פורום פסיכולוגיה הוליסטית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    עירית
    01/02/2009

שלום שמי יפעת אני רוצה לשתף אותך במה שעובר עלי כבר הרבה זמן . אני יתן דוגמא- למשל ראיתי משהו בעין כמו נקודה צהובה קטנה בלחמית מיד למחרת אני הולכת לרופאת עיניים אפילו שהיא אומרת שהכל בסדר זה לא יוצא לי מהראש אני מסתכלת על זה במראה כמה פעמים ביום אפילו זה יכול להביא אותי למעין מצב ירוד וזה קורה לי עם כל דבר שקשור בי אני לא יודעת למה אני מתנהגת ככה זה משגע אותי אני חושבת שעם כל בן אדם היה מסתכל על עצמו הוא היה מוצא המון דברים ועם הגיל זה משגע אותי אני בת 41 אני לא יודעת מה עושים בכדי שאני לא התנהג ככה במצבים כאלה זה משתק אותי וזה בעיקר קשור אלי נגיד משהו כואב לי במקום לחכות כמה ימים אולי יעבור כבר תור לרופא זה ל נורמלי אני יתן עוד דוגמא - לפני שבוע בארך היה לי שתן עם צריבה קלה כבר למחרת קמתי בשעה 6 בבוקר היתה לי קופסא סטרילית בבית ואת השתן הראשון של הבוקר עשיתי בכלי הסטרילי והלכתי לרופאת המשפחה שלי ובאמת למחרת השתן לא צרב לי והכל חזר לקדמותו זה נראה לי לא נורמלי והכי חשוב שזה מפריע לי מאד בחיי היום יום האישיים שלי מה עושים ואיך יוצאים מזה תמיד שמרתי על עצמי אבל לא ככה בהיסטריה אודה בתשובה יפעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ליפעת

מנשה כהן
    01/02/2009

שלום לך. זה יכול להיות מצב של מחשבה טורדנית שעד שאת לא פועלת בדרך מסויימת - את לא נרגעת. ככה הבנתי. גם הבנתי שזה מקצין עם הזמן, עם הגיל? זו נראית תגובה שלך לחרדה/דאגה שיש לך שממתבטאת בכל פעם במקום אחר.מופיע כך במבנה אישיות מסויים. מציע לך להעזר בייעוץ/טיפול פסיכולוגי, כדי להבין ולטפל וגם להשתחרר מזה. אפשר לעזור. אם יש צורך תחזרי שוב לכאן ואשתדל לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אילנית
    30/01/2009

שלום! אני סטודנטית לפסיכולוגיה, ורציתי לשאול האם בתקופת הסטאז' ניתן להשתלב במקום עבודה שנותן טיפול הוליסטי ולאו דווקא במקום שנותן שירותים פסיכולוגים קונבנציאונלים? תודה רבה, אילנית.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאילנית

מנשה כהן
    31/01/2009

שלום. למיטב ידיעתי לא קיים תחום לימוד ומסגרת פורמלית, לפחות לא בארץ, להכשרה בנושא המוגדר כאן "פסיכולוגיה הוליסטית". הכותרת מבטאת תפיסה והשקפה על האדם כשלם או כשלמות, ומכאן השם פסיכולוגיה הוליסטית... האדם כשלמות של גוף-נפש-רוח בה מתקיימת תלות הדדית בין כל המרכיבים והמערכות. לכן, תהליך ההכשרה לפסיכולוג הוא הלימודים הפורמליים הרגילים באחת המגמות הטיפוליות, או התמחות בטיפול באומנות - ולהתכוונן בקורסים ובסדנאות שבוחרים לתפיסה ההוליסטית. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    סיגל
    29/01/2009

שלום , אני סובלת מחרדות שמתבטא גם בתופעות פיזיות קבעתי תור אצל מטפלת שטוענת שבנגיעות היא משחררת את המחסום הרגשי שגורם לחרדןת הבעיה שהמחזור מאחר לי ואני חוששת שזה הריון במרפאה שלה אמרו לי שזה לא יכול לגרום נזק לעובר אלה דווקא לעזור אני חוששת ומצד שני אני באמת קוקה לעזרה האם באמת לא יקרה דבר?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• הפחתת חרדה

מנשה כהן
    29/01/2009

שלום. בעיקרון הפחתת חרדה יכולה להיות מועילה כמעט בכל מצב.. אינני מכיר את השיטה שהזכרת, אבל כפסיכולוג נראה לי שחשוב לא רק "לסלק" חרדה, אלא גם
    [א] לדעת/להבין את סיבותיה - כדי לטפל בסיבות, אם נדרש,
    [ב] לפתח הרגשת שליטה על המצב שמעורר את החרדה.
    לדוגמה: אם יש לך דאגות לגבי הריון - רצוי לדעת מה הן. לא כך?
    נוסף לכך, מעט חרדה יכולה לתרום לזהירות ולפעולה מתאימה; לעומת זאת מצב של "שאנטי" יכול לסמן שאננות מופרזת..

לפעמים מספיק להוריד את החרדה במעט כדי להרגיש טוב ונוח בתפקוד.
    חומר למחשבה. תוכלי לחזור לכאן אם יש צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

סיגל
    30/01/2009

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "הדיסה שלי"
    נוי
    27/01/2009

אני מתנצלת על אורך המכתב אך אני מרגישה שזה מתחייב .היני בת 30 אני ובן זוגי כ- 9 שנים יחד אחרי השנתיים הראשונות של הקשר ,מבחינתי הקשר היה צריך להגמר,אבל הוא נמשך ונמתך עד היום (במבט לאחור, אני יודעת ) הוא הצליח להשפיע פסיכולוגית סוג של מוכה נפשית. אוסיף שגם היינו מבלים הרבה והייתי מעשנת איתו (לא סיגריות) זה כנראה עוד משהו שהיה איכשהו משכנע אותי להשאר עימו. אבל עדיין תמיד הייתי צלולה בדעתי וידעתי שאני צריכה לעזוב וכל ניסיון שלי כשל בשל רדיפתו הקשה אלי. כל פעם הוא היה משתנה לתקופה קצרה,הכל היה "טוב" ואז ,לא טוב, וחוזר חלילה מחצית מהקשר שלנו היה מריבות זה היה פשוט צריך להגמר והוא לא הסכים לשחרר בשום אופן, גם אני הייתי טיפשה שהייתי קלת דעת ולא חזקה די כדי להגיד מספיק סופית ולעבור את כל הקשיים שהיו מתלווים לכך. לפני כשנה נכנסתי להריון והוא היה פשוט אדם אחר (לטובה)חשבנו להתחתן וביטלתי ברגע האחרון סוג ,של פחד, חוסר אהבה , הכל ביחד. נולדה הילדה והקשר התחיל להיות עוד הפעם גרוע. יש לו נטיעה כל הזמן לקלל את משפחתי אחיי וכל הסובבים אותי הוא ממש מציק יש לו "תקליט" בראש שהוא חייב להוציא לפחות 4 פעמיים בשבוע שבו הוא מקטר מקלל משפיל מעליב. הוא התגורר עימי בבית הורי, היום הוא שוכר דירה ומבקש שאבוא לגור עימו אני מאוד רוצה לעבור דירה אבל איתו יש לי מעצור כל יום אני אומרת אני עוברת ודוחה את זה ליום אחר. אני חושבת אולי שנגור יחד לבד בלי הורים אולי הוא יירגע יותר ויהיה לנו יותר טוב יחד? לא יודעת מה לעשות ,אשמח לתשובה ורציתי לדעת אם מי אפשר לדבר על זה יותר לעומק בעלויות לא גבוהות מכיון שאני כרגע לא עובדת וצריכה שיחות כנראה. תודה רבה וסליחה . נ.ב רציתי רק להוסיף שלפי המכתב שרשמתי מצטיירת בחורה טיפשה בלי שכל אך אני באמת לא כזאת אני עם ראש על הכתפיים ומהסביבה אני מקבלת הרבה פידבקים טובים אך מה לעשות שאולי הגורל הכה בי. תודה רבה על ההקשבה וסליחה שוב על אורך המכתב.

לקביעת תור
    סגירה
    "הדיסה שלי"

הוספת תגובה

• מי בישל את הדייסה שלי?

מנשה כהן
    28/01/2009

שלום לך. בענייני רגש ויחסים יש לרובנו נקודות עיוורן או מעין black-out שמפריע לנו ולחוכמה שלנו שנמצאת בחיים לראות ולפעול בתבונה. יש סוגי יחסים בהם יש תלות שקשה להתירה, אולי תלות הדדית, codependency, מעין סימביוזה בה נהנים וסובלים ביחד והכל חוזר על עצמו ללא שינוי והתפתחות בקשר.

אני מתרשם שמשהו מזה קיים ביחסים שתארת עם בן הזוג.

העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך במצב הקיים היא להתחיל ייעוץ שיעזור לך לראות ולהבין את עצמך ביחסים ובזוגיות. תחליטי כשתביני ותדעי מה את רוצה מעצמך ומהזוגיות ומהחיים שלך באופן כללי. הכל קשור זה בזה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגיה כטיפול
    יעלה
    27/01/2009

האם פסיכולוגיה יכולה לעזור במקרה של טיפול במחלה? אני משתמשת בתכשירים ותרופות קונבנציונליות, אולם רוצה לדעת האם פניה לפסיכולוג או טיפול עצמי פסיכולוגי אפילו, יכול לשנות משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגיה כטיפול

הוספת תגובה

• טיפול ופסיכולוגיה

מנשה כהן
    27/01/2009

שלום.השאלה מנוסחת כללית מדי, לכן אתייחס גם ברמה כללית. כשאנחנו מתייחסים לאדם ולכל אורגניזם כמערכת שלמה, הוליסטית, הפועלת מתוך תואם וסינכרון בין גוף-נפש-רוח - אזי בכל מחלה ההיבט הפסיכולוגי הוא מרכיב חשוב
    א. כגורם או או אחד הגורמים בהיווצרות המחלה - לדוגמה לחץ נפשי ואולקוס וכאבי פרקים
    ב. כתגובה נפשית למחלה, כמו חרדה או דכאון, שיכולה להחריף ולהסלים את המחלה הפיזית

בהתאם לכך - טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לפתח מודעות לאורח החיים למחשבות שליליות ולגורמי לחץ שמעוררים בגוף ובנפש תגובת חירום שמביאה למיחושים ומחלות. לעיתים מחלה היא איתות שמשהו לא בסדר בחיים וברגשות. למשל אדם שמדחיק את צרכיו או מתעלם מכשרונותיו ואינו נותן להם ביטוי יכול לפתח מחלות שתפקידם לעורר אותו לעשות שינוי

מקווה שעוזר לך לחשוב על הנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגזמה
    אריאלה
    24/01/2009

שלום אני יוצאת עם מישהו כבר כמעט 3 שנים כל פעם שהוא נשאר בבית הוריו ובערב לא מגיעה אלי אני מרגישה כאילו עולמי נחרב.מה לא בסדר איתי?אני מבינה שזו משפחתו ושגם הם רוצים להיות איתו אבל עדיין לא יכולה להרגיע את הרגש.כולנו חיים בערים שונות.רוב היום אני עסוקה ולא חסר לי חברים כך שהוא לא בהכרח מרכז החיים שלי.אני אוהבת אותו מאוד.אבל חייבת לעשות משהו לגבי התופעה שהתחילה לא מזמן. אשמח לעצה,תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הגזמה

הוספת תגובה

• צרכים של קרבה ושייכות

מנשה כהן
    28/01/2009

שלום. כפשוטו, יתכן שאת מגיבה ממקום של כמיהה לקשר ולזוגיות שלמים, קשר בו כלולים בני משפחה וחברים. מה דעתך?

לפעמים מתחת לאישיות הבוגרת ובמתפקדת ו"ההגיונית" נמצאים צרכים לקשר, להזנה, לבטחון ולחיבור עם דמות קרובה. צרכים אלה יכלים להיות "רדומים" או מודחקים, עד שנוצרת זוגיות ואינטימיות שפותחים צרכים וחסרים מהילדות המוקדמת. במצבי כאלה מגיבים כמו ילדים שאמא או אבא "נעלמו" להם - הלכו לעבוד או נסעו לחו"ל והילדים מרגישים נטישה.

פשוט חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבי את עצמך עם הקושי הטבעי הזה

ד''ר נורית מרכוס
    28/01/2009

המשך לדבריו של מנשה כהן:

אולי אם תתחילי לתת ביטוי לכמיהה שלך - תוכלו לפחות להחליף בערבים כאלה קצת מילות תמיכה ואהבה כדי שתרגישי פחות לבד

ואולי שווה לשים לב אם אולי אתם רוצים משהו של ביחד יותר מלא? לדבר על זה, להרגיש את האופציה.

כל מה שקורה לך הוא מאד אנושי. קבלי את עצמך, אהבי את עצמך, עם הקושי והגעגוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליטל
    20/01/2009

שלום רב, אני אם ל-2. בן 5 ובת 2 . אני אובדת עצות. הילדים כל הזמן רבים ביניהם. הגדול חוטף לקטנה ולהפך, הקטנה נושכת את הגדול, והגדול דוחף אותה.(הבן לא טיפוס אלים). כשדברים אלו קורים אני מפרידה ביניהם ולוקחת כל אחד לפינה אחרת. זה מוציא אותי מדעתי כי מה שאני עושה ממש לא עוזר והם ממשיכים בזה.התחלתי להתעלם. האם זה כדאי (גם כשהם מרביצים אחד לשני)? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הילדים רבים להם

מנשה כהן
    20/01/2009

שלום. כל הילדים רבים, משחקים,דוחפים,בוכים,צוחקים,מקנאים, שמחים ועוד ועוד. אפשר להניח להם להסתדר וללמוד ככה על יחסים ויחסי כוחות וגם להתקרב בדרך הזאת. זה אומר בפועל לא לבדוק בזכוכית מגדלת את מעשיהם ולהניח להם, אולי "להתעלם" קצת כמו שאת אומרת, ולעזור להם רק לסיים את המהומה, ילדים, די כבר..בוא..בואיי..תסיחי את דעתם אם זה כל כך חשוב לך..תחשבי על הריב בצורה אחרת, כפי שהסברתי
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתביישת
    דליה
    16/01/2009

שלום,הסיפור שלי בטח לא ימצא חן בעיני אנשי המקצוע כאן ובכל זאת אספר.הינני אשה בגיל 54, רווקה,שבוע לאחר שהשתחררתי מהצבא ניכנסתי לעבוד במקום עבודה מסודר,שם נישארתי עד כה.נחשבת לעובדת יעילה אך לא אסרטיבית.נאחזתי במסגרת הזו כאשר בשנות העשרים ,השלושים והארבעים המוקדמות הכרתי בחורים,הכירו לי בחורים והיו תקופות ארוכות שלא הכרתי בכלל.לרוב הכירו לי.כל הקשרים היו קצרים .יש לציין שנחשבתי לבחורה נאה מאוד .בעשר שנים האחרונות אני לא מתעסקת בעיניין הזוגיות בכלל.לא מעניין.מין השלמה שלא יקרה כלום בתחום הזה.גם חברות רווקות זנחתי .הדבר היחיד שלא ניגמלתי מימנו הוא הפחד מתגובת האנשים כאשר מפתחים איתי שיחה ובטוחים שיש לי משפחה וילדים ואפילו נכדים .יוצא שאני מוצאת עצמי אומרת לאנשים חדשים שאני גרושה ויש לי ילד בחול.מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת

הוספת תגובה

• שלום לך

ד''ר קורין שחר
    17/01/2009

עצם העובדה שחשת צורך לספר את סיפורך מלמד על כך שאת מחפשת כיצד לשנות את המצב שאת נמצאת בו.
    אין זה עניין של מציאת חן או אי מציאת חן בעיני אנשי המקצוע, אלא בכך שהמצב שבו את נמצאת איננו מוצא חן בעיניך. אחרת לא היית חוששת לספר אותו לאחרים.
    נראה כי במקום כלשהו בחייך קפאת על מקומך ולא נתת לעצמך ולחיים להביא אותך להתקדמות ולשינויים. יש בך חשש עמוק משינויים, ואת זה היה רצוי שתנסי לברר לעצמך - מנין נובע החשש הזה.
    הוא איננו קיים רק במה שנוגע לזוגיות ומשפחה, הוא נוגע לכל מערכות חייך.
    אם עדיין אכפת לעצמך מעצמך (ואם לא היה אכפת, לא היית כותבת כאן), היה חשוב ביותר שתנסי לפנות לטיפול בכל דרך שתמצאי אותה מתאימה יותר עבורך, אולי בפן היצירתי, אולי דווקא בקבוצה ולא באופן פרטני, בתחילת הדרך.
    המון שנים קפאת על המקום, הגיעה העת שתפעלי למען עצמך.
    עוד המון דברים יכולים לקרות בחייך, מכל כיוון, ואם תתחילי בכך כעת, תוכלי למלא את חייך בתכנים חדשים.
    העבר שלנו נוסע איתנו לכל מקום בחיינו, אבל תמיד אנחנו חיים את ההווה בלבד.
    ולכן, ללא קשר למה שלא עשינו, או החמצנו, בעברנו, תמיד מה שנעשה כעת, הוא המשמעותי ביותר.
    אשמח מאד לשמוע ממך שנטלת את העצה והתחלת לחיות. כן, לחיות. רק את קיימת עבור חייך ורק בידייך להחליט מה לעשות בהם.
    המון הצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ל
    13/01/2009

מה לעשות עם ילדה שמשקרת הרבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• ל

ד''ר קורין שחר
    17/01/2009

את לא רושמת את גילה של הילדה, ומהם השקרים בהם היא משתמשת ובאילו מצבים.
    אבל באופן כללי, ילד משקר כאשר האמת עלולה להביא לו אי נעימות כלשהי, או כשהוא חש שבאמירת אמת הוא לא יקבל את מה שהוא רוצה או צריך.
    מה עושים? לאחר ברור הסיבות לשקרים, ניתן לטפל בצורה יעילה שלא תהינה לה סיבות לכך.
    ושוב, בלי פרטים, מאד קשה לענות על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתח לשיפור התקשורת

ד''ר נורית מרכוס
    17/01/2009

ניכר לחץ בשאלה שלך וחשוב לי להעביר לך שכמעט כל ילד כל ילד מתנסה בשקרים. ללמוד לשקר – גם זה פן של התפתחות. מעבר לכך כל בעיה היא פתח להתפתחות. כשמשהו נתקע – זו ההזדמנות להתבונן איפה דברים נתקעו ולחפש איך לשפר.

עם זאת בהרבה מקרים שקרים מבטאים מצוקה. שווה לנסות להרגע ולברר עם עצמך ובהמשך עם הילד מה אולי מציק לו, אולי מפחיד אותו, אולי מתסכל אותו.

בברכת התפתחות ועבודה על תקשורת טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה
    מאיה
    12/01/2009

אני אישה נשואה +1 התאהבתי בבחור צעיר רווק, אני חייבת לצאת מזה ואני לא מצליחה, אני יודעת שהוא לא בשבילי, אבל זה הפך אצלי למין אובססיה, שולחת לו כול הזמן הודעות ולא מסוגלת לשלוט בעצמי, אני גרה באיזור הצפון ורציתי לדעת האם יש דרך לטפל בבעיה שלי ולהחזיר אותי למוטב?

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• התאהבות ואהבה

ד''ר נורית מרכוס
    12/01/2009

שלום לך בחורה יקרה,

כמה נפלא ונורא. כל כך נעים להיות בסערת הנפש של ההתאהבות, וכל כך קשה להיקרע בין המסגרת להתאהבות.

כדאי מאד שתמצאי לך פסיכולוג/ית או עובד/ת סוציאלי/ת או מטפל באומנות שנותן עזרה נפשית. קשה מאד לכל אחד מאתנו לברר לעצמו מה קורה אתו בלי לשוחח עם אדם אחר. לאדם מקצועי סיכוי טוב לעזור לך לבדוק מה עובר עליך ומה הכי נכון לך לעשות הלאה. כשיתבהר לך מה נכון לך – תרגע הסערה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שעזרתי

