מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- אני צריכה עזרהצופית19/12/2013
שלום אני בכיתה י שנה שעברה היה לי חברה ואני והיא היינו הכי חברות
ממש כתבתי לה מכתבים והיא לי
ואז המנהלת הפרידה בינינו כי היא אמרה שאנחנו לא מתאימות
בקיצור מאז אני לא סומכת על חברות אין לי חברות בכלל אני פוחדת לאבד אותם
והנה השנה הכרתי חברה ואני והיא חברות מאוד טובות אבל אני מקנאה בכל מי שנמצא סביבה אני לא מסוגלת לראות אותה מדברת עם משהי אחרת
ואמרתי לה את זה והיא אמרה שהיא לא יכולה להיות רק חברה שלי
ואני כל יום מתקשרת אליה וגם מספרת לה תרוצים כי שתתיחס רק אליי ולא לעוד בנות
אני לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואו אני באותו המצב
אנונימית22/12/2013בדיוק פרסמתי על זה לפני דקה חחח הלוואי שהייתי יודעת איך לעזור ):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריכה עזרה - תגובה
שי ציון24/12/2013ליאורה הי, תחילה התנצלות על משך הזמן הארוך שהמתנת לתגובה. נדמה שאת מספרת על החשש שעולה אצלך מחזרה של חוויה בה נאלצת להיפרד שלא מרצונך מאדם קרוב לך. כדי לשמור על עצמך מפני הכאב שחווית כתוצאה מהפרידה הראשונה את מחפשת כל הזמן אישור לקירבה של החברה שלך אלייך וכל סימן לפרידה אפשרית מעורר אצלך חרדה כעס ואולי ניסיון להיצמד עוד יותר לחברתך. אלא נראה שהיא שחיפוש הקירבה שלך מתפרש אצלה כמחנק ואולי אף פוגע בחברות שלכן (למרות שאת רוצה להיתקרב). אומנם לא כתבת זאת אך נדמה שיש לך חברה אחת, כך שמבחינתך את צריכה עוד יותר לשמור על החברות כי אם יקרה משהו לחברות שלכן תיוותרי פגועה ובודדה. ברור שככל שתלחצי על החברה להיתנתק מחברות אחרות כך החברות בינכן תיגווע. שאלה שעולה אצלי היא מה מקשה עלייך למצוא חברות נוספות. אולי שם הבעיה? אולי אם היית מבקשת ממנה להכיר את חברותיה האחרות יכולתן לבלות זמן רב יותר יחד ואולי אף היית רוכשת חברות אחרות. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צופית29/12/2013אני דיי חברותית עם כולם
אני מדברת ואפילו משחקת אתם
אבל זה לא כמו אצל אותה חברה אותה אני אוהבת מאוד ואני לא מסוגלת לראות אותה מדברת עם משהי אחרת או מחבקת
אני עושה הכל שתהיה רוב הזמן איתי אני אפילו מספרת לה שקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנימיות לטיפול בבעיות HDמשה22/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פנימיות לטיפול בבעיות HD - תגובה
שי ציון24/12/2013משה הי, אודה לך אם תנסח את השאלה בדרך מפורטת יותר. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה או משהו כזהאנונימית22/12/2013
אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ואני שונאת את עצמי
יש לי חבר טוב שנכנס לי עמוק מדי ללב. באמת עמוק מדי.
והוא החבר הכי טוב שלי והוא טוען שגם אני שלו אבל זו ממש לא אותה רמה של קרבה. אני ממש פרנואידית ולא יודעת מה לעשות ואנשים ממש אוהבים אותו והוא נפגש מלא עם אנשים וכל פעם שהוא נפגש עם מישהו שהוא לא אני, אני פשוט רועדת בבית ואני ממש מפחדת שהוא יפסיק איתי את הקשר ויתרחק ואני לא יודעת מה לעשות ואני פשוט בוכה בכי היסטריה סתם ככה כי אני חושבת על זה שהרבה זמן לא נפגשנו או כשהוא נפגש עם מישהו אחר. ואני פשוט בחרדות כל זמן שאני לא איתו או שאני מדברת איתו. וממש פיתחתי תלות כי זה לא תקין שכדי להיות רגועה אני אצטרך להיות לידו
אבל זה המצב
ואין לי מה לעשות עם זה
ואני רועדת ואני מתחרפנת פה ולא ידעתי לאן לפנות וזה ככה כבר כמה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה או משהו כזה - תגובה
שי ציון24/12/2013הי, תחילה אני מציע לך לשוחח על כך עם יועצת או פסיכולוגית בית הספר, או דמות טיפולית אחרת שתסייע לך, שכן את מספרת על מצב נפשי בו את מצויה מזה חודשים. מצער לשמוע שמי שאת כל כך רוצה בקירבתו הוא זה שגם מעורר תחושת סבל כל כך משמעותית. חשבתי (ולא להיבהל מהמחשבה) שאולי אם הייתם נפרדים לזמן מה היית נזכרת שיש לך כוחות לחיות בלעדיו ואז אפשר היה להחזיר את הקשר לפסים טובים יותר עבורך. כאלו שיכולים לאפשר להנות מהקשר אך גם לדעת שקיומך הנפשי אינו תלוי אך ורק בו. את מוזמנת להמשיך ולהגיב, שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- my lifeמאי14/12/2013
אז הסיפור שלי הוא ארוך מאוד, אבל אני מרגישה שאני צריכה לשתף או לכתוב אותו.
הכל התחיל בכיתה ה', שמתי לב שאני שונה משאר הבנות, הייתי ילדה יחסית שמנה. במשך השנים עד כיתה ז ניסיתי דיאטות מהאינטרנט עד שאמא שלי בכיתה ז רשמה אותי לשומרי משקל. ירדתי שם 4 קילו ואז אמא שלי ראתה שזה מתחיל להיות מוגזם: המדריכה רצתה שארד עוד ואני התחלתי לאכל פתית ביום או פשוט לא לאכל כלום. יצאתי משם בחודש ינואר. באפריל חליתי באולקוס- חיידק בבטן. היה לי אותו 7 חודשים. האולקוס בעצם זה כמעט כמו הריון: בחילות בוקר, צרבות,בחילות,כאבי בטן חזקים. לא יכולתי לאכל כמאט כלום. במשך הזמן שהייתי חולה זה שינה אותי. הפכתי מילדה שמחה ותמימה שבאמת מאושרת מהחיים ורוצה רק טוב בעולם לילדה מתבודדת שלא יודעת מי היא ועם אופי לא ברור. אחרי האולקוס היה לי מאוד קשה לחזור לבית הספר, הייתי בערך 24 שעות לבד רק דיברתי עם אמא שלי ופתאום לחזור לבית הספר, קשה נפשית. שחכתי לציין שאני בת 15 וחצי כרגע ולא קיבלתי מחזור. אני מתרומת זרע, ואני שונאת את הגוף שלי, חצי מהמשפחה הכי קרובה אליי נפטרו וכרגע אני לבד. זהו. נהפכתי לילדה דיכאונית.נגמרו לי הכוחות. אין לי יותר חברים וחברות והדבר היחיד שאני עושה זה לאכל. אני לא אומרת סתם באמת אין לי כבר אף אחד.
ועד היום ישלי בעיות בריאותיות.
אני יסכם בקצרה:
אני לבד בעולם הזה
לא קיבלתי מחזור
אני שמנה
אופי מגעיל
מראה מכוער
ומחכה לגואל שאני כבר לא יהיה פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר my life - תגובה
שי ציון17/12/2013מאי שלום, במידה ואת מעוניינת אני מציע שתשלחי אלי למייל הפרטי מספר פרטים על המסגרת המשפחתית בה את נמצאת, מסגרת לימודית גיל. אין צורך לפרט לפרטי פרטים. ננסה לחשוב כיצד ניתן לסייע לך.
כמו כן, אני מזמין את חברי הפורום להגיב למכתבך (כמובן תוך רגישות להתמודדות אותה את עוברת. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתאנונימית30/11/2013
שלום,
אני בת 14 ואני כבר כמה שנים שאני מאוד עסוקה במשקל שלי. השנה אני חושבת שנושא המשקל אצלי הרבה יותר משמעותי ואני לוקחת את זה נורא ברצינות. אני שונאת את עצמי על כל דבר שאני אוכלת עם הוא לא פרי או ירק ואני אוכלת רק בבית. נוצר מצב שאני כל הזמן עצבנית בגלל זה ואם אני אוכלת ומרגישה שהשמנתי אני מרביצה לעצמי. אני מבולבלת נורא ומסתובבת עצובה כל הזמן ואני כבר לא יודעת מה לעשות. אני רוצה לשתף חברים או את ההורים שלי אבל אני לא רוצה שהם יגרמו לי להפסיק. אני יודעת שזה לא בריא אבל אני רוצה לרזות גובהי הוא 1.69 מטר ומשקלי הוא 57-58. אני לא יודעת מה לעשות אם עצמי ואפילו שאני כותבת את זה אני פוחדת לשלוח כי אני לא רוצה להודות בזה בעצמי. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
שי ציון02/12/2013שלום, ההרגשה שעולה מהמכתב שלך היא שלאט לאט משקל הגוף שלך הולך ותופס את מקום כל התכונות האחרות שמייחדות אותך כאדם. כך, מצב רוחך, תחושת שביעות הרצון, הדימוי העצמי נקבעים כמעט בלעדית ביחס לדברים שאכלת או לאופן בו את רואה את עצמך במראה. זו חוויה מעציבה שחלקים כל כך משמעותיים בעצמך נעלמים. ובתוך כך אני שומע את הרצון לשלוט "באוייב" הזה שמכונה משקל הגוף שאם רק תצליחי יתאפשר לך להרגיש בנוח עם עצמך ועם הסביבה.
להרגשתי, המכתב מבטא חלק מתוכך שמתקומם נגד השלטון של משקל הגוף ומחפש סיוע להחזירו לממדיו המותאמים יותר. אז כך, תחילה אני מציע לך (אם מתאפשר) לשוחח על כך עם אדם קרוב ורגיש אלייך שיאמר לך את דעתו על הנושא (עדיף אדם בוגר). כמובן אם יש באפשרותך את יכולה להיעזר בטיפול נפשי (יש מטפלים שמתמחים בכל תחום דימוי הגוף) ונדמה לי שהדבר יסייע לך בהתמודדות. את מוזמנת להמשיך ולהגיב, שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף תעזרו לייאנונימי28/11/2013
שלום אני בת שלוש עשרה ויש לי שאלה ממש דחופה ואני צריכה עזרה אתמול יצאתי לפארק עם חברות וכשחזרתי ונכנסתי לגינה ראיתי את אמא שלי והבן זוג שלה מהחלון עושים אהבה ואני בשוק אני לא יכולה להוציא את התמונה הזאת מהראש שלי מה לעשות לספר לה או לא אני כול כך מבולבת אני לא יודעת מה אני צריכה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף תעזרו ליי - תגובה
שי ציון30/11/2013אנונימית הי, אפשר להבין את הקושי להוציא תמונה זו מראשך כביטוי לבלבול שאת מרגישה בקשר למראה שראית. ככל שאת גדלה את נחשפת לצדדים לא מוכרים בהורייך בכלל ובמקרה זה אצל אימך. כך, כשהיית ילדה קטנה ייתכן וחשבת שאימך יודעת הכל והיא יכולה לעשות הכל ולמעשה היא מושלמת (ממש כפי שרבים מאיתנו מרגישים כלפי הוריים בתקופת הילדות). לאט לאט ככל שהתבגרת למדת הן להכיר ביכולות שלך ושל הסביבה והן בחלקים האנושיים והפחות מוכרים של אימך. אין ספק שחלק מורכב ביכולת שלנו לראות את ההורים כאנושיים זה לראות את המיניות שלהם (ואולי מסובך יותר כאשר המיניות היא לא מול אביך). במקרה שלך גם נחשפת להתרחשות שלא היית אמורה לראותה והיא מציפה בעוצמה שלה עד כדי בלבול וקושי לעכל את שראית.
יחד עם זאת, יתכן ויש בכך הזדמנות לפתוח נושא עם אימך שהוא משמעותי גם לך וגם לה: נושא המיניות. נושא זה יתכן וכבר מעסיק אותך גם ללא קשר למראה של אימך ויתכן שדווקא החשיפה שלך לחלק המיני אצל אימך יכולה לאפשר לך לראות בה דמות שניתן להתייעץ איתה בנושא זה. יתכן ובשיחה גם תחשבו כיצד ניתן להימנע ככל שניתן ממצבים בהם את נחשפת למעשי האהבה שלה. בקצרה, אני מציע לשוחח איתך על אף המבוכה ונראה כי אם תוכלו לשוחח על כך יצמח טוב. את מוזמנת להמשיך להגיב, שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה נפשית דחופהסיגלית01/11/2013
הי שלום אני בחורה בת 22
יש לי חברה מאוד מאוד מאוד טובה
כבר מכיתה א אנחנו מכירות,
אתמול היא הודיע לי שבקרוב היא עומדת להתחתן
ואני פשוט שבורה לגמרי מקנאה בה מאוד מאוד ואני רק בוכה
מזה כל היום פשוט נשברתי נפשית, אני לא יכולה לחשוב
שהיא תקיים יחסי מין לפניי ותינשא ותעבור הכל לפניי
היא אגב גדולה ממני בשנה וחצי, זה הדבר היחיד שמעודד אותי שאני אומרת לעצמי שהיא יותר גדולה אבל זה גם שובר אותי אשמח מאוד מאוד אם תתנו לי איזשהיא עצה טובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה נפשית דחופה - תגובה
שי ציון03/11/2013סיגלית הי,
את מביאה כאב על כך שחברתך מקדימה אותך ביצירת קשר זוגי משמעותי. השתמשת במילה "נשברתי" באופן שהעלה אצלי מחשבה עד כמה נושא זה של קשר הוא עדין אצלך, שבעקבות נישואיה הקרובים של חברתך את חווה שבר וכאב נפשי כה עמוק. כאילו היעדר הקשר אצל חברתך שמר עלייך עד עכשיו מפני השבריריות של החוויה הפנימית שלך ואילו כעת משחברתך עומדת לפני חתונתה את מוצאת עצמך חשופה וללא ההגנה שהייתה לך עד כה, באופן שאולי מחייב אותך להתבונן בחלקים בתוכך שמעלים כאב.
על פי שעון הזמן הפנימי שלך יש לך שנה וחצי לעבודה נפשית על מנת לאפשר לך להתמודד עם שעובר עלייך. מלבד זה, גם ללא קשר לחברתך מגיע לך לחוות קשר טוב ועמוק ואולי אפשר לראות באירוע המכאיב גם הזדמנות להיכנס לעבודה נפשית שמטרתה תיהיה לאפשר לך לחוות קשר קרוב ומשמעותי. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשי
סיגלית07/11/2013הי שי תודה על המענה אבל לא ממש הצלחתי להבין
ומה פירוש יש לי שנה וחצי?? לא הבנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשי - תגובה
שי ציון07/11/2013הי, הכוונה הייתה בחצי חיוך לפער הגילים בינך לבין חברתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשי
סיגלית07/11/2013אוקי אז איך עליי לצאת מהמצב בו אני נמצאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשי - תגובה
שי ציון07/11/2013אני מציע לך למצוא מטפל או מטפלת באיזור מגורייך שיעשה איתך את הדרך לשינוי המצב בו את נמצאת. קיימות אפשרויות מוזלות באמצעות מרפאות ציבוריות (על פי רוב ללא תשלום) וגם באמצעות קופות החולים (תשלום מופחת).שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה..לילי23/10/2013
היי,
אני לא יודעת איך להתחיל בכלל אז אני מניחה שאתן לזה לזרום..
אני לא יודעת איך להחזיק מעמד, השנים האחרונות שעוברות עלי שברו אותי ומוטטו אותי ..
אני מרגישה לבד, שלאנשים פשוט לא אכפת ממצבי..
אני תמיד מתמודדת לבד שזה נוגע למצבים הנפשיים, אפילו מרחיקה אנשים כי אני יודעת שהם לא יעזרו.
קשה לי עם עצמי, יש לי בעיות של שנאה עצמית, אני שונאת כל סנטים וסנטים אצלי אם זה באופי ואם זה ביופי.
זה גורם לי להרגיש לא שווה, בלי זכות כלשהי בכלל לנשום, וזה גרם להמון דברים לא בהכרח טובים, אם זה פגיעה עצמית, דיכאונות, בכי ..
אבל אנשים לא ממש אכפת כמו שאמרתי, הם באים עם התלונות שלהם, הבעיות שלהם, וכמובן שאני ה"חזקה" שתמיד שם לשמוע ולעזור להם כי גם ככה לא אכפת לי מעצמי.
אם זה ההורים שלי שמבקשים עזרה, חברים, כל אחד ואחד. אבל שזה נוגע אלי זה לא מזיז להם במילא אז למה לנסות..
אני הרי ניסיתי, שוב ושוב ושוב, ההורים שלי יודעים ממצבי אבל לא מי יודע מה מזיז להם..
הם שלחו אותי לפסיכולוגית, אבל לא התחברתי אליה והטיפול לא מי יודע מה עזר.. היא גם לא איבחנה בסופו של דבר את ה"בעיה" או ה"שריטה" שלי ..
אני חשבתי אחרי זה שאני יכולה להשאר חזקה, להחלים.. להפטר מההתמכרויות שלי ולצאת מהדיכאונות.. זה גם עבד - לזמן מה..
הספקתי לשפר את מצבי החברתי, התחברתי טיפה למשפחה (שהייתי מתבודדת ממנה.. ), אפילו היה לי חבר מה שאעלה לי את הביטחון טיפה..
אבל אחרי חודש וחצי שוב הדברים התמוטטו .. ההורים שוב התרחקו, התעלמו, הרגיש כאילו לא הזיז להם ממני... חלק מהחברות עזבו.. ובשאר אני לא רואה דרך לסמוך. הם יותר חברי יציאות מאשר חברי נפש..
ונפרדתי מהחבר שלי שהסתבר שהוא שיקר לי לגבי המון דברים ..
אחרי זה שוב הדברים טיפה השתפרו, אבל גם דברים נהפכו לגרועים יותר.. .
מצאתי מישהו חדש.. שהוא ילד טוב לשם שינוי ואני יודעת שאכפת לו ממני... אבל הוא לא יודע מעברי וממעשי.. לא מהצלקות ולא מהבעיות הנפשיות.. ואני מפחדת שהוא יינטוש אותי שיידע עליהם (היו הרבה אנשים שמתי שגילו פשוט עזבו.. ), עם אמא שלי טיפה התחברתי יותר אבל תמיד שאני מנסה איכשהו לדבר איתה על מה שעובר עלי היא מתעלמת או מתעסקת בשאר האחים שלי ואני פשוט מוותרת ומתרחקת ממנה...
אבא שלי.. הייתה לי איתו תקרית לא נעימה.. הוא חושב שגנבתי ממנו כסף כי נעלמו לו 600 שקל ואני הייתי איתו רוב היום (בעבודה) .. אבל באמת שלא נגעתי לו בכסף.. גם לא הייתה לי סיבה כי מתי שאני צריכה משהו אני ישר מקבלת .. אבל הוא פשוט לא מאמין לי וזה שובר אותי מבפנים...
אני לא יודעת מה עובר עלי... באמת שלא, מצד אחד הכל נראה יחסית סביר והיה יכול להיות הרבה יותר גרוע, ואני עדיין שמחה וצוחקת שאני עם החברות ועם החבר והכל... אבל שאני מגיעה לבית, אני פשוט מאבדת את זה, כאילו יש 2 אנשים בתוכי, אחד שמח ואופטימי אבל השני פשוט שבור ורוצה להרוג את עצמו.
אני מפחדת שלא אחזיק מעמד ואשבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לילי23/10/2013אני גם לא רוצה שישלחו אותי לפסיכיאטרים או לאישפוז... אני יודעת שכדורים הם לא הפיתרון בשבילי ואני לא רוצה בזה כי אני מפחדת מזה.
ואני גם לא ממש רוצה שישלחו אותי לפסיכולוגים שוב, אני לא רואה איך הם יעזרו לי חוץ ולאבחן אותי.. הרי אין להם פיתרון ממשי חוץ למאבחן מה ישלי ואז להחליט אם צריך להרגיע אותי בכדורים או לנסות לעלות לי את הביטחון..
אני יודעת שגם אתם פסיכולוגים, אבל אני רוצה לשמוע את הייעוץ הזה ממכם, ואני רוצה גם לפרוק את זה כי אני לא חושבת שאני יכולה לשמור את זה לעצמי עוד הרבה זמן..
אז תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שי ציון26/10/2013לילי הי,
מהמכתב שלך עולה עוצמת הקשיים שעימם את מתמודדת ואם הבנתי נכון קשיים אלו מלווים אותך מזה תקופה ממושכת. אני רוצה לדבר מעט על התחושה שבצד הסבל אותו את חווה קיימת גם שלילה של אפשרויות טיפול שונות ומטפלים שונים. כאילו יש אמירה לא מדוברת שעדיף לשאת את הסבל מאשר להיכנס למסגרת טיפולית. אולי לנוכח אכזבות שהיו לך בעבר ממטפלים או בכלל מאנשים שלמדת לאחריהן כי חשיפה של עצמך כרוכה בסכנה עבורך.
ויחד עם זאת, אפשר להבין את המשאלה שאולי אמירה שלי בפורום תוכל לשנות את מסלול חייך מבלי לעבור טיפול מסוג זה או אחר. הלוואי ויכולתי לתת לך את מבוקשך.
לכן, אני מחזיר אותך לדברים שאני מניח שאת יודעת בתוכך. כדי ליצור שינוי בחייך צריך סבלנות והתמדה וכמובן מידה של חשיפה ואמון. יתכן והמטפל/ת איתם נפגשת לא התאימו עבורך אך יש מטפלים שונים ובעלי גישות שונות שבוודאי מישהו מהם יכול לסייע לך. אפשר לחשוב על טיפול משפחתי שאינו רק מתמקד בך אלא במאפייני המשפחה שהביאו לכאב עימו את מתמודדת. כך או אחרת, תהליך טיפולי עשוי לקחת זמן והתמדה וכרוך במאמץ נפשי משמעותי אך בתמורה יש בו את הכוח לסייע לך. את מוזמנת להמשיך ולהגיב שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת כשלוןנועה10/10/2013
אפשר לומר עליי הרבה דברים.
אני חכמה, אינטיליגנטית, אסרטיבית, כריזמטית, כנה וישירה.
מצד שני, אני דחיינית, חסרת אחריות, עצלנית, בלי משמעת עצמית ונוטה להתעצבן בקלות.
גיל 18 הכה בי קשה מדי.
תקופת המעבר הזאת, בין הלימודים לצבא, לא עושה לי טוב בכלל.
מאז ומתמיד לא הייתי ילדה מפונקת ולצערי לא תמיד היה מי שידאג לי ב4-5 שנים האחרונות. הרבה פעמים התמודדתי לבד וחשבתי על דרכים יצירתיות כדי לעשות דברים שונים.
אבל מגיל 18, התחושה היא ממש ש״אם אין אני לי מי לי״.
אני לא מסוגלת לבקש אפילו 5 שקל מאבא שלי לאוטובוס, כי אני יודעת שאני אקבל על זה פרצופים של ״את כבר בת 18, איך זה יכול להיות שאין לך 5 שקל בארנק?״
בחודש האחרון התפטרתי מעבודתי ומאז כל הזמן דחיתי את החיפוש אחר עבודה. נוצר מצב שממש לא נשאר לי שקל, לא בארנק ולא באשראי. מצב של חוסר אונים, חוסר יכולת להתנייד או לעשות כל דבר אחר.
2 החברות הכי טובות שלי התגייסו, אבא שלי רוב היום בעבודה, ואני מוצאת את עצמי יושבת כל היום בבית בלי שום אינטראקציה עם העולם.
אפילו עם החברה הכי טובה שלי אני יכולה לדבר רק פעם אחת ביום.
מצאתי עבודה חדשה ואני מתחילה לעבוד מחר, אבל לקחתי אותה בסוג של לית ברירה, למרות שהמקום לא כל כך מצא חן בעיניי (לא ניתן לקבוע לפני שאני מתחילה לעבוד שם, אבל משהו בתחושות בטן שלי אומרות לי שזה לא מתאים).
על פניו המצב נראה טוב מתמיד - מצאתי עבודה חדשה, התפייסתי עם אבא שלי אחרי ריב ממושך והבית חזר להיות מקום שכיף להיות בו, אני בפתחה של מערכת יחסים חדשה...
אבל משהו פשוט לא מרפה ממני וגורם לי לתחושת מועקה.
אני מרגישה שהגיל הזה פשוט גדול עליי.
העבודה שאיתה מגיעה האחריות (זה לא בית ספר שפשוט אפשר להבריז אם לא מתחשק לי), הפחד שישבצו אותי בתפקיד פקידותי בצבא אחרי שהתמיינתי לכל כך הרבה תפקידים חשובים ומסווגים ונפלתי מכולם, הפחד התמידי שיהיה שוב פיצוץ בבית על הטעות הכי קטנה שאני אעשה ושוב תהיה אווירה עכורה, הפחד לאכזב את המנהלים בעבודה, הפחד מהביקורת שתהיה למשפחה ולסביבה על בן הזוג החדש.
מה שמניע אותי ביום יום הוא בעיקר הפחד לאכזב והפחד להכשל.
בשלוש שנים האחרונות גדלתי כשהאנשים מסביבי כל הזמן החמיאו לי על היכולות שלי, על כמה שאני חכמה וכשרונית (דבר שמעצים את הפחד לאכזב), ובזמן האחרון אני מתחילה לחשוב שאולי אני מעריכה את היכולות שלי יתר על המידה.
אם אני כל כך חכמה, איך זה יכול להיות שמתוך ארבעה תפקידים שהתמיינתי אליהם לא עברתי את המיונים של אף לא אחד מהם?
אני מרגישה שאני נותנת את כל מה שיש לי בכל דבר שאני עושה, אבל זה פשוט לא מספיק.
אני מרגישה שאני לא טובה כמו שחשבתי, שיש לי הרבה נקודות בעייתיות באופי שמונעות ממני להתקדם ואני פשוט לא מצליחה לשנות אותם.
כל אלה גרמו לי להסתובב בימים האחרונים עם תחושת מועקה שאני לא מצליחה להשתחרר ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת כשלון - תגובה
שי ציון11/10/2013נועה הי
בכתיבה שלך תיארת בדרך חדת אבחנה את ההתמודדויות שלך בשנים האחרונות את יכולותייך ואת הדברים שמעוררים חשש אצלך. נדמה כי את מתארת חוויה של פער בין האופן המעצים שהסביבה רואה אותך (נקרא לכך הההסתכלות עלייך מבחוץ) למול התחושה שלך עם עצמך שהיא שונה. ניכר כי קושי מרכזי שאת מעלה שלעיתים האופן שבו הסביבה רואה אותך אינו מחזק אותך כי מעורר חרדה ואף מקשה לתת מקום לחלקים פחות "מושלמים" בעצמך. מעבר לכך, אולי ברמז גם תיארת את ההרגשה שלא ברור לך אם מישהו באמת רוצה להקשיב לחלקים אלו בתוכך.
כתבת כי את פוחדת לאכזב ואולי כדאי לחשוב את מי את חוששת לאכזב ומה הוא המחיר שעשויה לגבות ה"אכזבה". כעת נשמע שחשש זה גובה ממך מחיר יקר.
תיארת מעט את השנים האחרונות בחייך ונדמה כי יצאת לעצמאות עוד בטרם עת. מה שנתפס מבחוץ כעצמאות מעוררת התפעלות למעשה הותיר אותך עם חלק התפתחותי שלא קיבלת את מקומו. אותו חלק שמאפשר לך להיות מעט בוגרת ומעט ילדה, כפי שאולי הולם יותר לגילך. וממקום זה של עצמאות לכאורה עולה קושי לשוב ולספק את הצרכים הילדיים יותר שלך. כך את מוצאת את עצמך בעולם בוגר יותר ("עולם הצבא") כשיש משאלה שלא מקבלת ביטוי להרגיש את הסביבה כבטוחה וככזו שאפשר להישען עליה כשאת צריכה.
מעבר לכך, נשמע כי את יכולה להיתרם משיחות עם איש/אשת טיפול אולי כמקום שבו יתאפשר לך להביא את עצמך על כל חלקייך עם פחות חששות. את מוזמנת להמשיך להגיב שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהשירי07/10/2013
,איך להתחבר לאנשים,איךלחזור ליזום יציאות ובילויים.
איך להכיר חבריםחברות חדשים כדף חלק.
אני לקראת גיוס...
אני לא מאמינה שהגעתי למצב כזה שאני שואלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה - תגובה
שי ציון08/10/2013גאיה הי,
שאלת שאלות משמעותיות שמכבידות על חייך והייתי רוצה לשמוע מעט יותר פרטים על הקושי עימו את מתמודדת ואולי גם איך את מבינה את הסיבות שבשלן התפתחו הקשיים.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?לירז03/10/2013
שלום אני בת 19
אני כל הזמן בדיכאון אני חושבת שאני לא יפה מספיק שאני שמנה אבל אני לא באמת שמנה פשוט אני מרגישה ככה ואני לא יודעת מה לעשות אני רוצה להיות בן אדם שמח
אני ממש לא אוהבת את עצמי ולא מרגישה שווה
אני חושבת שאם אני ירזה אז לפחות אני יהיה שווה משהו אני חושבת שזה הדבר היחיד שיש בי
שאני ירגיש יפה וכאילו לא אכפת לי איך אולי לקחת כדורי הזייה או להפסיק לאכול אין לי מה להפסיד כבר
אני ממורמרת
ואני לא עובדת או עושה עם עצמי משהו וזה גורם לי להרגיש ממש חסרת תועלת
ואני לא עובדת כי גם אני מרגישה לא שווה כלום כי אני חושבת שאני לא מספיק יפה וגם מבחינה חברתית אני לא מסתדרת
אני סיימתי שנה שעברה תיכון שהיה לי ממש רע שם!!!!! הייתי שם ממש בודדה כל הכיתה לא דיברו איתי הרגשתי תמיד לבד וגם עכשיו אני מרגישה בודדה כל הזמן והם לימדו לישנוא את עצמי כי הרגשתי שאף אחד לא אוהב אותי שכולם שונאים אותי
ועכשיו אני צריכה לעשות שירות לאומי ואני לא רוצה לעשות כי אני יודעת שאני לא יסתדר וירגיש בודדה ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ... אין לי בכלל שימחת חיים יש איזה טיפול שאתם מכירים שאני יכולה לעשות כדי קצת לאהוב את עצמי או להרגיש טוב עם עצמי
או איזה מקום לנוער פנימייה כלשהיא שאני יהיה שם שאני ירגע קצת אני כל הזמן בחרדות ובלחץ ...אני ממש בלחץ מהעתיד אני לא יודעת מה אני יעשה עם עצמי מה אני יהיה במה אני יעבוד וכו.(תיכנננתי לעשות שירות לאומי השנה אבל אני לא רוצה לעשות)
ואני רוצה לא להיות בבית בגלל שאני רוצה לשכוח כל מיני דברים כמו מה שהיה לי בתיכון אני מרגישה שאני חיה את הרגעים בתיכון מחדש .. וזה עושה לי רע
אני מפחדת שאני לא יהיה מוצלחת בעתיד וכאלה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
שי ציון04/10/2013לירז הי,
אני מציע שתצרי קשר במייל שלי ותצייני מהיכן את בארץ ואסייע לך.
מלבד זאת, את מתארת את מצב שבו את חווה את עצמך כ"לא" באופן הבסיסי ביותר. כאשר את מתארת דיבור פנימי מורכב בתוכך שמנסה להבין את מקור ההרגשה הרעה שתוקפת אותך ווחושבת שזה קשור למראה החיצוני אך בחלק אחר מבינה כי יש גם קשיים אחרים שמייסרים אותך שאינם קשורים למראה. אני מאמין שבליווי טיפולי רצוף ונכון אפשר ליצור שינוי בהרגשה שלך ולסייע לך לחוש יותר אהובה מבפנים ומבחוץ.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי בעיותאנונימית01/10/2013
שלום, אמנם אני בת 20 אבל אשמח עם תקראו את זה עד הסוף.
אני פונה לפורום נוער כי אני מרגישה שאני עדיין רק ילדה שנפלו עליה יותר מידי דברים בחיים והחוסר יכולת שלי להתמודד איתם מכניס אותי לדיכאון נוראי.
לפני כשנתיים נכנסתי להיריון לא צפוי, ולמרות כל ההתנגדות של המשפחות, והמצב הנפשי שלי שלא היה קל גם אז. החלטנו אני ובעלי להשאיר את התינוק.
היום יש לי תינוקת מקסימה, במשך שנה חייתי בשקר שהתגברתי על הכל ועכשיו יהיה בסדר, שהינה אני בחורה מבוגרת בת 20.
אבל זה שקרים, הכל שקרים. במוח שלי אני עדיין ילדה מתבגרת שרוצה לבלות עם חברים וללמוד, אני עדיין סובלת מחרדה חברתית ולוקחת דברים ביותר מידי דרמטיות. אין לי טיפת ניסיון בחיים ואני נופלת שוב ושוב, וכל פעם הדיכאון חזק יותר.
אני ובעלי רבים מלא עד כדי מחשבה על גירושים, וזה גורם לי לחשוב, מה יקרה לי, לאם חד הורית חסרת כל ניסיון שאפילו לא מצליחה לבשל. לאחרונה בגלל חוסר הניסיון שלי בניהול כספי המשפחה, נכנסנו למינוס, עכשיו הילדה נכנסה לגן ואני מחפשת עבודה בלחץ בגלל כל העניין שעם אני לא עובדת אנחנו משלמים אלף שקל יותר. אבל לא מקבלים אותי בשום מקום! אני לא יודעת עם זה בגלל שאני ביישנית או נראית ילדה קטנה, אני רואה איך האנשים בוחנים אותי, היום אפילו הייתה לי תקרית עם שתי בחורות צעירות שהתנהגו אלי בזלזול ולא רצו להפנות אותי למנהל וכשפניתי לצאת שמעתי אחת מהן אומרת לשנייה "מה זה היה הדבר הזה? קלטת??" והן צחקו. כמובן שהתסכול של שלושה ימי חיפוש אחר עבודה שלא העלו כלום העלו בי שעות של בכי מריר.
הברירות היחידות שיש לי זה להמשיך לחפש עבודה מחוץ לעיר שלי ואז כלל לא יהיה לי זמן עם הקטנה.
אני רוצה לפעמים לברוח, להתקפל באיזשהי פינה ולבכות, כמו ילדה קטנה.
אני מרגישה לגמרי לבד בעולם גדול ולא מוכר, אני לא בקשר עם אימא והמשפחה של אבא בקושי מדברים איתי מאז כל ההריון, האדם היחידי שיש לי הוא בעלי וגם איתו היחסים על הפנים. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, אני לא יודעת לאן נכנסתי ואיך לצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מידי בעיות - תגובה
שי ציון02/10/2013הי,
תיארת את ההתמודדות שאת עוברת בצבעים עזים שניתן היה להרגיש את שעובר עלייך באמצעות המילים. נדמה כי יותר מכל הבאת את חווית הבדידות והקושי להתמודד כמעט לבד עם הרצון למלא את צרכי המשפחה וכמו כן להרגיש שגם צרכייך כאדם מקבלים מענה.
הקמת משפחה היא מורכבת בכל גיל ובוודאי כפי שציינת בגילך ועם תמיכה משפחתית מועטה. על כן, אני רוצה להציע לך מספר פעולות שייסייעו לך להרגיש מוכלת וכמי שיש לה על מי להישען: אני מציע שתפני לרווחה במקום מגורייך ושם בסיוע עובדת סוציאלית יעשה הליך מולך ולמול הורייך ויתאפשר לכם לשקם את היחסים ביניכם. כמו כן, באמצעות הרווחה ניתן לקבל טיפול נפשי במסגרות שונות בהתאם לישוב בו את מתגוררת. אני ממליץ לך לפנות ל"עמותת פעמונים" שמלווה משפחות לקראת ניהול תקציב משק בית מאוזן. מרבית בני גילך אינם צריכים להתמודד עם הלחצים בהם את מצויה ועל כן עמותת פעמונים יכולה לסייע בליווי וברכישת מיומנויות חשובות.
כלומר, נדמה כי יותר מכל את זקוקה לתמיכה משמעותית ולשם הייתי מכוון את ההתערבויות הטיפוליות בשלב הראשון. כמובן שאת מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימיוןאנונימי20/09/2013
שלום לפני בערך 4 שנים חבר שלי צחק עלי שאני הומו לקחתי את זה נורא קשה הוא ידע שזה לא נכון היית לי חברה אותו זמן אני יודע שמה שהוא אמר זה לא נכון אבל המוח שלי לא עזב אותי ותמיד אמר לי שאני כזה(שבעקבות הדמיודות האלה התפתחו נטיות לצד השני ) לפני בערך חצי שנה הלכתי לפסיכו' והוא אמר לי שזה שום דבר אין פה בעיה נפשית זה רק לחץ שנוצר במוח וכל הנטיות זו תופעה של הדימיונות,לפני ראש השנה דיברתי עם אותו אחד וממש נכנסתי בו וכל הדמיונות עברו אבל הם חוזרים כל פעם אני כל פעם אומר לעצמי שזה לא נכון רושם על הדף דברים וזה לא עוזר מה לעשות?
נ.ב ראוי לציין שלא אוננתי מאז שאני זוכר את עצמי וכל פעם שיש גירויי כזה עולים דמיודות על אוננות וזה מה שגם מביא אותי לחושב ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עבדך הנאמן22/09/2013לא כל כך הבנתי ממה אתה לחוץ.... אם אתה מכחיש שאתה גיי ובגלל זה אתה לא יכול לאונן... אם זה המקרה אז דבר ראשון תוציא את החשק- תעשה.. טוב את זה. ואז אם אתה באמת רואה שאתה כזה ואתה באמת ככ לא רוצה להיות כזה אז פשוט תאמן(?) את עצמך להיות סטרייט. יש כאלה מחנות בארהב ראיתי בפמלי גאי. בכל מקרה הכי חשוב למצוא למה אתה ככ לחוץ מזה... אולי טראומה מהעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימיון - תגובה
קרן בן הגיא22/09/2013שלום אנונימי
מתוך ההודעה בולטים לי מאוד הדאגה והסבל שלך.
אני שומעת שהם נובעים בעיקר מהמחשבות שחוזרות ומטרידות ולא נותנות מנוחה.
המחשבות לא מעידות בהכרח על נטייה מינית כזו או אחרת. אבל הן כן מספרות שהנושא הזה מטריד אותך.
אני מציעה לפנות שוב לאיש מקצוע בעיקר כדי לנסות להקל במחשבות הטורדניות. יכול להיות שדרך הדיבור תוכל לארגן לך בפנים בצורה שתייצר פחות מתח ולחץ.
שיהיה בהצלחה. אתה מוזמן להמשיך להגיב בפורום. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיליתי סימני קיאתמרה07/03/2013
בשירותים של הבת.. היא טוענת שלא הרגישה טובה אבל אני חושדת. מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיליתי סימני קיא - תגובה
קרן בן הגיא07/03/2013שלום תמרה
אני מניחה שאם את חושדת יש יותר מגילוי של סימני הקאה בשירותים של הבת.
בואי תכתבי קצת יותר על ביתך, ועל הסיבות בגללן את חוששת שביתך סובלת מהפרעת אכילה. כך אוכל להתייחס לפנייתך באופן מקצועי יותר. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עבדכם הנאמן18/09/2013היא משקרת. היא גם כנראה חדשה כי המיומנים כבר יודעים שצריך לנקות את האסלה טוב טוב אכ. תתעמתי איתה ראש בראש ותבלי איתה אפילו אחרי הארוחות. אחרי שעה בערך כבר אי אפשר להקיא תאוכל. גם לאחותי היה בולמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם קשריםאנונימית05/08/2013
יש לי בעיה ...
אני בת 16 וחצי, הרבה זמן רציתי חבר .. באמת רציתי .. וסוף סוף בזמן האחרון הרבה מציעים לי .. ומנסים להיות איתי בקשר .... אבל הבעיה היא שיש לי קטע כזה שברגע שרוצים אותי אני פשוט כבר לא רוצה את הבנאדם .. כאילו אני יכולה להדלק על מישהו ואם אני אדע שהוא בעניין שלי זה ממש יוריד לי את החשק ..
ובמיוחד קורה לי דבר מוזר שאני נדלקת על בנים שאני מנסה לעזור להם להשיג מישהי שהם מאוהבים בה .. הפסיכולוגית שלי אומרת שזה כי זה בטוח יותר .. כלומר יש סיכוי קטן יותר שהם יהיו מעוניינים בי.
בכל אופן בקיץ הזה היו לי כבר כמה קטעים עם בנים שבאמת רצו אותי ואני פשוט לא מצליחה להרגיש אליהם כלום , וברגע שהם מעוניינים במגע אני אפילו נסלדת מהם.
אני אף פעם לא התנשקתי , ואני מודעת לזה שאני מפחדת מזה.. אבל האם זה יתכן שזה גורם לי להפסיק להמשך לבנאדם ? עכשיו אני במצב כזה, עם נער שמאוד מעוניין בי וכולם בטוחים שאנחנו ביחד .. אבל אני בכלל לא מצליחה להרגיש אליו כלום ..
מה אני אמורה לעשות ? והאם יש דרך להפתר מזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם קשרים - תגובה
שי ציון07/08/2013הי,
אפשר להבין עד כמה הנושא שהבאת מטריד שכן הקושי להרגיש משיכה הדדית בינך לבין נער מקשה עלייך ליצור קשר משמעותי כפי שאת מעוניינת. יחד עם זה, את מספרת שאת מגיבה לנערים שמעוניינים בך בדחייה בהימנעות בתחושת "כלום". במילים אחרות, את כן מגיבה, וכן קורה לך משהו עם הרבה עוצמה למול נערים שמעוניינים בך גם אם לא אלו הרגשות להם את מצפה. כיוון שאת בטיפול, ונשמע שאת משתפת את הפסיכולוגית בהתמודדות שלך סביב קשרים, אני מציע לשוחח איתה על כך. אולי אפילו כדאי לחשוב יחד איתה על הגורמים שהביאו אותך לפנות לפורום בעודך בטיפול. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עבדכם הנאמן18/09/2013תנסי דבר ראשון להבין למה זה ככה. אולי באמת כי את פוחדת להתנשק? אולי את רוצה את הרעיון של בן ובת אבל את מפחדת ממה שעלול לבוא אכ? ואת גם פשוט יכולה להשאר איך שאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?