פורום פסיכולוגיה הוליסטית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגשה שלי
    מישהי
    25/07/2009

יכול להיות שאני מדמיינת או משהו אבל לפעמים נראה לי שאנשים חושבים שאני משעממת או משהו
    אני מדברת תוך כדי שיחה ולא חושבת מה אני אגיד אלא מסתכלת עם הבנאדם קשוב או לא וזאת כתוצאה מזה שכשאני מדברת עם אנשים הם מפהקים לי וזה ממש מרתיח אותי אני לא בנאדם מופנם אני דיי דברנית ודעתנית. מה אני לא עושה נכון?
    אולי הקול שלי מונוטוני? או מה? אני לא מעניינת מספיק? זה ממש מתסכל אותי... אני מנסה לדבר בעניין עם הפסקות אבל כל בנאדם ובנאדם מפהק לי, לא יודעת! אולי זה היה ככה תמיד ופשוט עכשיו התחלתי לשים לב לזה.
    ולא שבנאדם לא מקשיב או משהו הוא כן מקשיב פשוט מפהק... אוף אני כבר לא יודעת
    אפשר עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה שלי

הוספת תגובה

• קשר ותקשורת

מנשה כהן
    26/07/2009

שלום לך. יתכן שאת נכנסת לדיבור אוטומטי או משהו מעין הרצאה והשומע מתנתק, ואז את נפגעת. שאלה אם הדיבור הוא דו שיח או מונולוג..? מה את חושבת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי

אני
    26/07/2009

אני חושבת שזה די דוח שיח כי הצד השני כן מגיב. =\ אני פשוט לא מבינה אני לא פסיכולוג,
    ומה זאת אומרת דיבור אוטומטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי

מנשה כהן
    26/07/2009

שלום לך. נראה לי שיש בעיה שעולה מהאופן שאת נכנסת לשיחה
    אני מסתמך על דבריך:

"אני מדברת תוך כדי שיחה ולא חושבת מה אני אגיד אלא מסתכלת עם הבנאדם קשוב או לא וזאת כתוצאה מזה שכשאני מדברת עם אנשים הם מפהקים לי וזה ממש מרתיח אותי אני לא בנאדם מופנם אני דיי דברנית ודעתנית. מה אני לא עושה נכון?"

את כאילו מחפשת את זה, את בודקת עד שאת מוצאת מה שאת מחפשת. את לא חושבת מה תגידי, וגם "דברנית ודעתנית" - דברים שמרחיקים אנשים. זהו דפוס שצריך להבין אותו ביחד עם מטפל..את יוצרת דחייה באופן לא מודע..

מציע לך לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג קליני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי

מישהי
    26/07/2009

יש לי גם קצת בעיית חוסר ביטחון, יכול להיות זה קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי את בכיוון

מנשה כהן
    26/07/2009

שלום. יתכן שאמנם כפי שאמרת, ובגלל חוסר הבטחון פיתחת דפוס כדי לחפות או לפצות - ע"י דברנות ודעתנות וגם עסוקה בבדיקה של השפעות ההתנהגות הזו. ואת מגלה שיצרת בדיוק מה שנסית למנוע. חומר למחשבה. נסי להתבונן בזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבט האם לרשום את בני לגן אנתרופוס
    asaffasa
    24/07/2009

אנתרופוסופי
    אנחנו תושבי הצפון
    ואשתי לוחצת כי היא התרשמה מאד מהגן, אבל אני קצת דואג מהשטויות שיכניסו לו לראש. .. הגננת נראית לי קצת טיפוס.. אבל אני לא בטוח
    האם הם סוג של כת, או שזה דבר חיובי בסך הכל ?..

אני לא שלם עם ההתלהבות שלה מכל זה

מה אתם אומרים?

אסף אבן צור

הוספת תגובה

• מתלבט אם..

מנשה כהן
    26/07/2009

שלום לך. ההתלבטות שלך מובנת, לא דוקא בגלל "שיכולים להכניס לילדך שטויות", אלא מכיון שכנראה אינך יודע מה זה הדבר הזה. כמו שלא הייתי אוכל מאכל לא מזוהה, לא רצוי לקבל החלטה באין הבנה ומידע על אנתרופוסופיה.

אז צעד ראשון הוא - לקרוא על זה, ולהיפגש עם אנשים שמכירים את הנושא. אולי גם תבקרו במקום בו פועל גן כזה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    אני
    24/07/2009

אני בדילמה רצינית
    לא מזמן הכרתי בחור, אני בת 19.
    הוא חמוד , טוב לב אינטליגנט ממש ילד טוב כזה. מתקשר אליי דואג לי אכפתי והכל. אבל אני מרגישה שאני לא נמשכת אליו , לא התנשקתי איתו עדיין מהסיבה שפשוט לא בא לי!
    כולם אומרים תנסי תנסי אולי זה יבוא, אבל אני פשוט מרגישה שאין לי את הקליק הזה איתו.
    אומנם הוא גדול ממני אבל אני מרגישה שהוא קצת ילד קטן אינפנטיל, ובנוסף דיי משעמם לי.
    לרוב אני מצחיקה אותו וזהו. אני לא חס וחלילה דורשת ממנו להיות מהשהוא לא אבל אני באיזשהוא מובן מכריחה את עצמי לצאת איתו. לא ממש מתחשק לי.
    המשפחה אומרת " בחורים טובים לא זרוקים במדרכה" וזה מה שגורם לי לחשוב שאולי אני מפספסת אותו. אבל לצערי אני לא יכולה ללכת כנגד הרגש! באמת שקשה לדמיין אותנו מתנשקים ושלא נדבר בכלל על יחסי מין.

אשמח לעזרה! דנה

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• איך אפשר?

מנשה כהן
    24/07/2009

שלום. את מעלה דילמה קיימת בין מה שהראש אומר לנו לבין מה שהלב מרגיש ואומר. הראש מדבר בשפה כללית, כמו "הוא בחור טוב" והלב מדבר בשפה אישית, כמו "אני אוהבת [או לא אוהבת] אותו", והגוף אומר "אני נמשכת {או לא} אליו..זה די דומה לאוכל. כמו לאכול אוכל "בריא" אבל שלא אוהבים...מאחר שאת זו שתתנשקי [או לא] איתו ולא ההורים..אז התשובה מונחת בגוף השאלה..

זו תרומתי הצנועה לדילמה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעורבות יתר
    אבי
    20/07/2009

שלום,

אנו זוג נשוי באושר+ ילד מקסים בן שנתיים
    יש ביננו תקשורת פתוחה וזורמת ,יחסים המבוססים על כבוד והערכה.

אך ישנה דילמה מעיקה עד בלי די:
    ההורים שלי מתערבים לנו בחיי הנישואין באופן חונק ומנסים להפריד.

למשל: לאחרונה החליטו הורי שהם מעוניינים לבצע שיחה ביני לבינם והדגש הוא על כך שאישתי לא תופיע בשיחה ,הם אמרו זאת גם לאישתי בצורה חד משמעית.

ברור לכולם ובל נהיה תמימים שהיא וכל מה שמפריע להם יעלה בשיחה ואיני מוכן לשיחה מאחורי גבה בשום אופן.הם מתעקשים. אין עם מי לדבר!!!

מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    מעורבות יתר

הוספת תגובה

• הורים וילדים בוגרים

ד''ר נורית מרכוס
    20/07/2009

זה נשמע עדין וממש לא פשוט. יתכן שעדיין לא שמת להם גבול ברור והם מרגישים "זכות" להמשיך ולנהל אותך.

אולי הגיע הזמן לשוחח יחד עם אשתך עם הוריך ולומר להם שאתה אוהב את אשתך, שטוב לך אתה ושכדאי שיקבלו את המצב כי אחרת אתם (אתה ואשתך) תמצאו את עצמכם מתרחקים מהם. אם מתאים לך העבר את המסר שאתה לא מסכים להתערבות שלהם. נסה למצוא את הדרך שמתאימה לך. לעיתים קשה מאד לעמוד מול הורים וצריך להתאמן שוב ושוב עד שזה מצליח.

בהצלחה לכם! שימרו על הזוגיות שלכם. זוגיות טובה היא נכס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפתיה-שיגור מחשבות-שקוף
    רון
    20/07/2009

שלום רב
    היכן אוכל לקבל מידע על הנושאים בכותרת הראשית?
    האם אדם שקוף קרי שאחרים יכולים לקרוא את מחשבותיו?
    איך נמנעים מלשגר מחשבות ספיצפיות כלפי מאן דהוא?
    האם ניתן לשלוט בטלפתיה/שיגור המחשבות
    אודה לכם מראש על כך

לקביעת תור
    סגירה
    טלפתיה-שיגור מחשבות-שקוף

הוספת תגובה

• לשאלותיך

מנשה כהן
    26/07/2009

שלום לך. נראה שאתה לא בפורום הנכון. הרעיון של "אדם שקוף" הוא מוטעה מבחינה פסיכולוגית, על אף שיש רעיונות כאלה בעולם הפילוסופיה והרוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב
    yala
    17/07/2009

האם הטיפול ברייקי יכול לעזור לי לטפל בחרדה או טיפול פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב

הוספת תגובה

• בקר רגוע

מנשה כהן
    19/07/2009

שלום. חרדה היא מצב נפשי שסיבותיו באות מכיוונים שונים. לכן, בעיקרון, נחוץ טיפול נפשי עם או בלי טיפול תרופתי לפי המצב והרקע של החרדה. רייקי, לפי הבנתי, יכול לעזור למצבים בהם יש חוסר באנרגיה או חוסר בזרימה, או בכאבים שונים. אני מניח שיכול לתת הרגשה טובה. אבל ממליץ לפנות לפסיכולוג קליני לטיפול בחרדה ובסיבותיה. לפעמים חרדה היא איתות לעניינים לא סגורים ומבחינה זו החרדה היא קריאה להפנות תשומת לב לאותם עניינים מוזנחים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה רצינית
    ששש
    07/07/2009

