פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה .. לרדת במשקל.
    אני
    15/05/2010

אני בת 16, שוקלת 51 - 1.62
    אני מעוניינת לרדת בערך 6-8 קילו.
    נכון להיום לפי מה שאני יודעת אני אוכלת בערך 1500 קק"ל ליום,
    לפי הנתונים הייתי אמורה לרדת במשקל מכמות כזאת של קלוריות.
    אך אני שומרת על משקלי ולפעמים אפילו עולה ..
    כמה קלוריות אני צריכה להוריד על מנת לרדת במשקל?

זה התפריט שלי-

בוקר:
    2 פרוסות לחם
    100 גרם קוטג'
    חצי כוס חלב
    כפית סוכר
    ירק

צהריים:
    כוס פחמימה
    מנת טבעול של 100 קלוריות
    כוס מיץ פטל

4:
    כוס ברנפלקס
    כוס וחצי חלב
    כף וחצי סובין
    כפית סוכר

ערב:
    2 פרוסות לחם
    פרוסת גבינה צהובה 9%
    חביתה עם תרסיס שמן
    150 גרם קוטג' 3%
    ירק
    כוס מיץ פטל

לילה:
    3 ביסקוויטים (25 קלוריות לאחד)
    חצי כוס חלב
    כפית סוכר

לפי מה שכתבתי הצריכה היומית שלי עולה על 1500 קלוריות?
    מה ההצעות לשיפור/ לשינוי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה .. לרדת במשקל.

הוספת תגובה

• לרדת במשקל? למה?

אהרון רזון
    16/05/2010

אכן, התפריט שלך בערך 1500 קק"ל, אבל הוא לא ירזה אותך וטוב שכך. המשקל שלך אידאלי לנתונים, וירידה שאת מבקשת תביא אותך עמוק לתת-משקל שיסכן את בריאות הגוף והנפש בלי לדבר על הפן האסטתי.
    ללא קשר לרצונך לרזות, יש מקום לשיפור התזונה:
    -מומלץ שהלחם ודגנים אחרים יהיו מלאים.
    - לא כל יום טבעול בצהרים. הוא מוצר מתועש, מכיל שומן טראנס, וחומרים אחרים לא טבעיים.
    -התרגלי לא לשתות מיץ ממותק , אלא לאכול פרי ולשתות רק מים או סודה.
    -הוסיפי סלט גדול עם אבוקדו\שמן זית בצהריים וגם בערב.
    -הוסיפי בבוקר פרי כארוחת ביניים.
    -מומלץ לוותר על הסוכר, יש בו הרבה קלוריות ריקות.
    -עדיפה גבינה צהובה רק 5% או גבינה צפתית.
    -מידי פעם להחליף את הבסקוויטים בקרקרים מקמח מלא או בשיבולת שועל בתוך החלב.

-אני מבין שאת צמחונית (נכון?) לכן לא אתייחס לאכילת בשר ודגים, לעומת זאת, כדאי לשלב קטניות בתפריט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אלון
    15/05/2010

אני אוכל יום כן יום לא. השיטה לא עובדת. קיבלתי עצה זו מאחד מהרופאים בפורום זה, אך זה לא עובד, יתרה מזו, בימים שאני לא אוכל, אני רעב, האם זה הגיוני? יכול להיות שרצוי לי להוריד במינון כלשהו של טים טם? האם ניתן לשלב אוכל תוך כדי נהיגה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• קשה להאמין

אהרון רזון
    15/05/2010

שקיבלת עצה זו בפורום הנוכחי שמנוהל באופן אחראי ומקצועי על ידי מומחים בתחום. בטח שאתה מתבלבל. השיטה הזו לא רק שלא תרזה אותך אלא תפגע בבריאתך ואפילו תגרום להשמנה.
    אין לאכול תוך כדי נהיגה ודומני שגם החוק אוסר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר
    שני
    14/05/2010

יש לי בעייה.. לא יודעת אם היא כלכך קשורה לפה אבל אני אנסה:
    אני נגעלת מבשר. המחשבה על זה שאני אוכלת בע"ח מת ממש עושה לי בחילה.
    הברזל והB12 שלי נמוכים. אני גם עושה מלא ספורט.. בשנה האחרונה החלטתי להתגבר על הגועל ולאכול כל יום בצהריים מנה בשרית של כ150 גרם. אני שמה בזה מלא תבלינים וחותכת דק כדי לא לחשוב על מה שזה היה פעם אבל למרות הכל אני ממש לא נהנת מהאוכל.. דיי אוכלת בכוח ומהר כדיי לסיים וזה מבאס! כי הכנה של בשר גם דורשת השקעה של זמן ובסוף אני בכלל לא נהנת.
    יש למישהו טיפ לתת לי איך כן לשלב פעם ביום ארוחה בשרית- קלה להכנה- ושאני אהנה ממנה..? אולי מתכונים קלים לקציצות מבשר/ עוף דל שומן? (קציצות לא רואים שזה היה פעם ייצור חי אז אני דווקא אוהבת אבל ממש אין לי מושג איך להכין ולא בא לי סתם להשקיע ושבסוף ייצא מגעיל) או רעיונות אחרים? אשמח לשמוע.
    תודה!
    ולאהרון- אני ממש נהנת לקרוא ת'תשובות שאתה נותן!

לקביעת תור
    סגירה
    בשר

הוספת תגובה

• לא חייבים בשר

אהרון רזון
    14/05/2010

ברזל וB12 יש גם בביצים ובדגים (טונה, סרדינים,הרינג, מקרל,סלמון ועוד). בכמות מעטה יותר יש גם בחלב ומוצריו. אם תאוכלי מספיק מזונות אלה, תקבלי מספיק B12 וברזל. בנוסף, ברזל בכמות משמעותית נמצא בגרעיני חמניה, שומשום, קטניות, שמרים, נבט חיטה, דגנים מלאים ומוצריהם, פירות יבשים, שקדים ועוד, אבל מידת ספיגתו יותר קטנה מאשר ממוצרים מן החי בגלל נוכחות נוגדי ספיגה . (anti nutritional)
    לגבי מתכוני בשר, פני לפורום מתכוני בריאות.

תודה על המחמאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר

ד``ר נסטור ליפובצקי
    15/05/2010

הי שני,
    אם את כל כך נגעלת מבשר, אז תהפכי לצמחונית. חשוב לעשות במשך היום שילובים נכונים כדי להגיע לחלבון קרוב למלא. למשל שילוב של דגנים כמו אורז, תירס, איטריות עם קטניות כמו אפונה, עדשים, שעועית לבנה, גרגירי חומוס זה מצוין. גם חומוס וטחינה זה שילוב לא רע. תשתדלי לאכול גבינות לבנות או צפתית, אגוזים ושקדים. לגבי B12, אם לא מספיק עם מה שיש בביצים וחלב ובדרך כלל לא מספיק, תמיד אפשר להעזר בכדור B12 מיקרוגרם 1000במשך 3חודשים כל חצי שנה. כדי למלא את המאגרים של B12 בכבד. אם את כן אוכלת דגים אז כמובן ניתן לקבל גם חלבון מלא וגם B12 מהם. אגב, החלבון שבביצה הינו החלבון האיכותי ביותר שיש.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר

שני
    17/05/2010

גם מדגים אני נגעלת.. (חוץ מטונה כי היא מרוסקת ואין זכר למה שהייתה פעם). ביצים ומוצרי חלב אני צורכת מלא.. למרות הכל עדיין יש לי חוסר בברזל (B12 אני לוקחת בכדורים וזה באמת עוזר וברזל אני לוקחת כבר 10 חודשים ומשום מה הוא עולה ממש מעט) וזה כשאני כבר כמעט שנה כן אוכלת בשר אז אני פוחדת שבלי בשר הברזל יצנח לגמריי . מה דעתכם?
    עד עכשיו הייתי משתדלת לאכול בצהריים מנה של כ150 גרם בשר רזה עם בערך 6 כפות פחמימה. יש לכם רעיונות לתחליפים לארוחה הזאת שתכלול בערך אותה כמות של חלבונים ופחמימות אבל בלי בשר? מה עתכם על מוצרי טבעול למינהם?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבעול אינו תחליף טוב לבשר-

אהרון רזון
    17/05/2010

מבחינת הערך התזונתי והבריאותי כולל חלבון איכותי, ברזל וB12 (לא קיים).
    אם מעבר למוצרי חלב את אוכלת ביצה ליום וכבד 1-2 פעמים בשבוע (נסי להתגבר על הדחיה, אפשר לקצץ אחרי הצליה כדי לא לראות את הצורה) ייתכן שיהיה לך מספיק ברזל וB12 ולא יהיה צורך בתוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר

שני
    17/05/2010

לגביי טבעול- לא הבנתי.. מה לא קיים?
    לגביי הכבד- אחלה רעיון. פעמיים בשבוע אני אוכל לסבול:)
    יש לך רק רעיונות לארוחות צהריים צמחוניות ובריאות שיכילו בערך את את אותה כמות של קלוריות כמו בארוחות שהייתי אוכלת עד עכשיו? (עד עכשיו הייתי אוכלת 150 גרם בשר רזה ו6 כפות פחמימה בערך..).
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

אהרון רזון
    17/05/2010

1. בטבעול לא קיים וויטמין B12, (הוא נמצא רק במוצרים מן החי)
    2. בכבד כמות גדולה במיוחד של ברזל( שספיגתו טובה מאוד) וויטמין B12 לצד רכיבים חשובים אחרים בריכוז גבוה.
    3. למשל 130-150גר שעועית יבשה (לפני בישול) מכילה בערך, אותה כמות חלבון, פחמימות וקלוריות כמן 150 גר בשר ו6 כפות פחמימה . זה בערך נכון לגבי רוב הקטניות (עדשים, חומוס, אפונה יבשה וכו"). הבעיה שאין בהם B12, וספיגת הברזל פחותה.
    4. את אומרת שגם טונה את מוכנה לסבול, לכן מומלץ לאכול קופסה 3-4 פעמים בשבוע. גם שם יש B12 וברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מאיפה להתחיל...
    אורית
    14/05/2010

אני בת 28 , גובהי 1.76 ומשקלי 93.8 ק"ג.

אני מרגישה לא נוח עם הגוף שלי ומאוד רוצה לרזות...אבל לא כל כך יודעת איך להתחיל לשנות הרגלי אגכלה וחיים.
    הייתי אצל מס' דיאטניות בעבר וגם בשומרי משקל אבל לא התחברתי לאף אחת מן השיטות האלה.
    אני אוכלת המון בחוץ...ולא עושה שום חשבון...המבורגר, בורקסים ומאפים, סושי, סלטים...

אני לא יודעת מה אני צריכה לעשות- לאכול את האוכל שאני אוכלת עכשיו ולהפחית בכמויות או לשנות את התזונה שלי. כי יש שאומרים שדיאטה טובה זו דיאטה שאפשר לאכול בה הכל אבל במידה...

האם תוכלו לתת לי טיפים בסיסיים מה עלי לשנות? ומאיפה להתחיל?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מאיפה להתחיל...

הוספת תגובה

• קשה, קשה מאוד

אהרון רזון
    14/05/2010

אפילו בלתי אפשרי לרזות אם תמשיכי לאכול את הג'אנק פוד גם בכמות מופחתת.
    בטח שאת חייבת לשנות את התזונה שלך באופן ראדיקלי, אי אפשר לאכול את העוגה וגם לשמור אותה שלמה (תרתי משמע).
    קודם כול תצטרכי לשנות את סדר היום שלך ולאכול בעיקר בבית או במקום העבודה אוכל ביתי.
    אני לא מציע לך לספור קלוריות כי לשיטה הזאת אין חיים ארוכים.
    אכלי המון ירקות וגם פירות (לא יותר מדי). המנעי מאוכל מטוגן ושמן. הרבי באכילת דגים איכותיים.
    גבינות עד 5%, בשר רזה בלבד. שתי רק מים. הפחיתי באופן דראסטי מתוקים ומאפים. אכלי (בהגבלה) לחם, פסטה, אורז מלאים בלבד. אכלי ארוחות קטנות כל 3 שעות.
    הכניסי פעילות גופנית לסדר היום הקבוע שלך כאורח חיים, וכל המרבה הרי הוא משובח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית

ד``ר נסטור ליפובצקי
    15/05/2010

ההודעה שלך כל כך אמיתית...
    לא חושב כשמגיעים למצב שאת מתארת ניתן לעזור דרך הפורום. אני לא נוהג לעשות זאת בפורום אבל במקרה שלך אני מציע לך להתקשר אלי ולקבוע פגישת היכרות ללא התחייבות כדי לבדוק אם אני יכול לעזור לך.

סוף שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת =(
    רוצהלהיותרזה
    14/05/2010

הי..זאת שוב אני...אני לא מבינה כבר מה קורה,אני עושה מלא ספורט (שעה 2 פעמים בשבוע לפחות במקרה הכי גרוע כי בדרך כלל בזמן האחרון עשיתי גם יותר מזה..) ואני מנסה לאכול הכי מעט שאני יכולה ואין המשקל לא יורד ואפילו גם עולה =( אני התחלתי מ-82 ועכשיו אני בסך הכל 81.....מה זה צריך להיות?! אני עובדת על זה נורא קשה ופשוט אין תוצאות!! זה מיאש מאוד ואני כבר לא יודעת מה לעשות...אני בסך הכל רוצה לשקול 72 זה-הכל -למה זה כל כך מסובך?! רגע,שאני אבין,אולי אני צריכה בכלל לצום וזהו??

אני צריכה עזרה....בבקשה...ותודה לכולם מראש,אתה מקסימים!!! כולכם!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת =(

הוספת תגובה

• כל כך מהר?

אהרון רזון
    14/05/2010

יואש = חוסר דבקות במטרה = בריחה = כשלון בטוח. If there is a will, there is a way
    אם יש רצון, יש דרך!
    זה לא ייתכן לא להצליח לרזות עם הנתונים שלך. אולי בכ"ז אחד מהם יכול להיות מכשול והוא תת-פעילות בלוטת התריס. אני מציע לך לבקש איבחון.
    פ"ג פעמיים בשבוע אינו מספיק להשגת המטרה שלך. תצטרכי למצוא את הזמן (תמיד על חשבון משהו אחר) להגדיל את ההיקף לפחות לשעה כל יום פעילות אירובית בעצימות בינוונית מבלי לקזז
    באכילה עודפת.
    לצום את לא תוכלי וגם לא יעזור. אחרי שתשברי תמצאי את עצמך שמנה יותר מעכשיו

בהנחה שגם אני אחד מהם, תודה על המחמאה בשם כל המקסימים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אתה אומר בעצם ש...

רוצהלהיותרזה
    15/05/2010

הפתרון הוא עוד ספורט?? כלומר,לא לקזז באכילה זאת אומרת לאכול אותו הדבר כמו שעשיתי עד עכשיו רק להוסיף פעילות גופנית?? הבנתי נכון???

אה ו...אתה אכן אחד המקסימים...חח =)
    (כי אתה לוקח אותי ברצינות ואני מאוד מעריכה את זה,באמת...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנת נכון

אהרון רזון
    15/05/2010

אבל גם בספורט צריך הדרגתיות, אחרת אפשר להשבר ולהפסיק לגמרי.
    קודם כול את צריכה לראות את החצי המלא של הכוס: העובדה שאת הפסקת להשמין. אין לך עודף ניכר, כל ירידה היא מבורכת והעיקר היא ההתמדה, לא הקצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העידוד!!

רוצהלהיותרזה
    16/05/2010

אתה יודע? תמיד חשבתי שאני בהמה אבל אתה עוזר לי להאמין שאין לי כזה עודף משקל גדול וזה מאוד מאוד מעודד אותי,כי אז אני יודעת שאני מתחילה בסך הכל ממקום לא רע וזאת הרגשה דיי טובה....אז כמו שאמרת לא להתייאש ולהישבר -לאכול אותו הדבר ולהעלות בהדרגה את הפעילות הגופנית....

תודה רבה לך!! =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רק חייבת לציין דבר שקרה לי היום

רוצהלהיותרזה
    17/05/2010

באתי אל החדר כושר והמאמן פשוט גירש אותי משם ואמר לי שאני מגזימה כי אני צריכה לבוא יום כן יום לא ולא כל הזמן כי אני דופקת לעצמי את הגוף......הוא צודק לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל שמעסיקים מדריך שאינו מבין

אהרון רזון
    17/05/2010

את עבודתו.
    אימון אירובי אפשר לבצע גם כל יום במינון ועצימות מותאמים לכושר האישי.
    אימון התנגדות (אנאירובי) מומלץ פעם ביומיים עבור אותה קבוצת שרירים.
    אין שום מניעה, למשל, לבצע יום אחד תרגילי גב ורגליים ולמחרת חזה וידיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה שחשובה לי....

רוצהלהיותרזה
    18/05/2010

לפעמים קורה שאני מגיעה לחדר כושר ומתחילה בפעילות ואז אני מרגישה שאני פשוט לא מסוגלת לזה יותר. ואני ממש לא יודעת אם להמשיך בכל זאת אפילו שקשה לי או להסתפק ברבע שעה (כאילו אם זה עדיף על כלום...) כי אם אני לא מצליחה לעשות את המטרה שלי (60 דקות לפחות על רמה 7) אז אני נהיית מתוסכלת....מה דעתך על זה??

ושוב,באמת תודה רבה על היחס שאתה מקדיש לי.... =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורידי את העצימות

אהרון רזון
    18/05/2010

לרמה שמאפשרת פעילות רצופה של 40 דקות. עם השיפור בכושר שבוא יבוא, העלי בהדרגה את העצימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשקל לא זז.
    קסם
    13/05/2010

אני בת 22,משקל 58 גובה 1.65,אני מנסה לרדת בערך כ4 קילו במשקל למרות שאני במשקל תקין,אבל הבעיה היא שלמרות שאני אוכלת תפריט של לא יותר מ1200 קלוריות ביום (בוודאות,הכל מחושב עד הגרם האחרון.) אני לא מצליחה לרדת,אני מצליחה לרדת בערך כקילו וחצי ואז יש עלייה של בערך חצי קילו ואז שוב ירידה של כמה מאות גרם,הכל מסביב קילו וחצי במקסימום,לא יותר מזה.

מדוע הגוף מסרב לשתף פעולה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשקל לא זז.

הוספת תגובה

• המשקל לא זז

ד``ר נסטור ליפובצקי
    14/05/2010

הי קסם,

את עונה לשאלתך. המשקל לא יורד מפני שהמשקל שלך תקין. תפסיקי לחשב "על הגרם" תאכלי בריא ונכון ותעשי הרבה פעילות גופנית כדי לחטב את הגוף שלך יותר, כי כנראה את לא מרוצה ממנו במאה אחוזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה זה בדיוק אומר?

קסם
    14/05/2010

שלמרות כל המאמצים,ולמרות העובדה שאני במאזן קלורי שלילי,הגוף פשוט לא יוריד במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מוגזם?
    (:
    13/05/2010

מוגזם לאכול לאחר אימון קופסת קוטג' שלמה? או שזה בסדר?

(רוצה לגוון מידי פעם ובמקום לקבל חלבון מביצים או טונה בנוסף לקצת גבינה לשנות לפעמים לרק גבינה וכדי שתהיה כמות חלבון מספקת אז קופסא של קוטג' אני יגיע ל-24 בערך)

מחכה לשמוע את דעתך בעיניין תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה מוגזם?

הוספת תגובה

• לא מוגזם, אפילו מומלץ

אהרון רזון
    13/05/2010

יחד עם ירקות, רצוי פילפל אדום (עטיר וויטמין C), להגברת ספיגת הסידן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,זה מה שעשיתי

(:
    14/05/2010

(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינה אחרי אימון

ד``ר נסטור ליפובצקי
    15/05/2010

אין בעיה, למרות שהגוף לא סופג 24 גר' חלבון במכה. מספיק עם 15 גר' ועוד מנה כזאת אחרי שעתיים. חשוב יחד עם החלבון לאכול פחמימות, למשל 2 פרוסות לחם.

אגב, תיקון. ווטמין C לא כל כך משפיע על ספיגת סידן, זה יותר נכון לגבי ויטמין C וברזל מן הצומח.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויטמין C וספיגת סידן. ספיגת חלבון

אהרון רזון
    15/05/2010

וויטמין C מגביר באופן משמעותי גם את ספיגת הסידן בנוסך לברזל ומתכות אחרות. הינה קטע
    מאחד המחקרים הרבים בנושא:

Effect of vitamin C and carotene on the absorption of calcium from the intestine
    Journal Zeitschrift für Ernährungswissenschaft
    Publisher Springer Berlin / Heidelberg

Summary The effect of vitamin C or carotene either in the authentic form or naturally occurring as in orange, parsley and pepper juices on calcium absorption was studied. Results obtained revealed that ascorbic acid, orange and pepper juices enhanced intestinal calcium absorption. Carotene and parsley proved to be without effect.

Zusammenfassung Die Wirkung von Vitamin C und Carotin in Orangen-, Petersilien- und Pfeffersäften auf die Calciumabsorption im Darm wurde untersucht. Die Untersuchungsergebnisse zeigen, daß Ascorbinsäure, Orangen- und Pfeffersaft die Calciumresorption im Darm steigern. Carotin und Petersilie scheinen keine Wirkung zu haben.

ספיגת חלבון:
    ========
    לגבי הסוגיה הזאות הדעות חלוקות אבל מקובל ממוצע של 30 גר לארוחה עבור ספורטאים תןך התחשבות בין היתר במשקל הגוף וגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינה אחרי אימון

ד``ר נסטור ליפובצקי
    15/05/2010

גם אני יכול להביא סימוכין מאיזה שהוא עיתון כמעט לכל טענה שתעלה על דעתי. זה לא חסר בספרות.
    30 גר' חלבון בארוחה אחת מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בההלט

אהרון רזון
    15/05/2010

ידוע ומוסכם (מקווה) על ידי שנינו שתזונה אינה מדע מדוייק ושמול כמעט כל מחקר יש מחקר(ים)
    נוספ(ים) שלפעמים מגיע(ים) למסקנות שונות ואף מנוגדות. בטח שגם אתה לא תתקשה להביא סימוכין עבור הגישה שאימצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקובל

ד``ר נסטור ליפובצקי
    15/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה נכונה
    יוסי
    13/05/2010

שלום לכם,
    אני בן 20 שוקל 105 קילו על 1.80.
    לצערי אין באפשרותי לשלם על דיאטן או על ייעוץ תזונת כיוון שאני בצבא.
    לאחרונה גם התחלתי לשחות 3 פעמים בשבוע ורציתי לדעת אם יש מזון מסוים שרצוי לאכול לפני ו/או אחרי השחיה..
    בנוסף אודה אם תוכלו לומר לי מה כמות הקלוריות אשר עלי לאכול או אם תוכלו להרכיב לי תפריט תזונה.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הרזיה נכונה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

יוסי
    13/05/2010

שמעולם לא עשיתי דיאטה קודם לכן לכן אין לי שום מדד

שוב תודה
    ויום מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לרזות יפה עם הנתונים שלך

אהרון רזון
    13/05/2010

הגיל, הגובה, העודף הניכר (לא קאטסטרופלי) והעדר דיאטה קודמת יקלו על הרזיה מוחשית ומעודדת.
    אני לא מציע לך בשלב הזה להתעסק עם ספירת קלוריות. אתה צריך לאכול נכון אוכל בריא ולהגביר את השחיה לשעה כל יום (תורמת הרבה להרזיה אם מתמידים).
    לא נהוגה הרכבת תפריט דרך הפורום, אבל אם תפרט את התזונה היומית הנוכחית שלך מחולקת לפי
    ארוחות, תקבל הצעות שיפור ע"פ עקרונות התזונה הנכונה ובהתחשב בנתונים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי

יוסי
    13/05/2010

תודה על המענה המהיר.
    כרגע אני התחלתי לאכול יותר בריא אז התפריט שלי השתנה
    לרוב הייתי אוכל
    בבוקר סנדוויץ' (שתי פרוסות של לחם קל) עם גבינה
    בצהריים אוכל מה שיש בבסיס, מה שאומר שזה לא הארוחה הכי בריאה שיש.
    לפעמים אני מביא אוכל מהבית.
    בערב משתנה - טוסט/שניצלים וצ'יפס/
    היום אני אוכל
    בבוקר את אותה הארוחה
    צהריים אוכל בצבא אבל משתדל להביא מהבית כמה שיותר פעמים
    בערב אוכל חביתה לפעמים עם 3 פרוסות קלות וגבינה כלשהי או שני טוסטים (4 פרוסות קלות)
    בין הארוחות פרי או חטיף אנרגיה

תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין בתפריט היומי

יוסי
    13/05/2010

כמויות
    אוכל מהבית לצבא כולל אורז (אני חושב שתי כוסות לפי מה שאמרו לי) עם 4 קציצות/שתי חתיכות חזה עוף
    וטוסט אומר 2 פרוסות של לחם קל עם גבינה צהובה 5% וזיתים לפעמים.

תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז מלא, קציצות לא מטוגנות

אהרון רזון
    13/05/2010

ואל תשכח להוסיף ירקות טריים בשפע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות שיפור

אהרון רזון
    13/05/2010

בבוקר סנדוויץ' (שתי פרוסות של לחם קל) עם גבינה
    ****לחם קל מקמח מלא. גבינה עד 5%.פילפל אדום

צהריים אוכל בצבא אבל משתדל להביא מהבית כמה שיותר פעמים
    *****יש להמנע מאוכל מטוגן, ללוותר על התוספות שהן לרוב טבולות בשומן.
    להוריד את העור והשומן ממנת העוף.ולא לאכול את הרוטב. במקום סלט מלא כל מיני רטבים משמינים לבקש, אם אפשר, ירקות טריים. אם המנה האחרונה מתוקה, לאכול פרי במקומה. להמנע משתיית המיץ הממותק שבד"כ מגישים ולהסתפק במים בלבד.

בערב אוכל חביתה לפעמים עם 3 פרוסות קלות וגבינה כלשהי או שני טוסטים (4 פרוסות קלות)
    *****לחם מקמח מלא. גם סלט גדול ומגוון עם כף שמן זית. לא כל יום חביתה ולא מטוגנת בשמן.
    מדי פעם דג או במקום הלחם עם גבינה גוון בפסטה מלאה עם גבינה בולגרית 5%

בין הארוחות פרי או חטיף אנרגיה
    ****לא להרבות בחטיפי אנרגיה, בכל מקרה לא יותר מאחד ליום. עם הפירות אפשר להיות
    יותר נדיב

תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יוסי
    13/05/2010

תודה רבה על המענה המהיר והמלא
    מאוד עזר לי !
    תודה רבה רבה !
    המשך ערב נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור תזונה + המלצה על גיינר
    דנה
    13/05/2010

שלום

אני מאוד רזה (גיל 30, משקל 46, גובה 1.66) , שובעת מאוד מהר וסובלת מעצירות כרונית (נזקקת לטיפות טבעיות לצורך התרוקנות)

אינני עושה ספורט, למעט פילאטיס פעם עד פעמיים בשבוע

התפריט עליו אני משתדלת להקפיד:

דגני בוקר - 2 כוסות חד פעמיות + בקבוק יוגורט אקטיביה לשתייה / עיזים

צהריים: פסטה / תפו"א + ירקות מאודים + גבינה מוקרמת

אחה"צ: בננה + תמרים

ערב: חביתה מ 2 ביצים + פיתה מקמח מלא + סלט + גבינות עיזים

האם תוכלו לשפר לי את התפריט?

האם תוכלו להמליץ לי על גיינר לצורך עלייה במשקל?

בתודה מראש

דנה

הוספת תגובה

• שיפור תזונה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    13/05/2010

דנה שלום,

נסית להוסיף סובין חיטה? 2 כפות גדושות בוקר ולילה בתוך חצי כוס חלב. חשוב לשתות 2 כוסות מים אחרי.
    בנוסף הייתי רוצה שתוסיפי כוס עד 2 כוסות אפונה/עדשים/שעועית לבנה/גרגירי חומוס בצוהריים.
    תוסיפי 100 גר' אגוזים או שקדים ללא מלח, 3 כפות טחינה ו-2 כפות שמן זית (יכול להיות על הסלט או על לחם).
    תאכלי 3 פיתות מקמח מלא ליום.
    תקני סקנדישייק בבית מרקחת ותשתמשי לפי ההוראות המצורפות.
    הייתי רוצה גם שתעשי כל לילה תרגילי בטן.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד

אהרון רזון
    13/05/2010

את חייבת סלט עם כף שמן זית גם בארוחת הצהריים בנוסך לירקות המאודים. רצוי לאכול ירקות 3 פעמים ביום, בן היתר, זה עוזר גם ליציאות . הפסטה צריכה להיות מלאה (היא עדיפה על תפו"א).
    בננה גורמת לעצירות אצל בעלי הנטיה, עדיף לאכול יותר תמרים שלרוב עוזרים באופן משמעותי.
    הביצים גורמות גם כן לעצירות, אבל אני מבין שאת צימחונית, לכן לא אמליץ לך לוותר אלא להגביל.
    פעילות אירובית מתונה בנוסף לפילטיס תעזור נגד עצירות וגם תגביר את התאבון. הייתי ממליץ על שחיה, אך כל פעילות אחרת שמתאימה לך תעזור.
    אני לא ממליץ על שום גיינר, לא רק בגלל שהוא מוצר מתועש ויקר, אלא גם לא פותר את בעית המשקל לאורך זמן כמו הטמעת הרגלי אכילה טבעית בהתאם לנתונים והמטרות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה

דנה
    15/05/2010

לד"ר נסטור ולמר אהרון

המון המון תודה על המענה המפורט

מבטיחה לנסות ליישם את המלצותיכם

דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודאה חשובה למנהלי הפורום
    יעל
    13/05/2010

שאלתי היא כמה זמן (בדקות, שעות..) לוקח מרגע לעיסת 200 גרם של עוף עד שהם מתפרקים לחומצות אמינו זמינת בדם. אם אתם לא יודעים בבקשה תרשמו שאם לא יודעים ואפנה למקורות אחרים,אבל אל תתעלמו.

הוספת תגובה

• זמן עיכול

ד``ר נסטור ליפובצקי
    13/05/2010

יעל שלום,

אין זמן מדויק. העיכול של הבשר לוקח מס' שעות, המעבר די מהיר. זאת אומרת שלרוב מה שאכלת בצהריים ככר לא יהיה זמין בערב.

יום נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך לא ברורה.

יעל
    13/05/2010

אתה כותב שלא ידוע ומיד מציין שזה כמה שעות, מהצהריים עד הערב בערך 7 שעות. אז לא ברור האם זה ידוע או לא? האם זה ניחוש מלומד או מבוסס על מידע כלשהו? ואם זה לוקח כ- 7 שעות לא ברור לי למה כל מדריכי חדר הכושר רוצים שאני יצרוך חלבון דווקא חצי שעה אחרי האימון.... לתשובתך המלומדת אני ממתינה בקוצר רוח. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

ד``ר נסטור ליפובצקי
    14/05/2010

לא מבין איך הבנת "לא ידוע". אבל תזונה זה לא מדע מדויק. בטח לא בענייני מעבר סוגי בשרים שונים. הסיבה שממליצים לאכול תוך כשעה מזמן המאמץ היא שבזמן פעילות אנחנו מפרקים שריר לצרכים אנרגטיים. מייד אחרי (ודווקא כדאי לאכול משהו קטן עם פחמימות מייד אחרי הפעילות כדי לגרום לאינסולין להופיע בזרם הדם ולעצור את תהליך הפרוק) מתחילים לבנות שריר, ולכן צריך חומר גלם (חלבונים) ורצוי יחד עם פחמימות, מה שתורם לספיגה של החלבון.

מכל מקום, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל
    הילה
    13/05/2010

שלום, שמי הילה, בת 17 ורציתי לדעת אם אפשרי לרדת 10 קילוגרמים בדיאטה מבוקרת(6 ארוחות מסודרות ביום) ושילוב של ספורט( 4 פעמים בשבוע).
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

ד``ר נסטור ליפובצקי
    13/05/2010

הילה שלום,

באופן כללי ברור שאפשר, רצוי שהירידה תהיה של חצי ק''ג בשבוע ושהדיאטה תהיה מורכבת לנותונים שלך. השאלה אם את באמת צריכה לרדת 10 קג' כי לא מסרת נתונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשקל לא זז
    ר.י
    13/05/2010

שלום,
    הפסקתי לעשן לפני כ-4 חודשים.הייתי מעשנת כ-2 קופסאות ליום וירדתי ל-0 סיגריות תוך יום אחד.
    מן הסתם עליתי במשקל ואני מרגישה כי חילוף החומרים בגופי השתנה.
    ניסיתי כל מיני סוגים של דיאטות בכדי לחזור למשקלי הקודם וכאילו גופי לא מגיב לכך וממאן לרדת במשקל.אני שותה גם המון מים.
    מטיבעי אני אדם רזה ופתאום אני הופכת לשמנה תוך כמה חודשים וזה מאד מתסכל אותי.
    אני מציינת כי אני שוקלת 65 קילו כיום והעיליתי 15 ק"ג תוך 4 חודשים שזה מוטרף.
    הצילו......מה עושים?
    יש לי הנכונות לדיאטה אך אני מתוסכלת מכך שכלום לא עוזר לי לרדת במשקל.
    אנא,עזרה בבקשה,מרגישה חסרת אונים וחסרת מוטיבציה עקב כל ניסיונותיי לרדת במשקל וחוסר התוצאות לעניין...

לקביעת תור
    סגירה
    המשקל לא זז

הוספת תגובה

• הפסקת עישון

ליטל סמואל-לוי
    13/05/2010

ראשית אני רוצה מאוד לחזק אותך בהחלטתך להפסיק לעשן - עשית את הבחירה הבריאה ביותר עבורך, וברור שאינה פשוטה - וזה ראוי לציון.
    זה נכון שהפסקת עישון גורמת לשינוי בקצב חילוף החומרים (משום שהסגריות עשויות להגביר אותו מעט), שזה דבר מאתגר אחר כך בשמירה על המשקל, אבל למעשה זהו קצב חילוף החומרים הטבעי של גופך. אתגר נוסף הוא ללמוד לא להשתמש באוכל כתחליף לסיגריה מבחינת "עיסוק" עם הפה.
    לפיכך הקושי שלך הוא ברור אבל אין שום סיבה להתייאש. אם הפסקת לעשן זה אומר שיש לך אופי חזק. קשה לעשות את כל השינויים בבת אחת, לכן אני חושבת שעכשיו, אחרי 4 חודשים שאת לא מעשנת, תוכלי גם לעבוד ולהצליח בתחום הירידה במשקל. חשוב שתיהיה לך הכוונה נכונה לכן אני מאוד ממליצה לך לפנות לפגישה עם תזונאי/ת קלינית שתתאים לך תוכנית מיוחדת עבורך, עדיף על סמך קצב מטבולי אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתייחסות

ר.י
    13/05/2010

מאחר והנני חד הורית ואין באפשרותי ללכת לדיאטנית פרטית,רציתי לשאול האם ישנם שירותים כאלה דרך קופ"ח כללית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוקים
    ריקי
    12/05/2010

יש לי סוכרת, אני מאוזנת טוב עם לנטוס כבר קרוב לשנה, הבעיה שאני כל הזמן רוצה מתוקים, אני לא אוכלת מתוקים על בסיס קבוע אבל תמיד אני רוצה
    מה אפשר לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    מתוקים

הוספת תגובה

• הי ריקי

ד''ר רוני חרמון
    12/05/2010

בשל הסכרת את חשה צורך במתוק אבל אסור לך לכן תשתמשי במוצרים מתוקים לחולי סכרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יורדת מהר למרות דיאטה מאוזנת
    אורנה
    12/05/2010

בת 45 , שלושה שבועות בדיאטה עם דיאטנית . 95 ק"ג על 1.72 .
    הורדתי בצורה דרסטית סוכרים , עוגיות ועוגות , מזון מטוגן ושומנים . אוכלת הרבה ירקות ושותה הרבה מים ומקפידה לאכול כל 3 שעות דברים קטנים ובלי הרבה קלוריות
    עושה פעילות של הליכה מהירה 3 פעמים בשבוע כ-50 דקות כל פעם .
    מתחילת הדיאטה ירדתי סה"כ 1.5 קילו.
    האם זה הגיוני ? אני לא רוצה לרדת מהר אלא ללמוד לאכול נכון וללמוד אורח חיים בריא ולשמור על המשקל שאגיע אליו - 80 קילו - בצורה עיקבית .
    האם הקצב ירידה הזה הוא סביר ? האם ארד יותר בהמשך ?
    אני קצת מבואסת מהירידה האיטית כי נראה לי שלפחות בהתחלה הייתי צריכה לרדת יותר

הוספת תגובה

• תבדקי שוב את התפריטים שלך

ד''ר רוני חרמון
    12/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    ליאה
    12/05/2010

שלום רב !!

התעמלתי במשך תקופה של כחמש שנים ,באופן אינטנסיבי.

לאחר שגיליתי שיש לי בעיה בברכיים ובהמלצת הרופא הפסקתי להתעמל באופן מיידי.

אני לא מתעמלת מזה כשנה. במהלך השנה האחרונה מסת השריר שלי הפכה להיות רכה יותר.

אבל לא עליתי במשקל הגוף. רציתי לדעת האם עליי לשנות את מרכיבי התזונה שלי או לאכול לפי

תפריט מסויים.כי אני מרגישה שינוי בפרופורציות הגוף.

תודה מראש ויום מצויין

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• את יכולה לעבור להתעמלות איזוטונית

ד''ר רוני חרמון
    12/05/2010

כמו קלנטיקס ופילטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה