מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הולטר בבקשהגםזו03/03/2015
בן 60 ב2010 צינתור 2 סטנדים לפני חודשיים מיפוי לב במאמץ עם חומר רדיוקטיבי הכול תקין לפני שבועיים מרגיש סוג של דפיקות פרפורים בחזה חוסר או עודף פעימה בדיקה הולטר לב מה אומרת.
הקצב בסיסי : קצב סינוס
מהירות מינמלית : 51 ממוצעת דקה
מהירות מקסימלית : 122 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת : 74 לדקה
הפרעות קצב חדריות VPC'S : נצפה PVC בודד
הפרעת קצב על חדריות APC'S : נצפו סה"כ 115 APC'S במשך הבדיקה .
בפיזור הומוגני ביממה : נצפו 5 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-6 פעימות ובמהירות 120-185 פעימות לדקה
הפרעות הולכה : לא נצפו
שינויים משמעותיים בקטע ST : לא נצפו
יש לי תור בעוד חודש לקרדיולוג
בבקשה מה מצב הבדיקה מה אומרת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר בבקשה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר03/03/2015בדיקת ההולטר מראה שלא הייתה כלבעיה משמעותית וניצפח רק הפרעות קצב לא מסוכנות. אם תמשיך לסבול לעתים קרובות ובמיוחד למשך זמן ארוך יהיה מקום לבדוק אקג בזמן סימפטומים על ידי קרדיוביפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתשרון02/03/2015
היי, בת 32 בהריון חודש שמיני .מדדתי לחץ דם ודופק במכשיר שגם מתריע על הפרעת קצב. הדופק שלי היה גבוהה בעיקר בגלל שהוא תמיד מהיר כשמודדים לי או שאני מודדת ( מחרדה ומתח מעצם המדידה)וראיתי שהופיע הסימן שמתריע על הפרעת קצב מדוע? האם בגלל שהמכשיר מתוכנת כך שמעל דופק מסויים יופיע הסימן של הפרעת קצב? או שבאמת משהו לא תקין? לפעמים אני חשה בדופק מהיר ואז זה נירגע תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר02/03/2015איני מכיר את המכשיר שלך. כללית , הדופק בהריון מהיר מהרגיל וקרוב לוודאי שאין בעיה אך אם אינך שקטה פני לרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב - לחץ דםמוטי01/03/2015
שלום
האם הפרעה בקצב הלב משפיעה על בדיקת לחץ דם ?
יש לי מכשיר לבדיקת לחץ דם , שמתי לב שאם יש חוסר פעימה בזמן בדיקת לחץ דם התוצאה מראה לחץ דם נמוך . האם במקרה זה התוצאה תהייה לא נכונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב - לחץ דם - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר02/03/2015אכן פעימה מוקדמת עשויה לגרום לערך נמוך ולכן יש למדוד ל"ד בקצב לב סדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםאיציק18/02/2015
שלום רב לרופאים הנכבדים.
אני בן 57 שסובל מפרפור פרוזדורים התקפי. (AF) אחת לשנה בערך. בריא בד"כ ללא גורמי סיכון. מטופל בשיטת PIL IN THE POKET. בעת ההתקף לוקח כדור ריתמיקס
אחד בבית ועוד 4 כדורים בחדר מיון. לאחר 5 שעות ההתקף עובר. יש לציין שהדופק מגיע ל- 155 פעימות. בפעם האחרונה שהייתי בחדר מיון, אמר לי הרופא שאני יכול להישאר
בבית ולקחת את כל הכדורים בבית ולא לבוא למיון. אם הדופק לא יחזור לסינוס לאחר
מספר שעות, אוכל לגשת לחדר מיון. האם נכון לשמוע לעצתו, והאם יש מכשיר שבו אוכל
לדעת אם הדופק חזר לסינוס, דוגמת המוניטור. או שמספיק בבדיקת הדופק ביד והרגשה
כללית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים - תגובה
פרופ` דוד רוט18/02/2015לפי דברך אתה לוקח 150 מג ריתמקס בבית ועוד 600 מג בבית החולים. מינון של 600 מג בתוך 5 שעות (או אף 750מג אם מוספים את הכדור מהבית) הוא מינון גבוה מאד ועלול לגרום בעצמו להפרעות קצב או הולכה, לכן אני לא ממליץ להשאר בבית ולקחת מינון כזה. הרבה יותר בטוח לעשות זאת במיון תחת ניטור קצב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפור פרוזדורים
איציק18/02/2015האם אני יכול לקחת שני כדורי ריתמיקס ולהמתין, ובכך להקטין את רמת הסיכון, ובמידה וההתקף לא יחלוף לאחר מספר שעות אלך למיון. אני רוצה לחסוך את הסיוט בחדר מיון.
פשוט לא עושים עמי שום דבר, למעט מוניטור, ואני מחכה שההתקף יחלוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפור פרוזדורים - תגובה
פרופ` דוד רוט18/02/2015שני כדורים ניתן לקחת במידה ולא לקחת ריתמקס במהלך 8 השעות הקודמות. מינון יותר גבוה מצריך ניתור קצב לב במיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק-בדוק עם רופאך לעבור מריתמקיס
שגב21/02/2015לטמבוקור.
לפי כתבה של ד"ר אילן קיציס ,קרדיולוג בכיר בביה"ח איכילוב באחד הפורומים,השפעתו של הטמבוקור טובה מהריתמיקס,לכן מציע לבדוק עם רופאיך החלפת הריתמיקס בטמבוקור ולא להגיע לכמויות גדולות של ריתמיקס .
בכתבה ובהסבר בבביקור אצלו מפרט ד"ר קיציס שבמידה ומרגישים התקף של פ"פ,למרות שנלקחה המנה שקבע הקרדיולוג,לוקחים מנה כפולה של טמבוקור וממתנים להיפוך הסינוס,(פעמיים זה לקח לי שעה להיפוך הסינוס ואחר כך שעתיים).
כדי למנוע את ההתקפים בכלל ,הכפיל לי קרדיולוג אחר את המינון היומי.
לכן מציע לך להתייעץ עם הרופא שלך ,אולי תמנע מעצמך כמויות גדולות של ריתמיקס וריצה לבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי יזוםרמי13/02/2015
שלום רב,
אני בן 68 וסובל שנים מלחץ דם גבוה שבד"כ מאוזן ע"י כדור לוסרדקס 50. לאחרונה, עקב שינויים בקצב הלב ועלייה חדה בלחץ הדם שגרמו לי להרגשת סחרחורת בטרם התעלפות, עברתי סדרת בדיקות שכללה א.ק.ג ( כולל בבדיקת מאמץ ), הולטר 72, אקו ומיפוי לב. לא נמצאו שם ממצאים חריגים במיוחד אולם הקרדיולוג שינה לי את התרופה מלוסרדקס 50 ללוסרדקס פלוס. הכדור הראשון שלקחתי "הפיל" אותי לגמרי עם לחץ דם של 85 על 50 ודופק 100. על דעת עצמי המשכתי לקחת רק חצי מכדור זה ולשמחתי לחץ הדם התאזן לרמות של 140 - 135 על 90 - 85 ודופק 70 - 65. עידכנתי את הקרדיולוג שאמר שעשיתי נכון אך המליץ לי לקחת בנוסף גם קרדילוק 1.25. שאלתי היא האם אכן רצויה תוספת זו והאם אין התנגשות בינה לבין חצי הלוסרדקס פלוס. תודה למשיב/ים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי יזום - תגובה
פרופ` דוד רוט14/02/2015באופן עקרוני אין מניעה לקחת לוסרדקס פלוס וגם קרדילוק. לדעתי כדאי שתקבל את המלצת הקרדיולוג שלך ותמשיך במעקב אצלו. במידה והשילוב התרופתי או המינון יצריך שינוי הוא יבוצע במהלך המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשומת הלב
רמי15/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמלודיפין+מוסא11/02/2015
שלום רב ותודה ,אכן הרופא בקופה נתן לי מרשם לאמלודיפין ואמר לי להתחיל עם 5 מ"ג,לבדוק באם לחץ הדם סביר ובמידה ולא מתאזן להעלות ל10 מ"ג,האם האמלודיפין מסתדר עם ריתמקס,ושאלה נוספת אני נוטל מדי פעם סיאליס 5 מ"ג יומי ולפעמים 10 מ"ג בהתאם ,האם זה מסתדר עם אמולודיפין?תודה רבה.נ.ב כמה ימים אני אמור לקחת את האמלודיפין בכדי לראות איזון בלחץ הדם.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמלודיפין+ - תגובה
פרופ` דוד רוט11/02/2015ניתן לשלב אמלודיפין עם ריתמקס וסיאליס. אמלודיפין מגיע לשיא השפעתו לאחר כחודש של נטילה יומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מוסא11/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת מינון קרדילוק מ-2.5 ל-1.25קובי09/02/2015
שלום רב
אני בן 61 ולפני כ-3.5 חודשים השתילו לי סטנט אחד בעורק הלב וחודש לאחר מכן סטנט
בעורקי הצוואר(קרוטיד).
נוטל פלביקס 75, מיקרופרין 75,ליפיטור 80,גלוקמין 850,קרדילוק 2.5,פמוטידין 20.
בשל בעיה בתיפקוד המיני הוצע לי להפחית מינון קרדילוק ל-1.25 מ"ג.
האם הפחתת מינון קרדילוג מ-2.5 מ"ג ל-1.25 משפיעה על לחץ הדם באופן מהותי ותוך ימים אחדים ?
לחץ הדם שלי היה סביר ומאוזן בסביבות 120/80 עם קרדילוג 2.5 ,ומאז שהורדתי מינון ל-1.5 לחץ הדם עלה בהדרגה לרמה שאיני מכיר אותה בסביבות 200/100 תוך כ-5 ימים.
אמרו לי שייתכן שייתכן שזה בגלל הפחתת המינון וזה יתייצב בהמשך,אך אני אינני שקט.
להלן שאלתי-האם לחזור באופן מיידי ל-2.5 מ"ג או להישאר עם ה-1.25 ולראות אם לחץ הדם יירד ויתאזן בהמשך ?
תודות רבות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת מינון קרדילוק מ-2.5 ל-1.25 - תגובה
פרופ` דוד רוט10/02/2015כלל לא סביר שירידה בקרדילוק מ 2.5 ל 1.25 תגרום לכזו עליה בלחץ הדם. יש לחפש הסבר אחר. יש עוד תרופות רבות ללחץ דם שלא משפיעות על תפקוד מיני יש לפנות לרופא המשפחה או למרפאת לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת מינון קרדילוק מ-2.5 ל-1.25 - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר10/02/2015אכן יתכן שעלית לחץ הדם קשורהלהפחתת הקרדילוק ושהוא יתאזן בהמשך.עם זאת ערכים של 200 אינם סבירים. מציע שתחזור לרופא שירשום תרופה חליפית (כגון אמלודיפין או לרקאיניד) עד של"ד יתאזן. כמובן שאם לא יחול שיפור בתפקוד המיני תוכל גם לחזור לטיפול הקודם ולקבל פתרונות אחרים לשפורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור דוד רוטמוסא08/02/2015
שלום רב,ראשית אברך אותך על קבלת התואר ,אני נוטל 50 מ"ג אוקסאר ללחץ דם,נוטל ריתמקס כ750 מ"ג ,עקב פריחה אלרגית נאמר לי ע"י הרופא שהאלרגיה היא מהאוקסאר ויש להחליף לכדור אחר,האם אפשר לייעץ לי איזה כדור אפשרי שלא יתנגש עם הריצמקס?הרופא בקופה מהסס איה כדור לתת,ואני קצת לא רגוע לגביו תודה רבה.ושוב המון ברכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור דוד רוט - תגובה
פרופ` דוד רוט10/02/2015תרופות דומות לאוקסר הן דיובן ו אטאקאנד אם גם הן יגרמו לאלרגיה ניתן לתת תרופה כמו אמלודיפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדורי עם דופק 220libon01/02/2015
אני סובלת מפרפור פרוזדורים התקפי מטופלת הריתמיקב 3 פעמים ביום 150 עקב ימים שלמים של הקדמת פעימה שמאוד מחלישה אותי הלכתי עם הולטר 24 שעות וכתוב שההפרעה נובעת מחדר ועלייה , העניין הוא שחטפתי פרפור עם דופק 220 ואני וזה היה נורא , האם זה יכול לגרום לדום לב? מה הסיכון בדופק כ"כ מהיר בלב שמהירות הדופק הרגיל שלו שלא בפרפור נע בין 50 ל90 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורי עם דופק 220 - תגובה
פרופ` דוד רוט01/02/2015דופק 220 הוא חריג גם אם מדובר בפרפור פרוזדורים. עליך לקבוע תור לקרדיולוג שיעריך את הטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטאלין ואי ספיקת המסתם המיטראלישני01/02/2015
שלום,
אני אם בת 36. פעלתנית ובריאה בד"כ.
לפני 12 שנים בערך בשל כאבים בחזה והפרעות בקצב הלב שהיו מופיעים מדי פעם אובחנה אצלי אי ספיקה קלה מאוד של המסתם המיטראלי. לקחתי בעבר בפרולול 10 מ"ג פעם ביום (לסירוגין. רק בתקופות שהרגשתי לא טוב)
לאחרונה - לאחר בדיקות ומבדקים שונים אובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז (באופן רשמי...)
והנוירולוג - שהתייחס בביטול לעברי הלבבי - כתב לי מרשם של ריטאלין LA מ"ג20 .
מאוד מאוד חשוב לי להיכנס לסדר בחיי (אני מניחה שהשימוש בריטאלין יציל את עתידי) אך קבלתי רגליים קרות לאחר קריאת העלון המצורף לתרופה.
האם יתכן שהנוירולוג לא מודע לסכנות?
האם יש לי ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטאלין ואי ספיקת המסתם המיטראלי - תגובה
פרופ` דוד רוט01/02/2015אי ספיקה קלה של המסתם המיטראלי אינה משמעותית ואינה סיבה המונעת טיפול בריטלין.
לא ברור אילו הפרעות קצב היו לך- אם מדובר הפעימות מוקדמות זו תופעה שפירה שגם כן לא מהווה סיבה להמנע מנטילת ריטלין.
בכל מקרה אם יש לך ספק-כדאי שתקבעי תור לקרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שני02/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב לבישראל31/01/2015
שלום רב.
אני בן 59, לפני 8שנים עברתי נתוח מעקפים. סובל מלחץ דם, שומנים בדם. מטופל עלידי תרופות. לאחרונה הופיעו הפרעות קצב לב. התחלתי טיפול עם פרוקור. כתוצאה מכך תפקוד בלוטת התריס יצא מאיזון, כמו כן יש תופעה של איבוד טעם חלקי. הייתי רוצה המלצה בקשר להמשך טיפול והאם עליי לקחת מדללי דם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב לב - תגובה
פרופ` דוד רוט31/01/2015לשם המלצה על טיפול תרופתי וקביעה האם יש להתחיל טיפול נוגד קרישה עליך לפנות לקרדיולוג. למעשה כל אדם שעבר ניתוח מעקפים צריך להיות במעקב קרדיולוגי שגרתי כפעמיים בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוט-פעילות גופנית נגד פעימותשגב28/01/2015
מוקדמות.
בן 65,סוחב ל.ד. ראשוני שנים רבות(ירושה מאבי),בשנתיים האחרונות נוספו פרפורי פרוזדורים ובחודשים האחרונים גם פעימות מוקדמות,
מטופל באמלו ל-ל.ד. וטמבוקור+ קרדילוק לפירפורים.
מבצע פעילות גופנית של הליכה מתונה(1 ק"מ ב-10 דקות) 2-3 פעמים בשבוע למרחקים של 8-11 ק"מ לאיזון לחץ הדם,
לאחרונה אני חש שההליכה משפיעה לטובה גם על הפרפורים ובמיוחד על הפעימות המוקדמות,
בימים שאני לא מתאמן מרגיש פעימות מוקדמות מידי פעם במהלך היום,למרות התרופות שאני לוקח,אבל בימים שאני הולך אפילו רק 50-60 דקות ביום-אין פעימות מוקדמות ובטח לא פרפורים,
לאחרונה הלכתי במשך 3 ימים, בכל יום שעה ובמשך 3 הימים לא הרגשתי פעימות מוקדמות,הפעימות הופיעו רק יממה אחרי האימון האחרון,
יתר על כן-יום אחד אזרתי אומץ ויצאתי להליכה למרות שהרגשתי פרפורים(אבל הורדתי מעט את הקצב),להפתעתי-הפעימות המוקדמות נעלמו לאחר גמר האימון.
שאלתי- האם יש קשר בין פעילות גופנית והפסקת פעימות מוקדמות/הפרעות קצב ?,האם נערכו מחקרים בנושא ויש המלצות לאימוני הליכה כמו ב.י.ל.ד.?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר רוט-תיקון טעות,יצאתי להליכה-
שגב28/01/2015למרות שהרגשתי פעימות מוקדמות ולא הפרעות קצב!.
כשאני מרגיש הפרעות קצב,אני לא מעז לזוז,לוקח(לפי הנחיית הקרדיולוג) מנה כפולה של טמבוקור ושוכב -עד שהפרעת הקצב חולפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות ומאמץ
פרופ` דוד רוט28/01/2015פעימות מוקדמות לעיתים קרובות נעלמות בזמן מאמץ וחוזרות ומופיעות בזמן מנוחה.
תופעה זו נראית לעיתים קרובות בבדיקות מאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-ד"ר רוט.
שגב29/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קצב
איציק21/02/2015שלום.
בעבר סבלתי מהפרעות קצב. הלכתי לטיפול אצל דיאטנית והיא רשמה לי תוספי תזונה שעזרו לי מאוד!! מדובר בעיקר במגנזיום, אשלגן, ליציטין ותוספים שעוזרים למערכת העיצבית לתקן את התפקוד התקין של פעולת הלב. לא לקחתי שום כדורים. כמובן שפעילות גופנית סדירה עוזרת באופן משמעותי.
בהצלחה
איציק.
נ.ב. אני לא מטפל. כתבתי רק איך אני התמודדתי עם תופעת הפרעות קצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קצב - תגובה
פרופ` דוד רוט21/02/2015מגנזיום אשלגן וכו׳ עוזרים רק אם יש בגוף חוסר בהם. אם יש עודף ולוקחים תוסף זה עלול להזיק! לכן לפני שלוקחים כדאי לבצע בדיקת דם ולראות מה הרמה בדם.
כמו כן אתה מציין שלא הטלת שום כדורים. באיזו צורה אם כן באו התוספים? למיטב ידיעתי כולם באים בכדורים קפסולות או טבליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק-תודה על העצה,מה שטוב לך לא
שגב21/02/2015בהכרח טוב לאחרים,אצלך כנראה פרפור הפרוזדורים נגרם מחוסר במגנזיום,תופעה ידועה בפרפורי פרוזדורים,ניסתי לקחת בנוסף לקרדילוק והטמבוקור מגנזיום ואשלגן,,,,זה לא עזר-הפירפורים חזרו אפילו שהורדתי חלק מהמינון של התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוט-פעילות גופנית נגד פעימות - תגובה
פרופ` דוד רוט21/02/2015פעילות גופנית עשויה להפחית פעימות מוקדמות.
לפי הספרות הרפואית ידוע כי פעימות חדריות מוקדמות שנעלמות במאמץ אינן מסוכנות.
פעילות גופנית מתונה מוסיפה בריאות לכולם גם לאלה עם פעימות מוקדמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםרועי28/01/2015
שלום דר
אני בן 30.
אני בעיקרון בחור שסובל מחרדה מגיל צעיר.
לפני 8 שנים בערך החרדה החמירה לי מאוד. יש לציין שאני הייתי ועדיין לא ללא טיפול תרופתי.
חרדות חולשה דופק מהיר מעל 100
לפעמים 160 ככה בתוך שינה
ואחרי זה יורד וחוזר לעצמו.
באותה תקופה החלו גם אירועים של דופק לא סדיר..שבאקג אובחן כפירפור פרוזדורים שאחרי מספר שעות חוזר לקצב רגיל(סינוס).
כיום אני עדיין באותו מצב לא ממש לוקח את הטיפול (ציפרלקס)
לוקח דרלין להורדת הקצב המהיר..כמה פעמים ביום.
ויש לי אירועים של פירפור פרוזדורים 3 פעמים בשנה בערך שחולפים מעצמם.
השאלה שלי היא.
האם הפרפור פרוזדורים גם קשור לכל מצב החרדה הזה. ? ובטיפול נפשי תרפותי יעלם כמו החרדה והדופק המהיר(טכיקרדיה) ?
. או שזה הפרעה שנרכשה בלב ואין לה שום קשר לכל המצב החרדתי שאני עובר.?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר29/01/2015קשה לדעת. אחוז קטן ממקרי פרפור אכן נגרם בשל מצבי מתח ואז יש סיכוי שטיפול נוגד חרדה יפתור גם את הפרפור. אני מציע שתנסה לקחת את הטיפול ההרגעתי בקביעות
ותבחן את השפעתו גם על הפרפור. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שווק ריטמקסמוסא27/01/2015
שלום רב,אני נוטל ריטמקס עקב פרפור פרוזדורים,היום קבלתי מרשם לקבלת התרופה ובמרשם נרשם ע"י שם הכדור[ריטמקס] שהחברה תפסיק בקרוב את שווק התרופה,כיצד לנהוג,איזו תרופה אחרת אני אמור לקבל,למי אני צריך לפנות להתאים לי טיפול חדש ,אחר ?אני נוטל טיפול זה כ8-10 שנים,אני חבר מכבי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת שווק ריטמקס - תגובה
פרופ` דוד רוט28/01/2015לא ידוע לי על הפסקת שווק ריתמקס, אך ריתמקס הוא שם מסחרי של תרופה בשם פרופאפנון. היא משווקת גם בשם פרופקס. לכן ניתן להמיר ריתמקס באותו מינון של פרופקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוט תודה.
מוסא28/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לבנעמי26/01/2015
שלום רב
בת 43 - ביצעתי הולטר 24 שעות עקב פעימות מוקדמות .
לפני כ-4 שנים היו לי 124 VPCS
עכשיו, עקב מתח נפשי והתקפי חרדה עקב מות אבי זה גבר -אלו התוצאות -
קצב בסיסי-קצב סינוס
מהירות מינימלית-60
מהירות מקסימלית-164
מהירות ממוצעת-79
נצפו סה"כ 615 VPCS במשך הבדיקה ממוקד אחד ,בפיזור הומוגני ביממה
על חדריות - לא נצפו
בשעות הצהריים קטע סינוס טקיכרדיה במהירות מקסימאלית -134 לדקה (באותה שעה בדיוק שטפתי וניקיתי את הבית והרגשתי עלייה בפעימות הלב)
השאלה -האם זה מסוכן ? האם זה הרבה ומצריך טיפול ?
האם המתח הנפשי "תורם " לפעימות המוקדמות" למרות שבאותו יום הייתי יחסית שלווה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לב - תגובה
פרופ` דוד רוט27/01/2015לא ברור מהם הגורמים לפעימות מוקדמות, אך פעימות מוקדמות אינן מסוכנות. קצב הלב עולה באופן טבעי בזמן מאמץ גופני. ההולטר לא מראה ממצא המחייב טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה -ממש נרגעתי ..
ענת27/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)