פורום פסיכולוגיה הוליסטית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנית
    22/10/2008

בני בן 4.5 עלה השנה לגן טרום חובה. הגן מעורב (חובה+ט חובה). בגן הקודם הילד היה מאוד חברותי ומקובל. הילד חמוד ושמנמן. השבוע שמעתי שהוא קיבל מהילדים הגדולים יותר הערות על המשקל שלו ועל זה שהוא קטן יותר. איך להתמודד עם זה מולו ומול הגן ולשמור על הבטחון שלו? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הצקה בין ילדים

ד''ר נורית מרכוס
    23/10/2008

קודם כל נחמי אותו, השתתפי איתו בזה שמאד לא נעים לקבל הערות. תנחמי אותו שגם הוא יתפוס גובה עם הגיל. אולי תוכלי לומר לו שילדים, לצערך, לפעמים מעירים הערות מכוערות למי שחדש ועוד לא השתלב, ושזה יעבור להם כשהוא יתרגל לגן וירגיש בטוח. שזה לוקח קצת זמן עד שמרגישים טוב במקום חדש.
    תציעי לו אפשרויות: תשאלי אותו האם אולי הוא רוצה לענות שזה לא מעניין אותו, או - שהוא מרוצה ממי שהוא (ובכך יקח מהם את הנשק). בהזדמנות, את יכולה להפנות את תשומת ליבו לכך שכל אחד בטבע שונה – לקחת צילומים של ילדים ולראות את המגוון, שכל אחד מאתנו שונה.
    וכמובן, דברי עם הגננת, הפני את תשומת ליבה, כדי שהיא תשים לב וגם תעודד את הילדים הגדולים לעזור בקליטת הילדים החדשים, או תיזום שיחה על הבדלים בטבע ובין ילדים, או אולי תספר סיפור מתאים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כינוי בשם אחר
    בעל
    18/10/2008

לחברתי קוראים יפה וכשמה כן היא. יש לה שכן שנראה כבן 40 מעולם לא השתמש בשמה, אלא מכנה אותה מאז ומתמיד "יפיופה". ומגלה התעניינות קצרה: "מה נשמע? איך הלימודים?" וכד'. האם הכינוי "יפיופה" זה בגלל ששמה יפה, או יכולים לכנות כל בחורה גם בשם אחר בתנאי שהיא יפה??? ב. חברתי העירה את תשומת ליבי, שכל פעם שהיא נכנסת לסופר השכונתי ופוגשת את השכן הוא עומד לידה והיא רואה מזוית העין וגם תפסה אותו על חם שהוא מעיף מבט לעבר החזה שלה. זה גורם לחברתי מבוכה לא מעטה. להעיר לו על כך היא חוששת, היא גם מאד ביישנית, היא רק החזירה לו מבט כזה תוקפני, אז הוא הסיט מהר את ראשו הצידה שלא תתפוס אותו חלילה על חם שהוא מביט בה. וזה כל פעם קורה לה מתי שהיא נפגשת איתו בסופר. חברתי יכולה להיות לפי הגיל כמו הבת שלו. ברצוני לדעת תשובה לגבי הכינוי יפיופה : אם יכולים לכנות כל בחורה גם ששמה לא יפה, ומה אפשר לעשות לגבר השכן שלה שיפסיק להביך את חברתי, הצעתי לה להתעלם ומאד קשה לה, כי גם אנשים אחרים בסופר רואים זאת. אודה לך באם תתייחסו על כל שאלותי. רב תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    כינוי בשם אחר

הוספת תגובה

• k

ד''ר קורין שחר
    19/10/2008

שלום רב לך.
    אנסה לענות לשאלותייך אחת לאחת.
    המילה "יפיופה" יכולה להיות שם חיבה, אבל שמות חיבה משמשים את מי שיש לו קירבה למי שהוא מכנה אותו בשמות חיבה, אלא אם האדם מכנה עצמו כך (כמו מיקי למיכאל, לדוגמה) ומציג עצמו בכינוי ולא בשמו המלא.
    במקרה עליו את מספרת, יש בכך נימה של קירבה שלא ניתנה לה הרשות על ידי חברתך לאותו שכן. אי לכך זה מעשה פסול בעיקרו ומלמד על כך שאין זה שם חיבה אלא רמיזה למה שהוא רואה בה – מישהי שניתן לכנותה במילת תואר שיש בה, בשל המשך דברייך, נימה מאד לא הולמת למערכת היחסים שבין אדם מבוגר לבין נערה צעירה שחשה שלא בנוח בקוראו לה כך.
    הסיפור על כך שהוא מביט בחזה בכל הזדמנות היא בפירוש הטרדה. והיום קיימים חוקים מאד נוקשים לגבי הטרדה מינית. עצם העובדה שהיא חשה מוטרדת מהתייחסות המינית הזאת אליה, מלמדת על כך מפורשות שזוהי הטרדה מינית.
    הצעתך לה להתעלם, איננה נכונה. אין כל סיבה שהיא תמשיך להיות מוטרדת על ידי אדם זר לה, מבוגר ממנה בהרבה ושאין לה כל קשר אליו, להוציא מגורים באותו בניין.
    הייתי מייעצת כדבר ראשון שהיא תספר על כך למישהו שהיא בוטחת בו בבית, ובמידה ואין כזה (לא הבהרת אם היא גרה עם הוריה או שמא גרה שם בגפה), יש כתובת מפורשת לפנות אליה כשנתקלים בהטרדה מינית. חפשו את אחת האגודות העוסקות בכך (ניתן למצוא זאת בקלות בגוגל). ניתן להתייעץ איתם, בין בצורה אנונימית, בין בגילוי הפרטים האמיתיים, במידה ומוכנים לכך, והם מומחים במתן עצות והנחיה כיצד לנהוג, על מנת ולהביא את ההטרדה הזו לקיצה.
    אני מקווה שעזרתי ואשמח מאד לשמוע ממך איך פעלתן ומה הייתה התוצאה של אותה פעילות. אין שום סיבה בעולם לתת לאף אדם להטריד אותנו, בין נעים לנו או לא נעים לנו להעיר לו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- ד"ר קורין- הרבה הרבה תודה ו...

בעל
    19/10/2008

כן ירבו כמותך כל מנהלי הפורומים למיניהם. תודה על הפירוט שלך, אני וחברתי קיבלנו חיזוק ממך. וחברתי תשתדל ליישם בשטח את כל מה שכתבת. יישר כח לך על העזרה והתמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליהי
    13/10/2008

שלום רב, אני אמא לילדה בת 7.5 בכיתה ב'.(יש לציין שזו ביתי הבכורה) לביתי יש חברה בכיתה זה שנה שניה -חברה טובה.החברות הזו מתבטאת באופנים שונים.אם זה בבקשות חוזרות ונשנות לארח אותה אצלנו אחה"צ,או לחילופין שהיא תלך אליה.ואכן הן מתראות אחה"צ אחת אצל השניה. אציין שהיא לא מוכנה ללכת לחברות אחרות מהכיתה. כמו כן מרוב שהיא אוהבת אותה היא פשוט מבטלת את עצמה,וחושבת כל הזמן איך לרצות את חברתה,כמו לתת לה דברים ,לוותר לה ,וכל מילה שהיא אומרת יכולה לפגוע בה עד עימקי נשמתה.אציין כי המורה המחנכת רואה בחברות זו כבעייתית ולא בריאה כלל.השאלה האם זה נורמלי שעד כדי כך צריכה להיות חברות בין בנות,כי לדעתי זה חריג ונראה כתלותיות של ביתי בחברתה וחוסר בטחון.אציין שחברתה היא ילדה מבית טוב ,ואין לי בעיה עם כך.אך מה יקרה אם בכזו קלות ביתי יכולה להיסחף גם לדברים שליליים,בבקשה את עצתכם איך לנהוג. תודה רבה רבה אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליהי

מנשה כהן
    16/10/2008

שלום
    אכן על פניו הקשר של בתך עם חברתה נראה כתלות יתר. אנסה כאן לעזור לך להבין סיבות אפשריות לדפוס הזה.
    1. בכורים נוטים להיות חרדים, מתוך רצון למלא ציפיות של ההורים - להבין, להיות עצמאיים, להיות "ילדה גדולה", להיות "ילדה טובה", ואולי מפתחים תלות יתר בהורים.
    2. בגיל הזה - בטווח גלילם 6-10 ילדים מתנסים בקשרים קרובים על בני גילם, כדי לבנות להם "עמדה" מחוץ להשפעת ההורים, שיהיה להם משהו משלהם, להיאחז ולהיצמד אליו. לפעמים הם לא יודעים איך לעשות זאת בקצב ובמינון הנכון. הם מעבירים את התלות למישהו אחר
    3. מה שעוזר לילדים לקבל ביטחון ו"לתפוס מרחק" מהתלות בהורים - זה חפצים, בובות, וכאלה,אליהם הם מעבירים חלק מרגשות של קרבה, לפעמים בנות משחקות תפקיד של אמא לתינוק

איזה קשר יש לך/לכם עם בתך? מה מצפים ממנה? נסי לומר כמה מילים וגם תצייני אם ההסברים הכלליים שנתתי עוזרים במשהו, מבהירים או מעוררים מחשבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רובי
    05/10/2008

שלום רב, אתמול הכרתי בחורה, היא מספרת שהיא עובדת סוציאלית שזה עתה סיימה ללמוד, והיא מטפלת בשיטה הדינאמית במרכז לבריאות נפש בחיפה. זה היה נשמע לי מעט תמוה שהיא "מטפלת" מאחר שהיא לא פסיכולוגית. שאלתי היא האם עובדים סוציאליים יכולים לטפל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרובי

מנשה כהן
    05/10/2008

שלום רובי
    עבודה סוציאלית הוא מקצוע טיפולי. סטודנטים לעבודה סוציאלית עוברים הכשרה ברמה התאורטית והמעשית שמאפשרת להם לטפל, בד"כ במסגרות טיפולית של בי"ח פסיאטרי, במרפאה לבריאות הנפש, או בלשכת רווחה.

כאשר הם בחרו במסלול טיפולי.

עובדים סוציאליים הם בד"כ חלק מצוות טיפולי שכולל פסיכיאטר, פסיכולוג קליני ועובד סוציאלי.

יש דגשים מעט אחרים מפסיכולוג קליני, בתכנים ובמסלול הכשרה, אבל לא ברמה העקרונית.

לך ולכל המתעניינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת המלצה
    שרה
    28/09/2008

שלום, האם מישהו במקרה מכיר מטפלת באזור המרכז שעוסקת בתקשור - כזאת שיכולה ממש לראות ולדעת דברים על האדם ולמסור לו מידע בהתאם ( הכוונה אינה לניבוי העתיד)? אני מתנצלת אם השאלה מוזרה או שאינה מתאימה לפורום. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת המלצה

הוספת תגובה

• עזרה במידע

מנשה כהן
    02/10/2008

שלום
    אני יכול להציע שמות של מתקשרים שהשתתפו בתוכנית TV בנושא "כוחות"..
    אפשר לדעתי למצוא באניטרנט
    פרדי נאור
    תמי יערי
    מקווה שזה מה שאת מחפשת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שרה
    02/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיון עבודה
    נ.
    21/09/2008

שלום! יש לי יום ראשון הקרוב ראיון עבודה חשוב באל על היום כולל ראיון באנגלית ושאר מיונים למיניהם. אני יודעת אנגלית דיי טוב אך מפחדת שמלחץ יברחו לי מילים אילו טכניקות יש להרגעה לפני ראיון ולחידוד הזכרון ובכלל אשמח לכל טיפ אפשרי תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    ראיון עבודה

הוספת תגובה

• נ.

ד''ר קורין שחר
    21/09/2008

ישנן מספר שיטות שיכולות לעזור ברגעי לחץ.
    אחת השיטות הטובות ביותר היא לעבוד על עצמך בעזרת דמיון מודרך.
    במשך מספר הימים שנותרו לך עד הראיון עליו את מדווחת, קחי לעצמך מידי יום ביומו מספר דקות בהן נסי לארגן עבורך אווירה רגועה ביותר, על פי מה שמתאים לך (מוסיקת רקע נעימה, אמבטיה וכו'). היכנסי למצב של רגיעה על ידי הרפיית הגוף ונשימות עמוקות אל הבטן תוך נשיפות איטיות.
    כשתרגישי שאת נמצאת במצב של רגיעה, פשוט דמייני כאילו את עוברת כעת את הראיון. חשבי על כל הפרטים האמורים לקרות באותו יום שתגיעי לראיון.
    התרכזי בפרטים טכניים, כמו פתיחת הדלת, אמירת ברכת השלום וכו'. ממש כאילו זה נעשה כעת.
    ובהמשך, דמייני לעצמך את השאלות שתישאלי באנגלית ועני עליהן במוחך, ובהחלט אפשר גם לומר זאת בקול. תרבי כמה שיותר בשאלות אפשריות (וסביר להניח שאת יודעת מה תישאלי, פחות או יותר), ותעני עליהן, באנגלית.
    בתחילה, סביר להניח, תרגישי מתוחה, גם כשאת לבדך, אבל ככל שתרבי לעשות זאת, ביטחונך יגבר.
    וכעת לראיון עצמו.
    כאן עשי פעולה הפוכה.
    לפני שתיקראי לראיון, נשמי מספר נשימות עמוקות ושאפי באיטיות ודמייני שאת בעצם הולכת לעוד תרגיל, ממש כפי שעשית בימים האחרונים.
    גם כשתשבי מול המראיין/ת, זכרי לדמיין כי זהו סה"כ עוד תרגיל אחד, רק שיש בו (ייתכן) שאלות שלא נשאלת ע"י עצמך עד כה. אל תילחצי, תתייחסי לכך כאילו את עצמך שואלת אותן את עצמך.
    ישנן עוד שיטות, אבל נראה לי שחבל לתת אותן כשנותר לך עד הראיון זמן קצר יחסית.
    אין לי ספק שאם תלמדי את עצמך כיצד לחוש רגועה במצב האמור להיות בראיון כשאת עם עצמך, זה יועיל לך מאד בזמן אמת.
    המון בהצלחה, ואשמח לשמוע ממך לאחר הראיון המוצלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על סף אבדון
    עמוס
    17/09/2008

אני משוחרר זה מספר חודשים היה לי שירות צבאי מדהים ממש מילתי מספר תפקידים פיקודיים השתחררתי התחלתי לעבוד ואז התחילו לי הדיכאונות תחושת אובדן בילבול חוסר חשק ומה לא מין מערבולת כאזאת לכאורה מבחוץ אני משדר הכל כרגיל אבל מבפנים אני נקרע אני כל הזמן חושב המח לא נותן לי מנוחה כל הזמן יש לי מחשבות בראש, תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    על סף אבדון

הוספת תגובה

• לאבד-לחפש-למצוא

מנשה כהן
    18/09/2008

שלום עמוס
    כפי שאני מבין מדבריך אתה חווה"אובדן, בילבול, חוסר חשק ומערבולת..". נראה לי שאלו הן אותות אזעקה לכך שאולי השתלבת מהר מדי בשגרה הנורמטיבית המוכרת. עד השחרורו מהשרות הצבאי גדלים וחיים במסגרות שמגדירות ציפיות די ברורות .חיים אחרי זה דורשים חיפוש ובירור עם עצמך מה אתה רוצה? מחייך? איך אתה רוצה או לא רוצה לחיות? האם יש משהו שאתה רוצה להגשים?

לא סתם צעירים רבים עוברים מעין "מסלול חניכה" בו הם נוסעים, בודקים את עצמם, את העצמאות שלהם, מכירים מקומות ותרבויות אחרות. זו תקופה של גיבוש זהות של אדם בתחילת דרכו כבוגר. לא שחייבים לנסוע, אבל נחוצה תקופה של חיפוש ובירור

מה שאתה מתאר יכול לבוא מכך שעקפת משהו בדרך שלך ואתה נכנסת לדרך סלולה ומוכרת, בלי שלקחת "חופשה" מהמסגרות בהם גדלת והתפתחת. מציע שתנסה התייעצות עם יועץ או מטפל, שיכול לשמש לך כמראה וכנותן חומר למחשבה. בכל קטע דרך בחיינו כדאי לקחת מדריך מתאים

תחזור לומר מה דעתך
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומות ילדות
    בני
    14/09/2008

1. אני בשנות החמישים לחיי, נשוי ובעל ילדים בוגרים. 2. אין לי ספק שטראומות ילדות הן שגרמו לי לקיבעון (חסימה) ריגשי , אשר "תוקע" אותי חזק מאוד עד היום הזה !!. 3. הבעייה : אני מסוגל לשחזר את ילדותי באופן כלל, כלומר : לא ע"י תיאור ופירוט אירועים ספציפיים(בוודאי לא הטראומתיים) , אלא יותר בצורה שכלתנית המפרטת את הסיבות והגורמים. ברור לי שהארועים הטראומתיים הודחקו על-ידי עמוק בתת מודע , ושיש צורך להעבירם למודע, כדי להמשיך בטיפול שיאפשר לי להשתחרר. 4. מהם הטיפולים המוכרים בנושא ? עד כמה אני יכול לעשות זאת בכחות עצמי? 5. אשמח לקבל הפנייה לספרות מקצועית בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    טראומות ילדות

הוספת תגובה

• טיפול בטראומות ילדות

מנשה כהן
    14/09/2008

שלום בני
    כל זמן הוא מתאים לטפל בטראומות ילדות, וטוב שהגעת לזה שאתה מתחיל לטפל בנושא. מבין מדבריך שאתה מרגיש את הבעיה אבל לא זוכר את פרטי האירועים. זוהי אחת התופעות של ההדחקה. הרגשת החסימה והתקיעות היא תוצאה של עניין לא סגור בפנים שצורך את האנרגיה שלך. כאילו חלק שלך עסוק במקום אחר בפגיעה ובקונפליקט, ונשארת מעט אנרגיה לדברים אחרים בחייך.

מניסיוני בנושא - אפשר לטפל ולעזור, ולהשיג הקלה גם בתקופה קצרה של טיפולים. יש טיפולים שתוכל, תוך כדי טיפול והדרכה, לעשות בעצמך.תוכל לקרוא חומר - מאמרים של תוכן וטכניקות טיפול באתר שמופיע בכרטיס הבקור שלי ושל נורית מרכוס.

בהצלחה. תוכל לחזור לכאן במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריך עזרה אנא..
    דניאל
    12/09/2008

אני לא יכול יותר זה פשוט כבר מדעה אותי ואני מפחד נורא ! אני חצי שנה חושב על זה שאני רוצה להתאבד ניראה לי יותר מחצי שנה זה כבר הפך למחלה בכול לילה אני מתפלל לה' שיקח אותי ושאני לא אקום מהשינה..זה כבר מפחיד אותי נורא אני לא יודע איך להתמודד עם התחושה הזאתי..הסיבה היחידה לזה שאני לא מתאבד זה בגלל שיש לי חברה שאני מאוד אוהב..בעבר ניסיתי להפרד ממנה כדי שהיא לא תסבול מזה שאתאבד אבל...אני מרגיש שאני נולדתי לכלום ושאין לי יעד והחיים שלי כ"כ חסרי משמעות..

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריך עזרה אנא..

הוספת תגובה

• לדניאל

מנשה כהן
    13/09/2008

שלום לך
    אולי עשית צעד ראשון לצאת מהמצוקה בה אתה נמצא כבר הרבה זמן, בזה שהשמעת קול ואמרת "אני צריך עזרה..". מה קרה לפני חצי שנה שנכנסת להרגשות/מחשבות האלה? מהמעט שסיפרת - אהבתך לחברה מחזיקה אותך..זה עוד צעד. אולי יש עוד דברים בך או בחייך שאתה אוהב ומעריך.

קשה להשאר עם רגשות ומחשבות טורדניות כאלה לבד, ללא עזרה מקצועית.
    מציע שתפנה לייעוץ עם פסיכולוג. אוכל לכוון אותך אם תמסור מעט פרטים - גיל, איזור מגורים, והאם אתה יכול לממן טיפול פרטי. כתוב לכאן ואחזור אליך. או תשאיר לי הודעה כתובה לטל. שרשום פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר קורין שחר
    14/09/2008

דניאל
    המצוקה שלך זועקת, אבל גם הרצון שלך לחיות זועק אף הוא.
    התאבדות זה מעשה שכולל בתוכו ייאוש, אבל גם הרבה כעס. ויש לך כנראה הרבה סיבות לכעוס.
    התאבדות זו דרך של הענשה.. את האדם הנוקט בה, אבל גם של אלו שהביאו אותו לחוש שאין לו חפץ בחיים.
    חשוב, דניאל, את מי אתה רוצה להעניש, ומדוע נראה לך כי אינך ראוי להיות במקום של תקווה.
    כפי שאמר מר מנשה כהן, עצם הפנייה שלך מלמדת על כך שיש בך בתוכך את הרצון לחיות, רק שאתה מחפש מי יתן לך כוח להתמודד בכל אותם רגשות קשים שמפעמים בך.
    אין ספק שרק עזרה מקצועית תוכל להעלותך על דרך המלך. ובמידה ואין בידיך האמצעים לטיפול פרטי, יש בידך האפשרות לפנות דרך הקופה שבה אתה מבוטח.
    לפני הכל, אתה זקוק לעזרה ראשונה, ולאחריה לטיפול שיביאך להבין מה הגורמים האמיתיים שהביאו אותך לחוש כפי שאתה חש – כאילו אינך שווה חיים.
    עצם היכולת שלך לאהוב, מלמדת כבר על כך שיש בך רגשות טובים ובריאים, מלבד כל אותם רגשות שליליים המפעמים בך.
    אבל אינך חי עבור זו שאתה אוהב, אתה חי על מנת לאהוב, לא רק אותה, אלא לפני הכל – את עצמך.
    אין דבר כזה שילד נולד חסר משמעות, ישנן נסיבות המובילות אותו לחשוב כך. ואת זה בדיוק אותו טיפול אמור להבהיר לך. שיש לחייך טעם הרבה מעבר למה שאתה מאמין היום.
    אני מאד מקווה שהמילים שלי והמילים של מנשה כהן יתנו לך את הדחיפה הראשונה להמשיך הלאה בדרך שהתחלת בה כשכתבת כאן.
    הפחד שלך הוא השומר החזק שלך, כי הוא מלמד שבתוכך אתה יודע שזו לא הדרך הנכונה.
    היה אמיץ ופנה ישירות לבקש טיפול מקצועי. אני בטוחה שלאחר שתעשה זאת, יהיה בך את הכוח להמשיך.
    ועיצה קטנה נוספת.
    בלילות שבהם תוקפת אותה התחושה הקשה, היעזר בע.ר.ן. ושם, בצורה אנונימית תוכל לעבור את השעות הקשות תוך היעזרות בשירות שינתן לך.
    אני מאד מקווה לשמוע ממך כאן שהחלטת לעזור לעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    11/09/2008

מזה 8 חדשים אני סובלת מחרדות יום יומיות שמתבטעות בהרבה תופעות לוואי כמו למשל: כאבי ראש,כאבי שרירים, חוסר שקט בגוף, דפיקות לב , בקיצור הרגשה איומה וזה מלווה אותי במשך כמעט כל שעות היום. אני נוטלת כדורים לאפילפסיה אפנוטין 17 שנה והניירולוג עושה לי חפיפה עם כדורים אחרים כדי רדת מהאפנוטין שגרם לי לעיבוי חניכיים , ןגם בעיה בצפיפות העצם אני גבולית. לגבי החרדות אני מטופלת בציפרילקס 10מג 1 ביום בבוקר כבר 3 חדשיים , נוטלת סידן + ןיטמין d. ולהרגעה נוטלת לוריוון עד 3 ביום למרות שמשתדלת לקחת לא יותר משתיים., ביום. השאלה שלי יותר נכון הבעיה שלי היא שסיבת החרדות היא בעיה במשפחה . קשה לי גם להרדם בלילה . מה יש לעשוןת במצב בו אני נמצאת הייתי אצל פסיכיאטר ואמר לי שאני לא זקוקה לטיפול פסיכיאטרי וגם אני לא מעוניינת אני רוצה ייעוץ לתרופה שפשוט תעביר לי את החרדות, ולא להיות תלויה בלוריוון. לחזור לחיים נורמאטיביים,.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לשרון

מנשה כהן
    12/09/2008

שלום לך
    אני מבין מדברייך שהסיבות להופעת החרדות הן משפחתיות, כפי שכתבת. התשובה והטיפול בחרדות שמקורם ביחסים, או בתגובה הרגשית למתחים, היא בטיפול נפשי שממוקד בהקלה ובהשגת שליטה על החרדה, וגם, ככל שניתן, בפתרון בעיות ובשינוי ביחסים.

מציע שפשוט תתכווני לזה - ותמצאי טיפול שעוסק בזה. בדרך כלל זהו עיסוק של פסיכולוג קליני. אם את זקוקה ליותר הכוונה - חזרי לכאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרןן

ד''ר קורין שחר
    14/09/2008

אני רוצה רק להוסיף מספר מילים למה שכתב מר מנשה כהן.
    על פי הבקשה שלך, את רוצה שמשהו חיצוני יעשה עבורך את העבודה. והיה ואפילו יהיה כדור כזה, הוא אולי יטפל בסימפטומים עליהם את מדווחת כאן, אבל אין בכוחו לפתור את הבעיות האמיתיות שגורמות להם.
    אני הייתי ממליצה לך לשנות את ההתייחסות לעצמך ולהגיע למסקנה שאתה רוצה לקחת על חייך את השליטה ולא לתיתה לכדורים אלה ואחרים.
    ישנם הרבה סוגי טיפולים נפשיים שיכולים לעזור לך מלבד טיפול פסיכיאטרי, והיה רצוי שתחפשי משהו שיעורר בך סקרנות מלבד עצם המטרה עצמה. טיפול בדרך של אמנות, ביבליותרפיה, או כל סוג אחר שמשלב דיטות אחרות מהטיפול הפסיכיאטרי עצמו.
    נסי, אולי תופתעי ותראי עד כמה את יכולה לצאת לדרך חדשה בחייך.\
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    08/09/2008

שלום רב, ידוע לי שפה זה לא פורום פסיכיאטריה אבל אני רוצה בבקשה את חוות דעתכם: האם כדורים פסיכיאטריים יעילים נגד חרדה חברתית? לא דיכאון, חרדה חברתית. האם כדורים יעילים לטיפול בבעיה זו או שלא כל כך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרמי

מנשה כהן
    09/09/2008

שלום רמי
    לשאלתך - נראה לי שההיבט התרופתי הוא לעיתים, או לרוב, רק חלק מהעניין. נכון ש"חרדה חברתית" היא לעיתים כמן מלווה לאנשים שיש להם רגישות כזאת. אבל, יש לה לרוב גם שורשים פסיכולוגיים, שצריך לטפל בהם. כמו כן, אפשר בטיפול לפתח מיומנויות בין אישיות שיכולות לתת הרגשת שליטה ובטחון.
    לכן, נראה שבצד הטיפול התרופתי כדאי לנסות ייעוץ פסיכולוגי. אולי להשתתף בטיפול קבוצתי, או בפסיכודרמה - דרכי טיפול בהן אתה יכול לחוות את המגע עם אחרים ו"להתאמן" בלהיות בחברה

נסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ ועזרה.
    ערן
    05/09/2008

שלום לכם. אני בן 27 בחור עם בריאות תקינה באופן כללי.אני סוחב עימי בעייה במשך מספר שנים ואני ממש לא מצליח להתמודד עימה.בעייתי המרכזית היא חוסר הביטחון בתקופות או במצבים מסוימים שגרמו לי לא פעם להתקפי חרדות שאופיינו,בקושי לנשום ולחצים באיזור הבטן והחזה והכושר לתקשר עם הסביבה או בכלל רצון לתקשרעם קרוביי או בכלל עם בני אדם חדשים,מהסיבה שאני חש לא בנוח לא רגוע ולא משוחרר,הבעייה החלה לפני מספר שנים הייתי בחור מאוד מיתחבר לסביבה ומאוד אוהב ומאוד שמח לפני שהבעייה החלה,עברתי בציעירותי מקרה שאני מגדיר כסוג של כפיית מין ללא כוח אך גם ללא שאני מודע לחומרה של המעשה או נגדיר זאת שאני בכלל לא הבנתי שלמעשה הזה יהיו השלכות,הבחור שגרר אותי למעשה הוא כיום הומו וכמובן שהוא הבין זאת בגיל מאוד צעיר בהיותינו בגיל10 (הוא היה חברי לכיתה ולשכונה) והוא אני ואחיו שהוא היה בגיל שפחות משלנו ביצענו כל מיני פעולות מיניות שעד היום אני זוכר אותם באופן טוב,לאחר מספר פעמים בודדות שביצענו את המפגשים הסודיים הללו היפסקנו ושמרנו על כך בסוד ללא שבכלל קבענו שזהו סוד פשוט ידענו שזהו סוד כך לפחות למיטב זיכרוני,לאחר מכן גדלתי וחוויתי לא מעט פעמים רגשות וחוויות מיניות עם בני הזוג הנשי,אך אף פעם לא הייתה לי זוגיות של ממש לאחר מספר שנים החלו כל הזיכרונות לעלות ולהשפיע על חיי,החל התהליך שאני קורא לו כיום בהבנתי המועטה המרדף אחר גילוי זהותי המינית האמיתית וזה השפיע ממש על חיי האישיים,הביטחון החל להתערער היו תקופות שממש הייתי סגור עם עצמי בזמן שאני יושב עם אנשים שרגילים שאני שמח פעיל דברן פתאום הפכתי לשתקן ולנבוך כמעט מכל דבר קטן,במצבים עם בחורות הייתי ניכנס לחרדות,הנשימה שלי הייתה כבדה,לפעמים הייתי שם לב לכל נשימה שלי והייתי ממש מנסה לעשות אותה שקטה וזה הדבר שהיה מעסיק את מוחי ואת תשומת ליבי גם כיום ישנם תסמינים לזה אך הרבה פחות,זה היה גורם לי להרגיש לא נוח ולא הייתי מצליח להגיע לחשק מיני וזה כמובן עירער את ביטחוני עוד יותר או נניח אירועים שבהם אני אמור לשמוח(ימי הולדת של חברים או לפעמים גם שלי או כל סוג של מסיבות אחרות)הייתי מגיע רק מתוך התחייבות לאדם שלא יפגע ממני אך היה קשה לי מאוד לשמוח באמת,הרגש של האהבה לאנשים הקרובים אליי אטאט כאילו שנעלם,הפכתי לאדם שבכלל לא טוב לי לחיות בצורה הזו,

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ ועזרה.

הוספת תגובה

• המשך...

ערן
    05/09/2008

אני יאמר שהייתי מיתגבר על חלק מהבעיות שנבעו במשך חיי אך תמיד הייתה בעייה אחרת שגורמת לחיי ולהרגשתי לא להיות משוחררת,היו רגעים שהייתי מחפש להאשים למה זה קרה לי ובגלל מי,לפעמים הייתי מאשים את הוריי על כך שלא דיברו איתי על הנושאים הללו,לפעמים כעסתי על אלוהים שהביא אתי למצב הזה שאני מרגיש שאני אדם שלא מגיע לו את זה,כל מיני רגשי אשמה כלפי אחרים,גם אבי לא תרם בכלל לשיפור הרגשות אלא רק הזיק תמיד היה קשה כלפיי עם זה באלימות מילולית ואין פיזית,היו תקופות שבכלל לא היינו מדברים ורבים באופן אכזר וקשה ובאיזה שהוא שלב גם אני נהייתי אדם אלים בבית כלפי אחיי אימי או אבי,תוקפני עם התקפי זעם נוראיים שכיום אפשר לומר שהם בכלל כבר לא קיימים כי זה אחד מבין מספר בעיות שהצלחתי להתגבר ולפתור אותם בעצמי,אני גם יגלה שבאיזה שהוא שלב התחלתי לעשן סמים ואני מבין שזה היה מתוך בריחה מהתמודדות עם הרגשות והמצבים והזכרונות הקשים והלא טובים שזה כמובן עם הזמן הפך למיטרד שלא מועיל אלא בדיוק ההפך עשה רק יותר גרוע כיום,כאמור עברתי מספר שלבים ודימויים עצמיים בחיי עד היום,הייתי ילד שמח,טוב וחברמן הפחתי לנער עדיין מיתחבר פתוח משוחרר כראויי לאני האמיתי שלי, אך עם סוד,שעדיין היה לו טוב כי הסוד לא הפריע לו בשלב הזה ואז הפכתי לבחור קשה בדעותיו ושלטן ועצבני עם התקפי זעם נוראיים,וכיום אני אדם מאוד שקט,מאוד מופנם,עם ביטחון ברמה לא גבוהה,ובעיות של חרדות ומתחים,בחיי אף לא אחד מכיר את המקרה שעברתי ולאף לא אחד פתחתי את ליבי בנושא של הרגשות הקשים שעברתי וההתמודדות הקשה שהייתה לי ואפשר להגיד שעד היום קיימת,כמובן שהיו מקרים שבהם שעיתי במצב ממש לא טוב ואין לי ספק שקרוביי ומכריי שמו לב לזאת אך אני באופיי בחור חזק,שלא מוכן להראות חלש,עם אגו ממש ברמות גבוהות כיום אני הרבה יותר מתון לגבי האגו והרבה יותר מבין שמה שחשוב זה להרגיש טוב ולא רק להראות טוב או להתאמץ להראות טוב כלפי חוץ,לכן כיום אני מבין שאני מסוגל לטפל בזה גם לפני זמן הייתי מודע שישנם טיפולים ומטפלים שיכולים להועיל לי אך לא היה לי האומץ להודות בחולשתי ולהתמודד עימה,התיאור שהצגתי כאן זהו תיאור תמציתי לבעייה שלי,אני מקווה שבעזרתהתיאור הנל תצליחו להדריך אותי ולומר לי איזה סוג של טיפול ומטפל יהיה הנכון ביותר לבחור עבורי עלמנת להחל תהליך שיקומי לנפש שלי,תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל TONY ייעוץ

מנשה כהן
    09/09/2008

שלום לך. ההודעה המפורטת שלך אומרת שיש לך הרבה מה לשתף ולספר, ושעוברים עליך חוויות מאד חזקות. אני מבין מדבריך ומתוך דבריך שעברת טלטלה רגשית שעד היום מהדהדת בך ומשפיעה עליך. וכל פעם סוחפת אותך למקום אחר. נראה שאתה עובר די לבד את הכל, משימה בלתי אפשרית, הייתי אומר. מה דעתך?
    העיצה הטובה ביותר שיש לי לתת לך שתיעזר בשיחות עם איש מקצוע. יעזור לך לעשות סדר. להרגיע. להתמקד. לצאת מהבידוד ומהבדידות. את ביציאה מהשפעות של גיל ההתבגרות עם כל השינויים הדרמטיים שמתרחשים בגילים אלה. בונים בשלב זה את הזהות הנפשית והמינית. צריך פשוט מלווה, כמו שהיית לוקח מדריך טיולים כדי לעבור ביער סבוך.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מנשה כהן

ערן
    10/09/2008

תודה על התשובה מנשה. בהתיחסות לדבריך הייתי אומר שלגבי מדריך טיולים עלמנת לחצות יער סבוך הייתי יכול לוותר ואולי להסתדר בכוחות עצמי,אך לגבי המצב שבו אני נימצא אני הבנתי שרצוי להעזר במדריך ,ממש לא קל להתגבר על המצב לבד,למרות שאני מטיבעי בנאדם מאוד אופתימי ומאמין,במקרה הזה השנים הועילו וחיי הישתפרו מבחינת הבעייה אבל עדיין הם לא משוחררים בצורה שהם אמורים להיות עלמנת לחיות חיים טובים. אני אשמח להיתייעץ עם איש מקצוע ולהעזר בו,בי יש את הכוח והפוטנציאל להשתנות ולהשיג את החיים שאני רוצה,אין לי ספק בכך,אני זקוק לרופא-פסיכולוג שיודע שהוא יוכל לעזור לי במקרה שלי לסדר את הראש ולעזור לי להשתחרר ממועקה גדולה שאני סוחב איתי הרבה שנים,שגרמה לחוסר ביטחון ולעוד מספר דברים לא נוחים. ד"ר מנשה כהן אתה מרגיש שאתה יכול לעזור לי אחרי שקראת את הבעייה שהצגתי בשאלתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל TONY

מנשה כהן
    11/09/2008

שלום לך
    נראה לי שאני אכן יכול לסייע לך.
    להמשך תקשורת
    כתוב לי דרך האתר שמופיע בכרטיס הביקור שלי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    אפרת
    04/09/2008

נכנסתי למקום עבודה חדש שבו יש הפסקת צהריים בחדר אוכל. ביומיים הראשונים הזמינו אותי לאכול איתם, בשאר הימים זה הפך לסרוגין. בימים שלא מציעים לי לבוא איתם אני נמנעת מלגשת לחדר אוכל כדי לא להיות לבד ולמנוע מבוכה מעצמי. מה עלי לעשות לדעתך, איך לנהוג בדרך הגיונית. לצערי זה קרה לי גם במקום עבודה קודם. תודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• הזמנה עצמית

מנשה כהן
    09/09/2008

שלום לך
    נראה שנוצר מתכון חברתי: מזמינים ואת מצטרפת; לא מזמינים - את לא באה. כאילו המפתח נמצא אצל אחרים. אולי הזמינו אותך פעם-פעמיים וככה פתחו לך שער..השאר תלוי בך, ובקשר שאת מפתחת עם אחרים. דרושה מעט יוזמה. אפשר לגשת, לקחת אוכל ולהצטרף, או להצטרך תוך כדי שאלה: אפשר? כאילו פיתחת תלות ב"הזמנות"..
    מה דעתך לנסות?
    תוכלי לחזור לכאן ולשתף..ואולי נמשיך את הדיאלוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי פסיכולוגיה הוליסטית
    inbal
    02/09/2008

שלום רב, מעניין אותי ללמוד תחום זה. איזו ההכשרה עלי לעבור והאם יש תנאי קבלה מוקדמים? תודה רבה. ענבל

הוספת תגובה

• לימודים

ד''ר נורית מרכוס
    03/09/2008

למיטב ידיעתי אין מסלול לימודים אחד. הכל לפי משאלת הלומד להעמיק ולהרחיב. האפשרויות מגוונות. ניתן ללמוד במכללות שונות הנותנות מסלולי לימוד לא מאד ארוכים תחת השם הזה, ניתן ללמוד טיפול הוליסטי כנדבק על ללימודי טיפול באמנות, עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבקי אגו
    חסוי
    01/09/2008

שלום, רציתי לשאול לגבי מאבקי אגו (גם שלי עם עצמי), איך מתמודדים, מהי הדרך הנכונה לתגובה - ובכלל אשמח לשמוע ממכם תובנות בנושא. תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    מאבקי אגו

הוספת תגובה

• מאבקי אגו לאן

מנשה כהן
    02/09/2008

שלום לך
    אתה כנראה מתכוון למאבקי כוח? אתה שואל איך מתמודדים - איך משתחררים מזה? בזוגיות?

הנה כמה מחשבות

כשיש מאבקי כוח - מנצחים או מפסידים. הנאבקים מנסים כנראה לא להרגיש פריארים או חלשים;
    כנראה שזה נורא להרגיש חלשים, אולי מושפלים, לוזרים, כאלה שלא יאהבו אותם, לא יעריכו אותם;

אולי לא רוצים להגיש "צריכים", תלויים, או needy . מעדיפים להיות בצד השני - כאלה שצריכים אותם;

יש שלב בהתפתחות שהאדם [ילד, ילדה] לומדים לרצות ולעמוד על שלהם, לומדים כללי משחק בתחרות. חשוב ללמוד לשרוד לפי הכלל של הילל "אם אין אני לי - מי לי?" אבל יש עוד ערכים כמו למען מה, למען מי, לאיזו מטרה ההישרדות..והילל אכן אומר בהמשך המשפט הנ"ל "ואני כשלעצמי - מה אני?"

יכול להיות שמתמכרים לזה. מתאהבים בריגוש ובתדמית העצמית של "אני חזק", " אני winner "

אבל כשמדובר בקשר, חברות, אינטימיות וקרבה לאנשים [לא רק זוגיות] זה לא מביא הרבה תועלת;
    אלא אם כן אדם אוסף סביבו מעריצים ומסתפק בזה..

מה שאתה מכנה "אגו" - הוא ישות דמיונית שתמיד רעבה. צריכה אספקה חדשות לבקרים, כמו בהתמכרות לסם. כמו בסם, פוגשים ריקנות אחרי האופוריה

מנגד - ישנה האפשרות להתחברות ולשיתוף פעולה עם אחרים. לעומת מצב התחרות התמידי בו נמצא "האגו". זה יותר מסובך ומורכב מתחרות, אבל זוהי האמנות של החיים עם אחרים. מה זה שיתוף פעולה? זה לא כניעה וכאלה..זהו עולם ומלואו..זהו מעין שער לחיים מעבר לאגו שפעם המציאו אותו...

מקווה שיש בדברים חומר לתובנות
    מוזמן להגיב ולהתייחס
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבקי אגו

ד''ר קורין שחר
    02/09/2008

ברצוני להוסיף לתגובתו המפורטת של מר מנשה כהן שהאגו לכשעצמו קיים על מנת לשמור עלינו.. אך כמו בכל דבר, ברגע שנוהגים בהקצנה, המטרה האמיתית מפנה מקומה לתופעות שבסופו של דבר מזיקים לנו.
    אין צורך במאבקי אגו, אלא בשמירה על העצמי שלנו מבלי לפגוע בזולתינו. במידה ונדע לשמור על איזון, נצא מורווחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה