פורום פסיכולוגיה הוליסטית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    מירב
    29/11/2009

שלום,
    אני די לחוצה בתקופה האחרונה בגלל שינויים במגוון תחומים בחיי (תכנון חתונה, עבודה חדשה וכו'). ולמרות שאני מנסה להירגע לפני השינה (אני קוראת ספר כדי לעייף את העיניים וכדי להרגיע את המחשבות) אני מתקשה להירדם או לפעמים אפילו מתעוררת כשעה וחצי לפני הזמן שאני אמורה לקום. אני מרגישה שאיני מצליחה להירגע. המחשבות רודפות אחת אחרי השניה וגם כשהראש שלי שקט יחסית אני מרגישה מעין חוסר מנוחה בגוף עצמו. אני לא ממש יודעת איך להסברי את זה. מה עלי לעשות? אני די סובלת מהמצב הנוכחי, היות ורוב הימים אני עייפה עד שאני פשוט צונחת על המיטה כמו מתה אחרי 3-4 ימים כאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• מירב

מנשה כהן
    29/11/2009

שלום. בעצם את מאבחנת את הבעיה: לחץ נפשי שנובע כנראה מהרבה משימות והרבה שינויים עכשיו או בהמשך. מצבים כאלה הם מעין סמים "מעוררים" שמתהווים נוכח אתגרים או חרדות.האם את חולקת את רגשותייך עם מישהו? אולי יש לך ציפיות רבות מעצמך? אולי חששות? אולי מצבי רוח?
    מה דעתך לקבל תמיכה והבנה מאיש מקצוע?

אפשר אולי להעזר בתכשירים טבעיים בשעות הערב וכדאי להימנע ממזונות ומשקאות מעוררים. אני מניח שאפשר באיטרנט למצוא מה מתאים לאכול/לשתות בשעות הערב.

צעידה ומקלחת חמה יכולים להרגיע
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלית
    24/11/2009

האם פסיכותרפיה יעילה בתהליך הרזיה?
    האם אפשר דרכה להבין את תהליך הזיזג - עליה וירידה במשקל (20-25 ק"ג )?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עליות וירידות

מנשה כהן
    24/11/2009

שלום לך. מאחר הנפש - כלומר המחשבות, הרגשות והיחס לעצמנו ולחיים - משתתפת בכל מה שקורה הרי יש מקום לחשוב על פסיכותרפיה במצב שתארת. ראשית, יש אולי סיבות רגשיות ליחסים עם האוכל. לפעמים יש שורשים לחוויות ההזנה עם ההורים. שנית, יש תגובה רגשית לעליה והירידה במשקל [ כעס, ירידה בדימוי העצמי, ייאוש..] וזה בפני עצמו גורם שיש לטפל בו על מנת לאפשר לוויסות התזונה על פי הידע והייעוץ של מומחים בתזונה. ביחד - התגובה הרגשית מניעה מעגל משוב שלילי של כעס-מביא-אוכל-מביאכעס-יאוש- הסתגרות ועוד ועוד. בקצרה נראה שלי שכדאי לתת לעצמך יחס חיובי וללכת לפסיכותרפיה. זה חשוב לפחות כמו טיול בחו"ל או קניית רהיטים.
    נסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהלה תמידית
    שירה
    21/11/2009

שלום לכולם...
    חוויתי בשבועות האחרונים בחיי שינויים רבים והתרוממות רוח מכל מיני תובנות לגבי הצורך התמידי שלי באישור מאחרים,פחד מטעויות,ו"לופים" חוזרים של עליות בהרגשה ולאחר מכן ירידות מאוד עמוקות וכואבות,הרבה ביקורת עצמית,השוואה לאחרים וכו'.
    במהלך השבוע הרגשתי טוב,התפטרתי מהעבודה שלי לפני יומיים והיום היה יומי האחרון,עלתה בי מחשבה לטוס לעבוד חודשיים בכריסמס בלונדוןוגם לצאת לחוויה (הרגשתי מספיק בטוחה וחזקה לזה) אבל פתאום עכשיו גל של תחושה של "איבוד עצמי",לא רואה כלום חוץ מבהלה ענקית שאוחזת בי,פחד קיומי,תחושה שאיבדתי את עצמי ולא יודעת איך חוזרים "הביתה"-אני מאוד מעורערת מהתחושות שלי וה"לופים" הרגשיים האלה שמעבירים אותי כל פעם רכבת הרים מאוד לא נעימה של הרגשות,עד שאני מתחילה להרגיש טוב ובטחון ותחושת דרך מגיעה נפילה ששוב מחייבת אותי להשקיע אנרגיות בעלייה ממנה.אני כותבת עכשיו מתוך תחושה מאוד מאוד חזקה של ייאוש פחד וחוסר אונים.יש לי הרבה דמעות והן לא יוצאות.אני מרגישה עמוסה אבל לא יודעת במה. נדמה שעד שאני מתחילה לראות כל פעם "קורה משהו" ששוב מכניס אותי כמו ילדה קטנה שזקוקה לאישור ומקום בטוח לתוך חדר מאוד חשוך וללא תקווה.אני בטיפול כבר 4 שנים וזה חוזר על עצמו 4 שנים,אני לא יודעת מה יש לי מה קורה לי ומה יכול לעזור לי לשבור את "מעגל הקסמים" רבוי הייאוש הזה.אני כותבת כל זאת פה כי זה מרגיש לי הכי בטוח כרגע.אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להגיב לי ומעט לרכך את הקושי שאני חוה כרגע.תודה וסליחה על ההשתפכות.שבת מבורכת רגועה ונעימה לכולם.

לקביעת תור
    סגירה
    בהלה תמידית

הוספת תגובה

• יד מרגיעה

מנשה כהן
    22/11/2009

שלום שירה. נראה לי שהמעברים בין "זקוקה לאישור" ו"לא זקוקה לאישור" קיצוניים מדי. כשאת במחשבה שאת זקוקה לאישור - את נשענת על האישורים וזה שם אותך [ אולי באשליה] של מקום בטוח. כשאת מוותרת על האישורים לגמרי - את נשארת [אולי בהרגשה או אשליה שאת] ללא תמיכה בכלל.

דומה הדבר למי ששוחה עם מצופים ולפתע קופץ למים העמוקים. לאט לאט..אולי כדאי ליווי והכלה לטווח קצר או ארוך. קשר מקבל הוא לא בדיוק "אישור"; קשר הוא חיבור למישהו ובמקביל חיבור לעצמך.

לא יודע אם היית בטיפול או לא. נראה שתוכלי למצוא את דרך האמצע..ללמוד איך ומתי מה שאת מכנה "אישורים". אפשר גם להיעזר באיש מקצוע לעבד את המצב הרגשי של להיות בקצוות. לפעמים מכנים זאת "תלות-עצמאות"..מצב ממנו אפשר לצמוח לשתוף ולידיעה שהדברים אינם אף פעם שחור-לבן.

תראי מה את לוקחת מהמשוב הזה. תוכלי לחזור לכאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תפיחה על הישבן
    בעל
    10/11/2009

ידידי לשעבר פגש אותי ברחוב. דיברנו מעט על המשפחות של שנינו ועל הילדים ולפני שנפרד נתן לי תפיחה קלה על הישבן.ואחר המשיך לדרכו. הייתי בתדהמה, מעולם אף גבר לא נהג כך כלפי, מה זה אמור היה להביע??? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ,תפיחה על הישבן

הוספת תגובה

• רות

ד''ר קורין שחר
    12/11/2009

טפיחה על הישבן היא מחווה סקסיטית.
    אני בהחלט מבינה את התחושה שעוברת אותך בעקבות כך.
    אין זה בטוח שהייתה לאותו גבר כוונה מיוחדת בכך, אבל מה שברור הוא שהוא לא נותן לעצמו דין וחשבון עד כמה מחווה כזו יכולה להיות בלתי רצויה אצל אישה בכלל, ואצל כזו שאיננה נמצאת איתו בקשר עכשווי, בפרט.
    במידה וזה ממשיך להציק לך, לדעתי את יכולה להרים אליו טלפון ולומר לו שזה היה לך מאד לא נעים ולא נוח ובכך להעביר את תחושת אי הנוחות שלך אליו.
    אם יש באפשרותך לעבור על כך לסדר היום, זו גם אפשרות.
    מה שרציתי להעביר לך היא העובדה שתחושתך יש לה בסיס. גופנו הוא שלנו בלבד ולאף אדם אין זכות לעשות בו (אפילו בחיבה), דבר שאיננו מקובל עלינו.
    יום טוב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירה
    10/11/2009

שלום!
    אני ביום רביעי הקרוב אחגוג את יום הולדתי ה18,
    ככל שהזמן יותר ויותר מתקרב אני יותר בלחץ,
    וכמובן מהגיל הענק הזה אני מתה מפחד להיכנס לכזה גיל,
    אני לא מצליחה להחדיר לי בראש שיש גילאים הרבה יותר גבוהים וזה תחילת החיים רק,
    אני בסה"כ ילדה שלא חסר לי כלום יש לי הכל רק העניין הזה מפריע לי שאני חושבת על זה
    גם שעוד שנתיים אני בת 20 זה עוד יותר מלחיץ אותי אני חושבת שדי זהו חיי חס וחלילה נגמרו.
    האם יש לכם עצות לתת לי כיצד להתגבר על זה?
    תודה רבה יעזור לי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לך

ד''ר קורין שחר
    12/11/2009

נראה לי שאת חוששת מיציאה מגיל הילדות המוגן והבטוח אל החיים שבהם נדרשת מאתנו מידה רבה יותר של אחראיות לחיינו ולכל מה שנעשה בהם.
    אני מציעה לך להביט אחורה לשנים שבהם היית בגילאים צעירים יותר ולבדוק אלו כלים הוספת בשנים שלאחריהן, וכמה גדלה הבנתך את עצמך ואת החיים.
    חשבי על כל אותם דברים שהיום אין ביכולתך לעשות, בשל גילך הצעיר, וכמה אפשרויות חדשות תיפתחנה בפנייך בכל גיל וגיל.
    ולמרות זאת, תאריך בלוח הוא רק תאריך בלוח. אין שום דבר דרסטי שקורה ביום שבו את עוברת מגיל לגיל אלא החגיגה שמציינת זאת.
    בכל מקרה, הייתי מציעה לך גם לגשת ליועצת בבית הספר (את עדיין לומדת, אני מניחה), ולשוחח איתה על כך. אני משוכנעת ששיחה איתה תקל עלייך את תחושתך.
    בהצלחה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פשוט להרפות ?
    אור
    02/11/2009

מזה כשנה אני מתמודדת עם דיכאון מלווה בחרדה(או ההפך) שבסיסו בהרגשת ריקנות כבדה (למרות שאני עובדת במשרה מלאה ומגדלת 3 ילדים ).
    במהלך התקופה קראתי המון וניסיתי בין השאר טיפול אצל מספר פסיכולוגים :פסיכולוגית דינאמית קלאסית (שהחמירה את מצבי), פסיכולוג המשלב ביו-פידבק (שעזר להרגעה אך לא שחרר מהמועקה), פסיכולוג CBT (שההתייחסות הקרה שלו לבעיה ובכלל גרמה לי לחוש כמו מכונית בטיפול במוסך).
    ניסיתי ואני עדיין מטופלת בדיקור סיני (שעוזר להרגעה בלבד).
    בעלי לאורך כל התקופה טוען שעד שאני לא אבין שהפיתרון אצלי אני אשאר במצבי.
    ניסיתי לחשוב מה אני מסוגלת לעשות וכל שהעליתי בחכתי הוא "להקפיא" את הטיפול בבעיה, ולנסות לשדר לסביבה ובמיוחד לילדים שליטה ופעלתנות אפילו באופן מלאכותי כשהמחשבה שעומדת מאחורי זה היא שאולי אני איכשהוא אכנס למצב-רוח חיובי יותר ומדוכא פחות.
    אני בדילמה. מצד אחד נמאס לי מחיפושים אחר המטפל שיעזור לי ומהאכזבות הרבות שנחלתי ומצד שני אני מפחדת לקבל החלטה "להקפיא" את החיפושים ומהעיסוק המחשבתי בנושא ולנסות לסמוך רק על עצמי.
    מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם פשוט להרפות ?

הוספת תגובה

• אולי זה לא פשוט להרפות

מנשה כהן
    02/11/2009

שלום. זה רעיון טוב להרפות, אבל זה יכול להיות לא פשוט. אולי יש כאן ענייני שליטה וכעסים שקשה לוותר עליהם.

בהתייחסות לדבריך הרי כמה נקודות כחומר למחשבה
    יש סיבות לדכאון ולפעמים כשמסתכלים לעומק המצב מחמיר ממש או לכאורה, אבל זה קורה כשלב של התוודעות ומודעות. אפשר לצמוח מהמקום הזה אבל זה מחייב יותר סבלנות וגם עניין בתהליך ההעמקה שיכול להביא לא רק ירידת הדכאון אלא גם התפתחות של יוזמה ויצירה שהיו מודחקים. הדכאון יכול להיות תוצאה של חלקים לא מוגשמים. יתכן והטיפול הפסיכודינמי לקח אותך לשם..

ביופידק הנו כלי. כלי שיכול לאפשר רגיעה והרגשה שיש לך שליטה על זה. גם ה CBT.

הרעיון "להקפיא" הוא עוד טקטיקה או תרגיל שליטה שיכול לא להביא לשחרור.
    אם להקפיא פירושו להשאיר את הדברים כפי שהם - קשה לי להאמין לזה

לדכאון יש סיבה ומשמעות והוא מעין עצירה/חסימה של דחפים או רצון. נראה לי שאת לא מחפשת הקלה אלא שחרור מהמועקה. לכן צריך פסיכותרפיה. וזה לא סותר את ההכרה ש"הפתרון הוא אצלך"..אין אפשרות אחרת. אבל מישהו נדרש לעיתים לעזור לך למצוא את הפתרון ולהשתמש בו

דבר נוסף: דכאון כמו חרדה יכולים "להשתקע" ברמה הפזית/אנרגטית. לכן לא אחת טיפול פסיכודימי לא עושה את כל הדרך. היום יש טכניקות שיכולות לשחרר את האנרגיה התקועה ברמה הגופנית. טכניקת EFT או TBT או EMDR יכולות להתאים. אפשר לקרוא באינטרנט, וגם באתר של מכון מכלול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וכרגיל עזרת לי מאוד

אור
    02/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה שלי

גליה
    12/11/2009

שלום,

קראתי את ההודעה שלך ואני חייבת לספר לך שיש בהלחט פתרון
    כל הדכאון וה"חושך" הזה בתוכך, היה קיים בי
    אני טופלתי ב"בית אריאן לב", זה ברמת גן ואני שיניתי לעצמי את החיים לגמריי
    אני הייתי סובלת מחרדות ודכאונות ודרך טיפול בחסימות שלי בתת מודע
    נרפאתי , היום אני בנאדם אחר לגמריי
    אני ממליצה בחום
    בהתחלה באים לאבחון אצל אריאן לב שהיא מתקשרת ידועה והיא מאבחנת את החסימה ומה היה לך בחיים
    אחר כל היא מתאמת מטפלות לגוף ולתת מודע- אני הייתי אצל אחת בשם מירי ומטפלת בשם עדי
    אני ממליצה על שתיהן בחום!!!
    זה המספר שלהם036189091
    בהצלחה

לפני הייאוש הסופי לכי לבדוק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נגד חשש מתאונות דרכים
    אלישבע
    26/10/2009

ערב טוב ושלום לכולם.

האם ישנו טיפול הוליסטי וטבעי כלשהו להפגת מתחים וחששות מתאונות דרכים? החשש מתבטא בפחד של ממש בזמן הניגה שמא הנהגים שמסביב יסטו מנתיבם ויגרמו לפציעות קשות ואף מוות. איני יודע אם מדובר בפוביה של ממש אך זה בהחלט מפריע לאורח החיים.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• טיפול מתאים

מנשה כהן
    26/10/2009

שלום. טיפול מתאים לנושא שהעלית אפשרי עי"י טיפול התנהגותי, הרפייה ודמיון מודרך, EFT, EMDR ושילוב כלשהו של השיטות האלה. תמצאי הסברים במכון מכלול או באינטרנט
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניכור
    אלי
    13/10/2009

היי
    הבייעה היא כזאת : הרקע-
    אני כמעט בן 18 ולפי דעתי מה שאני חווה נקרא ניכור (?)
    אני גר בבית עם אמא אבא ואח
    אבא שלי די מבוגר והוא "מהדור הישן" בן 65 כמעט מאוד מאוד שונה ממני ומהדעות שלי ממש ההפך הגמור ממני, ואמא שלי בת 45 ויותר קל לי תקשר איתה כי היא לא מיושנת כזאת ומבינה פחות או יותר.

עכשיו מה שהולך בבית אני ואבא שלי לא מדברים כמעט, הוא ממש משתדל ואפילו אומר לי מלא תדבר איתי ואני פשוט מתעלם ממש כואב לי הלב שאני כותב את זה עכשיו כי אני באמת אוהב אותו אבל אין לי נושא משותף איתו לא ממש יש לי על מה לדבר איתו ולספר לו, למרות שיוצא לפעמים שאנחנו מדברים וצוחקים שהוא מספר לי על סיפורי ילדות שלו מה הוא וחברים שלו עשו בדיחות וכו'. לפי דעתי הבעייה היא שהוא מבוגר כזה ואני צעיר והדעות שלנו מאוד שונות בכל תחום יש לצין שאני בטוח שאני מבין יותר ממנו וזה שיש לו ניסיון חיים לא אומר שהוא חכם גדול. תפיסת החיים שלו שונה מאוד משלי וכשהוא מנסה לברר לאן אני הולך עם חברים הוא שואל שאלות על היחסים בין חברים שהיו פעם ולא תקפים לגבי היום ואני מרגיש שאין לי כוח אפילו להסביר לו כי הוא לא יבין במילא.

לגבי האמא אנחנו מדברים אבל גם איתה אני מרגיש די דומה רק לא כל כך חזק. גם איתה הדעות שלנו נורא שונות ותפיסת החיים גם כן. היא מאוד דאגנית וכל דבר נכנסת לפאניה ושאני רגוע יותר ולא נלחץ מכל דבר וזה מה שמפריע לי אצלה היא גם שלילית מאוד קשה לי להתקרב אליה כי כל דבר היא חושבת שלילי וישר מגיבה שלילי..
    מה אני עושה? איך פותרים את זה? ממש מפריע לי הקשר עם אבא שלי איך אפשר לשפר אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    ניכור

הוספת תגובה

• תקשורת

ד''ר נורית מרכוס
    14/10/2009

כל הכבוד על היוזמה והרגישות!

האם אתה יכול לדמיין אפשרות לפנות יחד עם ההורים למספר פגישות ייעוץ? יתכן מאד שאיש מקצוע ש"יתרגם" יוכל לסייע ביצירת תקשורת טובה יותר. נסה להרגיש האם זה מרגיש לך רעיון טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי

ד''ר קורין שחר
    18/10/2009

לא סתם קיימת האימרה: פער הדורות. ואצלך הפער הזה כפול ומכופל.
    רשמת מספר נקודות שדרכן אולי תוכל לשפר את המצב.
    כתבת שאבא שלך אוהב לספר על ילדותו, עודד אותו לעשות זאת לעיתים תכופות יותר. יתכן ובמשך הזמן תיווצר לך אפשרות להבין, שלמרות הנוהגים וההשקפות של אז, תמיד ישנם דברים דומים.
    הצע לו אולי משחקים משותפים (שח-מט, ששבש, וכו'), או הליכה ביחד, בקיצור, כל דבר שיעודד אותו להיות איתך במצבים נעימים.
    נסה לדבר איתו על יחסיו שלו עם הוריו - הסבים שלך. אולי יתברר לך שגם הוא לא נהנה מכך שהם היו סמכותיים כלפיו ודרך כך תוכל להבהיר לו כי זה נכון גם כלפיך, לרצות להיות בוגר ועצמאי.
    אני חושבת שהבנת את הכיוון. הדבר החשוב ביותר הוא להבין שאין בכוחך לשנותו. יש בכוחך להתקרב אליו.
    לגבי אמך, נסה להראות לה את הפן החיובי של הדברים שהיא בוחרת לראות כשליליים. יתכן וזה יגרום לה לשנות עמדה.
    בעצם, מה שאני כותבת כאן, זה לנסות לשנות את דרכי התקשורת בינכם שהיום משובשות.
    אשמח אם תשוב לאחר זמן ותיתן תמונת מצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה?
    יעל
    13/10/2009

אני לא יודעת אם דכאון הוא המונח הנכון קלינית למה שעובר עליי.
    בת 33 ,לאחר שנה קשה רפואית ובעקבות כך גם נפשית,אני מוצאת את עצמי עם הפרעות שינה,ירידה בריכוז ובתפקוד השוטף, לעיתים קרובות עצובה ועייפה.
    זקוקה כנראה לעזרה בהתמודדות עם המצב הרפואי וה-stress שנלווה אליו, האם תוכלו להמליץ לי על מטפל/ת באיזור חיפה?
    תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה?

הוספת תגובה

• מטפלת בחיפה

ד''ר נורית מרכוס
    14/10/2009

הפורום נשמר מלהיות פרסומי, לפיכך לא אוכל להענות כאן. תוכלי לצלצל אלי ואצייד אותך בשמות של מטפלים. ההמלצה לא תהייה, לצערי, מהכרות אישית אלא מיד שניה.תוכלי להשיג אותי ב- טל. 0523908533 או להשאיר הודעה ואחזור אליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם "פולניות" של הבעל
    אירית
    12/10/2009

בעלי בן אדם מאוד תוקפני ומחמיר בתגובותיו כלפי הילדים ובמיוחד כאשר יוצאים לטיול או בילוי ואז מצטרפת לתוקפנות האמירה לא מגיעה לכם שאני אתאמץ בשבילכם כשאתם כל כך כפויי טובה.
    מעבר לכך שזה בודאי פוגע בילדים אותי זה ממש מדכא גם בזמן שזה קורה, גם כאשר אני נזכרת בטיולים שהיו וגם לפני טיולים מתוכננים.
    חשוב לציין שכל הטיולים הם תמיד יוזמה שלו וכאשר אני מעלה בפניו לפני הטיול את חששותי הוא מבטל אותם ואומר שאני סתם מנפחת עיננים, חושבת מחשבות שליליות ודברי ביטול דומים.

בהנחה שהיכולת שלי לשנות את תגובותיו מוגבלת (הוא מאוד מתגונן מאשים ולא מוכן לשום חוות דעת ניטרלית) מה אני יכולה לעשות על מנת לשפר את הרגשתי...
    (אני יודעת שהילדים גם סובלים מהתנהגותו אך הם איכשהוא שורדים ואני לא ולכן השאלה היא לגבי

תודה
    אירית

הוספת תגובה

• איך מתמודדים

מנשה כהן
    12/10/2009

שלום. כשקראתי את מכתבך באמת שאלתי את עצמי אם מה יש לעשות חוץ מלקבל את התנאים שלו. והאם בעניינים אחרים חוץ מטילים - זה אחרת? יש אנשים שקשה לומר להם משהו שיקשיבו לו. את מניחה שיש דרך חוץ מלשים דברים על השולחן? איך את עצמך מסתדרת עם הגישה "הפולנית" של בעלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי הוא לא פונה ב"פולניות"

אור
    12/10/2009

כבר 15 שנה אני מסתובבת עם התחושה שאין מה לעשות חוץ מ"לשבור את הכלים" ואת זה איני מעוניינת לעשות ולכן, שאלתי היא כיצד אני יכולה ללמוד להתמודד עם התנהגות זאת מבלי שזה ישבור אותי שוב ושוב. ולשאלתך הוא לעולם לא פונה אלי ב"פולניות" אלא רק לילדים. כנראה קשור לכך שבילדות הוריו לא השקיעו בו תשומת לב מרובה (היו עסוקים בריבים וגירושים).

תודה
    אירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדים

מנשה כהן
    12/10/2009

שלום לך. כפי הנראה ההשערה שלך היא נכונה: לא ראו אותו [כילד], אז הוא לא רואה את הילדים. זה כנראה לא-מודע וזה אולי ישתנה אם הוא ידע שחשוב לטפל בילד הפנימי שלו..אפשר אולי לקרוא דברים שיכולים לעורר מודעות. תקראי מאמר שלי "כקול קורא במדבר" [תמצאי בגוגל] ותראי אם זה מתאר מצב של הבן זוג שלך. אולי לא. תראי בעצמך. אם כן -אולי תני לו לקרוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחזירים את שמחת החיים ?
    אירית
    12/10/2009

אני אישה בשנות ה - 40 נשואה + 3 ילדים ללא בעיות מיוחדות, עובדת במשרה מלאה ללא קשיים כלכליים.
    לכאורה הכל היה מושלם רק שמתחת לפני השטח בצבצו הרבה מתחים הקשורים במיוחד לקשר עם בעלי. הכל התפרץ לפני כשנה במשבר שכלל חולשה גופנית (בעיות קיבה, אנמיה, רלפוקס) חרדות ולבסוף גם דיכאון.
    השנה הזאת היתה שנה שבה נפתחו הרבה דברים, המצב בבית מאוד השתפר, בעלי ואני יותר מודעים כל אחד לעצמו ולבן הזוג והילדים יותר רגועים. אבל... אני עדיין לא מצליחה להתאושש מהטראומה.
    למרות שלכאורה הכל רגוע, אני מדוכאת רוב זמן מכך שהחיים נראים לי פתאום סתמיים, כמו התמודדות אחת גדולה, הדיכאון הזה גורם לי לחרדה (שהמצב ימשך לעד) וליקיצות מוקדמות.
    איך מחזירים את שמחת החיים ? איך מחזירים את ההרגשה הטבעית שהחיים הם משהו שווה ולא אוסף התמודדויות ?
    תודה
    גלית

הוספת תגובה

• חובה וחדווה

מנשה כהן
    12/10/2009

שלום. תארת בצורה מדוייקת מצב רגשי בו נמצאים רבים באורח החיים של התקופה. יש תשומת לב רבה על התפקוד ועל זה שהכל יהיה בסדר, כלומר מה שקשור בחובה או הרגשת חובה. זהו אורח חיים של STRESS , כשהמערכות הגופניות מגיעות לסחיטה של האנרגיות שנועדו לחיים. עכשיו שגם עשיתם סדר ביחסים - את עדיין מרגישה סוג של דכאון ולחץ בלי שמחת החיים.

שמחת חיים היא כנראה חוויה בלתי מותנית בהישגים או אם אנחנו "בסדר"..הייתי אומר שנחוץ שיוניים באורח החיים - אולי פעילות גופנית [אירובית או אנרגטית, כמו טאי צ'י או צ'י קונג], מרווחי זמן גדולים יותר בין דבר לדבר, להתחבר לפעילות יצירתית כלשהי [כתיבה, דרמה]. מלבד אלה - תחושת הדיכאון יכולה להישאר ברובד האנרגטי בגוף-נפש, ויתכן שיש עדיין סיבות שאת לא משתחררת.

אולי גם לעבור טיפול כלשהו - יכול להיות טיפול באמנות, ויכול להתאים טיפול בשיטת EFT. תוכלי לקרוא באתר מכלול או באינטרנט על השיטה...

חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• emdr
    אבי
    02/10/2009

שלום
    בזמן הטיפול ב emdr אני לא מצליח בו זמנית לחשוב ולהרגיש את האירוע הטרואמתי ולהניע את העיניים או לבצע הקשות על הגוף הפסיכולוגית שלי אובדת עצות אז אולי תתנו לי עצה איך להחזיק את התמונה בראש ולהזיז את העיניים בו זמנית

לקביעת תור
    סגירה
    emdr

הוספת תגובה

• תשובה

מנשה כהן
    04/10/2009

שלום לך. הצעה מניסיון שלי: במקום לעבוד על בעיה ממוקדת, אפשר לנסות הקשות על הגוף [בעצמך או ע"י המטפלת] ולראות במה אתה עסוק באותו הזמן, ולדבר על הזה. בדרך זו צריך להמשיך הקשות ברצף למשך זמן של 5-15 ד' בהם את מבטא/משחרר מה שמופיע תוך כדי.
    תוך כדי, או בין לבין, מתאים להכנס להרפייה. אפשר לחזור על התהליך עוד סבב..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות
    מ
    28/09/2009

שלום, אני בת 24 ואני סובלת מבישנות אבל חלקית, זאת אומרת רק בסיטואציות מסוימות.
    אני יכולה לשאול שאלה בהרצאה של אולם מלא, אבל אני מרגישה נבוכה בקרב המשפחה של החבר שלי מזה שנתיים.
    אפשר להגיד אולי שאני בישנית במקומות יותר אינטימיים.
    כיצד ניתן להתגבר על התופעה? האם זה לטיפול פסיכולוג, והאם ישנם כלים שאפשר לעבוד עליהם לבד?
    לעיתים אני גם מרגישה חוסר ביטחון ליד אנשים מסוימים כאילו נחותה למרות שבתוך תוכי אני יודעת שאני שווה - אני מניחה שאולי יש קשר בין התופעות לבעייה המקורית עצמה..
    בתודה,
    מ.

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות

הוספת תגובה

• ביישנות

מנשה כהן
    04/10/2009

שלום לך. יש אנשים מופנמים וביישנים, ואת כנראה אחת מהם. מציע לפנות לטיפול אישי ואם יש קבוצה או סדנה או פסיכודרמה - כדאי לנסות. חושב שביופידבק יכול לעזור. בביופידבק את לומדת לשלוט בתגובה הפנימית ולהרגיע אותה תוך שאת צופה בגרף שעולה או יורד במקביל לרמת החרדה. אם תצטרכי מטפל - אוכל להפנות אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזזרה דחופפפפפה
    לינא
    27/09/2009

רציתי לשתף אותכם במה עבר עליי

כשהיתי בכיתה ח נפרדתי מחברה הכי טובה שלי מפני שהציקה לי רגשית היתה מקנא מאוד וגורמתלי לבכות אח"כ נפרדנו

בכיתנ י- יב גם היה משהו שהציק לי וגרם לי לבכות

כשיו אני מלאת חרדות בקשר לעצמי אין לי בטחון עצמי ומלאת חרדות?

אני עובדת בהוראה

מה הטיפול שיכול לעזור לי?

CBT+EMDR+ביופדבק?
    אני מחפשת מטפל בחיפה מומחה אנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    עזזרה דחופפפפפה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

מנשה כהן
    04/10/2009

שלום לך. קשה לדעת איזה טכניקה ספיציפית מתאימה לך. הייתי מציע לפנות לפסיכולוג קליני ולספר לו על התופעות שהזכרת כאן. אפשר יהיה להיכנס לעומק לגבי מה שמפעיל את הכאב והחרדה. להבנתי לא משנה כרגע הטכניקה. צריך לעבור טיפול. לגבי מטפל בחיפה - אולי אצליח למצוא לך, אבל אפשר תמיד לשאול אנשים בסביבה שמרגישים בטוחים איתם..בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חברתית
    בעל
    22/09/2009

אני ובעלי הוזמנו לאירוע של ידידים בביתם הפרטי. נפגענו (בעיקר אני) שבעלי השמחה התעלמו מאיתנו לחלוטין כאילו היינו עב"מ,. לציין, שבעל השמחה היה בעבר הרחוק נוהג לעיתים לפלרטט איתי ולא מעבר לזה.. . לאחר האירוע יצא לי לפגוש בגבר ולהוכיחו. לתדהמתי, הגבר הגיב: "אני יודע שאת מתה עלי" ואמר בתגובה למה שאמרתי לו שהזמין את בעלי כי הוא מקושר אליו היטב ואני בגלל שאני אשתו ולא יותר מיזה. וכמובן התנצל על שלא התייחסו בגלל שהיו באיי, בעננים... .איני מבינה מדוע היה צריך להגיד לי "אני יודע שאת מתה עלי"!!! מה זה היה צריך להביע , מדוע אמר זאת?, שתקתי מהלם, ואמרתי שאני מחבבת את ילדיו, את משפחתו ... . מה דעתכם ותודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חברתית

הוספת תגובה

• הפוסל במומו פוסל

ד''ר נורית מרכוס
    23/09/2009

יש לי תחושה שזהו אחר המקרים הרבים בהם "הפוסל - במומו פוסל" או "על ראש הגנב בוער הכובע".....
    אני מבינה את התדהמה שלך - אבל חסר במודעות / חוסר כנות עצמית יוצרת כל מיני מצבים הזויים בין אנשים.
    כדאי בכלל לשים לב שאנשים מגיבים לעתים מאד קרובות מתוך עולמם הפנימי ולא באמת אלינו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה