מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היגיון ורצוןיעל07/06/2009
אז אחרי חודשים של הכנות נפשיות והתבודדויות לטובת עישון חשיש היום הגיע היום. היום אני מפסיקה לעשן חשיש!
יש לי את כל הסיבות הנכונות להפסיק- אני עושה את זה כבר שנים,זה מפריע לי להיות פרודקטיבית בעבודה, זה גורם לי לברוח מעצמי ויותר גרוע זה גורם לי לברוח מאחרים. להסתגר בבית בסופי שבוע לעשן את עצמי לדעת כדי שאף אחד לא יראה באיזה מצב אני.
ומה המצב שלי?
עזבתי את העבודה שלי מזה 8 שנים לטובת עבודה חדשה שבא רוב היום אני לבד. עזבתי את עיר מגורי והתרחקתי קילומטרים מכל האנשים שאני מכירה. אני רווקה בת 32 בלי חבר ואפילו לא באופק. אני עישנתי כל כך הרבה בחודשים האחרונים כדי לא לשים לב שזה המצב שלי ועכשיו?
עכשיו אני מפחדת!
מתה מפחד שאני צריכה לקחת אחריות על איפה שאני היום ולהרים את החיים שלי.
אני מתה מפחד שלא יהיו ימים יותר של עישון מטורף
אני מתה מפחד לעמוד חשופה מול העולם ולהגיד אני בת 32 ועדיין לא התחתנתי
אני מתה מפחד שאין לי אפילו חבר אחד לרפואה איפה שאני גרה
ואני מתה מפחד כי אני לא יודעת איך עושים חברים חדשים
אני מתה מפחד כי אין לי למי לספר את כל זה
והכי אני מתה מפחד להמשיך לעשן את החיים שלי!
והשאלה שלי- מה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה והתפתחות אישית
ד''ר נורית מרכוס07/06/2009שלום רב לך,
אני מאד מעריכה את ההחלטה שלך. את אמיצה!
תזדקקי לכל כוחותיך בתהליך הגמילה. יהיו ימים קשים עם כל מיני רגשות, אולי גם הרבה בכי.
חשוב שתמצאי מטפל או קבוצה שילוו אותך. ראשית – כדי לא להיות לגמרי לבד בתהליך, שנית – כדי לבטא את מה שעובר עליך ובהמשך לעבור מסע של פיתוח מודעות וריפוי הקשיים והטראומות שבפנים.
אני ממליצה לך לקרוא את המאמרים על טראומה באתר שלנו – אולי הם יעזרו לך להבין איזה עזרה לחפש.
מחזיקה לך אצבעות. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מתבגרות ועל נשיםמתבגר07/06/2009
אני בן 15 ויש לי חברה, אני אוהב אותה מעל שנה ואף הצעתי לה לצאת איתי פעם אחת ממש מזמן והיא סרבה, היא כל הזמן סיפרה לי שהיא דלוקה על מישהו, אני מכיר את הילד שהיא הייתה דלוקה עליו והוא אדם מוחצן ומוקצן שלא מתאים לה באמת באופיו, היא דברה איתו על כך והוא סירב, יום אחר כך היא שאלה אותי אם אני מעוניין להיות חבר שלה, היחסים בינינו מאוד קרובים אני מספר לה הכל עליי והיא מספרת לי הכל עלייה, אני מאוד אוהב אותה לא רק כאישה אלא אהבה של בנאדם לבנאדם, היא באמת מבינה ובאמת עוזרת וגם אני באמת מבין ועוזר לה, הבעיה היא שהיא לא אוהבת אותי כגבר אלא כאדם, גם אני אוהב אותה ככה אך גם כאישה, אני מאוד חשוב לה אבל אהבה בין המינים היא לא אוהבת אותי, היא אומרת לי לא לדאוג, שזה יבוא שהיא באמת תאהב אותי, גם אני וגם היא רוצים לחיות ביחד עד סוף החיים אבל כמו שציינתי כרגע היא לא אוהבת אותי מעבר לידיד נפש. האם הגיוני שהיא תאהב אותי בעתיד כמו שהיא אומרת? ועוד משהו מעבר לכך, שמתי לב שגם היא וגם בנות חכמות אחרות אוהבות גברים חזקים ומאוד לא רגישים, כמו ערסים לדוגמא, אז השאלה הנוספת היא מדוע נערות מתאהבות בנערים כאלה והאם זה עובר להן עם הגיל או שזה קבוע אצל נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות ואהבה
ד''ר נורית מרכוס07/06/2009שלום לך,
קשר חם ופתוח כמו שיש לכם הוא ברכה. תן לעצמך ליהנות ממנו בינתיים, ותראו לאט-לאט מה קורה למשיכה המינית. אי אפשר לדעת. לא כדאי למהר לשום מקום.
לעתים קרובות לוקח הרבה זמן להיפתח מינית.
לא מעט בנות משנות את טעמן עם ההתבגרות. לא ניתן לעשות הכללה.
תיהנו מההווה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה טיפול אפשר להשתמש לאחר טראומהאדוה05/06/2009
דוד שלי עבר שבץ מוחי לפני מספר שבועות. כנגד כל הסיכויים הוא התעורר ומגיב לסביבה.
לפני המקרה דודי היה אדם חזק וגדול ועצמאי והעובדה שהוא שוכב במיטה בלי יותר מדי יכולות היא שגורמת לו את הטראומה, בנוסף לכל השאר.
רציתי לדעת איזה טיפול יכול להועיל מבחינת הרגעה נפשית בעיקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מתאים לטראומה
מנשה כהן05/06/2009שלום לך. במצב הזה יש כמה מישורים שנחוץ לטפל בהם: הכאב של האובדן [של מה שהיה] ; קבלת המצב החדש עם השינויים בתפקוד, בהרגשה העצמית, ביחסים וכיו"ב. מתאים טפול בשיחות בצירוף עבודה דרך הגוף. האם הוא נמצא בבית חולים? בבית? יכול לממן טיפול? נסי לראות באינטרנט EFT
ותכנסי לאתר הרשום בפתיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עדיין מאושפז בבי"ח
אדוה13/06/2009טיפול בשיחות אי אפשר לקיים מכיוון שהוא לא ממש מדבר.
מעבר לכך הוא עדין לא קם מהמיטה מכיוון שצד שמאל שלו כמו משותק, ויש לו פתח נשימה מהגרון.
האם יש איזשהו טיפול שמתאים בשלב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מנשה כהן04/07/2009שלום. רק עכשיו ראיתי את תגובתך. מצב מורכב. לא יודע אם אפשר לטפל. הנה כמה רעיונות
אם הוא יכול לכתוב במחשב נייד קטן - שינסה מעין יומן, או דו שיח באמצעות מחשב עם אדם קרוב
טיופל ב EMDR יכול לעזור - תנועות עיניים ימינה ושמאלה. אבל נחץ עם זה שיכול לבטא את רגשותיו
להרגעה ואיזון אפשר לחשוב על טיפול ברפואה סינית, ריקיי או רפלקסולוגיה
בכל מקרה כדאי לנסות כתיבה
אם מצבו ישתפר - אפשר לנסות טיפולים נוספים שהצעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחרונית03/06/2009
שלום
אודה על עזרה.
אימו של בעלי, אשה בת 75 צריכה לעבור ניתוח ראש. בעקבות הגידול היא מאד מבולבלת, לא זוכרת דברים בטווח הקצר.
אנו נמצאים מס' ימים לפני הניתוח וטרם סיפרו לה שהיא לקראתו.
לדעתי זה לא בסדר אך ילדיה אינם רוצים להדאיגה ולספר לה.
חשבתי שכדאי להם להתייעץ עם עובדת סוציאלית שתנחה אותם מה לעשות
לי לא נשמע הגיוני שלא יספרו לה כלום והיא תקבל "שוק" לאחר מכן.
אודה על ייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בבית חולים
מנשה כהן03/06/2009שלום. לפי מיטב ידיעתי יש בבתי חולים בעלי מקצוע טיפולי [ עובדים סוציאליים, פסיכולוגים רפואיים, פסיכיאטר] שזה אחד התפקידים להם - לייעץ ולעזור לפני ואחרי ניתוח. כדאי לפנות ולשאול ולקבל עזרה, במקום לדשדש בעניין אם "לספר או לא לספר"..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל לפני שחרורלולבה01/06/2009
בני עומד להשתחרר מצהל בעוד כמה חודשים.
הוא לא סיים 12 שנות לימוד.
יש לו פוטנציאל לדעתי יש לו בעיות קשב וריכוז בנוסף פוחד מכישלון,
וקשה לו להגיע להחלטה גם בדברים מאוד פשוטים.
החשש שלי שהוא ישתחרר ללא תוכנית וישב בבית ללא מעש.
אני מרגישה שהוא רוצה ללמוד אך לא יודע מה?
ולא עושה כלום כדי לדעת?
מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לחיילים משוחררים
מנשה כהן02/06/2009שלום לך. בקשר לבן - יש יחידה לייעוץ לחיילים משוחררים במשרד הבטחון. שם הוא יכול לקבל הכוונה וייעוץ ראשוניים. אולי לשאול ביחידה איך פונים לשם. אולי לרשום באינטרנט "ייעוץ לחיילים משוחררים". לגבי בעיות קשב וריכוז - יש בכל האיניברסטאות יחידה/פונקציה של אבחון/טיפול/עזרה. אפשר באותו אופן לחפש באינטרנט. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בינאישיים לא טוביםלולבה01/06/2009
בתי אם לילדים נמצאת בסכסוך מתמשך עם בעלה ופרודה ממנו תקופה ארוכה.
כמעט כל מה שעושים עבורה יש לה ביקורת. מילה חיובית לא נשמעת.
לאחרונה להערכתי עובר עליה משהו, כרגיל היא לא משתפת אך מתנהגת ב"תוקפות" לדוגמא:
אני רוצה לבוא היא אומרת שלא נוח לה, היא הרגישה לא טוב הצעתי לה עזרה וענתה שהיא תסדר,
הרגשתי היא שיש לה משהו גם איתי ואני לא יודעת אפילו מה?
אם היא צריכה משהו ממני להוציא אני נעתרת ועושה את הדברים מכל הלב.
גם אליה היא לא מגיעה רק אם צריכה משהו רציני.
אין לה חברות ואף אחד לא מגיע אליה הביתה.
קשה עם המצב, כואב לי עליה ועל הנכדים המקסימים ואני לא יודעת איך לנהוג.
נ"ב הזמנתי אותה לחג שבועות וענתה שישארו בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט
מנשה כהן02/06/2009שלום לך. מתעוררים הרבה סימני שאלה לגבי מה שעובר על הבת שלך. האם היחסים בינך לבינה היו קודם אחרים?טובים?האם היא עובדת?
אולי היא לא מאמינה שאת יכולה לעזור לה במשהו, במצב הנוכחי הלא ברור
האם יתכן להציע עזרה ספציפית - להיות עם הילדים לזמן מה, להכין מאכלים מסויימים, להיפגש בזמן קבוע וכ'
לא פשוט לה כנראה בעקבות פרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבת המתנכרת
מינה21/06/2009כשקראתי את הדברים שכתבה האם על הבת המתנכרת - חיברתי את זה למה שקורה לי עם בתי. שחזרה בתשובה לפני כ- 12 שנים. נשואה, אם לילדים קטנים, חיי נישואין לא טובים. בן ה-9 לומד בתלמוד תורה. ילד סקרן ותאב דעת. לא טוב לו במסגרת, אך האב מתעקש. המצב הכלכלי גרוע. חשבתי שבאהבתי אוכל לעזור, אך כל מה שקורה הוא - דילול אמצעי הכספיים (אמא סוגרים לנו את החשמל, הגז, עירייה, בגדים, צעצועים, אוכל), עגמת נפש ודאגה שלא נגמרת. נכון! אני לא יכולה להתמודד עם בעיותיהם - ולמרות היותי רציונלית ושקולה בדברים שנוגעים אלי, איתם - זה סבל מתמשך שלא נגמר, שפוגע בחי (אני בת 63)י. פניתי לפסיכולוגים, עובדים סוציאליים שעוסקים בבריאות הנפש, פסיכיאטר, רבנים... כל מה שנאמר לי - לא נעלם ממני, ורוב הדברים שנאמרו היו שהם חיים את חייהם ועליהם לפנות בעצמם לעזרה - מה שהם לא עושים. אז למה אני מנסה שוב ושוב לעזור להם ולא זזה לכיוון עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניכור
מנשה כהן02/07/2009שלום לך. את מעלה בעיה סבוכה, אפילו בבחינת חידה. ברובד אחד - הגלוי, המוצהר - היא מתרחקת והולכת בדרכה; ברובד אחר - אולי מתחת לשולחן - קריאת מצוקה שמגייסת אותך..כי את אמא שלה והיא ילדה שלך מתחילת הדרך. יש שם כנראה עניין לא סגור ביניכן, אולי אצלה, אולי אצלך, או ביחסים. היא נזקקת לך [ואולי תלויה והייתה תלויה בך] והיא לא אוהבת את זה. אפשר שהיא נזקקה לסמכות ולביטחון שלא חוות בחייה קודם.. אולי אפשר לטפל בזה, כלומר את, לעצמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא קשה לי הושטי ידעננדה29/05/2009
הי
אני מוצאת את עצמי כמעט כל יום במצב רוח לא יציב משהו שלא ממש נשלט
אסביר- אני יכולה להיות במצב רוח סביר (שמח זה פשוט קשה)ולפתע פתאום להרגיש דאון מטורף דמעות בעיניים פחד פסימיות ואין זה משנה אם אני לבד או עם אנשים או בעבודה..
שמתי לב למשהו נוסף שאולי מתקשר אני מרגישה בדכ קוצר נשימה קל קשה לי לנשום לעיתים אני שמה לב קודם לחוסר אויר ואחכ לריצפה..
למה? יש מה לעשות נגד זה? אין ספק שהרגעים האלו מוצאים את החשק לחיות.
(גם ככה החשק נתון בספק..)תודה וחג שמח אולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד מושטת לעננדה
מנשה כהן29/05/2009שלום לך. מה שאת מתארת הוא מצב של מצוקה ורצוי בהקדם להתחיל טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אושרעננדה25/05/2009
יש שבועות שהם לא השבוועות שלי
יש חודשים שהם לא החודשים שלי
יש ששששששששנים שהם הם לא השנים שלי
יש חיים (?)שהם לא החיים שלי.........
כל כך ניסיתי לתאם לי פגישה עם איש מקצוע לא יקר מדי אולי דרך הקופה אולי דרך מחיר סביר וזה פשוט לא הולך אחד אחרי השני או שהתור כל כך רחוק או שהמחיר ממש לא מסתדרר
או שהמקום לחדשים לא קיים
חוסר אונים מבפנים ובפנים אני לא אוהבת לבכות
אבל הדמעות ממתינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר
ד''ר קורין שחר25/05/2009החיים שלך הם אלה שעומדים כאן על הפרק. ולכן את חייבת לעצמך לנסות כל דרך אפשרית על מנת לעזור לעצמך לחיותם כפי שאת אמורה לחיותם, ולא כפי שאת חשה כעת בתוכך.
ברור לי שעם קצת מאמץ תוכלי למצוא את המטפל/ת המתאים/ה מבחינת המחיר, העיתוי והתאימות עבורך.
את חייבת זאת לעצמך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאושר לעננדה
מנשה כהן26/05/2009שלום לך. באיזה איזור את? איזה קופת חולים? תכתבי לי ל [email protected], או השאירי הודעה בנייד שלי שרשום למטה. יכול לנסות לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מנשה
עננדה29/05/2009אני מתל אביב וקופת חולים כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות... ?שרית25/05/2009
אני נשואה + 3 , בעלי אדם חיובי, אופטימי, טוב, אך מתקשה לקבל מצבים שאינם תואמים את רצונותיו.
אני במשך שנים נסחפתי אחרי האישיות הסוחפת שלו, הרבה פעמים על חשבון רצונותי.
חיינו רצופים וויכוחים בעיקר בנושא הילדים.
לפני מספר חודשים התמוטטתי פיסית והתחלתי לסבול מחרדות ודיכאון.
כאשר התחלתי להתאושש מההתמוטטות ולחזור למצב סביר הוא ראה שיש כרטיסים לתאילנד במחיר מוזל. אמרתי לו שהייתי מעדיפה להמתין ולראות איך אני מתאוששת והוא (כזכור אופטימי) לחץ שזאת הזדמנות ולא כדאי שנפסיד אותה, שלא כדאי שנפסיק לחיות בגלל המצב שלי וכו'.
למותר לציין שהנסיעה הזאת (שכוללת את הילדים כמובן) כנראה בתת-מודע משפיעה על יכולת ההתאוששות שלי מהחרדות ואולי איפה שהוא אני גם מאוכזבת ממנו ששוב לא "ראה" אותי, לא הקשיב לי ולחץ עלי לקבל את רצונותיו.
כאשר אני מעלה את הנושא הוא מפתח "חרדות" משלו, כעסים ואני מתלבטת כבר מה עדיף לי...
לנסוע לתאילנד לא במיטיבי (מה שמפחיד אותי וכנראה מגביר את חרדותי) או לבטל את הנסיעה ולעמוד באכזבה שלו ...
(סליחה על השאלה הארוכה ...)
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות [?]
מנשה כהן25/05/2009שלום שרית. תארת מצב זוגי מורכב. כאילו כדי להיות אופטימי ולהמשיך לחיות - את צריכה לוותר על עצמך, כי "לא כדאי שנפסיק לחיות בגלל המצב שלך". כנראה הגעת לנקודה בה המשוואה הזוגית הזאת כבר לא עובדת כל כך. אני רק יכול לשער שההתמוטטות שהזכרת הנה אות אזעקה שיש לשנות ולהשתנות.
ראשית, מה את למדת מהמשבר?
שנית, איך בן הזוג שלך הבין את המשבר?
כשאין למידה - הכל חוזר על עצמו
לטווח הקצר, אולי תוכלי לראות את הנסיעה שכבר יוצאת לדרך, כמסע שלך לשינוי עצמי. למשל, לא תהיי כל הזמן בתפקיד האחראית שכולם יהיו מרוצים. אולי לקחת "חופשה" בתוך הנסיעה מכל מיני הרגלים ותפקידים שהתקבעו במהלך השנים. האם את מרגישה שאת צריכה לקבל הסכמה או אישור מבן הזוג והילדים בכל מעשייך? האם את יכולה גם לנוח או צריך לדהור ולהספיק? תני לשאלות להשאר בתודעה שלך גם אין עליהן תשובה..
תראי אם יש שאלה שאת רוצה לשאול
בהמשך לתשובה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
שרית25/05/2009בעיקרון הרעיון של להתייחס לנסיעה כהזדמנות נראה לי מאתגר רק שנראה לי שהתיאור של מצבי הנוכחי כסביר היה אופטימי מעט.
אני מנהלת אמנם שגרת יום רגילה (עבודה, ילדים) אולם אני עדיין מתעוררת לפנות בוקר כמעט כל יום עם התקף חרדה, אני עדיין חיה במין "עננה", אני עדיין מרגישה שהחיים "חסרי טעם", אני עדיין מפחדת שיחזרו לי תופעות שהיו בעבר כמו הסתכלות על המציאות כאילו היא "סרט".
אמנם בשבועיים האחרונים חל שיפור משמעותי במצבי (לדעתי בעקבות נטילת אומגה 3) אבל אני מפחדת שהתופעות האלו שאני חווה וחוויתי בשעות הקשות של המשבר יחזרו ויתעצמו.
עברה לי בראש מחשבה לנסות תרופות קונבציונליות אבל מעצבן אותי ש"התאפקתי" תקופה של כ 8 חודשים ללא תרופות, מצבי במגמת השתפרות ואני אקח תרופות רק בגלל אילוץ הנסיעה.
מה דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודעות פלוס
מנשה כהן25/05/2009שלום שרית. אני מתרשם ממודעות רבה לגבי מה שקורה אצלך. מודעות היא כוח, כאשר את מזהה את הכיון ומה שעוזר לך. על אומגה 3 נאמר הרבה טובות. במצב דיכאון אפשר לקחת 4 ליום. ואם בתוספים עסקינן - ויטמין B קומפלקס יכול לעזור למתן חרדות [אפשר לקחת לפני שינה]. אם זה ישפר את המצב - את ממש בכיוון. יש גם צמח היפיריקום שהוכח שמטפל בדכאון. נמצא בחנויות טבע. תמשיכי להקשיב לעצמך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
ד''ר קורין שחר25/05/2009את מתארת את בעלך כאדם חיובי, אופטימי, טוב, אך מתקשה לקבל את רצונותייך או אפילו לשקול אותם.
ההגדרות שהגדרת אותו מראות שכאשר הכל נעשה כרצונו, הוא יכול להרשות לעצמו להיות אופטימי, טוב וכו'. המבחן האמיתי של אדם הוא כאשר הוא עומד מול מצב שאיננו לפי רוחו, שאם לא, כולנו היינו טובים, אופטימיים ווחיוביים, לא כך?
אני חושבת שהתקפי החרדה שלך נובעים מכך שאת חשה עצמך הולכת לאיבוד, כאילו נעלמת בחייכם המשותפים. כאילו אין לך קול או השפעה, או נוכחות.
נראה לי שהתשובה כבר נמצאת בשאלתך. את חיבת לתת לעצמך דין וחשבון על מקומך בזוגיות שבינכם ואם התשובה שלך לעצמך תהיה שאת חשה שאינך נמצאת שם במקום שאת חושבת שראוי לך להיות בו, תתחילי לחשוב כיצד לשנות מקום זה.
ולגבי הנסיעה, יש לך כאן הזדמנות לעמוד על שלך, ולספוג, כן, את פרץ הכעס של בעלך, תוך שאת מעמידה מולו את תחושותייך שלך וצרכייך שלך. טיול לתאילנד אמור להיות חוייה נעימה, ברגע שיש ממנה חשש, היא הופכת למטלה עם מעמסה מיותרת.
אשמח אם תשתפי אותי בהחלטותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות
שרית25/05/2009הבעיה שאני עכשיו לא מספיק חזקה כדי לספוג..
הבעיה שאני עדיין עלה נידף ברוח שיודע רק ברציונל שהחיים שווים אבל ברגש מרגיש יאוש..
הבעיה שאני כואבת על הילדים שרצו כל כך את הטיול...
הבעיה שאני מרגישה שאני חייבת קודם להתחזק לפני שאני בודקת מה מקומי ...
הבעיה שאני מבולבלת ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
ד''ר קורין שחר25/05/2009אני שומעת את מצוקתך הקשה. קשה מאד מכאן לתת לך התוויה מדויקת שהביא אותך למקום שבו תדעי איזו החלטה תהיה נכונה יותר.
נסי את מה שהציע עבורך עמיתי, אולי חיזוק שכזה ייתן לך אורך נשימה להגיע למקום שממנו תוכלי לאגור מספיק כוחות על מנת לעשות טיפול שורש. כי לדעתי, רק טיפול שורש יכול להביא אותך למקום של הבנה מה באמת קורה אצלך, ומשם - מהי הדרך הנכונה לפעול, בחייך. כעת עומדת בפנייך שאלה מיידית לגבי כן/לא הטיול, אולי עם לקיחת אותם תוספים, תחושי מספיק חזקה לערוך את הטיול מתוך ידיעה שתדאגי לשאר ההיבטים מאוחר יותר. ומי יודע, אולי בסוף גם תהני ממנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתרחק מהחברהענת24/05/2009
החלטתי לשלוח את בעלי לבד לאירועים של כמה זוגות אנשים המזמינים אותנו לאירוע שלהם, היות ויש להם תקשורת טובה עם בעלי, מכרכרים סביבו, ואני מרגישה דחוייה/לא רצוייה עד מאד. ניסיתי ליזום ראשונה שיחה- וכלום לא עוזר. אז אם אנשים לא מכבדים אותי מדוע שאני אכבד אותם ואלך לאירוע שלהם, זוהי הרגשה זוועתית להרגיש דחוייה. ממתינה לתגובה ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתרחק מחברה לאן?
מנשה כהן24/05/2009שלום גילי. הצגת בעיה, אבל לא שאלת שאלה.
"השכל הישר" אומר שאתה לא הולך למקום בו אתה מרגיש לא טוב, לא נעים.. אבל יכולים להיות הרבה מקומות כאלה. השאלות שלי אליך - האם הדיבור שהזכרת היה בינך לבין בעלך? או עם קבוצת החברים? איך הוא מבין את המצב שתארת, שהם "מכרכרים סביבו" ומתעלמים ממך?
העצה שלי היא בשני כיוונים
ראשית, מה שקורה בזוגיות שלך - יש תקשורת? תחרות? קנאה? מה בן הזוג חושב/מרגיש?
שנית, מה את יכולה לעשות חוץ מלדבר איתם?
האם יש לך עניין להעמיק בבעיה? לראות מה זה העניין "להרגיש דחויה" או "אנשים לא מכבדים אותי"? מי צריך להיות אחראי שזה לא יהיה כך?
ממליץ לך לנסות לראות איך את מרגישה עם השאלות שהעליתי ולחזור לכאן
להת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה כתגובה
ענת26/05/2009שלום רב. תחילה, תודה מקרב לב על המענה. אכתוב מקרה טרי שקרה לי ואודה על תגובתך ואחר אענה לשאלותיך משאלתי הקודמת בפורום. : ידידו של בעלי הגר בקרבת ביתנו, הזמין אותנו למסיבת אירוסין של ביתו שערך בחצר ביתו. חוץ מאשר לאחל מזל טוב, "הידידים" האלו לא החליפו איתה שום מילה, שום תשומת לב בניגוד לאחרים. קהל האורחים נכח כ-חמישים איש, הם לא היו מוכרים לנו. בעלי השמחה קיבלו כל אורח בכזו חמימות, כרכרו סביב כל אחד ואחת, ואני ובעלי ישבנו מאובנים על הכיסא. אחזקתי מעמד רבע שעה, לאחר מכן הצעתי לבעלי שנעוף משם כי לא מתייחסים אלינו, הרגשתי לא רצוייה, דחוייה כעין אויר. בעל השמחה במקרה עמד ליד פתח הדלת, נפרד מאיתנו בלחיצת יד ואמר (סתם מתוך נימוס) "שמחתי שבאתם." גרוני נחנק מכאב איך אפשר להתעלם מאיתנו לחלוטין מבלי שעשינו להם כל רע, הרי שתי שניות קשה להחליף איתנו מילה? מדוע לאחרים כן? כי הם יותר מיוחסים? חברי ילדות? גם כך הרגשנו לא נעים בנוכחות זרים, אז הידידים אמורים לתת לנו הרגשה טובה, רצוייה. התעלמו מאיתנו לחלוטין. אגב, כל התקשורת שלי והידיד מסתכמת באמירת שלום, והיי, ובין בעלי יש לו תקשורת מאד טובה. הם גם לא יוזמים חברות למרות שאני יזמתי והם מתחמקים מלהתקרב למרות שגרים קרוב מאד אלינו. אולי מרגישים שאנו לא "ברמה" שלהם??? אולי.... זכותם.. , אך לא מקובל עלי שמזמינים אותנו לאירוע כאילו לצאת ידי חובה, מתוך נימוס, ולהתעלם מאיתנו לגמרי. החלטתי, להימנע מלהשתתף באירועים שלהם, וגם בחתונת ביתם שתיערך בקרוב, ולשלוח את בעלי לבד בלית ברירה למרות שלא נעים לו, אך מבין אותי. כך אולי יבינו בחתונה שנפגעתי, ברגע שלא יראו אותי באירועים שלהם, אולי זה יעשה משהו בנידון.
לגבי שאלותיך בפנייתי הקודמת: חלילה אין קנאה, אין תחרות, אך מרגישה מאד מתוסכלת שבעלי טיפוס מאד פתוח בחברה, יש לו חוכמת חיים ויתכן שאנשים יכולים להפיק ממנו תועלת ע"י כך - הם יותר מדברים איתו, משתפים אותו והוא תמיד גונב את ההצגה באירועים. אני יותר עצורה . אין לי שום קנאה, אך יש לי תסכול שקבוצת ידידים מסויימת מדברת רק איתו ואיתי כאילו עושים טובה שאומרים שלום. לכן, אם אני מאד מרירה , , מתוסכלת, מאוכזבת מהזוגות הספציפים האלו- מדוע אני חייבת לכבדם בשעה שאני בשבילם כמו בובה בחלון ראווה, ולבוא לאירועים שלהם????. אודה על תגובתך, ומצטערת על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
מנשה כהן27/05/2009שלום לך. אפשר בהחלט לחוש הזדהות אתך לגבי ההרגשה שמתעלמים ממך בצורה כה בוטה. גם השערות שלך שאולי אתם ,"לא ברמה" ולכן הם מתעלמים - אפשריות בהחלט. יש כאלה מצבים ביחסים בין אנשים. אפשר לא לבקרם עוד ולא יקרה דבר, אלא אם כן את מצפה מהם להכרה ולהערכה. אני שואל את עצמי [ואותך] למה זה ל כך מסעיר אותך? איך בעלך מגיב למצב? אני גם לא בטוח כלל שהם "יבינו" משהו אם לא תבואי לחתונה? נראה לי שעקרון ההדדיות צריך להתקיים באופן כלשהו ביחסים עם אנשים.
מקווה שתמצאי בדברי חומר למחשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניכור מצד ההורים בגיל מתבגרמיכל23/05/2009
זה אולי ישמע מצחיק שבגיל ארבעים הכל עולה החוצה.
העניין הוא שמהילדות חוויתי ניכור מצד ההורים שלי.
היום ברוך השם יש לי משפחה בריאה ואוהבת. בעל מקסים ושלושה ילדים נהדרים.
העניין הוא שמאד קשה לי לשחרר את החוויות הקשות שחוויתי בילדות מצד ההורים בפרט שגם עכשיו הם חיים לידי וממשיכים להתנהג בצורה מאד אגואיסטית. מאד דורשים לעצמם אך בעצמם לא יודעים לתת: תשומת לב, אמפטיה, התעניינות, אהבה.
אתמול היה ממש פיצוץ ושפכתי את הלב בבכי ובהתרסה מולם. זה כבר קרה מספר פעמים בעבר. הם כמובן מכחישים ולא יודעים בכלל על מה אני מדברת ומצד שני הבקשות הענייניות שלי שנהיה, למשל, יותר בקשר, שיגיעו לביקורים, שיאפשרו לי לבקר לא נפתרו והכל נשאר כרגיל. אחרי הפיצוץ אתמול נשארתי מרוקנת, מסמורטטת עצובה ואפילו באיזושהי קבלה שאומרת, זהו. הם כאלה. קבלי את זה ודי. בעלי אומר לי להתרכז במשפחה שלנו ובאהבתו חסרת הגבולות אלי. הם ממשיכים להצדיק את ההתנהגות שלהם בכל מיני שטויות ואני נשארת בתסכול שלי.
איך מתמודדים? למרות שאני בכל פעם מחדש מחליטה שאקבל את זה ואתרכז בטוב, אני כל פעם מחדש נפגעת, בוכה ומרגישה איום ונורא.
האם מוכרת תופעה כזו שבגילי הכל פתאום צף ונעשה ממש בלתי נסבל?
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל פתאום צף
מנשה כהן23/05/2009שלום לך. עניינים לא סגורים משלבים מוקדמים יותר בחיים יכולים כאילו "פתאם לצוף", לפעמים דוקא כשטוב. כאילו חלק "מוזנח" מבקש להופיע ולקבל טיפול-תשומת לב- עיבוד-תיקון-ניקוי-קבלה ועוד. הסיבה או המטרה של הנפש בפנים זה להגיע להשלמה כלשהי עם העבר. גיל 40, הוא מה שמכנים "אמצע החיים",זמן שתשומת הלב של אדם זזה ומשתנה מבחוץ פנימה או להיפך.
לגבי הוריך יתכן שהם "לא ראו אותך", את מי שאת, מה שאת צריכה,ודאגו לצרכים הפיסיים והציפיות של הסביבה. ראו אותך דרך העיניים שלהם. אם מעניין אותך הנושא תוכלי לקרוא מאמר שלי "כקול קורא במדבר". תמצאי בגוגל. אם יש עוד שאלות בנושא - אשמח להרחיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה חבל התשובה של מנשה נחתכה ורק חל
מיכל23/05/2009קה התפרסמה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתאום הכל צף ולא שקע
מנשה כהן23/05/2009שלום אביה
הנה התשובה שלי במלואה
נמצאת למעלה בתגובתי הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמאמר כקול קורא
מיכל23/05/2009מנשה היקר
קראתי את המאמר
ממש בכיתי
כל כך מדויק
כמובן שלא הכל הבנתי אבל רוב הדברים שהיו מובנים קלעו בול
אף פעם לא ייחסתי להורים שלי נרקיסיסטיות. כך או כך- אי היכולת שלי לתת הגדרה למה שהיה שם אינו משנה. הדינמיקה והתוצאות מתאימות לזה בול.
כל כך מקווה להתחזק ולחיות עם הפצע הזה בתוכי במינימום כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביה
מנשה כהן23/05/2009שלום לך. יופי שהתחברת-הבנת-השתחררת קצת. ההבנה - מרפאה, כנראה, וטוב להתעורר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדהות עם מיכל
ז'קלין30/11/2009אהיכל היתי שמחה אם תיצרי אתי קשר פשוט נראה לי שאנחנו חוות אותו הדבר והייתי שמחה לדבר עם מישהו שמבין על מה מדובר.לן מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודיכאוןסיגי22/05/2009
יש לי עוד שאלה האם סחרחורות חולשה ועייפות קשה נובעים גם ממצב של חרדה ומתח וכן גם כאבים בקיבה ובבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגי
מנשה כהן22/05/2009שלום לך. חולשה, סחרחורת, עייפות ותגובות גופניות שונות יכולים להיות ביטוי של חרדה. חרדה יכולה להתבטא במחשבות [דאגה, ביקורת,פחד], בהתנהגות [חוסר שקט, איפולסיביות או הסתגרות וכ'], ובגוף [התופעות שתארת] ובעיות שינה, זיכרון.. בכל תפקוד כמעט. צריך לטפל בזה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודיכאוןסיגי22/05/2009
לפני כחודש וחצי חוויתי טראומה מסויימת שגרמה לי לקשיי נשימה וכמעט חנק בעקבות מצב זה נכנסתי לפחדים וחרדות שזה יקרה לי שוב ומאז קשה לי לתפקד למרות שאני ממשיכה לעבוד ומנסה להתגבר על זה באמצעות התעמלות וצמחים שאני שותה קשה לי מאד זה הגיע למצב שאני ממש מדוכאת ובוכה המון מזה שאני לא יכולה לתפקד בחופשיות כי אני אדם מאד עצמאי ואוהב לטייל ופעילה מאד ועכשיו אני ממש מרותקת לפחד ולעיתים קרובות אני חווה התקפות חרדה בעיקר בסופר ובמקומות עמוסי אדם וכשזה קורה לי קשה לי לנשום יש לי דופק מהיר והרגשה שאני עומדת ליפול והכל מתחיל להיות לי מטושטש במצב כזה אני עוזבת מיד את האזור ולרוב זה נרגע לי אך אני מרגישה חולשה בגוף לאחר מכן וגם עייפות וכאבים במפתח הלב יש לציין כי עשיתי בדיקות והכל בסדר איך אני אצא מהמצב הזה בלי תרופות בבקשה
יש לציין כי כל הזמן באופן קבוע יש לי קשיי נשימה ולחץ על הסרעפת וצורך לקחת נשימות עמוקות לעיתים קרובות ותחושה של מועקה קשה.
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטראומה
מנשה כהן22/05/2009שלום לך. את מספרת על טראומה שעברת ומתארת תופעות של לחץ ומצוקה נפשית וגופנית שבאים בעקבות טראומה. מדוע לא להיעזר במומחה לטיפול במצבים כאלה? צמחים והתעמלות וכ' יכולים להקל - אבל הם לא יפתרו כנראה את הבעיה. אם צריכה עזרה בנושא - תכתבי או דברי איתי.
חבל להשאיר כך את המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודיכאון
סיגי22/05/2009איזו עזרה אני צריכה לקבל לדעתך? האם שיחות יעזרו או שאני צריכה גם טיפול תרופתי ובקשר לתרופות האם יש להם תופעות לוואי ועוד שאלה אם אני לא אטפל במצב האם הוא יכול להחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדה ודכאון
מנשה כהן22/05/2009מציע להתחיל פגישות עם פסיכולוג קליני, ובהמשך להחליט על הטיפול התרופתי המתאים. חושב שאין סיבה באמת שלא ללכת לטיפול. אני מניח שזה מה שאת צריכה כרגע, ושזה יעזור לשפר את המצב הרגשי שאת נמצאת בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לךשרה18/05/2009
ברצוני לשאול לדעתך אני אם חד הורית פלוס 2 מתבגרות יש לי חבר זה 8 שנים אינינו גרים יחד שלשום חגג את יום הולדתו וביקש ממני לישון אצלו יום חמישי עד מוצאי שבת הסכמתי מתוך זה שאינינו כמעט ביחד למרות שאף פעם לא עזבתי את בנותיי לישון לבד בליילה הלכתי אליו ביום הראשון והשני הכל הייה בסדר ביום השלישי שבת התעסק במחשב שלו ולא שם לב אליי בכלל ביקשתי שנצא לטיול ולא רצה טוב הייתי אצלו עד 8 בערב ואמרתי שאני צריכה ללכת הילדות לומדות מחר וייש לי מה לעשות כעס הלכתי ופגשתי את ביתי הגדולה והצעירה שהיו אצל חבר של הבת זה שנה עליתי אליההן לקחתי את הבת הצעירה והלכתי פתאום אני רואה את חברי ברחוב אומר לי הבן שלו קרא לו והייה חייב לרדת טוב ליווה אותנו לבית והלך למחרת התקשר ואמר שהייה במחשב כי לא הרגיש טוב ולא רצה לומר לי למרות שנראה לי בסדר גמור באותו ערב התקשר ורב איתי ואמר לי את הלכת לחבר של הבת כדי לראות אותו ולשכב איתו ומה פתאום את הולכת בלעדיי אנחנו זוג את יהלכת בלי לומר לי ואז הוסיף הלכת ממני ב8 רק הילדות חשובות לך נמאס לי מהן ותצאי עכשיו השעה הייתה 11 בליילה ,ולמה את לא יוצאת בבית שלך לא נמאס לך אצלי כן והמשיך לריב ואז בא אליי הביייתה ואמר לבת שלי הגדולה שאני מנסה לסכסך לה אם החבר ,אנחנו יחד הרבה שנים ולא ציפיתי ליחס מזלזל כזה מאד נפגעתי ממנו וכשצעק אצלי והילדות ישנו דיבר מגעיל ואז קמתי דחפתי אותו החוצה מהבית שלי כי לא יכולתי יותר לשמוע אני לא מבינה הוא דפוק אני בת 47 הוא בן 61 אני נראית טוב ממנו פי אלף ואני הייתי לו כל השנים נאמנה ואישה הכי טובה שייש והוא לוחץ שנגור יחד אצלו בבית ושלא אתחשב בדעות של בנותיי אני חשבתי כבר לעשות את הצעד אך היום גייליתי שאין לי למה ?ושוב מה דעתך על המצב ,לציין שבמשך השנים אינו מפרנס או עוזר לי כלכלית ואינו קונה מאומה לבנותיי התנחמתי בכך שהוא אדם טוב לא שותה ולא בוגד למיטב ידיעתי אך שכחתי כשציין היום ואמר לי יש טובות ממך זה פגע בי גם אני אוהבת אותו אך איני יודעת אם לשוחח להתפשר או לסיים הכל ,אגב בנותיי טוענות שהוא שקרן לא רוצות לגור איתו ולא סומכות עליו, טוב אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי כתבתי בבלבול כי אני נסערת סליח
שרה18/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרה
ד''ר קורין שחר18/05/2009הדבר החשוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא לברר בינך לבין עצמך מה הקשר הזה נותן לך, היכן הוא מיטיב עימך, היכן הוא דורש ממך לוותר על דברים שחשובים לך, ולנסות לדבר על כך עם בן זוגך ולעמוד על כך שיקשיב לך.
במידה והינך רואה שאיננו מוכן לשנות את צורת התנהגותו, עשי חשבון אם אכן כדאי לך להישאר בסוג קשר שכזה.
את מוזמנת לשוב ולשאול ואשמח לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 3.5 מגלה את עצמה...אפרת13/05/2009
שלום,
לא בטוחה שזהו הפורום הנכון...אנסה בכל זאת....
בתי בת 3.5 בזמן האחרון (כחודשיים) היא כל הזמן עם הידיים באיבר מינה. הבנתי שזה אוננות אצל ילדים.
דיברתי איתה על העניין. וידאתי שרק היא זו שנוגעת. הסברתי לה שזה בסדר אך רק לה מותר לגעת ולאף אחד אחר אסור. שזה שלה בלבד. הסברתי גם שמותר לה לגעת באיבר מינה רק בחדרה ורק במיטתה (כיוון שהייתה עושה זאת גם בגן וגם בסלון וכדומה...).
היא מאוד בוגרת והבינה ולאחר מספר שיחות קצרות היא אכן עושה זאת רק במיטתה.
העניין הוא שהיא הרבה פעמיים נרדמת באמצעות זה וכשהיא מתעוררת היא ישר נוגעת באיבר מינה ו"מתענגת" כך יותר מרבע שעה.
כשאני רואה זאת אני מנסה להסב את תשומת ליבה לדברים אחרים כמו לדוגמה (אמא תספר לך סיפור, אני רוצה לבוא לשכב לידך ונעשה אוהל וכדומה...) אבל היא לא מעוניינת וכמעט מבקשת שאצא מחדרה.
מה עושים?
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות אצל ילדים
ד''ר נורית מרכוס13/05/2009הי יקרה,
כפי שהבנת בעצמך, בתך מגלה פן חשוב של הווייתה. עשית את כל הדרוש כדי להגן עליה ולמנוע ממנה חיכוך מביך עם הסביבה. אני לא רואה צורך לעשות יותר מזה. הרי איננו רוצים להעביר לה מסר שחווייה מינית היא לא רצויה. אין צורך לנסות להסב את תשומת לבה לעיסוקים אחרים כשהיא בד' אמות לבדה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)