מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני רוצה עזרהמיה17/01/2015
שלום
אני חושבת על התאבד במשך הרבה זמן.. למעשה כבר כמעט שנה וחצי אני מדמיינת איך יראה העולם בלעדי איך תראה הלוויה שלי איך אנשים יגבו למי יהיה כואב מי ישמח מה יהיה החותם שלי לעולם ומה אנשים יחשבו על זה...
אני חותך כבר הרבה זמן זה בא בתקפות החיים אף פעם לא היו קלים עליי.. נולדתי עם בעיה רפואית שאני לא מודעת למתי אני צריכה ללכת לשירותים ואף אחד לא רוצה להיות בחברת הילדה שבורח לה פיפי עד כיתה ו'.. תמיד הייתי חבורתית ואף פעם לא היה לי בעיה להכיר אנשים והתחברתי דיי מהר עם אנשים אבל גם הרסתי מלא קשרים מוצלחים בקלות בשנים האחרונות למעשה אני דיי בחרדת נטישה ויש לי התקפי חרדה מאז כיתה ה' (נכון להיום אני באמצע כיתה ט') הקטע שלי זה שאני מרחיקה אנשים בוחנת אנשים הכל כדי לא להיפגע למעשה הרבה פעמים אני פוגעת רק כדי לא להיפגע..
קראתי קצת על איך יודעים שנער\ה אובדני\ת ואני מזהה אצלי את רוב הדברים הלכתי לפסיכולוגים וזה לא עזר אני הולכת לקבוצה טיפולית ואני לא מוצאת את זה עוזר..
אני כל הזמן סובלת אני לא רוצה להרוג את עצמי אבל רוצה..
יש לי בעיות עם ההורים פעם הבית היה המפלס הבטוח שלי והיום גם זה לא אני רוצה לעזוב את הבית כי אני לא אוכל לחיות מחוץ לו אבל אני לא מצליחה לחיות בוא..
גם שיש לי כל הסיבות לחיות להיות מאושרת ושמחה אני לא..
בבקשה תעזרו זאת התקווה האחרונה שלי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה עזרה - תגובה
שי ציון18/01/2015מיה שלום, מכתבך מעורר תחושה שעברת בחייך חוויות רבות כואבות שנדמה כי גילך הנפשי גבוה בהרבה מזה הביולוגי. על מנת לסייע לך האם את יכולה לחשוב (ולכתוב)) מה לא הסתדר בטיפולים הנפשיים שעברת? האם היה כזה שכן סייע ומדוע? ומהי מטרת הקבוצה הטיפולית שבה את משתתפת כיום (כמובן מבלי פרטים מזהים)? ונמשיך משם, שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיה19/01/2015אני לא יודעת מה הייתה מטרת הטיפולים.. הקבוצה נקראת קבוצת העצמה ואני חושבת שמטרתה היא לשנות את כיוון החשיבה ועזור לנוער בעל דמוי עצמי נמוך.. למרות שאני לא רואה איך היא עוזרת לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
שי ציון21/01/2015מיה הי, אפשר להבין את הכאב שלך ואת חוסר האונים שאת מרגישה למולו. אני מבין את הרצון למות כניסיון להפסיק את הסבל שאת מרגישה פעמים רבות. יחד עם זה, נדמה לי שמקור הסבל הוא לא רק במחלה, שגם אם מפריעה ומקשה על חייך, ניתן לחיות אתה חיים מלאי סיפוק ולחוות קשרים מגוונים. אולי הקושי הוא בכאב שנוצר מסביב למחלה ולאכזבה מאנשים. בסוג הכאב הזה שהוא מסביב למחלה טיפול פסיכולוגי וגם טיפול קבוצתי יכולים לסייע. אולי אפילו טיפול משפחתי שבו יושבים בני המשפחה יחד או ההורים ואת ומדברים האחד עם השני. השינוי הוא לעתים אטי ויכול לתסכל אך כדי להרגיש בו חשוב שתתמידי לאורך זמן בטיפול. אולי תחשבי עם עצמך מדוע קשה להתמיד בטיפול לאורך זמן ומדוע התאכזבת? ואולי זה דומה לאכזבות שלך מקשרים ומאנשים בכלל. שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה השתנה בחצי שנה האחרונים?
אידה22/01/2015הבנתי שמצבך הנפשי החמיר בחצי שנה אחרונה. נראה לי שזה יכול להיות קשור לבעיות בתוך המשפחה עצמה, מה שאמרת לגבע יחדים עם הורים. האם את יכולה לפרט מה קרה בבית לאחרונה, מה גרם להחמרה של מצב רוח שלך?
ולגבי הבעיה הרפואית הפיזית שלך - תאמיני שבעוד 5-10 שנים היא לא תשפיע על כ-ל-ו-ם בחיים שלך. זה ממש לא אמור למנוע ממך לחיות חיים מלאים ומאושרים. יש אנשים, שחס וחלילה, אין להם ידיים או רגליים - וגם הם בהרבה מקרים מצליחים לחיות חיים אקטיביים ושמחים. אז באמת הבעיה שלך זאת לא סיבה להתאכזב מהחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו שנה נפלאהנועה03/01/2015
עברתי שנה מדהימה. שנה מדהימה יחסית לשנים הקודמות שהיו בעבורי סבל והשרדות יומיומית. אז כן היו חיכוכים עם אבא שלי פה ושם ונפילות חדות במצב הרוח, התפרצויות זעם של אבא שלי אבל זה כבר ברגיל (לומדים לחיות עם זה ולהתעלם מהמילים שלו), נבלעתי לשגרה והיו לי הרבה רגעים קשים, אבל בסופו של דבר - היי! זאת השנה השלמה הראשונה בחמשת השנים האחרונות שלא סילקו אותי מהבית לשום מקום! איזו שנה נפלאה. גם אם אבא אמר לי כמה פעמים ״תעופי מהבית לאמא שלך לא רוצה אותך פה״ זה היה מתוך עצבים והוא לא התכוון לזה נכון? או שהוא כן התכוון? ופשוט יש לי מזל שיש לו את אשתו שמושכת אותו לקרקע? די ברור שהוא רוצה את השקט שלו, וגם די ברור סדר העדיפויות שלו: 1. אשתו 2. כל השאר, ביניהם גם אנחנו הילדים שלו, איפשהו. באיזשהו מקום למדתי לקבל את זה, חוץ מזה שיש לי מזל שהיא באמת אישה טובה, דואגת לי ומכניסה את אבא שלי לקצת שיווי משקל. אבל יש מצבים שאפילו היא לא יכולה לעזור. מלחמת הגירושים הזאת בין ההורים שלי נמשכת כבר 10 שנים, וכנראה לעולם לא תגמר. איכשהו תמיד מכניסים אותנו, הילדים, למלחמה הזאת. אם זה בהצבת אולטימטומים כמו ״תבחרי זה או אני או היא״ או ניבולי פה אחד על השני באוזניים שלנו, לא משנה כמה נגיד שאנחנו לא מעוניינים לשמוע. נמאס לי לחשוב על כל צעד שאני עושה, לפחד שאולי ששוב יסלקו אותי, ינעלו את הדלת ולא יתנו לי להכנס. אני מרגישה שאני מתחילה שוב ללכת לאיבוד ולשקוע בדכאון, ממש כמו שקרה לי בעבר, בעיקר כי אני מרגישה שהכל חוזר על עצמו בדיוק כמו פעם. אני יודעת שכנראה התחושות האלה נובעות מאיזו בעיה שטמונה בי, צלקות מילדות די נוראית. אני מרגישה שזה מן גלגל, שכל פעם שיש תקופה טובה יותר אני מנסה להאחז בה, אבל הנפילה תמיד מגיעה. תמיד. אני מרגישה שזה הפך להיות מעין הלך רוח אצלי, משהו דכאוני שלא משנה כמה אני רוצה ומתאמצת אני לא מצליחה להתנתק ממנו. עד עכשיו נותרתי די אדישה למילים שאבא שלי זורק פשוט כי כבר התרגלתי, אבל במקרים האחרונים האדישות הזו התפוגגה. אני לא מוכנה לקבל יותר את היחס הזה ואת ההשפלה. הוא זכה בילדים מדהימים, מוצלחים ומוכשרים, שלמרות שעברו איתו טרור שלם עדיין סלחו לו ולא נטרו טינה. אני חוזרת הביתה מהבסיס לסופ״ש ופשוט לא בא לי. לא משנה כמה אני אנסה להיות בסדר, תמיד הסתכלו על המקומות בהם אני מועדת. כמו שכבר הבנת אני חיילת, פשוט כתבתי פה כי הרגשתי צורך לפרוק כמו שעשיתי כאן בעבר כשהייתי צעירה יותר, וכי אני חייבת עצה. פסיכולוג זו לא אופציה כי אין כסף, וקב״ן גם לא כי אני רוצה עתיד צבאי ואני מפחדת שהמצב הנפשי הזה יפגע בי. אשמח לקבל עצה מה אני יכולה לעשות עם המצב הזה ואיך אני יכולה להשתחרר מהתחושות האלה שחוזרות כל הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו שנה נפלאה - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי05/01/2015שלום לך,
נשמע מדבריך שהמצב המשפחתי שלך הינו מורכב וסוער במשך תקופה ארוכה, שבמהלכה חווית רגעים קשים מאד. נראה שלאחרונה התחזקת והצלחת לקבל יותר גם את הדברים הקשים, שגיבשת בתוך עצמך קול חיובי ומעודד שעוזר לך להמשיך הלאה, ושמצאת בחייך אנשים מיטיבים שמרככים את המקומות הכואבים. יחד עם זאת, כנראה מתוך ניסיון העבר, את חוששת מנפילה ומתחילה לזהות בעצמך סימנים לחלקים דיכאוניים יותר.
אני חושבת שיש בך חלקים שונים - גם דיכאוניים וגם עם כוחות - והם באים לידי ביטוי במצבים שונים. אני אומרת זאת בכדי שלא תיבהלי מהרגעים בהם את מרגישה עצובה או פגועה, ושתדעי שהם יתחלפו ברגעים טובים יותר.
יחד עם זאת, חשוב שתמצאי מישהו\י לשתף אותם בחלק ממה שעובר עליך - אם זה אדם בחייך עליו את סומכת, או איש מקצוע מהתחום הטיפולי. את יכולה לפנות גם לקופת החולים אליה את שייכת ולקבל טיפול בתעריף מסובסד.
את מוזמנת להמשיך ולהגיב כאן בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך תשובה דחוףליאור30/12/2014
אני צריך לדעת אם אני יכול להיות חבר של הנכדה של בת דודה של סבתא שלי או שזה אסור בגלל שיש לנו אותו דם אשמח לתשובה בהקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך תשובה דחוף - תגובה
שי ציון01/01/2015הי שאלתך מעניינת אך אולי כדאי לך להפנות אותה לפורום רפואי שעשוי לתת לך תשובה.
יחד עם זאת האם עולה אצלך שאלה האם כדאי לצאת עם אותה נערה מבחינה אחרת? שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה!אנונימית21/11/2014
היי,
שמי: מ׳ , בת 17 , שמיניסטית.
אני לא ממש יודעת איך להתחיל זה מסובך וארוך מדיי . אני אנסה להכניס את הדברים שיותר חשובים שתשמעו.
אני בת להורים גרושים. אנחנו ארבעה אחים במשפחה . לא כוללת את אחיי מהנישואים הראשונים . אני בעצם מהנישואים השניים של הוריי וכן גם 3 אחיי.
גירושים זה תהליך נורא ארוך ומפרך עד שבכלל האישה מקבלת את הגט. זה כולל צעקות ,מריבות , תסכול עצום, חוסר אונים וכו׳. המצב הדרדר מאז שהוריי החליטו שהם הולכים להתגרש ואנחנו כמובן על הדרך סבלנו גם כן.
הם התגרשו בערך שנה שעברה. אני ואחיי גרים עם אמא עכשיו בבית.
אבל הגירושים הפכו את אמא לאדם נורא דכאוני, חסר אחראיות, טיפש, וכו.
אמא בבית היא לא דמות טובה בשביל אף אחד. היא גם לא מקור תמיכה בשביל אף אחד.
היא עושה שטויות , היא יוצאת בערב עם חבר שלה וחוזרת לפנות בוקר. היא שותה ומשתכרת, מעשנת , היא ממש נמצאת במצוקה ועל הדרך אנחנו סובלים.
לא מרגישים בבית נוכחות של אמא וגם עד לפני כמה ימים היא בכלל הייתה בבית חולים 21 ימים. והאמת, היה לנו טוב יותר ככה. היא לא העיקה עלינו ולא כפתה עלינו לעשות דברים, אני הרגשתי הקלה.
וכשאמא יוצאת וחוזרת בבוקר אין מי שיקח את אחותי לבית ספר אז אחי לוקח אותה כל בוקר, כי היא לא מתעוררת מרוב עייפות.
לי ולאחותי השניה יש הסעה אז לנו לפחות יוצא יותר טוב. אני קמה כל בוקר בקושי רב כי אני יודעת שאם לא אקום , אז כנ״ל אחיותי , הן ישארו לישון. אני מחזיקה אותן ממש בבית.
אחותי בכלל סיפרה לי שהיא חותכת את עצמה בגלל הגירושים. היא נהייתה אדם מאד סגור, מופנם. היא זועקת לעזרה. והיא בת 14 סה״כ.
אחותי השנייה בת 11 . באמת שכואב לי הלב עליה כי היא ככ קטנה . אני עוד יכולה איכשהוא לנסות להתמודד עם המצב אבל היא לא ניראלי מצליחה.
גם בדכ אין ככ אוכל בבית ואבא זה שנותן כסף שנוכל לקנות . בלעדיו לא היינו מצליחים להתקיים. כי כרגע אמא לא עובדת בכלל, אין לה שיגרה נורמלית. היא ישנה כל היום ובערב יוצאת עם חבר שלה.
אז תנסו להבין מזה אמא כזאת, זה נוראי. אבא בכלל לא אופצייה .
הוא אדם נורא מפחיד, מאיים, אלים. אחד שאיפשר לפנות אלין .
עברנו ילדות נורא קשה , ילדות שהיא טראומה לכל החיים,.
אף אחד לא היה רןצה לחוות כזו ילדות. אני כבר ממש מצפה לשנה הבאה שלא אהיה בבית ואעשה שירות לאומי , הרחק . בדירת שירות רחוקה. הכי רחוק שאפשר מהבית. לא רוצה קשר עם אמא בכלל.
אני נורא דואגת לאחיות שלי. אני בטוחה שהן צריכות תמיכה , ממש כמוני. אבל אין לי למי לפנות . ליועצת בבית ספר פניתי אבל מנסה לברר על עוד אמצעים. כי זה לא מספיק. זה גם לא כל הסיפןר זה בערך מתמצת את המצב. אז הצילו? מישהו? ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה! - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי22/11/2014שלום מ',
מדבריך עולה תמונה קשה וכואבת על המציאות בה את חיה - מציאות שבה הדמויות הבוגרות מסביבך אינן מתפקדות ולכן קשה לסמוך עליהן, מציאות שבה הילדים נאלצים לדאוג לעצמם אך לא תמיד מסוגלים. נראה שאת "נדחפת" להיות מבוגרת עוד לפני שסיימת להיות ילדה, ונאלצת לקחת אחריות על טיפול בבית וטיפול באחיך ובאחיותייך, במקום הוריך. נראה שפירוק המשפחה הביא לקשיים רבים אצל כולם. אני מניחה שבמציאות שכזאת, שבה את צריכה להתרכז בלשרוד, קשה יותר לעצור ולעכל את מה שקורה לך. נשמע שיש לך כוחות - את חושבת על אחיך ואחיותייך ומנסה לדאוג לצרכיהם עד כמה שאת יכולה, את מבינה את הבעיות של הוריך, פנית ליועצת בית הספר לעזרה. זה חשוב שלמרות הכל את גם מתרכזת בעתיד שלך ומתכננת מה יהיה איתך בסיום התיכון. יש עוד מקומות בהן את יכולה להיעזר, בעיקר אני חושבת על מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש שם יש צוות טיפולי של פסיכולוגים, עובדים סוציאליים וכד'. חשוב לציין שמכיוון שאת קטינה תזדקקי להסכמה של הוריך לצורך קבלת טיפול. אני מאמינה שיועצת בית הספר תוכל להפנות אותך למרפאה שכזאת באיזור מגוריך. כמו כן, יש אפשרות לערב את הרווחה על מנת לוודא שאת ואחיך ואחיותייך מקבלים טיפול הולם, ואם זה לא המצב יש להם אפשרויות שונות לתת מענה לכך.
את מוזמנת להמשיך ולכתוב כאן, ולו בכדי לפרוק מעט ממה שעובר עליך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!שי לי11/11/2014
היי אני שי לי ואני בת 17. בגיל 15-16 היה לי חבר שמבוגר ממני בכמה שנים ויצאנו במשך שנה וקצת. כמובן שבגיל הזה ההורמונים משתוללים והרבה פעמים החרמנות עולה ומפה לשם דברים התגלגלו ושכבנו. זאת הייתה הפעם הראשונה שלי. בערך שבוע וחצי אחרי המקרה ניפרדנו (לאחר תקופה של ריבים וויכוחים שלא ניגמרים). בשישי בלילה יצאתי עם אח שלו (בן 18) למסיבת יומולג. של חברה משותפת שלנו ובאותו הלילה אחרי לא מעט אלכוהול שזרם לנו בדם - שכבנו.לשנינו מובן שמה שקרה לא היה צריך לקרות. היום גיליתי שהאקס שלי גילה על מה שקרה והוא מתכנן לדבר איתי על מה שקרה ביני לבין אח שלו. מה אני עושה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו!! - תגובה
שי ציון17/11/2014שי לי, תחילה התנצלות על משך הזמן שהמתנת לתגובה. המכתב שלך מעלה תחושה שלעתים דברים "קוראים לך" מבלי שתכננת אולי בכלל ואולי בקשר ליחסי מין בפרט. בשני המקרים סיפרת שהמצב המיני לא היה מתוכנן וכאילו יצא משליטה פעם הורמונים ופעם אלכוהול. נדמה לי שכדאי לחשוב מה המשמעות עבורך שדווקא חלק כל כך משמעותי מתרחש כך. יחד עם זאת, אולי באופן שלא תכננת יחסי המין היו תחליף למילים אולי לרצון להיות גדולה או להשאיר אתך את החבר המבוגר ממך, יחד עם זאת, יתכן שדווקא זה ששכבתם קרב את הפרידה בנכם. אותו דבר בקשר עם האח שאולי יחסי המין אתו ביטאו תחושות של פגיעה ורצון לנקום על שהתרחש בעבר או אפילו דרך לחדש קשר עם האח הבוגר. במילים אחרות, יתכן שהמעשים שלך "מדברים" משהו שמתחולל בתוכך. אולי כדאי לך לחשוב האם דברים דומים מתרחשים גם בתחומים אחרים. יתכן וכך תוכלי לנסח לעצמך גם את הדברים שכדאי לומר לאח. את מוזמנת להגיב, שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני עושה?חסוי04/11/2014
שלום, אני בן 18, ליפני גיוס, למדתי בכיתה די טובה עם ציונים סבירים ותעודת בגרות טובה, עם שלושה אחים והורי. כבר כמה שנים אני שומר דברים בבטן ואני הדמות של "הילד הרע" בבית, הורי בחיים לא יבינו אותי למה אני עושה את מה שאני עושה, למה אני אף פעם לא מקשיב ואני מעדיף לצאת עם חברים עד הבוקר או להיות במחשב עם עצמי מאשר לצאת מהחדר.
מגיל 13 בערך אני מרגיש שאני לבד אני מרגיש שאין מישהו במשפחה שלי שאני יכול לדבר איתו, אף אחד לא באמת יבין אותי ואין לי גם קשר כזה במשפחה של לדבר על דברים כאלה. אף פעם לא היה לי קשר עם בן משפחה שהייתי מדבר איתו על מה שאני מרגיש ותמיד כל פעם שצועקים עליי על זה שאני חוזר עם ריח של סיגריות, על זה שהיום והלילה שלי הפוכים והעובדה שלהורים שלי אכפת יותר מהעבודה שלי יותר מימני - תמיד אני שומר את הכול בבטן ומעדיף לא לענות כי אם אני יענה אני יפרוץ בבכי.. היום הייתי אמור להתעורר ב 6 למיונים של חיל הים והאייפון שלי נכבה בפתאומיות (30% סוללה) ותכננתי ללכת וסוף סוף לישון מוקדם בגלל שאני יהיה עייף בלילה וככה לסדר את השעות שלי, וגם להוכיח להורים שלי שאני יכול ללכת בלי שהם יעזרו לי אבל הפלאפון נכבה והשעון לא צלצל וקמתי ב 7 בבוקר במקום 6 לבוקר של צעקות, בוקר שעוד פעם אני לא יכול לדבר בגלל שיש שעומדות לי הדמעות בעיניים ואני לא יכול אפילו להסביר את עצמי. אני מרגיש כאילו אבא שלי ויתר עלי מזמן אבל אני יודע שהוא לא, אמא שלי כל הזמן מחממת אותי עליי וההורים שלי מאבדים את האמון בי שאני כל פעם רוכש מחדש. אני עובד תקופה לא קלה, אני מודה שאני עושה הרבה שטויות כשאני יוצא עם חברים אבל זה מה שאני, התרגלתי להסתגר בתוך עצמי, להראות שהכול בסדר אבל ההרגשה היא תמיד הרגשה, תמיד אני מרגיש חרא כאילו כל העולם נגדי ואני פשוט לא מצליח להסביר את עצמי.
בכל בוקר אני גם מתעורר בהרגשה הזאתי, עוד יום עם עצמי, מקווה שהיום יהיה פחות רע מאתמול אבל אני יודע שאיך שהוא תמיד היום ייגמר בזה שאמא שלי תצעק עליי על זה שלא סידרתי את החדר או על זה שאני יושן ביום ובלילה לא בבית.
אני לא מבין מה הבעיה שלי למה אני פשוט לא יכול יודע שאני שזה לא ישנה כלום - אף אחד לא מאמין לי בבית, אסור לסמוך עליי.להסביר את עצמי, גם שאני לא אשם אני אף פעם לא מצליח לדבר בשביל להסביר את עצמי.. כל פעם יש לי את ההרגשה הזאת שאם אני ימשיך לשמור בבטן יום אחד אני אתפוצץ וכל פעם אני עובר את זה לבד בלי שאף אחד באמת יודע מה קורה לי - כולם בבית חושבים שהחיים שלי זהב.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני עושה? - תגובה
שי ציון05/11/2014הי, ההרגשה מקריאה של מכתבך היא של פערים בין האופן בו רואים אותך בסביבתך לבין ההרגשה שלך בעצמך. בעוד שבמשפחה שלך חושבים שאתה חי חיים טובים וחסרי דאגות, בינך לבין עצמך אתה חווה כאב נפשי ובדידות. כמו כן, נראה כי בדיאלוג שלך עם משפחתך ועם עצמך יש צד שרוצה שיראו בך גם את הצדדים הכואבים והבודדים אך יש צד נוסף שמאשר לאנשים סביבך את היותך "ילד רע" וחסר מחויבות וכך משתמר הדימוי שלך בעיני הסביבה. למעשה, נדמה כי יש בך צד שפועל באופן סמוי נגד עצמך, אולי כי באופן מסוים אתה מאמין לדברים שאומרים עלייך ומתקשה לראות את החלקים המוצלחים שמתקיימים אצלך.
האם יש לך מישהו בסביבתך שתוכל לשוחח אתו? ואולי יתאפשר לך לדבר עם הורייך על שאתה מרגיש ולבקש סיוע?שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנשיםש22/10/2014
מאז תחילת גיל ההתבגרות שמתי לב שניהיה לי קשה יותר ויותר להתחבר עם אנשים. מאז ומתמיד לא היו לי חברות, אבל רק מאז סביבות גיל 13 הבנתי שזה מתחיל להפריע לי (היום אני בת 15). קשה לי להיות בתוך קהלים של אנשים בין אם זה בסופר, ברחוב או במסדרונות בבית הספר שלי, וזה מגיע למצבים שאני "מפחדת" לצאת מהכיתה לבד. אני אפילו לא יודעת למה אני מפחדת מהאנשים אבל אני פשוט לא מסוגלת ליצור קשר עין או לחשוב בכלל, כל הגוף שלי לחוץ ולעיתים קרובות אני פורצת בזיעה קרה, אני גם לא ממש מסוגלת לדבר עם אנשים כי אני פשוט לא מצליחה להוציא קול ולוקח לי שנים עד שהמוח שלי מעבד מה שאנשים אומרים לי. כל הדברים האלו גורמים לי להמנע מלעשות הרבה דברים שאני אוהבת כמו למשל ללכת לאימוני קראטה, בייחוד אם באימון הקודם עשיתי טעות כלשהי כי זה כל מה שעובר לי בראש וזה מרוקן ממני את הכוחות לחלוטין. גם לפני שאני הולכת לאימונים עצמם הרבה פעמים בעוד שאני הולכת ברחוב אני מאוד נלחצת ואני לא יודעת אם יש קשר לכל הקטע של הלחץ והפחד שיש לי לפני אבל הרבה פעמים אני גם מרגישה כיווצים ממש קשים בבטן. אני גם לא מסוגלת להתקשר לאנשים שהם לא מהמשפחה שלי- כלומר אנשים שאני מסתובבת איתם או מספרים זרים. כשאני מנסה קורה לי בדיוק מה שקורה לי עכשיו כשאני כותבת ת הפוסט הזה- כל היידים שלי מזיעות, הבטן מתכווצת ויש לי תחושה של מחנק בגרון שלא לדבר על זה שכל הגוף שלי לחוץ. לפני כמה חודשים התחלתי לחתוך את העור שלי בסכין גילוח כשאני מרגישה שאני לא יכולה יותר להתמודד עם הזכרונות מה"פאשלות" שעשיתי או שאני מרגישה שאני כועסת מדי וזה במפתיע מרגיע אותי ועוזר לי להתמקד ואני גם זוכרת את זה בגלל הפצעים. פשוט רציתי להוריד מהלב שלי את איך שאני מרגישה כי אני לא מרגישה שאני יכולה לפנות למישהו ופשוט רצית לשתף רק קצת מאיך שאני מרגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנשים - תגובה
שי ציון23/10/2014שלום, בפנייה שלך לפורום את שמה במרכז את הההשפעה של ההתמודדות שלך על חייך החברתיים ולמעשה מצמצמת את החופש שלך לעשות דברים כפי רצונך. בשל עוצמת החוויה שחלק מההתמודדויות מעלות אצלך את נאלצת לעשות דברים שאף הם פוגעים בך (להימנע מללכת לחוג וגם לפגוע בגופך) ומביאים אף הם סבל.
כיוון שאני חושב שהיה טוב עבורך לפנות לדמות בוגרת (אפשרי לפסיכולוגית בית הספר או יועצת) על מנת שניתן יהיה לסייע לך, אולי תוכלי לומר מדוע לא מתאפשר לך עם עצמך לפנות לסיוע? שכן מענה מתאים עבורך דורש לשוחח איתך ולהבין לעומק את מהות קשייך. חשוב לי לומר שניתן לסייע לך וליצור שינוי משמעותי בחייך. את מוזמנת להגיב. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע
ש23/10/2014שלום. ממש לפני שהרגשתי שהעניינים מתחילים להחמיר (כלומר בסוף מאי או תחילת יוני) ישבתי לשיחה עם ההורים שלי. בשיחה ניסיתי להסביר להורים שלי את הסיטואציה. מיותר להגיד שהם לא ממש הקשיבו. ההורים שלי שניהם היו אנשים ביישניים בילדותם, אבל לאף אחד מהם הביישנות לא הפריעה ליצירת קשרים חברתיים ולא הפריעה להם בחיי היום יום שלהם. לכן כבר כשישבתי איתם ידעתי מה דעתם תיהיה והם לא איכזבו אותי. הם האשימו אותי בחוסר היכולת שלי, וצחקו עלי שאני עצלנית ושאין לי חשק בכלל לנסות לדבר עם אנשים, הם הקניטו אותי על הקשיים שתיארתי להם וחזרו והסבירו לי שהכל בדמיון שלי ושאם אני רוצה אני יכולה. לאחר ששבתי ו"הצקתי להם" הם התחילו להגיד דברים כמו זה שאין לנו כסף כרגע, או שטיפול פסיכולוגי הוא חזר משמעות ושפסיכולוגים לא מחליפים יחסי אנוש אמיתיים וחזרו להקניט אותי על חוסר היכולת שלי. לבסוף הם "נשברו" ואמרו שהם יראו מה הם יוכלו לעשות ככה שהפסקתי לדבר איתם על הנושא כי כבר ניהיה לי לא נעים והרגשתי שאני מרגיזה אותם.
אני כבר איבדתי תקווה בעצמי. חוץ מההורים שלי אני לא רואה עם מי אני יכולה לדבר (כיוון שמן הסתם לבד אני לא מסוגלת לפנות לפסיכולוג), ואם לומר את האמת הגעתי למצב שבו כבר נמאס לי לנסות, בגלל שכבר ראיתי מספיק את התגובות המזלזלות של הסביבה, עד למצב שאני כבר חצי משוכנעת בעצמי שאני פשוט לא בסדר ואני לא פעם מוצאת את עצמי נוזפת בעצמי על זה שאני מונעת מעצמי דברים אפילו שאני יודעת מה הסיבה האמיתית. אני לא מרגישה אמיצה מספיק לפנות ליועצת בית הספר כי היא "מפחידה" אותי ואני חושבת שיש לה דברים יותר טובים לעשות עם הזמן שלה מאשר להקשיב לילדה בת חמש עשרה מתבכיינת על דברים מטופשים שכל אחד יכול לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע - תגובה
שי ציון26/10/2014הי,
התחושה שלי מקריאה של דברייך היא שאת נושאת עמך התמודדות משמעותית לאורך תקופה ארוכה. התמודדות אותה את מתארת בדרך בהירה בוגרת ושקולה, ומחפשת אחר דרך להקל על הסבל אותו את מתארת. במילים אחרות, איני מרגיש נימה של "בכיינות" מקריאת מכתבייך, ולהפך. נדמה לי כי השאלה המרכזית היא כיצד יתאפשר לך לשתף איש טיפול בקשייך תוך התגברות על הקשיים שבחוץ (הורייך שאינם מעוניינים כעת לפנות לפסיכולוג) ואלו שמן הפנים (הקושי לפנות ליועצת). אנסה לסייע לך תחילה באלו מן החוץ: פנייה לפסיכולוג מעוררת לעיתים תגובה של חרדה ואיום שהיא טבעית ועל פי רוב מתפוגגת ברובה לאחר מספר מפגשים. חשבתי שאולי הורייך יסכימו שלא תלכי לטיפול כי אם להערכה בת 3 פגישות שבתומה הם יוכלו לשמוע מהפסיכולוג את דעתו על קשייך ורק אז תוכלו להחליט לגבי המשך. כיום יש אפשרויות שאינן יקרות ללכת גם באמצעות קופת החולים.
לגבי הקשיים מהפנים, החשש מפניה ליועצת קשורה לתחושות שהעלת בפנייה הראשונה של חוסר הצלחה ואולי שאינך מעניינת את סביבתך ושאולי ממש כפי שסביבתך אומרת את "מתבכיינת". כלומר, הסיבות שמכבידות עלייך אלו הן הסיבות שגם מקשות על פנייה ליועצת. אציעה לך שתי עצות, במידה ויש לך קשר טוב יותר עם המחנכת שוחחי איתה קודם או עם כל דמות בוגרת אחרת. אפשרות אחרת את יכולה לספר ליועצת את ההתלבטויות שלך כי את גוזלת מזמנה ולתת לה את האפשרות להחליט מה לעשות עם הזמן שלה. היא דמות בוגרת ויכולה לקבל החלטה עבור עצמה בעניין. את מוזמנת להמשיך ולפנות. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ש
כאן בשבילך!10/11/2014וואו! עם כמה שזה נשמע מוזר-- עודדת אותי עכשיו! חשבתי שאין עוד אנשים כמוני חחח ?? תראי..אני היום בת 16 וחצי..עד כיתה ז׳ הייתה לי הבעיה שלך בדיוק! רק שהבעיה הזו נגרמה כתוצאה מפגיעה מאוד קשה מהחברה.. כל הזמן הרגשתי שמסתכלים עלי! אני מכירה את ההרגשה. אם את עונה תשובה לא נכונה בכיתה הגוף שלך מתחי להתחמם ואת מרגישה מועקה ענקית שאין דברים כאלה! ככשמסתכלים מהצד זה לא ככ נורא, הרי אנחנו בני אדם וכולנו טועים. אבל ההרגשה הזו באמת בלתי נסבלת..
בכיתה ז׳ קיבלתי מכתב ש״הושיע״ אותי מהצרה הזו. במכתב היה כתוב שנבחרתי להיות חלק מחוגים לתלמידים מצטיינים. משום מה בחרתי חוג דרמה. החוג עזר לי למצוא בעצמי דברים שאף פעם לא ידעתי שקיימים בי! צד חדש לגמרי שממש אהבתי!הייתה לי הזדמנות לעמוד על במה חמש פעמים ובכל מחזה קיבלתי תפקיד ראשי! תראי מה זה! מילדה שמרגישה נחותה ככה, חסרת אופי,חסרת חברים,,הגעתי למצב של ביטחון בשמיים, חברים בכמויות ובעיקר הרגשה טובה! אז באמת ממליצה בחום! ורק שתדעי לך, שאת ענקית שפנית לכאן. שהיה לך את האומץ לכתוב את זה. גם אם זה אנונימי, זה עדיין מאוד חשוב שתשתפי ושתחפשי עזרה. בנוגע לפרקי הידיים- לא חושבת שזה רעיון טוב ככ.. תכתבי על דף את כל מה שמפריע לך ואז תקרעי אותו או תשרפי אותו. תמיד עובד :) בהצלחה!!!!׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלין14/10/2014
שלום אני נערה עוד מעט בת 17
לפני שנתיים התחלתי כיתה ט הייתי מאוד מקובלת בחברה והיתה לי חברה שהכרתי מאוד טובה ואני והיא כול היום היינו יושבות ביחד ומדברות ואז יום אחד המנהלת אמרה לי לא לדבר איתה לחשוב שהיא אוויר כי אני והיא משוגעות ביחד הייתי מאוד עצובה קיבלתי את זה מאוד קשה היא בעצמה גם לא היתיחסה אליי בכלל כאילו אף פעם לא היינו חברות ובאותו זמן היו לי 2 חברות מהכיתה שכול הזמן אמרו לי דיי תפסיקי לחשוב עליה והם היו מוציאות אותי מהבית היינו מטילות המון ואני שמעתי להם ובאמת התחלתי לשכוח את אותו החברה ואז נגמרה השנה והמנהלת העיפה את 2 הבנות האלו מהתיכון מאותו רגע נכנסתי לדיכאון מאוד קשה אבל זה היה בסתר אף אחד לא ראה את זה הייתי עצובה בכיתה לא הייתי נמצאת בכלל הייתי יוצאת לבחוץ לבד היו קוראים לי בכיתה המתבודדת והיתה בת אחת בכיתה ששמה לב וכול הזמן היתה מתקשרת אליי לשמח אותי ואני אמרתי לה אני לא רוצה להיות חברה טובה שלך כי המנהלת תפריד בנינו והיא אמרה שגם אם המנהלת תפריד בנינו נהיה תמיד חברות ואני התחלתי להיקשר אליה והייתי כול יום מתקשרת אליה שולחת לה מכתבים והיא גם לי ואז זה נהיה יותר מידי כי קינאיתי לה לא הסכמתי לה לדבר עם אף אחת והייתי מספרת לה שקרים כדי שתתיחס רק אליי וכך נמשך החברות הזאת עד תחילת שנה בתחילת שנה הזאת המנהלת קראה לי ואמרה לי תתרחקי ממנה תתיחסי אליה כאל אויר והייתי עצובה מאוד רציתי למות הרגשתי כבר שאני ילדה רעה שמבודדים אותי מכולם לא הייתי מסוגלת הייתי בוכה ימים ולילות אבל היתרגלתי ואז הנערה הזאת היתקשרה אליי ורצתה שניהיה חברות בלי שהמנהלת תדע ואני הסכמתי הייתי סתומה והיינו חברות בשקט עד לפני שבוע היתקשרתי אליה כרגיל והיא ניתקה לי ניסיתי לדבר איתה והיא התחמקה הבנתי שכבר היא לא רוצה להיות חברה שלי וזה כול כך קשה אני לא מסוגלת להיכנס לכיתה ולראות אותה מדברת עם כולם ומתיחסת אליי כאל אויר ואני יושבת אחריה כך שגם בשיעור אני מסתכלת עליה כי אני עדיין אוהבת אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
שי ציון16/10/2014לין שלום, במכתבך את מספרת על קשרים שנוצרו בינך לבין נערות אחרות והתחושה שעולה היא שלעתים קשה לך למצוא את המינון הנכון בין מרחק לבין קירבה למישהו אחר באופן שמביא את הקשרים לסיומם אם בגלל גורמים מבחוץ (המנהלת) ואם בגלל שהקשר לא יכול להחזיק סוג כזה של עצמה לאורך זמן. כאשר את בקשר נדמה כי התחושה היא של אהבה ורצון אין סופי להיות עם החברה (גם במחיר של שקרים וקנאה עזה) באופן בלעדי. אך כאשר אתן נפרדות נפערת תהום מתחת לרגלייך ואת צונחת למצב של יאוש ודיכאון. השאלה שעולה היא כיצד יכול להתאפשר עבורך להיות בקשר בדרך שתהיה טובה ונכונה עבורך ועבור החברה, כך ימנע ממך המשבר שנלווה לסיום הקשר ואולי גם יפחת הצורך בבלעדיות והצורך להסתיר את האמת במהלך הקשר. להבנתי רצוי שתפתחי את המורכבות שיחסים בין אישיים מעוררים אצלך עם יועצת או פסיכולוגית בית הספר ותחשבו יחדיו כיצד ניתן לסייע לך. כמובן אם באפשרותך להיכנס לטיפול נפשי אז מה טוב שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבדאריאל04/10/2014
אני בת 17 ואני כבר כל כך עייפה נפשית מהחיים.
עברתי המון דברים שאנשים בדרכ לא עוברים בין אם זה בעיות חברתיות, במשפחה,הרצון להיות רזה (אני לא ממש שמנה אבל אני ממש רוצה להיות רזה כדי להיות שלמה עם עצמי.)
נפשית אני באמת קרסתי. אני זקוקה לחופש , לשקט להרבה מאוד זמן בכדי לאגור כוחות חדשים בכדי להתמודד עם העולם האכזר הזה הבעיה היא שאני בכיתה יב, עליי לסיים בגרויות ואין לי זמן לקחת מנוחה מהחיים המגעילים שלי.
אני כל היום סביב אנשים מגעילים שלא באמת אכפת להם ממני וגורמים בכל פעם מחדש ללב שלי לכאוב. במיוחד אמא שלי שממש לא סובלת אותי!
אני לוקחת את הדברים שקורים לי כעונש על זה שאני משקרת ועושה דברים שאולי אסור לעשות אבל באמת שאין ברירה ולפעמים אי אפשר ללכת בדרך הישר מתוך טוב לב כי אז אנשים יפגעו ואני מעדיפה להיפגע בעצמי.
אני בנאדם חזק שעבר הרבה דברים והצלחתי להתמודד ולהתגבר על הכל בעצמי ללא עזרה של איש.
אני מרגישה שאם אני לא אקח הפסקה אני בסוף אהרוס לעצמי את החיים יותר ממה שהם הרוסים עכשיו.
הגעתי לשלב בו אני זקוקה לייעוץ, לא מסוגלת עוד! הכתפיים שלי כבר לא יכולות להחזיק את המשקל הכל כך כבד הזה. מה עליי לעשות? אני יודעת שבוודאי תגידו טיפול פסיכיאטארי אבל זה לא כך! אין לי בעיות עם עצמי , פשוט אני לבד ועברתי דברים ואני ממשיכה לעבור. טיפול כאן לא יעזור כי זה לא שהאנשים סביבי עושים דברים אסורים פשוט לא כזה אכפת להם ממני, לא אכפת להם מה יהיה איתי. לחברות שלי לא כל כך אכפת, ההורים שלי כל כך מעורבים ועסוקים בחיים של אחים ואחיות שלי שלא מעניין אותם שהם פוגעים בי כדי לתת להם הכל וכן הם יודעים את זה אבל לא אכפת להם ממני אז הם ממשיכים לדרוך עליי. יש לי אחות שמתנפלת עליי כל הזמן סתם, על כלום! יורדת נמוך ואמא שלי לא יכולה להצדיק אותה בגלל שהיא אומרת לי שהלוואי שאני אמות,היא אומרת לאמא שלי שאם היא לא תעיף אותי מהבית היא תעזוב ואמא שלי מחכה לריב איתי באותו הזמן כדי להיות לטובתה זה פשוט לא אנושי. איך לאמא יש לב לשמוע את הדברים שאחותי מאחלת לי? איך?!?!? אבא שלי אותו סיפור, לא סובל אותי ומתנהג אליי כאילו אני נטל.
אני מרגישה שאני מתמוטטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
כאן בשבילך!05/10/2014היי אריאל :) אני מבינה אותך לגמרי! הלבד הזה שנועץ בך ציפורניים ולא מעז להרפות! הרגשת המועקה הקבועה הזו, התחושה שלאף אחד לא באמת אכפת אם תהי בעולם הזה או לא .. אני ככ מבינה אותך ושמחה שאת מספרת! אני גם בערך בגילך, ויש לי כמעט את אותה בעיה! הצביעות, המסיכה שאת שמה על הפנים כל הזמן כדי לכסות את מי שאת באמת, כי אם תחשפי מעט, תרגישי שלא אוהבים אותך, שאת משעממת. אבל זה ההיפך הגמור. דעי לך, שלא משנה מה יקרה, תמיד יהיה לפחות אדם אחד שאוהב אותך, שמבין לליבך. בטוחה שיש מישהו כזה שאת מכירה, אבל גם אני התווספתי כרגע לרשימה :) את גיבורה בעיני:) מבינה אותך שממש קשה, המועקה מתגברת ועוטפת אותך חזק ולא נותנת דקה מנוחה של הקלה, אבל את צריכה לצאת מהכל. אני מציעה שתרדי לשורש שעניין. תביני מה באמת מפריע לך. מה באמת מציק לך ורע לך. מאיפה הלבד הזה בעצם הגיע?? אני מבינה שמבחינה משפחתית נורא קשה לך להשיג תמיכה.. אבל תמיד להסתכל קדימה! תחשבי על העתיד. אולי לא טוב לך בבית, תחשבי שבעוד פחות משנה את מתגייסת לצבא. תוכלי לא להיות בבית שבועות! להשיג חברים אמיתיים לחיים! את תחיי עם אנשים שונים,שיקבלו אותך איך שאת כחברה וכמשפחה. תצאי מהצבא, תתחילי ללמוד או שתשיגי עבודה, תנהלי חיים יפים ופורחים כי את יכולה! את בעצמך כתבת שאת חזקה! את מודעת לכוח שלך ! תנצלי אותו! אל תפלי לדכאו ות עמוקים חסרי משמעות! אל תשבי ותחשבי כל הזמן! תהי פעילה, תשדרי אהבה! אם את רוצה לדבר, תכתבי פה בתגובה ואביא לך פרטים שלי, את ממש מזכירה לי אותי! אולי נוכל לחלץ אחת את השניה מתוך הבוץ ביחד :) רק אל תוותרי, !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבד - תגובה
שי ציון06/10/2014אריאל שלום, מקריאת מכתבך אפשר להבין עד כמה הפניה לפורום היא צעד משמעותי עבורך. נדמה כי בחייך חסרה חוויה של דמות שמעוניינת בטוב עבורך ושאת מרגישה את רצונה לסייע לך, לראות אותך ולהיות אתך בהתמודדות עם קשייך. מחסור בדמות זאת, מעמיס קושי על המחשבה לפנות למישהו לסיוע נפשי ולהאמין שיש בכך על מנת ליצור שינוי, שכן אין לך ניסיון רב בחוויה מיטיבה עם דמות בחייך אז מדוע שתאמיני כי שיש כזו. וכן אפשר להבין את העייפות שאת מתארת בחייך שכן את נושאת מעמסה נפשית כבדה.
הרצון הראשוני שלי הוא לומר לך לפנות לפסיכולוג/ית על מנת לברר כיצד ניתן לסייע לך ( ואני מאמין שניתן) ושטיפול פסיכולוגי אינו כרוך במתן טיפול תרופתי (פסיכולוג אינו רופא). לתחושתי, אולי עצה זו לא תהווה סיוע משמעותי עבורך, ולכן הייתי רוצה לשאול אותך כיצד היית רוצה שהפורום יסייע לך? ואולי נמשיך משם.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכולה!אנונימית04/10/2014
אני בת 14 בשנה שעברה תחילת כיתה ח קרה לי משהו משונה שממש מפריע לי.. פתאום לא יכלתי להרגיש שום תחושה לא הרגשתי כאב כשאני עצובה אבל גם לא הרגשתי שמחה לא הצלחתי להרגיש אהבה ורצון להתאהב הרגשתי כאילו במקום לב יש לי אבן ובכללי כבר איבדתי עיניין בהרבה מובנים כמו הפסקתי להיות רגישה כלפי אחרים וזה מאוד קריטי בגילי.. דיפדפתי קצת באינטרנט וגיליתי שיש לזה גם שם.. ניראלי ארומנטיקה עד היום זה מפריע לי לגמרי אני ממש צריכה עזרה
אגב אני לוכחת קונצרטה שלרוב מדכאת אותי וזה לא בדיוק תורם אם יש לזה פיתרון אז אשמח אם תרשמי לי תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכולה! - תגובה
שי ציון05/10/2014הי, בצד תחושת האובדן של הרגשות נדמה שלא אבדת מידה של רגישות כלפי עצמך ולגבי דבר שאפשר לכנות כ"מה טוב לך". אני רוצה להעלות שתי מחשבות שאולי נכון לבחון. הראשונה קשורה לטיפול התרופתי. לעיתים יש תגובה לתרופה אנטי דיכאונית שיוצרת כהות רגשית. כאילו הרגשות פחות עוצמתיים ובכל מקרה כדאי לברר זאת עם הפסיכיאטר או רופא המשפחה שנותן לך את המרשם. השניה היא שלעיתים הנפש מגיבה לסבל, בדגש על טראומה, בתגובה שנקרא לה "לא להרגיש יותר". התגובה הזו יכולה להביא לצמצום של העולם הרגשי בדומה לאופן בו את מרגישה. בכל מקרה רצוי שתתיעצי עם איש מקצוע בנושא (יכולה להיות גם יועצת או פסיכולוגית בית הספר). שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו בבקשהנטלי03/10/2014
היי אני בת 15 וחצי והיה לי חבר במשך 4 חודשיים..
קרה לא מעטנואז נפרדתי ממונו ..אני חייבת להודות שזה לא היה קל לי בכלל.
לא רציתי להיפרד ממנו בכלל ואני באמת אוהבת אותו אבל רק עכשיו הבנתי שהוא הבחור היחיד שהיה החמצן בשבילי... מצחיק היחיד שעזר לי לנשום זה זה שהטביעה אותי , קצת רקע עלינו.. היינו ידידים במשך שנה ואז הוא אמר שאוהב אותי ואני אמרתי שאני אותו..אחרי זה 3 חודשים שאמרו שאנחנו אוהבים אחד את השנייה הוא רצה להפוך לזוג ... הסכמתי אבל ליום שלמחרת ביקשתי שלא ניהיה זוג.. לא שלא אהבתי אותו פשוט אני אדם שמפחד משינויים וככה אצלי זה תמיד הסטטוס הזה חבר מפחיד אותי..
ראיתי עד כמה שכאב לו שאמרתי לא ודיברתי איתו ניסיתי להסביר לו שאני פשוט מפחדת מהסטטוס אבל הוא לא שמע אותי ולא הבין החליט שאני פשוט ״לא רוצה אותו״ ולא שמע אחרת ..
אחרי זה התגברתי על הפחד שלי והסכמתי..
והנה הפכנו לזוג מסובך לאללה וחברים הכי מוזרים בעולם.. רבנו על כל שטות.. וכמה שלא ניסיתי לשנות זה לא עזר..
בסוף הגענו לזה שהוא שוב התמכר לשתייה .. כל פעם כשרבנו הוא שתה ואז כתב לי בוואצאפ עד כמה שרע לו .. לא יכולתי לראות את הסבל שהוא עובר היתקשרתי אליו כי הייתי הדבר היחיד שהרגיע אותו.. אחרי שלילה שלם דיברתי איתו (ולא משנה מה היה לי ליום שלמחרת ) ישבתי איתו כל הלילה והיה אפילו פעם אחת שהוא אמר לי :״תקשיבי נטלי ככה וככה (ושום מילה טובה) ואז הוא אמר לי ״רק שששש אל תספרי לנטלי היא תעלב״ מרוב שהוא היה שתוי הוא לא הבין שאני נטלי ואני מדברת איתו...
ואיך שהוא סיפר לי שיש לו ידידות עם חזה גדול שמאוהבות בו... כאב לי מאוד אבל שתקתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
נטלי03/10/2014וכל פעם יצא שהמצפון לא נתן לי להגיד לו עזוב אותי אהבתי אותו והכל כוסית וודקה שהוא שתה האשמתי את עצמי..
אחרי שהוא שתה בקבוק וודקה שלם ונכנס לבית חולים .. הוא אפילו לא סיפר לי על זה ידיד שלי היתקשר וסיפר לי ואז אחיו הבכור איים עליי שבגללי הוא שתה ושאני בסוף יחטוף ממנו...
ספגתי את זה אכלתי את עצמי..
ועכשיו כש״ניפרדתי ממנו״... לא רציתי להיפרד ביקשתי שבועיים.. שבועיים לחשוב מה אני יעשה אחרי שהרופא היתקשר והודיעה לי ש75% שלא יהיה לי ילדים בעתיד.. איבדתי שליטה לרגע על הכל כאילו הכל התחיל לקרוס...
ביקשתי שבועיים לחשוב בלי להסביר לו את הסיבה.. אחרי זה ביום השלישי של ההפסקה ביננו הוא התחיל עם ״את לא רוצה אותי,, אני נטל ,, נמאס לך ממני״ יצא שניפרדנו ..
בראש השנה... דיברתי איתו הוא שוב התחיל עם אותו סיפור ״אני נטל...״ הסברתי לו שהוא לא אבל כמו תמיד לא שמע בי..
אחרי זה .. הודיעו לי ששתי חברות שלי שהם כמו אחיות בשבילי נהרגו בתאונת דרכים.. הרבה בעיות בבית ואני מבינה שאני קורסת .. דיברתי עם אחיו של אותו חבר בוואצאפ ואחרי כל הודעה ממנן בכיתי שעות ולא יכולתי לקום מהמיטה.. עכשיו אני מבינה שהוא שיחק לי על המצפון.. סיפר עד כמה שאותו חבר אוהב אותי .. והיה לי כל כך כואב שלא יכולתי לספר למה נפרדתי מההתחלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטלי03/10/2014רציתי לחזור אליו כבר אבל אמא שלי לא נתנה.. היא ראתה את כל הסיטואציה מהצד ואמרה לי תנתקי את הפלא ופשוט תחשבי מה את עושה ולמה.. ואז הבנתי.. שאותו חבר לא אוהב אותי .. הוא אובססיבי כלפיי.. הוא אוהב את עצמו יותר מאשר אותי.. אחיו בחיים לא מדבר בוואצאפ יותר מ 5 דק אם זה שיחה ארוכה הוא תמיד מתקשר.. פה שלושה ימים היה לחץ פסיכולוגי עליי מההודעות האלו ומעוד ידיד שכל הזמן אמר שאני הורגת אוצו ואת חבר שלנו שבגללי הוא חותך וחבר שלי שותה..
ואז בשנייה אחת הבנתי שהם דיברו בינהם ויתכננו את זה .הבנתי שהם שניהם אדישים אליי ורק צריכים אוצי ״כאמא״ שיושבת איתם יום וליל..
אחרי ראש השנה דיברתי עם אותו חבר בטלפון.. הסברתי לו הכל בכיתי לו בטלפון שאני קורסת שאני לא יכולה סיפרתי לו על מה שהרופא אמר סיפרתי לו על החברות על זה שאני לא יכולה לנשום בלעדיו..
באמצע שאני בוכה לו הוא אומר לי״חכי שנייה״ ואז פונה לחבר שלו ומדבר איצו..
באותה שנייה.. הבנתי סופית שאין שום אהבה מהצד שלו.. שזו רק אני שמאוהבת כמו סתומה וחוטפת על הראש .. כמה כאב הוא גרם לי.. אני עכשיו כותבת את זה תוך כדי שהאחות עושה אינפוזיה ..
אני עם הפרעות שינה ואכילה אני על כדורי הרגעה כי הם הכניסו אותי לדיכאון..
בן אדם שאוהב לא היה יכול לכתוב לי את כל השקרים האלה בוואצאפ משם אחיו ולהמשיך כשאני מתחננת שיפסיק.. הוא המשיך לכתוב בקור רוח .. שבר אותי נפשית..
בן אדם שלא מרחם עליי אני לא ארחם עליו.. כל פעם נשבר לי הלב כל כך הרבה אהבה שאני לא יכולתי לפגוע בו.. תמיד ניסיתי לחפש דרכים רק לא לפגוע בו ., הייתי מוכנה לקחת את המכה עליי העיקר שהוא יהיה בסדר והוא.. אדיש כלפיי פגע בי בלי סוף שיקר לי משם אחיו שהוא בבית חולים(והוא לא היה) שהוא שותה ונכנס לסמים וזה חרטה מוחלטת .. בדקתי את זה וכששמעתי את כל מה שסיפרו לי.. שהוא שיקר לי כל מילה ומילה ... בכיתי.. שוב בכיתי בגללו ..
ועכשיו הוא ממשיך .. הוא פונה לפסיכולוגים ומספר את הסיפור שלו.. שזרקתי אותי בלי להסביר,. שלא אכפת לי ממנו..
אז יש לי שאלה עכשיו.. מה אני אמורה להגיד לו ומה אני אמורה לעשות.. ?
תעזרו בבקשה ומצטערת על החפירות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת רקע עליו כחבר
נטלי03/10/2014כל פעם שיצאתי מהבית חום 45 מעלות בחוץ הוא רב איתי שאני לובשת גופיות (יש לי הורים מאוד קשוחים שלא נותנים לי להיתלבש ממש פתוח ולא צנוע ..) אבל הוא לא נתן לי לצאת בחולצות שההורים נתנו ,הוא רב איתי בלי סוף,כל הזמן הזכיר שהוא מוותר על הסטוצים והשתייה בשבילי ,שהוא לא יוצא עם חברים ... בחיים לא ביקשתי ממנן הוא עשה את זה לבד והייתי מאוד מודה לו ותמיד השווצתי מול חברות תראו איזה חבר זהב... והיה כמה קטעים שהוא היתנהג מאוד מגעיל עם חברות שלי .. וזה גם לא היה נעים לי ,., ועכשיו כשהוא מספר לכולם ״היא זרקה אותי בלי סיבה אחרי 4 חודשים ועשיתי ככה וככה למענה ולה לא אכפת זה כל כך מכאיב כי עשיתי כל כך הרבה בשבילו ואני לא מבקשת שבוא יגיד תודה ... פשוט אם הוא מספר אז שיספר כבר כמו שזה ולא יוציא את עצמו באור טוב ואותי כ ״דוקטור רשע״ ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר קטנטן שיושב לי על הלב
נטלי03/10/2014פסיכולוג טוב בחיים לא יגיד לבן אדם כן אתה צודק והיא רעה ,כששמעה רק צעד אחד ,אז כבר רואים את המקצועיות שבעיניין,צום קל וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו בבקשה - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי05/10/2014שלום נטלי,
תודה ששיתפת אותנו בכזאת פתיחות במה שעובר עליך בזמנים אלה. העלית המון אירועים, רגשות ומחשבות, וניכר כי את שרויה בעומס גדול. לדעתי, דבר ראשון שיש לעשות במצבים כאלה הוא למצוא דרך להירגע – אם זה דרך תרגילי הרפיה שאת יכולה לעשות בעצמך (כמו סידרה של נשימות עמוקות), או דרך פניה לאדם עליו את סומכת על מנת לדבר ולפרוק מעליך את הדברים. לפעמים כשנמצאים בסחרור של אירועים ורגשות זה נראה כאילו אין לכך סוף, אבל דווקא במצב כזה חשוב לעצור ולהירגע. קשה לחשוב במצב של עומס ובלבול. כשנרגעים ונותנים לדברים לשקוע, אפשר לראות את המצב בצורה יותר ברורה ולחשוב בבהירות על מה שקרה.
נראה שהניסיון שלך להתרחק מהחבר ומהידיד היה דרך גם להתרחק רגשית לזמן מה מהאירועים, וזה כיוון נכון. זה בסדר גם להגיד לאדם השני שאת צריכה זמן לחשוב על הדברים, ותשובי לדבר איתו ברגע שתביני יותר מה קורה.
כשתחושי יציבה יותר תוכלי לחשוב כיצד את מעוניינת שהדברים יתפתחו, איזה סוג של קשר את רוצה עם החבר והידיד, ומה הדבר שטוב לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
נטלי07/10/2014תודה רבה על התגובה אבל איך אני מסבירה לאותו חבר שאני צריכה זמן ,אמרתי לו אבל הוא מקבל את זה כפרידה וניתוק קשר ,ועם הידיד אני לא רוצה לחזור לקשר ,כי
לקחתי קצת שקט למרות הכל והבנתי שהוא פשוט הישתמש בי , עם חבר שלי זה יותר מסובך .. אני אוהבת אותי אבל אני לא יודעת עד כמה נכון שניהיה ביחד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל... - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי12/10/2014שלום נטלי,
אני מבינה שאת נמצאת במצב מעט מבולבל ומסובך. במצב כזה, קשה יותר לחשוב בבהירות ולקבל החלטות. בשלב הראשון חשוב שאת תחליטי עם עצמך מה את רוצה, איך היית רוצה להמשיך את הקשר עם החבר ועם הידיד, ומה טוב לך. זה בסדר ולגטימי לחשוב על הדברים הללו עם עצמך ולקחת את הזמן שלך. חשוב לי להגיד לך זאת כדי שתרגישי טוב עם עצמך שאת מבקשת זמן לחשוב. אני חושבת שברגע שתתני לעצמך את האישור הפנימי לכך אז תוכלי לעמוד מול החבר ולהגיד לו את אותו הדבר מתוך מקום בטוח יותר. קשה לנו לשלוט על האופן בו אנשים יגיבו לדברים שאנחנו אומרים, ולעיתים אנשים מגיבים באופן לא צפוי או שונה ממה שהתכוונו.
אני שוב ממליצה לך לחשוב אם את יכולה לפנות למישהו\י בסביבתך עליו את יכולה לסמוך ואיתו להתייעץ ולחשוב ביחד על הכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובד אצותיאיר27/09/2014
יש לי שאלה אני בן 16ויש לי חברה כבר 4 חודשים קצת רקע עליי אני לפני שהתאהבתי ההיתי סטוציונר הישתנתי בשבילה עזבתי הכול ידידות, חברים רק בשבילה, עד שיום אחד אנחנו יושבים מחובקים, ופתאום היא אומרת לי בוא ננסה שבועיים להיות ידידים, ואחרי כמה ימים היא אומרת לי שלא נהיה זוג, והיא לא אומרת לי תסיבה היא אומרת "זה יהרוס לך תחיים" ואז כבר
נהיה כאסח ביננו, ושתיתי, ועישנתי, ההיתי בבית חולים, ומה לא ניסתי, וזה היה ניראה כאילו לא אכפת לה כבר מה יהיה איתי, ואני השתגעתי שום דבר לא הצליח להשכיח, עד שהיום התקשרתי אלייה, אמרתי לה אמרתי לה שאני חייב אותה וצריך אותה אבל אני לא יודע מה באמת הסיבה מה אתם חושבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יאיר
כאן בשבילך!28/09/2014היי יאיר:) תראה.. אני חושבת שהשינוי שעשית למענה היה שינוי עצום! יש לי מלא ידידים סטוציונירים והם מספרים לי כמה זה קשה להפסיק. זו כאילו סוג של התמכרות לדברים שהם לא קבועים וזה חודר גם למהלך החיים הרגיל לא קשור בכלל לחיי האהבה שלך, ככה שיוצא שרק הרווחת מזה כשהפסקת:) הכל לטובה:)
לגבי הקטע של אותה ילדה-באופן אישי, לא הייתי שמה עליה אם היא ככה מתנהגת. עברת שינוי מאוד מעצים בשבילה והיא מצידה מרחיקה אותך. אנשים כאלה צריכים להרחיק. ברור שהיא יצאה ״דוקטור רשע״ בכל הנושא הזה, אבל זו באמת לא סיבה לשתות ולעשות את כל מה שעשית.. היא לא שווה את זה. אתה לא מבין כמה יקר ערך אתה! אל תוריד מהערך של עצמך! אל תעשה לעצמך רע! במיוחד לא כדי לקבל תשומת לב מאנשים כמוה! אתה עברת שינוי גדול, היא לא שמה לב לזה, אז היא גם לא תשים לב לכל הדברים האחרים שתעשה, היא לא רואה את מה שיש בך, לא רואה מה עברת כדי להיות האדם שאתה היום, אז תראה לה שגם אתה לא שם עליה. שגם לך לא אכפת! הגעת עד לבית חולים והיא לא שלחה הודעה או התקשרה, מגיע לה שתסתכל לכוונה אחרי דבר כזה?!
עצה שלי, עם כל הקושי הרב והכאב ובלתי נסבל כשאתה רואה אותה או כשהשם שלה נאמר בסביבה שאתה נמצא - תשחרר
. גם אם היא תרצה לחזור אליך, אל תחזור כי היא עלולה לשוב על עקבותיה ולרמוס שוב. אתה לא צריך את זה. תסתכל על הדברים החיוביים שיש לך. על המשפחה,החברים. תעשה דברים שיעזרו לך לשכוח אותה. תשיג חברה חדשה! אתה יכול לעבור את זה אתה חזק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובד אצות - תגובה
שי ציון30/09/2014יאיר שלום, תחילה התנצלות על ההמתנה לתגובה מאיתנו. יש משפט שפחות או יותר מדבר על המצב שלך בעקבות הקשר עם חברתך, והוא שככל שהקשר חזק יותר כך הכאב שבסיומו גדול יותר. המשפט הזה הוא מעט קלישאתי אך נדמה שנכנסת לקשר שעבורו שינית חלק מדרכיך והוציא ממך צדדים שאולי לא הכרת בעצמך. צדדים של קשר ללא סטוצים עם הנאה מהקשר ורצון להרגיש אינטימיות וקירבה. הצדדים האלו יישארו אתך גם אם תיפרדו וילוו אותך בקשרים אחרים שעוד נכונו לך.
תיארת את הוויתור שלך על חברים בעקבות הקשר. כאילו הקשר מילא את כל עולמך וברגע שהקשר הסתיים כך גם, בהרגשה שלך, העולם התמוטט עלייך ושכחת את הקיום שלך קודם לקשר. פרידה כרוכה בכאב ובוודאי מקשר שאותו רצית להמשיך והסיום לא היה בשליטתך. יחד עם זאת, אני מאמין שכשירגע הכאב יש דברים שתוכל ללמוד מהקשר לגבי הבחירות הבאות שלך בבנות זוג ובחברים בכלל. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכולהאניה22/09/2014
היי, אני בת 21 , רצתי לדעת האם כדאי לפנות לרופא על מנת לקבל, קלונקס/ ציפרלקס,
כתוצאה מדיכאון ועצבות קשה שנמשכת יותר משבוע.. לקחתי ימי חופש מהעבודה, כי זה
פשוט תופס אותי ומחזיק חזק, אני מרגישה שרוצה לקום בבוקר לעבודה, לצחוק, ולשמוח,
אבל כלום, כאליו מישהו נכנס לי בתוך המוח וכיבה לי את האור בראש... אני מסתכלת
על השמש בחוץ אני רואה חושך.. המצב הנפשי שלי לא משתפר ולא חשבתי על פיתרון
אחר מלבד כדורים.. וכל זאת בעקבות בן זוג שהיה האובססיה שלי, לא אהבה,
אני אובססיבית אליו בצורה קיצונית.. אני נורא תלותית בו וזאת כתוצאה מהחוסר בטחון מוחלט שלי.. ועכשיו שהוא עומד להינשא, אני מרגישה שבחיים
לא אשכח אותו.. הוא עומד לי בתוך הראש ולא רוצה לזוז.
עכשיו, שהוא הלך , אני מרגישה לא שווה כלום, הביטחון שלי.ברצפה, מרגישה טיפשה
אין בי שום דבר טוב...
האם זה יעבור ?? בלי עזרת כדורים??
יש לציין שאני מעשנת חשיש מדי פעם שמקל עלי במקצת.
אשמח לעזרה:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן יכולה
כאן בשבילך!22/09/2014היי :) יש לי משו להגיד על הכדורים האלה שאת מדברת עליהם. אני לא נגד זה, יש אנשים שזה ממש עוזר להם להתפקס והם לא יכולים לעבור את היום בלעדיהם. אבל לא במקרה שלך. אל תהרסו לעצמך את החיים עם כדורים ושטויות.. את בסך הכל נמצאת בדיכאון שבוע. תחשבי על זה, האיש ההוא מתחתן, יעבור לך! גם את תתחתני! את עוד צעירה, יש לך את כל החיים לפניך! אמנם יהיה לך קשה להתגבר עליו, אני מבינה את זה. מי לא היה במצב הזה! אבל זו לא סיבה לקחת כדורים נוגדני דיכאון.
לגבי החשיש-מה שעושה לך טוב. זה גם בדיוק כמו הכדורים, מביא אותך למצב של בריחה מהמציאות. ממש האסקפיזם המושלם. אבל זה יהרוס לך את רב המערכות בגוף.. אז כעצה ממישהי שלומדת על זה, עזבי את זה בצד. תתמקדי בדברים היותר חשובים. אפילו תזייפי שמחה. תהי עם חברות שלך, תצאי לקניות, תבלי! תמצאי לך מישהו חדש שאותו תאהבי באמת ! אל תוותרי על עצמך, את שווה הרבה יותר מזה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אניה23/09/2014היי. תודה , את צודקת לגמרי, מה גם שאני טיפוס די מתמכר.
אננ מניחה שתמיד ידעתי את זה , אבל זה לא הפתרון האמיתי. תודה על עזרתך,
את נשמעת חכמה :) בחרתי לנסות ליישם את עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה - תגובה
שי ציון22/09/2014שרית הי, בשאלה שלך יש שני חלקים: הראשון, זה המשברי עכשווי שהוא המצוקה שאת חווה בזמן הזה, ושיתכן שעל מנת להקל עלייך טיפול תרופתי עשוי לסייע. לשם כך רצוי שתפני לפסיכיאטר לשם הערכה (לציין, כי אפשר גם לקבל כדורים אנטי דיכאוניים באמצעות רופא משפחה). החלק השני הוא המצב המתמשך בו את מספרת על חוסר ביטחון, משיכה שמערערת את קיומך הנפשי ותחושות תלות. כל אלו דורשים התבוננות של איש מקצוע מתחום הנפש, שיחד אתו יתאפשר לך להבין את עצמך טוב יותר ולסייע לך להשיג מבנה נפשי יציב יותר, על מנת שקריסות נפשיות מסוג זו שמתרחשת כעת ימנעו או לפחות שעצמתן תפחת. את מוזמנת להמשיך ולהגיב, שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת כבר מה לעשותאנונימית20/09/2014
אני בדרכ בסדר אני לא מבינה מה קורה לי עכשיו אני נורא אובדנית, בכל מקום שאני הולכת אני חושבת על איזו דרך להתאבד כי הרע בחיים שלי לא נגמר ואני מרגישה לבד זה כמו בור בלי תחתית, זה התחיל בתקופה שהיה לי ממש רע והייתי בבתי חולים עם בחזה וקשיים בנשימה, וזה המשיך כשאחי נפצע במלחמה האחרונה, וזה השפיע על כל הבית. מאז הפציעה כל הבית על קוצים ואני בנאדם נורא עקשן ודפוק שעושה הכל הפוך, כולם מצפים ממני למשהו אחד ואני עושה דבר אחר, אני בסדר, אני באמת משתדלת לרצות את כולם אבל אני לא מצליחה.. אפילו את עצמי אני לא מצליחה לרצות. אני לא מצליחה לישון בלילה כמו שצריך, אחי עבר טראומה במלחמה ומאז יש לו התפרצויות זעם והוא פשוט לא מפסיק לאיים עליי ולבקר אותי ולריב איתי על כל מה שאני עושה.. לקחתי כדורים לפני חודש וזה פשוט לא השפיע אליי רק הייתי עייפה והתעוררתי כאילו כלום. אני באמת לא מפסיקה לחשוב על התאבדות, אני לא רוצה לחיות, אין לי טעם לחיות, אני מרגישה שאפילו המשפחה שלי לא רוצה שיהיה לי טוב וכולם עסוקים בעצמם וכשאכפת להם ממני זה רק בשביל לנקות או לעזור להם במשהו.
אין לי על מי לסמוך.
הץחלתי טיפול פסיכולוגי וזה גם לא עזר.
אין לי כוח לחיים האלה יותר, באלי להיעלם מהעולם הזה.!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
כאן בשבילך!21/09/2014הסיפור שלך ככ ענקי! להגיד את האמת? אני גאה בך שאת עדיין כאן! אני מבינה את הקושי בלחיות עם אדם שיש לו התפרצויות זעם, בעוד שגם לך יש בעיות משל עצמך. אבל להתאבד זה לא הפיתרון! החיים מלאים בקשיים, תמיד יבוא הדבר שנראה לנו הכי עצוב ומדכא שבגללו נראה שצריך לשים להם סוף! אבל יהיו לך עוד המון אכזבות, ובדיוק באותה מידה גם שמחות! יהיו לך המון חברים, יכולה להיות לך משפחה אוהבת שאת בעצמך תרכיבי! יש לך את היכולת לשנות לעצמך את החיים! להביא ילדים, לתת אושר לאדם שיהיה בעלך, זה שווה הכל! לפני שאת עושה צעד פזיז, תשבי ותחשבי על זה. האם זה באמת שווה את כל החיים שעברת עד עכשיו? אולי תנסי להוכיח את עצמך! תנסי להתקומם ולהוכיח לעולם האכזר הזה שאת לא נכנעת ! תילחמי! החיים שווים את זה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת כבר מה לעשות - תגובה
שי ציון21/09/2014הי, טוב שיצרת איתנו קשר ונראה שמכתבך מבטא צד בתוכך שמבין שהחיים יכולים להיות מקום טוב יותר עבורך מזה שאת חווה כעת. זאת, מבלי להתעלם מהכאב הבלתי נסבל שאותו את חווה. הייתי רוצה שתשיבי לי על מספר פרטים משמעותיים על מנת שנחשוב יחד כיצד ניתן לסייע לך: 1. מה גילך? 2. כמה זמן את מרגישה את תחושת הבדידות והכאב? 3. ממתי את מרגישה דחף למות? 4. מתי התחלת טיפול פסיכולוגי כמה זמן התמדת בו ומה הביא לסיומו?
אודה לך אם תשיבי לשאלות ונמשיך.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור עצוב כולם לקרואדנה20/09/2014
כש הייתי בת 13 (היום בת 24)אני וחברה שלי התחברנו לצאט משיעמום והתכתבנו עם 2 בנים משועממים כמונו. אני נתתי לבחור 1 מהם את האייסיקיו שלי אז בזמנו שלא היה פייסבוק ולא כלום .. והמשכנו להתכתב. התכתבנו דיברנו הרבה, אפילו 24 שעות בלי הגזמה, הוא סיים בית ספר , עבד שנה, התגייס השתחרר חתם קבע השתחרר מהקבע התחיל לעבוד ועבר שנים עוד... כל זה עברנו ביחד.. וכל זה ? רק בטלפון עברנו בלי להיפגש. יום אחד הייתי בכפר שלו בהפתעה והפתעתי אותו ונפגשנו אחרי שנים שחלמנו לראות אחד תשני ולא האמננו למראה עינינו . תמיד חלם לישון איתי להיות איתי, וגם שהייתה לו חברה ולי חבר לא הפסקנו לדבר בחיים . אנחנו מעדות שונות.. ובחיים לא אוכל להיות איתו. להגיד תאמת הוא אחד האנשים הכי יקרים שלי גם שדיברנו רק בפלאפון תמיד ונפגשנו רק פעם אחד.. כי הוא גר ממש רחוק ממני . יום אחד אמרתי לו שהתחתנתי. והוא נפגע מאוד, אבל המשכנו לדבר בידיעה שחשב שיש לי בעל .. תמיד שיקרתי לו שהוא עובד לילה כשהייתי מדברת איתו כל הלילה. (בצבא העברנו 3 שנים ודברנו כל שמירה 4 שעות וגם שהיה מסיים עוד שעתיים) מטורףףףף כמה היינו מדברים . והוא תמיד היה מקנא אומר לי בעלך איתך את שלו וזה עד שיום אחד אמרתי לו נכנסתי להיריון . ובוםםםםם הכל עצר באותו רגע. אמר זהו את מקימה משפחה תהיי אמא ואיחל לי בבטוח שתהיי אמא מקסימה ונהדרת ובעלך בר מזל עם אישה כמוך שתמיד חלמתי והוא קיבל ולא אשכח את כל השנים ביחד ותמיד אזכור אותך . ממש ניתק תקשר נפגע לגמרי חשוב לציין שכל זה עשיתי כדי שלא יתאהב יותר ויהיה לי קשה יותר. הוא החליף מספר פלאפון .. בסדר.. אני לא יכולה להתקשר אמרתי יש לו תמספר שלי אחכה שיתקשר באחד הימים . ויום אחד עברתי לחברה אחרת בפלאפון החליפו לי מספר פלאפון . ועכשיו אני לא אשיג אותו והוא לא אותי !!!!! הקטע שאני לא יודעת איך קוראים לאמא שלו לאבא שלו לאחים שלו מספר בית כלוווםםם עליו !!!! אני כל כך מתגעגעת אליו אני בוכה כל פעם ובעבןדה באמצע נכנס לי לראש ויש לי צורך לדבר איתו. עכשיו הבנתי שאני מוכנה לוותר.על הכל להיות איתו !!! מה אני יכולה לעשותתתת ???? איך אוכל למצוא אותו ?!?!!! דיברתי אפילו עם חוקר ! הוא אמר שיש מצב שיוכל למצוא אותו אבל עולה אלפיםםםם:(((בבקשה תעזרו לי אוףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
כאן בשבילך!21/09/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור עצוב כולם לקרוא - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי23/09/2014שלום לך,
מדבריך עולים חזק שני כוחות מנוגדים שחשת בו זמנית במהלך כל הזמן שהכרת את הבחור עליו את מדברת: מצד אחד משיכה ורצון להתקרב אליו, ומצד שני צורך להרחיק אותו ממך כנראה מתוך חששות שהקשר איתו לא יוכל להתממש כפי שאת היית רוצה. נראה שבפועל עשית הרבה דברים על מנת שלא יהיה ביניכם קשר, למרות שבתוכך לא רצית לסיים את הקשר איתו. אובדן הקשר נחווה ככואב ובלתי נסבל, אף על פי שלאורך זמן פעלת בכיוון זה. הייתי מציעה לך לבדוק עם עצמך מה גרם לך "לבחור" בסיום הקשר איתו, מה המשמעות של העובדה שיש ביניכם נתק כרגע, ואיפה את רואה את עצמך מבחינת זוגיות. כמו כן, הייתי ממליצה לך למצוא מישהו\י עליהם את סומכת (יכול להיות חברים, מכרים או אנשי מקצוע) ואיתם תוכלי לחשוב ביחד על הדברים וכך לקבל פרספקטיבה רחבה יותר.
כמובן אנחנו כאן ואת מוזמנת להמשיך ולהגיב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)