מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעם רע בפהdoritna30/12/2011
שלום,
אחי עובר טיפולים כימותראפיים (סרטן בושט עם גרורה בכבד). כתוצאה מהטיפולים, יש לו מעיין טעם מתכתי בפה והוא הפסיק לחוש בטעמים השונים. מכיוון שהוא משתתף בניסוי תרופתי, אסור לו להשתמש בהצעות שניתנו לו ע"י נטורופתית. אחי יורד במשקל כי נגעל מהאוכל. כיצד אפשר לעזור לו?
בפורום אונקולוגיה נאמר לי כי אולי בפורום זה אקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם רע בפה - תגובה
אהרון רזון31/12/2011זאת אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של טיפולים כימותרפיים וזה בגלל פגיעה במערכת העיכול. ישנם פתרונות זמניים בלבד כגון מי פה, לעיסת פטרוזיליה, לעיסת מסטיק (ללא סוכר), תבלינים מסויימים. למרבית הצער ההשפעה היא לחצי שעה לכל היותר.
עם סיום הטיפול עניין הטעם יסתדר.
החלמה מהירה לאחיך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה פתאומית מרזון קיצונידנית29/12/2011
שלום רב
אני בת 27
כל חיי הייתי רזה בצורה מאוד קיצונית כולם חשבו שאני אנורקסית אבל לא הייתי בחיים עם בעיות אכילה, דווקא הייתי אוכלת טוב ויפה.
עד גיל 25 שקלתי 41 קילו על מטר שישים, כיום פתאום בבת אחת הגעתי למשקל 50 קילו!!!
בשבילי זה המון, אני יודעת שזה על גדר הנורמה, ושהמשקל הקודם היה לא הגיוני, אין לי בעיה עם 50 קילו אבל נראה לי מוזר שבכמה חודשים עליתי 9 קילו!!
אני דווקא אוהבת ללכת ברגל הולכת הרבה, לא אוכלת שטויות, אני מפחדת שמהלחץ אני יפחד להשמין ואפסיק לאכול .
ממה זה יכול לקרות?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה פתאומית מרזון קיצוני - תגובה
אהרון רזון29/12/2011הגוף שלך ידע לתקן את עצמו על ידי איזון הורמונלי (בהנחה שלא חל שינוי בתזונה ופעילות גופנית), ועכשיו את בטווח משקל תקין, קרוב לגבול התחתון.
המשיכי לאכול בריא, ובעיקר שימי לב למתוקים ומאפים. שתי רק מים או סודה.
גם אם תוסיפי 2-3 ק"ג זה לא סוף העולם, ואולי זה רצוי. אם גם את זה את לא רוצה, הרחיבי והעצימי את הפעילות הגופנית (הוסיפי קטעי ריצה) , אבל הזהרי מדיאטה דלה מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב..אשמח לתשובה.לירון29/12/2011
אני בת 18 וחצי שוקלת 60 והגובה שלי הוא 1.64 רציתי לדעת אם המשקל תקין לגילי?
ועוד משהו אני לאחרונה מרגישה שאני אוכלת המון, עם זה בבוקר ובלילה,
המון ממתקים ודברים מתוקים.
אני לא רוצה לעשות דיאטת קאסח ולרדת 5 קילו ולעלות אותם בחזרה,
הרי ככה זה כול דיאטה אני פשוט רוצה לשמור על תזונה נכונה,
אז להיום זה התפריט שלי הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית על התפריט של להיום:
בוקר: סביבות 8:15 משקה בוקר ולחמנייה שחורה
12:10 חטיף אנרגיה
צהריים: 14:30 תפוחי אדמה עם עוף בגריל
ערב : 18:30 אכלתי סלט עם אגבנייה, מלפפון, גמבה, בצל, גבינה בולגרית, חסה, לימון ושמן זית. (צלחת קטנה)
ובטח עוד שעה ישתה תה ירוק עם חטיף אנרגיה, האם זה בסדר?:)
אשמח לתשובה מקצועית תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב..אשמח לתשובה. - תגובה
אהרון רזון29/12/2011משקלך תקין. בכדי לשמור עליו מומלצת פעילות גופנית סדירה בנוסף לתזונה נכונה.
הצעות שיפור לתפריט:
בוקר: גם פילפל אדום. המשקה ללא סוכר. הלחמניה מקמח מלא.
ביניים :פרי\יוגורט טבעי במקום חטיף אנרגיה
צהריים: סלט מגוון כמנה ראשונה. רק תפו"א אחד מבושל או אפוי. העוף ללא עור ושומן.
ביניים: פרי\יוגורט טבעי.
ערב: אפשר להוסיף גם ביצה קשה בתוך הסלט.
לילה: פרוסת לחם מלא מרוחה באבוקדו במקום חטיף אנרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילה29/12/2011
למה רצוי לא לשבת אחרי פעילות גופנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון29/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כושר_גופני' id=link]כושר גופני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת חלבוניםלירון28/12/2011
מה מומלץ לאכול בדיאטת חלבונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת חלבונים - תגובה
אהרון רזון28/12/2011זאת דיאטה בעייתית שעלולה לגרום נזק בריאותי, בין היתר, פגיעה בכליות, עיפות כרונית, עצירות, ריח רע מן הפה, בחילה ועוד. הירידה מהירה יחסית, כאשר רוב האיבוד הוא של נוזלים ושריר, אבל כמוהה גם ההשמנה עם סיום הדיאטה שחייבת להיות לזמן מוגבל.
כעיקרון אוכלים בשר בקר\עוף, דג, ביצים, גבינות קשות ומעט ירקות ירוקים (חסה, מלפפון, גבעולי סלרי). אפשר אשכולית כל בוקר בלי משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת חלבונים - תגובה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי28/12/2011צריך להגדיר מה הכוונה לדיאטת חלבונים. אם מדובר בדיאטה ללא פחמימות בכלל, אז מדובר בדיאטה מסוכנת כפי שאהרון כתב לך. אם מדובר בדיאטה דלת פחמימות, אבל עדיין עם רמה מקובלת של פחמימות (כ-40% פחמימות) מחקרים הראו שניתן לעשות דיאטה כזאת לזמן של עד שנתיים. במקרה כזה רצוי שתיגש לדיאטן קליני שירכיב לך דיאטה על פי האחוזי מרכיבי תזונה הנכונים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה - למה רק עד שנתיים?
שני29/12/2011הרי התזונה צריכה להיות אורח חיים
ו 40% פחמימות זה מה שצריך להיות כל הזמן לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לירון29/12/2011אני שוקלת 56 וגובהי 165 ס"מ.
אני בכלל זקוקה לדיאטה?
החלטתי על דיאטה כי אני מרגישה שעליתי קצת לאחרונה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי30/12/2011על פי הנתונים שלך, את לא זקוקה לדיאטה. אם עלית 2 קג' והם מפריעים לך אין מניעה להוריד אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה - למה רק עד שנתיים? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי30/12/2011תזונה מאוזנת מורכבת מ-50 עד 55% פחמימות. המחקר המבוקר הארוך ביותר שנעשה על דיאטה דלת פחמימות היה באורך שנתיים. לכן זה מה שידוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתן- כמה לצרוך בדיאטהשפרה28/12/2011
שלום רב,
אני בת 36 שוקלת 62, 1.58, אוכלת מידי בוקר כף זרעי פשתן ביוגורט.
האם זה מומלץ בזמן דיאטה?
וכמה מהכמות הקיימת בכף היא חלק מצריכת השומנים ליום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן- כמה לצרוך בדיאטה - תגובה
אפרת סויסה הרוש28/12/2011זה בסדר גמור .
כף זרעי פישתן שוות ערך למנת שומן כלומר כ-קלוריות.
והיא כן נחשבת לחלק ממנות השומן שאת צריכה לצרוך ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה...אני27/12/2011
היי. כתבתי פה כבר פעם, אני בת 15 ושוקלת כרגע 61 לגובה 1.62 , אני אוכלת דיי בריא אבל נשברת לפעמים וזה מה שמפריע לי לרדת. אני צורכת (אם אני שומרת כמו שצריך ) ביום בסביבות ה1000 קלוריות פחות או יותר,אוכלת הרבה ירקות ונמנעת ממשקאות מתוקים וממאכלים מתוקים. אבל משהו מפריע לי להמשיך ולהתמיד..אני לא יודעת במדויק את מספר הקלוריות בכל דבר שאני אוכלת,בד"כ אם אני אוכלת משהו ואני לא יודעת כמה קלוריות יש בו אני ממש מרגישה ששברתי את הדיאטה ובגלל זה אני משתדלת לאכול דברים שכתוב עליהם את מספר הקלוריות למשל שניצל תירס לייט, וכבר נמאס לי לאכול אותו דבר.
וכמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום בשביל באמת לרדת? והאם פעם אחת בשבוע במכון כושר (הליכון 45 דקות + מכשירים חצי שעה) מספיקים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה... - תגובה
אפרת סויסה הרוש28/12/2011הייי להלה
את נשמעת לי מאוד מבולבלת וזה טבעי והגיוני .כאשר אנו עושים דיאטה לבד ללא ידע ,ללא תמיכה ,ללא הכוונה מקצועית זה נורא קשה ואף עלול לעשות נזק!
דיאטה נכונה בריאה ומאוזנת שתחזיק מעמד לאורך זמן אינה ספירת קלוריות אלה ללמוד לאכול נכון מאוזן ומגוון .ישנה חשיבות לכמות הפחמימות חלבונים ושומנים בתפריט ולא רק לסך הקלוריות.
אני מציעה לך בחום לקחת יעוץ אצל דיאטנת כדיי לעששות סדר בבאלגן .
אני בטוחה שתרדי יפה במשקל ולא תסבלי כל כך .
לגבי פעילות גופנית תמיד עדיף פעם בשבוע מכלום.אם את יכולה להוסיף יום יומיים נוספים זה מבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שייק חלבוןגילס27/12/2011
אני בן 27 מבנה גופי רזה וצר,שוקל כ 70 קג ל179 סמ. ברצוני לעלות במסת שריר משמעותית אבל לא להיות נפוח בלי צורה פרופורציונאלית, ולהוריד באחוזי שומן על מנת להדגיש את שרירי הבטן. האם מומלץ לצרוך שייק חלבון לעלית במסת שריר? האם צריכה של שייק חלבון מקשה על ירידה באחוזי השומן?
המון תודה על כל תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שייק חלבון - תגובה
אהרון רזון28/12/2011תמיד עדיף לקבל את החלבון מאוכל טבעי המכיל תרכובות חיוניות, מינרלים וויטמינם טבעיים.
תוסף תזונה חלבוני אינו מבטיח השפעה חיובית על השרירים, ובעודף אף גורם נזק בריאותי. נשאיר את שייק החלבון ותכשירים אחרים לבודי בילדרס מקצוענים שמוכנים לשלם כל מחיר (לא רק בכסף) עבור "תהילה".
בלי להפחית בחשיבות התזונה, הגורם הדומיננטי בפיתוח וחיזוק שרירים הוא מינון נכון ואיכות האימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתן - שמן פשתןרינה ינקילביץ27/12/2011
שלום, אני מבינה את החשיבות והתועלת של פשתן אבל אני לא יודעת מה הן הכמויות הנכונות לאכילה ביום מבלי להשמין. כמה שמן פשתן יש לצרוך ביום? כמה זרעי פישתן יש להוסיף ולכמה מים? וכמה זמן יש להשרות אותם במים בכדי לשתות ולהפיק את המירב מבלי להשמין? האם נכון לצרוך גם שמן וגם זרעים בכל יום או אחד מהשניים ואם אחד מהשניים מה עדיף? תודה עבור תשובתכם רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן - שמן פשתן - תגובה
אהרון רזון28/12/2011כף גדוש זרעי פשתן = כמעט כף שמן פשתן. עדיפים הזרעים בגלל שהשמן איבד מקצת מהערך התזונתי בתהליך ההפקה, גם אם הופק בכבישה קרה. את זרעי הפשתן צריך להחזיק במקפיא בכלי סגור ולטחון לפני השימוש. זרעים שלמים נעכלים חלקית, אם בכלל, והספיגה איננה יעילה.
אין מינון מומלץ לצריכת פישתן, זה תלוי בהיקף התזונה הכוללת ובחלקם בה של יתר השומנים. באופן כללי, שתי כפות ביום נראה הגיוני.
אני לא בעד השריה במים. עדיף לטחון אותם, כאמור, והספיגה תהיה אופטימלית. אפשר להוסיפם כמעט לכל מאכל, לפי הטעם, אך לא בטמפרטורה גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהמיילי27/12/2011
מצאתי באינטרנט כיצד לאכול נכון (ז"א תזונה נכונה לגיל ההתבגרות)
אני בת 15.5 הגובה שלי הוא 1.50 ואני שוקלת 45 ק"ג.
האם התפריט הזה מתאים לי?
על הבוקר – ארוחת הבוקר, הכי חשוב – לא לשכוח לאכול!!
מים / קפה + ¼ כוס חלב3% / תה צמחים / כוס שוקו (½ חלב ו-½ מים)/ 3כפות קורנפלקס עם ½ כוס חלב / אקטימל. +
בית הספר – הפסקת ביניים
2 פרוסות לחם או לחמנייה מרוחה ב: גבינה 5% / מוןבלאן לייט / חומוס / טחינה + ירקות.
פרי: תפוז / תפוח / 2 קלמנטינות / קיווי / אגס / אפרסק / 2 שזיפים / יוגורט 0% עם פרי
+ שתיה + סוכריות מותר או מסטיק אורביט בשביל הכיף.
אם מסיימים את הלימודים מאוחר: לקחת עוד סנדוויץ' לחם עם ממרח
ארוחת צהריים
מרק צח או מרק ירקות
ירקות חיים או מבושלים ללא שמן
בחרו פריט אחד מן רשימת החלבונים הבאה:
¼ עוף ללא עור.
150 גרם הודו / דג.
טבעול / 2 טבעולייט + 6 פרוסות פסטרמה.
5 כפות אורז מבושל (עדיף מלא) / פתיתים / קינואה / מקרוני / פרוסת לחם
אחר הצהריים – שעת הממתק
חטיף בריאות צ'יוי ללא שומן / חטיף אנרג'י / 2 פירות / 4 תמרים / כוס גלידת יוגורט / 2 עוגיות
טוויסט / 2 פתי בר + מנת פרי+שתיה
ערב - ארוחת ערב קלה והגוף מרגיש אחלה!
סלט ירקות / ירקות מאודים / מרק ירקות.
+ מנת פשטידת ירק או ½ קופסת טונה בשמן סחוט או 2 סרדינים.
+ 4 כפות גבינה 5% או ביצה (בכל צורה) או יוגורט + .
+ כפית שמן זית או 8 זיתים או כף טחינה +
2 פרוסות לחם עם ממרח חצילים או גבינה או טונה
שתיה .
# פעם בשבוע מותר משולש פיצה / המבורגר / פרוסת עוגה.
# תמיד שיהיה בתיק: פריכוני אורז מלא / סוכריות מותר / מסטיק אורביט / מקלוני גזר / חטיף אנרג'י / חטיף פינוקי בריאות.
שתיה המומלצת: לפחות 9 כוסות מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
אפרת סויסה הרוש28/12/2011היי מיילי.
אני מציעה לך לא לעשות דיאטה לבד ,במיוחד לא בגיל ההתבגרות שהאיזון ההרמונלי שלך כל כך עדין.
תפני ליעוץ אצל דיאטנית שתבדוק האם את צריכה לרדת במשקל וכמה ,ותכין לך תפריט מתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומן - הטעיה?שני27/12/2011
שלום לכם
לאחרונה התחלתי לרשום את כל אחוזי השומן והפחמימות שאני צורכת (פחמימות גם מתוך מוצרי החלב).
ברצוני לשאול לגבי כתבה שקראתי שאחוזי שומן הרשומים על המוצר הם אינם נכונים אלא גבוהים יותר מכיון שמחשבים את השומן מסך הקלוריות. זה נכון?
כלומר שאני אוכלת 100 גרם גבינה 3% שומן, אני לא אוכלת 3 גרם שומן אלא יותר??
לא ברור לי הסיפור אשמח להסבר תודה מראש( כי עכשיו זה ממש מסובך)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי שומן - הטעיה? - תגובה
אהרון רזון27/12/2011אם כתוב 3%, המשמעות היא 3 גר שומן \100 גר גבינה, כלומר אם את אוכלת 100 גר גבינה, את אוכלת 3 גר שומן. לרוב, עם או בלי כוונה, בפועל יש קצת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן
הסבר27/12/2011הכוונה היא שאת אוכלת 3 גרם שומן.
אבל - % הקלוריות משומן הוא הרבה יותר גבוה.
נקח לדוגמה קוטג 3% שומן שמכיל 85 קלוריות ל 100 גרם. מתוך ה 100 גרם יש אמנם רק 3% שומן אך הקלוריות שמגיעות משומן הן 18 קלוריות.
כל גרם שומן הוא 9 קלוריות. משמע שכמות הקלוריות שמקורן משומן הן 18 מתוך 85. באחוזים 21% מסך הקלוריות בקוטג מגיעות משומן
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
הסבר27/12/2011תיקון 27% ולא 18%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן עכשיו הבנתי תודה!!
שני28/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירי26/12/2011
אני אוכלת המון המון ירקות שזה כבר הגיע למצב שאני מפחדת להשמין מזה . האם יש הגבלה לירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא , אין הגבלה של ירקות.
פדרה26/12/2011כמובן הכוונה היא לא לתירס או תפוחי אדמה. אם את אוכלת ירקות של סלט אין בעיה בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בירקות יש קלוריות
אהרון רזון26/12/2011אבל הצפיפות הקלורית נמוכה, כלומר, מעט קלוריות יחסית לנפח\משקל. באופן תאורטי צריך להגביל, בגלל שכל קלוריה, בלי קשר למקור שלה, תורמת לצד החיובי של המאזן האנרגטי. במציאות, אכילה מרובה של ירקות טריים ממלאת את הבטן ובאה במקום מאכלים אחרים עתירי קלוריות, לכן בד"כ האכילה חופשית בתנאי שלא מגזימים בירקות שורש (גזר, סלק, בצל יבש) בהם יש יותר קלוריות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
מירי26/12/2011תוכלו להגיד לי כמה קלוריות יש בגזר בבצל בעגביה ובכרוב אדום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
אהרון רזון27/12/2011גזר 35-41
עגבניה 18-22
בצל 34-45
כרוב אדום 26-31* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרדת במשקלאנונימית25/12/2011
יש לי בקשה ואשמח אם תיענו לה בצורה אובייקטיבית...
אני יודעת שאולי אתם לא בדיוק הכתובת הנכונה להמליץ על כדורי שובע,
אבל אשמח אם תמליצו לי על כדורים שיכולים רק לעזור לי להרגיש יותר שבעה ובעצם להקל על כל התהליך של הירידה במשקל..
אני בת 38 ,ילדתי לפני 3 שנים את הילד הרביעי , ומאז לא מצליחה לחזור למשקל שלפני הלידה..
אני בחורה ספורטאית,כל יום מתעמלת בהליכה +ריצה,שומרת על תזונה מאוזנת וממש נגד נגד דיאטות כסאח למיניהן...
אני מנסה לעשות משהו שונה ובעצם להוריד את כמות הקלוריות ביום ולכן כדי לא להרגיש רעבה הייתי שמחה להיעזר בכדורים..
אציין ואומר כי לפני שנתיים בערך ניסיתי למשך שבוע את הרדוקטיל והוא אכן עשה את העבודה...וגרם לתחושת שובע,אך הבעייה הייתה שהוא ניטרל לי את התיאבון לגמרי וזה הפחיד אותי מאוד ומכיוון שאיני אוהבת דיאטות לא מאוזנות,הפסקתי ליטול אותם...
קשה לי לתת אמון באנשים ולכן פונה אליכם כרופאים ומקווה לשמוע מכם תשובה עניינית ואמיתית,אפילו אם אתם נגד העניין של להיעזר בכדורים אשמח אם תוכלו להמליץ על משהו טוב ואני אחליט אם מתאים לי ליטול אותם..
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לרדת במשקל - תגובה
אפרת סויסה הרוש25/12/2011לצערי את תרו]פת פלא ואין קיצורי דרך
אני מבינה ללביך ואת הקושי שבדבר ,אבל אתצריכה להבין שתזונה נכונה זה אורח חיים במידה ואת רוצה לשמור על כך ולא להיות כל חייך בפינגפונג של עלייה וירידה בלתי פוסקת.
חשוב שתשני את התפיסה שדיאטה זה לא פרוייקט חד פעמי אלה דרך חיים.
אני ממליצה לך בחום לפנות ליעוץ אצל דיאטנית ולעשות דיאטה מאוזנת ונכונה שתוכלי לחיות איתה בשלום .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנם מזונות משביעים...
הסבר25/12/2011עדיף שתפני למזונות משביעים ולא לכדורים למיניהם
שילוב של פחמימות מורכבות עם חלבון גורם לשובע לאורך זמן
תבדקי אולי התזונה שלך מורכבת בעיקר מפחמימות פשוטות ולכן את רעבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיפה הקרס?פלוני אלמוני25/12/2011
שלום רב,
אני בן 26.
אני אוכל דיי מעט.
לא מנשנש כמעט בין הארוחות.
מתאמן אימונים אינטנסיביים של ריצה 3-5 פעמים בשבוע.
כל פעם רץ כ7 ק"מ
ולמרות הכל - יש לי קרס קטנטונת ובולטת.
מאיפה זה בא?
לא אוכל הרבה, מתאמן פול..
למה זה קורה ואיך להעיף את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיפה הקרס? - תגובה
אפרת סויסה הרוש25/12/2011בעיקרון אם באמת אתה אוכל בריא ונכון ומתאמן יתכן שזה מבנה הגוף שלך .
גברים במיוחד .
בכל אופן אני מציעה לך לבדוק עם דיאטנית את התפריט היומי ולקחת יעוץ עם מדריך הכושר לגבי האימונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אתה שותה הרבה בירה?
פדרה26/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דיאטה נכונהעדי25/12/2011
הי בת 32אחרי לידה חודש ....
לא מצליחה להוריד את הבטן שנשארה מה לעשות??
מה יכול לעזור ??התחלתי ללכת 3פעמיים בשבוע חצי שעה ...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דיאטה נכונה - תגובה
אפרת סויסה הרוש25/12/2011כמובן שבליכה זה מבורך ומומלץ אבל אם את רוצה לרדת במשקל את חייבת לעשות שינוי תזונתי.
קודם כל תחכי 6 שבועות לאחר הלידה גם מבחינת פעילות וגם מבחינת דיאטה.
מכיוון שאת לאחר לידה ובמיוחד אם את מניקה אני מציעה לך לפנות ליעוץ מסודר אצל דיאטנית ולא לעשות דיאטה על דעת עצמך
בהצלחה ומזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)