מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאהרון..נראה לי שאתה יכול לעזור לי!רוצהלהיותרזה05/05/2010
אהרון..עיינתי פה בפורום וראיתי את העצות הטובות שיעצת פה לאנשים...ואני רוצה להגיד לך כמה דברים בתקווה שתעזור גם לי..=)
אז ככה...קודם כל,אני בת 20 מטר 70 (יכול להיות אולי מטר 69 אני לא בטוחה לגבי זה)מבנה גוף דיי רחב...והנה מגיע החלק החשוב-עד לפני שנה משקלי היה 71.5 ובערך בשמונה חודשים עליתי ל-82 ...אני כבר הרבה הרבה זמן מנסה להוריד את המשקל ולחזור להיות כמו שהייתי (כי אף ג'ינס לא עולה עלי,לדוגמא) והצלחתי לרדת 2.5 קילו אז עכשיו אני בערך 79.5 ...ואין לך מושג כמה אני רוצה להוריד את ה8 קילו האלה!!!!
ועכשיו,השאלה: אתה חושב ש-3 פעמים בשבוע 40 דקות ריצה +אכילה מופחתת של מזונות לא בריאים ועתירי קלוריות ,סוכרים ,ושומנים תצליח להוביל אותי למטרה? לכיוון הנכון? אני מוכנה לעשות הכל! רק לרדת את זה כבר כי אני ממש לא מרגישה כרגע נוח עם עצמי...זה אולי רק 8 קילו אבל עלי זה שתי מידות של ג'ינס ורואים עלי כל קילו...אני דיי מדוכאת מזה....אז באמת,מה עלי לעשות וכמה זמן זה אמור לקחת לי? זה אפשרי בכלל להוריד 8 קילו בחודשיים נניח??
תודה רבה לך ולכולם מראש,וסליחה על המגילה...חח מקווה שאכן תעזרו לי..=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר, גם אפשר יקירתי
אהרון רזון05/05/2010הנתונים שלך טובים (גיל, גובה, מבנה גוף), השאלה היא אם יש לך מספיק מוטיבציה ונכונות להולל שינוי באורח החיים שלך.
אני מניח שכבר התנסית בדיאטות דלות קלוריות ומתסכלות והגעת בעצמך למסקנה שלא זאת הדרך.
הפעם הגורם המרכזי צריך להיות פעילות גופנית אירובית יומית של לפחות שעה בעצימות בינונית. רצוי לגוון ולפצל על מנת להחזיק את הקצב המטבולי גבוה.
אל תרעיבי את עצמך אבל וותרי או צמצמי עד כמה שאפשר אכילת מזונות לא בריאים ובעלי צפיפות קלורית גבוהה, שתי רק מים, אכלי המון ירקות. אני לא יודע אם זה מתאים לך, אבל תזונה עשירה בדגים איכותיים טריים בתוספת הרבה ירקות, ודלת פחמימות מרוכזות (קמח, דגנים, תפו"א) נותנת תוצאות מעודדות וגם 8 ק"ג בחודשיים יכולים להיות מציאותיים.
אל תשכחי שקל יותר להוריד משקל מאשר לשמור. להוריד מספיקים כמה שבועות או חודשים, לשמור - כל החיים. זה אפשר להשיג רק על ידי פעילות גופנית יומית ללא פשרות, ותזונה נכונה ומשביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אהרון!!
רוצהלהיותרזה05/05/2010אני אחשוב על מה שאמרת!!
(=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להגיד לך...
רוצהלהיותרזה05/05/2010שאני באמת כבר הבנתי את זה-בלי פעילות גופנית והרבה ספורט אני לא ממש אגיע לתוצאות לכן נרשמתי למכון כושר והשבוע בתור התחלה עשיתי 3 פעמים 40 דקות ריצה.....הלוואי א-מ-ן-! שזה אכן יוביל אותי לתוצאות המבוקשות.... אני באמת לא מסוגלת יותר לסבול רעב ואין פשוט אין דרך אחרת..
