מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיית סודהשוש20/12/2011
בוקר טוב
האם נכון הדבר ששתיית סודה לאורך זמן פוגעת בקיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית סודה - תגובה
אהרון רזון21/12/2011לא ידוע לי על זה. לפני שעברתי למים מינרליים מוגזים טבעיים, גם אני שתיתי בעיקר סודה ולא קרה כלום לקיבתי. עם זאת, כפי שציינתי בהודעה הקודמת, מומלץ לעבור למים מינרליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית סודהשוש20/12/2011
בוקר טוב
אני שותה בעיקר סודה,
האם לאורך זמן זה יכול להזיק לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית סודה - תגובה
אהרון רזון21/12/2011לסודה בבקבוק פלסטי מוסיפים סודה לשתייה, מלח שולחן ומלח לימון שהם כימיקלים.
תכולת הנתרן, יחסית גבוה, כ-28 מ"ג \ 100גר.
יותר בריא וטעים לשתות מים מינרלים מוגזים טבעיים ללא תוספת הכימיקלים הנ"ל. בהם יש הרבה פחות נתרן (5-6 מ"ג) ויותר סידן, והמחיר באותו סדר גודל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית סודה
שוש22/12/2011יש לי סודה סטרים בבית.
אני שותה סודה כי לא אוהבת מים,וזה הפתרון שלי לשתיה
פשוט אמרו שזה לא בריא,כי זה יכול לפגוע בי בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית סודה - תגובה
אהרון רזון22/12/2011סודה סטרים יותר בריא מסודה בבקבוק, אם איכות המים טובה. אני לא יודע על מה מתבסס, אם בכלל, מי שאמר לך על נזק אפשרי בשתיית סודה מרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל.אנונימי19/12/2011
שלום, אני בת 16 וחצי ואני מעוניינת בירידה במשקל. אני לא שמנה כל כך אבל יש לי עודף משקל שברצוני להוריד. הגובה שלי הוא 1.68 והמשקל שלי 74 .
כשהייתי בערך בגיל 15 הצלחתי להוריד בערך מ79 קילו ל72 אבל התווספו לי כמה קילו עם הזמן . החלטתי לעשות דיאטה שוב , והתפריט שלי הוא :
בבוקר אני לא אוכלת אלה רק בבית הספר(ב10) - פרי או שניים (תפוח וכו').
בצהריים כשאני חוזרת אני אוכלת מנת בשר- לרוב בשר לא כל כך שמן כמו חזה עוף ,עוף וכו' + סלט .
במהלך היום אני שותה קפה ותה - אני שותה יחסית הרבה מהם ולכן אני משתדלת להפחית בכמות הסוכר לכ-2 כפיות ביום .(לפעמים אני משתמשת גם בסוכרלייט).
בערב אני אוכלת רק סלט עם גבינה לבנה או קוטג' 5% לא יותר .
כפי שאתם רואים אני לא אוכלת לחם עכשיו למרות שזה היה חלק גדול מהתפריט שלי אבל שמתי לב שלחם גורם לי רק להשמנה ומעט לי את תהליך העיכול . האם זה אפשרי לרדל במשקל בתפריט כזה אפילו ללא כל כך הרבה פעילות גופנית בחורף ? אם כן אז בערך בכמה זמן? תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל. - תגובה
אפרת סויסה הרוש20/12/2011הייי
התפריט שלך נשמע לי עם מעט קלוריות . בדיאטות עם מעט קלוריות אנחנו מפרים את האיזון של חילוף החומרים ולאחר מכן כאשר תרצי להוסיף אוכל תעלי במשקל במהירות ויהייה לך יותר קשה לרדת במשקל לאחר מכן !
אין לך מה לחשוש מלחם כאשר אוכלים ממנו בכמות סבירה הוא אי ו משמין ,הכל עיניין של כמויות.
אני ממליצה לך לאכול סנדביץ בבוקר במקום הפירות
ואת הפירות לאכול כארוחות ביניים ניתן גם לאכול יוגורט כארוחת ביניים .
ובערב כן להוסיף פרוסת לחם אחת לפחות וביצה או טונה למשל .
אבל אם את באמת רוצה לעשות דיאטה בריאה ומאוזנת אני ממליצה לך לקבל יעוץ אצל דיאטנית קלינית בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל. - תגובה
אפרת סויסה הרוש20/12/2011בנוסף את בגיל ההתבגרות ,דיאטות לא מאוזנות עלולות לפגוע באיזון הההורמונלי שלך
שימי לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?קוראל19/12/2011
לפני שנה עשיתי דיאטת כסאח (למשך חודשיים)ולאחר מכן המחזור נעלם..
העליתי את כמות הקלוריות ל1700..
אני בת 16 וחצי שוקלת 56 וגובהי 168 ס"מ.
מדוע המחזור לא מופיע?
אני אוכלת דגנים מלאים,מנסה להרבות בשקדים(בגלל אנמיה),אוכלת בשר ביום שישי בד"כ(גם לפני הדיאטה זה היה כך) וביום ביום שניצלים קפואים שמחממים(גם זה היה לפני הדיאטה),מעדנים,פירות וירקות.
אז מדוע?
והאם 1700-1800 זה מספיק והגיוני לגיל שלי? או שצריך יותר?
מאז ומתמיד אכלתי בריא אבל לפעמים מה שהיה מוביל לעלייה קטנה במשקל שלי היה שאחר הצהריים הייתי מרגישה דחף למתוק, והייתי יכולה לאכול רבע עוגת הבית,12 עוגיות,קערת קורנפלקס,ועוד 2 חטיפים(במבה גדולה/תפוצ'יפס)
זאת אומרת לא הייתי מקשיבה למנגנון הרעב.. את הדיכאון והתסכול הייתי מוציאה על אוכל..
לפני הדיאטה שקלתי 65 (כשהייתי אוכלת יחסית הרבה) לאחר מכן התחלתי קצת לשמור וירדתי ל60 ואז עשיתי את הדיאטה הנוראה וירדתי ל55.5
אשמח לתשובות ! ייעזור מאוד תודה..
**בעבר היו לי תקופות שהייתי מאבדת את המחזור למשך חודשיים (לא ברור לי אם בגלל הכדורים נגד אפילפסיה שאני לוקחת או בגלל הלחץ הנפשי שהיה לי..וכשהלחץ עבר המחזור הפך לסדיר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
אהרון רזון21/12/2011מדוע המחזור לא מופיע?
*****בעקבות הכסאח וההרזיה מעבר למה שמתאים לגוף שלך, הופר האיזון ההורמונלי, דבר שגרם להפסקת המחזור. לתיקון המצב, שיקח עוד זמן, את צריכה תזונה מתאימה לנתונים שלך,בריאה, מאוזנת, ומגוונת. בנוסף לתזונה, מומלצת התיעצות עם גינקולוג.
אני אוכלת דגנים מלאים,מנסה להרבות בשקדים(בגלל אנמיה),אוכלת בשר ביום שישי בד"כ(גם לפני הדיאטה זה היה כך) וביום ביום שניצלים קפואים שמחממים(גם זה היה לפני הדיאטה),מעדנים,פירות וירקות.
****השקדים לא אמורים לפתור את בעית האנמיה, אלא אכילת בשר בקר וכבד. בשר פעם בשבוע לא מספיק. המנעי משניצלים, זה לא אוכל בריא. גם מעדנים את לא צריכה.
והאם 1700-1800 זה מספיק והגיוני לגיל שלי? או שצריך יותר?
*****עזבי ספירת קלוריות. את צריכה לאכול אוכל בריא לשובע (לא יותר מדי) כל 3 שעות ולעשות פעילות גופנית סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון של ביצהרויטל19/12/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם ניתן לאכול כמה חלבונים ( רק חלבונים ללא החלמון)
ביום?
יוצא לי לעיתים לשים בסלט 3-4 חלבונים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון של ביצה - תגובה
אהרון רזון19/12/2011אין שום בעיה, אפילו יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב ומוצריואלעד19/12/2011
לפי מה שהבנתי מאריה אבני שכתב את הספר שוטי החלב-כל מוצר באשר הוא מזיק,העיניין הוא שהתחליף לחלב לפי טענתו הוא סויה,אך חלב סויה הוא מוצר שהוא סופר מהונדס גנטי,אז עם מה נכין דייסה קפה וכו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב ומוצריו - תגובה
אהרון רזון19/12/2011בעולמנו החופשי כל אחד, מקצוען או לא, יכול לכתוב ספר או מאמר בכל נושא.
ידוע לכול שקיימת קבוצה של אנשי רפואה ותזונאיים שמתנגדים נחרצות לחלב ומוצריו תוך טעונים שחלקם מגובים על ידי מחקרים (אובייקטיביים או מפוברקים) וחלקם ממש מגוחכים. אחד מן הטעונים המצחיקים הוא שבטבע החיות הלא צמחוניות אינם צורכות חלב עם תום שלב הינקות (!)... איפה אפשר למצוא חלב ומוצריו זמינים בסביבה הטבעית של חיות הבר !!??. המביאים את הטעון המופרך הזה שוכחים שבכל מקום איפו שמוצר החלב זמין (בסביבות האדם), כל חיה לא צמחונית שמחה לזלול אותו (כלבים, חתולים, קופים, עכברים, חיות בגני החיות אם נותנים להם). זה מוכיח שהחלב מתאים לכל חיה לא צמחונית.
לעומת הקבוצה הזאת, רוב התזונאים המתבססים על מחקרים רציניים שמים דגש על
התרומה החשובה של החלב ומוצריו שחייבים להיות חלק מתזונתנו היומית. הרי החלב הוא המקור המועדף לסידן זמין, וזה בנוסף לערכים תזונתיים חיוניים אחרים. אכן בחלק המוצרים מן הצומח יש כמות סידן אפילו גדולה מזאת שבחלב (ראה שומשום ומוצריו, זרעי פרג, זרעי פשתן, קקאו, עלים בצבע ירוק כהה ועוד). הבעיה היא שצמחים אלה עתירי מעקבי ספיגה (חומצה פיטית, חומצה אוקסלית, חומצה טנית) שפוגעים
באופן משמעותי ביעילות הספיגה של הסידן ומתכות אחרות (ברזל, אבץ וכו").
בפורומים "תזונה טבעית, תזונה נכונה", "נטורופתיה" תמצא משוכנעים (להבדיל ממני שטוען את ההיפך) שאתה לא צריך חלב ויענו לך בשימחה על שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלב ומוצריו חיוניים מאוד לבריאות ת
המחלקה המדעית19/12/2011כל ארגוני הבריאות בעולם ומשרד הבריאות בארץ ממליצים מאוד על צריכת שלושה מוצרי חלב ביום. החלב ומוצריו מספקים חבילה של רכיבים תזונתיים איכותיים כמו: חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, ויטמינים מקבוצת B (כולל פולת, ריבופלאוין וויטמין 12B), ויטמין A וויטמין די. ספיגת הסידן שבמוצרי החלב היא האפקטיבית ביותר ומסייעת בחיזוק העצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשקל משתנה כאשר שומן הופך לשריראיזי19/12/2011
שלום רב,
שמעתי שעם הפעילות הגופנית והתזונה הנכונה השומן הופך לשריר,
אך יחד עם זאת הבנתי ששריר שוקל יותר משומן.
היום אני שוקלת 74 קילו. אם אני צריכה להיות בשקילה בחודש מרץ 66 קילו (ולא משנה לי אם זה שומן או שריר), אז עדיף לי לא להתאמן???
כי לפי מה שהבנתי, אני אתאמן, ובמקום להוריד 8 קילו בחודשיים, כל השומנים יהפכו במשך חודשיים לשריר, ואני אראה במשקל יותר? בבקשה תסבירו לי מה הולך כאן!
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן לא הופך לשריר
אהרון רזון19/12/2011ושריר לא הופך לשומן. אלה שתי רקמות שונות בתחליט. לגבי העליה במשקל אין מה לדאוג. תוספת מסת שריר איננה כל כך דרמטית. אישה בעלת תכונות גנטיות מתאימות
שמתאמנת באופן אינטנסיבי ואפקטיבי אימוני התנגדות, יכולה להעלות לכול היותר
2 ק"ג שריר בשנה הראשונה, ופחות בשנים הבאות.
בטח שעדיף להתאמן, אימונים אירוביים לפחות שעה כל יום והתנגדות 2-3 פעמים בשבוע. זה יתרום משמעותית להרזיה ולבריאות. עם תזונה מתאימה (לא דלה מדי)
אפשר לרזות 8 ק"ג לחודשיים, אם יש עודף של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסק עגבניות מקופסת שימוריםמממ18/12/2011
שלום רב!
רציתי לדעת האם לרסק עגבניות מוכן מקופסה מוסיפים סוכר ?
ראיתי ברכיבים שכתוב שהוא מכיל גם סירופ סוכר
בסימון התזונתי ראיתי שהוא מכיל 82 קלוריות ו16 גרם פחמימות ל100 גרם
האם עדיף להשתמש בעגבניות טריות (למרות שבחורף הן לא טובות) ?
האם יש רסק עגבניות שלא מוספים לו סוכר?
ומה לגבי עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים - גם להן מוסיפים סוכר ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמשח לתשובה מדיאטנית
מממ18/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסק עגבניות מקופסת שימורים - תגובה
ליטל סמואל-לוי18/12/2011הי,ברוב החברות לא מוסיפים סוכר לרסק עגבניות הם פשוט מרכזים אותן. גם עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים זו אופציה טובה אם אין עגבניות טריות טובות או שמחירן מוגזם. הרסק המרוכז מכיל יותר פחמימות ל-100 גרם מאשר העגבניות המרוסקות אבל משתמשים בדרך כלל בפחות. כלומר צריך להתייחס גם לכמות שמחשבים את כמות הסוכר/פחמימות למנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת גבינהדורין17/12/2011
שלום לך
האם אכילת גבינה הסידן שבה נקשר עם השומן והשומן מופרש החוצה?
בזמן האחרון אני נוהגת לאכול 3 ימים בשבוע לפחות קופסאת גבינה 500 גרם עם צימוקים ומעט ממתיק ליום ואני יורדת במשקל.בלי קשר למה שאני אוכלת.
בתודה מראש דורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת גבינה - תגובה
אהרון רזון17/12/2011מחקרים מסיימים גורסים שתזונה עתירת סידן עוזרת להרזיה, אבל המנגנון איננו ברור. יש גם טוענים שאין לזה אחיזה במציאות.
כך או כך, בריא לאכול מוצרי חלב כל יום (לפחות פעמיים), לא רק 3 ימים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת שחיתותדפנה16/12/2011
שלום,
אני מתכננת ללכת לאכול היום בBBB.. מסעדת המבורגרים...
מה האופציה העדיפה להזמין? המבורגר בקר 160 גרם (המנה הכי קטנה..)+תוספת או שניצל +תוספת? מה ההבדלים בערך התזונתי/קלוריות בכל אחת מהמנות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
דפנה17/12/2011הזמנתי בסוף המבורגר 160 גרם.. אכלתי את כל הקציצה ומהלחמניה אכלתי חצי.. צ'יפס אכלתי בערך 5 מקלות.. כמה קלוריות עלתה לי הארוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת שחיתות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי17/12/2011דפנה שלום,
השאלה שלך לגיטימית אבל בעייתית כי כל תשובה תהיה נכונה. יהיו כאלה שיגידו שהמבורגר מכיל הרבה שומן מן החי ולך תדע ממה הוא מורכב וזה נכון, יהיו כאלה שיגידו ששניצל מלה קלוריות ולך תגע כמה פעמים תגנו את אותו השמן מה שיכול להפוך אותו לבעל תכונות מסרטנות וגם זה נכון. לכן התשובה היא, שאם כבר את הולכת עם החלטה לאכול משהו שלא בדיוק מוגדר כבריא, תאכלי את המנה שיותר טעימה לך אך תשתדלי לידה לאכול משהו בריא כמו סלט ירקות עם שמן זית או תוספת מג'דרה (העדשים בריאים).
בתאבון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
אהרון רזון17/12/2011מי שנחוש לרזות תוך אימוץ אורח חיים בריא שכולל תזונה נכונה צריך לדלל את ביקוריו במסעדות. המנות העיקריות כולל התוספות הפחמימתיות תמיד עתירי שומן (וכמובן קלוריות), לאו דווקא מהסוג הבריא. אפילו הסלט, בד"כ טובל ברוטב שומני עשיר.
אם כבר מסעדה, צריך להמנע מאוכל מטוגן או מבוסס על בשר טחון. עדיף לאכול סטק בקר\עוף רזה על האש או דג טרי על האש.
בתור תוספת, סלט ירקות בלבד. בקשי אותו ללא רוטב כלשהו, אפשר להוסיף בעצמך מעט שמן, שבד"כ נמצא על השולחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
דפנה17/12/2011אבל עצם העניין במסעדה ההיא זה ההמבורגרים.. מטבעי אני לא שמנה.. שוקלת 52 על 1.67.. עושה ספורט אפילו פעם ביומיים שלושה... אבל עדיין חשוב לי להקפיד ולשמור.. ידוע לי שחריגה כזאתי לא תגרום לי באמת להשמנה.. אבל עדיין קצת מלחיץ אותי שהארוחה הייתה ב1 בלילה! חח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכול במידה..
אהרון רזון17/12/2011לא רק שאת לא שמנה אלא נמצאת, לפחות "לפי הספר", בגבול התחתון של הטווח התקין. אם כן, אני לא רואה את הצורך לספור קלוריות באופן אובססיבי, אם בכלל, אבל
גם הרזים צריכים לאכול בריא. את לא תמותי וגם לא תשמיני מזה שאכלת בשעה מאוחרת וגם מאכילת אוכל מוגדר כלא בריא, אם זה לא הופך לשגרה. הכול במידה! למזלך, את יכולה להרשות לעצמך מה שרוב גולשי פורום לא יכולים, או יותר מדוייק לא צריכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד ועוד משהו
מיקה22/12/2011הכל נכון. אבל - תרשי לעצמך פעם בשבוע לחגוג מנה מותרת של עד 700 קלוריות.אחרת אי אפשר לחיות כך עם חסכים.המנה הזאת יכולה להיות הרבה אפשרויות: המבורגר עם כל התןספות, וופל בלגי כולל הכל, עוגת קרם עתירה, וכו' וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירי16/12/2011
האם אפשרי לרדת 10 קילו ב4 וחצי חודשים? כמובן עם הרבה ספורט ותזונה נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אפרת סויסה הרוש16/12/2011מאוד לא ממולץ לעשות דיאטות קיצוניות ,מכיוון שהן הורסות את האיזון הטבעי של הגוף ולאחר מכן כשתרצי לחזור לאכול כמות קלוריות סבירה תעלי מהר במשקל ויתכן אף יותר מהמשקל המקורי .
ההמלצה לירידה במשקל בדיאטה מאוזנת היא בין חצי קילו לקילו בשבוע ולא יותר.
כמובן שאנ יממליצה לך לקחת יעוץ אצל דיאטנית ולעשות דיאטה בריאה ומבוקרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
אהרון רזון16/12/2011את לא מציינת נתונים (גיל, גובה, משקל), אבל בהנחה שיש ממה לרדת, הקצב שאת מציעה הוא מתון ובריא בהחלט. חשוב שתאוכלי תפריט מאוזן ומגוון לפי עקרונות התזונה הנכונה שישביע אותך ותבצעי פעילות גופנית סדירה. רצוי שעה ביום אירובי ופעמיים-שלוש בשבוע אימוני התנגדות לשימור מסת השריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מירי17/12/2011הגובהה שלי הוא 1.70 אני שוקלת כרגע 66.5 ואני רוצה לרדת ל58 עד התאריך 20.4.12 זה אפשרי? התפריט שהתחלתי הוא בוקר 2 פרכיות פלוס חצי קופסאת קוטג' 3 אחוז ביניים יוגורט צהרים עוף +או לחם רגיל או 2 לחם קל ארוחה מנחה[לפני אימון בחדר כושר]חטיף בריאות עד 100 קל וערב או יגורט או 1 לחם [או 2 קל ] +ביצה קשה עם מריחה קלה של גבינה על הלחם
זה תפריט בריא ?
אני בכוונה לא אוכלת אורז או פסטה מלאה כי אני לא אוהבת
אני לא אעלה אח"כ עם תפריט כזה נכון?!
ותודה רבה רבה אני הרבה פה באתר ואתם נורא עוזרים לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני בת 19
מירי17/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקלך תקין
אהרון רזון17/12/2011בהעדר עודף של ממש ואם זאת לא הדיאטה הראשונה, הירידה בד"כ יותר איטית, אך 8 ק"ג תוך 4 חודשים זה מציאותי. את צריכה לשפר את התפריט שלך, וגם להקפיד על לפחות שעה אירובי כל יום וגם אימוני התנגדות כמוצע קודם.
הצעות שיפור התפריט:
בוקר: גם פילפל אדום
צהריים: סלט ירקות מגוונים כמנה ראשונה.
העוף ללא עור ושומן. לפחות פעמיים בשבוע דג טרי איכותי צלוי או מבושל
ללא רוטב (במקום עוף). הלחם מחיטה מלאה, מדי פעם ירקות
מבושלים במקום לחם.
ארוחת מנחה: לא כל יום חטיף, יש לגוון עם פרי.
ערב: גם ירקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך !
מירי17/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לעליה במשקל לחייל קרביאוריאל16/12/2011
בוקר טוב לולם!
העניין הוא כזה: אני די רזה.
אני בן 22 ,178 ושוקל 62-63.
כבר כמה חודשים שאני מנסה לעלות במשקל ע"י אימונים (שכיבות סמיכה, בטן,מתח,מקבילים) ולאכול יותר כמובן.
העניין הוא שלא עליתי ממש כל הזמן הזה, מקסימום 1-2 קילו בתקופה מאד ארוכה.
לאחרונה קניתי תוסף תזונה "גיינר" , אבקה המכילה שילוב של פחמימות וחלבונים, יחד עם חומרים שעוזרים לשריר להשתקם.
בכל אופן השאלות שלי הן -
"לפי הספר" אתה במשקל תקין, לכיוון הגבול התחתון. אתה לא רזית בזמן האחרון באופן בלתי רצוני,כך שאין מקום לדאגה. לא כולם יכולים להיות "שמנים" כפי שלא כולם יכולים להיות רזים, כי הגנטיקה הוא הגורם הדומיננטי. הייתי מציע לך לאבחן את אחוז השומן במדידה אמינה (לא במכשיר שבחדר הכושר). הטווח התקין 10-20%.
א. האם ל התוספים האלה מזיקים?
****הדעות חלוקות, אך בטח שתוסף זה או אחר אינו תחליף בריא לתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת. גיינר לא מתאים לבעלי קיבה רגישה, ובכמות גדולה גורם נזק כלייתי.
בנוסף, מכיל בד"כ חומרי טעם וחומרים אחרים שלא מיטיבים עם הבריאות.
ב. כמה ארוחות אני צריך לאכול על מנת באמת לעולת במשקל?
*****מומלץ לאכול כל 3 שעות.
ג. סוג האימונים - אומרים לי שרק משקולות יכול לעזור לי בעלייה במסה, אם אני ממשיך כרגע עם התרגילים שציינתי (אני בצבא רוב הזמן, ולכן אין לי חדר כושר או מכשירים)
בנוסף לתוסף שהתחלתי לקחת, ייתן לי תוצאות טובות?
****אכן, לעליית מסת השרירים תורמים רק אימוני כוח עם משקולות, מכשירים או כנגד משקל הגוף. מומלצת גם פעילות אירובית מתונה, אבל לא בסמוך לאימון אנאירובי.
ד. איזה תפריט מומלץ ,שיהיה בריא ומשמין? בהתחשב בזה שאני נחשב לרזה, אין לי שומן בכלל,
****לחם מלא, אורז מלא, פסטה מלאה. אגוזים, שקדים, זרעים (חמניה, דלעת), בוטנים.
כל אלה בצורתם הטבעית (לא קלוים ו\או עם תוספת מלח). כמו כן אבוקדו, טחינה משומשום מלא, חלבה ללא תוספת שומן, סלט עם שמן זית, דגים שומניים טריים, כגון סלמון (בעל ערך תזונתי רב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובות בגוף ההודעה שלך.
אהרון רזון16/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין הארוחות
אוריאל16/12/2011קודם כל תודה על התשובה המפורטת! רק אני צריל לחדד כמה דברים -
אם לאכול כל 3 שעות- מה צריך לאכול כל ארוחה? מבחינת קלוריות כמה אני צריך? האם לחלק שווה את כמות האוכל/קלוריות או לתת דגש למשל בבוקר לדוגמא?
ושאלה בעניין הגיינר- אם אני באמת מקפיד על ארוחה כל 3 שעות אפשר לוותר על התוסף? או שאחרי אימון טוב מומלץ בכל זאת החלבון שבגיינר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין הארוחות - תגובה
אהרון רזון16/12/2011
אם לאכול כל 3 שעות- מה צריך לאכול כל ארוחה?
*****לא נהוג להציע תפריט בפורום מאחר והוא צריך להיות מותאם אישית, ובמקרה שלך
האכילה במסגרת צבאית לא נותנת מספיק דרגות חופש. באופן כללי צריך לאכול 3 ארוחות עיקריות המכילות חלבון, פחמימות (כולל ירקות) ושומן בריא ועוד 2-3 ארוחות ביניים כגון פרי או לחם עם גבינה\אבוקדו או יוגורט עם קרקר או כמה אגוזים עם תמרים
ועוד.
מבחינת קלוריות כמה אני צריך? האם לחלק שווה את כמות האוכל/קלוריות או לתת דגש למשל בבוקר לדוגמא?
*****אני לא מציע לך להתעסק בספירת קלוריות וחישובים אלא לאכול לשובע אוכל מזין ומגוון. באופן עקרוני, הארוחות העיקריות (בוקר, צהריים, ערב) יהיו עשירות יותר.
ושאלה בעניין הגיינר- אם אני באמת מקפיד על ארוחה כל 3 שעות אפשר לוותר על התוסף?
*****אפשר ואף רצוי. אתה לא תצרוך גיינר כל החיים, והכרחי לאמץ הרגלי אכילה בריאיים. אין כמו המזון הטבעי לבריאות הגוף ןלעליה\ירידה במשקל לפי הצורך.
או שאחרי אימון טוב מומלץ בכל זאת החלבון שבגיינר?
*****עדיפה ארוחה המכילה חלבון ופחמימות כגון איטריות מלאות עם גבינה\ביצה. דייסת שיבולת שועל עם חלב, בשר\דג טרי מבושל או צלוי עם אורז מלא, או מרק שעועית\עדשים (אם זה לא גורם לגזים) וכו". את הגיינר נשאיר למפתחי גוף מקצוענים שמוכנים לשלם כל מחיר (לא רק בכסף) להשגת מטרתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גריסים זה קטניות?שיר15/12/2011
אני מניקה ומנסה להימנע ממאכלים שעושים גזים לפיצית.
האם גריסים זה קטניות או דגנים?
מה עוד נחשב קטניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גריסים זה קטניות? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי15/12/2011שלום,
גרינים הם דגנים.
קטניות: אפונה, עדשים, שעועית לבנה, גרגירי חומוס, פול, פולי סויה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי חלב סויה? גם בעייתי?
שיר15/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי חלב סויה? גם בעייתי? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי15/12/2011מבחינת הגזים אין בעיה, עם זאת ההמלצה לילדים ולנשים בהריון, עד 3 כוסות לשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת צריכת פחמימות - עזרה בבקשהנדב14/12/2011
שלום,אני בן 21
בשבוע האחרון החלטתי שאני רוצה להוריד את אחוזי השומן ולעבוד על חיטוב הגוף
אז בארוחת הצהריים הורדתי את הפחמימות לגמרי ואני אוכל רק בערב פחמימות(בין2-4 פרוסות לחם)
זה מזיק?יכול להזיק?
האם שאני יחזור לאכול פחמימות הגוף יפרש את זה כמשהו לא טוב ואני אשמין חזרה ואפילו יותר?
אשמח לתשובה ולהמלצה להורדת צריכת הפחמימות
בנוסף יש לי עוד שאלה לגבי תפריט יומי
בוקר-כוס תה(ללא סוכר) ו3-4 עוגיות קטנות ללא סוכר
צהריים מנת בשר וסלטים,ירקות ולבסוף פרי
לפני אימון - יוגורט 3% ו2-3 עוגיות ללא סוכר/חטיף בריאות
ערב-טונה/חביתה,ירקות,גבינה ואבוקדו
לילה - פרי,חטיף בריאות
איך התפריט הזה האם
להצליח איתו?
חשוב לי לציין שאני חייל אז צהריים אני אוכל בבסיס
אני רץ 3-5 פעמים בשבוע(20 דק מינימום עד 30 דק)
עבודת כוח בחדר כושר כ-3-4 פעמים בשבוע
תודה רבה אשמח לייעוץ ותשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת צריכת פחמימות - עזרה בבקשה - תגובה
ליטל סמואל-לוי15/12/2011הי נדב,
ראשית אני רוצה לתקן אותך - כדי להוריד אחוזי שומן אינך צריך להוריד את הפחמימות מהתפריט, אתה פשוט צריך להקפיד לא לצרוך עודף קלוריות (שמגיע גם משומן ומחלבונים במזון) ולעשות פעילות אירובית, שבעיקרה "שורפת" שומן.
את כמות הקלוריות היומית שאתה "אמור" לצרוך ניתן להעריך בעזרת נוסחאות (המבוססות על גובה, גיל ומשקל), יש הרבה כאלו נוסחאות ואפשר למצוא אותן באינטרנט או על ידי בדיקת קצב חילוף חומרים.
התפריט שאתה מתאר דווקא כולל פחמימות - (העוגיות, הפירות, חטיף הבריאות...). הוא תפריט טוב אבל אני חושבת שעדיף דווקא לשלב פחמימות מורכבות עם סיבים, שנותנות תחושת שובע ואנרגיה מתמשכת (לדוג' ארוחות כמו כריך מלחם מלא עם גבינה רזה, פסטה מלאה עם עוף ,קוואקר עם חלב וכו'...) מאשר בפחמימות פשוטות (כמו שישי בעוגיות ובחטיפי אנרגיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיןבנימין14/12/2011
אני לוקחת ויטמין בי ומתי לב שהשתן נהיה צהוב ויש לו ריח חזק מאוד.כמו כן מספר חריגות בבדיקות דם.האם יכול לגרום נזק?משפיע על תפקודי כבד?כליות?
חוששת להפסיק כי הוא עוזר ל לכול מיני בעיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין - תגובה
אהרון רזון14/12/2011אכן, הצבע הצהוב נגרם על ידי עודף וויטמין B2. לפני נטילת תוסף כלשהו יש להתייעץ עם רופא. עודף גדול מאוד של הוויטמין תגרום אבני כליה.
וויטמינים מקבוצת B נמצאים בשפע במזון טבעי, כך שבד"כ נטילת התוסף מיותרת
עבור מי שתזונתו מאוזנת ומגוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין
בנימין19/12/2011הבנתי שויטמין זה מסיס במים ואיןם סיכוי למינון יתר לא?
הרופא ודאי יואמר לי להפסיק כמוך אבל זה עוזר לי.
בעב רלקחתי ויטמיני B קומפלקס לשנה ולא קרה לי כלום.
האם יש דרך לדעת אם נוצרים אבנים בכליות?
תמרורוי אזהרה שאדע להפסיק ליטול את הויטמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין - תגובה
אהרון רזון19/12/2011כל וויטמין שמקורו בתוסף עלול להיות במינון יתר, כולל המסיסים במים.
כפי שציינתי, סכנת האבנים בכליות טמונה במינון גבוה במיוחד של B2, שקרוב לוודאי אף רופא\תזונאי לא ימליץ.
אבנים בכליות מתגלות על ידי אולטרה סאונד או כאבים עזים באיזור הגב התחתון. כאשר כבר קיימות, קשה להפטר מהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)