אריאלה
    24/01/2009

שלום אני פעם יצאתי עם מישהו כשנה ו10 חודשים אחרי זה נפרדנו.כמו שתיארת הייתה לנו אהבה עזה מלאה בתשוקה.לא אשקר לך עד עכשיו אני זוכרת אותו וחולמת עליו עברו 6 שנים מאז הפרידה מצאתי בחור אחר אבל עדיין אותו בחור בא אלי בחלומות לשכוח מישהו אחרי אהבה כל כך נחשק זה מאוד קשה כל אחד והזמן שלו. מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    זיוה
    07/01/2009

לפני יותר משנה וחצי נפרדנו אני וה- ex שלי בנסיבות שלא מרצונינו. פערי דת הפרידו בניינו. (אני יהודיה והוא לא) הכרתי אותו בצבא, התאהבנו והייתה לנו אהבה שאין לי לתאר אותה במילים כמה הייתה יפה ועצומה והתחושה שנשארה בי לאחר הפרידה היא- אהבה כזו זה פעם אחת בחיים.(היינו יחד קצת יותר משנה וחצי) מאז הפרידה יצאתי למספר דייטים ואף הייתי קצת בקשרים ( לא יותר משבועיים שלושה) וזהו, אינני מוצאת את עצמי. אף אחד לא מגיע לרמה שלו בעייניי. אני מנסה לתת צ´אנסים אך ללא צלחה. אני פוחדת שלעולם לא אמצא משהו ברמה שחוויתי. אני בוכה כמעט כל יום , הוא בא לי הרבה בחלומות, אני רואה אותו בדמיוני המון . חוששת שזה משגע אותי. אני נלחמת בזה יום יום לא לתת לזה לשגע אותי. אך עדיין פוחדת. מה לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זיוה

ד''ר קורין שחר
    07/01/2009

אני מעזה לנחש שהפרידה הייתה בשל לחצים של הסביבה.
    השאלה הנשאלת היא האם אותם לחצים גרמו לפרידה שלכם, או שמי מכם הסתמך על אותם לחצים על מנת לסיים את הקשר.
    בכל מקרה, במידה ואין אפשרות לחזור לאותו קשר, אין לכך תרופת פלא שניתן להמליץ עליה. יש את מימד הזמן, ואת רושמת שהפרידה הייתה לפני שנה וחצי שזהו זמן בהחלט לא מבוטל.
    את נמצאת בתהליך אמיתי של אבל וזהו תהליך שיש בו שלבים. לפי התיאור שלך עדיין לא עברת את השלב הראשון.
    הייתי מציעה לך ללכת כמה שיותר לפעילויות, לקחת כמה שניתן טיפולים הוליסטיים, אם באופן פרטני, אם בקבוצה.
    זה לא מבטיח שתמצאי מישהו שיתן לך חוויה דומה לזו שחווית, אבל תוכלי להגיע למקום שבו תרגישי מספיק חזקה לחוות חוויות אחרות שאולי תהיינה מספקות ממקומות שונים מאלו שהיו באותו קשר.
    הדבר החשוב ביותר הוא להבין שמי שחשובה כאן זו את. וככל שתביני ותאמיני בכך יותר, פחות תדבקי בעבר ויותר תפני עצמך לקשרים חדשים.
    אני מאד מאחלת לך שתצליחי.. ואשמח לשמוע בהמשך ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנית
    04/01/2009

שלום רב, איני יודעת אם השאלה מתאימה לפורום זה: במגרת עבודתי עלי להרצות, לא אחת, בפני קהל. הדבר משתק אותי ואני מפחדת שלא אגיע לעבודה. עד כה עבדתי בעבודות שיש בהן הימנעו מעמידה מול קהל. פסיביאטר ששוחחתי עימו נתן לי כדור קסנקס. האם יש מצב שלמרות שאקח את הכדור יהיה לי התקף חרדה מול הקהל? כמו כן, אפשר לקבל המלצות לטיפולים אפשריים?. תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פחד קהל

ד''ר נורית מרכוס
    04/01/2009

אני יכולה להמליץ לך לקרוא על שיטת EFT. יתכן מאד שפגישות טיפוליות אחדות תוכלנה לעזור לך מאד בעניין. תוכלי לקרוא על השיטה במאמר באתר שלנו.
    חבל להישאר מוגבלת בגלל בעיה שאפשר לפוגג. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטלי
    30/12/2008

שלום רב, האם לדעתכן יש קשר בין עישון חשיש להתפתחות חרדה חברתית? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עישון חשיש וחרדה

ד''ר נורית מרכוס
    30/12/2008

נשמע שעשה לך ממש לא טוב. ההשערה שלך נכונה שחשיש עלול להיות מסוכן ואפילו מסוכן מאד ואנשים צעירים לא מודעים לכך. לא כולנו מגיבים דומה לסמים קלים, יש שעמידים הרבה יותר מאחרים. לצערי אנשי בריאות הנפש פוגשים יותר באילו שחשיש הזיק להם. נזק יכול להיות קל או כבד מאד. פגשתי אפילו אנשים שעישון אחד ערער אותם כליל, עד כדי אשפוז פסיכיאטרי, וזה כאב לב נוראי.

חשיש (ובודאי חשיש שמעורב בחומרים נוספים לא ידועים) גורם להיווצרות חורים בהילה האנרגטית. תפקידה של ההילה העוטפת אותנו הוא להגן עלינו ולאפשר לנו סינון של גירויים. כשההילה נפרצת – נפגעת המסננת.

אנא שמרי על עצמך מהלחץ החברתי והפיתוי של העישון והימנעי לחלוטין. ואולי תחשבי על טיפול פסיכולוגי הוליסטי כדי לשכך את החרדה וכדי לעזור לך להתחבר לשקט הפנימי שלך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    טטיאנה
    17/12/2008

שלום רב, אני אמא של ילדה בת 12 בחודש אחרון היא כל הזמן בוכה ללא סיבה, כואסת, אצבנית, מתלוננת שאין לה כח, שהיא מרגישה חולשה, כעבי ראש, ו סכרכורת, רמת הלימודים ב בית הספר ירדה האם היא צריכה טיפול תרופתי או אפשר לעזור לה בצורה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• לטיטיאנה

מנשה כהן
    24/12/2008

שלום לך. יתכן שבתך עוברת שינוי, מעבר להתחלת גיל ההתבגרות והתחלת המחזור, עם כל השינויים ההורמונליים והשינויים בגוף שצריך זמן להסתגל אליהם. זהו שלב בו רואים יותר דברים ואולי קשה לעכל. את מתארת סימנים של חרדות ולחץ נפשי. כיון שהיא לא מדברת, לא אומרת מה מפריע לה, ואת עצמך לא יודעת - ממליץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי. אפשר פגישה שתיים יחד, או שהיא אולי תרצה לבד. ראשית כדי שתוכל להסביר בעזרת איש מקצוע שקורא בין השורות ומומחה בהתפתחות. תציעי לה שתלכו לייעוץ. בשביל זה יש מומחים ויועצים. יכול להיות אפילו לכמה פגישות ואחר כך לחשוב ולהחליט מה הלאה. בגיל הילדות וההתבגרות רבים נעזרים בייעוץ אישי או משפחתי. תחזרי אם את צריכה עוד הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    ליאה
    16/12/2008

שלום , התחתנתי בשנה האחרונה עם בעלי ולו שני ילדים מנשואים קודמים, לא ייחסתי לזה חשיבות בהתחלה ,זה נעשה יותר ויותר קשה,פחות זמן שלנו להיות ביחד וכו,,, אני מכבדת אותם אך אינני אוהבת אותם,וזה מפריע לנו בזוגיות ,כעת אני בהריון מבעלי, מה עליי לעשות האם יש קבוצת תמיכה בעניין? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• ליאה

ד''ר קורין שחר
    16/12/2008

נראה לי שהדבר הנכון ביותר עבורך ועבור בעלך הוא טיפול זוגי. את אינך היחידה בסיטואציה עליה הצבעת בפנייתך. נמצאים בה גם בעלך וגם ילדיו.
    המצב עלול להיות קשה יותר לאחר הלידה, כי אז תזדקקי עוד יותר לתמיכתו ועזרתו של בעלך..
    שני הצדדים חייבים להגיע לתובנות כיצד ניתן להקל וכיצד ניתן להגיע למקום שכל המעורבים יקבלו את המקום הראוי להם, ואת הכלים כיצד להגיע לכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה