מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בדחיפות..אלינה23/05/2010
שלום!
אני בת 15, שוקלת 60 והגובה שלי 1.56-57
בזמן האחרון התחלתי להשמין ולא אכלתי בתזונה נכונה..
הבעיה שלי בדיאטה זה מה לאכול..
אני יכתוב לכם תתפריט שלי ואשמח אם תתקנו ותגידו מה במקום..
ארוחת בוקר: תה/נס + 2 כפיות בוכר, לחם מלא (צנים) עם קוטג' וירקות.
ארוחת צהריים: אורז עם עוף וירקות עם פרוסת לחם או חביתה/ביצה עם ירקות ופרוסת לחם.
בניים: פרי או מעדנן 2%.
ארוחת ערב: מרק עם ירקות.
ספורט: אירובי 20 ד'ק ו30 סמיכות שכיבה בכל יום.
אשמח אם תעזרו לי, תודה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעות שיפור
אהרון רזון23/05/2010בוקר: במקום סוכר, סוכרזית. עדיף לחם מלא רגיל. קוטג' 3%
צהריים: אורז מלא או לחם - לא שניהם,, עוף ללא עור ושומן, חביתה לא מטוגנת בשמן אלא על טפלון.
ביניים: במקום מעדן, יוגורט טבעי 1.5%
ערב: מרק טבעי. הוסיפי פרי.
ספורט: לפחות 40 דקות אירובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
אלינה24/05/2010העצות שלך הכי טובות שיש אהרון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות...אמילי23/05/2010
אני בת 16 שוקלת 49 וגובהי הוא 1.50 , רוצה להוריד במשקל.
תפריטי הוא:
בוקר-תפוח ויוגורט 0%
ארוחת עשר: 2 פרוסות לחם מלא+ קוטג' 3%/ גבינה צהובה 5% + גמבה/ מלפפון/עגבניה
צהרים: שניצל טבעול דייט (100 קלוריות)+ סלט גדול
אחר- צהריים:3 פרכיות+פרי
ערב: ביצה+ פרוסת לחם קל עם 2 כפיות קוטג' 3%+סלט( לפעמים אבוקדו)
עושה הליכות של 40-30 דקות כ- 4 פעמים בשבוע, וכרגע בתהליכים להירשם למכון כושר.
1. האם תפריט זה טוב?
2. האם זה בסדר בארוחת ערב פעם בשבוע לאכול גבינה בולגרית 5%
3. אני סובלת מעצירויות ומגזים האם זה קשור לתזונה שלי?
4. בארוחות שיש ושבת אני חורגת המתפריט ואוכלת כ-3 פרוסות חלה בכל ארוחה וגם קצת חומוס האם זה בסדר?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחת לציין שאת צמחונית?
אהרון רזון23/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צמחונית...
אמילי23/05/2010וגם רציתי לשאול אם בארוחת צהרים במקום סלט ירקות אני אוכלת כ- 3 פעמים בשבוע סלט סלק אדום , נכיוון שאני לא אוכלת בשר זה טוב לברזל... האם זה מוסיף משמעותית בקלוריות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון23/05/20101. התפריט טוב. היוגורט 1.5%. בצהריים הוסיפי גם גבינה. בערב תמיד סלט גדול, הלחם מחיטה מלאה.
2. בסדר, אפילו יותר מפעם.
3. זאת נטיה אישית אבל קשור גם לתזונה. נסי שבוע לאכול תמרים בתור פרי. הוסיפי כף סובין חיטה ליוגורט ובנוסף, פעם ביום דייסת סובין שיבולת שועל.
4. שלוש פרוסות חלה בכל ארוחה זה יותר מדי, צמצמי.
5. סלק אינו מקור מועדף לברזל, כי ספיגתו לא טובה. מבחינה קלורית אפשר לאכול בלי הגזמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר חרמון...
יעל24/05/2010בעיקרון אני לא ממש פעילה ביום יום....אבל רציתי לדעת האם 1700 קלוריות ביום נחשב בכללי לכמות סבירה או נמוכה??
ועוד שאלה..בגלל שאני סופרת קלוריות באדיקות אני נמנעת הרבה מאוכל מבושל תבשילים למינהם כי אני לא יכולה למדוד את הכמות הקלורית המדוייקת שלהםץץץמה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..ר.י23/05/2010
מאחר ורגעי ה"שבירה" שלי בדיאטה הם בשעות הערב,רציתי לדעת האם זה בסדר להחליף בין ארוחת הצהריים והערב?
כלומר לאכול את מנת הבשר\עוף\דגים בערב (הבנתי שזה נחשב ל"אוכל כבד יותר") ובמקום זה לאכול את הארוחה המתבססת על גבינה וירקות בצהריים?האם יש שעה בסוף היום שמומלץ להפסיק לאכול עד למחרת?
ועוד שאלה,הבנתי שרצוי לאכול כל 3 שעות משהו קטן,מהי המלצתך?
אגב,מסטיק ללא סוכר,ניתן ללעוס באופן לא מוגבל?
תודה מראש על עזרתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
אהרון רזון23/05/2010להחליף בין הארוחות. אם ארוחת הערב "כבדה", כדאי לאוכלה 2-3 שעות לפני השינה.
כן מומלץ לאכול כל 3 שעות: שלוש ארוחות עיקריות המכילות את כל אבות המזון ועוד 2-3 ארוחות ביניים שיכולות להיות חד גוניות (כגון פירות או יוגורט או גבינה או חטיף וכו") או משולבות.
לא בריא ללעוס יותר מדי מסטיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
ר.י23/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
ר.י23/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפוץ מיתוסים שגורמים ל"השמנה"דניאל.א23/05/2010
האים זה נכון שישר אחרי שאוכלים ארוחה שוכבים אז האוכל לא מתעכל טוב וזה גורם להשמנה?
והאים זה אותו הדבר גם שהולכים לישון בסמוך לארוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, אלה מיתוסים אבל
אהרון רזון23/05/2010מומלץ לאכול את ארוחת הערב, אם היא דשנה, 2-3 שעות לפני שהולכים לישון, כדי לא להקשות על ההרדמות, ואיכות השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה בקשר לדיאטהroni23/05/2010
שלום,
אני בת 21 גובה 162 ומשקל 55 אני מעוניינת להוריד 5 קילו נוספים בחודש...
אם אפשר בפחות זמן זה יעזור, אני עושה הליכות 4 פעמים בשבוע לפחות...
מבחינת תזונה רציתי לדעת מה אני צריכה לאכול על מנת להוריד 5 קילו בחודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה, כמעט בלתי אפשרי
אהרון רזון23/05/2010אחרי ירידה של 21 ק"ג (אם אני זוכר טוב) והגעה למשקל אידאלי לא תוכלי ולא רצוי לקיים את קצב ההרזיה בו את חפצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה שזה לא הכי קל...
roni23/05/2010אבל אני חייבת להוריד את 5 הקילו הנותרים אפילו בחודשיים, זה לא מעט זמן זה בין 2-3 קילו לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצונך כבודך.
אהרון רזון23/05/2010על אף שאינך מוסרת פרטים לגבי התזונה, אנ י מניח שאת כבר אוכלת מעט (מדי?),לכן אל תצמצמי
את ההיקף הקלורי של התפריט היומי אלא הגבירי את היקף הפעילות הגופנית האירובית לשעתיים ביום (אם את בכושר מתאים). הוסיפי גם אימוני כוח 2-3 פעמים בשבוע לבלימת איבוד מסת השרירים
שכב הדלדלה מהתחלת משטר ההרזיה. יש מצב שתורידי חצי ק"ג לשבוע, אולי קצת יותר.
אני סבור שאת מגזימה ולא לוקחת בחשבון שזה יכול לגרום לשבירה, ואין צורך להסביר לך מה קורה אחריה. אבל איש הישר בעיניו יעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קלוריתיעל23/05/2010
היי אני בת 22 שוקלת 48 וגובהי הוא 1.68...
רציתי לדעת האם זה בסדר שאני אוכלת ביום בסביבות ה1700 קלוריות....לפעמים קצת יןתר
האם כדי לשמור על משקל זה אני צריכה לאכול פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יפית
ד''ר רוני חרמון23/05/2010הכל תלוי בפעילות שלך את רזה מאוד ולכן אם בכמות זו של קלוריות משקלך נשמר טוב לך ולא את צריכה להורית את כמות הקלוריות היומית. תשקלי פעם בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון חישיר23/05/2010
היי,ראיתי לפני כמה זמן תכנית אמריקאית שמשפחה אכלה רק מזון חי ובין היתר הם אכלו חזה עוף חי לגמרי!!! האמא אמרה שזה הכי בריא ושזה לא טוב לבשל את האוכל וטענה שבגלל שהם לא מבשלים את המזון הילדים בריאים כל הזמן..אני יודעת שאסור בעקרון לאכול בשר חי כי יש בו חיידקים אז איך זה מסתדר עם מה שהאמא אמרה בתכנית?איך יודעים מה באמת הכי בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין
ד''ר רוני חרמון23/05/2010בשר חי שעבר בדיקה רצינית ופיקוח על השחיטה והאיכסון אין מניעה לאכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה ולהורדת כמות תאי השומןולאד22/05/2010
שלום,
קראתי באינטרנט שכמות תאי השומן בגוף נקבעת בילדות. רציתי לדעת איך אני יכול להוריד את הכמות הזאת (אני בן 14) כי אני קצת מאחר התפתחות גם ככה (בשנה בערך). בנוסף אני שוקל 62 ואני בגובה 167/8. אומרים לי שאני במשקל די תקין וזה לא ממש בולט לעין שאני עם חוצה אבל יש לי שומנים בבטן, זה ובמותניים וזה ממש מפריע לי. בזמן אחרון (עזור השבועיים) התחלתי לרוץ באלפטיקל (סוג של מכשיר כושר) 3 פעמים בשבוע שעה כל פעם ובנוסף אני שוחה 3 פעמים בשבוע 45 דקות אימון. בנוסף אני גם אוכל פחות ממה שאכלתי אבל אין לי תפריט (זה מסובך כי אין לי משקל וכל יום יש משהו קצת אחר לאכול בבית). בנתיים אני לא רואה תוצאות אלא דווקא ההפך ירדתי בשבוע וחצי הראשונים שלוש קילו ואז עליתי 5. מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להוריד את כמות תאי השומן
אהרון רזון22/05/2010מספר תאי השומן והתפלגתם הינו נתון גנטי. השמנה, פירושה אינה הגדלת מספר תאי השומן אלא הגדלת נפחם. תא שומן הוא כמו בלון גומי שאפשר למלא אותו או לרוקן אותו. כשאדם מרזה, תאי השומן אינם נעלמים אלא מתרוקנים במידה זו או אחרת, אבל מחכים להזדמנות הקרובה להתמלא מחדש וזה ההסבר שרוב האנשים חוזרים להיות שמנים אחרי ההרזיה. הגוף עושה את כל מה שביכולתו כדי למלא את תאים שהתרוקנו משומן על ידי הגברת התאבון ו\או האטת הקצב המטבולי.
מי שגורלו לא שפר עליו, ונולד עם הרבה תאי שומן, יצטרך להלחם כל החיים במשקל עודף, וזה על ידי פעילות גופנית מתמדת ותזונה נכונה כמותית ואיכותית. דיאטה "זבנג וגמרנו" עוזרת רק לזמן מוגבל שאחריו חוזרים לנקודת ההתחלה, ברוב המקרים עם תוספת.
.
לסיכום: המשך בפעילות הגופנית ואך הגבר אותה אם מתאפשר (שחיה היא פעילות מצויינת), אכול הרבה ירקות וגם פירות, אכול בשר וגבינות רזים, אכול דגים איכותיים טריים 2-3 פעמים בשבוע, אל תאוכל מטוגן ומאכלים שמנים, שתה רק מים, הגבל עד כמה שאפשר מתוקים,,דברי מאפה וחטיפים. אכול 4-6 פעמים ביום ארוחות קטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגים
ולאד23/05/2010האם אפשר לאכול משהו במקום הדגים מכיוון שאיני אוכל דגים (לא אוהב) ובכללי מה ממליצים לאכול לאיזה ארוחה. אני מתכוון לדוגמא חלבונים לבוקר ופחמימות לערב או משהו בסגנון או שזה לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אהרון רזון23/05/2010הייתי מציע לך לנסות להתרגל לאכול דגים. יחסית לערך הקלורי יש להם ערך תזונתי רב כולל אומגה 3 (לפחות בחלקם). אם אתה לא מסוגל בשום אופן אפשר גם בלי כל עוד אתה אוכל מאכלים אחרים
מן החי כגון בשר רזה לסוגיו, גבינות, ביצים.
אני לא בעד ארוחות נפרדות של חלבונים ופחמימות.לפחות כל ארוחה עיקרית צריכה להכיל גם חלבון, אבל אפשר להחליף את הפחמימות המרוכזות (לחם, אורז, פסטה, תפו"א וכו") בירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזיה להורדת כמות תאי השומן
ד``ר נסטור ליפובצקי22/05/2010שלום ולאד. זה נכון שלרוב כמות תאי השומן נקבעת עד סוף גיל ההתבגרות. אבל זה לא אומר שאתה יכול להוריד את כמות תאי השומן. אתה יכול מנוע ייצור נוסף לא רצוי. מצד שני אם יש לך עודף משקל אתה יכול להקטין את כמות השומן בתוך כל תא ותא.
מה שאתה עושה זה מצוין, תמשיך לעשות ספורט ותקשיב לגוף שלך כאשר הוא אומר לך להפסיק לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
ולאד23/05/2010אני במשקל תקין אבל אני שמן אז בעצם איך אני יכול לדעת כמה זמן יקח לי להרזות עד הסוף? אם אני בכלל צריך להרזות ולא לעשות משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כול חשוב לא להשמין
אהרון רזון23/05/2010אני לא יודע כמה זמן זה יקח וגם אינני בטוח אם אתה צריך לרזות בכלל, אבל טוב שיש לך מודעות.
אתה צריך לאכול בריא , לא יותר מדי אך גם לא פחות. קח בחשבון שאתה עדיין בתהליך גדילה שעשוי להמשך עוד 2-4 שנים.
פעילות גופנית תמיד מומלצת ואם עושים אותה נכון, היא רק תעזור לעיצוב וחיטוב הגוף תוך הגדלת מסת השרירים,( אם תוסיף גם אימוני כוח) וגם לבריאות הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון מלא(:22/05/2010
היי
האם אפונה וקוסקוס נחשב לחלבון מלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן (אפונה יבשה)
אהרון רזון22/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני יורדת ועולהענת22/05/2010
שלום! שמי ענתבת 16 וחצי גובה 158 ומשקל 72-73 פעם שקלתי 82 וירדתי בשנה ל65 הבעיה פה שאני לא מצליחהלרדת במשקל עד שאני יורדתאני עולה וכיום אני שוקלת 72
איך אני יצליח לרדתולשמור על המשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא טוב ולא בריא
אהרון רזון22/05/2010משחק היו-יו רק יביא אותך כל פעם לשיא חדש. פני לייעוץ מקצועי על מנת ללמוד איך לרזות ולשמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לאכול אורז עם גזר בדיאטה?ענת22/05/2010
בשבוע הראשון ואם כ אז כמה כפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, 3-4 כפות אחרי בישול (אורז מלא)
אהרון רזון22/05/2010אבל תלוי בהיקף והרכב התפריט היומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פיטית וחומצה אוקסאליתאדם22/05/2010
שלום,
אני יודע שחומצות אלה משפיעות על הספיגה של המינרלים בגוף. האם ניתן לנטרל חומצות אלה מהמזונות השונים אשר מכילים אותם, אך מכילים גם מינרלים חשובים בו זמנית (קטניות, שומשום מלא, ירקות ירוקים):
- כיצד ניתן לנטרל את החומצה הפיטית מהקטניות (עדשים, שעושית, חומוס)?
- כיצד ניתן לנטל את החומצה האוקסאלית מהירוקות הירוקים?
- כיצד ניתן לנטרל את החומצה בשומשום מלא?
* האם חימום יכול לעזור בנטרול?
* האם השריה במים למשך הלילה יכולה לעזור בנטרול?
* האם הנבטה של הקטניה יכולה לעזור בנטרול?
תודה מראש
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי ספיגה (anti nutritional)
אהרון רזון22/05/2010את החומצה האוקסלית לא ניתן לנטרל.
אפשר לנטרל או יותר מדוייק לשחרר את היונים של המתכת הקשורים לחומצה הפיטית בצורה של מלח פיטט על ידי בישול או אפיה, כלומר בהשפעת החום, אבל רק במידה מוגבלת.
ההשריה וההנבטה לא אמורות להשפיע באופן משמעותי, אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין ו B12 נמוךאדם22/05/2010
מנהלי הפורום שלום,
אני גבר בן 30, בריא, עוסק בפעילות גופנית כל החיים. בשנים האחרונות מתאמן 3 פעמים בשבוע כל אימון משלב 45 דקות ריצה ו 45 דקות משקולות (סה"כ 90 דקות).
בבדיקות הדם שעשיתי לפני כמה ימים התגלה:
ברזל - 158 הנורמה נעה בין 70-180
טרנספרין - 302 הנורמה נעה בין 160-360
פריטין - 32 הנורמה נעה בין 33-266
ויטמין בי 12 - 310 הנורמה נעה בין 211-911
- כיצד אני יכול להעלות את מאגרי הפריטין בגופי?
- האם מאגרי ברזל ריקים מעידים על כך שבמשך שנים לא היתה צריכה מספקת של ברזל?
- האם רמת ברזל חופשי בדם תקינה ומאגרי פריטין נמוכים מעידים על משהו?
- ויטמין בי 12 נמצא גם ברמה נמוכה (אפילו שלא חורג מהנורמה), כיצד אני יכול להעלות את רמתו בגופי כדי להיות בטווח הגבוה בתוך הנורמה?
- אני רוצה לקחת תוסף של בי 12 ותוסף של ברזל. איזה תוסף ברזל הוא המומלץ היום ובעל תופעות לוואי מינימליות?
תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין נמוך (?)
אהרון רזון22/05/2010לגבי הנורמה של פריטין יש הבדלים בין קביעת המומחים. ברוב המקורות המינימום הוא 20 או פחות.
אם רמת ההמוגלובין תקינה, אין מקום לדאגה, ובכל מקרה המצב אינו מצדיק מתן ברזל. בנוסף, אצל הספורטאים לרוב, מדווחות רמות פריטין נמוכות.
מומלץ לאכול מזונות עתירי ברזל ווטמין 12 (בשר, דגים ובעיקר כבד).
נטילת תוספים מיותרת במצבך בכלל, ואם אתה לא צמחוני בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפעת22/05/2010
שלום רב
אני בת 29, גובה 1.62
ברצוני לשאול שאלה לגבי היחס שבין משקלי לבין תפריט הדיאטה שלי ופעילות גופנית.
אני כמספר חודשים נמצאת בתהליך דיאטה.
פירוט התפריט (שהורכב על ידי דיאטנית קלינית):
בוקר- פרוסת לחם מלא (במקום שתי פרוסות לחם קל שנמאסו עלי) עם גבינה, ירקות וקפה.
ביניים - פרי
צהריים - חזה עוף / טבעול + 4 כפות פחממה + ירקות
ביניים - פרי או יוגורט 0%
ערב - פרוסה + ביצה / טונה מסוננת + גבינה וירקות
לילה - נס קפה + חטיף אנרגיה או עוגיה אחת
בחודשים האחרונים לא עסקתי בפעילות גופנית.
לפני כחודש או חודשיים ראיתי שהצלחתי להוריד כ8 ק"ג (הגעתי למשקל של 59-60 ק"ג).
מאז הרפתי קצת את הדיאטה אם כי אני עדיין מנסה לשמור על שגרה של אכילה על פי התפריט הנ"ל.
ובאופן כללי אני רוצה להוריד עוד כמה ק"ג. (באזורים מסוימים אני עדיין עם עודף משקל).
היום נשקלתי וראיתי שירדתי עוד כ2 ק"ג (המשקל הראה 57) וזה לא נראה לי הגיוני כיוון שגם ברמה העובדתית הרפתי את הדיאטה, גם מבחינת ההערכה שלי , (אני רואה שעליתי ולא שהורדתי ממהמשקל).
שאלתי היא האם יכול להיות שבגלל חוסר בפעילות גופנית אני מעלה במשקל למרות שהמשקל מראה ירידה?
או האם יש הסבר לתופעה הזאת? האם נתקלתם בדבר כזה?
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יפעת
ד''ר רוני חרמון22/05/2010הבעיה בעיני המתבונן או שאת לא רואה טוב או שהמשקל מקולקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן22/05/2010
אהלן אני מורן בת 18 גובה 1.57 משקל 50.
עליתי במשך שנה מ 40 קילו ל 50 קילו שעכשיו אני ממש שונאת את הגוף שלי.
נרשמתי עכשיו לחדר כושר ויש לי תוכנית אימונים כזאת:
כל יום אני עושה שעה באליפטיקל ,ו 10 דקות הליכון ריצה הליכה. ויום כן יום לא אימון כוח ומדי פעם גם סדנת בטן.כתוב לי על המכשיר שאני שורפת 600 קלוריות,זה נראה לכם באמת?? כי זה קצת הזוי.
בנוסף יש לי תפריט כזה שקיבלתי שם מהדיאטנית של החדר כושר.
כל יום אותו דברף
בבוקר-כוס נס קפה.
ביניים-פרוסת חם קל עם קוטג' 1% ועגבנייה.
בצהריים-מעדן דיאט שוקולד,ונס קפה.
ביניים-כנ"ל.
בערב-נס קפה.
וארטיק קרח מסטיקיםללא סוכר ותה חופשי.
וגם ירקות פירות.
המטרה שלי היא לשקול 45 תוך 5 שבועות בידיוק.
מהיום ה-22.5.2010 עד ה-26.6.2010 אני צריכה להוריד 5 קילו.
ואז לשמור על זה ככה.
אפשרי?
כי זה נראה לי קצת הזוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ"ג מצויינת, דיאטה רעה
אהרון רזון22/05/2010את בטוחה שקבלת את התפריט מדיאטנית מקצועית?
פעילות גופנית - ציון מעולה.
דיאטה - ציון נכשל גם כמותית, גם איכותית.
בהתחשב בנתונים, קשה מאוד וגם לא רצוי לקיים את הקצב שאת מתכננת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אמרתי לדיאטנית מה שאני אוהבת
מורן22/05/2010לאכול ואוכלת בדרך כלל
והיא בנתה לי את התפריט הזה
הוא יותר מדי?או פחות?ואיך לשפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן
ד``ר נסטור ליפובצקי22/05/2010אם דיאטנית נתנה לך תפריט כזה ועוד תוך כדי אימונים. תתרחקי ממנה. תגשי לקבל יעוץ אצל מישהי אחרת ואם אפשרי לכי אם התפריט לבעלים של חדר הכושר. אני מבין שאפילו הוא מבין יותר ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)