מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדוריםלימור20/07/2015
האם יש בעיה לקחת לוסרדקס 50 מג בבוקר ביחד עם קרדילוק 2.5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/07/2015לא אמורה להיות בעיה. עם זאת שניהם עשויים להוריד לחץ דם ויש לבדוק אותו לאחר תחילת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה וכאב בזמן אכילה ושתיהדניאל19/07/2015
שלום
בן 41
מהבוקר אני חש מין לחץ/כאב בחזה ומקרין עד לאזור הלוע.
כמו כן באכילה ושתיה זה מתגבר.
לשתות שתיה חמה בכלל אני לא יכול, זה פשוט גורם לכאב ושריפה בחזה.
לא היה לי צרבת או ריפלוקס הלילה (אלא אם היה משהו מתוך שינה ואינני יודע)
האם יש חשש למשהו שקשור בלב? גסטרו? או פשוט לחכות ולראות אם זה עובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה וכאב בזמן אכילה ושתיה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר19/07/2015למרות שיתכן ומדובר בבעית גסטרו אני מציע שתיגש לבדיקה לשלול היית לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס ארסונפתלי17/07/2015
בבדיקה במעבדת שינה ניצפו 48 הפסקות נשימה בשעה והומלץ לי שימוש בסיפאפ.
לפני כשבוע בוצעה בדיקת הולטר . תוצאותיה: 41 - 122 מהירות , ממוצע 64 לדקה . ניצפו סה״כ 11VPC'S במשך הבדיקה שנימשכה במשך 20 שעות . ניצפו ארועים רבים של מרווחי R-R עד 2.7 שניות מתאים לSinus Arrest
אני בן 65 וב4 החדשים האחרונים סובל מנדודי שינה .
שאלתי: האם במצבי מומלץהשתלת קוצב?
אני עוסק בפעילות ספורטיבית ( הליכות משך 5 פעמים בשבוע) .
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס ארסו - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר17/07/2015ממצאי ההולטר כשלעצמם אינם מחייבים השתלת קוצב אך עליך לפנות לרופא מומחה כדי לבחון את כל הנתונים(קליניקה, אקג ועוד) על מנת לקבוע אם קיימת התוויה לקוצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב אצל בן 89דנה14/07/2015
שלום רב,
אבא שלי בן 89 עבר בדיקת ersp עם הוצאת אבן מכיס
המרה .
ככל הנראה עקב הפעולה החודרנית פיתח הפרעת קצב -פרפור פרוזדורים בלב והדופק הגיע עד 165 .
ביום הראשון של הפרעה קיבל תרופה לדילול והדם קומדין 5 מ"ג
קלקסן 80 מ"ג פעמיים ביום וקרדילוק 2.5 מג
מפני שהטיפול לא עזר למחרת קיבל
קלקסן 80 מ"ג פעמיים ביום ,קרדילוק 2.5 מ"ג ועוד 1,75 מ"ג
ובהמשך פרוקור 1200 מ"ג שנתן תוצאות לאחר מספר שעות.
האם זה הטיפול המומלץ ?
וכמה זמן מומלץ לקבל את הטיפול .
יש לציין שלאבא אין בעיות לב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב אצל בן 89 - תגובה
פרופ` דוד רוט14/07/2015הפרוקור מטרתו להפסיק את פרפור הפרוזודרים ולשמור על קצב לב תקין.
הטיפול נגד קרישה מטרתו למנוע ארוע מוחי שעלול להגרם עקב פרפור פרוזדורים.
השאלה אם אביך צריך להמשיך את הטיפול התרופתי הזה תלויה במספר גורמים. יש לפנות לקרדיולוג לביקור מסודר לשם הערכת המצב והצורך בהמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר 24 שעותלי12/07/2015
שלום פרופסור,
אני בת 26 ללא עבר רפואי במשקל תקין.(נוטלת גללות)
פניתי לרופא מכיון שהרגשתי מס פעמים ביום פעימה מוקדמת החסרה פעימה , ולפעמים דופק מהיר.
תוצאות בדיקות ההולטר הם:
VPC הפרעות קצב חדריות : נצפה בודד.
הפרעות קצב על חדריותS:
APCSנצפו סה"כ 2 במשך הבדיקה
נצפו קטעים עם שינויים בגל P מתאים ל- ATRIAL RHYTHM
אשמח לפענוח התוצאות של בדיקה האם זה תקין? תודה רבה!:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר 24 שעות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר12/07/2015תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הולטר 24 שעות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר12/07/2015תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה מטמבוקורבינה08/07/2015
שלום רב
בת 65. לפני כשלוש שנים עברתי אבלציה מוצלחת לרפרוף פרוזדורים חד-פעמי.
כיוון שבחודשים הראשונים אחרי האבלציה סבלתי מפעימות מוקדמות פרוזדוריות סימפטומטיות צויידתי בכדורי טמבוקור בצאתי מבית החולים.
עם הזמן המוקדמות חלפו להן והחילותי יורדת מן המינון (בשיאו היה 200 מ"ג ליום).
נאמר לי לחדול לגמריי מן התרופה הזו.
הטראומה של המוקדמות המטורפות הללו כה חזקה אצלי עד כי החרדה מונעת ממני מלחדול לחלוטין מן התרופה ובחודשים האחרונים אני נוטלת כ- 40 מ"ג מדי יום
(20/20), שאני 'קוצצת' בדבקות רבה מכדור של 50 מ"ג.
ברור לי שהמינון הזה הוא הזוי ואין לו כל השפעה על הלב.
האם הצדק עמי? או שיש השפעה כלשהי גם במינון כזה? ואולי הוא בכלל מזיק???
תודה וברכה
בינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה מטמבוקור - תגובה
פרופ` דוד רוט09/07/2015טמבוקור במינון 40 מג ביום קרוב לודאי שלא משפיע ולא מגן מהישנות פרפור.
לדעתי כדאי לפעול לפי עצת הקרדיולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופהכרמי08/07/2015
שלום , אני מקבלת קרדילוק 2.5 מיליגרם. הדופק שלי ירד ל-40 והרופאה אמרה לי להפסיק בבת אחת את הקרדילוק.
האם מותר להפסיק בבת אחת או לקחת חצי מינון ולהפסיק לאט לאט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר08/07/2015אפשרי אם חייבים הפסקה מיידית אך עדיף לרדת לחצי מינון ל 3-4 ימים ואז להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטיליוםשי06/07/2015
שלום אני בן 51 לפני שנתיים עברתי ארוע חד פעמי של פירפור פרוזדורים שחלף ספונטנית . מזה למעלה משנה אני סובל מצרבות ובחילות והומלץ לי לקחת מוטיליום כנגג הבחילות .האם מותר לי לקחת מוטיליום שכן ראיתי בעלון שיש לו תופעות לוואי של הפרעות קצב.האם אני בסכנה לכך משום שעברתי ארוע כזה לפני שנתיים . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטיליום - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר06/07/2015פרפור אכן עלול לחזור אך לא ידוע לי על קשר בין מוטיליום לפרפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא מידע יותר ברור......מירי05/07/2015
שלום,
אבי בן 80 עקב התעלפויות חוזרות הוצע לו לעשות ניתוחון שבו ישתילו מכשיר כך שבזמן איבוד ההכרה ידעו מאיפה זה בה.
לא כל כך ברור לי האם תוכל לפרט לי מה זה המכשיר ומה החסרונות שבו?
האם יש סיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא מידע יותר ברור...... - תגובה
פרופ` דוד רוט05/07/2015המכשיר נקרא ILR הוא מכשיר קטן המושתל מתחת לעור באזור החזה. המכשיר מקליט את הפעילות החשמלית של הלב באופן רציף במשך כל חודשי פעולתו. כך שבמידה ויש ארוע של איבוד הכרה ניתן לקבל מידע מהמכשיר מה היה קצב הלב באותו זמן וכך לאבחן האם הפרעת קצב גרמה לאיבוד ההכרה. הסיכון שבהשתלת המכשיר מינורי כיון שמדובר במיקום תת עורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת ריחוף וקשי נשימהמאיר02/07/2015
שלום רב בן 40. לאחר אבלציה מסוג svt לפני כ4 חודשים
לאחרונה מרגיש תחושת ריחוף וקשיי נשימה קלים. מתפקד רגיל . ברקע ניתוח בגיל 4 תיקון tof. האם יש קשר לאבלציה שעברתי. בהולטר התגלו פעימות מוקדמות נאמר עי הקרדיולוג כי אין חשש..
האם תופעה זו ייכולה להיות קשורה לסוג אחר של הפרעת קצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת ריחוף וקשי נשימה - תגובה
פרופ` דוד רוט05/07/2015התשחושה שאתה מתאר לא מכוונת להפרעת קצב דווקא. בדרך כלל הפרעות קצב מלוות תחושת דפיקות לב. בכל אופן כדאי שתפנה למעקב במרפאת מומי לב מולדים במבוגר מרפאות כאלה קיימות בבתי החולים הגדולים (שיבא, בלינסון, הדסה ואולי עוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב - דום סינוסשירה30/06/2015
ד"ר שלום רב,
לפני כשנה לערך התייעצתי עמך בפורום זה בענין דום סינוס 3.6 בזמן עירות שהתגלה אצלי באקראי בהולטר לב שביצעתי, כחלק מבירור בגלל זרמים/נימולים שחשתי בגל הגוף.
נאמר לי אז כי הסימפטומים לא תואמים את הממצא, ונתבקשתי עקב הממצא לחזור על ההולטר לב שיצא לאחר מכן תקין, אקו לב תקין ובדיקת מאמץ תקין. כל זאת היה לפני כשנה לערך.
ברצוני לציין כי יש לי באופן כללי לחץ דם נמוך, אך מכיוון שבשבוע האחרון יש לי מעין תחושת סחרחורת/עייפות/ תחושת ריחוף ולחץ הדם הראה לסירוגין 90/50, 120/70 אני חוששת שמא זה משהו שקשור להפרעת קצב.
לציין כי מידי פעם יש לי תחושה של דופק מהיר למספר שניות בגרון/גורגורת שבא ונעלם לשבריר שניה וזאת לעיתים קרובות האם יש קשר להפרעת קצב?
עוד לציין כי אבי קיבל התקף לב, אימי חולת לב מטופלת בכדורים ועברה שתי צינטורים ובכלל במשפחתי מחלת לב גם אחי והדודים מצד הן אבי והן אימי.
לאף אחד מהם זה לא הפרעת קצב לב, אלא טרשת עורקים להבנתי.
רציתי לשאול מה הבדיקות שעלי לבצע לדעתך כי אני די חוששת.
רציתי לשאול לגבי לופ רקורד אני מבינה שאם אני מתחברת לזה אני צריכה ללחוץ כשאני מרגישה משהו, אך לא תמיד אני מרגישה משהו וכאמור בזמן שהיה לי דום סינוס בכלל ישנתי, אז מה הטעם בלהתחבר למכשיר שאני צריכה ללחוץ רק כשאני מרגישה משהו? שאלתי היא האם על מנת "לתפוס" את המצב "בזמן" אני חייבת ללחוץ על כפתור או שזה בכל מקרה מזהה אם קורה משהו? הכוונה לדום סינוס?
מקווה שהסברתי את עצמי טוב.
תודה מראש על תשובתך
בברכהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב - דום סינוס - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר30/06/2015קיים לופ רקורדר המקליט הן אוטומטית(קצב מהיר או אטי) ללא קשר לסימפטומים והן בלחיצה בזמן סימפטומים. מציע שתרכיבי מכשיר כזה והצורך בטיפול וסוג הטיפול יקבעו לפי הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שירה01/07/2015פרופסור שלום רב,
תודה רבה על תשובתך.
אך רציתי לשאול איך נקרא המכשיר? ושל איזה חברה ?
אודה מאד על תשובתך האדיבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך חשובה לי - ממתינה לתשובתך
שירה02/07/2015פרופסור שלום רב,
בת 58.
אם אפשר לשאול איך קוראים לל פ רקורדר שאתה ממליץ לי עליו ?
כי כשאני מבררת אז נאמר לי שיש לופ רקורדר רק למצב שיש סימפטומים או למצב שאין סימפטומים, אך לא למצב של גם כשיש וגם כשאין סימפטומים ואני הייתי מעדיפה כמובן את הלופ רקורדר שאתה ממליץ עליו כי השבוע למשל אני עם סימפטומים כגון סחרחורת/ריחוף והזעה מידי פעם, אך מעדיפה גם לופ רקורדר גם כשאני לא מרגישה סימפטומים (עקב דום סינוס 3.6 שהיה מלפני שנה ויותר בהולטר אקראי שבוצע לי)
רופא המשפחה אומר קודם תתחברי למכשיר כשיש לך סימפטומים לראות מה זה ואחר כך לעבור למכשיר שבודק גם שאין לך סימפטומים. האומנם?
אנא עזרתך האדיבה!
תודה מראש על סבלנותך!
בכבוד רב ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב PAFדן27/06/2015
שלום ד'ר
לפני חצי שנה עברתי מצב של דופק מהיר הדופק היה מהיר וסינוס, PAF
הקרדיולוג התלבט האם זה היה פרפור או ריפרוף והוחלט שזה היה יותר דומה לריפרוף בגלל הקצב סינוס , קיבלתי טומבקור 50 פעמים ליום וקרדילוק 1.25 מינון כזה נמוך בגלל שיש לי ברדיקרדיה טבעית, שזה מיסתובב סביב ה50+ במהלך היום, אחרי מספר שבועות כשהבחנתי שהקרדילוק גם במינוך הקטן הזה מוריד את הדופק סביב 45 במהלך מנוחה ביום, הומלץ לי לקחת חצי מהכדור הזה כלומר מינון של 0.625 מג , המינון שאני מקבל כרגע הוא טומבקור 50מ'ג פעמיים ליום
וקרדילוק 0.625 אחד ליום
שאלתי האם במינוך כזה הכדור [ הקרדילוק] עדיין יעיל, האם זה מספיק כדיי לעשות את העבודה, למנוע [העברת רפרוף לחדרים] כאשר נותנים אותו עם טומבקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב PAF - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/06/2015התגובה לקרדילוג היא אישית וקשה לדעת מה יהיה הדופק אם הרפרוף יחזור. כיוון שהדופק הבסיסי נמוך אכן קימת בעיה להעלות את מינון התרופה. האם נשקלה אפשרות של אבלציה? טיפול מוצלח ירפא את הרפרוף וייצר את הצורך בתרופות שאתה לוקח כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EPSמירי23/06/2015
שלום פרופ',
אבי כבן 83 בשנה האחרונה קרו ארבעה מקרים בהם התעלף ואיבוד את ההכרה למס' שניות ולאחר שהתעורר לא הבין מה קרה ואיך.
לפני כעשר שנים עבר ניתוח 6 מעקפים. ומאז אחת לשנה הוא במעקב. היות ולא נמצאה הסיבה שגורמת לעילפון לאחר שעזה אק.ג. ומיפוי ואגומטריה הוחלט על שכדאי שיעשה את ה-EPS.
שאלותי הם:
האם יש סיכון בבדיקה זו וביחווד בגיל כזה?
האם לאחר הבדיקה יכולה להיות איזו שהיא החמרה?
קראתי גם שמי שעבר ניתוח מעקפים לא מומלץ שיעבור את הבדיקה הזו האם זה נכון?
אחרי הבדיקה הולכים הביתה או שמתאשפזים?
אני דיי לחוצה מזה אשמח מאוד לשמוע דעתך.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EPS - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר25/06/2015הסיכון בבדיקה נמוך ואין בעיה לעבור אותה לאחר ניתוח מעקפים. עם זאת אם תפקוד הלב ותרשים האק״ג תקינים הסיכוי שתמצא סבה להתעלפות בבדיקה זו אינו גבוה. יתכן שכדאי להתיעץ עם מומחה בשטח כדי לשקול את החלופות להמשך ברור/ טיפול.מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטוסטרוןדניאל22/06/2015
שלום
בן 40 עם רמות נמוכות של טסטוסטרון (כנראה שאין בעיה באשכים ו/או בבלוטת יותרת המוח)
הוצע לי בעבר טיפול בטסטוסטרון (לא דובר אז על משהו ספציפי), אך העדפתי שלא.
לאחרונה אני חושב על זה, בין השאר גם מהבחינה של המשקל, אני חושב שיש קשר בין ההשמנה וחוסר היכולת שלי לרדת במשקל לירידה בטסטוסטרון .
רציתי בבקשה לשאול:
1. האם יש עדיפות למי מהתכשירים (כדורים/זריקות/ג/ל) מבחינת הסיכונים ותופעות הלוואי?
2. האם אכן יש סיכון למחלות לב ושבץ מוחי בטיפול בטסטוסטרון?
3. יש הגיון בלנסות במקרה שלי טיפול בטסטוסטרון על מנת לראות האם זה הגורם להשמנה? תוך כמה זמן אפשר יהיה לבחון את זה?
תודה רבה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוסטוסטרון - תגובה
פרופ` דוד רוט22/06/2015הפורום הזה עוסק בהפרעות קצב לב. הפנה שאלה זו לפורום העוסק באנדוקרינולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצף של פעימות מוקדמות מעיד על בעיה?פרופ` מיכאל אלדר17/06/2015
שלום רב,
בת 45. מגיל 40 סובלת מדופק מהיר שאובחן כסינוס טריכרדיה וגם מפעימות מוקדמות.
אובחנו בכל ההולטרים שעשיתי פעימות מוקדמות בעיקר חדריות (300 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות ). לפני כשנה וחצי אירוע של SVT (דופק 127) וכעבור מס' חודשים אירוע של VT קצר שכלל 7 פעימות מוקדמות עם דופק 127. בכל בדיקות האקו לב - הכל תקין. האקו האחרון בוצע לפני חודש. תקין.
בהוראת הרופא מטופלת בנורמלול במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום (וסובלת מלחץ דם נמוך בבסיסו שיורד עוד בהשפעת הנורמלול).
עליי לציין כי למרות הנורמלול, אני עדיין מרגישה פעימות מוקדמות (יש ימים בהם יש פחות ויש ימים בהם יש יותר) - גם במנוחה וגם במאמץ.
לפעמים מרגישה אותם ברצף ( ואז זה מלחיץ יותר כי ברצף ישנה תחושה של העדר דופק).
השאלות שלי:
1. האם יתכן כי רצף של פעימות מוקדמות מעיד על בעיה? או שזה ייתכן במצב של פעימותנ מוקדמות.
(כאמור אקו תקין)
2. האם כדאי להחליף נורמלול בתרופה אחרת (בהתייעצות עם הרופא המטפל).
3.צפויה לטוס - האם יש הוראות מיוחדות? האם זה מסוכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` דוד רוט17/06/2015פעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד לב תקין הן תופעה שפירה ולא מסוכנת. לכן אין חובה לטפל בהן- אלא אם הסימפטומים שהן גורמות מאד מטרידים ואז נותנים טיפול סמפטומטי בתרופה כמו נורמלול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר רוט
גילת18/06/2015תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)