מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהיסמין13/01/2010
אצלכם במכון יש הרבה שיטות האם חוץ מקינסיולוגיה יש עוד שיטהשיכול לעזור לי אני מומוכנהאפילו להחליף מטפל העיקר שכברר יהי ה ליטוב הוא שעלי תמיד לחיות עם חרדה ומחשבות טורדניות
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין
מנשה כהן14/01/2010שלום לך. לא יודע אם אפשר להרגיע חרדה בפורום. אבל נראה לי שפחות חשוב או קריטי הטכניקה
כי מה שעוזר בטיפול זה הקשר שנוצר שבתוכו אפשר להרגע, להבין ולהשתחרר. תראי אם את יכולה להתכוונן ככה לטיפול שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהיסמין13/01/2010
למנשה וקורין שלום
אני כבר מבולבלת הייתי בטיפול פסיכולוגי מאחר והחרדות והמחשבות חזרו אחרי זמן מה החלטתי לנסות שיטות אחרות הכי התרשמתי זה מהאתר שלכם ובסוף פניתי לפסכולוגית שעוסקת בין השאר
בקינסולוגיה ומן הסתם היא עבדה או עובדת במכלול ואני מקוה שפעלתי נכון כי מרוב השיטות הקיימות היום ובמיוחד באינטרט מצד אחד מעודד מצד שני מבלבל
בתודה יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין
מנשה כהן13/01/2010שלום. אכן הרבה אפשרויות לא עושות שקט נפשי. השילוב של שיחות עם תרגול מהסוג שאת עוברת כנראה יכול להיות טוב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהיסמין12/01/2010
למנשה מה התכוונת בזה מהמשעות המחשבות ומה יש במקומן אני כבר מבולבלת ופוחדת שאולי לא
התחלתי טיפול נכון ואני יהיהתקועה באותו מקום או* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין
מנשה כהן12/01/2010שלום לך. אסכם לך בפשטות את הדברים. הטיפולים שאת התחלת יכולים לעזור לשחרר. אבל ממה שאת מתארת צריך טיפול פסיכולוגי, טיפול שיחתי, כפי שקורין כתבה לך. כדי לא להתבלבל עוד מציע שתתחילי טיפול פסיכולוגי. תשאירי כאופציה את ה EFT וקיניסולוגיה, או לי בהמשך כתוספת. הטיפול הפסיכולוגי יעזור לך להתארגן ולאסוף את עצמך, לגלות את כוחותייך. מקווה שהדברים ברורים עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניותיסמין11/01/2010
למנשה וקורין שלום
התחלתי לפני כשבועים טיפול בקינסיולוגיה מוח אחד ו efd באותו יום של הטיפול אני מרגישה
נפלאה וחוזרת בהרגשה טובה אבל אלמחרת אני חשה בנפילה וההרגשה אפילו יותר קשה שאני מתחילה להתיאש עד הטיפול הבא ואז המחשבות הטורדניות אפילו יותר קשות לי מתי אחוש הקלה
והמחשבות יפסיקו להפחיד אותי במיוחד המחשבות שאני משתגעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות
מנשה כהן11/01/2010שלום יסמין. אני מניח שכמו כל טיפול צריך זמן, חזרות, תרגול ועיבוד כדי להגיע לתוצאות. לפי הידוע לי ב eft אפשר ואולי צריך לעשות עבודה עצמית בין הפגישות.
יתכן ששיטות אלה עוזרת לשחרר את המחשבות הטורדניות, אבל זה כנראה לא מספיק.
מה מייצר אותן? מה משמעותן? ומה יבוא במקומן? אני מתכוון שחוץ מהשחרור נחוצים התבוננות פנימית, יצירת קשר עם המטפל, ותמיכה רגשית כדי לבנות דרך פעולה ומחשבה חיוביים.
כדאי בכל מקרה לדבר על זה עם המטפל/ת. לפעמים צריכים פגישות תכופות מפעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
ד''ר קורין שחר11/01/2010נראה לי שאת חיבת גם בטיפול שיחתי, על מנת שתוכלי להגיע בעזרתו למקור המחשבות הללו.
