להתמודד עם הבלבול והחרדה שעולים במכתבך.
בנך החל לחוות את השינויים בגוף ובנפש שמתחוללים בגיל ההתבגרות בדגש על התגברות הדחף המיני. דחף זה ככל דחף מחפש פורקן אך כללי החברה (לעיתים חוקים דתיים) מהווים מסגרת שמלמדת על האסור והמותר וגווני הביניים בהקשר של פורקן דחפים. נדמה שבנך חסר את הידע הבסיסי שעשוי לסייע לתעל את דחפיו לאזורי "המותר". הוא נע בין פורקן לבין חוויית אשמה ו בתוך כך יתכן וחצה במידת מה גבולות. נדמה שהוא זקוק לדמות שתסייע לו להכיר את עצמו ואת שמתרחש בתוכו.המטפל עשוי להיות בתפקיד זה. אני מניח שחשוב שגם את תוכלי להבין דרך המטפל כיצד לגשת לנושא עדין זה של מיניות ובכך תוכלי לסייע לבנך.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאהאנונימית21/09/2015
היי אני בת 20 ויש לי אחות בת 12, שמעתי אותה מדברת בפלאפון עם חברה שלה על המשפחה שלי ואני מצטטת :"אני לא מאמינה שאני אומרת את זה יום לפני כיפור אבל אני שונאת את המשפחה שלי ואני מאחלת לאבא שלי שישכב בבית חולים שנתיים אפילו שלוש" אני יודעת שהיחסים ביניהם לא משהו בגלל שהיא ילדה מאוד בעייתית, גם בבית הספר וגם עם חברות שלה.
מה אני יכולה לעשות? האם זו תקופה חולפת וזה יעבור? אני זוכרת שבגיל כזה גם אני הייתי מרדנית אך לא ברמות כאלה, הזדעזתי מהמילים, היא גם ביקרה אותי מאוד ואמרה שהיא שונאת אותי, למרות שהיחסים בינינו הם טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאה - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי24/09/2015שלום לך,
נשמע שאת מוטרדת מאמירותיה של אחותך, והיית רוצה למצוא דרך לעזור לה.
לא פירטת מה מצבה, אך מדבריך נראה שאת קולטת שהיא במצוקה כלשהי. אכן דבריה, אותם שמעת שלא במתכוון, נשמעים תקיפים וקיצוניים. יחד עם זאת, יש לקחת עוד כמה גורמים בחשבון. בגיל ההתבגרות חווים התפתחויות ושינויים במספר מוקדים - פיזיולוגיים, פסיכולוגיים, קוגניטיביים - ושינויים אלה יכולים להיות מלווים בסערות ובמשברים כחלק מגיבוש הזהות והמעבר מילדות לבגרות. כמו כן, לעיתים לבני נוער יש נטייה להקצנה ולראייה של "שחור או לבן", דבר היכול להתבטא באמירות או במעשים קיצוניים. ייתכן שאת מזהה חלק מנטיות אלה אצל אחותך, ואולי את גם יכולה להזדהות איתה במקום הזה מתוך החוויות שלך כנערה מתבגרת. אין ספק שיש משמעות לאמירותיה, ואולי דרכן היא מבטאת תחושות קשות איתן היא מסתובבת. אני חושבת שמה שחשוב זה שתוכלי להיות שם עבורה - להקשיב לה, לתת לה תמיכה, להיות זמינה עבורה עד כמה שתוכלי. את אומרת שהיחסים ביניכן טובים, אז את יכולה להתעניין בשלומה ולבסס אמון ביניכן כדי שתוכל להיעזר בך. חשוב שתהיה לה דמות עליה היא יכולה לסמוך. אם את מרגישה שאת לא מצליחה לתמוך בה, או שהיא זקוקה למענה נוסף, הייתי ממליצה לך להציע לה לפנות לטיפול רגשי בכדי שתוכל לבסס לעצמה מקום שבו תהיה מוכלת ומובנת וכך תוכל להבין את עצמה. את מוזמנת להמשיך ולהתייעץ כאן בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה עצמיתחני06/09/2015
היי
אני מרגישה שאני לא אוהבת את עצמי.אין לי בן זוג ואני מחפשת להתאהב בכוח.זאת אומרת שכמו שמישהי אמרה לי פעם את מאוהבת באהבה.זה רק גורם לי יותר לסבל ודיכאון ובגלל שאין לי מישהו ממומש אני גם מזניחה את עצמי וקשה לי עם זה.אני הייתי בעבר בטיפולים אבל קיבלתי טראומה מהטיפולים וההורים שלי לא מסכימים שאמשיך את הטיפולים הפסיכולוגים,וגם אני לא מעוניינת להמשיך כי גם זה לא עזר ולא קיבלתי את הטיפול הנכון.אני די בודדה וזה שאין לי אהבה אמיתית זה מאוד מקשה וכואב לי.אשמח כעזרה ראשונית לקבל תמיכה מכם ולדעת מה לעשות בנושא הזה.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה עצמית - תגובה
שי ציון08/09/2015הי, כתבת בדרך כנה וחשופה על החיפוש אחר אהבה. לא רק אהבה לאחר אלא גם חיפוש אחר אהבה לעצמך, כי ממש כפי שכתבת ככל הנראה שני הדברים קשורים זה לזה. משהו ביכולת שלך לקבל את עצמך ולהיות בקשר מיטיב עם עצמך כרוך ביכולת להיות בקשר שתרגישי בו טוב עם האחר. חשבתי האם יש לך קשרים שאינם קשרי אהבה "סתם" קשרים של ידידות וקירבה? שכן נדמה שההתאהבות בבן הזוג חשובה כל כך כיוון שאולי היא אמורה "להציל" אותך מהמחסור באהבה ובקשרים קרובים שקיים בחייך. ממקום של צורך כל כך גדול, קשה ליצור קשר שתרגישי בתוכו טוב עם עצמך לאורך זמן.
צר לי שהיו לך התנסויות לא מספקות עם עולם הטיפול, אך יש סוגי טיפול שונים וכמובן מטפלים שונים והייתי מציע לך לחשוב על חזרה לטיפול. יתכן שכמו עם הקושי במציאת בן זוג כך גם עם המטפלים הקודמים הרגשת שהקשר לא מספק עבורך וזה המקום עליו יש צורך לעבוד בטיפול. את מוזמנת להמשיך ולהגיב, שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה ממילהדליה03/09/2015
שלום אני לילדה. בת 15 בתי היתה ילדה שמחה ומאושרת שני פגשת עם חברות יוצאת איתם לסרט כמו רוב הנערות בגילה לפני כחודשיים בתי קיבלה שיחת טלפון מהחברה שלה לכיתה ואמרה שהיא קנאית שהיא קונה ציוד לבית הספר כמו שלה בתי קיבלה את זה קשה ויש המשך לכך בטלפון שהחברה אמרה לה אני אקנה עם מישהי אחרת וכולי מאז הילדה נכנסה למחשבות לא ישנה טוב בלילה עצובה מנסה לתרץ יציאות שמזמינים אותה שלא לבוא אני פוחדת עליה ובקשת סיוע דחוף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה ממילה - תגובה
שי ציון04/09/2015דליה שלום, את מספרת על מצב מורכב.בתך חוותה פגיעה כואבת מחברתה שאמורה הייתה להיות דמות קרובה שניתן לבטוח בה. נדמה שאת מספרת גם על חוסר האונים למול עוצמת התגובה של בתך לאירוע. מנערה בעלת שמחת חיים לנערה עצובה וחרדה מהסביבה. אחד מהמאפיינים של גיל ההתבגרות הוא הרצון להשתייך לקבוצה והטלטלות של העולם הרגשי.נדמה שבתך מרגישה שהוציאו אותה אל מחוץ לקבוצת החברות ושאין בכוחה לצאת מול ההאשמה נגדה. אולי אפשר לשוחח איתה מדוע היא מרגישה כל כך חסרת אונים? אפשר לשתף אותה במצבים דומים מחייך שלך ו כיצד התמודדת.חשוב לתמוך בה ו להיות איתה בצערה.יחד עם זאת במידה והמצב הרגשי אינו משתפר כדאי לשקול להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר והיועצת.שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבותאני14/08/2015
שלום,
לפני כ-3.5 שנים בערך, עברתי תאונת דרכים, שממנה יצאתי בסדר גמור. שבועיים לאחר מכן, התחילו לי בחילות חזקות, אך לא קישרתי את זה לתאונה. כשהבחילות לא עברו, התחלתי סדרת בדיקות, אך כלום לא נמצא ואז התחלתי ללכת להמון רופאים ובדיקות למשך זמן מאוד רב, ועדיין כלום לא נמצא, במהלך התקופה הזאת ככל שהזמן עבר דאגתי יותר ונלחצתי יותר שלא מוצאים כלום, הבחילות התחזקו, פחדתי עוד יותר, רזיתי מאוד, הייתי עצוב מזה, הלכתי פחות לבית ספר, פחות נפגשתי עם חברים ומשפחה, הייתי המון בבית, ורק נוצר מעגל כזה שהלך והתעצם. זה היה תקופה של בערך שנה וחצי. בהתחלה המחשבות עוד היו מאוד חיוביות, והראש שלי הסתכל על המציאות והאמין שיהיה טוב, ולאט לאט המחשבות הפכו ליותר פסימיות ויותר פחדים וכו וכו, וזה התחיל בהדרגה עד שבתקופות הממש קשות המחשבות ממש השתלטו עליי וזה מבחינתי היה המציאות. כל הקשב כמעט הלך אל המחשבות האלה, וכמעט כלום ממנו למציאות עצמה.
וזה אני חושב יצר תחושה של ניתוק ביני לבין המציאות.
אחרי המון זמן הלכתי לפסיכולוג שאמר שהתאונה כנראה גרמה להרבה לחץ שהיה צבור אצלי לצאת החוצה דרך הבחילות. ובאמת התחלתי לחזור לאכול כמו שצריך.
מאז התקופה הזאת, המון דברים השתפרו, אבל אני מרגיש שהתקופה הארוכה הזאת יצרה אצלי טראומה גדולה ממה שעברתי בה,הרבה מחשבות שליליות אולי מתוך הגנה אולי מתוך הרגל, וזה דפוס שהלך וחזר על עצמו והלך והתעצם ולזה הראש שלי התרגל. ככה שגם הקשב הופנה למחשבות האלה, והפך אותן למציאות וגרם להכל לראות הרבה יותר קיצוני ממה שהוא באמת. זה מה שיוצר את התחושת ניתוק, ומאמץ מהגוף המון משאבים וריכוז. ככה שכל דבר קטן יכול לגרום ל״עומס״ על המערכת.
אני מרגיש היום הרבה פעמים ניתוק ממה שקורה כאן ועכשיו כי אני מרגיש שהמחשבות שלי בורחות לתקופה הלא טובה שהייתה, שזה עדיין יושב עליי כזה, מזהיר אותי, מפריע לי, מרגיש שזה מעייף אותי, שאני לא מרוכז, שהגוף תפוס בגלל זה. ומרגיש שמה שצריך לגרום זה ליצור מעגל חדש של מחשבות חיוביות, והעברת הקשב למציאות החיצונית ולא למחשבות, מה שיפתור את הבעיה של המחשבות ״והרעש בראש״ וככה יעלים את דפוסי המחשבה שנוצרו, וככה הכל יפתר.
השאלה שלי אם מה שאני אומר פה הגיוני, ואיך ניתן להעביר את הקשב שוב אל מה שקורה בחוץ במציאות ולא למחשבות בראש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי17/08/2015שלום לך,
ניתן לשמוע במילותיך את האירוע הקשה שעברת ואת השפעותיו עליך עד היום. אתה מתאר בצורה נוגעת ללב את התהליך שעברת להתמודדות עם תאונת הדרכים, שכנראה נחוותה אצלך כאירוע טראומטי. חלק ממה שקורה כשמנסים לעבד אירועים טראומטיים זה עלייה בלחץ הנפשי כשנחשפים לגירויים שמזכירים את המאורע הטראומטי, וניסיון להימנע ממצבים, מחשבות או רגשות הקשורים למאורע הטראומטי. עקב כך יכולות להיווצר תחושות של ניתוק מאחרים, ירידה בעניין בפעילויות חברתיות, אי מנוחה, קושי להתרכז, ועוד תופעות. נשמע שהבחילות מהן סבלת לראשונה היו קשורות ללחץ מהתאונה, והתמודדת איתן היטב עם עזרה פסיכולוגית. ייתכן שהתופעות מהן אתה סובל עכשיו קשורות אף הן לתאונה, שעדיין לא עברה עיבוד אצלך, ולכן מופיעים התסמינים של הרגשת ניתוק, ירידה בריכוז, חשיבה פסימית וכו'. אני ממליצה לך לפנות למקור שיכול לתת לך עזרה נפשית על מנת שתוכל לעבד את התאונה, ולקבל כלים להתמודדות.
אתה מוזמן להמשיך ולהגיב גם כאן בפורום.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני27/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?