ותודה רבה לך על תשומת הלב שאתה מקדיש לי ועל הרצינות שלך כלפי (=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם נרשמת למכון כושר
אהרון רזון06/05/2010חשוב לבצע 2-3 פעמים בשבוע גם אימוני התנגדות עם משקולות\מכשירים לשימור מסת השרירים , כי אחרת תרד עם ההרזיה, דבר שיגרום לירידה בקצב חילוף החומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
דנה06/05/2010כן.. אני מבינה ממך שזה לא בריא....
אני רוצה רק לשתות את התה הזה..... פעליות גופנית זה לא משהו שאני אוהבת וגם אין לי זמן לזה....
בכל זאת אם אני שותה את התה הזה זה ירזה? או שבלי פעילות גופנית אני לא ירד בכלל!??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעיה אחת....
רוצהלהיותרזה07/05/2010אחרי שכל היום עובר כמעט בהצלחה מלאה ואחרי שכבר עשיתי את הספורט (10 ריצה 20 הליכה מהירה ו-20 ספינינג) אני נתקלת בהתקפי רעב לפני השינה וקשה לי לשלוט בעצמי וזה הורס לי הכל!! מה עלי לעשות כדי למנוע את התופעה המרגיזה הזאת?! )=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי זה יעזור ...
אהרון רזון07/05/2010מיד אחרי הפעילות שתי 2 כוסות מים ואכלי 2-3 תמרים גדולים. ארוחת הערב צריכה להיות תוך
שעה\שעה וחצי מורכבת מפחמימות מורכבות וחלבון. דוגמאות: איטריות מקמח מלא עם גבינה 5%\
2 פרוסות לחם מלא עם פרוסת צלי קר רזה\ קופסת סרדינים ללא שמן עם אורז מלא\חביתה (ללא שמן) מביצה + חלבון ביצה ופרוסת לחם מלא מרוחה בגבינה 3%. כל אלה עם סלט ירקות גדול כמנה ראשונה. אם לא מפריע לך להרדמות, זה צריך להיות כמה שיותר קרוב לשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,אבל...
רוצהלהיותרזה07/05/2010זה ממש לא מפריע לי לאכול מאוחר לפני השינה,ההפך..זה גורם לי להרדם הרבה יותר טוב כי זה מעייף אותי...אז מבחינה זאת זה מצויין..עכשיו,יש לי שאלה: צריך לאכול חלבונים אחרי הספורט כי זה עוזר לבנות מסת שריר? זה נכון?
אה ו..למה לאכול 3 תמרים גדולים? כאילו,מה המטרה בזה?
אשמח לתשובות,ושוב תודה(=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
אהרון רזון07/05/2010נכון, החלבון בונה את השריר כאשר הוא מלווה בפחמימות. החלבון הוא הלבנים והפחמימות הפועלים
שבונים את הבניין.
לתמרים יש אינדקס גליקמי גבוה, כלומר הפחמימות שבהם הופכים מהר לגלוקוז שנכנס למחזור הדם
ומשלים חלק מהגליקוגן שנשרף במשך הפעילות. בלי הפעולה הזאת השריר הוא שמספק את הגליקוגן תוך פירוק מזערי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע...
רוצהלהיותרזה07/05/2010אני אשתדל לעשות את מה שאמרת!!
כולל לקנות תמרים (=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרותי05/05/2010
אני ירדתי במשקל בחצי שנה האחרונה קרוב ל9 קילו בעקבות דיאטה מאוזנת יחסית אבל דלה מאוד בשומן ועשירה באירובי...
.אני 170 ס'מ ושוקל קרוב ל-65 ק'ג היום.אני בן 30 ואינני סובל מבעיות בריאותיות.
אני חש ירידה משמעותית בדחף ובעוררות המינית שלי.
האם ישנו קשר בין שני הדברים?מישהוא יודע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אהרון רזון05/05/2010הרזיה דרסטית על ידי משטר מחמיר מאוד גורמת לירידה בחשק המיני ובביצועים.
לפי הדווח שלך, לא נראה לי שאצלך יש קשר. הירידה שלך היתה מתונה ובאמצעים בריאים.
כדאי להתייעץ עם סקסולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלעמית05/05/2010
שלום רב,
אני בת 30 גובה 150 משקל 62 ק"ג.
מאוד מעוניינת לרדת במשקל 5 ק"ג
התפריט ניומי שלי הוא:
בבוקר: כוס קפה
בצהרים: קערת מרק, צלוחית קטנה של כוסמת וצלוחית קצת יותר גדולה של סלט עם קצת טחינה מעל. אני לא לוקחת מנה בשרית כי אני לא אוהבת את המנות שנותנים בחדר האוכל אצלנו. אם יש לפעמים עוף מוקפץ אז אני לוקחת.
בערב: בדרך כלל אוכלת חצי לחמניה אם ביצה קשה או עם גבינה או מעדן או פסטה או חתיכת פשטידה. (לפעמים אני אוכלת את מנת הבשר בערב בבית לדוגמא שנילונים + תפוחי אדמה)
נראה לי שהתפריט לא נכון ולא מספיק.
האם לאכול משהו בבוקר יכול לעזור לרדת במשקל?
מה עלי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עמית
ד''ר רוני חרמון05/05/2010את חייבת לחשב את כמות הקלוריות שאת צריכה לצורך ירידה ליום ולפי זה לבנות לך תפריט מגוון בריא ומשביע. יעוץ לא יזיק ופ"ג כמו הליכה של שעה 3 פעמים בשבוע יעזרו מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצליח לרזות, אבל לא להיפטר מהשומניםטל04/05/2010
שלום, אני בן 24, 1.77 מ' שוקל כעת 67 ק"ג. לאחרונה ירדתי שבעה קילו בעקבות שמירה על מה שאני אוכל, הליכה של שעה בכל יום ואימון משקולות. מבחינת המשקל, הכל נהדר, אני יורד, לאט, אבל יורד, הבעייה היא שמשום מה למרות הירידה במשקל, השומנים בבטן, ה"צמיג" מסרב להיעלם ולמרות שאני רזה, יש לי עדיין שומנים.
מישהו פעם אמר לי ששומנים נוצרים מדיאטה שמורכבת מאחוז גבוה של פחמימות. האם זה נכון? בגלל שלמרות שאני מאוד שומר על מה שאני אוכל, אני בכל זאת אוכל יחסית הרבה פחמימות, כמו פסטה, אורז, תפוחי אדמה ולחם קל. האם יש מזונות שגורמים לפחות "שומנים"? או שיש סיבה אחרת לכך שלמרות שהמשקל יורד בכל שבוע, השומנים נותרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טל
ד''ר רוני חרמון05/05/2010משקלך בסדר שומנים בגוף זה בעיני המתבונן ולכן אתה חייב להכיר את המגבלות שלך ולאזן את הציפיות עם המציאות. בקשר לשאלתך אין אפשרות לרדת במשקל לאורך זמן מבלי שהשומנים מתפרקים בסופו של דבר. בגדול אין מרכיבי מזון שצוברים שומנים יותר מאחרים ולא מאפשרים לפרק אותם אם יודעים לעשות הרזיה נכונה ובריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלהילה04/05/2010
אני אצל דיאטנית ועד עכשיו(חודש וקצת) היו ירידות יפות (בהתחלה 2.00, 1.00 , לאחר מכן קצת פחות - 200 גרם , 300 גרם ). בפעם האחרונה עליתי 2 קילו. כן, אני חרגתי מהתפריט אבל לעלייה של 2 קילו בהחלט לא ציפיתי. אכלתי הרבה אך שילבתי עם כך פעילות גופנית ובכל זאת עליתי הרבה. המאמצים הרבים שהשקעתי להורדת 2 הקילו הללו היו לשווא.
אני מבואסת ומתוסכלת מאד. אני יודעת שחטאתי ואני לוקחת את האחריות עליי במלואה.
אינני יודעת איך להמשיך מכאן ולהתגבר על הקושי. אני מרגישה שאני מוותרת. ואני לא רוצה.
יש לי חודשיים שבהם אני רוצה לרדת לפחות 10 קילו אך אני לא מאמינה שאני מסוגלת.אני מיואשת.
אני אשמח מאד לקבל עצות/זריקות עידוד לאן להמשיך מכאן ואיך לעשות זאת.
תודה רבה , יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לא מתאימה (?)
אהרון רזון04/05/2010נראה שהדיאטה איננה מתאימה לך, גורמת חסכים ותסכולים המובילים לשבירה ולחזרה לנקודת ההתחלה עם "ריבית".
אין דיאטות שמוכיחות את עצמן, וזה רק עניין של זמן. ההשמנה יכולה להתחדש אחרי שבוע, חודש, שנה או יותר, אבל בוא תבוא.
רק תזונה בריאה ומאוזנת מותאמת לנתונים האישיים (גופניים ונפשיים), עם שינוי רדיקלי של הרגלי האכילה והכנסת פעילות הגופנית לסדר היום באופן קבוע, יכולים להועיל לאורך ימים.
אני מציע לך בשלב הזה לשים דגש על פעילות גופנית אירובית לפחות שעה וחצי ליום, לאכול הרבה ירקות טריים, דג איכותי טרי, בשר ומוצרי חלב רזים, 2-3 פירות ליום. יש להגביל את הלחם, אורז, פסטה( חייבים להיות מלאים). יש להמנע ממאכלים מטוגנים ושמנים, להגביל באופן דראסטי את המתוקים, לשתות רק מים. אכלי כל 3-4 שעות ארוחות קטנות.
צריך להתייחס לעקרונות הנ"ל כאורח חיים ולא לזמן מוגבל, אין "זבנג וגמרנו".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!חסוי04/05/2010
שלום,
יש לי שאלה שמעסיקה רותי זה זמן רב.
אני במגמת עליה, השאלה שלי היא אם אני לא אוכל או אוכל כמות מינימלית של אוכל במשך ארבעה ימים, ואז שלושה ימים לפני שקילה אני אוכל בכמות גדולה מאוד, אז אראה תוצאת עליה מהירה יותר מאשר אם אוכל כל יום בכמות נורמלית של אוכל?
דבר נוסף, עשיתי את הדרך הנ"ל אכללתי בכמות לא נורמלית כדי לעלות את החצי קלו של השבוע ועוד איזה קילו שירדתי בארבעה ימים, ואכן הצלת\חתי לעלות בשלושה ימים קילו וחצי והייתי ממש נפוחה, אך יום לאחר מכן שהמשכתי בימים בהם אני אוכלת קצת, ירדתי הכל. השאלה שלי היא האם באמתעליתי באותו שבוע משומן, או שהכל היה מנוזלים, הרי חייבת להיות עליה גם משומן משום שאכלתי ואכלתי מלא, כלומר האם מכל העליה הזו הייתה גם עליה משומן ולא רק מנוזלים.
מקווה שהצלחתי להעביר מה שרציתי, תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה אינה משחק!
אהרון רזון04/05/2010עם המשחקים האלה את רק מזיקה לבריאותך. אכלי כל יום בצורה המאוזנת תפריט מתאים לנתונים ולמטרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת מרק עוף-מונוסודיום גלוטאמאטאורחת04/05/2010
צהריים טובים,
ישנו ויכוח האם להעדיף את אבקת מרק העוף ללא המונוסודיום (שנחשבת לבריאה יותר..)לכאלה שטוענים שדווקא עדיף את המקורית עם המונוסודיום, כי זו ללא דווקא פחות בריאה..?-אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לשימוש באבקות מרק לילדים, האם גם כמות קטנה אינה מומלצת.. ובכלל אם כבר..אז את מה להעדיף
תודה, אורחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לילדים ולא למבוגרים!
אהרון רזון04/05/2010מוטב להמנע מאבקת מרק כלשהי. בסה"כ תערובת מלח וכל מיני חומרים כימיים שרק מזיקים לבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק שאלה...טל04/05/2010
מה הקרש בין פעילות גופנית לצריכת קלוריות יומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן את רוצה לראות קשר ?
עמית04/05/2010השאלה קצת לא מובנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טל
ד''ר רוני חרמון05/05/2010פ"ג צורכת קלוריות ולכן צריך לקחת אותה בחשבון במאזן הכללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלעמית04/05/2010
שלום רב,
אני בת 30 גובה 150 משקל 62 ק"ג.
מאוד מעוניינת לרדת במשקל 5 ק"ג
התפריט ניומי שלי הוא:
בבוקר: כוס קפה
בצהרים: קערת מרק, צלוחית קטנה של כוסמת וצלוחית קצת יותר גדולה של סלט עם קצת טחינה מעל. אני לא לוקחת מנה בשרית כי אני לא אוהבת את המנות שנותנים בחדר האוכל אצלנו. אם יש לפעמים עוף מוקפץ אז אני לוקחת.
בערב: בדרך כלל אוכלת חצי לחמניה אם ביצה קשה או עם גבינה או מעדן או פסטה או חתיכת פשטידה. (לפעמים אני אוכלת את מנת הבשר בערב בבית לדוגמא שנילונים + תפוחי אדמה)
נראה לי שהתפריט לא נכון ולא מספיק.
האם לאכול משהו בבוקר יכול לעזור לרדת במשקל?
מה עלי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עמית04/05/2010לא מזמן כתבתי מאמר קצר שיכול לענות על השאלה שלך.
[
האם את עוסקת בפעילות גופנית?
בעקרון גלי מה כמות הקלוריות שגופך שורף במנוחה (הקצב המטאבולי שלך)
וודאי שאת מספקת לגוף ביממה פחות קלוריות מהכמות שהגוף דורש על מנת לקיים
תפקודים פנימיים בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בסיסית לי אליכם..רוצהלהיותרזה03/05/2010
לחם
כמה מותר לאכול בדיאטה?
האם זה נכון שפחמימות יותר משמינות מבשר? כלומר..מה עדיף?-סלט עם בשר מבושל או סלט עם אורז או תפוחי אדמה?
אני ממש כל הזמן מנסה להבין אם לחם הוא מיותר בדיאטה או שמותר לאכול ממנו בכמות גדולה יחסית (כמו שאני רגילה בדרכ"כ)?
יש כאלה שמעירים לי על כמויות הלחם שאני אוכלת..(ואני באמת לא רזה) אז אשמח לשמוע ממישהו שמבין באמת כמה לחם מותר לאכול בדיאטה? אם בכלל?
תודה רבה לכולם מראש...=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם
ליטל סמואל-לוי03/05/2010אפשר לאכול לחם ולא להשמין. זה תלוי בכמות הלחם, אבל יותר מזה - זה תלוי בכל מה שאוכלים במשך היום. אם מחליפים את כל הפחמימות בדיאטה בפרוסות לחם (אוכלים לחם במקום אורז, פסטה, תפו"א וכו'....) כמות הלחם שמומלץ לאכול ביום הן כ-6 פרוסות "רגילות" או 10-12 פרוסות "קלות".
מבחינה קלורית פחמימות וחלבונים הם שווי ערך פר יחידת משקל כך שזה לא משנה אם אוכלים סלט עם בשר מבושל או סלט עם תפו"א באותו יחס, מבחינת ירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת ש...
מישהי03/05/2010מותר לאכול ביום או 6 פרוסות לחם רגיל או 10-12 פרוסות לחם קל או פחמימות מסוג אחר כמו פסטה,תפוחי אדמה ואורז<?
אבל לא גם וגם..? הבנתי נכון?
אה ו..תודה רבה לך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון- אורז* אבל*
רוצהלהיותרזה03/05/2010בטעות זה התחבר לי חח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון- אורז* אבל*
רוצהלהיותרזה03/05/2010בטעות זה התחבר לי חח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה ועוד שאלה קטנה...
רוצהלהיותרזה04/05/2010קפה
מועיל או מזיק לדיאטה?
אשמח לתשובה בהקדם...תודה לכולם מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה
עמית04/05/2010היי,
קפה יכול להועיל לפני פעילות גופנית !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה, תת פעילות בלוטת התריסעמליה03/05/2010
שלוםרב,
ברצוני לדעת האם דיאטת אורז ומש מתאימה לסובלים מתת פעילות בלוטת התריס.
בנוסף, אשמח לדעת איזה תפריט דיאטה להורדה במשקל מתאים לסובלים מתת הפעילות בבלוטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עמליה
ד''ר רוני חרמון04/05/2010אין בעיה עם תפריטים ותת פעילות בלוטת התריס הכל טוב אבל הירידה איטית יש לציין שמזון רווי ביוד יכול להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דיאטה מסויימת, אבל כמה המלצות
אהרון רזון04/05/2010-יש לאכול ארוחות קטנות כל 3-4 שעות
- מומלץ להמנע מאוכל מעובד, סוכר, קמח ואורז לבן, משקאות ממותקים כולל מיץ טבעי,ממתיק מלאכותי, כרוב, כרובית, ברוקולי, דוחן, לפת, צנונית, סויה ומוצריה.
-יש להגביל פירות לאחת או שתיים ליום.
-מומלץ לאכול דגים ואצות המכילים יוד וגם תמרים . (בתשובה הקודמת הומלץ להמנע, אבל זה נכון לגבי יתר פעילות - היפרתירואידיזם)
-חשוב מאוד לבצע פעילות אירובית יומית המעוררת את פעילות בלוטת התריס ומאיצה את קצב חילוף החומרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום =]דניאל03/05/2010
אני בת 18, גובה 1.58, משקל 53...
אתם יכולים לומר לי בבקשה כמה לדעתכם אני צריכה להרזות?
תודה רבה מראש ומצפה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקין
נטעחן ליבנה03/05/2010סתם אחת יקרה.
לפי מדד BMI (Body Mass Index), מדד להאם משקלך מתאים לגובהך, את נמצאת ב-BMI של 21.23.
לפי גילך BMI תקין צריך להיות בטווח של 19-25.
ולכן לפי הנתונים היבשים אין שום צורך בירידה במשקל כרגע.
כמובן שאם את מרגישה שיש מקום לרדת במשקל עליך לעשות זאת בצורה מבוקרת ולא בדיאטת בזק.
אני תמיד אומרת למטופלים שלי שהרזיה נכונה תוך תזונה מאוזנת ושינוי הסביבה לסביבה בריאה היא הדרך להגיע לתוצאות ולשמור עליהן לאורך זמן.
בהצלחה
נטעחן ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאל03/05/2010טוב לדעת!!
אני אקח את העצה שלך.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגג 3 קילו אם בכלל
ד''ר רוני חרמון04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שזה ממש מיותר
רוצהלהיותרזה04/05/2010רזה מידיי זה לא יפה לדעתי....את גם ככה רזה מקל לפי הנתונים שנתת פה...את יכולה להיות מרוצה מעצמך..באמת (=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי תודה :)
דניאל04/05/2010ממש עזרתם לי כולם, אני פשוט רוצה לשקול את המשקל האידאלי בשבילי..
לא בטוח שאני באמת אתחיל דיאטה עכשיו אם אין צורך כמו שאתם אומרים.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך,מתוקה..
רוצהלהיותרזה04/05/2010תתעסקי בדברים אחרים..יותר חשובים כי עם המשקל זאת הבעיה האחרונה שלך לדעתי ואת במשקל האידאלי..אני למשל בת 20 ואולי גבוהה אבל שוקלת 80 ק"ג....את באמת חושבת שאת במצב שלי? חחח הלוואי עלי להיות כמוך...יאללה,תעזבי את הפורום הזה...חח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קלוריות יומיתניסן03/05/2010
שלום רב אני בחור בן 21 לאחר דיאטה מסיבית שוקל כעת 45 קילו על גובה של 1.62 מטר אני יודע שאני בתת משקל אבל נוח לי איתו ואני שלם עם הגוף שלי וזה הכי חשוב וכמו כן בדיקות הדם יוצאות תקינות. רציתי לדעת מהי כמות הקלוריות היומית שאני צריך לאכול כדי לשמור על המשקל הקיים ולא לעלות- לא מבצע פעילות גופנית כלשהי היות שאני בתקופה לחוצה בלימודים באוניברסיטה אודה לכם על תגובה מהירה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל כפול 21.6 במצב מנוחה
ד''ר רוני חרמון03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רציני?
ניסן03/05/2010בחור בן 21 בגובה 163 ס"מ אמור לאכול 1100 קלוריות ביום? נראה לי שחלה פה טעות זו דיאטה כסאח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפחות 1500
אהרון רזון03/05/2010אין לקבוע את ההוצאה הקלורית היומית ע"פ נוסחה ובטח לא ברזולוציה של עשירית נקודה (!!).
לכל אחד יש הקצב המטבולי משלו שתלוי לא רק במשקל (בין היתר תלוי גם בגיל, גובה, מין, גנטיקה) וגם הפעילות שונה מאחד לשני.
גם אם יש להתחשב בממוצע סטטיסטי עבור הנתונים שלך, מקבלים לפחות 1500 קק"ל ליום בהעדר פעילות גופנית ולא 970, כפי שיוצא מהנוסחה המוצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח אהבתי את המשפט!!!
רוצהלהיותרזה04/05/2010אמא שלי מרצה למקרא!!! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוסחת קלוריות
ד''ר רוני חרמון05/05/2010הנוסחה מביאה באופן כללי את כמות הקלוריות לשמירה על המשקל במנוחה מוחלטת. נוסחה זאת הינה בגדר בסיס ועליה כמובן יש להוסיף את הקלויות הנצרכות בשל פעילות גופנית רגילה כמו חשיבה הליכה עבודה וכו' וכמובן בשל פ"ג חריגה כמו התעמלות וכו'. יש כמובל לקבל את הדברים בפרופורציה מטרת הפורום להאיר את פני הדברים ואין זה המקום ליעוץ מקצועי מדוייק, כך צריך להתיחס לדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות אנרגיהללי02/05/2010
חבר שלי עד לא מזמן צרך פחית XL כל יום ואפילו כמה פחיות ביום, טען כי זה מעורר אותו ונותן לו כוחות להמשיך את היום בין האוניברסיטה לטיפולי פיזיותרפיה שעובר כמה פעמים בשבוע.
הצלחתי להוריד אותו ל2 פחיות בשבוע כי הרגשתי שהוא ממש מתמכר למשקה האנרגיה וכעת, בימים שלא שותה פחית בבוקר הוא מרגיש עייפות למשך כל היום ולא מצליח לתפקד באופן רגיל מה גם שאינו מוכן לאכול בבוקר כלום עד שמגיע הביתה לפעמים גם אחר הצהריים.
השאלה שלי היא- האם משקאות אנרגיה באמת ממכרים? וכמה פחיות רצוי לשתות בשבוע? האם יש תחליף בריא יותר למעט קפה שאינו שותה כלל?
תודה,
ללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ללי
ד''ר רוני חרמון03/05/2010במשקאות אנרגיה יש קפאין בכמות רבה וזה סם ממכר רצוי לא לשתות משקאות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה..שירלי02/05/2010
שלום לכל הצוות פה..:)
יש לי בעיה .. אני בחורה עם מלא תאבון בריא שאוהבת שטויות..
אני מכורה לכל הקשור לבצקים. חטיפים. מתוקים כל מה שטעים...
וכל הבריא אני לא אוהבת במיוחד.
אני אספר לכם עליי קצת פרטים.
אני בחורה בת 22 ,כרגע שוקלת 63 גובה:1.68 לפני שנה וחצי ילדתי את בני הראשון.. ומאז הבטן גם נישארה לי קצת.. ועכשיו שאני אוכלת כפייתית.. ( חייבת לאכול כל שניה ושניה) הבטן ניראת ממש הריונית .
וכל יום אני אומרת לעצמי שאני יעשה כושר ושזה זמני שאני אוכלת ככה.. גם בלילות חשוב לציין התאבון הכי עולה לי.. מכינה לי איזה מאלווח או פיצה או איזה מאפה..
אני בדיכאון בעצמי.. אני לא שולטת בעצמי... אני יודעת שאני מזיק לבריאוותי ובכלל .. כל הדיאטות שניסיתי אחרי שבוע הפסקתי גג.. אני חייבת חיזוקים מהצד שיגידו לי מה לעשות אחרת לבד אני לא אצליח..וכל המצחיק הוא שכמה שאני אוכלת. ובלי הגזמה אני אומרת.. אני אוכלת ארוחות כבדות אין יום שאני לא בולעת איזה בגאט גדול בעבודה ובורקסים על הבוקר בעבודה. ובבית אם אני לא כל כך רעבה אני חייבת מול הטלוויזיה איזה חטיף. ביסלי , צי'פס , במבה של הילד אפילו.
כל זההה ומבנה גופי הוא בסדר. אני לא שמנה בכלל.. הייתי יותר רזה לפני ההריון .
רק בטן גדולה שיוצאת החוצה. שאפילו המנהל שלי חושד בי שאני בהריון. אני מתחילה לשים חולצות גדולות יותר שלא יחשבו. וזה לא הפיתרון לכך.. ובגלל זה פניתי לפה לצוות כללית .. תגידו לי איך לסדר את היום שלי.. איך להתגבר על ההתמכרות שלי למאכלים שמנים וחטיפים ומתוקים. אנ רוצה הקיץ הזה לשים בגד ים נורמלי ולהתגאות בי וזה גם יביא לי ביטחון עצמי .. ( מה שאין לי כרגע בגלל הבטן :-( ... )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול להתיחס אלי בבקשה..
שירלי03/05/2010חייבת את העזרה המקצועית ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירלי
ד''ר רוני חרמון03/05/2010נראה לי שאת יודעת בדיוק מה את עושה לא טוב ולכן את צריכה לייסם את כל זה. זה קשה אבל זה אפשרי הכול תלוי בכמה את רוצה וכמה זה חשוב לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :) אבל הייתי רוצה..
שירלי03/05/2010הייתי רוצה לדעת איך מתחילים.. מישהו שיסביר לי. אולי יש איזה אתר שאוכל לקרוא וללמוד ממנו איך מתחילי ם לשמור על המשקל. ויש טבלה כזאת ששמים במקרר .. איפה אני משיגה טבלה כזאת שאדפיס לי על המקרר
תודה . שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקלך תקין!!!!!
נטעחן ליבנה03/05/2010סתם אחת יקרה.
לפי מדד BMI (Body Mass Index), מדד להאם משקלך מתאים לגובהך, את נמצאת ב-BMI של 21.23.
לפי גילך BMI תקין צריך להיות בטווח של 19-25.
ולכן לפי הנתונים היבשים אין שום צורך בירידה במשקל כרגע.
כמובן שאם את מרגישה שיש מקום לרדת במשקל עליך לעשות זאת בצורה מבוקרת ולא בדיאטת בזק.
אני תמיד אומרת למטופלים שלי שהרזיה נכונה תוך תזונה מאוזנת ושינוי הסביבה לסביבה בריאה היא הדרך להגיע לתוצאות ולשמור עליהן לאורך זמן.
בהצלחה
נטעחן ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)