מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרפורטינה24/03/2015
שלום.אני בת 78.התגלה לי באקג פרפור פרזדורים.נוטלת נורמיטן 12.5 מ"ג להורדת לחץ דם.
אמורה לעבור הולטר לב.האם להפסיק טיפול בנורמיטן לפני בדיקת הולטר?
שמעתי שיש תרופה בשם קרדילוק.רציתי לשאול-אם רופא יחליט על מתן קרדילוק-הוא נותן את זה במקום נורמיטן (אני מבינה ששניהם מורידים קצב לב )?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור - תגובה
פרופ` דוד רוט24/03/2015לא להפסיק נורמיטן לפני בדיקת הולטר- אלא אם הרופא שלך ציין זאת במפורש. קרדילוק ונורמיטן הן שתי תרופות מאותה משפחה בעלות השפעה דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלהנינה23/03/2015
בגלל שערכי לחץ דם נהיו שוב גבוהים,אמי החלה שוב בטיפול באטקנט.
בעוד שבוע יש לה בדיקת הולטר ואקו לב על מנת לקבוע מדיניות לטיפול בפירפור פרזדורים.
האם טיפול באטקנט בזמן ביצוע הולטר יכול "להטעות " את תוצעות ההולטר מבחינת קצב הלב ועצם כך לגרום לרופא לרופא לדוגמה לא להמליץ על טיפול בקרדילוק ?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד רוט24/03/2015אטקנד היא תרופה טובה נגד לחץ דם ולא משפיעה על תוצאות הולטר קצב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנינה23/03/2015
שלום.אמי בת 83.ברקע אירוע מוחי (mild) לפני כ6 שנים,אירוע של tia לפני כשנה וחצי.נוטלת פלביקס .לפני יומיים אובחן פרפור פרזדורים,גילו כמובן לא ידוע,ידוע שלפני כשנה וחצי הוא לא היה.לאמי יש נטיה לדוגמה תחת השימוש בפלביקס-מהאף, בנוסף יש לה נימים שבירים והיא נוטלת ויטמין סי בהמלצת הרופא ועדיין מופיעות לה המטומות על הגוף בלי שהיא נופלת או נתקלת בדלת לדוגמה .ערכי לחץ דם היו תקינים בשנים האחרונות,בעבר הרחוק היה לחץ דם גבוה ותחת טיפול בנורמיטן הייתה ברדיקרדיה,בגלל תופעות לוואי בשימוש תרופות מקבוצות אחרות אחרות קיבלה אטקנט (בעבר )להורדת לחץ דם.לאחר איבחון פרפור פרזדורים ערכי לחץ דם עלו בין 141-160/87-100.דופק 84.
אמורה לעבור בדיקת אקו והולטר לב.
שאלה:
בגלל נטיה שלה לדימומים גם בשימוש בפלביקס אני חוששת לגבי מתן טיפול בקומדין.
האם ניתן לדוגמה לטפל בקרדילוק או ריטמיקס ולהשאיר אותה על פלביקס?כמובן שההחלטה הסופית תעשנה ע" קרדיולוג,. פשוט רציתי לדעת האם קיימת גישה טיפולית לא לתת קומדין בגלל הנטיה לדימומים?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד רוט24/03/2015הסכנה בפרפור הוא הווצרות קריש דם בפרוזדור השמאלי שיגרום לארוע מוחי. למניעת ארוע מוחי בשל פרפור דרוש טיפול נוגד קרישה בקומדין או אחת מהתרופות החדשות נוגדות הקרישה. פלביקס הוא נוגד טסיות ולא יעיל מספיק למניעת ארוע מוחי בשל פרפור. כל תרופה נוגדת קרישה מעלה סיכון לדימום. על אמך לפנות לקריולוג שיחליט האם ניתן לתת לאימך תרופה נוגדת קרישה או שאם היא באמת מסיכון גבוה לדימום ולא ניתן לתת טיפול כזה - יש לשקול פרוצדורה צנתורית של סגירת האוזנית בפרוזדור השמאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהעע20/03/2015
היכן פשוט יותר לעשות צריבה מבכינה טכנית בחדר הימיני או בחדר השמאלי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/03/2015בחדר הימני פשוט יותר אך אנו צורבים במקרים רבים ובהצלחה גם בחדר שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרעע16/03/2015
אשמח לדעת אם יש רק vpb's ואם הם אינם מסוכנים ?
יום 1 :
HOLTER 12 LEADS
FIRST 24 HOURS OF HOLTER 2 DAYS
SINUS RHYTHM, RATE 63-128 BPM, AVG 84 BPM
VPB'S BIFORMS (26.2%), DOMINANT QRS PATTERN '' CLBBB '' WITH RIGHT AXIS DEVIATION. TRANSITION V2-V3.
BIGEMINY, TRIGEMINY, COUPLETS
APB'S FEW.
יום 2 :
HOLTER 12 LEADS
SECOND 24 HOURS OF HOLTER 2 DAYS
SINUS RHYTHM, RATE 46-121 BPM, AVG 78 BPM
VPB'S BIFORMS (14.7%), DOMINANT QRS PATTERN '' CLBBB '' WITH RIGHT AXIS DEVIATION. TRANSITION V2-V3.
BIGEMINY, TRIGEMINY, COUPLETS
APB'S FEW* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
עע16/03/2015האם הפרעות קצב vpbS מרובות יכולות לגרום להפרעת קצב מסוג אחר ?נכון ליומיים האחרונים אני מרגישה הפרעה אחרת שהחלה לאחר ההולטר האם יתכן ??
בפעימות מוקדמות מרגישה פעימה חזקה לאחר הפסקה.
בהפרות החדשות מרגישה כאילו פעימה כפולה הלוך חזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב פעימות מוקדמותעע15/03/2015
לפני שנה החלו לי הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות . הרופא אמר כי הן אינן מסוכנות לאחרונה התדירות שלהן מאוד עלתה כך שהן מופיעות בתדירות של כל פעימה שתיים או שלוש. האם תדירות כזו מסכנת את חיי האם נדרש טיפול דחוף ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` דוד רוט15/03/2015פעימות מוקדמות אינן תופעה מסוכנת, אך אם הן גורמות סמפטומים משמעותיים ניתן לטפל בהן תרופתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קצב פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר17/03/2015פעימות מוקדמות חדריות לרוב אינן מסוכנות. עם זאת מומלץ לפנות למומחה בהפרעות קצב כדי לדון בצורך לטפל ובאופציות הטפוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה בטעות של חומר ארוזיבי, ומאז פדפנה15/03/2015
שלום רב,
אני בת 25.
לפני 4 ימים עברתי טיפול שיניים, שבמהלכו שטפו עם חומר חיטוי/פריימינג חזק (גלוטריל אלדהיד + חומצה פוספורית), את מפתחי התעלות של השן.
אח"כ שטפו את חומר החיטוי הזה עם המים מהמקדח, והתמיסה של המים + חומר החיטוי- ניקוותה לי בגרון.
בטעות בלעתי את זה, במקום שישאבו את זה.
כשעתיים אחרי שחזרתי מהרופא, ועד עכשיו, 5 ימים אחרי- התחלתי להרגיש מין פלפיטציות בלב, ולרגעים מדי פעם קוצר- נשימה, או כובד בלב. זה בא והולך. אני מרגישה את האיזור, של לא יודעת אם זה הלב, או תחתית הוושט, או הריאות.
מעולם לא הרגשתי דברים כאילו בלב.
רציתי לשאול איזה מנגנון יכול להסביר את הופעת הפלפיטציות אחרי שתיית התמיסה הזו ?
האם יתכן מנגנון שבו החומר הראקטיבי והאגרסיבי, נסע במורד הוושט, והגיע לשסתום הקיבה, ואיכשהו שם פגע בעצב הואגוס ?
או שיש כמו כוויה כימית לתאי אפיתל?
או קריסת סיבי קולגן ?
או פגיעה בריאות ?
או מנגנון אחר ?
ומה אני יכולה לעשות, כדי לעזור לגוף לתקן את הנזק ?
תודה מראש
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה בטעות של חומר ארוזיבי, ומאז פ - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר15/03/2015נראה לי שלא ניתן לייחס נזק כלשהו ללב (וקרוב לודאי נזק אחר כלשהו) מהתמיסה שבלעת. עם זאת, אם אינך שקטה, פני לבדיקה לרופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה בטעות של חומר ארוזיבי, ומאז פ - תגובה
פרופ` דוד רוט15/03/2015שתיית חומר חומצי יכל לפגוע בוושת ובקיבה לא סביר שיפגע בלב או בואגוס. אינני יודע באיזה חומר מדובר אך יש חומרים שעלולים לגרום לנזק חמור לוושת. לפיכך עליך לפנות לרופא המשפחה להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיברילטור - מה אסוררן13/03/2015
אני פנסיונר מבוגר שהושתל לי קוצב לב זה לפי פרק זמן קצר. אני עוסק בתחום הדומה לנגרות (דבר שמאד אוהב) ונדרש באופן קבוע לצורך הדבר להשתמש במכשירי חשמל כגון מקדחות ודרמלים (מכשיר לשיוף עץ), האם מותר? ובכללי מלבד להזהר במעבר ש"ת ממה עוד יש להיזהר , ובפרט בכל הנוגע למכשירים חשמליים ממה יש להיזהר?. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיברילטור - מה אסור - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/03/2015דפיברילטורים עלולים להיות מושפעים מהסביבה, ולשאלתך מכלי הלחמה, מתח גבוה, גנרטורים, מגנטים חזקים וכן מכשירי מיקרוגל ואפילו טלפונים צלולריים. לכן מומלץ לא להחשף לזמן ארוך ומטווח קצר לנ"ל(לדוגמא לא להפעיל טלפון צלולרי מ בכיס חולצה מעל סוללת הקוצב לאורך זמן). לרוב, בחיי יום יום ואף בתחביב שלך, אין בעיה וניתן להמשיך ולחיות ולהינות כמקודם ורק להיות מודע ולהימנע מחשיפת יתר לנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לביקי12/03/2015
שלום רב,
אודה לכם אם תואילו נא להסביר לי ,: מה הסיבה שהגוף אינו יודע להשתחרר ללא עזרת משתנים מהנוזלים , במצב של אי ספיקת לב ?
מה הקשר לתופעה , וללב ?
תודה מראש יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב - תגובה
פרופ` דוד רוט12/03/2015כאשר הלב נחלש למשל לאחר התקף לב משמעותי, הכליות מתחילות לצבור נוזלים כדי להעלות את נפח הדם על מנת לעזור ללב הכושל לספק תפוקה תקינה. חלק מהנוזלים הללו יוצאים מכלי הדם וגורמים לבצקת ברקמות הסמוכות. הכליות ממשיכות לצבור נוזלים כל זמן שהלב נותר חלש ולכן הגוף לא יכל לסלק את הנוזלים. כדי לאפשר לגוף להפטר מהנוזלים יש לשפר את תפקוד הלב אז כליות יפסיקו לצבור נוזלים ויפרישו את עודף הנוזלים בשתן. כמו כן ניתן לתת תרופות משתנות להגביר את תפוקת השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב - שאלת המשך
יקי13/03/2015שלום רב ,
אני מבקש להודות לך על תשובתך היסודית .
ברצוני להמשיך ולשאול - האם באי ספיקה דיאסטולית , ההסבר הוא זהה ?
תודה עבור תשומת הלב .
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב - שאלת המשך - תגובה
פרופ` דוד רוט13/03/2015באי ספיקה דיאסטולית הבעיה היא לא ביכולת התכווצות הלב - כיון שזו תקינה. אלא ביכולת הרפיה מוגבלת של הלב. זה גורם למגבלה בכמות הדם שיכולה להכנס לחדר השמאלי לפני התכווצותו ולכן עולה לחץ הדם בריאות וזה גורם לקוצר נשימה עד כדי בצקת ריאות. כלומר יש דמיון בסמפטומים של אי ספיקה דיאסטולית ואי ספיקה ססטולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב-ברוגדהניסן12/03/2015
שלום רב
שמי ניסן, חולה לב עם Sick Sinus Syndrome, מושתל קוצב לב DDDR ובעל פרפור פרוזדורים ומטופל בניאובלוק.
לפני כשבועיים הייתי בחדר מיון עם חום 39+ ובשל מחלת הלב בוצע אקג. תבנית האקג אובחנה כBrugada Syndorme.
כרגע הפעילו לי את הפונקציה של HVR בקוצב לב שלי ואני לא מקבל טיפול מעבר לכך ואמרו לי שרק במידה ויהיו לי הפרעות קצב חדריות ו/או דום לב אז יוחלט על השתלת קוצב לב.
אני בעל תסמונת של HOLT ORAM SYNDROME ולרוב המשפחה שלי היו בעיות של הפרעות קצב והפרעות מבניות שנפטרו מהם (גיל 60+)
האם זה לא מסוכן לתת לבן אדם צעיר (26) אבא טרי לילד להיות ללא טיפול של השתלת דפיברילטור ולהמתין ככה להפתחות של הפרעת קצב?
אודה לכם על עזרתכם בהקדם
בברכה,
ניסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב-ברוגדה - תגובה
פרופ` דוד רוט12/03/2015אני ממליץ שתקבע תור בהקדם לאלקטרופיזיולוג (קרדיולוג מומחה להפרעות קצב) אשר יעריך את מצבך ויחליט האם יש לבצע בדיקה של המערכת החשמלית בלב (EPS) כדי להחליט האם אתה זקוק לדפיברילטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לב מה המשמעותלימור10/03/2015
בת 40 לחץ דם גבוה נוטלת קרדילוק 2.5 ולוסרדקס 50 מג
מהירות מינימלית: 64
מהירות מקסימאילית: 110
מהירות ממוצעת: 75
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 95 VPC'S במשך הבדיקה.ממוקד אחד.חלקם INTERPOLATED.( עמ' 7 ,6 ) בלטו בשעות העירנות.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 5 APC'S במשך הבדיקה, כולל זוג APC'S .( עמ' 8 --6 ) נצפה BLOCKED P בודד עם מרווח R-R עד 1.46 שניות, עמ' 6 .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב מה המשמעות - תגובה
פרופ` דוד רוט10/03/2015ההולטר מראה קצב לב תקין עם מעט פעימות מוקדמות חדריות ועליתיות. מדובר בתופעה שכיחה שאינה מחייבת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת תרופת ריתמקס לפרפורים 150 מגפרח10/03/2015
בסד
לרופא הנכבד שלום רב
אני פונה בקשר לאחותי שסובלת מפרפור פרוזדורים מטופלת בפרודקסה פעמיים ביום.וכדור אוקסר
ליתר לחץ דם וקרדילוק 2.5 מג.עקב ערוע של פרפורים רופאת משפחה הוסיפה עוד 1.25 מג קרדילוק בערב. רופא קרדיולוג המליץ על ריתמקס 150מג פעמיים ביום האם כדאי להתחיל לקחת בהדרגה כמו כדור ליום ולראות את ההשפעה? היות והבנתי שהדופק יכול לרדת מדי.
ברצוני לצין שאחותי בת 82 עד 120זשנים
בבגרכה וכל טוב פרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת תרופת ריתמקס לפרפורים 150 מג - תגובה
פרופ` דוד רוט10/03/2015ריתמקס מקובל ליטול 3 פעמים ביום. נראה לי כי בשל גילה של אחותך והעובדה שנוטלת קרדילוק רשם הקרדיולוג ריתמקס פעמיים ביום. לכן אני סבור שכדאי לקבל את המלצתו.
את הקרדילוק לא כדאי להעלות בעוד 1.25 ביום- במיוחד אם הקרדיולוג לא מודע לשינוי המינון. בנוגע למינון הקרדילוק כדאי לשוב ולהתיעץ עם הקרדיולוג. ובינתיים להמשיך מינון הקרדילוק הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלצייה נוספתגני קפלן07/03/2015
שלום רב שמי גני ולפני חודש עברתי אבלצייה לא מוצלחת הדבר היחיד הטוב בה היה שמצאו לי תרופה שעוזרת טמבוקור מינון 100 פעמיים ביום השאלה שלי אם אני צריכה לעבר אבלצייה נוספת כמה זמן לפני להפסיק לשתות תרופה אם בכלל ? אודה לכם מאוד על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלצייה נוספת - תגובה
פרופ` דוד רוט07/03/2015אני מניח שהפרעת הקצב ממנה את סובלת היא פרפור פרוזודרים. אם כך הסיכוי להצלחת אבלציה ראשונה הוא כ 50% ולמיטב ידיעתי חודש זה זמן קצר מדי לקבוע שהאבלציה לא מוצלחת. בכל אופן גם אם האבלציה לא מוצלחת וטמבוקור יעיל למנוע פרפור אין חובה לעבור אבלציה נוספת. עליך להמשיך במעקב רפואי אצל הקרדיולוג שלך ולהחליט יחד איתו כיצד לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבלצייה נוספת
גני קפלן07/03/2015תודה רבה ההפרעת קצב ממנה אני סובלת היא svt והבלצייה היתה לא מוצלחת משום שנמשכה 8 שעות תחת הרדמה מקומית עם שיקוף וללא הצלחה וגם הרופא הקרדיולוג לא הבטיח כלום גם לגבי פעם הבאה לעומת זאת במקום אחר שידוע שעושים את הפעולה עם יותר ניסיון ומקצועיות הבטיח שיצליח על כן שאלתי כמה זמן לפני אני צריכה להפסיק תרופה אני עדיין בשנות ה30 ולא מומלץ בכלל לשתות אותה לכל החיים במיוחד שעדיין אין לי ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבלצייה נוספת - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר07/03/2015שלום רב,
את צודקת. אין כל סיבה לקחת תרופה (אפילו אם היא יעילה) ויש בהחלט מקום לבדוק אפשרות לעשות את הפעולה אצל מומחה אחר. אם תשלחי את סיכום פעולת האבלציה למייל [email protected] אשמח לחזור אליך עם המלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות חדריות מרובות וצבאגיא07/03/2015
שלום שמי גיא ואני בן 19
אני בשבוע הבא מתגייס לחטיבת הנחל ולפני כחודש מצאו אצלי הפרעת קצב בלב, לאחר הבדיקות הרפואיות (הולטר,אקולב ומאמץ)
מצאו בבדיקות את הדברים הבאים:
מבחן מאמץ: המבחן ארך כ14 דקות סה"כ, פרוטוקול ברוס
הגעתי לכ90% מהדופק הצפוי לגילי (181) לחץ דם בשיא 180\80
היו פעימות מוקדמות ממקור חדר שמאלי בתחילת המאמץ שחלפו לאחר זמן מה במאמץ (הם כתבו ימני אבל הרופא שקרא את זה לאחר מכן ציין שהם טעו ומדובר במקור חדר שמאלי) וחזרו לאחר המאמץ (כל הזמן בצורת ביגמניה)
המבחן מאמץ שלילי לאיסכמיה.
חוץ מהפעימות הכל תקין.
הולטר:
קצב בסיסי: סינוס
קצב לב ממוצע 69
הפרעות קצב חדריות: pvcs מרובות כ14000 בכל שעות היממה
לא היו הפרעות אחרות
אקולב:
בטבלה כל הערכים שנמדדו נמצאים בגדר הנורמה ותקינים
רשום שיש אי ספיקה מינימאלית מיטראלית, טריקוספידלית ופולמונטרית
אאורטלי תקין
גודל חדרי הלב תקינים עם פעילות סיסטולית תקינה טובה.
ועכשיו לנושא: מה היא ההשפעה שיש על הפעימות המוקדמות על אורח החיים? האם תהיה להם השפעה בעתיד? ושאלה חשובה נוספת היא האם יש לתופעה השפעה על הפרופיל הצבאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות חדריות מרובות וצבא - תגובה
פרופ` דוד רוט07/03/2015פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה. כאשר תפקוד הלב תקין אין בהן סכנה. גם העובדה שהן נעלמות במאמץ היא סימן טוב. כלומר מבחינה רפואית פעימות מוקדמות כאלה לא מצריכות טיפול.
אנני יודע אם פעימות מוקדמות משפיעות על פרופיל צבאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קרה למוקדמותבינה04/03/2015
שלום רב
האם ייתכן שפעימות מוקדמות חדריות רבות מאוד שהטרידו אותי במשך שנתיים ללא הפסק
ושיבשו את חיי, פשוט נעלמו מהיום למחר? דהיינו: מזה כשבוע אינני מרגישה בקיומן. שקט כללי.
שאלתי: ומה גרם להם להיעלם והאם יש הכרח שישובו.האם לא כדאי לי להתרגל ל'לוקסוס' הזה?
מטופלת בלחץ דם גבוה, מאוזנת, וכן סטטינים לשומני דם גבוהים. 2.5 קרדילוק ליום. לעתים מעלה ל-5 מ"ג ליום.
בתודה
בינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קרה למוקדמות - תגובה
פרופ` דוד רוט04/03/2015פעימות מקדמות הן תופעה שכיחה ולא מסוכנת. הגורמים להם רובם לא ידועים. לעיתים כפי שאת מתארת הן נעלמות ללא סיבה ברורה. יש סיכוי שיופיעו שוב בעתיד, אך שוב - מדובר בתופעה שפירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)