פורום פסיכולוגיה הוליסטית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם שיחות יעזרו
    דנה
    12/05/2009

אני אישה כבת 40, נשואה + ילדים. לפני מספר חודשים חוויתי נקודת שבירה במספר תחומי חיים
    שלאחריה נפלתי לחרדות ולדיכאון. מאז התפקחתי, הסיבות שהובילו לדיכאון ולחרדה כבר אינן רלוונטיות
    (חלקן נפתרו וגבי חלקן האחר הבנתי שיצאתי מפרופורציה)
    בעייתי היא שבמהלך התהליך אבדתי את תאוות ושמחת החיים.
    אני חיה כמו אוטומט, מנסה לא לוותר על כלום אך לא נהנית מכלום ולא מצפה לכלום.
    שאלתי היא : האם שיחות עם פסיכולוג יכולות לסייע במקרה כזה וכיצד ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם שיחות יעזרו

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי יכול לעזור

מנשה כהן
    12/05/2009

שלום לך. עברת כנראה משבר והתארגת ע"י הרדמה של הרגשות והאנרגיות שלך כדי למנוע הצפה. משהו כמו אפטיה או שיתוק [קיפאון] מחוסר יכולת להחליט איך לפעול ולהמשיך. השליטה שלך היא כנראה שכלית כשאת מרוכזת מאד בעצמך. כל זה תוצאה של לחץ נפשי.

אני מעריך שטיפול פסיכולוגי, מכנים זאת משום מה "שיחות", אכן יעזור. את צריכה לחלוק במה שעובר עליך בלי לפחוד ולהיות משותקת. תוכלי להגיע להבנה מעמיקה לגבי מה שקרה לך, ולגבי הסיבות שהובילו למשבר. ומכאן תוכלי לבנות ו"להרוויח" מהמשבר הזדמנות להתפתחות.
    כל אחד יכול להצטרך עזרה

ממליץ לך
    וחבל לדחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

שרית
    20/05/2009

תודה על תשובתך, הצלחתי להבין מה מטריד אותי ואשמח מאוד אם תוכל להתייחס.

אני מוטרדת ואפילו חרדה מכך שלמרות שברמה הרציונלית אני מבינה שאין לי שום סיבה להיות בדיכאון ועדיין ברמה הרגשית רע לי כל כך. היות וטיפול פסיכולוגי מטפל ברמה הרציונלית אני לא מבינה איך הוא ישנה את תחושתי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה רציונלי ומה לא רציונלי

מנשה כהן
    22/05/2009

שלום לך. טיפול פסיכולוגי פועל ברמות שונות, כולל השפעות של התת מודע [הדחקות, טראומות וכ'] על החיים וההתנהגות, כאשר המטפל יכול להוות גם מעין מראה שתשקף לך דברים שמעבר לרציונלי.
    התאור של טיפול פסיכולוגי כפועל ב"רמה רציונלית" - אינו משקף את מה שקורה.

חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפה על חושית
    שרה
    06/05/2009

שלום לך אני בת 46 אני בחודשיים אחרונים לא מצליחה לישון וייש לי הרגשה תמידית שמישהו מביט בי כמו רוח או משהו אם נרדמתי אני חולמת על רוחות והכל הולך לי לא טוב בחיים התייעצתי אם מתקשרת שאמרה שייש עליי התקפה על חושית שזה כמו כישוף שעשו לי לסגור לי את המזל איני יודעת אם להאמין או שהמצב בא לי מלחץ יש לי בבית 2 מתבגרות שכל היום מתווכחות ,בעייה אחת יש לי בת בבית בת 21 והיא יוצאת אם חבר זה 3 חודשים רבה איתי שהוא ישן אצלנו ואני לא מסכימה חונכתי בשמרנות ואני חד הורית ולא מקובל עליי שגבר ישהה איתנו בליילה יש לי גם בת צעירה בת 15 הבעייה מתחילה בזה שהגדולה אינה עובדת חייה על חשבוני מעשנת על חשבוני דורשת קורס על חשבוני ואינה מוכנה לעזור בדבר יושבת כל היום דורשת ומתלוננת והמצב מכביד עליי מכיוון שאני אישה חולה לפני ניתוחים והצעירה לומדת ומחקה אותה ניסיתי דרכים אך דבר אינו עוזר בתודה שרה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפה על חושית

הוספת תגובה

• חושי ועל חושי

מנשה כהן
    06/05/2009

שלום לך. אני מציע פרוש "פשוט" לדברים שלך
    את נמצאת בלחץ, כפי שאת מתארת, לחץ מול הבנות, ולחץ מכך ש"הכל הולך לך לא טוב בחיים", ונראה שאת לא מוצאת את הדרך להחלץ מכל זה.

הדבר הזה שאת מתארת - "מישהו מביט בי כמו רוח או משהו" יכול לייצג חלק מסויים בנפש שלך, חלק מפותח שלך, שכביכול מחכה ש"תתעוררי" ותעשי משהו לשנות את המצב בכל תחומי החיים שלך, במקום להיות קורבן לנסיבות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שרה
    07/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר
    נועה
    01/05/2009

ממש דחוף לי!!
    צריכה את העזרה שלכם
    היתי עםמישהו בחדר מדרגות והתנשקנו בפה רק עם שפתים לא צרפתית! ולפתע הרגשתי שהוא דחף לי משו וזה היה לשון כי הרגשתי את הלשון שלו ניראלי שזה היה לשון!
    אני מפחדת שהוא דחף לי כדור ואנס אותי!! אבל יש לצין שנראלי שהכל רק בראש שלי
    תודה!! זקוקה לכם!!

לקביעת תור
    סגירה
    דר

הוספת תגובה

• תחושת אונס

ד''ר נורית מרכוס
    02/05/2009

הי יקרה,
    מאד נבהלת. וזה היה מערער. הרגשת שחדרו אליך, וזה מבהיל.
    אז קודם כל תקשיבי קצת לנשימה ותני לעצמך להירגע.
    נשמע שהוא לא כיבד את הקצב שלך, הרצונות שלך.
    למזלך לא קרה ממש הרבה מעבר לבהלה.
    ואולי לא היה ברור כל כך לך או לו למה כל אחד מכם מוכן ומצפה.
    אם הוא חבר שלך - כדאי שתנסי לשים לב לקול הפנימי שלך כדי שתוכלי לומר לו מה עבר עליך, מה מתאים לך ומה לא.
    תקשורת ברורה חשובה בכל מערכת יחסים כדי שלא תקרינה הפתעות לא נעימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הערכה עצמית הגובל בהפרעה
    אנבל
    22/04/2009

היי, אני בחורה יפה ומוכשרת, אך עד עכשיו לא מימשתי את עצמי או עשיתי משהו בעל ערך בחיי. וזה גורם לי להרגיש לא שווה הרבה. אני נמצאת כרגע בעיצומם של הלימודים ומפללת ליום שאתקבל לעבודה שאוכל להרגיש שאני שווה משהו. אני נמצאת בזוגיות עם מישהו מבוגר ממני והוא כבר איש קריירה ומסתובב בברנז'ה עם חברים מהתחום, ואני תמיד מרגישה נחיתות.הכרנו גם כשהוא לימד אותי בעצם אז זה כבר התחיל ממקום לא שיויוני. הוא תמיד מחמיא ואומר לי שאני מוכשרת וכו', אבל לפני כמה ימים הכל התפוצץ, כששוב יצאנו והיו שם חברים שלו, והגיעה מישהי יפה ומוכשרת אבל כזו שכבר עובדת בעבודה שווה שיכולה להתגאות בה,ומחזיקה בתחביבים מעניינים, ואחרי כמה חילופי דברים הבנתי שגם החבר שלי היה איתה פעם, והתחלתי להרגיש ממש רע. אני מרגישה חסרת ערך לידו, ומרגישה קינאה כלפי אותה בחורה כאילו היא לקחה לי את החיים שהיו צריכים להיות שלי.אני מרגישה שהחבר שלי היה מצפה ממני להיות כמוה, למרות שקרוב לודאי אין לזה ביסוס ממשי. אני מרגישה כמו ילדה קטנה בקשר, כי הוא זה שמלמד אותי דברים למרות שהוא תמיד רוצה להתייעץ איתי בכל נושא. יש לו בית משלו ולי אין (עדיין אצל ההורים) ולכן אני נמצאת הרבה אצלו, וזה לא עשה טוב לקשר כי התחלתי לקבל דברים כמובנים מאליהם ולזלזל,(וכנראה עדיין בראש אני ילדה קטנה ומפונקת שרוצה שהכל ייפול עליה מהשמיים) והוא התחיל לשים לב לזה. אחרי אותה יציאה בכלל נהיה לי רע ולא היה לי נעים להגיד לו למה, כי הוא לא יודע שאני חושדת שהוא היה עם הבחורה ההיא, והתחלתי להרגיש רע גם לגביי עצמי בקשר שאני לא שווה מספיק, וגם לשנוא את עצמי שלא ניצלתי את הכשרונות שלי ולא הגעתי לשומדבר בחיים עדיין.ואני מצד אחד רוצה להיות איתו אבל מצד שני חשה בושה וקינאה ורע לי ואני רוצה רק לבכות כל הזמן. אני לא יודעת איך לצאת מהמצב שבו אני משווה את עצמי למישהו אחרת ורוצה להיות היא כדי להרגיש מוערכת ושווה. ואני לא יכולה להגיד את זה לחבר. אני לא רוצה להיות איתו כדי לא להרגיש כמו ילדה קטנה וחסרת ערך כשהוא היה עם נשים שלדעתי יש להן הרבה יותר מה לתת. ואני גם כועסת עליו שהוא לקח אותי בכלל למקום ביודעין שהיא תהיה שם ולא אמר לי כלום. הייתי רוצה לדעת איך משתחררים מהתחושה ההרסנית הזו. נהייתי אובססיבית לגבי האישה הזו ואני כל הזמן מסתכלת על תמונות ועבודות שלה באתרים וכל הזמן מקללת אותה בלב ושונאת ,חושבת שהיא יותר יפה ויותר מוצלחת ואפילו זה שהיא יותר מלאהממני אני ישר הופכת למשהו טוב כי זה משהו שלדעתי חבר שלי מעדיף. מרגישה שהיא מה שאני הייתי צריכה להיות, כאילו היא תפסה לי את המקום שהיה צריך להיות שלי בעולם הזה. נראה לי שממש התחרפנתי כי במצבי הנורמלי אני בחורה חיובית ומלאת שמחה. אבל בתקופות הרעות אני ממש הופכת לשד. אולי זה מאניה דיפרסיה..?

הוספת תגובה

• הערכה עצמית - ישנה או איננה

מנשה כהן
    22/04/2009

שלום אנבל. לא ברור אם קודם דברת על אמא שלך?

לגבי הערכה עצמית. נראה לי שקשה או לא אפשרי לצאת ממעגל הקסמים של הערכה עצמית נמוכה. כאילו כל דבר שאת מקבלת, ולא בדיוק התאמצת בשבילו - לא מוסיף ואפילו גורע מהערכתך את עצמך.

האם יכול להיות שהדברים הגיעו אליך בקלות בגלל שאת יפה ומוכשרת? כך הבנתי בין השורות. חסרה בפנים חוליה חיונית כדי להרגיש טוב עם עצמך: לדעת ולהרגיש שאת מועילה, פרודקטיבית, מביאה תוצאות, ועוד. כל עוד לא חווית את הקשר בין השקעה ומאמץ והישגים- את תראי בחוץ את מה שחסר לך, וזו הקנאה שאת מדברת עליה.

נראה לי שכדאי שמטפל ילווה אותך קטע דרך כדי ש"הילדה הקטנה" שמקבלת הכל - תוכל למצוא בתוכה את היכולת לגדול ולהתפתח, וכך להאמין בעצמה..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בוחרים את סוג הטיפול המתאים ?
    דנה
    16/04/2009

אני בת 42, נשואה + 3, מזה חצי שנה אני סובלת מחרדות ודיכאון שצצו כתוצאה ממספר גורמי לחץ כמו : מקום עבודה בירוקרטי ולא פורה, חיכוכים אין סופיים עם הבעל בנוגע לחינוך הילדים שגרמו לי תחושה של חוסר אונים לגבי היכולת לגדל ילדים רגועים, בידוד חברתי מסוים שנבע בעיקר מסגירות שלוותה אותי בשנים האחרונות וכו'.
    היות ובעבודה יש לי זמן פנוי אני משוטטת רבות באינטרנט במטרה למצוא מזור לבעייתי אך מנעד האפשרויות שאני לוקחת בחשבון גדול מאוד. אני מתלבטת בין טיפול פסיכולוגי קונבציונלי דרך CBT דרך מטפלים ב NLP ודימיון מודרך דרך טיפולים אלטרנטיביים דרך מורים רוחניים מסוגים שונים בקיצור מרוב התלבטויות אני לא עושה כלום ודי תקועה במצבי.
    בעלי חושב שפשוט כדאי ללכת למטפל לא משנה מאיזה סוג והעיקר שיש לי המלצות עליו. אני מפחדת להתאכזב במידה וסוג הטיפול לא יתאים (למשל NLP עלול להיות שטחי מידי לבעייתי...)
    מה עצתכם ?
    תודה
    ליאת

הוספת תגובה

• הטיפול בהתאם לצרכים

מנשה כהן
    16/04/2009

שלום לך. אכן יש אפשרויות רבות לטיפול בימינו, וכל אחת יכולה להתאים לצורך או למטרה מסויימת. מהתיאור שלך נראה לי שלא דרוש טכניקות אלו או אחרות ולא להכניס גורם לחץ נוסף ע"י מחשבות על תוצאות מהירות. ההצעה שלי לכן, היא לפנות לטיפול "קונבנציונלי" שגם הוא לא תמיד קונבנציונלי. את זקוקה שיהיה לך מקום אצל מטפל שיכול להכיל ולשקף וללוות אותך כברת דרך. לפעמים זה מצליח להגיע למטפל/ת דרך המלצות של אנשים שהיו בטיפול.

אם לא תמצאי - חזרי לכאן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתביישת להביא חבר למשפחה
    אנבל
    13/04/2009

שלום.. יש לי חבר כבר כמעט שנה ואני מאוד אוהבת אותו. הדבר שמפריע לי הוא שאני מתביישת להציג אותו למשפחה וזה ממש עושה לי רע. אני יודעת שמתישהו אני אצטרך לעשות את זה ולא יודעת איך להתמודד אני כל הזמן בחרדות. הבעיה היא שיש לו עודף משקל ובמראה החיצוני אני יודעת שזה לא מה שאמא שלי היתה מצפה,היא רוצה שאני אביא איזה בחור חתיך ומושלם הביתה במקום מישהו שיש לו כל מיני פגמים, למרות שיש לו אופי נהדר. והיא עשתה לי כבר טראומה בעבר עם חבר אחר שהיה לי. אבא שלי תמיד נגרר אחרי דעותיה..וגם אחי ואשתו מאוד ביקורתיים וומסתכלים מאוד על איך שהבנאדם נראה. מהחברים שלי מי שמכיר אותו חושב שהוא בנאדם מדהים ומוכשר, ואומרים שזה לא נראה טוב שאני לא מכירה אותו למשפחה שלי. אני לא יכולה להסביר לו מה מפריע לי, ואני חוששת שבשלב כלשהו הוא יבין שאני מתביישת להציג אותו למשפחה. מה לכל הרוחות עושים? אני לא רוצה לוותר עליו. יש דרך להתמודד עם העניין?

לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת להביא חבר למשפחה

הוספת תגובה

• חבר למשפחה

מנשה כהן
    13/04/2009

שלום לך. נראה לי שהסברת היטב את הדילמה שלך. את כאילו צריכה לבחור בינו לבינם, אבל את רוצה גם אותו וגם אותם. כמובן.

שאלה אליך: איך מקבלים אותך? את מעשייך? את רגשותייך? בדרך כלל? האם את מרגישה בטוחה וחופשייה לידם? להיות את עצמך לידם? האם בני המשפחה ביקורתיים אחד לשני? כלפי אנשים בכלל?

נסי לחשוב, לכתב ולחזור. צריך מעט דיאלוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיטל
    14/04/2009

אני לא מרגישה לגמרי חופשייה לידם. יש דברים שאני לא מספרת מחשש לביקורת, במיוחד מהכיוון של אמא שלי. היה לי פעם חבר שהבאתי הביתה וקיבלתי תגובה נוראית ממנה. היא לא אהבה אותו ועד היום אני זוכרת את זה. אני מפחדת שזה יחזור על עצמו. אז היא לא אהבה את החבר גם בגלל האופי, עכשיו המקרה שונה כי אני בטוחה שהיא תאהב את האופי שלו אבל לא את המראה לצערי. אני מרגישה שאם אני מציגה משהו פחות ממושלם זה לא בסדר. ואני לא רוצה לשמוע ממנה מה לא נראה לה בחברים שלי. זה ענייני האישיץ מצד שני היא רוצה לפגוש אותו. לא נעים לי גם ממנו כי הוא יבין מתישהו שאני מתביישת להביא אותו למשפחה. העניין הוא שאני בחורה יפה ולכן נראה לי שלראות אותי עם מישהו שלדעתה נראה לא הכי טוב יצרום לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכן, יש לי תחושה

מיטל
    14/04/2009

שבני המשפחה שלי ביקורתיים כלפיי אחרים בעיקר אמא שלי. אבא שלי נגרר אחי דעותיה, ואחי ואשתו גם כן מאוד מסתכלים על החיצוניות. הבעיה היא שהדעה שלהם חשובה לי אבל אני צופה מראש את התגובה שלהם, גם אם לא יגיו לי ישירות וזה גורם לי למועקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

מנשה כהן
    16/04/2009

שלום לך. הייתי שמח לתת לך מענה או דרך איך להתקדם הלאה בעניין שהעלית. מדבריך אני מבין שיש במשפחה פרפקשניזם וציפיות גבוהות למושלמות, מה שמקשה על תקשורת, קבלה ושינוי עמדות. נראה כאילו אי אפשר לרצות את אמא, ובין אם אמא תפגוש את החבר ובין אם לא - יש מצוקה. האם בעניינים אחרים אצלך היא מביעה שביעות רצון? לימודים/עבודה/עניין/בגדים/תסרוקת?

תחזרי. אולי נתקדם קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אנבל
    22/04/2009

אמא שלי היא אדם ביקורתי היא לא תמיד אומרת מה שהיא חושבת(משתדלת לפחות) אבל כשהיא לא מרוצה אפשר ישר לראות עליה.הבעיה שאני עם החבר כבר כמעט שנה ונראה לי זה מתחיל להיות לא נורמלי לא להפגיש אותם, הלא כן? נראה לי שאני מנסה למצוא אישור שזה בסדר, כדי שלא אצטרך להתמודד עם החוויה המזווויעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

מנשה כהן
    22/04/2009

מבין אותך, ומבין ללבך. קשה או אי אפשר לרצות את אמא, וזה תוקע את התקשורת והזרימה ביניכן. הנה את מרגישה מראש לא בסדר..כי את צופה מראש את התגובה שלה ואת התסכול שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה רצינית ביותר
    שרה
    30/03/2009

שלום לכן אני יוצאת אם בן זוג זה 7 שנים גרים לחוד אני גרושה פלוס 2 בנות שמתגוררות עימי אחת בת 15 והשנייה 20 הבעייה מתחילה בזה שבן זוגי רוצה שאעבור לגור עימו הוא אדם מפנק ודואג אך מדבר ללא הפסקה ואומר לי שהבנות שלי אינטרסנטיות ושקרניות ואינו דואג להן לכלום אינו מפרנס אותנו בכלום אך רוב הזמן מנסה להדריך אותי איך להתנהג כשאני רוצה לדוגמא לנסוע אם בנותיי לבד לעומיים אינו מסכים ואם נסעתי ליום איתן לקנות בגדים או משהו חייב לבוא גם אני אוהבת דברים מסויימים בו אך אני נחנקת הוא עובד רוב שעות היום אך מדבר המון ולא נותן לי לנשום ולוחץ שאגור עימו ביחד בנותיי אינן מרוצות מהמצב ומסרבות לעבור דיברתי עימו אלף פעם על הנושא אך הוא ממשיך בשלו הוא מבוגר ממני ב15 שנים וסבור שהוא אמור ללמד אותי דברים אני מכירה אותו ויודעת שזה נובע מדאגה אליי והוא חושב שאני אובססית על בנותיי ולא מפנה לו זמן לפי שעות עבודתו בזמן שהוא בבית מצפה שארוץ אליו .אינו צועק על בנותיי ומתנהג אלייהן יפה אבל אומר שהן לוקחות את רוב זמני אני איני רוצה לגור עימו ושיגור איתי בלתי אפשרי כי הבית קטן למדי הבית שלו מלא בחרקים ומוזנח והכי הכי מציק לי שהוא נתקע בכל דבר דוחף תאף ומדבר ללא הפסקה מה עושים במצב זה אני רגילה אליו ואוהבת אותו אך הוא ממהר לגור יחד אחרי שנים ואני לא ואם לא אומר שזהו הוא לא יכול להחזיק ללא אשה אגב מקנא בכל מה שאני נותנת או עושה לבנותיי או אם משפחתי יש לו ילדים גדולים ותו לא אינם גרים עימו והוא לבד

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה רצינית ביותר

הוספת תגובה

• המשך קצר

שרה
    30/03/2009

אני נתונה בבלבול גמור ואני משתגעת להפרד ולהתגבר ללכת לייעוץ לא יעזור כי היינו והוא לא מאמין באף אחד וסבור שהוא חכם מכולם ,יש לו קטע כזה גם לפעמים לשקר ולהאמין בשקרים זלו,ולהאשים אותי בשקריו בקיצור יש דברים טובים והרעים עולים על זה הקנאות שלו בנו בטירוף אני יודעת שהוא מת עליי אך האופי שלו משגע אותי לגמרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית ביותר

מנשה כהן
    30/03/2009

שלום לך. אני מבין מדברייך שיש בקשר דברים טובים שאת נהנית מהם ומצד שני ישנם הדברים המטרידים שתיארת.

אני מתרשם שלא הגעתם למצב של יכולת לנהל דו שיח של שני צדדים,
    שאת לא מצליחה כל כך להעביר לו את דעתך ורצונך,
    או שהוא אינו מקשיב ואינו מקבל את מה שאת אומרת.
    זה כאילו או הוא, או את
    מישהו צריך להתבטל או להרגיש ש"לא סופרים אותו".

אם אין דו שיח, הרי שיש יחסים של שליטה
    וכנראה באינטואיציה שלך את מרגישה שזה לא מתאים לך ולבנותיך לעבור לגור ביחד איתו.

במצב זה, המעבר למגורים משותפים יעמיקו עוד יותר את מצב התלות שלך ואת השליטה שלו

אולי תראי בצורה ברורה על מה אתם לא מסכימים ותציגי לו את הדברים
    אולי תרשמי אותם לעצמך, אחד לאחד. לפחות את תהיי מוגדרת וברורה.

חוץ מעניינים אלה אתם כנראה יכולים להמשיך שניכם ביחד וכל אחד לחוד
    ולשמור על כמה גבולות כדי שאף אחד מכם לא יתבטל

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנשה כהן קןדם כל תודה רבה

שרה
    31/03/2009

הייתי נסערת ביותר אך הדבר מתפרש בזה שאיני יכולה לצאת אם בנותי בלעדיו הוא פשוט מקנא למה טיילת אם הילדה בקניון לזה יש לך זמן ולרוץ אליי לא והרי הוא עובד כל היום ואין לו זמן אליי בעצם ,או לדוגמא נסעתי אם בנותיי לאחותי והוא נהג מונית ואמר שייש לו נסיעה לשם ויבוא לקחת אותנו לפני הזמן ,או לדוגמא שנייה יש לנו נופש כל שנה דרך אביהם שנפטר נופש בחינם בכפר נופש רק לנשים פעם אחת נסעתי איתם ואיים שאם ניסע שוב לא נראה אותו יותר לעומת זאת אינו נוסע איתנו אף פעם ולא שש לצאת או לדאוג לילדות לבילוי כלשהוא, וכך אתמול נסעתי ליד עירי לקנות להן בגדים לחג התקשר ואמר אני בא יש לי נסיעה לכיוון ואז הגיע ואמר חייב לחזור לנסיעה בואו הבייתה אמרתי לו שלא סיימנו את הקנייה ואז התחיל ריב והוא אמר אז בשביל מה באתי וחיכה וכשלא רציתי לבוא קרא לי זבל ליד בנותיי והיום פתאום דופק לי בדלת כאילו כלום מתיישב ואפילו לא מזכיר את מה שקרה כל זה הכעיס אותי ביותר ואתה צדקת כנראה שזה עיניין של שליטה ואינו רוצה לשמוע אותי וקשוב רק לדעותיו ,מחוץ למצב כל הזמן מנסה לומר לי איך לחנך את בנותיי ולשחרר אותן ולישון אצלו בלעדייהן ומצד אחר טוען שהוא רגיל אלייהן ואוהב אותן ,הבידור היחיד שייש לנו ממנו הוא שהוא מבשל ושולח אוכל בשבתות שאיני רוצה ולא ביקשתי ,הדברים הנחמדים שאינו שוכח חגים וטואח בימי הולדת שלנו יש טוב ויישש רע ואני בבלבול מה עליי לעשות היום הגיע טען שהוא מסכן לא אכל כואב לו הראש וכל פעם שאני מתרחקת מקבל כאבי לב וחולה איני רוצה להשאר מרחמים למרות שייש גם אהבה כלפיו אני ממש ממורמרת מהמצב ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית - המשך

מנשה כהן
    02/04/2009

שלום לך
    התיאור שלך נותן רושם שבן הזוג שלך מושך בחוטים [ כמו בתטרון בובות] ופועל בצרה שמזכירה מצבים של סחטנות רגשית. אפשר לקרוא ולהבין ממך כמה את נסערת.

מציע שתפני בעצמך לייעוץ, אולי דרך נעמת כדי שתרגישי מוגנת.

אני מניח שלא ימצא חן בעיניו שאת מרשה לעצמך לפתוח את היחסים בפני גורם חיצוני. אני לא רואה כרגע דרך אחרת שתעזור לך לצאת מהסבך הזה.

נסי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות
    איה
    24/03/2009

אני מחלימה מסרטן. בתקופת המחלה קבלתי הרבה מאוד תמיכה עזרה ותשומת לב ממשפחה וחברים. גם חברות רחוקות התקרבו ועזרו כל אחת בדרכה. עכשיו יש התרחקות מסויימת או חזרה לשגרה וזה לא פשוט עבורי. אני מרבה להרהר במשמעות החברות. אני לא מושלמת וגם חברותיי לא אך נראה לי שלפעמים אני סופגת את התנהגות חלק מהן רק כדי לשמור על החברות. אחת מחברותיי דווקא התרחקה ממני בתקופת המחלה. סלחתי לה והמשכנו לאחר הטיפולים.עכשיו כל פעם שאנחנו קובעות ומתכננות לעשות משהו יחד היא מבריזה לי ברגע האחרון . תמיד כאילו סלחתי , טוב היא כזאת ואקבל אותה. אך פתאום הבנתי שאני מוותרת על עצמי מאפשרת לה לא לעמוד בהבטחות וסיכומים לא אומרת לה כלום וממשיכה בחברות. התעמתתי איתה על זה כי זה קורה שוב ושוב. המחלה גרמה לי לבדוק דברים קצת אחרת ממה שהייתי רגילה. אשמח לעצה אובייקטיבית. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חברות

הוספת תגובה

• מחלת הסרטן והתפתחות אישית

ד''ר נורית מרכוס
    24/03/2009

לפי הבנתי חשוב להתייחס למחלה כאל קריאה לסדר המבקשת מאתנו לעבור תהליך של זיכוך ההקשבה לעצמנו, כדי לנתב אותנו למסלול של הקשבה מדוייקת למהות שלנו ולמימוש עצמי מלא יותר.
    מבחינה זו אני מרגישה שהיריעה רחבה הרבה יותר מהשאלה האם "לסחוב" חברות שמשהו בה נתקע. נראה לי חשוב שתהיי בתהליך של גילוי עצמי. תשקלי האם את יכולה/רוצה למצוא לך מטפל או לעשות עם עצמך. אם הנסיבות הכלכליות או נטיית הלב מכוונים לעבודה עצמית – רכשי את הספר "דרך האומן" וספר העבודה שלו – וצאי בעזרתם לדרך.
    ספציפית לגבי החברה שקלי האם אתן יכולות להתיישב לשיחה גלוית לב על משמעות הסרטן עבורה ועל פחדיה כמו גם על משמעויות הסרטן עבורך והפחדים שלך. ללא שיחה גלויה נראה ביניכן די תקוע.
    מאחלת לך הרבה בריאות והפניית תשומת לב אל מי שאת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ש

אהרון
    26/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי
    דנה
    23/03/2009

אני גרושה כעשר שנים עם שלוש בנות בוגרות הבעיה עם הבת הצעירה שלי בת 22 . יש לי בן זוג כבר שש שנים ואנחנו לא גרים ביחד בגלל שהחלטנו כל עוד הילדים בבית לא לעבור אבל כעת לא נישארו ילדים בבית ואז החלטנו להמשיך הלאה ולעבור לגור ביחד אך הבת הקטנה שלי לא מוכנה לזה היא טוענת שזה לזרוק אותה מהבית למרות שהיא מתכננת לנסוע שנה לטיול בעולם ואמרתי לה שכשתחזור תוכל לגור איתי אך היא בשלה טוענת שאני הורסת לה את החיים ולטענתה אני לא מתחשבת בה כשתחזור לא יהיה לה בית ועוד דברים קשים שמקשים על ההחלטה שלי בניסיון לדבר איתה שוב הצעתי שאם סדור חדש של מגורים לא ימצא חן בעיניה אוכל לעזור לה להשכיר דירה וגם זאת היא הבינה שאני רוצה להיפטר ממנה אינני יודעת עם הבעיה הזאת היא חרדת נטישה בגלל הגרושים או שעדין משבר הגרושים מרחף עליה לציין שהיא כעת לא גרה בבית באה רק בסופי שבוע כבר שלוש שנים אנא זקוקה לליעוץ ממכם

לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי

הוספת תגובה

• דנה

ד''ר קורין שחר
    23/03/2009

נראה לי כי במקרה עליו את מספרת, את נותנת משקל יתר לדברי ביתך ופחות לחייך את.
    כל ילד חייב להבין כי הוריו, לבד מהיותם כאלה, הינם אנשים עם זכות בסיסית לחיות את חייהם.
    ייתכן כי דווקא דאגת היתר שלך נותנת לה את ההיתר לדרוש דרישות החורגות מטובתך שלך.
    לדעתי, עלייך להעמיד בפניה את העובדה שאת אמורה לדאוג גם לחייך, תוך דאגה, אותה את מציינת שתדאגי לכך שתהיה לה קורת גג, או בביתך, או בשכירות.
    עשי זאת בצורה עניינית, מבלי להיסחף לרגשות שביתך מביעה, תוך ידיעה כי בכך את מכירה בבגרותה של ביתך.
    ייתכן שיהיה כעס רב מצידה כלפייך, אבל היא חייבת להבין שכל אדם מתבגר חייב לכבד את זכויותיו של בוגר אחר, אפילו זו אימה.
    ככל שתפגיני החלטיות רבה יותר, בצורה נעימה ולא מתריסה, כך תבהירי לה שאת מכירה בכך שהיא אדם בוגר. לא נראה לי שזו תוצאה של הגירושין שארעו, לפי מה שכתבת, כבר לפני שנים רבות, אלא כתוצאה מכך שכנראה תמיד נתת עדיפות לטובתה שלה, בלי להבין כי טובתה, בסופו של דבר, היא להתבגר ולהתמודד בעובדות החיים.
    נסי לדבר אליה כאילו היא הבת של השכנים, שמביאה בפנייך את הבעיה, ואולי זה יקל עליך לדבר איתה מבלי ליפול למניפולציות הרגשיות שהיא מפעילה עלייך.
    בסופו של דבר, המהלך יהיה לטובתה. מה גם שאת נותנת לה שתי אופציות נאותות ביותר.
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשדותתתתתתתתתתתתת
    מאמי
    20/03/2009

שלום אני בת 27 נשואה פלוס אחד מלומדת ועובדת. אני סובלת מבעיה מאד רצינית שהורסת לי את הנישואין.אני טיפוס מאד קנאי וחשדני. משתגעת כאשר בעלי מסתכל על אחרת למרות שזה נורמלי אבל בגלל שיש לי בעית ביטחון עצמי רצינית אני משתגעת. תמיד שאלתי אותו אם הוא בוגד בי..לאחרונה מישהי קראה לי בכוס הקפה ואמרה לי שהוא בוגד בי ..למרות שזה מצחיק אבל אני האמנתי לה ומאז התחילו המריבות והבעיות... למרות שהיה הרבה ניגודים במה שהיא אמרה הרבה דברים לא נכונים אבל אני האמנתי לי..היא שיחקה ברגשות שלי ואני עם האופי החלש שלי נכנעתי ..אני יודעת איך הם עושים לבן אדם פשוט מכניסים אותו למצב שהוא חלש ומתחיל לספר דברים עליו.. עד עכשיו אני חושדת ובכל דברררררר... בעלי מאד טוב אלי..תומך ועוזר ונותן והכי חשוב סובלללללל ...הוא תמיד נשבע לי בבן שלנו ..ואין דבר המעיד על בגידה כי הוא ממש טוב ולא השתנה כלפייי ..אני לא יודעת מה לעשות עם החשדות שלי..זה הורס לי אני בן אדם מאדדד חשדניייייייייייייי....אני לא יוכלה יותר זה מכניס אותי לדיכאון ואני חושבת על התאבדותתתת כל הזמן...

לקביעת תור
    סגירה
    חשדותתתתתתתתתתתתת

הוספת תגובה

• שלום לך

ד''ר קורין שחר
    21/03/2009

את מנית כבר בעצמך מספר סיבות לתחושותייך.
    נראה לי כי אין מנוס אלא לפנות לטיפול מקצועי, אחרת ייהרסו חיי נישואיך במוקדם או במאוחר, מה גם שאת מספרת על מחשבות אובדניות.
    ככל תקדימי לנהוג כך, ייטב.
    והתייחסי לכך ברצינות הגבוהה ביותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה חולנית

ד''ר נורית מרכוס
    22/03/2009

שלום לך,

לבי לבי לך. כמה קל לבלבל את דעתו של אדם... קנאה נובעת מחוסר בטחון בסיסי ובחוסר הבטחון כדאי לטפל. זה יעשה לך טוב בכל תחומי החיים ובעיקר ישפר את ההרגשה הכללית שלך.

אנא מצאי מטפל איכותי, רצוי על התפר של פסיכולוגיה ושיטות גופ-נפש. התכונני לטיפול לא קצר, כי מדובר בחסר מהותי שיידרש זמן למלא אותו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צעירה בסה"כ צריכה הכוונה

אברי
    05/05/2009

חבל ללכת לאנשים רקים וחסרי כל שלא מחפסים לעזור אלה להרוס ולתת לזה להישטלת לך על החיים נראה שיש לך בעל טוב ילד את צעירה בסה"כ צריכה הכוונה ע"י איש אמת שרוצה לחבר ולא להפריד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    עומר
    15/03/2009

שלום אני יש לי קליקים בלסתות האם יש טיפול רייקי ?!? או הוליסטי?!

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• לעומר

מנשה כהן
    15/03/2009

שלום לך. אני מניח שרייקי יכול לעזור. יש מעט מדי פרטים כדי להביע עמדה ברורה. למשל: האם יש לך את זה הרבה זמן? מתי זה מופיע או מתחזק? מה אתה חושב/מרגיש לגבי הסיבה? ועוד

טיפול הוליסטי בטכניקות גוף-נפש משחררות בדרך כלל תקיעויות מהרמה הקוגנטיבית [מחשבות]הרגשית, והאנרגטית [מה שנשאר תקוע או קפוא בגוף].

תוך כדי התהליך נפתחת מודעות להקשרים שונים ממנה צמחה הבעיה.

לשיקולך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים בלסתות מבטאים מתח כרוני

ד''ר נורית מרכוס
    15/03/2009

שלום עומר,

אני מניחה שקליקים בלסתות מעידים על מתח נפשי כרוני. כפי שכתב גם מנשה כהן, אני מאמינה שטיפול פסיכולוגי הוליסטי המתייחס לקשרי הגומלין של גוף ונפש, תוך העלאת טראומות, מחשבות שליליות (ביקורת עצמית) וכל "תוכנה" היוצרת מתח – וטיפול בחסימות האנרגטיות שנוצרו - בעזרת שיטות הוליסטיות שעליהן אתה יכול לקרוא באתר שלנו – יהיה הרבה יותר אפקטיבי בטווח הארוך.

בהצלחה!

נורית מרכוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדותיות
    א
    06/03/2009

הי,אני בן 23 .יש לי בעיה ואשמח לחלוק איתך ולשמוע את דעתך בנושא. אני מרגיש כי אני ילדותי.זה בא לידי ביטוי:בבדיחות שאני אוהב לצחוק מהם,לדבר הרבה ולומר את דעתי על נושאים שלא שאלו אותי.קופץ מנושא לנושא.לא בטוח על זהותי מבחינת אישיות. קל דעת ואני מרגיש כי לעיתים בקלות ניתן לשכנע אותי למרות שיש לי דיעה מסוימת על נושא מסוים. דעתך ? וכיצד אני יכול להתבגר ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדותיות

הוספת תגובה

• למה להתבגר?

מנשה כהן
    06/03/2009

שלום לך. דבריך מעוררים הרבה מחשבות. אבל נסה קודם להתייחס לשאלה: למה אתה רוצה או צריך להתבגר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!!!!
    שושה
    26/02/2009

אני זקוקה לעזרה... יש לי בעיה יש לי מחשבות מטרידות כבר תקופה של כמעט שנה אני רוצה להפטר מהם ולא מצליחה. איך אני יכולה להדחיק אותם????אני לא רוצה להתמודד איתם רק שיצאו לי מהראש.... בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!!!!!

הוספת תגובה

• מחשבות מטרידות

מנשה כהן
    26/02/2009

שלום לך. מחשבות מטרידות מבטאות מצוקה כלשהי, מלבד המחשבות עצמן. לרוב הן תוצאה של משהו מציק בפנים: בעיה לא-פתורה - בזוגיות, בעבודה, או עניין מהילדות שנשאר וצבר כוח בתת מודע. לאן המחשבות תלכנה?

הרצון לסלק מחשבות מטרידות ישנו כשהיה אירוע מלחיץ, פוגע או טראומטי שמתעקש לחזור שוב ושוב. נראה שצריך להיעזר במטפל/פסיכולוג קליני. כל עצה טובה ככל שתהיה רק תוסיף תסכול כשלא יכולים ליישם ולהשיג תוצאה.

כדאי לפנות לאיש מקצוע. בגלל זה יש מומחים, כדי שניעזר בהם ולא נתקע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושה

ד''ר קורין שחר
    26/02/2009

קיבלת התייחסות מעמיקה ממר מנשה כהן.
    אני רוצה להוסיף מספר מילים על תוכן הדברים שכתבת.
    את מבקשת עזרה ל"הדחיק" את המחשבות, כי אינך רוצה ל"התמודד" בהן.
    ובכן, זו בדיוק הדרך לעורר בך חרדות או רגשות שליליים מבלי שתהיי מודעת לסיבתן.
    ברגע שיש בנו מחשבות מטרידות, הדרך היא בדיוק הפוכה - להעלותן על השולחן, לבדוק מהן הסיבות האמיתיות להן (שלעיתים אנו נוכחים שהן שונות לחלוטין ממה שנראה על פניו), ואז יש באפשרותינו ללמוד כיצד לטפל בהן על מנת שלא תטרדנה יותר, כי, פעלנו שלא תהיה להן לכך סיבה.
    כל דרך אחרת רק תעמיק את הבעייה.
    את הדרך הנכונה לטיפול תבחרי על פי מה שנראה לך מתאים יותר. במקרה שלך הייתי בהחלט משלבת דמיון מודרך ככלי ליד או בתוך הטיפול הפסיכולוגי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בהקשר לילדים
    רינה
    09/02/2009

שלום. אני אמא לילדה מקסימה בת שלוש. תמיד הייתי מאד חרדה לה, אבל לאחרונה החרדות ממש התחילו להציף אותי. אני כל הזמן חושבת על תרחישים גרועים ביותר כשהיא יוצאת בגן, אני כל הזמן רואה אותה בדמיוני פצועה, קוראת לי לעזרה, רואה ממש אסונות - וזה מיד מעלה לי הדופק ואני מנסה להרגיע את עצמי שאלו הפחדים שלי ואני צריכה להתמודד איתם. אבל, זה קורה הרבה בימים האחרונים (אין שום סיבה ממשית הנראית לעין) וזה ממש מכניס אותי לחרדות ואני כל הזמן נמצאת במצב שאני צריכה להרגיע את עצמי ולנסות להפסיק את המחשבות האלו. כמובן שזה מלווה גם בהמון נקיפות מצפון בסוף היום - אם כעסתי עליה יותר מדי כי זה כבר סוף היום ואני עייפה אבל בעצם לא מגיע לה, אם לא חיבקתי אותה מספיק.... וכו' וכו'. היום שלי, בקיצור, מתרכז סביבה וסביב החרדות שלי וזה לאחרונה ממש יותר מדי. מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק או להקל לפחות על המחשבות הללו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בהקשר לילדים

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

ד''ר נורית מרכוס
    10/02/2009

נשמע לי שמאד קשה לך ושאת זקוקה בדחיפות לסדרה של פגישות טיפוליות כדי לסייע לך לצאת ממעגל החרדות האלו.

אני מציעה לך לפנות לטיפול אל פסיכולוג קליני שמיישם גם שיטות גופ-נפש, כדי שתוכלי לצאת המעגל המתיש הזה בקרוב. תוכלי לקרוא על השיטות האלו באתר שלנו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה מופיעה חרדה?

מנשה כהן
    21/02/2009

שלום. להשלים את תשובתה של נורית לנחיצות הטיפול במצב של חרדה כפי שתארת - אוסיף הערה שתיים לגבי חרדה. .

חרדה יכולה לנבוע מהרגשה ומחשבה שאני לא יודעת מה קורה לילדה שלי..אני לא שם לשמור עליה ולטפל בה במקרה הצורך.. מה יהיה אם תהיה לה בעיה ואני לא אהיה שם? וכך הלאה והלאה..יש אי ודאות והרגשה שאין לך שליטה ואת לא יכולה להיות במקום ובזמן הנכון..אם בתך תצטרך..

הטיפול בחרדה יכול לעזור [א] להבין למה לא סומכים על הילדה או/ו הגננת? [ב] להגיע לרגיעה בגוף, ברגש ובמחשבה ולבדוק מאיפה באה הראיה של סכנות ? [ג] האם את עצמך - צריכה שידאגו לך וישמרו עליך? האם יש לך הרגשה שלא באמת יש מי שדואג לך? [ד] האם את יכולה לראות בעיני רוחך שבתך בסדר, גם אם את לא רואה אותה? [ה} האם יש אצלך במקום כלשהו חרדת פרידה/נטישה?

העליתי כאן מחשבות ורגשות אפשריים במצב חרדה. בתוך הטיפול יכולים לעבוד על זיכרון וחוויה אישית - ואפשר להרגע..

בהצלחה..תוכלי לכתוב שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיבה האמיתית לדיכאון ?
    ליאת
    02/02/2009

בחודשים האחרונים אני חווה דיכאון שכנראה (על פי השיחות עם הפסיכולוגית) שורשיו בכך שבמשך כל חיי ובמיוחד מאז נישואי אני מוותרת על רצונותי ונותנת לחיים להוביל אותי. השיחות עם הפסיכולוגית עוזרת לי להבין ולבצע שינוי בהתנהגות אולם מאז הופעת הדיכאון (והוא אכן הופיע יום אחד עם אוסף סימפטומים גופניים) עולות לי מחשבות לגבי מטרת ומהות החיים. האם מנסיונכם מחשבות אלו אופייניות לדיכאון והם יחלשו כאשר יחלש הדיכאון או שהם הסיבה האמיתית לדיכאון.

הוספת תגובה

• סיבות לדכאון ו"מהות החיים"

מנשה כהן
    02/02/2009

שלום לך. העלית עניין מורכב. אכן במצב דכאון יש "מחשבות דכאוניות" - שאלות וספקות לגבי הערך המשמעות והטעם לכל דבר כמעט. הדכאון כאילו "צובע" הכל בצבעים קודרים. במצב דכאון השאלה מה היא מהות החיים? יכולה להשאל מתוך רגש של כעס או ייאוש או חוסר כוחות.

עם זאת, שאלות על מהות החיים מלוות את בן האנוש מבראשית. אלו הן שאלות פילוסופיות או קיומיות שנשאלות כדי לנסות להבין את הקיום [existence ] - המובן, המשמעות, הטעם, התכלית ועוד ועוד.

לא יודעים כל כך. או הידיעה היא חלקית. לכן גם יש השקפות ותורות שמנסות להבין ולהסביר את הנעלם, הבלתי ידוע או בלתי מובן. לשאול את אלה איננו דכאון,אלא חלק מלהיות אדם שפוקח את עיניו ושואל מה קורה פה? מה כל זה?

יתכן שהשאלה שלך היא מה הטעם? המשמעות? כי אין כרגע שמחת חיים. אבל זה חלק מהעניין: בצד הטוב והבריא והנעים ישנם האכזבות והכאב, שהם בלתי נמנעים מעצם הקיום כפי שהוא. אבל אומרים שככה אנו מתפתחים ומבינים את עצמנו ואת אחרים ואת החיים שלנו.

הדכאון יכול לדחוף את האדם להתבונן, וכך לצאת גם נשכר מהמצב הלא נעים הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אור
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיות במלוא מובן המילה

ד''ר נורית מרכוס
    02/02/2009

בהמשך לתשובתו המעמיקה של מנשה כהן אני רוצה לומר לך שככל שתלמדי להקשיב לעצמך ותעשי מקום לעצמך - כלומר, ככל שתחיי יותר במלוא מובן המילה, תפחתנה המחשבות על משמעות ומהות.
    מרגיש לי שהטיפול מלווה אותך למקומות הנכונים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני אוסיף, ליאת

ד''ר קורין שחר
    03/02/2009

שמה שחשוב ביותר הוא להבין מדוע את נתקפת בתחושות הללו, ביתר שאת מאז נישואייך. לדעתי, טיפול פסיכולוגי יכול להביא אותך להבנות עצמיות, אבל במקרה הזה, נראה לי שהנכון הוא ללכת לטיפול זוגי, כי כפי שאני מתרשמת מדברייך, אינך נמצאת במקום שבו את חשה שווה במשוואה את-ובן זוגך.
    שאלי את הפסיכולוגית אם לא נראה לה שטיפול זוגי עשוי להיטיב במהירות רבה יותר את תחושתייך בתוך הזוגיות שבו את נתונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה