מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולי לא ברוראיה16/09/2009
שלום
ילדתי לפני 4.5 חודשים בניתוח קיסרי. פיזית התאוששתי מהניתוח מהר מאוד (יומיים-שלושה),
אני חד הורית והילד איתי 24 שעות ביממה. אני ממעטת להיעזר באחרים,
חזרתי (יחד אתו בינתיים) מוקדם לעבודה, עבדתי גם לפני כן מהבית, ניסיתי לחזור ל"שגרה" הקודמת די מהר ונראה שזה מצליח, אך לפני כ-3 שבועות התחילו "התקפי חולשה" ממש הייתי על סף עילפון סחרחורת ובחילה - כאילו ענן מתיישב בראש ומונע מחשבה צלולה והגוף בחולשה איומה. התופעה באה ונעלמה כל כמה שעות, עכשיו השתפר מעט אך עדיין אני תחת "ההתקפים" הללו ומרגישה עייפות, חולשה ועירפול מרבית היממה - לא מסוגלת לבצע דברים פשוטים, שלא לדבר על אחזקת הבית , טיפול בתינוק, עבודה ואפילו מטלות הכי פשוטות הופכות בלתי ניתנות לביצוע..... התחלתי סדרת בדיקות (דם, לב, נוירולוגיה, סוכר, לחץ דם) שבינתיים נשללות, אך לוקחות זמן רב - שאין לי !!!
מה זה יכול להיות ? האם תופעה מוכרת ? האם יש טיפול ?
אודה להתייחסות מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי ברור [stress]
מנשה כהן23/09/2009שלום. התקפי החולשה הם איתות של המערכות הגופניות-רגשיות-אנרגטיות שמשהו לא מאוזן. את, כדבריך, לא מרבה להיעזר באחרים וחזרת "מוקדם מדי" לעבודה, כלומר דורשת מעצמך משאבים שאולי אין לך כרגע. בהנחה שאין בעיה פיזית מוגדרת מדובר להערכתי בתגובת לחץ נפשי שמתבטת דרך הגוף. או תמצאי בעצמך דרכים לאיזון האוברדראפט הרגשי-פיזי, או שתקחי ייעוץ עם מומחה. אולי פסיכולוג. אולי מומחה ברפואה סינית. כמובן רופא. ממליץ
ש כמה תסמונות לחץ נפשי שמתבטאות דרך הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת אישהבעל16/09/2009
איני יודע מה יכול להיות הסיבה?. כשאני פוגש את אשתו של הידיד שלי, ושואל אותה "מה נשמע? כל תשובתה תמיד" הכל כשורה" תודה לאל בסדר", הכל תקין. ולא מעבר לזה. לא מפתחת שיחה, פשוט ננעלת, בעלה מאד פתוח אלי מאד אמפתי. אך לעומת זאת ראיתי אותה שעם גברים אונשים מסויימות היא מאד פתוחה, זורמת. מה יכולה להיות הסיבה ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות ותשובות
מנשה כהן16/09/2009שלום. אפשר לנחש כל מיני ניחושים למה זוהי "תגובת האשה" הזאת. במקום זאת הייתי מציע לנסות לא לשאול שאלות שמחייבות את האחר לתת מעצמו או לצאת לידי חובה ע"י תשובה כלשהי. במקום שאלות, לנסות לומר אתה משהו. על עצמך. עליה [נחמדה..מעניינת..לבושה יפה...]. על נושא משותף. משהו שקראת. חווית. וכך הלאה. נסה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט מקסים!
ענבל קולנגי20/05/2010נתקלתי בהודעה ולא יכולתי שלא להגיב.
זה מקסים מצידך שאתה כל כך מתעניין ורוצה להכיר יותר את אשת ידידך.
העובדה היא שאנחנו אנשים שונים, חלקנו פתוחים וחלקנו פחות. זה נובע מכל מיני סיבות וזה בסדר.
אם אתה רוצה בכל זאת ליצור עמה קשר, אני מציעה שתשאל אותה שאלות פתוחות יותר המראות עניין ספציפי בה ובמעשיה. למשל "איך הולך בעבודה?" או "לאן נסעתם בטיול....?" וכו'.
לכל אחד יש תחומי עניין שונים ואם רק תמצא תחום עניין שמעניין אותה, תוכל לפתוח שיחה שאולי לא תסתיים במספר מילים בודדות.
נשמע שאתה אדם שאוהב ויודע להקשיב, שיהיה בהצלחה!
ענבל קולנגי,
תרפיה הוליסטית ומגע מרפא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש וחרדה מראיון עבודהנוני08/09/2009
שלום רב.
מזה כמה זמן אני מובטלת ומחפשת עבודה. הבעיה היא שכשכבר אני מתליחה לקבוע עם מקום עבודה מסוים ראיון, אני נכנסת לחרדה וחוששת ממה שעלול לקרות בזמן הראיון, ואיך אפשר לצלוח אותו כמו שצריך. זה מדיר שינה מעיניי ואני לא יודעת מה לעשות כדי לפתור את הסיטואציה המביכה הזו.
תוכלו לעזור לי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוני
ד''ר קורין שחר08/09/2009אחד מהמצבים הקשים יותר בחיינו, הוא אבטלה מאונס. מצב זה פוגע בביטחוננו העצמי, מוריד בעינינו את הדימוי העצמי וגורם לנו לאבד את הביטחון הקודם ביכולותינו, בלי קשר למצב המציאותי.
מכאן שלא קשה להבין את החששות שמלווים אותך בכל פעם שאת אמורה לעבור את אותו מבחן, כשאת באה ממקום כביכול חלש (הרבה יותר קל לנו לחפש מקום עבודה בזמן שאנחנו מועסקים מאשר כשאנו מובטלים).
ישנן מספר דרכים לחיזוק תחושת הביטחון לקראת ובזמן ראיון עבודה.
אחת מהן הוא הדמיון המודרך.
תרגיל פשוט בדמיון מודרך הוא להביא את עצמך להרפייה ורגיעה, בצורה הנוחה לך ביותר, כשאת מוגנת, בביתך, ולדמיין את הסיטואציה העומדת לקרות (ראיון במקום X בהקשר למשרה Y), בפרטי פרטים, כאילו זה מתרחש עכשיו. נסי לראות עצמך נכנסת לחדר, מתישבת, עונה לשאלות, וכו' כשאת רגועה וענינית.
ככל שתרבי לעשות תרגיל כזה, המוח יקלוט מצב מוכר בזמן אמת ותוכלי להיות הרבה פחות במצוקה בזמן הראיון האמיתי.
תראי שלאחר מספר פעמים תחושי ביטחון רב יותר בעצמך, והיה ואפילו לא תקבלי את המשרה אליה ניסית להתקבל, תקבלי זאת בצורה פחות חרדתית ויותר רציונלית ותושפעי פחות בצורה העכשווית.
מאחלת לך להתקבל לעבודה בזמן הקרוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, ד"ר שחר
נוני22/10/2009מתנצלת על הזמן הרב שעבר מאז ששאלתי, אבל בכל מקרה - תשובה מאלפת ומועילה.
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש עצמיאור האבודה06/09/2009
אני אישה בשנות ה - 40, נשואה + ילדים.
בשנה האחרונה, אני חווה דיכאון וחרדות שהתחילו מסיבות רגילות : סכסוכים עם הבעל, אי שביעות רצון ממקום המגורים, חוסר שביעות רצון ממקום העבודה, אי שביעות רצון ממצבי החברתי וכו'. במהלך השנה הזאת עברתי המון והגעתי למסקנה המתבקשת שהייתי מסוכסכת בעיקר עם עצמי פנימה. כיום, אין לי תלונות כלפי אף אחד, אני מבינה שהאגו שלי עבד שעות נוספות ופגע בי ובאנשים שסביבי.
עכשיו, אני מרגישה "אבודה" . היות ובעבר הזהות והאושר שלי נבעו מדברים כמו : השכל שלי, הילדים המוצלחים שלי, הבית שלי, הבעל שלי ובעיקר התלונות שלי.
אני מרגישה בודדה ולא שייכת לכלום. כללי המשחק הקודמים נראים לי פתטיים ואני לא מכירה כללים חדשים.
אנא תשובתכם ועצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד''ר קורין שחר08/09/2009את חווה היום תהליך של מודעות. ויש בך את היכולת לנתח מצבים בצורה שקודם לא עשית, או לא היית מודעת לסיבותיהם.
כל תהליך של מודעות יש בו את התחושה שהגדרת בעצמך כ"אבודה". את איבדת את ההשקפה על חייך כפי שליוותה אותך עד כה, ואין זה משנה אם היית מרוצה בה או לא, ההיכרות עמה היא הגורם המשמעותי. היום את כאילו עומדת מהצד ומשקיפה על עצמך ורואה דברים מזווית שונה, והם לא תמיד מוצאים חן בעיניך.
מצב כזה, אין זה מפתיע כי הוא גורם לך לחרדות ולדיכאון. ברגע שתביני כי עצם עליית המדרגה במודעות שלך, זהו שלב חיובי בחייך, וכי ניתנת לך ההזדמנות לשנות דברים ולפעול בצורות אחרות, נכונות יותר לך בחייך העכשווים, החרדות ומצבי הדיכאון יפנו מקומם לתחושת ביטחון בעצמך.
הייתי מציעה לך לחפש לעצמך עיסוק כלשהו מעבר לעיסוקים הרגילים, בין חוג מעניין, בין לימודים במסגרת לא מחיבת, בין קבוצה שעוסקת במודעות עצמית, על מנת למלא את חייך בתכנים חדשים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמביוולנטיות ביחס מצד עמיתים לעבודההילה02/09/2009
בוקר טוב.
לא מזמן נכנסתי למקום עבודה חדש שבו יש הפסקת צהריים בחדר אוכל. ביומיים הראשונים הזמינו אותי לאכול איתם, בשאר הימים זה הפך לסרוגין. בימים שלא מציעים לי לבוא איתם אני נמנעת מלגשת לחדר אוכל כדי לא להיות לבד ולמנוע מבוכה מעצמי.
מה עלי לעשות לדעתך, איך לנהוג בדרך הגיונית. לצערי זה קרה לי גם במקום עבודה קודם?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמינו או לא הזמינו
מנשה כהן02/09/2009שלום. יכול להיות שאת צריכה שכל הזמן ירצו אותך כדי להרגיש טוב ושייכת. אולי זו פסיביות יתרה מצידך. הרי הציעו פעם פעמיים ואולי מניחים שאת כבר "ילדה גדולה" ויכולה להתחבר ולהצטרף. במצב הנוכחי נראה שאת נותנת לאחרים "תפקיד" להיות אחראים עליך בנושא החברה בארוחת הצהרים. נסי להצטרף או להציע בעצמך למישהו/מישהי ללכת לאכול ותהיי אחד מהחברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לדעתך לא מזמינים אותך?
איש11/09/2009למה לדעתך הם לא מזמינים אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותאני1#25/08/2009
שלום.
בזמן האחרון כשאני ובן זוגי יוצאים לאכול במסעדה, אני פשוט לא מסוגלת לאכול, ההרגשה דומה להתכווצות פנימית בגרון ואני אוכלת בכוח.. זה גורם לי בסופו של דבר להקאה למרות שבקושי אכלתי.
אני חושבת ודיי בטוחה שפשוט פיתחתי פחד להקיא אחרי בילוי שכזה ו"להרוס את הערב".. ואני מרגישה שזה מתחיל גם לקרות [הפחד] ביציאות עם חברים..
הכל התחיל לפני כשלושה חודשים.. ביום ההולדת שלי יצאנו למסעדה וברגע שהתחלתי לאכול האוכל גרם לבחילה והקאתי.
מקרה נוסף, הוא בא לישון אצלי בפעם הראשונה [אחרי הרבה זמן שחיכיתי לזה], אכלנו פיצה והתחלנו לראות סרט שממש הלחיץ אותי ובסופו של דבר הקאתי וזה הרס את המשך הערב.
עוד מקרה היה כשנסענו לראות סרט.. אכלנו ופתאום הרגיש לי שאני לא יכולה יותר, מין מחנק בגרון ואז בחילה.. כמובן שהערב יסתיים כשאני עם הפנים לאסלה.
ופעם נוספת קרתה לא ממזמן, יצאנו לאכול במסעדה שמאוד רציתי לאכול בא כבר ממזמן. הכל היה טוב.. המצב רוח היה מרומם אבל ברגע שהכנסתי את הביס הראשון לפה.. פשוט הרגשתי שזהו- אני לא יכולה לאכול יותר כי זה עושה לי רע. הבעיה הייתה שלא הייתה לי ממש בחילה אלא פשוט הרגשה שאם אני אפתח את הפה אני אקיא.. ובסופו של דבר זה קרה.
זה הופך לממש מציק, אני פוחדת ללכת איתו למסעדות כי אני פשוט יודעת שזה יקרה שוב.
וכל פעם שיש איזה ארוע שאנחנו יוצאים לציין אני חושבת לעצמי שזהו- גם היום אני הולכת להקיא.
זה כבר הפך לתסכול של ממש.. אני מרגישה שאני נמנעת מלאכול בערב בגלל הפחד מלהקיא במיוחד כשהוא נמצא בסביבה.
אני חייבת לציין שאם אנחנו אוכלים בשאר שעות היום או שאפילו אצלו בבית זה דווקא בסדר גמור ואני מרגישה מצויין.
ביום שישי הזה הוא אמור לבוא לישון אצלי, זה בקושי מתאפשר לנו אז אני דיי מחכה לזה אבל אני פשוט פוחדת להקיא ולהרוס.. וכל הזמן מתרוצצות אצלי מחשבות בראש שזהו- בטוח אני אקיא..
אשמח לעצה ולמתן סיוע בפיתרון הבעיה המעיקה.
ד"א. אני בת 19..
תודה מראש ובהמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקיא
מנשה כהן02/09/2009שלום. לפעמים הגוף אומר משהו שהאדם נמנע מלבטא אותו במילים. כמו, "לא בא לי".."לא רוצה".יתכן שאת "שומרת בבטן" דברים ביחסים עם החבר, או זה "תקוע לך בגרון"..במילים אחרות, יש כנראה גורם-לחץ ביחסים שמתבטא בצורה הזו.
נראה שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן25/08/2009
רציתי לדעת אם יש איפורמציה על חשיבות של תמיכה נפשית
בחולה סכיזופרניה ובמשפחה מעבר לטיפול התרופתי והפסיכיאטרי
רב ההתמודדות שלנו בשנה האחרונה היא ברמה של מציאת תרופה נכונה ויעילה ובלי תופעות לוואי
שזה תהליך קשה מאד
ומתספס בו משהו והשאלה עעד כמה החשיבות הקלינית בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה נפשית
מנשה כהן25/08/2009שלום. בהחלט נחוצה תמיכה נפשית במשפחה, כי משבר נפשי כזה משפיע על כולם, וצריכים לקבל עזרה - תמיכה, הבנה, כלים ועוד.
יש מרפאות חוץ לבריאות הנפש בבתי חולים שונים
אפשר לבדוק ארגון או עמותת "אנוש" שיכולים לקבל מידע ותמיכה
תבדקי באינטרנט "אנוש"..
אם יש אמצעים אפשר גם לפנות למטפל פרטי, אולי מטפל משפחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב לאכולאריאל17/08/2009
אני לא בטוח האם זה הפורום המתאים אבל יש לי שאלה.
אני בן 25 ויש לי כל מיני מאכלים שאני לא "אוהב" לאכול וזה מקשה לי על חיים נורמאליים כי אני בקושי אוכל ירקות בגלל העניין ואני מאוד מוגבל במה שאני אוכל (אני למשל לא "אוהב" עגבנייה ומלפפון ועוד כל מיני מאכליים בסיסיים).
שאלתי היא האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להתרגל לאכול מאכליים שאני לא "אוהב"
בתודה מראש אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוהב, לא-אוהב, אוהב, לא...
מנשה כהן17/08/2009שלום. זהו פורום לענייני הנפש, ויתכן שנטרופט או תזונאי יכולים לתת לך מענה קונקרטי לגבי התזונה שחסרה. אבל, כבר פנית לכאן. יש לי מחשבה שתיים בשבילך.
לפעמים מה שאוהבים ולא אוהבים במזון ובכל תחום - הוא עניין של התניות והרגלים שנרכשו מוקדם בחיים. במיוחד מה לקשור לאוכל ולמזון. יתכן שפתחת דחייה או "אלרגיה" נפשית או גופנית לעגבניה ושאר ירקות. בהיבט זה אפשר להעזר בטיפול נפשי-אנרגטי, אולי בשיטת EFT. קרא על זה.
חוץ מזה כדאי שתמצא פורום באתר שמתאים צפציפית לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך הכוונהכפיר15/08/2009
אני אתחיל שנמאסה עליי הפסיכותרפיה הרגילה על כל גישותיה הנפוצות CBT והדינאמית....
עכשיו כפונה הסובל מדיכאון וחרדה ועייפות נוראית וישנוניות יש לי מגוון של טיפולים לפנות אליהם בתחום גופנפש- ואני מבולבל...
מה ההבדל בין מטםל בפםסיכותרפיה הוליסטית למטפל בפסיכותרפיה גופנית כמו בפורום השכן?
יש מטפלים שטוענים שכן מתייחסים לגוף ויש כאלו שלא , האם יש הבדל-כלומר אני לא מצליח להבין איך אתה יכול להיות פסיכותרפיסט גופני בלי לגעת בגוף.... מצד שני אני שואל את עצמי איזה טיפול ייתן את המקסימום ?
כלומר , נראה כי השיעור שעליי ללמוד הוא לאהוב את עצמי כמו שאני ואת גופי כמו שהוא למרות שזה מאוד קשה...
אני מטופל תרופתית והתחושה שאין ממש פתרון אמיתי...
,
אני אומר בשקט ובעצב שאחת האכזבות היא מהטיפול הפסיכותרפי האחרון בו המטפלת הייתה שיפוטית ויש לומר מכוונת מידי מטרות שמרוב עצים פספסה אותי ... היא נקטה בגישה ממות תפקוד ואני דיי מתנגד לגישה הזו אך מנגד מתנגד לגישה הממוקדת בעבר ובמילים....
בתום שנת הטיפול הבנתי שחלק מהשיפוטיות שהפגינה כלפיי נבעה ממקומות לא סגורים אצלה וזאת על אף שהיא לא הסכימה להודות בכך מעולם... אך חוסר היכרותה עם התכנים הביא אותה לשיפוטיות תמימה לכאורה שרק פגעה באמון שנבנה בחדר התכנים שנתפסו על ידי כפתוחים אצלה הם התמודדות עם קשיים במיניות ונטייה מינית שמבחנתה עדיף שאחכה ואתרכז בלימודים, בעבודה והכל יגיע [בן 28].
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיר
ד''ר קורין שחר16/08/2009מדבריך ניכר שאתה מחפש דרך לפתור את בעיותיך.
אבל העמסת כאן מגוון גדול ורחב של בעיות, חלקן שלך, חלקן (כביכול), של המטפלת שלך ושיטת הטיפול בה היא נוקטת.
הכלל הראשון בטיפול הוא שכאשר המטופל חש שאיננו מתקדם, עליו, או לברר זאת עם המטפל, או לחפש מטפל אחר.
השאלה שלך לגבי ההבדל בין פסיכותרפיה הוליסטית לגופנית(?), לא ברורה לי.
פסיכולוגיה הוליסטית נוקטת בחשיבה שאכן האדם הוא גופנפש ולאו דווקא רק גוף או רק נפש.
ישנן המון שיטות וכלים טיפוליים, ועל כך אתה יכול לחפש באינטרנט חומרים ולהחליט מה מהם נראה לך מתאים. רוב המטפלים ההוליסטיים משתמשים בכמה וכמה שיטות (או כלים - למען הדיוק).
אבל דבר אחד חייב להיות לך ברור, אין הוקוס פוקוס, וחייבים לברר בעיות מהעבר על מנת להבין כיצד לטפל בכך בהווה. השאלה היא רק כמה זמן מקדישים לכך, ובאילו כלים מגיעים לתוצאה.
אם אני קוראת נכון בין השורות, אתה מתלבט לגבי המיניות שלך ולדעתי אין שום סיבה שתדחה זאת. יתכן ששם נמצאים עיקר הקשיים שבהם אתה נתקל.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צדק רב עימך ועדיין
כפיר16/08/2009השאלה עודנה עומדת על ההבדל בין הפסיכותרפיה הגופנית להוליסטית.....
לגבי המטפלת האחרונה, אני אגיד זאת בעדינות , ומאחר שהיא לא הנושא , ועזבתי אותה בדיוק בנקודה שהיא הפכה לפטיפון שבור... התייחסותה הייתה מתנשאת ולהבדיל ממטפלים קודמים לפניה היא נקטה בגישה שיפוטית שבעצם הגישה הזו הרגה את הטיפול מרוב רדיפה לעבר מטרה התהפכו היוצרות- היא קבעה המטרות, הדרך להשגתן רק ששכחה דבר פשוט שאני בחדר ויש לי רגשות ותחושות משלי....
המטפלת בדומה לך דר' קורין שחר , נקטה באותה טכניקה כאשר הרגישה נוח במראה שהוצבה לפניה תוך ציטוטים של דברים שאמרה היא ישר התקיפה - ועם כל הכבוד , חדר הטיפול הוא המקום האחרון בו ארצה להרגיש נשפט או מותקף.
כשסיפרתי למטפל אחר על תגובתה לכעס שהופנה על ידי אליה הוא החל לצחוק מתחת לשפתו כי הבקשה שלה הייתה פשוטה ולא טיפולית תפסיק עם זה כי זה לא מקדם.... את מי ולאן , הפתרונות אצלה!!!
זכותי כמטופל לומר ששיטה א' לא טובה בשבילי וזה לגמרי בסדר, חובת המטפל להיות שם איתי לבדוק מה ניתן לעשות ומה ניתן להציע , חובתי לתת לדברים צ'אנס ולהות פתוח... אך כשמנסים להיכנס בקיר שוב ושוב מי אמר שבפעם המיליון הקיר ייעלם? המטפלת האחרונה נהגה בי רק בדברים שיקדמו את מטרותיה של הטיפול וכשהגעתי לאחר פגישה ולאחר עוד פגישה עם כעסים היא סירבה להכילם... ואת יודעת מה השיא מבחינתי היא שבשל סיבות כאלו ואחרות נאלצתי לבטל פגישה בטווח שהוסכם עליו מראש והודעתי שבוע מראש היא חזרה בהודעה , אפילו לא פעם בשבועיים" היא לא טרחה לברר מה קרה ומה לא קרה... מבחינתה הדבר החשוב ביותר היה התשלום שהיא תקבל- והיא לא ממש התאמצה בשביל השקלים שלה... בניגוד לקודמיה ...
ואגב מיניות- מטפל מיני עשיתי איתו עבודה מצויינת עד נקודה מסויימת אך האחרונה לא רצתה לגעת במיניות ונסתה להתחמק מהנושא כי יש נושאים דחופים יותר וכאשר היא העלתה אותו היא העלתה אותו עם המון שיפוטיות כלפי מטפלים קודמים וכלפיי... כשהערתי לה על כך היא התחילה להסביר שהיא לא התכוונה לכך... אבל כשיש יותר מידי חיצים ויותר מידי דברים שהיא מתנצלת ועושה באופן לא אתי לא טיפולי נשאלת השאלה למה שאשאר אצלה?
מטפלת שמתבלבלת במועד של אירוע משמעותי כגן חרם ולאחר שהיא מתבלבלת ואני מעיר לה על כך, היא אומרת מה זה חשוב ומה זה משנה מתי זה קרה.....
מטפל טוב מתעד את המפגשים , מטפל גרוע מתעד תוך כדי מפגש... מטפל טוב עושה תהליכי עיבוד, מטפל גרוע מוותר עליהם....
תחושת הבטן הכי לזקה שנשמעה המון בחדר ולא זכתה לתשובה או תהייה הייתה "את לא רואה אותי, פסיכולוגית תעסוקתית אמרה לי שאם היא לא שמעה את הצעקה שלך אז היא כנראה עיוורת וחירשת כי האמירה שלך הייתה מאוד חזקה "את לא רואה אותי".
תודה על התשובה , קורין, אדע לא לפנות אלייך ....כי אני מעמיס עלייך.. מסכנה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפיר
ד''ר קורין שחר17/08/2009נראה לי שהנחת דברים הפוכים לחלוטין ממה שרשמתי.
קרא שוב את תגובתי, ואולי תבין שלא היו כלל התקפות ולא שיטות טיפול.
צר לי שכך הגבת... בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית13/08/2009
שלום רב!
.להוריי ישנם הרבה בעיות כלכליות וזה מתבטא בכך שהם מדוכאים וחסרי חשק,זה גם פוגע בי,קשה לי לראות אותם ככה אני מנסה לעודד אותם ולשמח אותם אבל שום דבר לא עוזר.הם צעירים ואינני רוצה שהם ייפגעו נפשית או בריאותית.מה ממולץ לעשות?
תודה רבה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה אחת
מנשה כהן13/08/2009שלום. אכפת לך ואת דואגת להוריך וזה נפלא, אבל בת כמה את? והאם יש עוד אחים ואחיות? עוד משפחה הורים של ההורים? דודים ודודות? תחזרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וכדורים פסיכיאטרייםח. קראוס12/08/2009
שלום לכולם.
מזה כמה חודשים אני מטופל בכדורים נגד דיכאון קליני, כדורים אשר קיבלתי מפסיכיאטר אצלו אני מטופל. מצב הדיכאון אכן השתפר, אך לא עבר לחלוטין וחרף הטיפול אני סובל מהתקפים פעם בכמה שבועות.
האם ישנה דרך טבעית יותר, נטולת כדורים וכימיקלים, לשפר את מצבי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטפל בדיכאון
מנשה כהן13/08/2009שלום. מלבד הטיפול התרופתי חשוב גם פגישות עם פסיכולוג כדי לבחון מה מוריד ומה מעלה את מצב הרוח שלך.
באופן הזה תפתח מודעות ושליטה מסויימת על מה שקורה לך.
הטיפול התרופתי מטפל בדכאון ברמה הפיזיולוגית אבל אינו מגיע לסיבות הנפשיות מאחורי הדכאון.
לגבי חלופות טבעיות לתרופה - קשה להתייחס דרך תכתובת כזאת. הרבה נתונים חסרים.
מציע שתפנה לייעוץ פסיכולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NLP והצלחה במבחניםסו אלן10/08/2009
שלום רב.
בני בן ה-15 עומד להתחיל את לימודיו בתיכון. כילד מוכשר וחכם מאוד, אך סובל מלחץ בחינות קשה, האם יש טעם לפנות לטיפולי NLP על מנת שיעזרו לו להתמודד עם הבעיה? האם NLP בכלל יכול לעזור במקרים של חרדת בחינות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בחינות
מנשה כהן16/08/2009שלום. אני מניח ש NLP יכול לעזור בנושא חרדת בחינות. השאלה היא מי עושה את הטיפול. אולי נחוץ טיפול ע"י פסיכולוג שהתמחה בטיפול בחרדה. אם הוא גם עוסק ב NLP יכול להיות חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב דופקאבי01/08/2009
לפני 3 שנים קיבלתי בשורה רעה בזמן ששכבתי במיטה נבהלתי והרגשתי את הלב דופק חזק
מאז ועד היום כל פעם שאני שוכב במיטה אני מרגיש את הלב דופק וברגע שאני קם מהמיטה זה מפסיק
זה מאוד מפריע לי להרגע ולהתרכז בטלוויזיה כשאני שוכב במיטה
ניסיתי ביופידבק אך זה לא עזר כי הדופק שאני מרגיש בשכיבה לא מהיר (75-70)
גם כדור נורמיטן שלקחתי הוריד את הדופק ל 50 אך עדיין הרגשתי את הלב דופק חזק בשכיבה
האם יש לזה פתרון בפסיכולוגיה או בפסיכולוגיה הוליסטית ?
אילו טיפולים יכולים לעזור וכמה טיפולים צריך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב דופק
מנשה כהן01/08/2009שלום. לפי מה שאתה מתאר חווית אירוע טראומטי ונוצרה התנייה בין לשכב במיטה והתגובת החרדה הפיזית שלך, וקרוב לוודאי התגובה הנפשית שהתבטאה בבהלה. ביופידבק יכול שלא להספיק. יש טיפולים למצב שלך - שיאפשרו פורקן ושחרור ברגש-במחשבה-בגוף. תוכל לקרוא על טיפול בטראומה, טיפול ב EFT, EMDR ו TBT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ששמתי לב אליה לאחרונה..בר31/07/2009
שלום אני בת 19 וחצי,חיילת,ויש לי בעיה ששמתי לב אליה לאחרונה,וממש מציקה לי.
עד לא מזמן לא היה לי חדר לבד ולכן לא יכולתי לשים לבד לזה,אבל מאז שיש לי חדר לבד אז יוצא לי להזמין חברות אליי לישון,ושמתי לב שכאשר ישן איתי מישהו במיטה,אני לא ישנה רצו, ומתעוררת הרבה פעמים בלילה...זה קרה עם חברות..וזה קורה לי גם עם החבר...
זה היה קורה לי הרבה שהייתי ישנה מחוץ לבית,ועדיין קורה,אבל חשבתי שזה קורה לי כי אני לא רגילה למיטה,אבל מסתבר שזה לא זה...רציתי לדעת מה זה יכול להיות?
דבר נוסף..עד שהיה לי חדר הייתי ישנה עם אמא שלי...(שזה היה עד לפני שנה בערך)
ז"א שאם אני ישנה עם אמא לפעמים אני ישנה טוב ולא מתעוררת,אבל חוץ ממנה אני מתעוררת עם כל אחד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביחד ולחוד
מנשה כהן31/07/2009שלום. לא הבנתי ממכתבך אם את מצליחה לישון כשאת לבד. האם היו תקופות בעבר שישנת לא עם אמא?האם יש עוד בני משפחה בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה הורסתאור28/07/2009
אני בת 25, ואני מרגישה שיש לי בעיה, אני תמיד שונאת את המשפחות של החבר שלי, ותמיד מרגישה שהם שונאים אותי ומרכלים עליי. בנוסף כל פעם שעוברת ליד חבר שלי שבעיני היא יותר יפה ממני,והוא מסתכל עליה במכוון או שלא במכוון ,אני ישר מתעצבנת וכל כולי נאכלת מבפני פשוט תחושה שאני לא מסוגלת לסבול אותו. אני גם מתפרצת מהר על הקרובים אליי,ולפעמים מרגישה שהסביבה מנסה קצת לדרוך עליי. אני מודעת לזה שיש לי בעיה. אך השאלה שלי היא באיזה דרך לטפל בה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד''ר קורין שחר28/07/2009קנאה נחשבת לאחד הרגשות היותר קשים שקיימים בנו. קנאה יכולה להרוס כל חלקה טובה, אם היא מוקצנת, ובעיקר את העצמי שלנו. המון אנרגיות מושקעות ברגשות שליליים בכלל ובקנראה, בפרט.
את אומרת שאת מודעת לכך שיש לך בעיה. אך לדעתי את מביטה בתוצאה ולא בסיבה.
מי ששלם עם מי שהוא, מן הסתם פחות יקנא באחר. מי ששלם עם מה שיש לו, לא יחוש איום בכך שלאחרים יש יותר.
כלומר, הבעיה נמצאת אי-שם בתוכך. אינך נראית לעצמך כנראה כמישהי שיכולה להיות שלימה כפי שהיא, עבור עצמה, קל וחומר כלפיי מי שיש בה אליהם רגשות, בין חיוביים, בין שליליים.
ראשית דבר, נסי להבין מהיכן נובעות תחושות אלו שלך. נסי לבודד את הגורמים לך לקנאה קשה יותר או פחות. האם היה עליך להילחם על מקומך במשפחה האם? האם חשת בה פחות ביטחון בהיותך את עצמך? המון סיבות יכולות לגרום לתחושת קנאה והעיקרי שבו הוא פחד. פחד שלא להתקבל, פחד להפסיד מה שיש בידייך.
מישהי יפה יותר מסיבה אליה את תשומת לבו של החבר שלך? חשבי על כך שלמרות זאת, הוא איתך ולא איתה.
המשפחה שלו נראית לך עוינת? חשבי על כך שעדיין לא הצליחו כנראה לעמוד על סגולותייך ותני להם את האפשרות לעשות כך.
ברגע שאת מתמקדת ברגשות השליליים, את מעבה אותם. ברגע שתחזקי את העצמי שלך מול אותן מחשבות, יהיה בידייך להוריד את חשיבותם של מי שמעלה בך קנאה.
נראה לי שככל שתנסי לעשות כך, תרגישי כמה מיותר להוציא אנרגיות מבוזבזות על מחשבות שמפריעות לך בזמן שהאחר/ים אינם בהכרח חשים זאת כלפייך.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה אוכלת כל חלקה טובה
ד''ר נורית מרכוס30/07/2009בהמשך לתגובה המעמיקה של ד"ר שחר -
קשה מאד עבור כל אחד מאתנו לעשות עבודת מודעות עם עצמו לבד. אני ממליצה לך לחפש לך קבוצת מודעות או מטפל-פסיכולוג. בקבוצה או עם מטפל זו עבודה הרבה יותר נגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ממני ליועצי הפורום
אור03/08/2009קראתי את שתי התשובות בתשומת לב מירבית, אך איני יכולה להצביע באמת על הדברים שמציקים לי,ועוד יותר קשה יהיה לי גם לטלפ בהם לבד. קבוצת טיפול יכולה להיות פתרון, אך החשיפה לעיני רבים , תגרום לי לאי נוחות. יותר נכון לי לפי דעתי טיפול של "אחד על אחד" השאלה שלי היא איזה סוג של טיפול אני צריכה, והיכן עליי לחפש מטפלים מהסוג הזה, כי למען האמת אני לא מכירה אף אחד שניסה טיפול כזה ולכן אין לי מי שיכוון אותי. הצעד שעשיתי הוא לברר על פסיכולוג קליני דרך הקופת חולים, האם זה טיפול שיוכל לעזור לי? בנוסף גם קראתי באינטרנט על מישהי שעושה טיפולי גוף ונפש דרך תחקור וזיהוי הבעיה היא נותנת כלים איך ךהתמודד עם הבעיה. מה יכול להתאים לי?
אני לא זוכרת אם ציינתי, אני גם עצבנית, לכל כל היום ולא מכל דבר, אני מאוד אדישה ולא מתרגשת מכל דבר, אבל שאני כבר מתעצבנת זה נורא.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
ד''ר קורין שחר04/08/2009על פי תגובתך, נראה לי שעדיף שתפני לטיפול פרטני. במידה וזה מתאפשר לך דרך קופ"ח, תתחילי שם. כרגע ההתרשמות שלי היא שעדיף טיפול של פסיכולוג קליני ולא טיפול אלטרנטיבי או קבוצתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)