שקלי זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מלחץנועה05/01/2010
שלום, שמתי לב שלאחרונה יש לי יותר כאבי ראש, נראה לי שזה נובע מלחץ ומשינויים תכופים במזג אוויר. אילו עצות יש לכם מבחינת הירגעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש מלחץ
מנשה כהן05/01/2010שלום. תרגילי הרפייה יכולים לעזור. אם את מכירה. יכול להיות דמיון מודרך - למשל להסתכל בדמיון על ים גועש שאת מסתכלת עליו מבית קפה בחוף..כשלאט לאט את רואה את הים נהיה יותר ויותר שקט..כחול..צלול..ולהקשיב לנשימה
אפשר להתיישב עם רגליים במים פושרים, תוך צפיה בטלביזיה, או תוך הדמיון וההרםיה הנ"ל
לצעוד על חוף הים עם רגלים יחפות במים לשעה קלה
מוסיקה שאוהבים
תבחרי מה שמתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה
ד''ר קורין שחר08/01/2010היות ואת משייכת את כאבי הראש ללחצים, הייתי מציעה לך לחפש את הגורמים לאותם לחצים ולטפל בהם.
כי לקחת תרופה שמנתקת את מערכת העצבים מתחושת הכאב, זו הקלה זמנית. לחפש את המניע ולטפל בו, זה ריפוי.
כל שאר הדרכים, כמו דמיון מודרך, הליכה בשפת הים (לים יש השפעה מיטיבה באופן פיזי על בני האדם), הרפייה, מוסיקה רגועה, אכן יכולים לעזור.
אבל, אם מקור הלחצים הוא משהו נמשך, את חייבת לעצמך לברר מהו. לעיתים גם עצם ההבחנה מביאה עמה הקלה.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה עקב מחשבות חוזרותקוקי31/12/2009
שלום,
לאחרונה חיי חוו לא מעט שינויים טובים ומאוד מרגשים. מרוב המחשבות אני לא מצליחה לישון טוב. אני נרדמת אבל מתעוררת הרבה ובהחלט לא מקבלת את שעות השינה שאני צריכה. מה עושים? אודה לכם אם לא תפנו אותי לטיפול אלא תתנו יעוץ איך אני יכולה לעזור לעצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי אני יכולה לעזור לעצמי
מנשה כהן31/12/2009שלום. אני מניח שכשמרגישים טוב, יש רמת עוררות גבוהה יחסית, וזה לא מתאים כל כך לשינה. מתאים לפעולה-עשיה, או לימוד וכיו"ב. אבל מאחר שצריכים גם לישון - אז את גם ישנה וגם לא ישנה. אולי מצפה להתעורר.
בעיקרון - רצוי להוריד הילוך בהדרגה, פחות לעסוק במעוררים כמו קפה, סרטי מתח, ארוחת כבדות.
יכול להיות שאת הולכת לישון עם הרבה "קבצים פתוחים"..עניינים שממשיכים להעסיק אותך ומעירים אותך. אפשר לאמץ גישה של "הסתיים היום הזה על כל מה שהיה או לא היה בו".. יכול להיות שתוכלי לנוח להיכנס לשינה ממצב תודעה מתאים יותר.
תראי מה מתאים לך לקחת מכל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוקי
ד''ר קורין שחר08/01/2010המוח שלנו עובד במתכונת כפולה כשמשהו מעסיק אותנו במיוחד, בין טוב בין רע.
מידת ההתרגשות שלנו מאירועים אלו ואחרים, מעסיקים את מוחנו, הן לפני שינה, הן בשינה עצמה.
ולכן אנחנו מתקשים לישון שינה רגועה כשמשהו מאד מעסיק אותנו.
אינני רואה שאת זקוקה לטיפול. זו תקופה שבה אתה עוברת חוויות (ומה טוב שהן חיוביות), ומן הסתם, כשתתרגלי אליהן, ההתרגשות תפחת ותוכלי להיות מאוזנת יותר בכל הנוגע לתחושותייך ומשם לשיבה לשינה מיטיבה.
תני לעצמך ליהנות מהחוויות והאירועים החיוביים שאת עוברת.
לפני השינה אמרי לעצמך כמה טוב לך, ותנסי לומר למחשבות שלך ללכת לישון (תרתי משמע). תפעלי כאילו את מכבה מתג ומתנתקת מהן. אל תשקעי במחשבות, כיון ואז את מפעילה את המוח לעוררות יתר. חזרי וספרי בעוד זמן מה קורה איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהיסמין27/12/2009
לפני מספרשבעות כתבתי לך שאני סובלת ממחשבות טורדניות שאלתי היא האם אחת מהשיטות שלך יכולות לעזור לי צאת מזה והאם אתה מקבל לטיפול גם בירושלים הוא רק בתל אביב ומה עלות הטיפול
בתודה יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין
מנשה כהן27/12/2009שלום. אני זוכר את התקשורת שלנו בעניין. אני עצמי לא מטפל בירושלים, אבל יש אנשים שעובדים אתי ומטפלים שם. אני נמצא גם במודיעין. יכול להתאים לך מודיעין? לשאלות שלך - מבקש שתתקשרי לטלפון למטה ותקבלי פרטים. מציע לקיים פגישת ייעוץ שלא מחייבת המשך, ונראה מה מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מנשה שוב...שירה23/12/2009
התשובה אומנם מובנת באופן תאורטי..אך איך זה נעשה באופן מעשי..???אינני מדברת רק על היפנוזה(מה שאתה התייחסת)אלא בעיקר שאלתי היא על טיפול אנרגטי..אין שימוש כמעט בדיבור במשך הטיפול ואיכשהו הנשמה "מושפעת" מהטיפול..בנוסף המטפל "רואה" הכל עליך...על הביטחון העצמי שלך..על הפחד שלך הקינאה...הכללל!!!איך????ושוב..איך הטיפול נעשה על האדם עצמו כאשר ישנם דיבורים..אך לא רבים בכלל..והמטפל יודע עליך גם ללא האינפורמציה שתעביר אליו בפה..והרגשות משתנות..הקינאה נפסקת..(לעיתים מתעוררת...לא נפסקת לגמרי..)הרגשות משתנות..אתה חושב אחרת וכל זה בעזרת מה???!!!???!!בבקשה ד"ר מנשה כהן כתוב לי בפרוטרוט הינני רוצה לדעת מה טיב הטיפול ומאיפה בעצם הכוח שלו להפוך דברים??תודה מראש..שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "טיפול אנרגטי" - הרבה משמעויות
מנשה כהן23/12/2009שלום. הטיפול האנרגטי שאת כנראה שואלת עליו, אינו טיפול פסיכולוגי. הוא טיפול כנראה מה שידוע כ"הילינג". זה עניין שונה, ואולי כדאי לקבל מידע במקום אחר. הטיפולים שדברתי עליהם התפתחו מתוך תחום הפסיכולוגיה והמטרה שלהם, בכל טיפול פסיכולוגי, שהמטופל יהיה שותף פעיל בתהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מנשה כהןשירה22/12/2009
הבנתי שהטיפולים הללו הם עובדים פסיכולוגי על האדם אבל איך???איך מבצעים אותם ואיך הם פועלים?הרי הם לא טיפולים פסיכולוגים רגילים..מה הסוד שלהם????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "הסוד" מאחורי הטיפול
מנשה כהן23/12/2009שלום. אין "סודות"..אלא הבנה ומידע חדשים שהצטברו בשנים האחרונות מגישות טיפול עם אוריינטציה לגוף. ההנחה/הבנה שלחץ מצטבר במערכות שונות בגוף, או מה שמתאים יותר לומר גוף-נפש, מאחר שלא ניתן לעשות חלוקה ברורה היכן נאגר הלחץ הנפשי. או בשפה אחרת, הלחץ מתורגם לאנרגיה שנמצאת בגוף-נפש. השיטות שהזכרתי עושות עבודה של שחרור אנרגיה זו, תוך כדי דיבור על העניין המטריד. עבודה זו נעשית באמצעות תנועות עיניים ימינה ושמאלה, שלפי המשוער מאפשרת עיבוד מחדש של המידע שקשור לבעיה. בכל אונה יש עיבוד אחר. פיתוח של זה הוא לעבוד על צד ימין ושמאל..בתוך התהליך מתלווות אסטציאציות שמתעוררות פה ועכשיו שמקשרות את תהליכי השינוי לתכנים המטרידים. נוסף לכך - התהליך משולב בקטעי הרפייה שמאפשרים רגיעה וגם עיבוד המתרחש ממקום פסיבי/שקט יחסית. דמיון מודרך עם הגוף - פירושו עבודה על איך שהגוף מגיב..למשל, "אני מרגיש כמו אבן בסרעפת" יביא לעבודה מתאימה..אי אפשר כאן לתאר הכל. טכניקה שפיתחתי היא גירסה של תהליך העיבוד של ימין-שמאל. עבודה עם הנשימה היא נדבך נוסף. אפשר לקרוא מאמרים שלי באתר מכלול או באתר "פסיכולוגיה עברית"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגרותצוקי20/12/2009
הי, אני בחורה מבוגרת ושקלתי את אבי לפני כחודש וחצי. מעולם לא היו לי מיליוני חברים והפחד הכי גדול שלי לקראת סוף מחלתו של אבי, הוא שבשבעה אשאר לבד (בלי חברים). החברה הכי טובה שלי נמצאת בלימודים בחול ואילו השניה בלימודים בצפון הרחוק, (אני ממרכז הארץ) שתיהן לא הגיעו לשבעה, מעט מאוד טלפונים ואיפלו אחרי שקמנו והתחלתי ככה להסתגר בתוך עצמי אף אחד לא שם לב ולא הושיט לי יד.
אני לא באה בהאשמות ומלבד עצמי אני לא רואה אף אחד אחר אחראי לחיי. השאלה שלי היא כזאת:
לא פעם אני חשה צורך להסתגר בתוך עצמי בלי אנשים בלי תגובות בלי הערות בלי רצונות של אחרים רק להיות עם עצמי, אבל אז לא טוב לי ואני כועסת שלא 'נלחמים' עלי, שלא רואים את הקושי האמיתי שלי וכן אחרי שאני עצמי עושה את ההבנה הזאת קשה לי לחזור למערכת יחסים תקינה עם אותם אנשים שהרגשתי מהם פגיעה.
איך מתמודדים במצבים כאלו? איך אני פורצת את הצורך בהסתגרות? איך אני לא מחליפה קשרים בכל פעם שלא עונים על הצרכים שלי אלא מסבירה אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוקי
מנשה כהן20/12/2009שלום לך. תיארת מצב כמו מילכוד 22. אם את נלחמת - את מתאכזבת. אם את מוותרת - את מסתגרת.
את מבינה העיקרון של אחריות שלך, אבל זה הופך כאן לרגשות אשמה, וזה לא מועיל.
ההבנה ש"מוותרים עליך" היא חזקה..אולי יש למצוא דרך בה לא מוותרים, מרימים ידיים, כשמשהו לא מסתדר..
חושב שאת צריכה להיעזר בטיפול כלשהו - קבוצה, סדנה,או גם טיפול אישי.הטיפול יעזור לך לשחרר ולהשתחרר מהדפוס של ויתור והסתגרות..אובדן הורה זה אירוע קשה וצריך לרוב תמיכה במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אנרגטי/היפנוזהשירה20/12/2009
מהם הטיפולים הללו?איך הם עובדים?האם זה יכול לעבוד על פחדים וטראומות מהעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
מנשה כהן20/12/2009שלום. טיפולים "אנרגטיים" הם טיפולים פסיכולוגיים המאפשרים לפרוק מהגוף "משקעים" שתמהווים ומשתקעים במקומת שונים בגוף כשיש נושא, כמו פחד, שחוזר וחוזר על עצמו. הטיפולים מאפשרים שיחה ועיבוד המידע תוך כדי שחרור. הטיפולים מלווים בהרפיה ודמיון מודרך. היפנוזה היא דמיון מודרך עמוק יותר שמאפשר להגיע לעניינים מודחקים המייצרים או מעוררים את הבעיה, הפחד במקרה שלך. גם בהיפנוזה יש עבודה עם תרגול הרפייה. מקווה שהמידע עונה לך לשאלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא-מנתחבעל15/12/2009
לפני זמן מה עברתי ניתוח באופן פרטי. למחרת הניתוח זימנו את כל המנותחים (כולל אני) לבדיקה. כולנו ישבנו בחדר המתנה וחיכינו שהרופא יקרא לכל אחד בשמו להיכנס לחדרו. המנתח יצא מחדרו ונתן מבט מהיר וסורק לעבר כל מנותח ומנותח עם חיוך קל וכשהגיע אלי וראה אותי, נעמד דום והצדיע לשניות ארוכות וחייך, כתגובה חייכתי חזרה. לפני הניתוח הייתי בחרדה גדולה ובזכות הרופא שהרגיע שיתפתי פעולה והניתוח עבר בשלום. כשקרא בשמי ונכנסתי לחדרו, הוא לפתע חיבק אותי ונתן לי נשיקה אחת על הלחי. הייתי קצת בתדהמה, לאחר מכן נתן הוראות המשך טיפול וכד' ושחרר. אני לא מבינה מדוע התייחס אלי שונה מאד מיתר הפציינטים?!?!. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי
ד''ר קורין שחר15/12/2009לפעמים מה שנראה כמו תרנגול, קורא כמו תרנגול ומתנהג כמו תרנגול, הוא באמת תרנגול.
נראה על פניו שהוא באמת שמח על הצלחת הניתוח והראה זאת במחווה אבהית משהו.
למה דווקא את? אולי זה היה יותר מסובך ממה שחשבת, הניתוח.
על כל פנים, מה שלא כתבת כאן, הוא, מדוע התנהגותו זו של המנתח מטרידה אותך.
החלמה שלימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניותיסמין10/12/2009
לפני 6 שנים התחלתי טיפול פסיכולוגי בעקבות חרדות טופלתי במשך 4 שנים לסרוגין הטיפול
עזר במידה מסויימת לפני 5 חודשים התחלתי לחוש במחשבות טורדניות והכי מפחידות אותי זה המחשבות שאני אולי משוגעת ומשתגעת בעלי צוחק עלי ואומר שאני צרעכה לקחת את עצמי בידים
וזה די קשה לי מה עלי לעשות כדי להפסיק את זה אני חושבת שזה קבור אצלי מאז גיל 16 שאז גם עברתי משבר חרדה ואבי ז"ל לקח אותי לפסכיאטר ומאז זה מנקר לי מדי פעם בראש הפחד שאני משתגעת או משוגעת
מנשה כהן12/12/2009שלום. מאחר שהיית בטיפול פסיכולוגי, אני תוהה מה נשאר לא מטופל. התיאור והקישור שלך לחוויית המשבר מגיל 16 יחד עם נוכחות ועזרה של אביך ואולי גם ההתערבות של הפסיכיאטר רומזת אולי שיש דברים לא סגורים.
עניינים לא סגורם טבעם הוא להציק ולהטריד את האדם עד שיטפל בעניין וישחרר את הטראומה.
עושה רושם שהייתה לך חוויה קשה והיא לא נרגעה כי אולי לא נסגרה אז בצורה מתאימה. שווה לבדוק את השערה הזאת עם מטפל.
האם את זוכרת באופן חי את רגעי המשבר? האם יש לך או היו לך חלומות שמתקשרים לאירוע המשבר? ומה היו בעצם הגורמים למשבר?
תוכלי לכתוב שוב לכאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
יסמין12/12/2009למנשה שלום כשהתחלתי את הטיפול אצל הפסיכולוג וספרתי לו על האירוע שקרה לי בגיל 16
הוא לא התעכב על זה באופן שינקה ממני את הטראומה ואמר לי שלא בכל טיפול חייבים לרדת לשורש הבעיה מה שאני זוכרת זה שיום אחד אחותי ואני הלכנו למקום העבודה של אבי ובדרך
פתאום הרגשתי שאני נחנקת ונכנסתי לפאניקה אבי לקח אותי לבית חולים ושם חשבו שיש לי דלקת
בגרון ונתנו לי אנטיביוטיקה שכמובן לא עזרה כי זה היה סוג של התקף חרדה ואני זוכרת שאבי ז"ל
אחרי כמה ימים שלא הרגשתי טוב לקח אותי לפסכיאטר יותר מזה אני לא זוכרת לפרטי פרטים .
בתודה יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
מנשה כהן13/12/2009שלום לך. לא ניתן לדעת מה היו השיקולים של הפסיכולוג שלא להתעכב על האירוע של החרדה - לבדוק מה קדם לזה..ואולו דאגות וחששות היו לך באותה תקופה, מה חנק אותך ומה החנתקת מבחינה רגשית, ואיך זה קשור בדמויות אחרות בחייך..קשה לדעת.
אבל אני מתרשם שזו חוליה חסרה. ההבנה והידיעה מה עורר את התקף החרדה צריכות להיות חלק מהטיפול והשינוי כדי שהשפעות החיביות של הטיפול ישקעו ויובנו בצורה שלמה..
אם זה מדבר אליך - תשקלי כניסה לטיפול שאולי יכול להיות קצר יחסית.
אני מתרשם שאת צריכה לפגוש את העומק שלך בלי לפחוד כל כך.
אם את כותבת - תצייני בת כמה את עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
יסמין13/12/2009אניבת 50 במשך השנים חייתי חיים רגילים שמידי פעם היו לי נפילות קטנות שהייתי מצליחה לצאת מהן אני נשואה עם 3 ילדים לפני 6 שנים באמצע העבודה היה לי התקף חרדה קשה וז הלכתי לטיפול פסיכולוגי במשך 4 שנים לסירוגין הטיפול עזר במקצת ולפני 5 חודשים חזרו לי החרדות במיוחד הפחד שאני משתגעת ומשוגעת וזה מפריעה לי אני מוכנה לעשות כל מה שצריך וניתן כדי לצאת מזה לתמיד בתודה יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
ד''ר קורין שחר13/12/2009אנסה לשאול שאלות נוספות לאלו של מנשה.
נסי להיזכר באיזו סיטואציה היית כשהתקף החרדות צף ועלה.
האם היא דומה במשהו לזו שהייתה לך בצעירותך?
נסי לברור את הסביבה, הצבעים, הריחות, המראות, התחושות, האירועים, משהו שעשוי להיות דומה.
ברגע שיצוץ משהו שכזה, תוכלי להבין יותר, מהי הסיבה לתחושת החרדה.
טיפול בדמיון מודרך, יכול גם הוא להוציא ממך במספר פגישות את הנסיבות וללמוד להתמודד בהן, כשהן תהיינה ידועות לך.
ולגבי הערתו של בעלך, בקשי ממנו שיתמוך בתחושותייך ולא יבטלן מתוך רצון לגונן עלייך.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם רגשות אשמה ?יעל09/12/2009
ב 10 השנים האחרונות עברנו פעמיים דירה מעיר אחת לעיר אחרת וחזרה לעיר הראשונה כשהשיקול היה בעיקר כלכלי. ואמנם כלכלית עשינו חיל אבל המעבר האחרון התגלה כטעות דרמטית מבחינת האוכלוסיה ובעיקר מבחינת האווירה בקרב הילדים : חומרנות, כל אחד לעצמו, אין פרגון הדדי, ממש אווירה של הישרדות.
למרות שעברו כבר 5 שנים אני לא מפסיקה להצטער על הפספוס הגדול ועל כך שהילדים משלמים (ולדעתי בגדול) על הטעות שלנו ההורים.
בעלי רואה במעבר האחרון כסוף פסוק, גם הוא חושב שזאת היתה טעות אבל הוא מבחינתו חושב שצריך להתמודד עם המציאות. לי קשה לקבל עובדה זו כיוון שאני יותר מחוברת למה שעובר על הילדים (ועובר עליהם הרבה) וכל הזמן חושבת שהרבה מזה היה נחסך לולא המעבר.
איך מתמודדים עם רגשות האשמה? אני מרגישה שהיה לי ביד גן עדן ומכרתי אותי בנזיד עדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר קורין שחר09/12/2009רגשות אשמה הם רגשות שקשה מאד להתמודד בהם. בעיקר אם אלו רגשות שנוגעות לילדינו.
אני חושבת שעצם זה שילדייך חשים שאת חשה כך, איננו גורם מחזק עבורם.
אין כאן אלמנט של צדק, אבל בעלך נוהג בצורה רציונלית ואילו את בצורה רגשית.
האפשרות היותר טובה הנראית לעין במצב שאיננו עומד להשתנות טכנית היא, לחפש את הדברים החיוביים ולנצלם.
לא ציינת באילו גילאים ילדיך, אבל אין ספק שאם תשוחחי איתם בצורה גלויה, תוכלי לתת להם כר לביטוי בעיותיהם, תלמדי גם אותם למצות את החיוב שקיים, ותנסי ללמדם להתמודד במצבים הלא חיוביים בכך שיחזקו את עצמם מול המציאות, את תתני להם כלים ראויים להמשך חייהם כבוגרים.
יש מצב נתון - עם מצב זה יש להתמודד ולהוציא ממנו את המיטב.
את זה את חייבת לומר לעצמך, ואז יהיה בך הכוח לומר זאת להם.
נראה לי שאם תנהגי כך, רגשות האשם יורידו מינון.
יש כלל ברזל: להתחרט על העבר איננו עוזר להתמודד עם ההווה.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מקבלים את עצמנו
מנשה כהן09/12/2009שלום. בנוסף לדברים של קורין עולה בדעתי כיוון מחשבה נוסף מתוך הבנה שאנו עושים כל הזמן טעויות ואחר כך משקיעים מאמצים גדולים לתקן אותן ולא אחת אנו עושים עוד ועוד טעויות.
אנחנו פשוט רוצים שהכל יהיה בסדר..
אספר לך סיפור, קטע מספר שאני קורא, "ההרצאה האחרונה" מאת רנדי פאוש. הקטע מתאר אירוע בינו ובין אשתו. כשהוציאה את המכונית שלה מהחניה הביתית היא פגעה במכונית השניה שלהם, כך ששתי המכוניות נפגעו. כמה נורא או לא נעים היה לאשתו. היא היתה נחמדה בארוחת הערב עד שספרה לו את האירוע עם התנצלות ואמירה שמחר שהיא תדאג לתיקון. כשהתברר שרק הפחים נפגעו, הוא אמר לה שלא מתקנים כלום. אשתו הייתה בהלם: אנחנו באמת ניסע במכוניות דפוקות?..הוא חותם את הפרק במשפט שאהבתי: לא כל דבר צריך לתקן..
פשוט חומר למחשבה..תראי מה את יכולה לקחת מזה כדי להתעודד
אולי תרצי לכתוב, כי זה נושא הנוגע לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האסימון ירדאילת02/12/2009
מאז ומתמיד היה לי, מה שנקרא, "פה גדול"
תמיד אמרתי שזה מה יש, שזאת אני ושמי שרוצה אותי ייקח אותי as is
בשנה האחרונה אני מוצאת עצמי רבה ונפרדת מחברים ומבני זוג.
אני לא יכולה לשים את האצבע ולהגיד שזה בגלל זה אבל עצם העבדה שזה בכלל מטריד אותי נותנת לי להבין שאולי כדאי לטפל בזה.
הייתי בעבר בטיפול פסיכולודי אבל שיטת השיחות, השילשול הורבלי מצידי וההקשבה וההנהון מצד הפסיכולוגית לא עבד עבורי.
האם תוכלו להציע לי משהו שיותר יתאים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילת
ד''ר קורין שחר05/12/2009הייתי מיעצת לך לחפש קבוצה טיפולית. שם, לא תהיי לבד מול המטפל. שם, תוכלי לשמוע גם בעיות של אחרים ולהגיב ולקבל תגובות.
פידבק של קבוצה, אולי תיתן לך הזדמנות להבין מדוע את מרבה בריבים כפי שאת כותבת כאן.
ישנם הרבה סוגים של טיפולים קבוצתיים, חפשי את המתאים לך ביותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיילת
מנשה כהן05/12/2009שלום. האסימון ירד, כלומר התחלת לשים לב למה שחוזר אליך מאנשים, למשוב שהוא כמו מראה. אולי העניין הוא יחסים עם אנשים, לא רק המילים שאומרים. עולה בדעתי שיכול להתאים טיפול באומנות, ואולי טיפול בפסיכודרמה. גם טיפול קבוצתי אפשרי. נראה לי הכיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)