פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• droppred beat
    אורית
    14/08/2015

שלום בחורה בת 31. ביצעתי הולטר לב לפני כחודש וחצי. נמצאו 2 פעימות מוקדמות מהעליות. נמצא גם הפרעת הולכה dropped beat בודדת. בסיכום היה רשום שזה פאוזה ואילו בתוך התרשימים רשום dropped beat. האם זה אותה תופעה? שאלה נוספת הקרדיולוג שהייתי אצלו הסתכל בתרשימים ואמר שמדובר בפאוזה כתוצאה מסינוס אריתמיה, ואמר שזה חסר כל משמעות.שאלה נוספת האם כשמתרחשת תופעה של dropped beat אני יכולה להרגיש את החסרת הפעימה הזו? כי לפעמים אני חשה בהחסרת פעימה כאילו הלב שלי נופל / מפסיק לפעום? לפעמים אני שמה את יד אחת על היד השנייה כדי להרגיש את נקודת הדופק ביד ואני מרגישה שהייתה חסרה פעימה האם זה בשל תופעת dropped beats או אולי בגלל פעימה מוקדמת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    droppred beat

הוספת תגובה

• droppred beat - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    14/08/2015

אין הבדל בין פאוזה לדרופד ביט.
    אכן זו ההרגשה של פעימה מוקדמת או דרופד ביט. שתי התופעות חסרות משמעות.
    ההולטר תקין לחלוטין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה!!

אורית
    14/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה עדיפה לדילול דם
    תאודור
    12/08/2015

שלום ,

בן 89 , ככל הנראה עקב פעולה של הוצאת אבן מדרכי המרה פיתחתי
    פרפור פרוזדורים .

על פי דעת הורפא הקרדיולוג ככל הנראה התופעה הייתה נקודתית ,
    אך בינתיים הומלץ על המשך טיפול במדלל דם ופרוקור 200 פעם ביומיים.

אבקש לדעת איזו תרופה עדיפה לגיל שלי

קומדין או קסרלטו (ללא קשר למחיר ...)

תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה עדיפה לדילול דם

הוספת תגובה

• תרופה עדיפה לדילול דם - תגובה

פרופ` דוד רוט
    13/08/2015

התרופות החדשות (פרדקסה, קסרלטו, אליקוויס) הוכחו כאשר ניתנות לסובלים מפרפור פרוזודרים כיותר יעילות מקומדין במניעת ארועים מוחיים ויותר בטוחות מקומדין מבחינת הסיכון לדימום. החיסרון שלהן הוא שהן תלויות בתפקוד הכליה (פרדקסה יותר ואליקוויס פחות) בניגוד לקומדין שאינו מושפע מתפקוד כליה.
    לכן אם תפקוד הכליות שלך תקין נראה כי עדיפה אחת התרופות החדשות במינון הנמוך שלה.
    בכל אופן על רופא להעריך את מצבך בפגישה פנים אל פנים ולתת לך המלצה לגבי איזו תרופה מתאימה ביותר עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת הולטר לב
    מיכל
    09/08/2015

שלום אני בחורה בת 31. במהלך חצי שנה האחרונה אני חשה בהתקפי דופק מהיר. כמו כן לעיתים אני מרגישה את פעימות הלב שלי גם כשהן לא מהירות. בימים האחרונים חשה את פעימות הלב שלי בזמן שכיבה בלילה וזה מאוד מפריע לי לישון.עשיתי הולטר לב לפני חודש ואלו התוצאות: סה"כ שעות הקלטה 19:52 שעות. הקצב הבסיסי: סינוס וסינוס אריטמיה. מהירות מינימלית 59. מהירות מקסימלית 160. מהירות ממוצעת 87. הפרעות קצב חדריות pvc's אין. הפרעות קצב על חדריות apc's בכמות של 2 בהקלטה. הפרעות הולכה: פאוזה קצרה בודדת. שינויים משמעותיים בקטע st: אין. מה הממצאים אומרים? מה הכוונה פאוזה קצרה בודדת? ומה הכוונה קצב בסיסי סינוס וסינוס אריתמיה? אני קצת לחוצה מהתוצאות הללו. אציין שביצעתי אקו לב שיצא תקין. אודה לתשובה אני ממש בלחץ מהעניין, תור לקרדיולוג יש לי רק בעוד חודש וחצי.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת הולטר לב

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת הולטר לב - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    09/08/2015

ההולטר תקין לחלוטין ואין כל סבה לדאגה בגינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצרה

מיכל
    09/08/2015

תודה על המענה. רציתי לשאול מה הכוונה הפרעות הולכה: פאוזה קצרה בודדת? נשמע ממש מלחיץ, האם מדובר בכך שקצב הסינוס הפסיק?? ומה הכוונה סינוס אריטמיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות
    גילת
    05/08/2015

שלום רב,
    סובלת מפעימות מוקדמות ודופק מהיר מזה כ- 3 שנים. בת 46 עדיין עם מחזור וסת סדיר אך התחילו לאחחרונה תופעות של גיל המעבר (גלי חום אי שקט).
    מטופלת בנורמלול. 25 מ"ג פעמיים ביום. לחץ דם נמוך בבסיסו.
    אקו לב תקין בהחלט (ביצעתי כמה פעמים, האחרון לפני כחודשיים).

מדי פעם אני עוברת אירועי דופק מהיר אך בחודשים האחרונים היה לי "שקט יחסי" מבחינת הפעימות המוקדמות, תדירות נמוכה יותר מבעבר. אתמול בערב, חשתי המון פעימות מוקדמות כולל רצף פעימות מוקדמות כל עשר דקות +- .
    האם עשוי להיות קשר בין תופעות התחלתיות של גיל המעבר לבין הפעימות המוקדמות? אגב, שמתי לב כי בסמיכות למועד קבלת וסת הן עולות בתדירות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פעימות מוקדמות

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות - תגובה

פרופ` דוד רוט
    05/08/2015

שינויים הורמונלים של גיל המעבר עלולים לגרום לעליה בתחושת דפיקות לב. פעימות מוקדמות הן תופעה שפירה ולא מסוכנת ברוב המכריע של המקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן צריך לקחת סטטינים?
    שגב
    04/08/2015

סובל מ-פ"פ,מטופל בקרדילוק, טמבוקור ופלאביקס,אין פירפורים,גם לא פעימות מוקדמות,
    מאחר ובדיקות הכולסטרול שלי לא התאימו לחולי לב,הקרדיולוג רשם לי סטטינים,

אחרי חודש של טיפול ב-סימבסטאטין בדיקת הכולסטרול בדם נתנה תוצאות טובות לחולים במחלות לב,-אין חריגה באף אחד מהערכים שנבדקו.

שאלתי-כמה זמן עלי להמשיך ולקחת את הסטטינים.?

הוספת תגובה

• כמה זמן צריך לקחת סטטינים? - תגובה

פרופ` דוד רוט
    04/08/2015

סטטינים מורידים את רמת הכולסטרול כל זמן שלוקחים אותם אם מפסיקים רמת הכולסטרול עולה חזרה לרמה המקורית. לכן מי שזקוק לסטטינים בשל רמת כולסטרול גבוהה צריך להמשיך ליטול אותם אלא אם במסגרת מעקב רפואי הרופא סבור שיש להפסיקם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב לב לא סדיר
    רוסה
    02/08/2015

שלום רב!
    היו לי שני ארועים של פרפור פרוזדורים בשנת 2010 טופלתי בהיפוך חשמלי ובריתמקס
    פעמיים ביום במשך 5 השנים האחרונות. לפני כחודש המליץ הקרדיולוג להפסיק אתהתרופה,
    מאתמול אחה"צ אני חווה קצב לב לא סדיר.שאלתי:האם לקחת ריתמקס כדי לייצב את קצב הלב?
    בתודה מראש
    רוסה

לקביעת תור
    סגירה
    קצב לב לא סדיר

הוספת תגובה

• קצב לב לא סדיר - תגובה

פרופ` דוד רוט
    02/08/2015

עליך לפנות כעת לרופא המשפחה או למוקד רפואה דחופה להיבדק ולעבור בדיקת אקג. זאת לשם אבחון ואם אכן מדובר בפרפור לשם הערכה כמה זמן הוא נמשך לפני שמחליטים אם ניתן לנסות להפוך אותו לקצב סינוס תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לפרפור והיפוך
    orit
    01/08/2015

שלום רב,

לפני שלושה שבועות עברתי אירוע של פרפור- דופק 150 בפעם השניה. בפעם הראשונה זה היה לפני כמעט שנתיים, עברתי היפוך בחדר מיון לאחר מכן לא קיבלתי שום טיפול.
    בפעם השניה-לפני שלושה שבועות, לא עשו לי היפוך אושפזתי לשלושה ימים עם מדלדל דם וקרדילוק 2.5 מג'.
    הרופא הקרדיולוג החליף לי את מדלל הדף וקרדילוק. נשלחתי ליועץ להפרעות קצב והוא שוב החליף לי את הכדורים לקרדילוק ומדלל דם בשם קסרלטו. אמורה לעשות היפוך במהלך השבוע הקרוב (נאמר לי שאני צריכה להיות 4 שבועות עם מדלל הדם) וכבר מדברים איתי, אם זה לא יעזור אצטרך לעבור אבלציה.
    אני בלחץ מההיפוך וכבר מדברים איי על אבלציה. עוד ציין היועץ להפרעות קצב שביום ההיפוך.שעתיים לפניי אקח 300מג' של flecainide ולאחר ההיפוך אקח למשך חצי שנה 100 מג' פעם ביום יחד עם קרדילוק 1.25 מג' . את הקסרלטו שאקח 6 שבועות לאחר ההיפוך.
    אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. האם מותר לקחת 300 מג' מהכדור המצויין? האם זה מקובל לפני ההיפוך? מי שמבצע את ההיפוך זה לא הרופא שהמליץ על התרופה מה לעשות.

מודה מראש על התשובה.

אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות לפרפור והיפוך

הוספת תגובה

• תרופות לפרפור והיפוך - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/08/2015

איני יכול להתייחס פרטנית מאחר שאין לפני כל הנתונים. בעיקרון, ניתן לתת פלקאיניד 300 חג לפני היפוך ונכון לקחת נוגדי קרישה לפניו. לגבי הטיפול אח״כ ולגבי האופציה של אבלציה יתכן שיהיה נבון להתייעץ עם עוד מומחה בתחום. כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר לב
    ציקי
    29/07/2015

בת שישים לאחר אבלציה והפסקת פרוקור
    תוצאות הולטר לב
    מהירות מנימלית 43 לדקה
    מקסימלית 73 וממוצעת 50 לדקה
    הפרעות קצב חדריות לא נצפו
    הפרעות קצב על חדריות, נצפו 68apcs בודדים
    נצפה זוג apcs 1
    הפרעות הולכה לא נצפו
    שינויים בקטע st לא נצפו
    סיכום, בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות של 43 לדקה
    מה משמעות התוצאה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הולטר לב

הוספת תגובה

• הולטר לב - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    29/07/2015

תקין לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבלציה - פרפור פרזדורים
    ולד
    27/07/2015

ד"ר שלום.
    סבתא שלי בת 81. לפני כמה חודשים אושפזה עם פרפור פרזדורים (דופק לא יציב קפץ בין 40 ל 150). עברה השתלת קוצב, אחרי זה, אחרי ניסיון כושל של הורדת דופק ע"י תרופות עברה היפוך חשמלי.
    השתחררה מבית חולים במצב טוב ויציב.
    מטופלת בקדילוג 10 מ"ג ואליקוויז 5 מ"ג פעמיים ביום.
    הומלץ לה לשקול טיפול - אבלציה של רפרוף. נכון להיום טיפול תרפתי עוזר לה.
    1. האם מומלץ לבצע אבלציה בכל זאת (למרות גילה - בת 81) ?
    2. האם מותר לעשות אבלציה כאשר ידוע שיש לה מחלות רקע:
    mitral regurgitation non rheumatic, aneurysm heart (wall)
    3. רופא משפחה המליץ לעשות אקו לב לפני אבלציה - האם זה נדרש, כי קרדיאולוג שצריך לעשות אבלציה לא ביקש שום בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבלציה - פרפור פרזדורים

הוספת תגובה

• אבלציה - פרפור פרזדורים - תגובה

פרופ` דוד רוט
    27/07/2015

במידה ותחת טיפול תרופתי אין ארועי רפרוף פרוזודרים ניתן להשהות את ההחלטה לגבי אלבציה ולדון בכך בעתיד אם יהיו ארועי רפרוף.
    במידה ולא עברה אקו לב לאחרונה (למשל באשפוז שאתה מתאר) כדאי בהחלט לעבור אקו לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרור טכיקרדיה אטריאלית
    שירה
    26/07/2015

ד"ר שלום רב,

בת 58 בריאה בדר"כ.

מזה כחודש ימים, כאב ברקות ובאזור מפרק הלסת לוחץ על שיניים טוחנות כאשר התחושה של לחץ על שיניים טוחנות היא ממש קבועה. וכן לחץ בשני האוזניים.
    הכאב ברקה שמאל יותר מאש ברקה ימין, ובכלל כל הסימפטומים בעיקרון הם יותר מרוכזים לצד שמאל של הרקה ואזור מפרק הלסת.

כמו כן יש לי הזעה מידי פעם אני נשטפת בזיעה (לא קשור לגיל המעבר או לגלי חום - עברתי את זה ממזמן)
    יש לי מידי פעם דפיקות לב מהירות אותן אני מרגישה בגרון, ומעין סחרחורת קלה חוסר יציבות מעט ומכיוון שלפני כשנתיים לערך היה לי דום סינוס 3.6 בזמן עירות ביצעתי כעט שוב הולטר לב שתוצאתו:

הקצב הבסיסי: סינוס
    מהירות מינימלית: 51 לדקה מהירות מקסימלית: 134 לדקה מהירות ממוצעת: 70 לדקה.
    הפרעות חדריות, PVCS: אין.
    הפרעות קצב על חדריות APCS: בכמות של 1 בהקלטה
    צרור של טכיקרדיה אטריאלית, 4 פעימות, עד מהירות של 131 לדקה.
    הפרעות הולכה: אין.
    שינויים משמעותיים בקטע ST: אין.

מה אומר הממצא הנ"ל ?

האם יש קשר עם התלונות אותן הזכרתי?

עוד אציין כי הייתי בשל הסימפטומים הנ"ל אצל רופא א.א.ג. אשר שלל בתחומו
    הייתי בפה ולסת אף תחום זה נשלל

אנא תשובתך ועזרתך מה זה יכול להיות והאם יש קשר?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צרור טכיקרדיה אטריאלית

הוספת תגובה

• צרור טכיקרדיה אטריאלית - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/07/2015

מדובר בממצא שכיח וחסר משמעות. אירועים כאלה עשויים לגרום לתחושת דפיקות לב אך לא סביר שהן הגורם לרוב התלונות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר
    נירה
    26/07/2015

שלום.
    עשיתי בדיקת הולטר ובתוצאה היה רשום כך: קטעי סינוס ברדיקרדיה/ אריתמיה במהירות ממוצעת של 50 פעימות לדקה. מרווחי R-R עד 1.7 שניות. מהירות מינימלית 50 מהירות מקסימלית 126. מהירות ממוצעת - 75.
    PACEDBEATS- 2
    ARTEFACT SECONDS- 49
    PAUSE-1
    אריתמיה- 133

האם התוצאה תקינה? יש לציין שהרגשתי לאחרונה עייפות קשה שאמנם השתפרה קצת בשבועיים האחרונים. הרבה פעמים אני מרגישה קצת קושי בנשימה- לא במצב קריטי אך כמו לחץ כזה כמו תעוקה. היה לי לפני שנתיים בערך מצב שהיה לי נוזל סביב הלב אך לאחר בדיקה חוזרת נאמר לי שזה תקין.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הולטר

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר - תגובה

פרופ` דוד רוט
    26/07/2015

ההולטר לא מראה ממצא שמסביר עייפות קוצר נשימה או תחושת תעוקה.
    ממליץ לפנות לקרדיולוג להערכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מולטאק 400
    עודד בר
    25/07/2015

לפני 5 ימים שוחררתי מבית חולים עם קוצב חדש ועם תרופה multac 400 פעמים ביום. ביום חמישי האחרונה בבדיקת דם התגלה עליה ברמת קרטאנין ל 2 וזה לאחר שכמה ימים קודם רמת הקרטנין טרם הוספת הכדור היה 1. האם זה הפיך? האם עלי להפסיק את השימוש במולטאק. השאלה מופנית לפרופסור אלדר שבמרכז הקרדיולוגי שהוא עומד בראשו הוחל בטיפול זה.

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת מולטאק 400

הוספת תגובה

• השפעת מולטאק 400 - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    25/07/2015

לאחר מתן מולטק צפויה עליה בקראטינין שאינה מצביעה בהכרח על נזק כליתי. עם זאת, הכפלת הרמה מ 1 ל 2 חורגת מהרגיל. הייתי חוזר על הבדיקה בעוד 3 ימים ואם אין ירידה משמעותית (לא מעל 1.2), הייתי מפסיק את התרופה וחוזר על בדיקת הדם כעבור כשבוע. אם הרמה יורדת לתקין (~1), יש להחליף לתרופה אחרת. אם לא, צריך לבדוק את מצב הכליוות ולרשום טיפול נוגד הפרעות קצב בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מולטאק 400 - תגובה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    25/07/2015

במחשבה שניה - חזור על בדיקת הקראטיטנן כבר מחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עודד בר
    25/07/2015

תודה לך פר׳ אלדר
    כדי להעמיד דברים יותר על דיוקם. בשבועות האחרונים אני על שני פוזיד40 ליום. יחד עם המולטאק חודש הטיפול בפוזיד לאחר 8 ימים שהייתי ללא פוזיד אבל מחובר לדריפ איזופרל. מאז שאני לוקח את שני הפוזיד ישנם שינויים בין 1.2 ל 2.2 תלוי כנראה ב כמות השתיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטק

פרופ' אלדר
    25/07/2015

תודה על העדכון. כוונתי הייתה להצביע על הקשר בין מולטק לעלית קריאטינין ועל הצורך בבדיקות. התייחסות וטיפול אישי חיבים להינתן ע"י רופא שלפניו כל התמונה הקלינית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדללי דם
    מוסא
    22/07/2015

תודה ,האם לא רצוי להגיע לקרדיאולוג שיתאים לי איזה מדלל מתאים לי?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מדללי דם

הוספת תגובה

• מדללי דם - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    22/07/2015

אם רופא המשפחה מעדיף שקרדיולוג יעשה זאת הוא יפנה אותך. אם אתה מעדיף קרדיולוג ויכול לגשת ישירות אליו-עשה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור פרוזדורים,מדלל דם
    מוסא
    21/07/2015

שלום רב,סובל מזה כ10 שנים נוטל ריטמקס 300X2 ליום,כמו כן קרטיה 100,אוקסאר 50 ל דם, ומזה כ5ה חודשים גלוקומין 850 לסכרת גבולית116,ההתקפים של פרפור בסביבות פעם בשנה שנה וחצי התקף של כ20-30 דקות ולרוב חולף מעצמו ,פעימה מוקדמת בודדת גם לעיטים רחוקות,האם רצוי להחליף את הקרטיה במדלל דם אחר?שמעתי שישנם מדללים חדישים פרט לקומדין.אני בן 65.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרפור פרוזדורים,מדלל דם

הוספת תגובה

• פרפור פרוזדורים,מדלל דם - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    22/07/2015

נראה שאכן רצוי להחליף את הקרטיה במדלל דם. המדללים החדשים יעילים ובטוחים לפחות כמו הקומדין ונוחים יותר לשימוש. עליך לדון עם רופא המשפחה לגבי הבחירה במדלל ספציפי ונושא הכיסוי הכספי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק נמוך מאוד
    שני
    20/07/2015

שלום! אני בן 26. בריא בדרך כלל. הדופק שלי במנוחה הוא 46 בממוצע. יש לא מעט שעות ביום שאני נצמא על דופק 42-43. אני רזה מאוד. אוכל בריא. לאחרונה אני מרגיש מדי פעם סחרחורת. מאוד עייף משך כל היום. חסר אנרגיה לחלוטין. בדיקות אקו וארגומטריה והולטר לב בעבר היו תקינות. אבל אז הדופק שלי היה 56 ממוצע ולא הייתי כל כך עייף. שמתי לב שלחץ הדם שלי עולה כשהדופק נמוך יותר. בדרך כלל יש לי לחץ דם סביב 117- 76 אך כשהדופק יורד מאוד הלחץ דם הסיסטולי שלי מגיע ל- 130. האם ניתן לעשות משהו בכדי לעלות את הדופק? מדגיש שאני לא לוקח שום תרופה. מעולם לא לקחתי, חוץ מכדורים למיגרנות. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    דופק נמוך מאוד

הוספת תגובה

• דופק נמוך מאוד - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    21/07/2015

האם עשית בדיקת אקג? האם לבני המשפחה האחרים דופק נמוך? האם נבדקה פעילות בלוטת התריס? האם במאמץ הדופק עולה כראוי(רצוי לעשות מבחן מאמץ פורמלי). האם עשית בדיקת אקו?
    עם הבדיקות האלו כדאי שתפנה למומחה בתחום להערכת מצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה