מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי מתבקשאני13/12/2008
הי עקב שנים של דיכדוך דיכאון והרבה חששות לגדול בכלל, התחלתי לפני קרוב לשנה טיפול פסיכולוגי במקביל לטיפול תרופתי(פרוזק), לא הפקתי עבורי הרבה תועלת ולפעמים אף נדמה שאולי נזק מסויים עבורי הוא ל"נבור" בעבר ולנסות להזכר ב ו כוחות וכלים לא הגעו כלל וכלל וכל ההשקעה שלי עבורי הוא לקבל כלים ולהתחזק וזה לא קורה או קרה , ולכן החלטתי שעליי לשנות שיטה שאולי קיימת דרך שיותר מתאימה לי שהוא יותר מייעצת ויותר פרקטית ונותנת כלים להתמודד מאשר מה שאני עודה כרגע אה שאלתי האם בבקשה תוכלו להמליץ לי על שיטה של טיפול שהוא גם פרקטי ונותן כלים וגם שיחה אך לא נבירה בעבר שעבר.... ודבר נוסף הפרידה מן הפסיכולוג - איך היא קורת? אני לפני כשבועיים שלושה העלתי באוזניו את ההרגשה שלי והקושי שלי להפיק תועלת וכתוצאה מכך הפחתתי את הפגישות שלנו לפעם בשבוע מתדירות של פעמים, אך גיבשתי החלטה עם עצמי להפסיק לגמרי ללכת אליו , וקבעתי איתו בקרוב פגישה ובה אני רוצה שנפרד- זא. מבחינתי תהיה זו הפגישה האחרונה בינינו- היש צורך להתריע על כך מראש עוד לפני בואי ? או אין כל שוני בעצם... תודה חשוב לי מחוסר נסיוני בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
ד''ר קורין שחר14/12/2008במידה ואינך חש שינוי לאחר קרוב לשנה בטיפול שאתה נמצא בו, בהחלט יהיה נכון לחפש אלטרנטיבה.
מדבריך אני מבינה שבטיפול הנוכחי יש דגש על דיבור שלך תוך הכוונה, יותר מאשר, כפי שהבהרת, מתן ייעוץ וכלים.
נראה לי שכל מי שעוסק בפסיכולוגיה הוליסטית או מאמץ שיטות הוליסטיות לטיפול שהוא נותן, יענה על הצורך שאתה מביע כאן.
פסיכולוגים רבים מנסים היום לתת כלים להתמודדות בקשיים של המטופל בזמן הווה, אך תמיד קיים הצורך להבין מה גרם לאותם קשיים, ממך אני מבינה שהטיפול נשאר עדיין בשלב הזה.
על כל פנים, נראה לי שטיפול יותר אינטראקטיבי יענה יותר על צרכיך העכשווים.
לגבי פרידה מהמטפל העכשווי, בהחלט תוכל לעשות זאת בפגישה הבאה בינכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לטיפול פסיכולוגי הוליסטי
ד''ר נורית מרכוס14/12/2008
מתסכל להיות זמן ממושך בטיפול ולהרגיש שלא קרו דברים. למרות זאת יתכן שממרחק של זמן ולאחר שתעשה עוד טיפול המשך יניב הכל ביחד את התוצאות המיוחלות.
אשר למטפל שלך – יתכן שתוכל להפיק עוד משהו חשוב לעצמך אם תקדיש עוד פגישה או שתיים להסתכלות משותפת על הקשר שנוצר ביניכם, הרגשות שלך כלפיו ושלו כלפיך, תוכל לבטא את אשר בלבך וגם להקשיב לו.
יש לטיפול אחר – יש את מגוון הטיפולים באומנויות כמו פסיכודרמה, טיפול בתנועה, באומנות פלסטית, במוסיקה, ויש את הפסיכולוגיה הקצת אחרת שעליה אתה מוזמן לקרוא באתר שלנו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמתעניינת10/12/2008
ברור לי שאיכות חיי נקבעת גם על פי הפרשנות שאני נותנת למציאות. אין לי תלונות רבות למציאות חיי אם כי אני תמיד שואפת לשפר אותם עוד ועוד. לעיתים כנראה יותר מכפי יכולתי וזה גורם לי תסכול. איזה תרגול מחשבתי תוכלו לתת לי בנקודה זו? תודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגול מחשבתי
מנשה כהן11/12/2008שלום לך
אם הבנתי נכון את דברייך, נאמר שאת מחפשת את שביל הזהב בין האידיאל הפנימי שאת רואה לנגד עינייך לבין האילוצים, הגבולות והמגבלות בל מצב נתון, יום מסויים, ידע זמין באותה עת, תמיכה ודיאלוג שמצויים או אינם מצויים באותה עת.
בעצם את נמצאת בו מבלי לדעת זאת. כשאת מגיעה לגבול [אין כוח, נגמר היום, המזומנים בארנק וכ] את נעצרת או הולכת לישון וכך הלאה. אם תצרפי את המודעות ותשומת הלב למה שקורה - תתווסף למידה לגבי הגבולות. זהו מעין תרגול. למשל, ביום אתמול הצבתי יתר מדי משימות וגם קרו אולי דברים לא מתוכננים. איך אני מתארגנת מחר באופן גמיש ונינוח יותר?
אפשר גם ללמוד בהדרגה לוותר על פרפקשניזם כדי להרוויח נינוחות ושקט נפשי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתבוננות
ד''ר נורית מרכוס11/12/2008נשמע שיש לך עניין לעשות עבודה עם עצמך. זה כבר הרבה מאד. נסי לארגן לעצמך זמן קצוב כל יום או מתי שאפשר – שבי בנוחות והקשיבי לנשימה והתבונני קצת על תחושות הגוף שלך, על רגשות, על מחשבות ועל אמונות שלך שעולות. ואם מתאים לך שבי ותרשמי אחר כך מה עלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדרור07/12/2008
שלום רב, שאלתי לא קשורה לפורום, אבל אולי תוכלו לעזור לי מתוקף מומחיותכם: יש לי בת זוג כבר שנתיים. מאז ומעולם היא לא אהבה סקס, אבל לאחרונה אנו שוכבים רק אחת לשבועיים. היא טוענת שאין לה מה לעשות ואין לה חשק מיני והיא לא רוצה או מרגישה שהיא צריכה טיפול. לי זה מאוד קשה, מאחר שאני מאוד אוהב סקס. מה עלי לעשות? לגמור? לבגוד? למות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרור
ד''ר קורין שחר08/12/2008יש לי מספר שאלות אליך:
אם מאז ומעולם היא לא אהבה סקס, כדבריך, מדוע קשרת איתה קשר אם זה מפריע לך?
כשמדברים על סקס, חשוב מאד לדעת מה אתה כולל במונח הזה. כיצד אתה ניגש לאישה? מה אתה מצפה ממנה? מה אתה עושה מבחינתך שהיא תרגיש כפי שהיא אמורה להרגיש בסיטואציה שכזאת?
אישה שבריאה בגופה ומודעת לנשיותה, אמורה ליהנות מסקס, אבל, על הגבר לספק עבורה את צרכיה המיוחדים לה, על מנת שתוכל ליהנות.
האם שאלת אותה פעם מדוע אינה נהנית?
האם שאלת אותה פעם מה אתה יכול לעשות עבורה על מנת שתהנה?
האם אתה נמצא איתה בתקשורת טובה שיכולה להביא לבירור כל השאלות האלו?
להעמיד שאלה כפי שעשית: היא לא אוהבת סקס, מראה שאתה מטיל עליה את כל האחריות, ומעצמך אתה נוטל אותה לחלוטין.
יש אמרה מפורסמת: אין אישה שלא אוהבת סקס, יש גבר שלא יודע לגרום לכך שתאהב זאת איתו.
בלי לקבל מידע נוסף, כזה העונה על שאלותיי ששאלתי כאן, אין כל אפשרות לייעץ לך.
והפסקה האחרונה שלך על מה עליך לעשות (לגמור? לבגוד? למות?), נראית לי כמחזקת ביותר את הנחתי שאתה תולה הכל בחברתך ומאשים אותה על יחסה אל הקטע האינטימי ביניכם ולא מוכן לנסות ולהבין עד כמה זה תלוי בך ובגישתך אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין כביטוי לאיכות הקשר
ד''ר נורית מרכוס11/12/2008קשיים במין בדרך כלל מבטאים קשיים בקשר. אני מרגישה שמשהו ביניכם תקוע ויחד עם זה נראה שחשוב לכם להישאר ביחד.
אז אולי שווה להעיז ולהציע גם לחברה לנסות להעיז לבטא – כל אחד מכם – איך הוא מרגיש ומה עובר עליו בחברות שלכם וגם לגבי מין. כדי לשתף צריך שכל אחד מכם ינסה להיכנס לנעלים של השני כדי להבין אותו כשהוא משתף. כך תוכלו אולי להתחיל לפתח חברות אמיתית ביניכם.
ואם שניכם לא למדתם תקשורת מקרבת – אולי עכשיו נוצרה ההזדמנות לפנות לייעוץ/טיפול שיעזור לכם להתפתח כל אחד בשביל עצמו ולמען ה"ביחד".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינב02/12/2008
שלום רב, אני בת 28 בשבוע ה-36 להריון ,נוטלת כדור בשם סרוקסט מזה שנים. במשך שישה חודשים של ההריון הפחתתי למינון של חצי כדור והרגשתי נהדר לקראת החודש השביעי החלו סיפטומים של חרדה שלא ניתן לתארם במילים (משהו מפחיד). התייעצתי עם הפסכיאטר שלי והוא המליץ להעלות את המינון לכדור שלם(20 מ"כ). שאלתי היא האם תופעות של חרדה מתגברות לקראת הלידה עצמה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה נפשית ללידה ולהורות
ד''ר נורית מרכוס03/12/2008הריון הינו תקופה של שינויים גדולים ומרובים. שינויים מרגשים ביותר של היווצרות חיים חדשים אך גם שינויים גופניים, קשיים גופניים, חששות מהלידה עצמה, חששות מהאחריות של אמהות, פחד מאובדן העצמיות כשיצור קטן וחסר אונים נהיה תלוי בך לחלוטין. יתכן שאת מצפה מעצמך להיות מאושרת מההריון, ולא די פתוחה בפני עצמך לגבי כל החששות הללו החבויים בפנים.
אני מציעה שמעבר להרגעה התרופתית תמצאי מטפל שאותו תוכלי לשתף בפתיחות בכל התחושות המבלבלות המתעוררות – כדי שתהיי מוכנה יותר נפשית ללידה ולגידול התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהניר29/11/2008
שלום רב, אני בחור אחרי צבא, בשנתיים האחרונות אני סובל מאקנה קלה בפנים, יכול להיות שנכנסתי לאיזהשהוא דכאון בעקבות זה, באופן בלתי מודע בכלל והייתי בנאדם טיפה כבוי וחשוך, עכשיו אני מתחיל לפקוח עיניים ולחשוב כמה חבל שהייתי במצב הזה. אני מתחיל לשאוף לחיוביות ואופטימיות ,מה שלא הייתי אז, למרות שאני עדיין סובל מהאקנה. יש סוג של טיפול שעשוי לעזור בי ולתמוך ולהוציאני לחלוטין מהמצב הזה? אני מתחיל בעצמי לראות שאני רוצה לעשות שינוי.. אני חושב שחיזוק הבטחון העצמי שלי גם לא יזיק.. האם ניתן לבדוק אם הייתי/עדיין אני בדכאון אם בכלל? אשמח אם אקבל מענה לסוג טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניר שלום
ד''ר קורין שחר01/12/2008התחלת בעבודה בכוחות עצמך.
נראה לי שאינך זקוק לתשובה או לידיעה האם היית בדיכאון, אלא לחפש מקום שבו, בדיוק כפי שכתבת, תוכל לערוך את אותו שינוי שאתה חש צורך בו.
לא נראה לי שסוג מסיים של טיפול הוא המשנה, אלא עצם זה שתיעזר באדם מיומן שידע להקנות לך כלים כיצד להגיע למקום אליו אתה שואף.
לדעתי, כדאי שתבחר בסוג טיפול שייראה לך מסקרן (עבור על רשימת טיפולים המצוינים גם באתר זה וגם בהרבה אתרים אחרים ברשת), דבר שיביא אותך לרצות להמשיך בו ולא רק להתחיל בו.
מקווה שעזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון25/11/2008
שלום הייתי רוצה לדעת מהו דיכאון פסיכוטי ואיך מחלימים ממנו אם בכלל, כמו כן הייתי רוצה לדעת איך יכול אדם לזהות שהוא פסיכוטי? כמה זמן יכול להימשך התקף פסיכוטי ואיך יודעים שהוא נגמר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר קורין שחר01/12/2008חומר מקצועי על כך קיים בהמון אתרים ברשת.
אבל לי נראה שיותר מתאים עבורך להתקשר עם אדם מקצועי ולברר בעזרתו את כל השאלות ששאלת כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאפרת22/11/2008
אנחנו חמישה אחים, אבי בוקר אחד פנה לבית של אחות מסויימת וקפץ ממרפסת דירתה אל מותו. שאלתי היא, איזו סיבה מסויימת יכולה להיות שבחר דווקא לעשות זאת מהבית שלה. יש לציין שזה קרה בעקבות ארוע מוחי שגרם לו לשיתוק חלקי והוא כאדם מאוד חזק ועצמאי לא יכל לסבול תלות . אודה לכם אם תפענחו לי זאת, האם בד"כ מתוך אהבה או מתוך שנאה בוחרים בביתו של אדם מסויים לעשות את האקט הנורא הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
מנשה כהן23/11/2008שלום לך
מצער כל כך מה שקרה ואיך שקרה
מי ידע צפונות ליבו של אביך
הכל השערות וניחושים
יש לי שתי מחשבות בנושא
א. אביך עבר פגיעה מוחית. זה אומר שהשיפוט שלו יכול להיפגע. לא יודע כמובן את חומרת וסוג הפגיעה. אבל פגיעות מוחיות יוצרות תופעות לא צפויות בכלל. לפעמים התקפי זעם, או ניתוקים שונים
ב. אפשר להתבונן ברגשות שלכם כלפי אביכם. מה כל אחת הרגישה כלפיו? מה כל אחד מרגיש/ושב שאבא הרגיש אליו.
אולי תעלו זכרונות אישיים של הקשר איתו, מתוך עמדה שהסיבה המדוייקת אינה עד כדי כך חשובה שתפריע לכם להיות בכאן ועכשיו מתוך הבנה שיש הרבה בלתי ידוע והנסתר רב על הגלוי
פשוט לפעמים לא יודעים
אפשר לנסות לפתח חמלה כלפיו וכלפי עצמכם
ועל מצבים כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל וכעס
ד''ר נורית מרכוס24/11/2008אני מרגישה צורך להביע את השתתפותי בכאב ובזעזוע שעברו עליכם.
אנשים מתנהגים לעתים באופן שקשה להבין מבחוץ.
נראה לי שהרבה יותר חשוב מלהבין את אביכם כרגע יהיה לאפשר ביטוי לסערת הנפש שעוברת עליכם ולנחם זה את זה. גם לגבי האבל וגם לגבי המעשה שהוא אכזרי כלפיכם.
אולי הארוע הנורא הזה יכול לאפשר מפגש קרוב ותמיכה הדדית ביניכם. אם כן - זה יכול לתת הקלה ולאפשר עיכול ועיבוד של האבל הקשה ואולי גם שיתוף וקרבה ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרסונליזציהבחור21/11/2008
יום שני הזה הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שיש לי דפרסונליזציה מאז שזה התחיל אני חי בחרדה תמידית חרדה גדולה מאוד ואני לא משדר לסובבים שלי קרבה והם רואים את זה כסנוביות כאילו אני לא רוצה אותם אני נורא משעעמם והמצב רוח שלי במינוס ככה שלאף אחד לא אכפת ממני אני חי לבד עם חרדה ומחשבות שליליות (בבקשה אל תגידו לי לקחת תרופות נוגדי דיכאון או חרדה כי זה לא ירפא אותי מהדפרסונליזציה ) אני מרגיש נורא מיותר בכל מקום שאני נמצא בו ואני רוצה לדעת מה הסיכוים שאני אצא מהדפרסונליזציה (אני בן 18) מאוד לא נוח לי עם עצמי ואפשר לראות את זה עלי אין לי מינימום של אהבה עצמית ובטחון עצמי וכבוד עצמי מה שגורם לכך שאני נורא מפחד מאנשים אולי יצחקו עלי ולדעתי באמת שיש על מה לצחוק כי אני מתנהג בצורה מוזרה , כמה זמן זה ימשך ? ישנה אפשרות לדעת ? מה אני צריך לעשות ? יש אפשרות שכל החיים אסבול מזה? האם בשביל שיבינו אותי אני צריך להסביר לכולם מה זה "דפרסונליזציה" ולהסביר לכולם שאני חולה נפש? אני מחפש קצת הכוונה מבעלי נסיון כמוכם כי אני אבוד לגמרי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחור יקר
ד''ר קורין שחר21/11/2008שלום לך
חסרים כמה פרטים חשובים בסיפורך.
1. מאיזה תחום הרופא שעשה את האבחנה?
2. מה הייתה ההמלצה שלו לטיפול?
3. איזה טיפול אתה כבר מקבל?
לפני הכל, בלי קשר לתשובותיך לשאלות לעיל, אין ספק בכלל שאתה צריך טיפול נפשי תומך מיידי. אינך יכול להתמודד לבד בתופעות שציינת.
אינני יודעת על סמך מה קבע הרופא את שקבע, אבל אין ספק שהדימוי העצמי והביטחון העצמי שלך זקוקים לחיזוק ותמיכה רצינית ויסודית.
אין שום סיבה בעולם שתתחיל להסביר לסובבים אותך על מצבך הנפשי. יש צורך עצום בכך שתקבל כל עזרה אפשרית (מקצועית) על מנת לחזק את החשיבה העצמית שלך על עצמך.
מדבריך, כפי שאני מתרשמת, יש בך אישיות נהדרת שמכוסה בחרדות ובדיכוי עצמי קשים, אשר, סביר להניח, נוצרו בשל אירועים או מצבים בחייך (ואתה עדיין צעיר מאד גם היום), וטיפול שייגע בנקודות ההן, בתחילת חייך, בהתנהגות כלפיך מאלה שגידלו וסבבו אותך בילדותך, יעזרו לך מאד לעשות הבחנה היכן נמצאת האישיות האמיתית שלך, לעומת הגורמים שהשפיעו עליה לבוא לביטויה העכשווי, כפי שאתה מדווח בפנייתך.
אני רוצה לחזק אותך, ולומר לך שאבחנה רפואית איננה אמורה לקבוע גורל. לעיתים היא גם מונעת מאתנו מלפעול במקומות הנכונים על מנת לעזור לעצמנו.
לגבי סוג הטיפול, במידה ואתה מקבל כדורים או אינך מקבל, חשוב מאד שתחפש טיפול תומך שיחתי, בין אצל פסיכולוג, בין אם מטפל באחת השיטות המצוינות בפורום זה. מה שחשוב הוא שתרגיש חיבור אל אותו מטפל ושיש ביכולתו להבינך ולעזור לך.
בהמון הצלחה והייתי שמחה מאד לשמוע ממך שאכן פנית לטיפול נפשי שעוזר לך להתמודד וגורם לך להיטיב את תחושתך הפנימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני19/11/2008
אני יוצא עם מישהי כבר חצי שנה ויש לי בעיה: אני כל הזמן חם ואוהב, שולח הודעות SMS, אומר לה שהיא מדהימה, מושלמת, הכי יפה בעולם וכדומה, והיא ממש לא, היא הרבה יותר קרה. בדרך כלל כשאני אומר לה את הדברים האלו היא אומרת תודה! במקום להגיד בחזרה דברים טובים. אפשר לקבל המלצות מה כדאי לי לעשות? לגמור איתה, לדבר איתה על זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור כנה
ד''ר נורית מרכוס19/11/2008אני מהרהרת ותוהה מי אתה, מה מחזיק אותך בקשר שנשמע מכאיב ומתסכל, ומה מונע ממך לפתוח את הדברים אתה. אולי זוהי אחת ההזדמנויות בחיים לנסות להתנסות בתקשורת כנה. קשה לך עם מי שהיא ואתה שותק, ואולי גם קשה לה עם מי שאתה והיא שותקת. כנות, גם אם היא כואבת, היא התרופה היחידה שיכולה לאפשר לקשר של אהבה להתפתח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר קורין שחר21/11/2008השאלה הראשונה החשובה היא מדוע אתה נמצא איתה? ואם התשובה היא, מכיוון שאתה חש אליה אהבה, אזי הרגשות שלך אליה קיימים בגללך, לא בגללה (אם כי בשל היותה היא, כמובן).
כעת נשאלת השאלה מדוע זה מה שמפריע לך בקשר הזה? ואם כך הוא מתחילתו וזה כל כך מפריע לך, מדוע המשכת בו?
ומצד האחר, אם היא כל כך קרה, לטענתך, מה מחזיק אותה בקשר איתך?
לי נראה שאתה אומר לה את כל אותם דברים בתקווה לקבל ממנה חיזוקים, וזה מובן ואנושי. השאלה היא עד כמה התקשורת ביניכם תקינה, עד כמה אתה מחזיק בבטן דברים נוספים עליה ולא מעז לברר איתה בדיבור ישיר.
קשר בלי תקשורת פתוחה, תמיד הוא לוקה בחסר ובאי הבנות.
עצתי, התחל לנהל איתה שיחות ביתר ביטחון עצמי, אל תתקיף, הבע את רגשותיך (זה חסר לי שאינך אומרת לי מילים חמות..), תן לה להבין שאתה אוהב אותה אבל חשוב לך גם להרגיש נאהב.
ומאידך, ברר היטב עם עצמך מדוע אתה נמצא במערכת שאתה חש בה נותן הרבה מעבר למה שאתה מקבל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-אי יכולת לעמוד על שליעילום שם12/11/2008
שאלה אני יוצא מדי פעם עם נשים למטרות נישואין אבל קשה לי מאד להיפרד מהם כאשר המראה החיצוני שלהם לא מוצא חן בעני ואז נגרמת תופעה עצובה -שבה אני מושך את הקשר פתאום בורח לה בגלל שאני לא באמת מסוגל להתקרב לאישה של נראית יפה בעיני למה לא נעים לי לחתוך ישר בגלל מראה חיצוני? ולחילופין אם זה לא כל כך חשוב לי-עובדה שאני לא חותך אותם ישר- אז למ בסוף זה כן חשוב לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ד''ר קורין שחר12/11/2008האם אתה בטוח שזו הסיבה שאתה בורח?
אולי אתה מחפש סיבה להימלט ממחויבות?
אולי אתה מחליט בלא מודע שלך שהחיצוניות שלה לא תמצא חן בעיניך?
חשבת פעם מהי חיצוניות שמוצאת חן בעיניך? האם עד כה לא קרה לך ולו פעם אחת שנפגשת עם מי שהחיצונות שלה כן מצאה חן בעיניך? ואם היה כך, מה הסיבה שלא המשכת באותו קשר?
אין ספק שגורם החיצונות הוא גורם חשוב מאד בהיקשרות ראשונית. אבל זו פונקציה אחת מיני רבות. האם רק חיצוניות חשובה לך? והאם אתה מצאת חן בעיני כל אותן שסיפרת עליהן כאן?
עצם זה שאינך חותך ישר איננו מלמד בהכרח על כך שאין בך את הכוח להתמודד עם החיצוניות של האישה, כי כפי שאמרתי למעלה, החיצוניות קובעת בדקות הראשונות של המפגש. לאחר מכן נכנסים גורמים נוספים שאין טעם למנותם.
לי נראה שיש לך בעיה בסיסית ביצירת קשר אמיתי, ולכן אתה מחפש לך מסלולי הימלטות.
ובינינו.. זה בוגר להיעלם? לפני הכל, נסה לעבוד על היכולת שלך להתמודד עם סיום קשר בצורה הוגנת ובוגרת. בדיוק כפי שאתה היית רוצה שינהגו בך.
היה רצוי שתשאל את עצמך את כל השאלות שהעליתי כאן, בלי לברוח מהתשובות. יכול מאד להיות שתקבל מהן את התשובה לשאלה שהפנית כאן בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה להעזר באיש מקצוע
ד''ר נורית מרכוס16/11/2008אתה עובר מצבים מאד קשים בפגישות אלו. ד"ר קורין שחר העלתה שאלות נוקבות וחשובות, אבל נראה לי שבלתי אפשרי לאדם לברר שאלות אלו בינו לבין עצמו. רק שיחה טיפולית מתמשכת עם איש מקצוע מבין ותומך או בתוך קבוצה טיפולית יכולה לעזור לך ללבן את השאלות, להבין מה עיקר ומה טפל, לטפל בקשיים שלך ולנוע הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי אנשים וסוגי טיפולים בקשה להסברl09/11/2008
כשיש לבן אדם הפרעה בעקבות כל סיבה, גנטית או סיבתית או אחרת ויש לו נגישות לפסיכולוג, הוא זכאי למודעות לאבחנה נכונה של ההפרעה ולטיפול מתאים, לאמפטיה ולסבלנות. לעומת זאת, כאשר אין לבן אדם נגישות לפסיכולוג או למישהו מתאים אחר, ויש לו הפרעה כנ"ל, הוא על פי חוק ובקלות עלול לקבל בכפיהאבחנה לא נכונה עם מודעות לסמפטומים בלבד, וטטיפול לא מתאים, ללא אמפטיה וללא סבלנות. אולי תוכל להסביר לי. חוץ מזה ובלי קשר ישיר מצאתי משהו שמגדיר בבהירות תופעה מטרידה שפגעה בי אישית, ואולי תוכלי להסביר לי: מוסף "הארץ" הקדיש החודש כתבת שער לקבוצה קטנה של פסיכולוגים 'מורדים', הנאבקים נגד הממסד הפסיכולוגי, ומוחים נגד הטיפול הפסיכולוגי הדינאמי, כלומר שיחתי. סוג זה של טיפול נמשך לאורך זמן ומטרתו להבין את העולם הרגשי של המטופל וכך לשנות את תפיסת העולם שלו, את האופן בו הוא מרגיש עם עצמו וכתוצאה מכך את ההתמודדות שלו עם החיים – זוגיות, הורות, קריירה ועוד. ובכן, על מה כל המהומה? עולם הטיפול הפסיכולוגי נחלק לשתי אסכולות מרכזיות. הראשונה, שאכן שורשיה המקוריים הם בני מאה שנה בערך ומתחילים מהתיאוריה של זיגמונד פרויד על עולמו הנפשי של האדם. הטיפול הדינאמי נמשך לאורך זמן, מתמקד בשיחות וביחסים בין המטפל למטופל. אין בטיפול הזה שיעורי בית, אין הוראות שהמטפל נותן למטופל וכל מהלך הריפוי מתפתח לאט לאט. המטפל לוקח את הזמן להכיר את המטופל, והכל לפי התנהגותו בתוך הקשר – הדברים שהוא בוחר לספר למטפל, ההתנהגות שלו כלפי המטפל. המטפל נותן למטופל הזדמנות אחרת וחדשה לחוות יחסים של אמון ובטחון, יש ביטוי גלוי וישיר של מה שהמטופל מרגיש כלפי המטפל וכלפי עצמו, דבר שרבים מאיתנו לא עשו מעולם, לא בתוך יחסי קרבה, וגם לא בינינו לבין עצמנו. מדובר על שיקום וריפוי מעמיק של הנפש, הכרה הדרגתית ואינטימית של מה שמעסיק אותנו ומניע אותנו באמת. האם עמוק בפנים אני לא אוהב את עצמי? אולי אני מתנהגת בתוך יחסים כאילו שאני חפץ, ואף פעם לא באמת דואגת לעצמי? כדי לגלות ולרפא תפיסות קשות ומכאיבות כאלה, לוקח זמן, אבל הריפוי יהיה עמוק וקבוע. זו האסכולה הראשונה, של הטיפול הצולל עמוק לעולם הנפש- הטיפול הדינאמי באמצעות שיחות. על המורדים האסכולה השנייה – של המורדים - היא פחות או יותר הפוכה. היא טוענת שהבעיות המשמעותיות שאנשים סובלים מהן, הן גלויות, ואם נטפל בהן, נוכל לעשות את זה בזמן קצר, למדוד את התוצאות של הטיפול ולעמוד במחויבות שלנו, לעזור למטופל להשיג הקלה ממשית וברורה. רבים מבני האדם אינם רוצים ואינם זקוקים לצלול למעמקי הנפש, והתהליך הזה לא מוביל אותם לשום מקום טוב, בודאי לא לריפוי. אדם שפוחד לדבר מול קהל, שמתבייש לגשת לבחורה ולהתחיל אתה, יכול ללמוד לעשות זאת. זהו תהליך למידה מאוד שיטתי ואם התנהגותו וחשיבתו תשתנה, גם חייו ישתנו. מדובר בטיפול הנקרא קוגניטיבי-התנהגותי. הוא משנה את צורת החשיבה ואת דפוסי ההתנהגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעד, נגד, בעד...
מנשה כהן09/11/2008
שלום
המחלוקת שתארת היא מהדורה חדשה של מחלוקת עתיקה בין הפסיואנליזה לבהביוריזם. בינתיים השתנו הרבה דברים וגם הגישה ההתנהגותית השתכללה.
הדגש בגישה ההתהגותית הוא על החשיבה המודעת, בעוד שהפסיכואנליזה מדברת על השפעות של התת-מודע על ההתנהגות. זה שהמחלוקת התאורטית הופכת למלחמת עקרונית - זהו טבע האדם.
יתכן שהויכוח - ואולי מלחמה - בין הגישות הוא על השאלה מה פסיכולוג צריך ללמוד ולדעת כדי להיות מטפל. .
אולי נסי להציג שאלה ספציפית לגבי מה שמעסיק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי05/11/2008
אני אדם מאוד עצבני לאחרונה אני שומע רבות על מדיטציה, אבל האמת אני דיי מפקפק בזה. אני אדם מאוד רציונאלי, ואני לא יודע כמה מדיטציה שעשיתי בבוקר תרגיע אותי בלילה? יש לכם אולי משפט או שניים כדי לשכנע אותי להכנס לתחום ? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרמי
ד''ר קורין שחר06/11/2008אתה מתכוון לומר שאתה אדם מאד לא רגוע. מדיטציה מטרתה לנתק אותנו מהסביבה ומהשפעותיה ולהיכנס לתוך עולמנו הפנימי.
עצם הניסיון הזה לבדו יכול לעזור לך לא להיות תלוי כל כך במה שהסביבה גורמת לך. או יותר נכון, באי יכולתך להינתק ממה שנראה לך שהסביבה גורמת לך.
תוך תרגול המדיטציה יתכן ותיווכח עד כמה אינך מכיר את עצמך, ועד כמה יש ביכולתך לשנות את הרגישויות שלך המפריעות לך כיום.
אין קשר בין היותך אדם רציונאלי לבין יכולתך להפעיל גם תחומים אחרים הקיימים בתוכך.
אני ממליצה לך לנסות, הרי ללא ניסיון לא תוכל לדעת אם מדיטציה בבוקר תרגיע אותך בלילה.
ועוד חומר למחשבה: יש לך אפשרות לשים את האצבע על מה מביא אותך לאותן תחושות? אולי דווקא מה שקיים אצלך בפנים הוא מה שגורם לך לאותו חוסר שקט ורגישות?
מקווה שנתתי לך כיוון, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדיטציה
מנשה כהן09/11/2008שלום רמי
רק להוסיף הערה שתיים על הדברים של קורין
מדיטציה היא עניין רציונלי באותו מובן שאדם שומר על כושר והגיינה גופנית
וזה גם עניין של תרגול, כמו כל דבר אחר שלומדים.
מצאתי מאמר עכשווי בנושא שמדבר על הוכחות מדעיות לכך שמדיטציה "היא הדרך להשגת אושר". מצא את הירחון "חיים אחרים" של נובמבר 2008, גיליון 146, ותקרא. מניח שיעניין אותך ויעודד אותך לתרגל מדיטציה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק02/11/2008
היי לפני כמה שנים עברתי טראומה קשה בגלל פסיכופט (מבוגר) שתפס אותי אחרי בית ספר וניסה להרוג אותי הוא אמר לי כל מיני דברים הזויים כמו : "למה צרחת עליי?! אתה צרחת עליי!!" והתחיל להרביץ לי מכות רצח הצלחתי לברוח דרך הדלת האחורית של הבניין בזמן שהוא רדף אחריי עד הבית. בקושי הצלחתי להימלט ומאז אני בטראומה קשה לא רק מזה ,אלה גם ממה שבא אחרי זה בבית ספר\ תיכון. כל החיים שלי נהרסו , האופי הטוב והחזק שהיה לי נהרס, ילדים מסכנים שהיו מתחתיי ניצלו את ההזדמנות וטיפסו עליי וכל יום אני חושב מה אני אעשה להם כשאצא מזה . אני עובר טיפול אבל הוא לא עוזר, אני במצב נואש, כל היום אני בדיכאון וחרדות מרוב הדברים, מבחינה נפשית חזרתי לגיל 3 , כולם נראים גדולים למרות שהם יותר נמוכים וחלשים ממני. אשמח לקבל עצות לטיפול אלטרנטיבי מכיוון ששום טיפול אחר לא עזר לי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
מנשה כהן03/11/2008שלום לך
חושב שהצלחת להעביר את הכאב והסבל שלך בעקבות האירוע הטראומטי. אירוע כזה יכול לפגוע בנפש, בגוף, וברוח של מי שנפגע. מערער משהו בשלמות וב"חיבור" בין רגש-מחשבה-מעשה ופוגע בתפקוד. טיפול נפשי דרך שיחות יכול שלא להספיק במצב זה. יש טכניקות ושיטות טיפול ממוקדות- גוף שיכולות לעזור ולהשלים את השיחות והקשר הטיפולי שלך.
בדוק באינטרנט
SE
EMDR
EFT
TBT
חזור אלי אם יהיה צורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותניר29/10/2008
שלום רב, אני בחור אחרי צבא, ולאחרונה אני מתחבט בכל מיני שאלות על מה יהיה בעוד מספר שנים, איזה מקצוע אלמד, "מה אעשה בחיים", במה אעבוד, אישה, משפחה, ילדים, ושאלות מן הסוג הזה. מה עצתך עבורי? מה עלי לעשות? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניר
ד''ר קורין שחר29/10/2008שלום לך..
בעצם מה שאתה מחפש הוא להבין מי אתה ומה ייתן לך בחייך סיפוק ושמחה.
סיימת כעת מערכת מאד ברורה שבה החוקים הם נוקשים וידועים מראש, דבר שהוריד ממך במידה רבה את הצורך להתלבט ולהחליט החלטות שתקבענה את עתידך.
מה שלדעתי אתה צריך הוא לחפש מקום שדרכו ובעזרתו תלמד על עצמך. מה שנקרא "מודעות עצמית".
ישנן המון מסגרות שעוסקות בכך, אך תחילה יש ביכולתך לקרוא חומר בנושא (יש על כך ספרות עניפה גם בספרים וגם באינטרנט), ולהבין דרכו מהי מודעות, מה נזקק אדם על מנת לשאוף להגיע אליה ולאחר מכן יהיה לך קל בהרבה לדעת, מהי המסגרת המתאימה לך ללמוד דרכה ובעזרתה, ולהגיע לכל אותן תשובות שאתה שואל את עצמך היום.
עצם שאלתך מראה בבירור שאתה אחד שמוכן ללמוד ולהתנסות, וזה בלבד כבר מלמד על יכולתך להצליח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי מלים נוספות:
ד''ר נורית מרכוס30/10/2008בהשלמה לתשובה המקיפה שקיבלת מד"ר קורין שחר אני רוצה לחדד כי אתה ניצב עכשיו אולי לראשונה בחייך במצב שאינו מובנה מבחוץ. להרבה מאד צעירים זו תקופה לא פשוטה. יהיה לך יותר קל אם תסכים להיות באי ידיעה לתקופה ותוותר על הדרישה הפנימית (ואולי גם החיצונית)לדעת. תן לעצמך זמן להתבשל, ללמוד להתבונן על עצמך, על מי שאתה. קבוצת מודעות יכולה בהחלט לתרום בתהליך זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מילה..
מנשה כהן03/11/2008שלום ניר
בנוסף לתגובות של קורין ונורית
אפשר לשקול לשבת עם מטפל למספר פגישות
יהיה לך כמראה,
יעזור לנסח ערכים וסדר עדיפיות
יתן פרופורציות
יבחן אתך ציפיות שלך מעצמך,
וציפיות הסובבים ממך
יעזור לך להכיר את עצמך מזוויות שונות
ועוד כיוצא בזה
יכול להיות קשה לעשות את כל התהליך הזה לבד ע"י קריאה ומחשבה
צריכים לפעמים דיאלוג ותמיכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנירית26/10/2008
שלום, בתי בת שנה וחודש , עד לעכשיו לא מראה כל עניין בהקראת סיפור , וסוגרת לי את הספר, ברצוני לציין שיש לי ילדה בת 3 שהחל מגיל קטן הייתי מקריאה לה ועד להיום לשמחתי אינה מוותרת על הקראת סיפור. האם זה מעיד על הפרעת קשב? אני צריכה לנסות להפסיק? או לנסות להתחיל שוב בגיל מאוחר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים הם שונים וגם אנחנו משתנים
ד''ר נורית מרכוס26/10/2008נסי לשים לב מה רוצה הקטנה, למה היא מכוונת כשהיא סוגרת את הספר. אולי היא מכוונת לכך שתעשי אתה משהו יותר בלתי אמצעי (חיבוק, השתוללות משותפת, משחק) או שהיא מחפשת תשומת לה ממוקדת בה.
בדרך הטבע, לעתים אנחנו מקריאים ספר קצת בהיסח הדעת, מתוך עייפות ועומס כשיש כבר יותר מילד אחד. יתכן שאז כשהתחלת להקריא , היית יותר פנויה ונתת הרבה יותר תשומת לב בכל מיני דרכים וההקראה היתה תוספת לחוויית קשר נעימה, ולכן נהייתה משמעותית. אולי הקטנה מאותת "תהיי אתי".
ויש הבדלים באופיים של ילדים גם בלי שתהיה בהכרח הפרעה. אולי הצרכים של הילדה הקטנה שונים מאלה שהיו אז לבת ה"גדולה". שווה להתבונן בייחודיות שלה ובדברים אליהם היא מכוונת .
"לקרוא" את הילדים שלנו זו משימה לא פשוטה... בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)