מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בחירת כיסא בטיחות של ברייטקסאולגה24/02/2020
שלום, אשמח לקבל ייעוץ לגבי בחירת כיסא בטיחות מגיל לידה של חברת ברייטקס. אני מבינה שההבדלים בין מרתון, בולוורד ואדבוקט הם מבחינת הגנות הצד. האם אכן אדבוקט הוא הכיסא העדיף מבין השלושה? או שההבדלים במחיר לא מצדיקים את ההגנות הנוספות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/02/2020שלום אולגה,
אני לא חושב שהאדבוקט עדיף, הוא גם יקר יותר ויותר בעייתי, יותר רחב ותופס מקום גדול יותר ברכב, אם בעתיד תרצו להוסיף עוד מושב יהיה צפוף ואם עוד שניים זה לא יהיה אפשרי ברוב הרכבים.
הוא גם לא קיבל דירוג גבוה יותר מהבולווארד ולכן אני נוטה להמליץ על הבולווארד או המרתון שיותר זול ודי ברמה של שניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בסיס איזופיקס עדיף?יוסף23/02/2020
שלום קובי
ברשותנו עגלת אינגלזינה טרילוגי בת שנתיים,
עם סלקל ומעגן בסיסי(מחובר ע"י חגורת בטיחות).
הילדה שלנו כבר לא יושבת בסלקל.
לקראת הלידה הבאה עוד כמה חודשים אנחנו מתלבטים אם כדאי להשקיע ולקנות מעגן איזופיקס, או שאם המעגן הבסיסי מחובר כמו שצריך - זו אותה רמת בטיחות?
מקווה שהשאלה מובנת,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/02/2020שלום יוסף,
האיזופיקס לא ישפר את רמת הבטיחות, הוא ישפר את נוחות ההתקנה של הבסיס, ללא האיזופיקס גם צריך להקיף עם החגורה את הסלקל ככה שהאיזופיקס חוסך זאת.
לדעתי זה לא קריטי, רק אולי לקבל הדרכה/רענון מחדש איך לתפעל עם הבסיס הרגיל, חשוב לציין שזה לתקופה קצרה ולכן ההמלצה שלי, את ההשקעה לעשות בכיסא בטיחות טוב לאחר שלב הסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה עם אמבטיה התלבטותליבי23/02/2020
היי קובי,
נשמח להמלצתך לעגלה ראשונה עם אמבטיה. תקציב עד כ-3000, קלה וקומפקטית, (רכב קטן), גגון גדול, בולמי זעזועים טובים, טיולון דו כיווני.
כרגע ההתלבטות היא בין פג פרגו בוק פלוס, ג'ואי כרום, בייבי ג'וגר סיטי טור לוקס. פתוחים להצעות נוספות.
תודה ענקית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/02/2020שלום ליבי,
הבוק טיפה כבדה וגדולה (עדיין נכנסת לרוב הרכבים), הג'ואי כמו הפג רק עם קיפול טיפה יותר גדול, הפג לדעתי יותר איכותית.
הג'וגר לדעתי פחות מוצלחת למרות שהיא משמעותית הקלה מה-3 והקומפקטית מה-3. לדעתי נוחות הניוד שלה פחות מוצלחת והפתיחה לאחר הקיפול לא הכי ידידותית.
לדעתי עגלות כמו בייבי בוס טייגר או בובקט, ספורטליין סיילו או בייבי מונסטרס מרלה יותר מוצלחות מהג'וגר וגם עונות טוב יותר לדרישות (בעיקר העגלות של בייבי בוס).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיוון המושב בעגלה בוגבו בי5א.ב.23/02/2020
הי, הילד שלי בן שנה ויש לנו עגלת בוגבו בי5. לפני 3 חודשים בערך שינינו את כיוון המושב מכזה הפונה אל ההורה לכיוון הפונה החוצה. המטפלת מבקשת שנשנה את כיוון המושב בחזרה כי כך היא יכולה לדבר עם הילד תוך כדי הליכה, לראות איך הוא וכו'. השאלה היא אם זה דבר רצוי מבחינה התפתחותית. מדובר בילד סקרן וחברותי שאוהב לנופף לשלום לכל העוברים ושבים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/02/2020שלום,
במקרה הזה המטפלת צודקת. מחקרים הראו שהרבה יותר חשבו שאדם מבוגר ידבר עם התינוק (גם אם מילים שהתינוק לא מבין) מאשר התינוק יבהה וינופף לאנשים. מחקרים נוספים הראו שחשוב מאוד שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה+, מעבר לדיבור עם התינוק הוא רואה פחות כך זה מרגיע אותם, הם ישנים טוב יותר בלילה והקשר עם ההורה מתחזק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
א.ב.24/02/2020תודה רבה. באיזה גיל בערך אתה ממליץ להעביר את הכיוון כך שפני התינוק פונים החוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/02/2020שלום,
אין גיל מדויק, עורכי המחקר הכי גדול בנושא המליצו לפחות עד גיל שנה ושלושה חודשיים אך, מחקרים אחרים שלא קשורים לעגלות אלא לדיבור לילדים הראו שככל שילד ספג יותר מילים ביום, כך עלתה הרמה הקוגנטיבית שלו בהשוואה לילד שספג מעט מילים ביום. מה שכן לשים מול טלויזיה לשמוע חדשות לא עוזר, התינוק צריך לשמוע קול שהוא מחובר אליו שזה בעיקר ההורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס טיגר אופטימליקובי23/02/2020
שלום,
לאחר שוטטות באתר וקריאת התשובות,
אנחנו מתלבטים לגבי הבייבי בוס טיגר, ראינו אותה ומאוד התרשמנו, בדקנו הרבה עגלות והיא הגיעה לשלב הסופי ונותנת מענה אופטימלי ככל הנראה.
אבל נשארו לנו שאלות וקצת התלבטויות ונשמח לתשובה:
מה התו תקן של העגלה?
כמה כוכבי בטיחות?
כמה זמן היא בשוק?
אין לה חברה גדולה בין לאומית או איזה שהוא חברה גדולה שעומדת מאחוריה.
כמה זמן אחריות? 2 או 3 שנים? אמרו לנו באחת החנויות 3 שנים ולכן אני שואל.
בסופו של דבר זה לקחת מוצר שנראה אופטימלי אבל חדש שזה סיכון מסוים.
אשמח לחזק לנו את הביטחון לקניית עגלה זו,
אשמח לדעת היכן כדאי לקנות אותה, האם אפשר לקבל קטלוג של צבעים, האם מה שבאתר תקף או שיש עוד?
והאם יש מקום שמומלץ לקנות?
בברכה,
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/02/2020שלום קובי,
העתקתי והדבקתי את השאלות כך שיהיה לי נוח לענות:
מה התו תקן של העגלה?
לעגלה אישור מכון התקנים הישראלי (תו תקן ניתן רק למוצרים שמיוצרים בישראל) ותו תקן אירופאי (באירופה יש מספר מעבדות מוסמכות שהתקן שלהם רלוונטי לכל האיחוד האירופאי).
כמה כוכבי בטיחות?
אין כוכבי בטיחות, זה לא כיסא בטיחות או סלקל.
כמה זמן היא בשוק?
כמעט שנה וחצי.
אין לה חברה גדולה בין לאומית או איזה שהוא חברה גדולה שעומדת מאחוריה.
לא, המוצר הוא פיתוח שלנו.
כמה זמן אחריות? 2 או 3 שנים? אמרו לנו באחת החנויות 3 שנים ולכן אני שואל.
בפעול שנתיים, גם מצוין באתר שלנו. בתכלס, גם לאחר שנתיים השירות תמיד יהיה ללא תשלום, יכול להיות חיוב רק אם יהיה צורך בהחלפת חלק וגם אז החיוב יהיה על עלות החלק כפי שעולה לנו. אין מטרה לעשות רווחים משירות תיקונים.
אני מבין את החששות, אני יכול לומר בביטחון שלא חסכנו, התעקשנו על הגלגלים הכי איכותיים, אמבטיה מפלסטיק ולא בד, מושב יצוק מפלסטיק ועוד.
האתר של העגלה מציג את כל הצבעים, כל עוד הם באתר הם זמינים לרכישה.
לגבי חנויות, כל חנות שמציגה את העגלה, די בחרנו בפינצטה חנויות מקצועיות שיתנו הסבר מקצועי לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מומלץ לבת שנהלילי22/02/2020
היי קובי, רצינו לדעת מה דעתך על כסא משולב בוסטר של besafe? האם עדיף על כסא רגיל?
מתלבטים בין כמה דגמים- ציקונקסט פיט או גרקו או besafe.
הרכב הוא סיאט וכן מעוניינים שהכסא מקדימה ישמש אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/02/2020שלום לילי,
תלוי לאיזה גיל, בכל מקרה לדעתי הצ'יקו או הגרקו (תלוי בדגם) עדיפים.
סה"כ בתור מושב אירופאי הוא אחד הטובים אך לדעתי המושבים האמריקאים עדיפים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא עדיף כסא בתקן i size?
לילי23/02/2020תודה רבה קובי על תשובתך המהירה. האם i-size לא עדיף?
לכן מתלבטים לגביי הבי סייף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/02/2020שלום לילי,
טכנית הISIZE נחשב למחמיר יותר מתקן אמריקאי אבל כאן יש אבל גדול! היצרנים האמריקאים או האירופאים (כמו צ'יקו) שמייצרים לארה"ב יודעים שהתקן זה לא הדבר החשוב יותר. שם חשופים הרבה יותר לתביעות, בדיקות של חברות הביטוח ובדיקות של גופים פרטיים שהבדיקות שלהם לעיתים יותר מחמירות מתקן ISIZE, לכן הם מייצרים מוצרים שהם הרבה מעבר לתקן ולכן אני נוטה יותר להמליץ על מוצרים בתקן האמריקאי, כפי שציינתי הבי סייף גם בחירה בטיחותית טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 כסאות בטיחות ברכב משפחתיאביחי22/02/2020
שלום קובי,
בעז"ה בעוד כחודשיים אשתי אמורה ללדת. יש לנו שני ילדים בגילאים 4 ו-3 ורכב מסוג מאזדה 3 שנת 2008. כרגע, יש לנו 2 כסאות צ'יקו נקסט פיט.
אנו משערים שמפאת חוסר מקום, ניאלץ לוותר על לפחות כסאבטיחות אחד כאשר התינוק החדש ייוולד. מצד אחד, אנו מעוניינים להמשיך ולהחזיק ברכב זה ומצד שני, לא להתפשר על בטיחות בנושא הכסאות.
אשמח לדעת:
1. כיצד נוכל להכניס 3 כסאות בטיחות \ בוסטרים לרכב זה?
2. באיזו צורה נוכל לסדר אותם על מנת לשמור על נוחות מקסימאלית?
3. האם נוכל לשמור ולהשתמש בלפחות כסא צ'יקו נקסט פיט אחד?
אודה לעצתך בנושא.
תודה רבה,
אביחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/02/2020שלום אביחי,
בדרך כלל מתאפשר להכניס 3 מושבים יחד עם נקסטפיט, זה תלוי בסידור (אם הפנים ונגד הכיוון של הנסיעה).
יש חנויות שמקצועיות בנושא כמו טוילנד בכפר סבא שם ההתקנה ללא תשלום. יש גם מתקינים בתשלום.
לגיל 4 ו 3 ניתן לרכוש בוסטרים עם רצועות, הם צרים מהכיסאות וכך בכלל לא אמורה להיות בעיה יחד עם נקסטפיט אחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קצרצר
אביחי23/02/2020תודה קובי.
1. התכנון הוא שבשנתיים הקרובות הנקסטפיט יהיה נגד כיוון הנסיעה.
אשמח להמלצה על 2 בוסטרים שיוכלו להצטופף במושב האחורי (מאזדה 3, שנת 2008) יחד עם הנקסטפיט.
2. אנחנו מאיזור רחובות. האם אתה מכיר חנות קרובה?
תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/02/2020שלום אביחי,
יש לגרקו כסא בטיחות שהופך לבוסטר בשם סלים פיט, הם צרים ומאפשרים הכנסת 3 כיסאות. כמוכן יש את צ'יקו מייפיט או גרקו נאוטילוס, שניהם מצויינים וכמובן שטרם הרכישה אני ממליץ לעשות בדיקה ברכב.
ברחובות יש את שילב שהמגוון שלהם מצומצם יותר בגרקו וצ'יקו.
כלבו סימה, גיליס ומוצצים בצומת בילו, אין לי המלצה למי מהם, רק לעשות השוואת מחירים ולראות אם יש להם מתקין מוסמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אביחי24/02/2020עזרת לנו מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא לילדים Chicco Fit4לי22/02/2020
שלום,
אשמח לחוות דעתך לגבי כיסא- Chicco Fit4
האם הכסא מומלץ ובטיחותי?
באתר היבואן כתוב שרוחב הכסא 48, האם אכן הוא כזה צר? ראיתי שרוב הכסאות של צ'יקו באזור 51-52 ואנחנו מחפשים מושב צר יחסית (כדי שיכנסו עוד 2 מושבים מאחור).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/02/2020שלום לי,
הוא ברוחב של הנקסטפיט, טיפה רחב אך בדרך כלל מאפשר להכניס עוד 2 מושבים מאחור ברוב הרחבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלה ראשונהקארין20/02/2020
שלום קובי,
נשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי עגלה ראשונה.
הכי חשוב לנו שתתקפל בקלות ביד אחת ושתהיה קלה.
מתלבטים בין הספורטליין סיילו לבין מאמס אנד פאפס אוקרו.
בנוסף אם יש לך המלצות נוספות שעונות על הדרישות במחיר של עד 3,000 נשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2020שלום קארין,
האוקרו ממש כבדה, כשיש את דגם הארמדילו שלהם שיותר קל בכ 2 ק"ג (וגם הוא עוד נחשב כבד) ומציע אמבטיה וטיולון זהים, רק שלדה עם גלגלים מעט יותר קטנים, אני לא רואה סיבה ללכת על האוקרו.
הסיילו עגלה זולה בדגמי הבסיס ודגמי הPL כבר מתקרבים ל3000 ש"ח. בהשוואה לארמדילו שעולה בערך אותו הדבר:
מבחינת אמבטיה, הסיילו מציעה גגון טיפה יותר גדול ואמבטיה טיפה יותר מרווחת, כמוכן גם יותר גבוהה.
מבחינת טיולון, הארמדילו מציעה מושב יצוק מפלסטיק, לדעתי מושב זה מספק תמיכה טובה יותר וגם זווית הישיבה מגיעה למצב ישר בעוד שבסיילו הגב נוטה לאחור, יש תינוקות שלא אוהבים לשבת בזווית כזו, יחד עם זאת, בשל כך הארמדילו יותר כבדה כעגלה (שלדה + טיולון). בנוסף הגגון של הארמדילו טיפה יותר מצל. בשתיהן הטיולון יחסית נמוך.
לגבי שלדה, שתיהן מתקפלות בקלות, שתיהן נוחות לניוד, לדעתי הגלגלים של הארמדילו מעט יותר איכותיים.
סה"כ בשתיהן מקבלים תמורה מעולה למחיר לדעתי.
בנוסף הייתי ממליץ לבדוק גם את בייבי בוס טייגר, היא משלבת את היתרונות של הארמדילו בטיולון (מושב יצוק עם זווית ישיבה ישרה) ושל האמבטיה בסיילו (יחסית גבוהה) ושוקלת גם פחות מהסיילו (כ 2 ק"ג פחות אבל זה תלוי מול איזו גירסא).
יש בזמן האחרון ביקוש מאוד גבוה לה ולבובקט (גרסא יותר קלילה עם גלגלים יותר קטנים), לכן אני תמיד מתלבט אם להזכיר אבל נכנס משלוח שבוע הבא ככה ששווה לבדוק לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
קארין23/02/2020תודה רבה על התשובה המפורטת.
איפה ניתן להשיג את הבייבי בוס באזור הצפון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/02/2020שלום קארין,
יש בלה בבה חיפה או אול פור בייבי קרית אתא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קארין23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה בטיחותית ונוחההילה20/02/2020
שלום עופר,
אנחנו לקראת לידה ראשונה ומתלבטים מאוד בבחירת עגלה.
הדבר שהכי חשוב לנו הוא בטיחות ונוחות לתינוק עם אמינות של המוצר.
פחות רלוונטי התקציב העיקר הוא בחירת מוצר איכותי. ראינו מספר עגלות וכרגע מתלבטים בין הסייבקס מיוס 2 לבין מאמאס אנד פאפאס- דגם ארמדילו xt3 או אורבו 2. מחפשים משהו שלא יהיה רק עירוני, אלא יציב ובטיחותי גם ביישוב. נשמח לתובנות והמלצות! תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2020שלום הילה,
בטיחות, די זהה בכל העגלות, כולן עוברות את אותן הבדיקות של מכוני התקנים באירופה ובישראל.
לגבי נוחות, אני תמיד מציין, ככל שנכוון יותר לנוחות התינוק כך הנוחות שלנו כהורים תרד, הכוונה, לילדים יותר נוח בעגלות מרווחות ועגלות כאלו בדרך כלל יותר גדולות וכבדות.
לגבי אמינות, זה גם תלוי איך משתמשים בעגלה ואיך שומרים על המוצר, לדוגמא, אסור לרדת מדרגות עם עגלה פתוחה ותינוק בתוכה ובכל זאת הרבה מאוד הורים עושים זאת וזה גורם לעגלות להישחק במהירות.
לגבי העגלות, לדעתי האורבו מיושנת, לא נוחה לניוד, גדולה יותר לאחר הקיפול מבין העגלות שציינת ולכן אני לא רואה סיבה ללכת עליה. הארמדילו הרבה יותר מתקדמת ומוצלחת לדעתי.
בין הארמדילו למיוס, הארדמילו כבדה יותר בכ-3 ק"ג וזה יכול להיות משמעותי לרוב ההורים.
מצד שני הארמדילו לדעתי יותר נוחה בניוד, בעיקר בדרך משובשת, יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות בזכות ידית טלסקופית וגלגלים יותר גדולים, לדעתי מספקת יותר נוחות לתינוק בשל מושב שיצוק מפלסטיק לעומת מושב רשתי במיוס. הארמדילו ניתנת לקיפול עם טיולון גם שהוא פונה אליכם וגם לכיוון הנסיעה, במיוס רק לכיוון הנסיעה.
הארמדילו גם זולה משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרונות ויתרונות של כל עגלההילה20/02/2020
מתלבטים בין
SPORT LINE CIELO PL החדשה
לבין
MAMAS AND PAPAS ARMADILLO FLIP XT3
מה החסרונות והיתרונות של כל אחת לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2020שלום הילה,
מבחינת אמבטיה, הסיילו מציעה גגון טיפה יותר גדול ואמבטיה טיפה יותר מרווחת, כמוכן גם יותר גבוהה.
מבחינת טיולון, הארמדילו מציעה מושב יצוק מפלסטיק, לדעתי מושב זה מספק תמיכה טובה יותר וגם זווית הישיבה מגיעה למצב ישר בעוד שבסיילו הגב נוטה לאחור, יש תינוקות שלא אוהבים לשבת בזווית כזו, יחד עם זאת, בשל כך הארמדילו יותר כבדה כעגלה (שלדה + טיולון). בנוסף הגגון של הארמדילו טיפה יותר מצל. בשתיהן הטיולון יחסית נמוך.
לגבי שלדה, שתיהן מתקפלות בקלות, שתיהן נוחות לניוד, לדעתי הגלגלים של הארמדילו מעט יותר איכותיים.
סה"כ בשתיהן מקבלים תמורה מעולה למחיר לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה על טיולוןאסתר19/02/2020
תקציב בערך 600 שח. אפשר קצת יותר.
אני רוצה סל גדול ורחב .
וטיולון רחב שיתאים גם לתינוקת בת 8 חודשים וגם שהיא תהיה בת 3.. מרווח..
וכן עם גגון ארוך וגדוך שניפתח הרבה להסתיר מהגשם, וכן בד איכותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2020שלום אסתר,
לדרישות ולתקציב לדעתי ספורטליין וייפר עונה מעולה להכל וטיפה חורג מהתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה, מושב בטיחות ומזרןדנה19/02/2020
היי קובי, הלכתי לאיבוד במבחר העגלות הקיימות. בהמלצת המוכרים התחלנו עם הסייבקס מויס, הדבר שמטריד אותי זה הגלגלים והגב בטיולון. עברנו לחשוב על פגפרגו אבל מחיפוש באינטנרט נתקלתי בהרבה תלונות על תקלות בעגלה. בנוסף, האם הסלקל של פגפרגו מוצלח ובטיחותי? מבחינת משקל העגלה רצוי שיהיה נוח וקל יחסית (אין מעלית) אך עם זאת חשובה לי גם הנוחות של התינוק, האיכות של המזרון והגלגלים. התחלתי להסתכל על עגלות זולות יותר כמו הספורטליין, והבייבי בוס ולגמרי הלכתי לאיבוד.
בנוסף, אשמח להמלצה למזרן טוב ולסלקל או מושב בטיחות.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2020שלום דנה,
לגבי מיוס, אני אישית מסכים. לדעתי זה עגלה שבעיקר טרנדית וככל שידוע לי רווחית לחנויות ולכן היא מומלצת על ידם לדעתי. יש לציין שמדובר במותג ברמה גבוה ובעגלה איכותית אבל עדיין לדעתי יש מוצרים עדיפים ולרוב גם במחירים טובים יותר.
לגבי פג: הסלקל שלהם בטיחותי מאוד עם 5 כוכבי בטיחות. לדעתי הוא פחות נוח לתינוקות בעיקר בשימוש עם בסיס אבל זה נכון לרוב הסלקלים. אפשר לרכוש אותה ללא סלקל ולרכוש מתאם לסייבקס/מקסי קוזי בארץ ואם אין בארץ כי לרוב אין אז אונליין מחו"ל. לגבי תלונות, אני לא מכיר משהו מיוחד, מדובר בעגלות מאוד אמינות וחזקות לדעתי, בייחוד בשדרוג לשלדת S.
לגבי בייבי בוס, אני יכול לומר שאנחנו לא מתפשרים בעגלות שלנו ויצרנו עגלה עם אמבטיה מפלסטיק ולא בד (כמו בפג), מושב קשיח, גלגלים איכותיים ויחד עם זאת מוצר קל וקומפקטי.
לגבי סיילו, לדעתי היא ברמה טובה ביחס למחיר אבל אם אין בעית תקציב לדעתי הבייבי בוס מציעה יותר וגם יותר קלה.
לגבי סלקלים/כיסאות, הייתי ממליץ להתמקד בעגלות ואחר להחליט אם רוצים לחבר סלקל לעגלה או לא ואז אוכל לכוון.
לגבי מזרנים, אני ממליץ על מזרן נושם (ללא ספוג), כאשר אני ממליץ על נומו (וממליץ לרכוש גם את שכבת הנוחות), בייבי טק מולטיפלואו או אימג'ן של שילב/עמינח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דנה20/02/2020תודה רבה על התשובה המפורטת! עגלה נוספת ששכחתי לציין- האינגליזינה אופטיקה, מה דעתך עליה ביחס לפגפרגו? ולגבי הדגמים האחרים של הסייבקס (עם גלגלים גדולים יותר), יש דגם מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/02/2020שלום דנה,
לגבי אפטיקה, מאוד דומה לבוק. הסלקל של הבוק נחשב בטיחותי יותר. במשקל הן יחסית זהות וגם דומות במנגנון הקיפול.
לגבי סייבקס, עם גלגלים גדולים יש את הבליוס שלדעתי אינה מוצלחת וכיום נמכרת במחיר ממש זול.
יש פריאם שזה מיוס מוגדלת ואני לא רואה שיש הצדקה למחירה כאשר יש את הפג או אינגלזינה שציינת וגם איי.בי.סי דיזיין סלסה. אבל אני רואה שאת מתפזרת להמון סגנונות שונים.
את צריכה למקד עצמך לאם את רוצה עגלה קלה וקומפקטית או עגלה גדולה וכבדה אבל שתיתן נוחות ניוד ואמבטיה וטיולון מרווחים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה20/02/2020תודה!
אני אכן מתפזרת.. זאת בדיוק ההתלבטות שלי- הנוחות של התינוק (המזרן והגלגלים) אל מול הנוחות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינגליזינה
דנה20/02/2020היתרון שמצאתי באינגליזינה לעומת הפג זה המזרן האורתופדי, האם זה נכון?
תשובה
קובי סופר21/02/2020שלום דנה,
אני לא חושב שזה יתרון משמעותי שכן תינוקות לא חייבים מזרן אורטופדי לחודשים הראשונים, עדיף שיהיו על מזרן קשיח יחסית או מזרן נושם (כמו במיטה/עריסה), כמוכן לא הייתי מבסס בחירת עגלה על סמך האמבטיה הטובה ככל שתהיה מכיוון שרוב השימוש בעגלה הוא בטיולון. האמבטיה במקרה הטוב תשמש לחצי שנה בעוד הטיולון לשנה +.
אני ממליץ לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לטייל איתה בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, לתפעל את העגלות, לנסות לקפל כל אחת יחד עם הטיולון. אם כבר קיפלתם אז גם לבדוק ברכב. כך תוכלו לקבל החלטה מושכלת של מה לפחות נוח לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוצע:)
דנה23/02/2020היי קובי, תודה. לאחר שהתנסתי בקיפול ופירוק העגלות, החלטנו ללכת על הפג. תוכל להמליץ על דגם של פג? בחרתי בפרימיום אבל הבנתי שלא ניתן לשדרג לשלדת s. בנוסף האם כדאי להשאר עם הסלקל של פג?
תשובה
קובי סופר23/02/2020שלום דנה,
לדעתי לS יש המון יתרונות וכן הייתי מתעקש עליה, גם אם צריך להחליף גרסא כי אין ממש הבדלים בגרסאות פרט לגימור, בדים ועיצוב.
הסלקל של פג מקבל 5 כוכבי בטיחות כך שבטיחותית הוא מעולה, לדעתי יש סלקלים נוחים ממנו בשוק אך זה לתקופה קצרה כך שזה לא ממש קריטי לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן לעגלה
דנה25/02/2020היי קובי, מדוע ממליצים להוסיף מזרן לאמבטיה ולטיולון של הפג? האם יש מזרן ספציפי מומלץ?
תשובה
קובי סופר25/02/2020שלום דנה,
עד שנת 2019 בעגלות פג לא היה מזרן באמבטיה אלא בד טיפה עבה שהיה אמור להחליף מזרן, לדעתי זה לא סיפק נוחות ולא היה יעיל (כי צריך לשים סדין אם לא רוצים לכבס כל יום את בדי האמבטיה). משנת 19 יש מזרן באמבטיה כך שלא צריך לרכוש בנוסף רק סדינים.
לגבי הטיולון, לדעתי הבד בפג מאוד דק ולכן המושב מאוד נוקשה לדעתי. לכן אני ממליץ לרכוש מזרן קומפי קוש מויסקו שמשפר משמעותית את הנוחות. לכל טיולון אמליץ לרכוש ריפודית או מזרן כדי לשמור על בד העגלה אבל לפג במיוחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות או בוסטר לילדה בת 3שי אופיר18/02/2020
שלום אשמח להמלצתך
איזה כיסא בטיחות או בוסטר ממומלץ
מה הכי טוב מבחינה בטיחותית?
תודה רבה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2020שלום שי,
לגיל 3 הייתי ממליץ על בוסטר עם רצועות כאשר המומלצים לדעתי הם גרקו נאוטילוס או צ'יקו מייפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה עגלה לילד ראשוןנעמה18/02/2020
שלום, לקראת לידה ראשונה אנחנו מתלבטים בין עגלה של mams and paps flip xt3 לבין עגלה של nuna triv .
העגלה של נונה עולה 1300 שקלים יותר מהמאמס.
האם כדאי ושווה להשקיע בעגלה של נונה שהיא מעט יותר קלה וקומפקטית מהמאמס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2020שלום נעמה,
זה בעיקר שיקול שלכם מכיוון שלדעתי הנונה לא נותנת ערך מוסף מעבר למשקל. אפשר לבדוק גם את בייבי בוס טייגר ששוקלת כמו הנונה ועולה כמו הארמדילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)