מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסטה- אשמח לקבל תשובה מדיאטניתמממ14/01/2012
שלום רב!
יש צורות של פסטה שהן חלולות כמו צורת ביסלי המסולסלת (בעצם רוב הצורות חלולות) האם כששמים את זה בכוס מפלסטיק כמובן זה שווה בכמות לאורז שהוא לא חלול או שאפשר לשים קצת יותר כי זה לא נחשב בדיוק לכוס אלא פחות ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטה- אשמח לקבל תשובה מדיאטנית - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי14/01/2012אף פעם לא חשבתי על זה ואת באמת צודקת. הגיוני שמנה של פסטה חלולה תופסת יותר מקום מאותה המנה של אורז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לסובלת מתת פעילותשל בלוטת התרגיגי14/01/2012
מזה כארבע שנים אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס אשמח לקבל תוכנית לדיאטה אני צריכה להוריד כ-15 קג כדי לחזור למשקלי הקודם ,אני רוצה לציין שכל ניסיונותי עלו בתוהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לסובלת מתת פעילותשל בלוטת התר - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי14/01/2012גיגי שלום,
אם עברת הרבה נסיונות לא מוצלחים, ממליץ לבצע אבחון מטבולי ועל פי זה אפשר יהיה לבנות את התוכנית להרזיה בצורה יותר תפורה אליך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרלוזמירי14/01/2012
שלום,
אני משתמשת בסוכרלוז כבר שנים רבות ונחשפתי אליו ע"י דיאטנית שהמליצה לי עליו וציינה בשעתו שהוא מופק מסוכר ולכן הוא נחשב טבעי. בעקבות זאת המלצתי על השימוש בו לבני משפחה ולמכרים רבים. אני מבינה שכל הממתיקים המכילים סוכרלוז משתייכים לאותה קבוצה (סוכרלייט, סוכרה-דיאט, סוכרלוז ועוד אחרים שקיימים בשוק). לצערי נחשפתי לאחרונה למידע אודות "המצאת" הסוכרלוז ועל כך שהוא מכיל כלור. האם יש מקום לדאגה ? האם מומלץ להפסיק לצרוך אותו ? איזה ממתיק מומלץ לצרוך, הן לצורך ירידה במשקל והן לחולי סכרת ? אשמח להכוונה בעניין זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרלוז - תגובה
אהרון רזון14/01/2012סוכרלוז מורכב משתי מולקולות של סוכר (גלוקוז ופרוקטוז), אשר הוסיפו להן מולקולה של כלור. כלומר, זהו סוכר שעובר הכלרה. תהליך ההכלרה מבוצע באמצעות שימוש בכ-12 חומרים שונים המכילים כלור, המוּכרים כחומרים רעילים.
הסוכרלוז הומצא במקרה בשנת 1975, כאשר הכוונה היתה לפתח קוטל חרקים, אך גילו שהמוצר הסופי מתוק פי כמה מאות מהסוכר. על אף שהשימוש בכמות קטנה
מאושר על ידי FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני) , ישנם דיווחים של תופעות לוואי אפילו בצריכה מזערית. אם מתרחש לפחות אחד מהתסמינים הבאים, מומלץ להפסיק לגמרי את צריכתו:
גירוד ופריחה בעור; קוצר נשימה; כאבי ראש; אף סתום; עיניים אדומות ומגרדות; בחילה, הקאות או שלשול; כאבים בחזה ודופק חזק; כאבי מפרקים; חרדה, פאניקה, נדודי שינה, סחרחורות ודיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה להורדת 1-2 קילוגרם.*_*13/01/2012
שלום , אני בת 13 וחצי .
גובהי 1.61 ומשקלי 50 , ה-BMI שלי מצויין , אך עדיין איני מרוצה .
אני רוצה להוריד1-2 קילוגרם . חיפשתי דיאטות באינטרנט , והיו כל מני דיאטות מוזרות . אז חברה שלי ששקלה לא מעט והצליחה להוריד הרבה , כתבה לי את הדיאטה שלה .
היא אומרת שכל החוכמה בדיאטה זה לאכול מסודר . כאילו - בוקר , צהריים , ערב . בלי שום דבר באמצע . ואם רוצים עוגייה או משהו מתוק , לוקחים תמר , ואם העוגייה ממש מפתה אז לוקחים אחת ולא יותר ( פעם ביום , כמובן רק אם ממש רוצים ).
אני עושה את הדיאטה הזו , בתוספת ספורט , אני שוחה שלוש פעמים בשבוע , ועושה הליכות ומתאמנת במתקני כושר .
אני מקפידה על הסדר , וכשבא לי לנשנש , אני לוקחת מלפפון ירוק . אני לא שותה שתייה מתוקה ולא נוגעת בחטיפים .
האם אני עושה נכון ? והאם בסופו של הכל אראה תוצאות ?
אשמח לתשובה ..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה להורדת 1-2 קילוגרם. - תגובה
אהרון רזון14/01/2012מה שאת עושה, זה נוכון ובריא, אם כי, בהתחשב בשלב ההתפתחות שלך אינני משוכנע שאת צריכה לרזות. קילו אחד לא צריך להיות בעיה, ובטח שתראי תוצאות בהקדם, בייחוד אם תתמידי בפעילות הגופנית. שחיה זה ספורט נהדר וגם הליכה נמרצת עם קטעי ריצה עוזרת הרבה להרזיה בריאה ובעיקר למניעת השמנה בעתיד, אם זה יהיה חלק קבוע מסדר היום שלך.
בניגוד למה שהחברה שלך ממליצה, מותר ואף רצוי לאכול בין הארוחות, למשל פרי או יוגורט עם ירק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיגון-הקטנת נזקיםגיא13/01/2012
אני אישית לא מטגן-אבל אחותי מתעקשת להמשיך לטגן למרות הסברי.אז שאלתי היא איזה סוג שמן גורם לפחות נזקים במקרה זה:קנולה או זית או אחר,האם עדיף דווקא מזוכך לטיגון או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון14/01/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בישול_בריאות_מתכוני_בריאות' id=link]בישול בריאות, מתכוני בריאות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויותדפנה13/01/2012
תמיד כשאומרים כוס פסטה/אורז/ כל סוג אוכל אחר... לאיזו כוס מתכוונים? ספל? כוס קטנה? כוס של כמה מ"ל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 200 מ"ל
אהרון רזון15/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי רזין לא גורמים לשובע!!!!סיוון13/01/2012
שלום אני בחורה בריאה בת 19 עם משקל עודף של כ5 קילו אני נורא אוהבת לאכול פניתי לרופא משפחה והוא המליץ ונתן מרשם לכדורי רזין
אני נוטלת בבוקר כבר שבוע ולא מרגישה בהבדלל .........................
אני עדין רעבהה ברמות מטורפות בלי קשר לכלום
הגיוני ?<<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא טועה ומטעה
אהרון רזון14/01/2012אין כדור כזה או אחר שמהווה פתרון לבעית ההשמנה, אלא, לפחות לטווח ארוך, רק מחמיר אותה. בלי להכנס לפרוט, ישנם לא מעט תכשירי הרזיה שמעבר לחוסר היעילות בהרזיה גם גורמים נזק בריאותי. נא לעיין במאמרים המופיעים ב"שאלות נפוצות".
לא צריך להיות כל קושי להוריד עודף (אמיתי) של 5 ק"ג על ידי דיאטה מתונה ומאוזנת בלווי פעילות גופנית סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני13/01/2012
רציתי לדעת, למה דיאטה בגיל ההתבגרות אינה טובה ? האם זה קשור לההתפתחות המהירה בגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אהרון רזון15/01/2012דיאטת הרזיה (אם עודף המשקל איננו מדומה), טובה בכל גיל כולל גיל ההתבגרות בתנאי שהיא מתונה, מאוזנת, מגוונת ומספקת לגוף כל מה שהוא צריך לתפקודו התקין.
בכלל, ובגיל ההתבגרות בפרט, כאשר תהליכי התפתחות הגוף, כולל שינוים במערכת ההורמונלית, בעיצומם, הרזיה מהירה מדי ו\או תזונה לקויה עלולות לגרום נזק בריאותי והתפתחותי, לעתים בלתי הפיך. תופעה שכיחה אצל מתבגרות ונשים צעירות היא הפסקת המחזור החודשי ופגיעה אפשרית בפוריות העתידית, במקרה של הרזיה שאינה מחויבת המציאות או שהושגה בדרך לא מושכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת סידן וויטמין Dרינה ינקילביץ13/01/2012
שלום ותודה עבור התשובה המהירה, לא קבלתי תשובה לשאלה שלי מה כמות הסידן הרצויה ליום והאם אפשר לקחת את ויטימין D ביחד עם סידן בערב על קיבה ריקה עם פרי או רצוי לקחת בנפרד עם אוכל המכיל שומן לצורך ספיגה טובה יותר. קבלתי את ההסתיגות לגבי צריכת ויטמין D אבל קראתי מספר מאמרים המציינים שבגיל מבוגר ספיגת הויטמין מהשמש לא מתבצעת (אני בת 67) וחשיבות הויטמין לספיגת הסידן היא הכרחית. אז מה נכון? מה לעשות? תודה רינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הריון ודיאטהנעטלי12/01/2012
שלום רב
אני בת 25 ואני 8 שבועות בהריון.
לפני ההריון שקלתי 50 קילו ומאוד אהבתי איך שאני ניראת איך שגיליתי שאני בהריון הפסקתי לעשן סיגריות ולשתות קפה כמו שהרופא אמר אני לא יודעת אם חש קשר אבל מאז אני אוכלת פשוט המון. אני עליתי 10 קילו בזמן ממש קצר אני ממש לא דומה למה שהייתי קודם ואני מפחדת שזה יחמיר. אני ממש בדיכאון.
טנח שוהה בחול אנא המלחצן לי מה אפשר לעשות סוג דיאטה או כל דבר סוג ספור שלא יזיק להריון. כי אני ממש בדכאון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ודיאטה - תגובה
אהרון רזון14/01/2012הריון אינו הזמן הכי מתאים להתחלת דיאטת הרזיה, אבל גם לא צריך לאכול "עבור שניים".
הפסקת העישון המבורכת (עישון מזיק יותר מעודף שומן) אחראית רק במידה חלקית להגברת התאבון, אבל תוך זמן לא ארוך, השפעתה תעלם. נסי לבלום את התאבון המוגזם על ידי אכילה (מתונה) כל 3 שעות, כאשר כל ארוחה תכלול פחמימות וחלבון.. הפחמימות צריכות להיות מלאות, אבל במידה. לחם מלא, פסטה מלאה, אורז מלא
וכו".המנעי ממאכלים מעובדים ומתועשים, או שמנים. כמו כן, אין לשתות אלא מים,
והרבה. מתוקים וחטיפים מחוץ לתחום! ריבוי ירקות מכל סוג מומלץ ביותר. לא לשכוח פעילות גופנית יומית אחרי התייעצות עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט תזונתירעות12/01/2012
היי,
שמי רעות גובה 1.55 גיל : 19 משקל : 65 , עשיתי לי תפריט ואשמח לחוות דעת עליו:
בבוקר: פרוסה עם פסטרמה
צהריים : אורז עם עדשים/שעועית ירוקה/מרק ירקות
ערב :סלט ירקות קצוץ דק
האם זה בסדר ?
תודה ושבת שלום
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט תזונתי - תגובה
אהרון רזון14/01/2012בבוקר: פרוסה עם פסטרמה
****פסטרמה לא מומלצת בדיאטה ובכלל. במקומה, פרוסת לחם מלא עם גבינה עד 5%
ומגוון ירקות.
****ביניים: פרי
צהריים : אורז עם עדשים/שעועית ירוקה/מרק ירקות
*****אורז מלא, מרק ירקות טבעי, גם דג טרי\בשר רזה
****ביניים: יוגורט טבעי עם חתיכות פרי טרי
ערב :סלט ירקות קצוץ דק
******גם ביצה + פרוסת לחם מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפרת ד"ר נסטור או אהרון עזרה דחופהרינת11/01/2012
שלום אהרון, ירדתי במשקל בתוך שנה משו כמו 60 קילו לבד ובלי ספורט, אני בת 24 גובה 1.58 כיום שוקלת 54 אני מגיל 14 בדיאטות וכל הזמן עולה ויורדת במשקל ירידה דרסטית ועלייה מהירה של משו כמו אחרי שנה וחצי שירדתי את כל הכמות הפעם זו הפעם הרביעית, הדיאטה נעשתה בהתחלה באופן סביר עם אוכל ובשלב מסוים הפסקתי לאכול לאחר שנה הגעתי למצב של התקפי רעב והחלטתי שאני רוצה עזרה לפני שיהיה מאוחר וכבר חודש שאני הולכת אחת לשבוע לדיאטנית להפרעות אכילה על מנת שלא אשמין את הכל חזרה כבר בשבוע הראשון עם התפריט שנתנה לי העלתי 5 קילו במשקל התחלתי עם 48 והגעתי ל53 התפריט שהיא נתנה לי כלל 6 ארוחות ביום שהם (רוצה להזכיר שלפני התפריט הייתי חיה על ארטיקי קרח משו כמו 10 ליום לא דיאטטיים וכמעט ולא יוצאת בקיבה שבועיים, לאחר התפריט שנתנה לי התחלתי לצאת בקיבה רק לאחר שבוע של כל כמות האוכל הזאת והייתי שותה כוס שתיה חמה אחת או פעמיים ביום) : ארוחה 1 : 2 פרוסות לחם לבן אחיד + כף גדושה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ירק+כוס חלב וכוס מים ארוחה 2: 2 פרוסות לחם לבן אחיד + כף שטוחה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ירק+פרי וכוס מים ארוחה 3: 6 כפות שטוחות (מבושלות) של קוסקוס/ מקרוני/פסטה/אורז+ 1 שניצל/ 2 שוקי עוף/ 1 חזה עוף/ 2 קציצות בשר/ 2 כדורי פלאפל+ 2 ירקות+כוס מים ארוחה 4: כוס ברנפלקס חד פעמית+ כוס חלב+ כוס מים+פרי ארוחה 5: 2 פרוסות לחם לבן+ ביצה קשה/ טונה קופסה אישית קטנה של 50 ג' סחוטה היטב מהשמן+ כף שטוחה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ 2 ירקות+ כוס מים ארוחה 6: כוס ברנפלקס חד פעמי + יוגורט 3%+ כוס מים בשבוע עם התפריט הנ"ל העלתי 5 קילו הייתי בלחץ היסטרי והיא הסבירה לי שזה נוזלים ושריר וגם זה שלא יצאתי בקיבה העלה אותי בכזאת כמות. לאחר שבועיים של הקפדה בתפריט הנ"ל נשארתי על אותו משקל והדיאטנית החליטה להוסיף לי עוד 2 פרוסות לחם לבן אחיד+ כף גדושה של שוקולד/ ריבה/ דבש ולכל הארוחות שיש כף שטוחה של קוטג/גבינה/חומוס/טחינה הוסיפה לכף גדושה לאחר העלאת כמות האוכל בתפריט ירדתי חצי קילו בשבוע היא רצתה להוסיף לי עוד לכמות ואמרתי לה שתתן לי עוד שבוע להיות בטוחה ואז להוסיף ואתמול שהייתי אצלה העלתי במשקל קילו ו300 גר' היא אומרת שאני חייבת לעלות במשקל על מנת שאני יוכל לשמור עליו לכל החיים למרות שהbmi שלי תקין בגלל הכמות הגדולה של ההורדה במשקל ואי קבלת המחזור כבר 4 חודשים היא אומרת שאני צריכה את זה שהגעתי אליה היא אמרה לקבוע משקל יעד והגענו ביחד ל60 קילו למרות שהמשקל הזה מלחיץ אותי בטירוף ואני עדיין לא מבינה איך עם אותו תפריט ירדתי חצי קילו ואחרי שבוע עליתי קילו ו300 גר' זה הגיוני מה עובר על הגוף שלי והאם זה ימשך ככה שפתאום ארד ואז העלה עם אותו תפריט למרות התוספת אך עם התוספת ירדתי ופתאום עליתי אני בחרדה גדולה מאוד אתה יכול לעזור לי? אני בחרדה ומתוסכלת כי אני מרגישה שהשמנתי ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לא פשוט
אהרון רזון14/01/2012על אף שאינני מסכים במספר הבטים עם הגישה של הדיאטנית שלך, אני לא רוצה להתערב בשיקוליה, לו רק מהסיבה שלהבדיל ממני, היא מכירה אותך ויש להניח שהתחשבה בממצאים של כל הבדיקות הנדרשות, כגון בדיקות דם מקיפות לשלילת חסרים שונים ותאור פרופיל השומנים בדם, תפקוד בלוטת התריס ואיזון הורמונלי כללי, תפקוד המערכת הקרדיווסקולרית, מדידת אחוז השומן וכמובן אבחון הקצב המטבולי.
אני מסתפק רק בהערה\תהיה אחת: איסור גורף של כל פעילות גופנית איננו במקומו, למרות לחץ הדם הלא תקין. תמיד אפשר ורצוי להתאים פעילות גופנית לכל מצב חולי, וזה אמור רק להועיל, כמובן אם נעשה באופו מקצועי ואחראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות דם שלי היו תקינות
רינת14/01/2012למרות חוסר התזונה לגביי כל מה שהוספת בדיקות דם מקיפות לשלילת חסרים שונים (הכל תקין) ותיאור פרופיל השומנים בדם, לגביי תפקוד בלוטת התריס ואיזון הורמונלי כללי, תפקוד המערכת הקרדיווסקולרית, מדידת אחוז השומן וכמובן אבחון הקצב המטבולי.את זה היא לא בדקה? אני אגיד לה על זה השבוע בפגישה איתה אך למה אני מעלה בקצר כזה מטורף במשקל? ומ2 פרוסות לחם וכף שוקולד גדושה שהוסיפה הגיוני שעליתי עוד 1.300 ק"ג זה המון? תעזור לי לגביי הפעילות הגופנית היא אומרת שאסור לי להתאמץ בגלל שהיא רוצה שאשמין כוון שאין לי ווסת כבר 4 חודשים והיא חוששת שאם אני אשקול כל החיים 55 קילו לערך הגוף שלי יבגוד בי בשלב מסוים ואני אקבל התקפי רעב מכיוון שירדתי מ110 ל48 והגוף צריך להיות מאוזן מבחינת משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות דם שלי היו תקינות - תגובה
אהרון רזון14/01/2012הרזיה לא מושכלת של למעלה ממחצית משקל הגוף הפרה את איזון מערכות משק
האנרגיה. כל תוספת מזון חריגה, אפילו מזערית, במקום לשרוף, הוא מאחסן בצורה של שומן. אין לשכוח גם שגוף השוקל 55 ק"ג שורף הרבה פחות ממה ששרף בהיותו 110.
הטעון לגבי הפעילות הגופנית איננו משכנע. אני מציע לך לבקש חוות דעת נוספת (לא דרך אינטרנט) מאיש מקצוע בעל נסיון במקרים דומים לשלך.
זה נשמע לי מוזר שמצד אחד את חרדה מכל תוספת משקל, ומצד שני המטרה של המטפלת היא להשמין אותך גם במחיר תוספות לא בריאות כגון שוקולד והמנעות מוחלטת מפעילות גופנית כלשהי.
נכון שהפסקת הווסת נגרמה על ידי ההרזיה המוגזמת שהפרה את האיזון ההורמונלי, אך תוספת של קילוגרמים אחדים איננה מבטיחה את החזרת המצב לקדמותו. בכל מקרה
מומלץ גם בירור גינקולוגי ואנדוקרינולוגי. רופא המשפחה יידע להפנות אותך לגורם המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
רינת14/01/2012תודה רבה לך על התשובה הכנה שיהיה שבוע מבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרזה או לא מרזהשואלת11/01/2012
היי
רזיתי 12 קילו בדיאטה מאוזנת במשך כחמישה חודשים. על תפריט של כ1000-1200 קלוריות (להוציא חריגות נקודתיות)
ספורט - פעמיים - שלוש בשבוע הליכה של חצי שעה (כן לא הרבה אבל אני עובדת על הגדלת הפעילות)..
אני צריכה לרדת עוד 10 קילו בשביל להגיע לגבול העליון בתחום המשקל שמתאים לגובה שלי.
הצרה היא שלפני חודש הגעתי למשקל עגול ויפה והחלטתי שבמשך שבועיים אני אוכלת על מנת לשמור על ההישג ולא על מנת לרדת. רציתי לתת לגוף מנוחה מהדיאטה כי קראתי שהגוף עלול להיכנס לסטרס מחוסר קלורי לאורך זמן. אז הוספתי כ-200-300 קלוריות לתפריט היומי שרובן הושתתו על פירות או ירקות או העלאת אחוזי השומן ממש במעט במזון (למשל גבינות 5% במקום חצי אחוז או פיצה משולש פעם ב.. כשקודם אכלתי רק גבינות חצי אחוז וקצת יותר פחמימות, בקיצור קצת יותר מכל דבר אבל לא יותר מ-1500 קלוריות ליום).
אז לשמחתי בהתחלה הגוף הגיב טוב, לא עליתי בגלל זה אבל גם לא ירדתי. ומאז עבר חודש - ומדובר בשינוי קטן באמת בתפריט ואני לא יורדת.
מה אני אמורה לעשות? להוריד מהכל שוב? אני חייבת לציין שזה לא נראה לי בריא לחיות על גבינות חצי אחוז לאורך זמן (בגלל ספיגת ויטמינים וסידן רק בסביבה שומנית).
אשמח להכוונה לחשוב מה כדאי להוריד ואיך עלמנת להמשיך לרדת.
ושאלה נוספת, רואים שרזיתי וההיקפים הצטמצמו אבל לא מאוד.. ירדתי סך הכל במידה..... האם זה בגלל חוסר בספורט או שאולי הגוף פירק שרירים ולא שומן?!
תודה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחית להוסיף
שואלת11/01/2012ששבועיים אחרי שהעליתי אתה תפריט ל1500 קלוריות עלמנת לשמר את המשקל חזרתי והורדתי אותו ל1200 קלוריות ומזה שבועיים שאני בקושייורדת (אולי חצי קילו וגם זה מתנדנד).
ולכן השאלה - חזרתילתפריט הקודם המרזה ואיןירידה, למרות שישלי עוד דרךלעבור.
מה עושים? והאםייתכן שכלמה שירדתי עד עכשיו היה פירוק שריריםונוזלים ואל שומן (עשיתי דיאטה מאוזנת אבל בכל זאת כמה חודשים של קיצות קלורי יכולים לפגוע בגוף בלי כוונה לא?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרזה או לא מרזה - תגובה
אהרון רזון14/01/2012על אף שאינני יודע את הנתונים שלך, אפשר להעריך שקצב ההרזיה שלך בשלב הראשון היה ראוי. אכן לא הכול היתה הורדת שומן, אך בכל הרזיה מאבדים גם שריר במידה זו או אחרת, בעיקר אם לא מבצאים פעילות בונה שריר.
בשלב הנוכחי אני מציע לך להגביר את הפעילות הגופנית עד כמה שאת יכולה להרשות לעצמך, רצוי לפחות שעה ביום אירובי ועוד 2-3 פעמים בשבוע אנאירובי. במגביל יש לגוון את התפריט, למשל, להוסיף דג טרי איכותי 3 פעמים בשבוע. השתדלי לאכול כל 3 שעות ארוחות מאוזנות קטנות, והמנעי מהריגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב תמידיאמה10/01/2012
שלום,
אני בת 24 גובה 1.67 משקל כרגע 72
אני אוכלת מאכלים בריאים בלבד, התפריט מורכב מירקות (לפחות 5-6 ביום), פירות (לפחות 1-2 ביום), בולגרית 5%, אבוקדו/ביצה, טונה/כבד/חזה עוף, בבוקר שיבולת שועל או יוגורט טבעי עם שני פירות, חלב 1% לפעמים 15 גרם אגוזים שונים.
הבעיה שלי היא שגם אחרי שאכלתי סלט ענק (בתוספת גבינה, מנה בשרית וכדומה) אני עדיין מאוד רעבה ואז אני אוכלת למשל שני פירות ועדיין מרגישה תחושת רעב, למרות שמרגישה "מפוצצת" וכבדה. לתחושת הרעב (כביכול) מתלווה מין תחושת שריפה בקיבה.
יכול ליהיות שיש לי אולקוס?
או שזה משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב תמידי - תגובה
אפרת סויסה הרוש11/01/2012היייי ריקי
את תחושת השריפה בקיבה את צריכה לבדוק רפואית.
יתכן שאת אוכל יותר מידי סוכר בתפריט (כולל פירות) ולכן את מרגישה רעב.
אני מציעה לך לפנות לדיאטנית שתארגן לך את התפריט עם ארוחות יותר קטנות לאורך כל היום .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מפחד עלייה במשקלרינת10/01/2012
שלום אהרון, ירדתי במשקל בתוך שנה משו כמו 60 קילו לבד ובלי ספורט, אני בת 24 גובה 1.58 כיום שוקלת 54 אני מגיל 14 בדיאטות וכל הזמן עולה ויורדת במשקל ירידה דרסטית ועלייה מהירה של משו כמו אחרי שנה וחצי שירדתי את כל הכמות הפעם זו הפעם הרביעית, הדיאטה נעשתה בהתחלה באופן סביר עם אוכל ובשלב מסוים הפסקתי לאכול לאחר שנה הגעתי למצב של התקפי רעב והחלטתי שאני רוצה עזרה לפני שיהיה מאוחר וכבר חודש שאני הולכת אחת לשבוע לדיאטנית להפרעות אכילה על מנת שלא אשמין את הכל חזרה כבר בשבוע הראשון עם התפריט שנתנה לי העלתי 5 קילו במשקל התחלתי עם 48 והגעתי ל53 התפריט שהיא נתנה לי כלל 6 ארוחות ביום שהם (רוצה להזכיר שלפני התפריט הייתי חיה על ארטיקי קרח משו כמו 10 ליום לא דיאטטיים וכמעט ולא יוצאת בקיבה שבועיים, לאחר התפריט שנתנה לי התחלתי לצאת בקיבה רק לאחר שבוע של כל כמות האוכל הזאת והייתי שותה כוס שתיה חמה אחת או פעמיים ביום) : ארוחה 1 : 2 פרוסות לחם לבן אחיד + כף גדושה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ירק+כוס חלב וכוס מים ארוחה 2: 2 פרוסות לחם לבן אחיד + כף שטוחה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ירק+פרי וכוס מים ארוחה 3: 6 כפות שטוחות (מבושלות) של קוסקוס/ מקרוני/פסטה/אורז+ 1 שניצל/ 2 שוקי עוף/ 1 חזה עוף/ 2 קציצות בשר/ 2 כדורי פלאפל+ 2 ירקות+כוס מים ארוחה 4: כוס ברנפלקס חד פעמית+ כוס חלב+ כוס מים+פרי ארוחה 5: 2 פרוסות לחם לבן+ ביצה קשה/ טונה קופסה אישית קטנה של 50 ג' סחוטה היטב מהשמן+ כף שטוחה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ 2 ירקות+ כוס מים ארוחה 6: כוס ברנפלקס חד פעמי + יוגורט 3%+ כוס מים בשבוע עם התפריט הנ"ל העלתי 5 קילו הייתי בלחץ היסטרי והיא הסבירה לי שזה נוזלים ושריר וגם זה שלא יצאתי בקיבה העלה אותי בכזאת כמות. לאחר שבועיים של הקפדה בתפריט הנ"ל נשארתי על אותו משקל והדיאטנית החליטה להוסיף לי עוד 2 פרוסות לחם לבן אחיד+ כף גדושה של שוקולד/ ריבה/ דבש ולכל הארוחות שיש כף שטוחה של קוטג/גבינה/חומוס/טחינה הוסיפה לכף גדושה לאחר העלאת כמות האוכל בתפריט ירדתי חצי קילו בשבוע היא רצתה להוסיף לי עוד לכמות ואמרתי לה שתתן לי עוד שבוע להיות בטוחה ואז להוסיף ואתמול שהייתי אצלה העלתי במשקל קילו ו300 גר' היא אומרת שאני חייבת לעלות במשקל על מנת שאני יוכל לשמור עליו לכל החיים למרות שהbmi שלי תקין בגלל הכמות הגדולה של ההורדה במשקל ואי קבלת המחזור כבר 4 חודשים היא אומרת שאני צריכה את זה שהגעתי אליה היא אמרה לקבוע משקל יעד והגענו ביחד ל60 קילו למרות שהמשקל הזה מלחיץ אותי בטירוף ואני עדיין לא מבינה איך עם אותו תפריט ירדתי חצי קילו ואחרי שבוע עליתי קילו ו300 גר' זה הגיוני מה עובר על הגוף שלי והאם זה ימשך ככה שפתאום ארד ואז העלה עם אותו תפריט למרות התוספת אך עם התוספת ירדתי ופתאום עליתי אני בחרדה גדולה מאוד אתה יכול לעזור לי? אני בחרדה ומתוסכלת כי אני מרגישה שהשמנתי ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רינת10/01/2012למרות העליה במשקל הלחץ דם לא עולה הוא עומד על 85/55 דופק 45 וכן הדיאטנית אסרה עליה לעשות כל התאמצות כולל פעילות ספורטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתובת
רינת10/01/2012בנוסף אשמח כמה קלוריות אני צורכת ביום כולל תוספת התפריט שציינתי קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)