מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרפור עליות והיצרות במסתםא.12/06/2015
שלום ,
בן 78 שנים. מזה כשנתיים מאובחן עם היצרות של מסתם אוארטלי+ יתר לחץ דם גבוה, טופלתי באמלו. +אספירין קרטייה. ללא תסמינים גופניים כלשהן, ללא בצקות ברגליים, מתפקד ופעיל כרגיל.
לפני כשבועיים פרפור עליות. אושפזתי להשגחה בביה"ח. באקו-לב נמצא:
NORMAL LV FUNCTION עם ממצאים של LV HYPERTOPHY . . שטח מסתם 0.8 סמ"ר. MEAN GRADIENT 40 מ"מ כספית , קליצפיקציות על המסתם, שטח מסתם מיטראלי של 2.22 עם MILD MS וכן MILD-MODERATE MR.
תיפקודי ב. התריס+CRP תקינים.
טיפול בקרדילוק 5מ"ג, קלקסאן( רק בביה"ח) , קומדין 5מ"ג, וליפטור.
ההמלצות לאחר השחרור: טיפול בקרוב בהיפוך חשמלי + והמלצה להחלפת מסתם אאורטאלי בשיטת הצינתור.
א. מה דעתך על המימצאים - והאם יש קשר הדוק בין הפירפור להיצרות המסתם?
ב. האם יש אפשרות להיפוך רק ע"י טיפול תרופתי? איך מבקשים זאת מהרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור עליות והיצרות במסתם - תגובה
פרופ` דוד רוט13/06/2015הופעת הפרפור עלולה להיות קשורה להצרות המסתם. הסיכוי להיפוך על ידי תרופה בלבד הוא כ 40% הסיכוי להיפוך חשמלי הוא כ 80%. נסיון היפוך על ידי תרופה מתבצע בדרך כלל באשפוז. כדאי שתפנה לקרדיולוג בצרוף כל המסמכים הרפואיים שיעריך את מצבך וייעץ כיצד לפעול בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר אבילציהמאיר11/06/2015
שלום רב. בן 39 לאחר אבליציה עקב svt לאחרונה התגלו מספר פעימות מוקדמות שהקרדיולוג אומר שאינן מסוכנות ולא מדאיגות
אני אמור לטוס לארהב .טיסה דל בערך 10 שעות . האם אני יכול מבחינת עומס על הלב. ? האם יש כדורים לשאפשר לקחת למהלך הטיסה.
תודה.
האבילציה בוצע בתחילת מרץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר אבילציה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר11/06/2015אכן אין מקום לדאגה. פעימות מוקדמות אינן דורשות התייחסות או טיפול ואין צורך להכין כדורים לטיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Svt חוזר אחרי אבלציהליאת10/06/2015
לפני כשנה גילינו שבעלי סובל מהפרעת svt והוא חווה 4 התקפי הפרעת קצב שטופלו במיון עם הזרקת חומר ואחרי כמה שעות שוחרר. אחרי המלצות החלטנו לעבור צריבה אבלציה, שהבנו שיש לזה 95% הצלחה. לפי הרופאה ההליך עבר בהצלחה, אולם חודש אחרי שוב הייתה הפרעת קצב, הסבירו לו שהוא מה5% שאצלם זה חוזר ושכדאי לעבור בשנית אבלציה. השאלה שלי, האם יתכן שיש סיבה אחרת שהאבלציה לא הצליחה? אולי משהו שיפספסו וזה לא svt? האם הסיכויים גברים להיפטר מזה עכשיו בטיפול שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Svt חוזר אחרי אבלציה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר10/06/2015לא סביר שטעו באבחנה של svt. יתכן שהאבלציה לא צלחה והכשלון לא אובחן אך אכן באחוזים נמוכים הפרעת קצב עלולה לחזור לאחר אבלציה מוצלחת. סיכויי ההצלחה דומים בשתי הצריבות. שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון ומחלות לב וכלי דםנעם10/06/2015
שלום
אני בן 40, סובל מטסטוסטרון נמוך 5.80 (ערכי הנורמה- 5.80 - 28.00)
בבירור שעברתי לפני מספר שנים לא נמצאה הסיבה לכך (אם כי כעת זה הגיע לרמה הנמוכה ביותר שהיה לי)
קראתי שיש קשר בין רמות נמוכות של טסטוסטרון להתפתחות מחלות לב וכלי דם ועוד.
אלו בעיות מלבד התפקוד המיני יש בטסטוסטרון נמוך? ועד כמה זה משמעותי לעניין הלב מבחינת הסיכונים?
האם יש המלצה לטפל בטוסטסטרון נמוך בגלל הבעיות האחרות מלבד הליבידו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון ומחלות לב וכלי דם - תגובה
פרופ` דוד רוט10/06/2015אמנם נמצא קשר נסיבתי בין רמות נמוכות של טסטוסטרון ומחלת לב אך לא מדובר בקשר סיבתי לכן לא ניתן להסיק שרמת הטסטוסטרון הנמוכה גורמת לעליה השכיחות מחלת לב וטרשת עורקים. לעומת זאת מתברר ממחקרים שטיפול בטסטוסטרון מעלה סיכון להתקף לב, במיוחד בגברים מבוגרים או עם מחלת לב קודמת. לכן טיפול בטסטוסטרן לא מומלץ כטיפול למניעת מחלת לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת הולטר לבענת03/06/2015
בת 61. תוצאת הולטר-לב 24 שעות:
סינוס בין 51 ל- 116
קצב ממוצע 73
PAC'S בודדים.
מה התוצאה אומרת לך?? הרבה הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת הולטר לב - תגובה
פרופ` דוד רוט03/06/2015ההולטר מראה קצב לב תקין עם מעט פעימות מוקדמות עליתיות שהן תופעה שכיחה ולא מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה כתגובה..
ענת03/06/2015ברצוני לציין שבזמן שאני נמצאת במקום עבודתי בסטרס או מתעצבנת, אני מרגישה הפרעת קצב לא נורמלית. לפני כשבועיים הייתי בלחץ אדיר בעבודה, לפתע הרגשתי קפיצות בלב לא סדירות שזה נמשך יומיים. הלכתי לרופא משפחה בדק אותי ושלח אותי למיון. במיון חיברו אותי למוניטור ואכן ראו שיש לי הפרעת קצב רבות, ואמרו לי להיות במעקב אצל קרדיולוג. את ההולטר לב עשיתי כשהייתי מחוברת ליום הכי רגוע אצלי במשך השבוע וזה שיש ושבת כשאני לא בעבודה. ובכל זאת ראו קצת הפרעת קצב. שאלתי: כשאני מתעצבנת אני חוטפת לחץ דם גבוה מלווה עם הפרעת קצב, וברגע שאני נירגעת זה חולף. האם זה לא מסוכן לחטוף את זה מידי פעם?? ברגע שאני נירגעת קצב הלב מרגישה שהוא תקין, רגוע והלחץ דם תקין לחלוטין. כשאני מתרגשת או בסטרס לחץ דמי: 180/90 ודופק תקין: 70. רופא המשפחה מתוסכל ולא יודע כבר מה לעשות איתי. כי הבדיקות שאני עושה כשאני רגועה, אבל במקום עבודתי לעיתים יש לחץ אז הכל משתבש, ולהתחיל סתם עם תרופות.?? מדוע? מה דעתך על הנ"ל וסליחה על האריכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה. תודה רבה.
ענת06/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה כתגובה.. - תגובה
פרופ` דוד רוט07/06/2015להיות במתח נפשי שעות רבות ביום זה לא בריא. כדאי לשקול את כל האפשרויות להגיע את המצב למשל שינוי סביבת עבודה או יעוץ פסיכולוגי.
כדי לבדוק אם לחץ הדם עולה משמעותית ולאורך זמן כתוצאה ממתח נפשי כדאי לבצע בדיקת הולטר לחץ דם של יממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ק.ג.יוסי01/06/2015
שלום
האם בדיקת הא.ק.ג.המצורפת תקינה? האם יש בתרשים משהו שיכול להסביר עייפות כללית וקוצר נשימה במאמץ?
חשוב לציין שיש לי שינויים קבועים באק.ג. - היפוך גלי T.
בעבר ביצאתי אקו ומבחן מאמץ ולא מצאו סיבה להיפוך.
בן 40 ולא מעשן.
אני מצרף א.ק.ג מהיום, וכן א.ק.ג מ 2012 לשם השוואה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2012
יוסי01/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2012 - תגובה
פרופ` דוד רוט02/06/2015באקג אין ממצא שמסביר עייפות או קוצר נשימה. יש סיבות רבות אפשריות לסמפטומים כאלה לכן יש לפנות לרופא המשפחה לשם ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.ק.ג.
יוסי02/06/2015שלום
תודה על התשובה
בלי קשר לעייפות וקוצר נשימה במאמצים. רציתי בבקשה לשאול על משמעו היפוך גלי T.
אני מבין שאין כל הבדל בין תרשים ה-א.ק.ג. מאתמול לזה שמ - 2012?
מלבד היפוך הגלים הא.ק.ג. תקין לגמרי?
על מה בדרך כלל מלמד היפוך גלי T אצל אדם רגיל?
בעבר נשלחתי לבדיקת אקו רגיל וכן לבדיקת ארגומטריה לצורך בירור גלי ה- T.
האם בירור של אקו רגיל ובדיקת ארגומטריה תקינים נותן תשובה מספקת לכך שאין משמעות אמיתית להיפוך גלי T?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.ק.ג. - תגובה
פרופ` דוד רוט02/06/2015אם בדיקת מאמץ תקינה והאקו תקין אין משמעות להיפוך גל ה T שנראה באקג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים של svtמאיר01/06/2015
רציתי לדעת מהם הסיבוכים העלולים להתרחש לאחר צריבה כתוצאה svt.האם עלול להיות מצב של קוצר נשימה או תחושת חוסר יציבות של הגוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים של svt - תגובה
פרופ` דוד רוט02/06/2015לכל פרוצדורה רפואית עלולים להיות סיבוכים. קוצר נשימה או חוסר יציבות הם סמפטומים שיכולים לנבוע ממצבים רבים מאד. אדם שעבר צריבה של SVT ופתח סמפטומים כאלה בעקבות הצריבה צריך לפנות לקרדיולוג להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק וסטורציהיוסי28/05/2015
שלום
בן 41, לא מעשן, ללא תרופות, ועם עודף משקל.
מהו דופק מנוחה? ועל מה הוא מלמד?
מודדים את הדופק מנוחה מיד ביקיצה ולפני שקמים מהמיטה?
הרי במשך היום בוודאי הדופק גבוה יותר גם לא בזמן מאמץ.
שמתי לב אצלי שביקיצה יש לי דופק שבין 65-70.
אבל במשך היום הוא גבוה יותר.
ובאופן כללי כשאני עומד על פי רוב זה בסביבות 100 (פלוס מינוס)
ומאמץ קל מעלה לי את הדופק עוד יותר.
האם הנתונים הנ"ל תקינים? האם זה נורמלי שבעמידה הדופק עולה?
אוסיף עוד נתון, רמות הסטורציה שלי בדרך כלל באזור 94 (פלוס מינוס), אבל בבוקר ביקיצה מדדתי כמה פעמים והיה באזור 90 (אני חש חוסר נוחות מסויימת)
האם זה בעייתי? זה קשור לעניין הדופק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק וסטורציה - תגובה
פרופ` דוד רוט29/05/2015דופק של אדם מבוגר במנוחה הוא בדרך כלל בין 50 ל 70. דופק גבוה יותר במנוחה יכל לנבוע מסיבות רבות כגון: מתח נפשי, כאב, מחלת חום, אנמיה, סטורציה נמוכה של חמצן בדם, פעילות יתר של בלוטת התריס, כושר גופני נמוך, הפרעת קצב לב.
כדי לבדוק אין משתנה קצב הלב במהלך היממה ניתן לבצע הולטר קצב לב של 24 שעות.
סטורציה של 94% באויר חדר היא מעט נמוכה מהתקין וכדאי לפנות לרופא לברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לביואב28/05/2015
שלום
בת 65 , לא מעשנת, בעלת עודף משקל, סובלת מלח"ד ומטופלת בתרופות, כמו כן רמות סוכר גבוהות ומטופלת בגלוקופז'.
מבצעת בדיקת עיניים שנתית בהתאם להוראת רופאת המשפחה.
נשלחתי לבצע בדיקת אקו (לא בגלל תלונה כלשהי) ע"י רופאת המשפחה בגלל יתר לח"ד.
מצ"ב התוצאות, רציתי לשאול האם התוצאות תקינות? יש משהו שדורש בירור נוסף או מעקב כלשהו?
(חלק מהמשבצות ריקות, זה אומר שחלק מהפרמטרים לא נבדקו?)
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
פרופ` דוד רוט28/05/2015האקו מראה תפקוד לב תקין. דליפה מסתמית קלה, ולחץ ראתי מעט גבוה לא בדרגה שגורמת לסימפטומים. קרוב לודאי שממצאים אלה חסרי משמעות. יש לחזור לרופא המפנה עם תוצאות הבדיקה. יתכן שימליץ על מעקב אקו בעוד מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב
יואב29/05/2015שלום
יתר לחץ דם ריאתי קל הכוונה לממצא: GRADE 1-MILD DIASTOLIC DYSFUNCTION
?
זה יכול להיות ממצא "נורמלי" אצל בני 65 ?
והאם מספיק לחזור לרופא משפחה (ההפנייה היתה מרופאת המשפחה) או שזה מצריך ביקור אצל קרדיולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב הלב וטרשת עורקים אומגה 3שמואל א27/05/2015
האם חומצות שומן מסוג אומגה 3,
יכולות לאזן הפרעות קצב הלב, וטרשת עורקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב הלב וטרשת עורקים אומגה 3 - תגובה
פרופ` דוד רוט27/05/2015המחקרים האמינים היחידים שבדקו האם תכשיר אומגה 3 מועיל ללב בדקו תכשיר שנקרא "אומקור" אשר במסגרת המחקר ניתן לחולים זמן קצר לאחר שלקו באוטם שריר הלב ולמשך שנה. המחקר הראה תועלת בכך שהיו פחות הפרעות קצב מסכנות חיים לאלה שטופלו בתכשיר.
עד כמה שידוע לי אין מידע בדוק בקשר לתכשירי אומגה 3 אחרים מבחינה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבחן מאמץ לב-ריאה מורכבמור23/05/2015
אני בת 21 והבדיקה ניתנה ע''י רופא ריאות בשל קשיי נשימה והתקפים (יש אסתמה) שהפכו ממופיעים כמה פעמים בשבוע ליומיומיים וקשיים חדשים במאמץ ובתנועת כיפוף החל מאוגוסט של שנה שעברה, על אף ירידה (בלתי רצונית, בבירור המטולוג ומתוכנן ניתוח ביופסיה בקרוב מאוד) של 16 קילו במשקל, וכאשר במשקל המלא לא הייתה בעיה בכלל.
מבחינה נשימתית אין כל בעיה, אבל מבחינה המודינמית נכתב בטופס כך:
"כושר גופני שמור ירוד, ספירומטריה תקינה. רזרבה לבבית נוצלה.
ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II.
יישום הממצאים-כושר ירוד ומגבלה לבבית, עליה מתונה בDEADSPACE, ממליץ לבצע אקו לב להערכת לחץ דם ריאתי ותפקוד לבבי כללי".
המשונה כאן הוא שעשיתי אקו באוקטובר שנה שעברה כשאז כבר היו קשיי הנשימה המדוברים בשל אוושה סיסטולית 1 מ 6 ששמעו במיון אליו הגעתי בשל התקף שלא הגיב למשאף, והוא פוענח כתקין לגמרי (השורה היחידה שלא מפורשת כתקינה לחלוטין-"מסתם ועורק ריאתי-אי ספיקה טריוויאלית, המפל התחילת דיאסטולי 12 ממ''כ").
אם כן איך ישנה מגבלה לבבית ונוצלה רזרבה לבבית? האם כדאי לפנות לקרדיולוג ולחזור בכל זאת על הבדיקה (במיוחד כי אני אמורה לעבור ניתוח ביופסיה בקרוב וכדאי להבין מה קורה כאן לפני הרדמה)? ומה פירוש השורה באק''ג-ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מבחן מאמץ לב-ריאה מורכב - תגובה
פרופ` דוד רוט23/05/2015כדי להעריך את ממצאי הבדיקה ולהחליט האם צריך בדיקות נוספות יש לבחון את כל ממצאי הבדיקה לכן יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקה ותוצאות האקו ויתר הבדיקות שעשית. תמונת האקג של R ב V1 מחשידה ללחץ ראתי גבוה לכן הומלץ אקו להעריך לחץ ראתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם אי ספיקה ימנית?
מור24/05/2015לא מבינה איך זה אפשרי עם אקו תקין מלפני 7 חודשים כשאז עוד היו התופעות האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם אי ספיקה ימנית? - תגובה
פרופ` דוד רוט24/05/2015מבחן לב ריאה מראה ממצאים שיכולים לכוון למספר אבחנות הוא לא מצביע על אבחנה אחת ברורה , לכן ההמלצה להמשיך בבדיקות נוספות לשם אבחנה מדוייקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון קטן
מור30/05/2015אחרי ששלחתי לקרדיו' בלינסון את תוצאות מבחן המאמץ שכתבתי לך למעלה מיד הקדימו לי את התור מספטמבר ליום רביעי... מדאיג נורא
מה דעתך על הקרדיולוגים בבלינסון (קבעו לי לד''ר מורנינקס)?
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון קטן - תגובה
פרופ` דוד רוט30/05/2015לא מכיר אישית את הרופא אך המחלקה בבלינסון נחשבת לטובה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטרחורי22/05/2015
סליחה שכחתי לציין כי עברתי מבחן מאמץ היה תקין חוץ מפעימה מוקדמת בסוף המבחן של המאמץ גם כן בדיקת אקו הייתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט23/05/2015ההולטר מחשיד להפרעת הולכה אך המפענח לא בטוח בכך. יש לחזור לקרדיולוג שיבחן את ממצא ההולטר ויחליט אם צריך ברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מומלץ לאור תוצאות הולטר?פרופ` מיכאל אלדר21/05/2015
שלום דוקטור בבקשה מה אתה ממליץ לי לאור התוצאות האלו של בדיקת הולטר
Hotter ecg 13/3/15 : nsr 49-122/min,Averag 66,5 vpbs,3 apbs, one episode of susp 2nd degree avb (one ped p) versus non conducted escape atrial beat . No history of syncope. מה זה אומר בבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט23/05/2015ההולטר מחשיד להפרעת הולכה אך המפענח לא בטוח בכך. יש לחזור לקרדיולוג שיבחן את ממצא ההולטר ויחליט אם צריך ברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול
חורי11/06/2015שלום רב אחרי הממצא של ההולטר הזה חזרתי על שתי הבדיקות אקו לב ומבחן מאמץ ושניהם היו טובים ותקינים. האקו היה כך its valve 2.3 , fs 37%,Ef 60% normal lv function , mild lae, mild mr , min pr.
ובדיקת מאמץ היויתה כך :
Treadmill :9:24 min ,Bruce 4 , pulse 175 94% , no evidence of ischemia or arrhythmia.
אז מה עליי לעשות עכשיו כי דאגתי ממצאי בדיקת ההולטר חשד להפרעת הולכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול - תגובה
פרופ` דוד רוט13/06/2015העובדה כי תפקוד הלב תקין לפי אקו ובדיקת המאמץ תקינה הן סימן טוב.
עליך לפנות לקרדיולוג עם תוצאות כל הבדיקות שיעריך את המצב ויחליט אם הממצאים מצריכים המשך ברור או שאין בכך צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הולטר שניה
חורי16/06/2015שלום לך פרופסור המון תודה לך על התגובות שלך ורציתי לדעת מה אתה ממליץ לי אחרי שעשיתי בדיקת הולטר שנייה אחרי שבבדיקה הראשונה הייתה שיש הפרעת הולכה להלן תמונות של תשובת הבדיקה וגם תשובתו של הרופא שלי . אני בן 34 נטל קרדיולוג 5 עקב paroxysmal atrial fibrillation אבל אחרי תשובת ההולטר בקש ממני להוריד לקרדיולוג 2.5 ולחזור לעשות עוד בדיקת הולטר אחרי שלוש שבועות אלו התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הולטר שניה - תגובה
פרופ` דוד רוט17/06/2015לדעתי כדאי לנהוג לפי המלצת הקרדיולוג שלך ולחזור לביקורת אצלו עם ההולטר החוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המפענח
חורי22/06/2015סליחה שכחתי להציג את תשובת המפענח
הנה זה שולח בתמונה
ומה שמעניין שכתוב בשעות הלילה -בוקר נצפו קטעים של 2nd degree av-block , חלקם מסוג 2:1 וחלקם מסוג atypical wenckebach , עם מרווחי R-R עד 2.0 שניות . בינתיים אני הורדתי מקרדילוק 5 לקרדיולוג 2.5. לפי בקשת הקרדיולוג שלי ובקש ממני לעשות עוד הולטר רק לאחר 3 שבועות . מה דעתך פרופסור
תודה מראש באמת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המפענח - תגובה
פרופ` דוד רוט23/06/2015הדופק בלילה בזמן שינה, באופן תקין, נמוך יותר מאשר ביום. הפסקות דופק של 2 שניות אינן נחשבות למסוכנות במיוחד אם נטלת באותו זמן קרדילוק 5 מג. סביר שעם ירידת המינון ל 2.5 מג תמונת ההולטר תשתפר. לכן ממליץ שתמשיך במעקב לפי המלצת הקרדיולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה
חורי23/06/2015תודה פרופסור באמת מכל הלב אני גאה שיש לנו במדינה פרופסורים כמוך ומערכת בריאות מתקדמת כמו שיש לנו במדינה אלף תודות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת הולטר אחרי שהורדתי קרדילוק.
חורי14/07/2015שלום פרופסור
להלן תוצאות בדיקת הולטר שלישית שעשיתי אחרי שהורדתי את מינון הקרדיולוג מ 5 ל 2.5 מצורף דף התוצאות
הקצב הבסיסי :סינוס
מהירות מינימלית : 60 ממוצעת לדקה .
מהירות מקסימאלית : 128 לדקה .
מהירות ממוצעת : 87 לדקה .
הפרעות קצב חדריות vpc's : נצפו סה״כ 2 vpc's במשך הבדיקה .
הפרעות קצב על חדריות apc's : נצפו סה״כ 2 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה : נצפו קטעים של 2nd degree av-block , מסוג 2:1 , עם מרווחי R-R עד 1.6 שניות , בשעה 21:06 בזמן שהייתי בחתונה של חבר במסיבה .
שינויים משמעותיים בקטע ST : לא נצפו
תלונות הנבדק :אין
הערות /סיכום :
נצפו קטעי sinus tachycardia במהירות עד 128 פעימות לדקה .
נצפה קצב בסיסי סינוס במהירות ממוצעת של 87 פעימות לדקה .
אני מרגיש יותר טוב שהורדתי את הקרדילוק ל 2.5 ואין לי דופק איטי עכשיו כמו שהיה ההולטר הקודם. לאור התוצאות האלו מה אתה ממליץ לי פרופסור.
תודה רבה . וסליחה אם אני מפריע הרבה אבל דאגתי הרבה לבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שהורדתי קרדילוק. - תגובה
פרופ` דוד רוט14/07/2015ההולטר מראה ממצאים דומים לבדיקות הקודמות אך בשל הורדת רמת הקרדילוק הקצב פחות איטי מבהולטר הקודם והפסקת הדופק המקסימלית 1.6 שניות לעומת 2.0 שניות בהולטר קודם. כלומר יש מגמת שיפור.
עליך לחזור לקרדיולוג שלך עם תשובת הולטר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת הרופא אחרי הולטר שלישי
חורי28/07/2015שלום פרופסור הרופא הקרדיולוג שלי ראה את התשובות האלו והוא רשם כך :
Holter Ecg 9/7/15 under cardiloc 2.5 mg*1: nsr 60-120/min, average 87, , 2apbs, episodes of 2:1 second degree Avb with r-r interval up till 1.6 sec (between 17:00-22:00 pm .
1.stop cardiloc
2. Repeat holter without cardiloc.
3. Consider EPS study (R/P conduction system disease- sss+AV node disease versus increased vagal tone and iatrogenic-cardiloc related. Had paf for which cardiloc was given ).
מה זה אומר בבקשה ואם אני מפסיק קרדיולוג 2.5 אני לא צריך כדור לדילול דם ?עד שאני אעשה עוד הולטר בלי קרדילוק בכלל . ולמה הוא צריך את ההולטר זה בלי קרדילוק מה הוא רוצה לראות .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת הרופא אחרי הולטר שלישי - תגובה
פרופ` דוד רוט28/07/2015הקרדיולוג ממליץ להפסיק קרדילוק ולחזור על הולטר כדי לראות אם הפרעת ההולכה תחלוף. אם אתה נוטל כדור נגד קרישה (דילול דם) צריך להמשיך אותו ללא שינוי. אין קשר בין הפסקת קרדילוק לדילול דם.
להבא כדאי שתשאל את הקרדיולוג שלך השאלות כאלה כאשר אתה יושב מולו בפגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הולטר אחרונה בלי קרדילוק
חורי04/08/2015שלום פרופסור להלן תוצאות של הולטר שלישי שבצעתי אותו לפי בקשת הקרדיולוג שלי אחרי שהפסקתי קרדילוק 2.5 בכלל לשלושה ימים ולאחר מכן עשיתי הולטר .
הקצב הבסיסי : קצב סינוס
מהירות מינימלית : 59 ממוצעת לדקה .
מהירות מקסימאלית: 140 ממוצעת לדקה .
מהירות ממוצעת : 88 לדקה
הפרעות קצב חדריות vpc's : נצפה fusion beat .
הפרעות קצב על חדריות APC'S : נצפו סה״כ 4 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה :bradycardia second degree a-v block most probably vagal effect.
שינויים משמעותיים בקטע ST : לא נצפו
תלונות הנבדק : לא צוינו
הערות /סיכום :
נצפו קטעי סינוס אריתמטיקה ספורים עם מרווחי R-R עד 1.5 שניות .
בשעה 12:52 : נצפה קטע קצר של Sinus Tachycardia במהירות עד 140 פעימות לדקה .
מה דעתך פרופסור למרות אקו תקין ומבחן מאמץ תקין שעשיתי לפני חודש ימים מה עליי לעשות ומה משמעות של fusion beat . תודה מראש על העזרה פרופסור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הולטר אחרונה בלי קרדילוק - תגובה
פרופ` דוד רוט05/08/2015ההולטר לא מראה ממצאים משמעותיים. קצב הלב עלה כצפוי בשל הפסקת הקרדילוק. עליך לחזור לקרדיולוג שלך להערכה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטריחיאל21/05/2015
בן 39
לאחר אבליציה של SVT לפני כחמשה חודשים בצעתי הולטר :
קצב סינוס - 74 לדקה ביממה ( 54-136)
נרשמו הפרעות קצב מסוג- חדריות בודדות - 2968. זוגות- 11 שלשייה - 1
וקטעים של AIVR- עד 6 פעימות.
על חדריות בודדות - 1 .
האם זה תקני ?
חג שמח ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט23/05/2015ההולטר מראה פעימות מוקדמות חדריות. עם שלישיה אחת של פעימות רצופות. במידה ותפקוד הלב תקין אין בממצאים אלה סכנה. יש לחזור לקרדילוג המפנה להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר
מאיר25/05/2015האם הדבר יכול לגרום לתחושת חוסר יציבות או תחושה של כמעט עילפון. לחץ דם תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט26/05/2015הממצאים בהולטר זה לא סביר שיגרמו לחוסר יציבות או תחושת פרה עילפון. הפרעות קצב שנמשכות זמן ארוך יותר עלולות לגרום לסמפטומים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יחיאל26/05/2015האם יש פתרון לזה מלבד צריבה? האם זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר
מאיר28/05/2015האם הדבר מסוכן ועלול לגרום למשהו חריג ? האם ניתן לטפל בזה ללא אבילציה ?
פרופ` דוד רוט28/05/2015ניתן לטפל תרופתית. לרוב לא מטפלים בפעימות מוקדמות על ידי אבלציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשתי חולשה והדופק היה 55 במנוחהלימור21/05/2015
אני בת 41 נוטלת קרדילוק 1.25 בבוקר עם לוסרדקס 50 מג ובערב 1.25 קרדילוק הדופק תמיד היה 68 לעתים רחוקות היו ימים 58 אך אתמול מדדתי כי הרגשתי חולשה והדופק היה 55 במנוחה וגם היום בבוקר האם זה בסדר???
יש לי קצת לחץ בחזה לפני חודש עשיתי הולטר לב תקין ו א ק ג לפני שבוע תקין. ארגומטריה לפני שנה וחצי תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
פרופ` דוד רוט23/05/2015דופק 55 במנוחה לא אמור לגרום לחולשה. בקשר ללחץ בחזה ממליץ לקבוע תור לרופא להשם הערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)