מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות מוקדמותב.א.08/12/2012
שלום רב
אני בן 61 שנתיים אחרי ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי. התיקון מוצלח.
סובל מפעימות מוקדמות. לפני תיקון המסתם ביולי 2010 בבדיקת הולטר נימצא כי אני סובל מVPC'S בתדירות 0-258 בשעה בפיזור הומגני . כמו כן 35 זוגות VPC'S וקטע NON SUSTAINED SHORT V.T ו- APC'S ATRIAL TACHYCARDIA בן 3 פעימות. הפרעות הולכה לא ניצפו. לאחרונה עשיתי שוב הולטר וניצפו עד 474 VPC'S בשעה. ניצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה. ניצפו גם סה"כ 14 APC'S במשך הבדיקה. נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDISA בן 16 פעימות ובמהירות 120 פעימות לדקה. הפרעות הולכה לא ניצפו. בהולטר סינוס 43-122 /דקה וקטע של NSAT בן 60-120 פעימות/דקה. ל"ד 130/70 ודופק בין 50-55. לאחר הניתוח מקבל 1.25 מ"ג קרדילוק ו100 מ"ג אספירין. בנוסף מקבל לסכול 40 מ"ג , אקטונל, סידן וויטמין די. בדיקות דם TSH ואחרות תקינות.
האם ניתן לטפל בפעימות המוקדמות? כאמור בבדיקות שעשיתי לאחרונה מספרן עלה מאוד ולא נימצא הסבר. בדיקת אקו רגילה שעשיתי היתה תקינה למעט העובדה שבבדיקה זיהו את הפרעות הקצב. אין אוושות.
האם ניתן לטפל בפעימות האלה? האם הן מסוכנות?? מוטרד מהעניין מאחר ומספרן של הפעימות המוקדמות עלה משמעותית. האם כדאי גם לעשות אקו במאמץ? אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר08/12/2012פעימות מוקדמות (חדריות או פרוזדוריות) אינן מהוות בעיה משמעותית ואין התוויה לטיפול אלא אם הן מורגשות ומפריעות בחיי יום יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה הפרטנסיבית ופעילות גופניתחיה08/12/2012
בת 55 יתר לחץ דם במעקב, נוטלת אמאלו 5 מ"ג לפני השינה. כרגע לחץ הדם לא כל כך מאוזן 145/75 במנוחה והגדילו לי ל-10 מ"ג, נראה בהמשך את ההשפעה. במסגרת בדיקת ארגומטריה הופסקה הבדיקה לאחר 2.5 דקות עקב תגובה הפרטנסיבית. הדופק היגיע ל-136 82% מדופק מרבי. לחץ הדם היה 240/60 עומס מרבי 4.6. mets . יש לציין שאני צועדת כל בוקר צעידה ברמה מאמץ בינונית ( דופק 132 בערך ) במשך שעה , בלי להרגיש בכלום, בלי כאב או מאמץ מיוחד או קוצר נשימה וגם עולה במדרגות בלי קוצר נשימה. בבדיקת אקו לב במאמץ שהיה לפני שנה וחצי היה תקין לחלוטין וכתוב בו שאני בכושר טוב, גם הולטר שהתבצע לפני שנה וחצי היה תקין. כל בדיקות הדם תקינות. בבדיקות המעקב שאני עושה אני מרגישה הקדמת פעימה, אבל זה לא מפריע לי בחיי יום יום ואם אני לא מודדת לחץ דם שבו אני שומעת את הפעימות אני לא מרגישה זאת
השאלות- האם התופעה ההפרטנסיבית מסוכנת ? האם אני יכולה להמשיך לצעוד כל בוקר ? אם כן באיזה דרגת מאמץ ( יש לי שעון דופק )
האם יש קשר בין פעימה מוקדמת לתופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה הפרטנסיבית ופעילות גופנית - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר08/12/2012פעימות מוקדמות אינן קשורות למאמץ לרוב אין צורך בטיפול בפעימות המוקדמות. את לחץ הדם רצוי מאוד לאזן תרופתית ולא רצוי להעלות ל"ד לערכים מאוד גבוהים במאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורלציה בין דופק ללחץ דם ופעילות גו
חיה08/12/2012איך אני יכולה לדעת מהו לחץ הדם שלי שאני עושה פעילות גופנית? האם יש קורלציה בין הדופק ללחץ הדם שיתן לי הערכה לגבי מידת המאמץ? הדופק ניתן למדידה בקלות בעזרת מד הדופק, אבל לחץ דם???. הבעיה הרי היתה התגובה ההפרטנסיבית שהעלתה מאוד את לחץ הדם במאמץ לא גדול כלל ובדופק של 136 .אני בת 55 גובה 180 משקל תקין 77 ק"ג. דופק במנוחה בערך 75.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורלציה בין דופק ללחץ דם ופעילות גו - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר09/12/2012לאחר שאת מיוצבת עם טיפול לל"ד במנוחה חזרי על מבחן מאמץ ובדקי מה קורה עם ל"ד במאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובינתיים מהי ההמלצה לגבי הפעילות הג
חיה09/12/2012ראשית תודה על ההיענות המהירה
בינתיים האם מותר להמשיך בהליכה כל בוקר במשך שעה בדופק ממוצע של 125 -135 או להפסיק בכלל פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו והולטרגל04/12/2012
שלום רב,
לפני כשנה התחילו פעימות מוקדמות . ביצעתי הולטר ואקו לב . תוצאות ההולטר היו:
apc's 44 ו-vpc's 3 . אקו לב תקין.
לאחרונה אני חשה לא טוב. מרגישה כאבי ראש, תחושת נדנוד בהליכה (לא בדיוק סחרחורת), מתעייפת לאחר מאמץ. בדיקות דם יצאו תקינות כולל פעילות בלוטת התריס. נשלחתי לאקו לב חוזר וכן להולטר: הנה התוצאות:
אקו לב יצא תקין. למעט, mitral valve- אי ספיקה מינימלית (גודל ותפקוד תקין) וכך גם ב-
Tricuspid valve - יצא אי ספיקה מינימלית.
תוצאות הולטר: הראו עליה ב-VPC'S לעומת ההולטר שבוצע שמונה חודשים קודם. להלן תוצאות:
קצב סינוס ממוצע של 70 לדקה (55-95)
נרשמו VPC'S= 243
נרשמו 5 APC'S
עליי לציין שאחת לכמה ימים אני מרגישה כי הדופק מתחיל להשתולל - ובבדיקת לחץ דם (בממוצע 118/82) הדופק מגיע ל-100 -106 במצב מנוחה. בימים אחרים הדופק במנוחה מגיע ל-76-72 .
אני חוששת כי ישנה בעיה לב. אולי פרפור פרוזדורים שגורם לדופק המהיר (גם במנוחה וגם בעמידה).
אודה לייעוץ. מה כדאי לבדוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו והולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט04/12/2012האקו מראה לב תקין ללא בעיה מסתמית משמעותית. ההולטרים מראים פעימות מוקדמות שהן תופעה לא מסוכנת הגם שעלולות לגרום לסמפטומים. אם בזמן ההולטר חשת בסמפטומים נראה שהפעימות המוקדמות גרמו לכך ואם כך כאמור מדובר בתופעה שפירה ואין צורך בברור נוסף. עם לעומת זאת בזמן ההולטר לא היו סמפטומים רצוי לתעד קצב לב בזמן סמפטומים ולשם כך מולץ מכשיר בשם EVENT RECORDER ניתן לקבל הפניה למכשיר כזה מקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
גל04/12/2012תודה ד"ר רוט. שאלה נוספת - בזמן ההולטר לא חשתי בסימפטומים שציינתי (תחושת נדנוד, מעין סחרחורת, וקצב לב מהיר כפי שציינתי). כמובן אפנה לבדיקה נוספת בהתאם להמלצתך.
שאלתי - האם הפעימות המוקדמות השפירות יכולות לגרום לסימפטומים הנ"ל?ואם לא האם יכולה להיות בעיה לבבית (עם אקו תקין ) אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
פרופ` דוד רוט04/12/2012פעימות מוקדמות יכולות לגרום לסמפטומים כאלה. בנוכחות אקו תקין הסבירות להפרעת קצב מסוכנת נמוכה. אבל כדי לאבחן בודאות את הסיבה לסמפטומים יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גל05/12/2012תודה ד"ר רוט על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריה מיכשור חדיש?!שאול ב28/11/2012
ב12, 11, 27 פורסמה כתבה שבבית החולים פוריה שבמחלקת הפרעות קצב ,{ד"ר שטיינר }נירכש מיכשור חדיש בשםcarto 3,שבעזרתו מבצעים צריבה לפרפור פרוזדורים בהצלחה מרובה ובאחוזים מאוד גבוהים,הייתי מבקש לדעת האם זה באמת כך{למיטב ידיעתי ההצלחה בארץ בסביבות 60%} ,האם בפוריה ההצלחה הרבה מעבר לממוצע הארצי,או שזו עוד כתבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריה מיכשור חדיש?! - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/11/2012אני חושש שזו עוד כתבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרבתיה28/11/2012
להלן תוצאות בדיקת הולטר:סינוס מהירות מנימלית 41 לדקה
מקסימלית 87 לדקה. ממוצעת 53 לדקה.
נצפו סה"כ 2 vpc,s בודדים
נצפו סה"כ 16 apc,s בודדים
הפרעות הולכה ושינויים בקטע st לא נצפו
סיכום: בשעות הלילה והיום נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימלית של 41 לדקה
אשמח לקבל התיחסותך לתוצאות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/11/2012תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושתלת דפיברילטור טרייהשקד28/11/2012
שלום אני בת 22 ולפני כ- 3 שבועות עברתי השתלת דפיברילטור בעקבות אירוע VF ובעקבותיו דום לב.
רציתי לדעת מה ההגבלות שחלות עליי בכל מה שקשור בפעילות גופנית ובמזון ושתיית אלכוהול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושתלת דפיברילטור טרייה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/11/2012באופן כללי אין מגבלות מיוחדות לאחר שהחתך הגליד. עם זאת איני מכיר את הביעה הספציפית שלך ואני מציע שתתיעצי עם הרופא המשתיל וצוות המעקב במקום בו עברת את ההשתלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרדנה26/11/2012
שלום רב!
רציתי לקבל פענוח של בדיקת הולטר.
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 117
מהירות ממוצעת: 72
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 2 - 244 לשעה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). בפיזור הומוגני ביממה. ממוקד אחד. נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
דנה28/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/11/2012אם תפקוד הלב תקין - אין בעיה. אם דפיקות הלב מפריעות - יש פתרונות ורתוי להתיעץ עם קרדיולוג המומחה בתחום הפרעות הקצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק
דנה29/11/2012תודה על התגובה!
הקרדיאולוג שלי אמר לי לקחת קרדילוק 2.5 מ"ג. אחרי שלושה שבועות אני לא מרגישה שום שינוי. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר05/12/2012שאלי אל הקרדיולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ב"ד הולטר שאול תוספתשאול ב26/11/2012
אני בן 62 ,נוטל ריתמקס 750 ליום לפרפור פרוזדורים,קרדילוק 1,25 ליום,אוקסאר 50 ל,דם ,קרטיה 100,ליטורבה 20, תודה וסליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ב"ד הולטר שאול תוספת - תגובה
פרופ` דוד רוט26/11/2012בבדיקה אין עדות לפרפור פרוזדורים לפיכך סביר שהטיפול התרופתי יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוט המון תודות.
שאול ב26/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ. אלדר שלוםצבי כהן25/11/2012
צריבה זעיר פולשנית
צבי כהן
13:53 25.11.12
לאחרונה קראתי על שיטה זעיר פולשנית לצריבה במקרה של פרפור פרוזדורים.
בשיטה זו נכנסים לבית החזה דרך שלושה נקבים מצד ימין ומצד שמאל דרכם
מחדירים את המצלמה ואת הצורב ומבצעים את פעולת הצריבה, באותה הזדמנות גם
מורידים את אוזנית הלב שהיא צרה לא קטנה לחולי פרפור פרוזדורים. ההחלמה תוך
יומיים שלושה. נשמע כמו פתרון אולטימטיבי לכל הסובלים מפרפור פרוזדורים.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא זה וגם לשאול אם מבצעים אותה במרכז הרפואי
שיבא או במרכז רפואי אחר בארץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ. אלדר שלום - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/11/2012סליחה על העיכוב בתשובה. אני מסכים שזו שיטה עם פוטנציאל מעניין. עם זאת כיום מדובר בשיטה זעיר-ניתוחית הדורשת התמקצעות שהנסיון בבצועה בארץ אינו רב ותוצאותיה עדיין אינן ברורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי את הצריבה ואשמח לתת מידע...
צביקה02/12/2012צבי שלום..
עברתי לפני שנה וחצי את הצריבה .בשיטת הטורוקוסקופיה ..לראשונה בישראל.
ואשמח לתת לך מידע בענין.
השאלה הבסיסית והחשובה.האם אתה בפירפור כרוני ??!!!
או בפירפור משתנה ,שמופיע לעיתים וחולף??!!
השג את כתובת המיל שלי דרך הפורום
כל טוב
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת הקרדילוק
משה23/02/2013איני בטוח שהשאלה שלי נקלטה וע"כ אחזור בקצרה. בן 77 סובל מפעימות מוקדמות ונרששמה לי הקרדילוק. מאחר שעברתי 2 או 3 אירועי מוח חולפים קצרים (כנראה) אני לוקח מיקרופירין 75 מ"ג. ברצוני לדעת אם המיקרופירין עלול להקטין את כמות הדם למוח ולגרום לסיכון מוגבר של ארוע מוחי. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטרשאול ב25/11/2012
שלום רב,קבלתי תוצאות ב"ד הולטר 24 ש,והן קצב בסיסי סינוס,מינימלי 48,מקסימלי 91,הפרעות קצב חדריות 4vpb"s -----הפרעות קצב על חדריות apb"s1---svt"s 0 הפרעות הולכה,סיכום, סינוס ברדיקרדיה,ממוצע 58 לדקה,פעימה על חדרית מוקדמת בודדת,פעימות חדריות מוקדמות בודדות,,אודה לכם אם אקבל הסבר קצר ומה המשמעות של הבדיקה,בתודה מראש.{אני קצת בלחץ}.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט26/11/2012הבדיקה מראה קצב לב בגבולות הנורמה עם מעט פעימות מוקדמות כלומר בדיקה בגבולות הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץ+א.ק.גמתן24/11/2012
שלום
לפני יומיים עשיתי בדיקת ארגומטריה והרופא אמר לי שאני צריך לעשות אקו לב בהפנייה הוא כתב שישנה אפשרות ל "חסימה מדרגה ראשונה" ו - a.f leed 3,2 ללא t משהו כזה ( יכול להיות שאני טועה בכתיב לא הבנתי את הכתב ) השאלה שלי היא ראשית מה זה אומר דבר נוסף אני בן 27 ופעיל מאוד ספורטיבית ( 4-5 פעמיים בשבוע ) האם זה מסוכן להמשיך ולעשות פעילות ספורט?
תודה מראש מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ+א.ק.ג - תגובה
פרופ` דוד רוט26/11/2012לפי המידע שסיפקת לא ברור מה תוצאת הארגומטריה. כדאי שתעבור את בדיקת האקו ותחזור לרופא המפנה לשם סיום ברור ומתן תשובות לשאלותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטריוסי23/11/2012
עשיתי בדיקות רפואיות ובבדיקות עשיתי מבחן מאמץ
התוצאות היו דופק מנוחה 52 לחץ דם מנוחה 100/60
שיא מאמץ דופק 154 לחץ דם 70/150 המבחן נמשך 12.3 דקות והסתיים בקצב של 92%
סוף התאוששות דופק 877 לחץ דם 100/60 שינויים ST-T לא נצפו
נצפו הפרעות קצב זוג אחד של VPB"S
האם הייתם ממציצים לעשות בדיקת הולטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט24/11/2012בדיקת המאמץ מראה יכולת מאמץ טובה ללא סימני הפרעה בזרימת דם ללב. לגבי זוג הפעימות המוקדמות לא ברור מתי הופיע בזמן המאמץ או לאחר סיום המאמץ. מידע זה חשוב לגבי משמעות הממצא. לכן עלך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה והוא יחליט אם צריך ברור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ. אלדרצבי כהן15/11/2012
שלום
לשאלתי למה ארועי פרפור פרוזדורים מתרחשים אצלי בלילה, ענית לי שבלילה פועלת מערכת העצבים האוטונומית ויתכן שזו הסיבה להתקפים הליליים.
שאלתי שנקטעה באמצע היתה: האם ניתן בדרך תרופתית למנוע את התקפי הפרפור הליליים שמעירים אותי. ההתקפים מתרחשים אחת לשנה בערך כבר כ-10 שנים, הם סימפטומטים וחוזרים לקצב סינוס אחרי עירוי פרוקור בחדר מיון.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ. אלדר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר19/11/2012יתכן שפרוקור (או תרופה אחרת) יעזור אך נראה לי שאין הגיון בנטילת תרופה במשך שנה, עם תופעות הלואי והרעילות, כדי למנוע אירוע בודד של הפרעת קצב שאינה מסוכנת (ויתכן גם שלאחר שנה יסתבר שהתרופה אף אינה יעילה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wpw עם תסמינים קליםטובה14/11/2012
האם מומלץ לבצע אבלציה במקרה של wpw עם תסמינים קלים(דופק מהיר לזמן קצר ,פעמים בודדות)האם בד"כ התסמינים מחריפים ,והאם קיים סיכון אם לא מטפלים בתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wpw עם תסמינים קלים - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר15/11/2012אבציה של WPW מומלצת במקרים בהם המחלה מסכנת חיים (ניתן להעריך זאת באמצעות בדיקות לא פולשניות ובדיוק רב יותר ע"י בדיקה פולשנית) וכאשר התסמינים מפריעים לחיים. יש להתחשב גם באורח החיים, מקצוע גיל ועוד. לכן, כדאי להתיעץ עם מומחה בתחום לפני החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן למנוע את הופעת הפרפור הליסנדי13/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם ניתן למנוע את הופעת הפרפור הלי - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר15/11/2012השאלה נקטעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)