מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלירון26/05/2011
שלום, ברצוני לשנות את הרגלי האכילה שלי ואני מתקשה לעשות זאת על כן אשמח לעצה.
אני בת 19. גובהי 165 ומשקלי 53 קילו.
אין ספק שאינני מרוצה מהמשקל שלי ואשמח להוריד שלושה קילו.
מה שיותר חשוב לי מההורדה במשקל זה לעבור לתפריט ואורח חיים בריא, אך אני לא יודעת איך עושים זאת. כל פעם שאני מתחילה זה מחזיק לשלושה-ארבעה ימים ואז יש לי חשק חזק לשוקולד ודברי מתיקה ואז יש לי סוג של בולמוס שאני אוכלת המון מתוק.
כאילו אני מרגישה שאני "חוסכת" מעצמי במהלך כמה ימים ואז זה מתבטא בבולמוסים האלה. איך אני יכולה לשנות את הרגלי האכילה שלי?
אשמח אם תוכלו לתת לי סוג של תפריט לדוגמא.
למשל היום זה מה שאכלתי:
בוקר: נס קפה ללא סוכר+ חטיף אנרגיה 91 קק"ל.
צהריים: פלפל אדום ממולא באורז ובשר, לקט ירקות מבושלים (אפונה, תירס, גזר, שעועית) וסלט ירקות שכלל מלפפונים, עגבניות וכרוב לבן.
ביניים: גלידה בטעם יוגורט תות (רק 91 קק"ל!!)
ערב: סלט ירקות שכלל מלפפון עגבנייה גזר וגמבה ושלוש פריכיות אורז עם קוטג'.
כמה קלוריות למשל שווה התפריט הזה?
האם הוא בסדר? בריא?
האם ניתן להוריד במשקל אם דובקים בתפריט שכזה?
תודה מראש
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רוני חרמון27/05/2011את לא צריכה לרדת במשקל את צריכה לשמור על משקלך ע"י איזון בין צריכת הקלוריות היומית והכנסת הקלוריות היומית וכמובן פ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקניק לטיול. איזה הכי פחות מזיקדינה26/05/2011
שלום. אנו נוסעים לטיול ובגלל שמירת כשרות מעונינים לקחת נקניק מהארץ. אמנם נקניק לא הכי בריא שבעולם, אך אם בכל זאת לוקחים - איזה הכי פחות מזיק?
הכוונה לנקניקים שמחזיקים מחוץ למקרר.
תודה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקניק לטיול. איזה הכי פחות מזיק - תגובה
ד''ר רוני חרמון27/05/2011פסטרמות ממינים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסטרמה צריך לשמור במקרר. השאלה היא
דינה27/05/2011איזה נקניק שניתן לשמור מחוץ למקרר, הוא הכי פחות מזיק? / הכי בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקניק לטיול. איזה הכי פחות מזיק - תגובה
אהרון רזון27/05/2011כל נקניק עמיד לזמן ארוך ללא קרור מכיל הרבה שומן, בנוסף לכימקליים בכמות גדולה.
כולם מזיקים לבריאות ולגזרה באותה מידה, כמובן תלוי בכמות ותדירות האכילה.
עם זאת,עד 2 פרוסות ליום בזמן הטיול לא יהרגו אותך. מומלץ לאכול עם הרבה ירקות טריים. בתאבון!
הערה: בבית, אכילת נקניק, מחוץ לתחום עבור שוחרי הבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה לאהרון בקשר לנושא
(:27/05/2011האם גם פסטרמה דלת שומן מנתח הודו אינה באה בחשבון עבור שוחרי הבריאות?
מדובר על סדר גודל של 90-100 גרם פסטרמה דלת שומן 1%
לעיתים (פים בשבועיים) מעוניינים להחליף את סוגי החלבון שלאחר אימון ובמקום גבינות ביצים וטונה בא על משהו אחר אז רציתי לדעת האם זאת אופציה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה לאהרון בקשר לנושא - תגובה
אהרון רזון27/05/2011כפי שעניתי לך בעבר, כששאלת אותה השאלה לגבי פסטרמה , גם היא לא חלק מתזונה נכונה כמו כל בשר מעובד תעשיתי.. יחד עם זאת, אם מנתח אחד, היא פחות גרועה מנקניק (בעיקר עמיד בחום רגיל).
מאחר ואת רזה, לא אכלנית ומקפידה על תזונה בריאה ומדודה, לעיתים רחוקות אפשר ואף מומלץ להרשות לעצמך חריגות ממנה (מהתזונה הנכונה) בשביל הנשמה. כמו בפעם הקודמת, התשובה חיובית לגבי אכילת פסטרמה מנתח שלם פעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה חוץ מפסטרמה
שירי27/05/2011יכול להוות כחלבון בריא?
נמאס לאכול כל הזמן ביצים טונה וגבינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה חוץ מפסטרמה - תגובה
אהרון רזון28/05/2011צלי עוף\בקר נטול שומן חם או קר, קציצות בשר ביתיות, דג צלוי או מבושל חם או קר, קציצות דג ביתיות, יוגורט. גם הקטניות מקור טוב, אך מכילות הרבה קלוריות בגלל רבוי הפחמימות (הרכיב העיקרי). כמו כן באגוזים ושקדים יש חלבון אבל בעיקר שומן (בריא) והמון קלוריות.
לסיכום, למי שלא טבעוני ושומר על הגזרה עדיף מקור מן החי בו גם איכות החלבונים טובה יותר ולמוצרים עצמם יש יותר רכיבים חיוניים שספיגתם יעילה יותר (ברזל, אבץ, וויטמין B12, סידן ועוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
שירי28/05/2011המנות הבשריות מתאימות לצהריים..
הכוונה לארוחות הביניים או ארוחת הערב.
אני מדלגת בין שקשוקה מחלמון ביצה וחלבון אחד + סלט
או טונה, או גבינה.. או כמובן פסטרמה..
רציתי לשאול אם בערב אפשר לאכול דברים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך
(:28/05/2011המנות הבשריות כבדות לאכול אותן בערב
בערב בדר"כ זה או טונה או ביצים ותוספת של גבינות בכל הקשור לחלבון
אין כ"כ כבר מה לגוון לפי דעתי
ותודה אהרון על התשובה בקשר לפסטרמה,נזכרתי אחרי ששאלתי את השאלה שכבר שאלתי אותה בעבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחו שימורי טונה!
נועם27/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה , כושר גופני , חיטובשני26/05/2011
קוראים לי שני ואני מתאמנת כבר שבועיים בצורה אינטסבית , אני רצה כל בוקר שעה (ריצה במקום) מתיחות וכפיפות בטן שלושה סטים של 40, 30 , 20 ...
לגבי התזונה שלי אני אוכלת כל יום 30 גרם של קערת גרנולה או פיטניס עם חצי כוס חלב , 1 אקטביה 0 אחוז , ארוחה מלאה , וארוחת ביניים אם אני רעבה תפוח או ענבים ירוקים , ובערב פרכיות או פתית עם קוטז או גבינה לבנה . יש ימים שבבוקר אני אוכלת ארוחת יותר מלאות שכוללת חביתה עם שני ביצים ירקות חתוכים וגבינה לבנה או סלט טונה .
אני לא מצליחה להבין למה אני שומרת כל כך על תזונה וכושר נכון ואני עדיין לא רואה תוצאות במשקל ובהקפיים .
אני שוקלת היום 65 והגובה שלי 1.66 ואם אני לא טועה אחוז שומן אצלי בגוף הוא 30 אחוז .
בבקשה תעזרו לי כי אני רוצה לראות איזה שהוא שינוי בכדי לדעת שאני עובדת נכון ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה צמחונית
דני גלעד09/08/2011הי שני
שמח לראות שאת משקיעה כל כך יפה באימונים אירוביים.
אימונים זה 40 אחוז מהעבודה. אם לא מקפידים על התזונה אז המקסימום שאת יכולה להגיע אליו זה לשמור על המשקל ולא להוריד באופן משמעותי.
כדי להגיע לאחוז שומן נאה של 14-18 אחוז שומן,, חשוב מאוד לאכול טוב ונכון .
אני מכיר אנשים שעשו כל מני סוגים של דיאטות. הכול תלוי בסופו של דבר בהתמדה.
יש שתי דיאטות שמאוד הוכיחו את עצמן עד כמה שראיתי.
הדיאטה הראשונה היא דיאטת שש עד שש. משש בבוקר עד שש בערב אוכלים כל מה שרוצים. משש בערב רק ירקות!
הדיאטה השניה היא דיאטה צמחונית. אוכלים כמה שרוצים ומתי שרוצים, אבל רק מזון מהצומח.
בשני המקרים ראיתי במו עיני שיפור משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה , כושר גופני , חיטוב - תגובה
ליטל סמואל-לוי09/08/2011הי שני,
מתוך הדברים שלך לא היה ברור לי בת כמה את (כדי להעריך את תקינות המשקל ואם יש צורך לרדת) מה את אוכלת בצהריים, וגם מה הכמויות בארוחת ערב וביניים. על פניו נשמע שאת לא אוכלת הרבה או אוכלת מספיק כדי לרדת במשקל, אבל לעיתים לגוף לוקח יותר משבועיים "להגיב" לשינוי.
עשי רישום מלא של מה שאת אוכלת, השקלי פעם בשבוע באותו היום ובאותה השעה.
פעילות גופנית שיכולה לסייע בהרזייה היא פעילות אירובית, כלומר: ריצה, הליכה, רכיבה על אופניים וכו'...
סטים של כפיפות בטן עובדים על סיבולת השרירים הפנימיים. הם כמעט לא מגדילים מסת שריר. ההבדלים הם קטנים ואחרי שבועיים קשה לראות אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרים נתונים
אהרון רזון26/05/2011גיל, הרכב ארוחת הצהריים, אופי העבודה (פיזית, יושבנית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה תזונה נכונה והרזיה
שני27/05/2011אני בת 25 , ואני עצמאית בחיים , וארוחת צוהריים שלי בדרך כלל זה עוף עם אורז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה , כושר גופני , חיטוב - תגובה
אהרון רזון27/05/2011הפעילות הגופנית שלך יעילה ומתאימה למטרה. הייתי מוסיף גם אימוני משקולות יום כן, יום לא.
בוקר: עדיף לגוון עם דגנים טבעים, לא רק מעובדים., למשל שיבולת שועל. הוסיפי גם ירקות.
צהריים: להתחיל את הארוחה עם סלט גדול ומגוון. 2-3 פעמים בשבוע דג טרי צלוי או מבושל. לא כל יום אורז (מלא בלבד), מדי פעם ירקות מבושלים. העוף ללא עור ושומן.
ביניים: זה בסדר
ערב: גם סלט ירקות
את לא רואה בינתיים תוצאות בגלל צבירת נוזלים שמתרחשת בד"כ בשבועות הראשונים
של הפעילות הגופנית. המשיכי כך וייתכן מאוד שבהקדם המאוזניים ישמחו אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום היקפיםנופר26/05/2011
הי
רציתי לדעת כמה ק"ג אני צריכה להוריד כדי לצמצם את היקף המותניים שלי ב6 סנטימטרים בערך...
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום היקפים - תלוי בגובה, מבנה גוף
אהרון רזון26/05/2011וגם בסדר המסת השומן. יש כאלה ששומנם במרכז הגוף "עקשן" במיוחד.
באופן כללי, צריך להוריד 6-8 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורה26/05/2011
בוקר טוב לכולם,
עשיתי במשך 6 ימים (היום זה היום השישי) ניקוי גוף ע"י אכילת אורז מלא ומאש בלבד ומים או חליטות. וירדתי 4 ק"ג.
מהיום השלישי לניקוי יש לי כאבים בשרירים ברגל שמאל במיוחד וקצת בגוף. רק אם אני עושה נשימות זה נרגע.
אני רוצה לציין שכמעט כל יום אני עושה הליכה של 40 דקות לערך.
וגם בהליכה זה כואב.
מה עלי לעשות שזה יעבור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי גוף - אין דבר כזה מלבד במקלחת
אהרון רזון26/05/2011זאת הגישה של חלק מן הנטורופתים. נניח שהגוף "מתנקה", מה קורה כשחוזרים לאכול
מאוזן?
מתוך 4 ק"ג הורדה הרוב הם מים ושרירים, והמשקל יחזור עם תום ה"ניקיון".
יכול להיות שהכאבים קשורים לתזונה הנוכחית, אם כי קשה להניח שחוסר האיזון בא לידי ביטוי רק אחרי 3 ימים, אבל הכול אפשרי. אם התופעה לא תעלם תוך כמה ימים מהחזרה לתפריט מאוזן, מומלץ ברור רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רותות להרזותמירי26/05/2011
שאלה ארוכה אך פונה בשם הרבה נשים
נתחיל בתפריט - בוקר 2 פרוסות לחם קל + 2 כפות קוטז
תפוח
צהריים ירקות מבושלים או ירקות חיים
שני פרוסות לחם קל + חזה עוף +ממרח מיוקל
ביניים תפוח
ערב
סלט ענק עם כפית טחינה + 2 פרוסות לחם קל וקוטז כל הזמן עם רעבים ירקות באמצע
שנים אנחנו עושות נכון לפעמיים בסופ שבוע אנחנו חורגות
יודעות שיש בתפריט בין 1000-1200
ולא יורדות במשקל אנחנו גלהים 35-40 מתאמנות 4 פעמיים בחדר כושר ולא מצלחות לרדץ את החמשה קילו אחרונות ירדנו כל אחד בין 10-15 קילו כבר שנתיים באותו תפריט ולא יורדות מתוסכלות אמרו לנו שהתפריט דל ולכן אנחנו לא יורדות אנחנו נורא מפחדות שעם נעלה אפילו בתפוח נעלה מה עושים? איך משנים את צורת האכלה שלנו ?התפריט טוב בכלל? נוסיף דברים נשמין ?נשמח לתשובות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים נתונים :גיל, גובה, משקל
אהרון רזון26/05/2011וכמו כן, הרכב הפעילות בחד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי
שירי26/05/2011שצריך לעשות יותר אירובי, ולשחק עם המהירויות (אינטרוולים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מירי26/05/2011אני אגיד על עצמי 1.75 ומשקל 65 החברות שלי סדר גודל אותו דבר של קילו פחות או יותר רוצות לרדת בין שלוש ארבע קילו ירדנו לפני שנתיים ביחד 10-15 קילו וכבר שנתיים שומרות על המשקל מפחדות מאוכל עושות ספורט 4 פעמיים בשבוע
כל הזמן מדברות על האוכל וחרדות על המשקל מצד אחד רוצות לאכול יותר לרדת מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה את רוצה מהגוף שלך?
אהרון רזון26/05/2011משקלך מצויין. גם הגוף שלך חושב כך, לכן הוא מסרב לרדת. סופו של כל מאמץ לירידה נוספת יהיה רק תסכול, פגיעה בבריאות ואף השמנה. את לא יכולה כל החיים לפחד מאוכל (בריא וגם פחות בריא). האם זאת התחלת הפרעת אכילה? כדאי לבקר גם בפורום הפרעות אכילה.
בכל מקרה, אני ממליץ לך לאכול יותר ולהרחיב את הפעילות הגופנית האירובית, רצוי שעה כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון? וגם השאר יכולים לענות לישני26/05/2011
אז ככה, קיבלתי אישור להתחיל להתאמן,
ונרשמתי אתמול לסטודיו שיש בו כל מיני שיעורים כמו מדרגה,ספינינג,רידוקים למינהם,עיצוב וחיזוק הגוף,פילאטיס וכו'.
כיוון שאני משרתת בבסיס סגור אני אוכל ללכת רק פעמיים בשבוע,
זה מספיק כדי לחטב את הגוף ?
הגעתי למסקנה שהגוף שלי לא יוכל לרדת במשקל יותר, ומה שאני צריכה זה חיטוב.
לדעתי אחוז השומן בגוף שלי קצת גבוה למשקל שלי... (61.5)
לאיזה שיעורים הכי כדאי ללכת כדי להוריד את אחוזי השומן בצורה יעילה?
ומה לגבי האוכל? להמשיך לספור קלוריות? כפי שאתם יודעים אני בבסיס סגור ואין לי נגישות לאכול הכי בריא בעולם... אבלאני משתדלת לשמור על תזונה נורמלית כשאני בבסיס.
נגיד אתמול הלכתי לשיעור של מדרגה 20 דקות, ולאחר מכן שיעור ספינינג של שעה ( לפעמים אפשר ללכת לשני שיעורים אחד אחרי השני אם יש מקום)
אז מה אתם אומרים? איזה שיעורים הכי יתאימו לי ?
תודה ויום טוב (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון? וגם השאר יכולים לענות לי - תגובה
אהרון רזון26/05/2011יקירתי, ברוכה הבאה (לביקור) לפורום! אני שמח בשבילך שעכשיו תוכלי להתאמן.
כיוון שאני משרתת בבסיס סגור אני אוכל ללכת רק פעמיים בשבוע,
זה מספיק כדי לחטב את הגוף ?
******* פעמיים בשבוע זה המינימום. מומלץ לבצע חלק מהתרגילים גם באופן עצמאי בזמנך החופשי.
הגעתי למסקנה שהגוף שלי לא יוכל לרדת במשקל יותר, ומה שאני צריכה זה חיטוב.
לדעתי אחוז השומן בגוף שלי קצת גבוה למשקל שלי... (61.5)
*****המשקל שלך אידאלי לגובה (170), כל הכבוד על כוח הרצון לשמור על המשקל תקופה ממושכת . אם התחלת הפעילות הגופנית, באופן נורמלי אחוז השומן יירד.
לאיזה שיעורים הכי כדאי ללכת כדי להוריד את אחוזי השומן בצורה יעילה?
*****בעיקר כל מה שעם פעילות אירובית. לחיזוק השרירים וגמישות מומלץ פילטיס
ומה לגבי האוכל? להמשיך לספור קלוריות? כפי שאתם יודעים אני בבסיס סגור ואין לי נגישות לאכול הכי בריא בעולם... אבלאני משתדלת לשמור על תזונה נורמלית כשאני בבסיס.
*****כידוע לך, אני לא מעודד ספירת קלוריות, אך עם מבחן התוצאה אין להתווכח.
נגיד אתמול הלכתי לשיעור של מדרגה 20 דקות, ולאחר מכן שיעור ספינינג של שעה ( לפעמים אפשר ללכת לשני שיעורים אחד אחרי השני אם יש מקום)
אז מה אתם אומרים? איזה שיעורים הכי יתאימו לי ?
*****ספינינג ומדרגה זה מצויין, מורידים הרבה קלוריות ואחוזי שומן, אך כפי שציינת את צריכה גם פעילות לשימור וחיזוק השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מתה על התשובות שלך
שני26/05/2011חזרתי הרגע משיעור עיצוב, היה קשה מאוד
אבל שווה את זה אני חושבת :)
יהיו שבועות שאני אוכל ללכת אפילו 3 פעמים ( שבוע הבא למשל)
אבל פעמיים זה המינימום...
תודה רבה, אעדכן כמובן (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופות!!גל25/05/2011
יש לי בגרות בספורט ואני חיבת חיבת תשובות לשאלות הבאות, אשמח אם אקבל תשובה בהקדם
כמה קלוריות נדרשות לשריפת 1 גרם שומן , חלבון , פחמימה?
מה הקשר בין פעילות גופניתת וצריכת קלוריות יומית?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות דחופות!! - תגובה
אהרון רזון26/05/2011כמה קלוריות נדרשות לשריפת 1 גרם שומן , חלבון , פחמימה?
****** השריפה מספקת קלוריות, לא דורשת.
שומן: 9 קק"ל. חלבון 4 קק"ל. פחמימה 4 קק"ל.
זה בתנאי מעבדה. בגוף אף פעם לא נשרף רק אחד מהנ"ל באופן בודד, כלומר נשרפים בו זמנית שומן, חלבון (שריר) ופחמימות. שריפת גרם של רקמת שומן מספקת 7.7 קק"ל (ולא 9), בגלל שהיא מכילה גם מעט חלבון ומים.
מה הקשר בין פעילות גופנית וצריכת קלוריות יומית?
*****ככול שעושים יותר פעילות גופנית, שורפים יותר קלוריות וצריך לאכול יותר (מבחינה קלורית) על מנת לשמור על משקל יציב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשירי25/05/2011
מה ההשפעה של גלולות עם מינון גבוה של הורמונים (יסמין), על תאבון ועלייה במשקל? (3 קילו לערך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד''ר רוני חרמון27/05/2011הגלולות משנות את המערך ההורמונלי שלך וזה משפיע על חילוף החומרים ומטבוליזם של השומנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר "להילחם" בזה?
שירי27/05/2011או פשוט מומלץ להשלים עם המצב של 3 קילו יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטות לא עוזרותיפה יוסף25/05/2011
שלום רב,
אני בת 48, שוקלת כרגע 61 גובה 157 ס"מ.
לפני כחודש החלתי בדיאטה ללא פחמימות, הקפדתי מאוד על אכילת חלבונים בלבד ושתייה של מים, הוצאת את הסוכר לגמרי מהתפריט וירדתי אולי 700 גר. בשלושה ימים האחרונים עשיתי ניקוי גוף אכלתי במשך שלושה ימים: 1 יוגורט 0% + 8 תפוחים ירוקים + 3 נס קפה ללא סוכר והרבה מים. לא ירדתי אפילו גרם, אני מאוד פעילה ורוקדת פעמיים בשבוע.
מה יכולה להיות הסיבה שאני לא יורדת במשקל? חברתי עשתה משהוא דומה ופחות קשה וירדה כ4.5 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטות לא עוזרות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי25/05/2011יפה שלום,
אני חושב שאת מענישה את הגוף עם הדיאטות הקיצוניות האלה. לכי לאיש מקצוע רציני שיתאים לך תוכנית אמיתית לפי המידות שלך וכך תצליחי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלי 50 כבר 3 שנים וגובהיענת25/05/2011
1.58 -האם זה משקל תקין או אני צריכה לרדת עוד במשקל?
על איזה חטיף דיאטטי תוכל להמליץ לי לשעה 16.00 אחה"צ,לפעמים ככה בא לי פעם בשבוע?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקלי 50 כבר 3 שנים וגובהי - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי25/05/2011המשקל לשלך מצוין.
בשעה 16.00 את יכולה לאכול פרי או יוגורט עם כפית דבש או חטיף אנרגיה לייט כלשהו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה למשך חודשמחפשת קרן אור25/05/2011
שלום, ההניני בת 21, המשקל שלי=53ק"ג, הגובה שלי= 163ס"מ..האם אני בדיאטה הזאת אני אגיע למשקל של 48ק"ג תוך חודש? בבוקר:כוס חלב עם נקפה, צהריים:את האוכל אשר אמא מכינה, ערב:כוס חלב עם נסקפה..בצירוף של שתיית 8 כוסות מים בכל יום, וגם אכילת ירקות ופירות וללא ממתקים ונשנושים. (הערה:הנני יודעת שה-BMI שלי נמצא במצב של משקל תקין) בבקשה תעזרו לי ואהייה מודה לכם, מחכה לעזרתכם ברצון גבוה-תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה למשך חודש - תגובה
ד''ר רוני חרמון25/05/2011את לא צריכה לרדת במשקל אולי קילו שניים בקושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופאיןשירלי24/05/2011
כמה זמן צריך לחכות לפני ואחרי ששותים קפה / נס קפה / תה כדי לאכול מוצרי חלב על מנת שספיגת הסידן לא תיפגע?
ואגב, לגבי תה ירוק - האם מותר לצרוך עם מאכלי חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופאין - תגובה
אהרון רזון24/05/20111. כשעתיים.
2. גם התה המוזכר מעקב במידה מסויימת (אם כי הדעות חלוקות) את הספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להרגיל ילד לאכילת פירות וירקותאוולין24/05/2011
מה עושים כדי להרגיל ילדה בת 13 לאכול פירות וירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להרגיל ילד לאכילת פירות וירקות - תגובה
ד''ר רוני חרמון25/05/2011יש לנסות להכניס את זה בדלת האחורית כלומר שלא יראה כמו פירות וירקות (פשטדה, ירקות מבושלים, סלט פירות, פירות עם קצפת וכו' )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורזליעד24/05/2011
אהלן,
אני עושה דיאטת אורז, הבעיה שאני לא ממש בטוחה שאני פועלת נכון.
אני אוכלת פירות, ירקות ואורז מלא אך מה הכמות של האורז? (לשבועיים בלבד)
אני מכינה 2 כוסות בנוניות של אורז עם כף שמן זית וזה מספיק לי ליומיים וחצי... האם אני אוכלת יותר מידי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז - תגובה
ד''ר רוני חרמון25/05/2011זה בסדר אבל שימי לב שהתפריט הנ"ל אינו מאוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)