שלום לכם יש לי ילדה שגרה איתי בת 21 לא עצמאית לגמרי הכירה חבר לפני 4 חודשים בן 32 הבעייה שהחבר ממריד אותה נגדנו ומרחיק אותה ממשפחתה אני חד הורית וגידלתי אותה לבד נתתי כל שיכולתי ,החבר שלה מרשה לעצמו לומר לי שאני אמא לא טובה ושהיא תישן אצלו כל יום תעשה מה שהוא רוצה ואני לא יקבע לה כלום היא מצידה כל היום יושבת מעשנת וחייה על חשבוני וסוגדת לחבר בטענה שהוא חכם מכולם אני רואה את השליטה שלו עלייה ולא יכולה לעשות מאום ניסיתי לשוחח עימו אך הוא מתחצף ונותן לי הוראות איך לגדל את הבנות שלי מצד שני כשעניתי לו להעמיד אותו במקום איים ועזב אותה היא באה בוכה ואיימה להתאבד ובבוקר השלים איתה אני לא סומכת עליו כולו משחק מזוייף אני דואגת לבת שלי אך היא לא מקשיבה ,הוא מצידו ממהר לתפוס אותה היא רווקה והוא גרוש פלוס ילדים היינו מאד קרובות אני ואחייה לפני שהגיע לפתע היא מתרחקת ופוגעת בכולם ובי במיוחד רק לרצות אותו ,אני לא רוצה להוציא או לזרוק אותה מהבית ,הוא מרשה לעצמו לכתוב לי דברים ולנסות להדריך אותי איך לחיות וטוען בפנייה שהוא צודק ואני טועה כשאני אישה בעלת ניסיון חיים ארוך ולא קל שהתגברה לבד על הכל וגידלתי אותן לתפארת השקעתי בהן הכל ויתרתי על עצמי למענם ,אני כל כך כועסת איני רוצה לענות לו ולפגוע בה ,הוא מאיים שאם נענה לו יעזוב אותה והיא מנסה להתאבד אם יעזוב מה עושים אנא עצה

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה רצינית

הוספת תגובה

• אמנם בעיה רצינית

מנשה כהן
    08/07/2009

שלום לך. חושב שהבנתי את המצב והבנתי לליבך. איך מישהו נכנס לחיים ומשתלט וממלא כל חלל אפשרי בלי לשים לב למשמעות ולשלכות על החיים של בתך ושלך. יתכן שהוא ממלא חלל אצל בתך ואז היא נעשית לא מודעת למשהו אחר חוץ מהחבר/הגבר שלה.

את חושבת שבתך תהיה מוכנה ללכת יחד אתך לכמה שיחות ייעוץ? הנימוק: אדם מקצועי, מבחוץ, שיעזור לנו לקבל פרופורציות, למצוא מקום לכל אחד ולכל עניין, במקום גישה גורפת של "שחור לבן" או "הכל או כלום"..חושבת שזה אפשרי?

תאמרי לה שצריך להסתכל על הטווח הארוך של החיים והיחסים ביניכן, שרוצים להוסיף משהו/קשר טוב לחיים ולא לסלק מישהו..אולי תוכלי לפתח את הרעיונות שהעליתי ולדבר אליה, ואל לבה...בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ששש

ד''ר קורין שחר
    08/07/2009

שלום לך.
    אכן בעיה קשה. ברור שלגבר יש כעת השפעה הרבה יותר רבה משלך. נראה לי שלפני שתציעי לביתך ללכת לייעוץ איתך, או בלעדייך, רצוי שתגשי בעצמך על מנת לברר עם אותו יועץ את הבעיה לעומק.
    דבר שיוכל להקל עליך בגישתך שלך לבעיה ואולי יתן לך כלים להתמודדות.
    אותו יועץ יוכל גם לומר מתי נכון להציע לביתך להגיע לשיחות איתו גם כן.
    היא כרגע נמצאת במקום של התנגדות מוחלטת לכל מה שתאמרי לה, ואת עצמך זקוקה לייעוץ כיצד לנהוג.
    מקווה שעזרתי, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכם תגובה

ששש
    08/07/2009

הילדה איבדה את אביה בגיל צעיר יחסית וזה הקשר היחיד הרציני שהצליחה להחזיק ומיווכן שהוא מבוגר ממנה נשארת איתו ,מסרבת ואומרת לי שאלך לייעוץ או שאקשיב לו כי הצדק עימו ,אני מבחינתי נותנת לה הרגשה טובה בבית שתדע שאם יש בעייה יש פה מי שתומך בה בכל מצב ,אך הבעייה עדין נשארה כבעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ברשותכם

ששש
    08/07/2009

הבת הצעירה שלי שברה רגל ואינה יכולה לתפקד בעצמה ביקשתי מהגדולה שתשאר איתה כדי שאוכל לעשות קניות וללכת לאימי מעט כי היא באבל ,אך חברה מכניס לה לראש וכן אומר גם לי הבת הצעירה גדולה שתסתדר בעצמה אני לא מוכן שתשמור עלייה היא לא ביביסיטר ,אני לא דורשת ממנה כלום מעבר לכך ונותנת לה הכל ,היא תומכת במילותיו שהיא גדולה ולא חייבת ואני בתור אם חד הורית זקוקה לעזרה זו ,קשה לדבר איתה ולמרות שיודעת שעשיתי הכל בשבילה ,מילותיו שגורות בפיה ,אני קיבלתי אותו כבן עד שהבנתי מה מסתתר מאחורי שינוי האופי שלה לפני כן היינו מאוחדים והכל זרם יפה הוא אומר לה שהיינו מאוחדות כי הייתה בובה על חוט אבל לא מזכיר את זה שהוא מכריח אתה לרצות אותו ,וולוותר על כולם בשל כך ומתפלא למה כל המשפחה אינה תומכת בו ,ניסיתי לדבר עימו אך הוא תקף ולא הבין תמשמעות של הדברים נכונה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות מהחיים

מנשה כהן
    08/07/2009

שלום. בעצם זה אותו עניין. את עוברת משבר/שינוי ומתעוררות הרבה שאלון. אולי תקבלי את עצתה של דר' שחר ללכת לייעוץ שתוכלי לקבל תמיכה ועזרה איך להתמודד עם השינוי הזה. אני מניח שגם את חווית אובדן ממותו של בן הזוג..חושב שרצוי לפנות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנשה שלום

ששש
    09/07/2009

בקשר לאובדן עברנו טיפול על ידי משרד הבטחון והתגברתי די מזמן ,בקשר לבת הלכתי לשיחה לבד אך הוא טוען שהיא חייבת להצטרף והיא מסרבת ,ניתקתי כל קשר אם החבר שלה ואיני מסכימה שיבוא אלינו הבייתה יותר ,איני עונה לו ולא מתייחסת למילותיו ,אך הבעייה שהיא פגועה מכל העיניין שניתקתי קשר ,ורוצה שאקבל אותו כבן עשיתי כך בהתחלה עד שהבנתי שטעות בידי ,תודה רבה לך על ההענות יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר ללא תרופות ?
    גלית
    05/07/2009

אני מתעוררת מידי יום בתחושה שהכל חסר משמעות. הדבר היחידי שעוד נותרה לו משמעות בעיני היא שהבאתי ילדים לעולם ואני חייבת עבורם להשתדל ולשחק "כאילו" יש לדברים משמעות.
    התחושה הזאת גורמת לי לחרדות ולכאב רב.
    אני מטופלת אצל פסיכולוג. איכשהוא תמיד כשאני מעלה את השאלה הזאת הוא אומר לי "בטח שתרגישי שהחיים חסרי משמעות כיוון שאת לא מספיק משפיעה, מעורבת וכו', ואז אנחנו עוברים לטיפול בגורמי מתח טריוואליים כמו "איך להגיב כשהילדים או בעלי מתנהגים בצורה כזאת או אחרת".
    אני לא יודעת איך אני יוצאת מזה והאם אפשר לצאת מזה רק רק בעזרת שיחות.
    האם אפשר לצאת מזה רק בעזרת כדורים(אני מאוד נרתעת) ?
    האם אפשר לצאת מזה בכלל..
    תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשר ללא תרופות ?

הוספת תגובה

• האם אפשר?

מנשה כהן
    05/07/2009

שלום לך. לגבי תרופות - יש גישות שונות של מטפלים. לפעמים טיפול תרופתי לתקופה [3-6 חודשים] יכול לעזור לאדם לזוז, להרגיש פחות דכאון ופחות חרדה, ואז יש לו יותר כוח לעשות שינויים ו"להשפיע", כמו שהפסיכולוג שלך אומר.

כשאני משתכנע שזה המצב אני שולח את המטופל לייעוץ פסיכיאטרי. לא קרה מצב שזה היה מיותר. לעניין הרגשה של "חוסר משמעות", יכולה להתעורר כשיש דכאון, או/ו כשאדם לא חש שהוא עושה דבר שמזין אותו או שמביא אותו להגשמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחזירים את רצון החיות הבסיסי

מירה
    05/07/2009

במהלך השנים האחרונות תפקדתי בפרופיל נמוך הן בעבודה והן במשפחה כיוון שלא היה לי כוח נפשי מספיק "להלחם" בחזיתות אלו וכך הגעתי למצב שכל החיים נראים לי מיותרים וחסרי טעם.
    עכשיו אני בלופ כי מצד אחד יש לי הרגשה שאין בשביל מה להתאמץ ומצד שני אם אני לא אתאמץ לא תשתנה הראייה שלי על החיים.
    איך מגייסים כוח לצאת מהמעגל הנוראי הזה... אני מרגישה שעם הפסיכולוג אני לומדת דרכי התמודדות אבל אני תקועה בשלב שאני שואלת את עצמי למה להתמודד... מה טוב בחיים שכל הזמן מתמודדים בהם... (ואני לא מדברת על התמודדויות קשות מידי)
    רצון החיות הבסיסי אבד לי ואני לא יודעת איך מחזירים אותו.

תודה
    גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן דולפת החיות הבסיסית

מנשה כהן
    06/07/2009

שלום לך. לפעמים נתקעים במקום של ספק לצרכים של אחרים כדי להיות בסדר. זה יכול לקרות מפירוש מסויים של המציאות והתפקיד שלך ביחסים. האם את יכולה לסמן קו בין מה שאחרים צריכים ממך למה שאת זקוקה וצריכה? החיות הזאת היא היאפשרות להיטען מחדש מדברים פשוטים [כמו שינה, מנוחה, חופשה] ומדברים עיקרוניים יותר כשיש הרגשה שקולך נשמע או/ו את מגשימה משהו ממה שאת אוהבת ומעריכה. אולי אחרים צריכים אותך ולא רק צריכים ממך, ואולי יכולים גם לתת לך. האם נראה לך שאת יודעת לקבל? חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !!

מירה
    06/07/2009

כנראה שאני צריכה סבלנות ואורך רוח עד שההרגשה תשתנה
    בכל אופן עודדת אותי מאוד

תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

לילך
    14/07/2009

קודם כל האם את מרגישה מספיק מחוברת למטפל שלך? לפעמים החלפה של מטפל יכולה להשפיע לטובה.
    בנוסף, טיפול תרופתי לא אומר שאת חולת נפש יקירתי.
    יש הרבה אנשים שסובלים מדיכאון כזה או אחר ומשלבים טיפול פסיכולוגי ותרופתי ומתפקדים מצויין.
    חבל שתפספסי את השנים היפות של חייך כי את מתעקשת לא לקבל טיפול תרופתי שיכול בעצם לשנות לך את החיים.
    תחשבי על זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית

ד''ר קורין שחר
    14/07/2009

אם את חוששת מתרופות פסיכיאטריות, ישנן אלטרנטיבות לכך.
    הייתי מייעצת לך לגשת לנטורפיסט/ית, בנוסף לטיפול שאת עוברת אצל פסיכולוג.
    ישנן מספר אופציות תרופתיות טבעיות לא מועטות, כמו פרחי באך, ועוד. יתכן שעצם התמיכה שתקבלי בעזרתן יתנו לך את הדחף לשנות את היבטך על החיים ומשם גם שינוי בתחושתך העכשווית.
    אגב, ניתן להגיע לכך גם דרך קופות החולים הרגילות המחזיקות מחלקה ל"רפואה משלימה".
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד בשביל האחר,מה עם עצמי?
    ערן
    04/07/2009

שלום רב
    אני פונה אלכם עם התמודדות פנימית לא קלה שאני חווה כבר המון שנים שהלכה וגברה עם הזמן ואני מתחיל להבין ומנסה להתמודד איתה לאחרונה בעצמי ובנוסף עלידי מטפלים מקצועיים.
    אני בחור בן 27 ואני חיי את חיי באופן שבו אני תמיד מנסה להראות טוב ולהשמע טוב בעיני האחר(כל אדם)ומזה כנראה אני והנפש שלי ניזונים אני לא מצליח להעביר יום באופן משוחרר וטבעי ללא שתטריד אותי המחשבות על איך דיברתי או התנהגתי עם ההוא או ההיא במקום להזין את עצמי בדברים שאני עושה באופן שבו אני ירגיש חופשי טבעי ומזין את עצמי בדרכים ודברים שעושים לי טוב אז מכאן נובע שאני צריך ללמוד מה עושה לי טוב מה מזין אותי וזאת הבעיה שמה שמזין את נפשי זה ידיעה שהצחקתי מישהי או הראתי למישהו שאני טוב ממנובדבר מה או דיברתי בצורה מבריקה וענינית ואני מקבל זאת ברושם מאחרים,ההתמודדות מאוד קשה וברצוני לשנות את התפיסה ההתנהגותית הזאת השאלה היא איך?

הוספת תגובה

• ערן

ד''ר קורין שחר
    04/07/2009

נראה לי שבכותרת כבר נתת את התשובה. מה עם עצמך?
    אתה מספר שאתה נעזר במטפלים מקצועיים.
    אני מניחה שהם מנסים להגיע איתך למקור כל צורת החשיבה הזאת שלך. מניין היא נובעת, מה הגורמים שהביאו אותך לרצות לרצות כל העת אחרים, על מנת להרגיש קיים.
    הידיעה היא רק חלק מהתהליך של השינוי בצורת החשיבה. ברגע שאתה מודע לכך שכך אתה מתנהל כל חייך, ועצם זה שאתה חש תסכול בשל כך, אתה אמור להבין שזו תפישה שנחוותה על ידך אי שם בילדות, כאשר לא היו לך כלים להתמודד בסיבות שגרמו לך לכך.
    היום אתה בן 27, כלומר, בוגר. וככזה אתה יכול להתחיל להבין שההבנות שלך והתגובות שלך כאותו ילד שהיית, תאמו לתפישה של אז, ואינן תואמות את מי שאתה היום.
    נסה לראות את עצמך ככל אחד אחר שאתה כל כך מנסה להרשים, ותתחיל להרשים את עצמך. כאילו הוא עוד אחד משאר הסובבים אותך. אולי מחשבה כזאת תצליח להביא אותך להתחיל לכבד אותך עצמך, ותתחיל להרגיש שיש שם בפנים מישהו שראוי להערכה שלך. ככל שתרבה לעשות זאת, תתרגל לשנות את זווית הראייה שלך מהחוץ, קרי כל האחרים, אל הפנים, קרי - אתה עצמך.
    מקווה שעזרתי במשהו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    אוסנת
    30/06/2009

שלום רב
    אני נמצאת בתקופה האחרונה בדיכאון - אני בוכה הרבה כי לצערי איני מוצאת את עצמי בזוגיות שאני כל כך מרגישה נואשת לכך, אני כבר לא מסוגלת בלי זוגיות וזה ממש מדכא אותי , אחרי פעמים רבות שנפגעתי מגברים אני עדיין רוצה ומנסה להמשיך .
    בנוסף אני סובלת מחרדות ומתחים נפשיים כל פעם שאני מתחילה קשר אני גם במתח רב
    הייתי רוצה המלצה על פסיכולוגית מאזור חיפה שיכולה לעזור לי למצוא את עצמי בתחום הזוגי ולממש את הזוגיות בחיי
    אשמח לקבל עזרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• לאוסנת

מנשה כהן
    01/07/2009

שלום. אנסה למצוא לך פסיכולוגית באיזור חיפה. רעיון טוב לא להתבשל לבד עם מה שתארת. להת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אוסנת
    01/07/2009

אני ממש אשמח לקבל שם של פסיכולוג/ית
    אתה חושב שזה יכול לעזור לי לפתור את הבעיה?
    אני כל הזמן במתח וכנראה זה מה שמונע ממני לקיים זוגיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה באמת יכול לעזור לי?

אוסנת
    01/07/2009

אשמח לקבל שם של פסיכולוגית מומלצת באזור מגורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול לעזור

מנשה כהן
    02/07/2009

שלום אוסנת. לגבי השאלה אם יכול לעזור אני די משוכנע שזה יזיז משהו לכיוון התפתחות חיובי - על ידי כך שאת מוציאה את זה, משתפת מישהו שמקשיב ומבין, שאת מבינה מה מחליש ומה ומחזק אותך, שאת מתחברת למה שאת צריכה...זה קורה בתהליך איטי שיכול לעזור לך לבנות בטחון וחופש פנימי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפנייה

מנשה כהן
    04/07/2009

שלום. תכתבי לי הודעה לנייד שלי שרשום כאן, ואכתוב לך פרטים למטפלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה(:

אוסנת
    05/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ברשותכם
    שרה
    15/06/2009

כמו שאמרתי אני אם חבר 8 שנים לא גרים יחד מגיע לי חופשה אם הילדות של אלמנות וילדים פעם בשנה ,החבר מתנגד שנצא בלעדיו למרות שאנחנו אוהבים את המקום והיינו שם כמה פעמים אומר שנשנה כיוון לראות מקומות חדשים בקיצור אינו מסכים שנצא בלעדין לכמה ימים לאף מקום ושנחכה שיתפנה מעבודה ונצא למקום אחר שאלתי היא האם לחבר של שנים יש זכות לטעון שהוא חלק מהמשפחה ולא להסכים שנצא בלעדיו איך מסבירים לו שאם צריכה גם שקט אם הילדות שלה לפעמים להיות כל כולה בשבילהן הוא מתעקש ומאיים בעזיבה אם אצא איתן לבד האם זה נחשב לכפייה ולשליטה או שהצדק עימו שאם יש בן זוג לא יוצאים בלעדיו ?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה ברשותכם

הוספת תגובה

• חברות מול השתלטות

ד''ר נורית מרכוס
    15/06/2009

שרה שלום,

אנא פני ליעוץ כפי שהציע מנשה כהן.

הלחץ שמפעיל החבר שלך כבד ונראה לי שאת זקוקה לתמיכה מקצועית כדי שתוכלי לעמוד מולו ולהחזיר את הקשר שלכם לפסים של חברות במקום של השתלטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון לגבי המצב

שרה
    16/06/2009

החבר מאיים שאם אצא אם בנותיי לבד לחופשה שמגיעה להן הוא יפרד ממני טוען שאחרי שנים יחד אנחנו צריכים לצאת כולנו ביחד אני סבורה שאני צריכה לצאת אם בנותיי ואיתו לחוד אצא למרות האיום שהוא מתכוון לממש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון
    סלמה
    14/06/2009

אם באיזה מבחן פסיכולוגי בחורה מתבקשת לצייר דמות, והיא מצייירת בחור. מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון

הוספת תגובה

• אבחון פסיכולוגי

ד''ר נורית מרכוס
    15/06/2009

שלום לך,

אני חוששת שהנושא שהנושא מורכב מכדי לתת לו תשובה. פסיכולוגים לומדים שנים כדי לנתח מבחנים, והאבחון הוא תמיד על פי מדדים רבים יחד ולא על פי נתון אחד.

מצטערת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת ייעוץ
    שרה
    14/06/2009

שלום לכם יש לי חבר 8 שנים אני פלוס ילדים שגרים עימי אני והחבר בקשר טוב ,מבקש שאעבור לגור עימו בביתו העמיד לי אתמול אולטימטום או שהוא יעזוב לחו"ל או שנעבור לגור עימו ,הבית שלו בקומה גבוהה ולא נראה טוב לשפץ אין לו כסף האולטימטום עצמו לא מוצא חן בעייני כי הוא מודע לעובדה שילדיי בגיל ההתבגרות ומתמרדים לא לעבור אליו כלל אני מרגישה שאני רוצה לחכות עוד שנה לפחות אך הוא מתעקש בשל גילו המבוגר ממני ב15 שנים מה עושים? מוותרים עליו למרות האהבה והקשר או עוברים אני בדילמה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת ייעוץ

הוספת תגובה

• שרה

ד''ר קורין שחר
    14/06/2009

נראה לי שמערכת יחסים איננה אמורה להתנהל תחת אולטימטום. מערכת יחסים אמורה לשקף את הרצון ההדדי, ולא לכפות על אחד את רצונו של האחר.
    ייתכן כי זו ההזדמנות שלך לבחון את מערכת היחסים הארוכה שלכם ולהגיע לתובנות נוספות בקשר אליה.
    לא הפרטים הטכניים אמורים להביא אותך להחליט לכאן או לכאן, אלא עצם ההכתבה מצידו, ומה היא מעוררת בך.
    הדילמה שלך מובנת, אבל שיקול הגיוני ללא עירוב הצד הרגשי, יוכל לעזור לך בהחלטה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר קורין בקשר לתשובתך

שרה
    14/06/2009

הרבה דברים מעורבים פה הראשון לעזוב את הבית שלי שחיינו בו 25 שנה מכיוון שאצלו יש יותר מקום , , השני 2 בנות גדולות שמסרבות,השלישי הפחד שלי אחרי שנים לבד כאלמנה לגור שוב אם בן זוג,הרביעי שבנותיי לא מסמפטות אותו , החמישי הבית שלו רחוק מבית הספר של ביתי ,היתרונות הם שכל ההוצאות שייש לנו היום כפולים ואפשר לאחד אותם אם פרנסתו ןפרנסתי כי כיום אנחנו משלמים כפול חשמל מים קניות וכיוצא בזה ,החשש העיקרי שלי שהוא מבוגר ממני בן 61 מבוגר ב15 שנה עברתי כבר מוות של בן זוג ואני מודעת לעיניין שהבית שלו מעמידר ואם יקרה משהו חלילה אצטרך לחזור לביתי שוב מעורבים פה המון דברים גם 3 בנים שלו אחד מפגר שכלית שגר בהוסטל וכל היום יושב אצלו ובן שני שבא כל שישי שבת אליו ונוסע ועוד אחד גם מפגר שכלית שבא והולך ואנחנו 3 נשים וזה לא מקובל עליי אך הוא רוצה שאקבל את בניו כמו שהוא מקבל את בנותיי אני ממש בין הפטיש לסדן והוא מתחנן שאבוא או שפשוט נאלץ לוותר על הקשר כי הוא טוען 8 שנים והוא גר לבד עדיין עכשיו או בכלל לא למרות שייש משהו בדבריו אני פוחדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרה - המשך

מנשה כהן
    14/06/2009

שלום. נראה שמאד קשה לך. קשה לך להחליט ולהתמודד ויש הרבה לחץ ועול על כתפייך. בהמשך לייעוץ של דר' קורין שחר, אני חושב שאת צריכה תמיכה וליווי לתקופה מסויימת, מעבר לייעוץ באתר. אפשר לפנות ללשכת הרווחה במקום מגורייך ולקבל עזרה כך שלא תהיי לבד עם הבעיה. אפשר לחשוב גם על נעמת. ממליץ לך לפנות בהקדם!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נראית יציאה מדכאון ?
    יעל
    10/06/2009

איך מרגישים יציאה מדיכאון ?
    האם יש סימנים אופיינים שמבשרים את בא האביב ?

תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    איך נראית יציאה מדכאון ?

הוספת תגובה

• כשהאביב מגיע

מנשה כהן
    10/06/2009

שלום. במצב של דיכאון, אין מצב רוח, או שהמצב רוח ירוד, לא מתלהבים ולא נהנים, מרגישים שזה ימשך לנצח, יש מחשבות של אכזבה וכשלון וייאוש, יש הרדמה של התחושות.

כשיוצאים מדכאון התופעות שתארתי נחלשות או נעלמות. יתכן שנהנים מרגעים ומדברים פשוטים.

יתכן,שמתלווה לזה גם פחד שעכשיו כל המשימות מחכות לי ואני צריך להתומדד עם כך וכך..

עם מודעות וקצת עזרה אפשר להמשיך וגם לראות בהתמודדות דבר חיובי ומאתגר..כמו בבוא האביב - מופיע פה ירוק ושם פרח עד שהשדה מתמלא

אם תארתי מצב אידילי מדי- אפשר להשאיר קצת מהדכאון איפה שהוא כדי שלא יהיה יותר מדי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה שגורמת לחרדה
    שרה
    07/06/2009

שלום לכם אני חד הורית וייש לי ילדות וחבר זה 8 שנים מה שמפריע לי זה שאני יוצאת איתן כל שנה לחופשה שמגיעה לנו בסבסוד שנמשכת שבוע אך החבר לא מסכים שנצא בלעדיו ואינו מוכן גם להצטרף בטענה שהמקום דוחה אותו אנחנו מתות על המקום והוא מאיים שאם נצא בלעדיו לא נראה אותו יותר לעומת זאת אינו מזמין אותנו לצאת עימו לשום מקום אחר ואם יצאנו פעם אחת רק התלונן שאני אם הילדות בלבד איני רוצה לאבד אותו אך גם רוצה פרטיות אם בנותיי והן גם רוצות אותי לבד האם אני הוגנת אם אני יוצאת רק איתן או שזה לא בסדר אגב אני והוא לא מתגוררים יחד כל אחד בביתו הדבר גורם לי לחרדה ואיני ישנה בלילות שכן אני רוצה לנסוע ונחנקת בעיר הקטנה שלנו כבר והוא עובד ואין לו פנאי ולמה בנותיי ואני צריכות לוותר על מקום נופש שאנחנו אוהבות ,משום מה אני מרגישה חנוקה למרות שבשאר הדברים לצמשל אם אסע ליום אחד איתן לטייל אינו מתלונן והוא בעיקרון חבר טוב מה עושים מוותרים כי לפשרה לא הצלחתי להגיע איתו והוא עומד על שלו רע לי אני מרגישה לחוצה בין הפטיש לסדן הילדות יתומות מא מבקשות לצאת איתי והוא כועס עזרה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה שגורמת לחרדה

הוספת תגובה

• המשך לחרדה

שרה
    07/06/2009

בעיקרון עוד דברים מטרידים אותי החבר מבקש שאעבור לגור עימו בנותיי לא אוהבות אותו הוא טוען ש8 שנים זה זמן ארוך וצריך לעשות צעד נוסף הן מתנגדות למעבר מצבי הכלכלי לא טוב העומס עליי גדול מה עושים מתחשבים בבן זוג ועוברים או מתחשבים בילדות וברצונן ושוב אני בין הפטיש לסדן והחרדות והדיכאון הולך וגדל איני יוצאת מסתגרת לא ישנה ולא דואגת לדבר ואפילו לא הולכת לעבור ניתוח דחוף שאני צריכה רע לי ממש רע לי וזקוקה לעזרה צריכה פסיכולוג אני יודעת אך מצבי הכלכלי אינו מאפשר לי מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ של בן זוג

ד''ר נורית מרכוס
    07/06/2009

שלום יקרה,

לבי - לבי ללחץ שבו את מצויה.

בנותיך הן האחריות הראשונה שלך. נראה לי חשוב ביותר להן ולך לחוות חוויות טובות ביחד. גם חשוב שגם את תתאווררי מהיום יום בחופשה שמתאפשרת לך.

הרבה זוגות נמנעים מלגור ביחד בגלל הקושי לגשר בין בן/בת הזוג לילדים. לעתים הקשר הזוגי רק מרוויח מזה שנפגשים כשרוצים להיות ביחד – ולא כל הזמן.

נראה לי חשוב שתהיי אמיצה ותעשי את מה שמרגיש לך נכון.

הסבירי לחבר שלך – כמה חשוב לך לצאת לחופש ולהיות עם הבנות. נסי להסביר לו שקשר טוב צומח רק ממקום של כבוד הדדי ולא מלחץ.

האם יקבל את זה – אין לדעת. אבל בכל מקרה כדאי שתהיי נאמנה לעצמך ולא תפעלי בגלל איום.

בקופות החולים ניתן לקבל מספר פגישות עם פסיכולוג או עובד סוציאלי במחיר נמוך. ואולי תוכלו ללכת לכמה פגישות יעוץ ביחד.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה