מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה לרדת במשקל.קסם08/05/2010
שלום,אני בת 21,משקל 58 גובה 1.65,אני יודעת שזה נחשב תקין,אבל אני רוצה לרדת כמה קילוגרים עד לקצה של טווה הBMI.
אני שומרת על תזונה נכונה כבר חודש בשילוב עם הליכה שעה, 4 פעמים בשבוע ובקושי הצלחתי להוריד קילו.
אני אוכלת בסביבות ה1110 קלוריות ביום במקסימום,אני יודעת כמה קלוריות יש בכל מאכל,אני שוקלת הכל עם משקל דיגטלי ביתי כדי שלא יהיו סטיות,ואני יודעת בוודאות שאין שום חריגה,אז מדוע המשקל מסרב לשתף פעולה?
הנה דוגמא לתפריט:בבוקר בלימודים אני אוכלת 4 פרוסות לחם קל עם פרוסת גבינה צהובה 9% (חצי פרוסה בכל אחד)+כף רוטב אלף האיים לייט.
צהריים-כוס פסטה/אורז/פתיתים וכד+כרובית/כרוב/גזר/קישוא מבושלים במיקרו (עם כפית שמן זית) לפעמים פלוס חזה עוף.
ובערב,פרכיות אורז או 2 פרוסות לחם קל עם גבינה.
האם יכול להיות שהסיבה שהמשקל מסרב לזוז זה אני נותנת אחוז גדול לפחמימות?
מצטערת על הפירוט ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי פז
ד''ר רוני חרמון09/05/2010משקלך תקין אם את רוצה לרדת עוד קצת את חייבת להתאים את צריכת הקלוריות שלך לקלוריות הנכנסות לשתות הרבה מים ולהמתין בסבלנות התהליך לוקח זמן אבל בסוף משתלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..סיון08/05/2010
שלום!
אני בת 26, גובה 1.55, משקל כ 60 ק"ג.
בעוד כ3 חודשים אני מתחתנת וחשוב לי להוריד לפחות 5 ק"ג ממשקלי.
הבעיה היא שאני לא אוכלת מסודר ואין לי זמן לאכול מסודר.
עובדת 8 עד 20:00 ובין היתר גם סטודנטית ( פעמיים בשבוע לומדת עד 22:00)
אין לי זמן לארוחות מסודרות. בד"כ אוכלת סנדוויץ/ים בעבודה ושחוזרת הביתה אוכלת ארוחה.
הציעו לי לאכול כל 3 שעות כל פעם משהו קטן... אבל זה לא מסתדר בכלל.
רציתי לדעת מה אפשר לעשות בכדי לרדת במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את חייבת להחליט על סדר עדיפות
ד''ר רוני חרמון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי...
סיון19/05/2010סדר עדיפויות בין מה למה??
בין עבודה לימודים לדיאטה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ביותר!!רוצהלהיותרזה08/05/2010
אומרים שכדי לדעת כמה קלוריות לאכול ביום צריך להכפיל את המשקל כפול 24 ושוב ב-0.9
כלומר: (במקרה שלי)
79 כפול 24 כפול 0.9
ועשיתי חישוב ומה שיצא : 1706.4 קלוריות
בבקשה!!! אם מישהו יודע שהתוצאה הזאת נכונה עבורי שיגיד לי כי זה ממש ממש חשוב לי.
ותודה רבה לכולם מראש בכל אופן (=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנוסחה הינה בגדר המלצה
ד''ר רוני חרמון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקלמור08/05/2010
שלום אהרון
אני בת 24 הגובה שלי הוא 1.56 ואני שוקלת 60 וזה הרבה בשבילי ורוב השומנים מתרכזים בבטן ומותנים איך אני יכולה להוריד את זה ולשקול בממוצע 53 יש לציין שרק בשנתיים האחרונות עליתי במשקל ותמיד שקלתי 54* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה דלת פחמימות + פ"ג
אהרון רזון08/05/2010לא קל, אך אפשר.
וויתור מוחלט על סוכר, קמח ודגנים כלשהם, תפו"א, בטטה.
אכלי ירקות טריים ללא הגבלה (גם בהם יש פחמימות אבל לא מרוכזות), בשר רזה, מוצרי חלב דלי שומן, דגים טריים איכותיים, 2-3 פירות, קטניות במתינות, ביצים קשות (לא יותר מאחת ליום).
לפחות שעה וחצי פעילות אירובית מידי יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?
מור10/05/2010זה נשמע לי קשה וכאילו לוותר על דברים שאי אפשר בלעדיים פחמימות וסוכר..
אני בסהכ רוצה להוריד 5 קילו ויש לציין שאני טיפה מלאה אבל לא בצורה מוגזמת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר גם אחרת.
אהרון רזון10/05/2010אין לך עודף ומשקל כולל גדולים ואת נמוכה. בד"כ הנתונים האלה מקשים על הרזיה. אפשר לרזות בקצב איטי גם באמצעות דיאטה מתונה ומאוזנת ופעילות גופנית קלה יותר. הבעיה היא עם החיזוקים לומוטיבציה. אם לא רואים תוצאות מוחשיות תוך זמן סביר, אצל הרוב המוטיבציה נחלשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותים(:07/05/2010
היי
כמה תותים יש לאכול שזה ייחשב כמנת פרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנם גדלים שונים
אהרון רזון07/05/2010לפי משקל, מנה היא בערך 200 גר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
(:08/05/2010התכוונתי תותים במספר כמה בערך לאכול 5\6 כדי שייחש כמנת פרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בגודל
אהרון רזון08/05/2010יכול להיות בין 6 גדולים ל-15 קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות לדיאטה בריאה ומהירהAbatoti07/05/2010
שלום :]
החתונה של אח שלי מתקרבת ואני רוצה לרדת במשקל עד אז. אני בת 17 בגובה שלי הוא מטר 68 ואני רוצה להוריד 5 ק''ג תוך קצת פחות מחודשיים בדרך בריאה. רוב המשקל שלי מתרכז בירכיים ואני עושה תרגילים באזורים האלו. מה כדאי לי לעשות לגבי התפריט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני שוקלת 63 ק''ג
Abatoti07/05/2010סליחה על טעויות הכתיב, רק עכשיו שמתי לב. (צריכה להתרגל למקלדת החדשה :])
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שאני שוקלת 63 ק''ג
Abatoti07/05/2010סליחה על טעויות הכתיב, רק עכשיו שמתי לב. (צריכה להתרגל למקלדת החדשה :])
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה אינה מבצע לקראת אירוע
אהרון רזון07/05/2010כי אחר כך משמינים עם ריבית. עם הנתונים שלך, את לא צריכה דיאטה דלת קלוריות אלא לאכול אוכל בריא בלי מתוקים, טיגון, ושתיה חוץ ממים. להגביל עד כמה שאפשר שומן רווי ולהמנע משומן טראנס ואוכל מעובד.
לאכול הרבה ירקות. לאכול בשר רזה ודג איכותי, גבינות 3%, פירות בארוחות קטנות כל 3-4 שעות.
מעט לחם, אורז, פסטה מלאים בלבד.
את תוכלי לרזות חצי קילו לשבוע על ידי פעילות אירובית (הליכה נמרצת, שחיה, ריצה, רכיבה) בעצימות בינונית של שעה וחצי- שעתיים ביום בתנאי שלא תקזזי באוכל. זה בתנאי שאת לא אחרי הרזיה ניכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעשות תפריט קלורי שמתאים למשקלך
ד''ר רוני חרמון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה דיאטגולי07/05/2010
שלום..
איזה סוג סוכר יש בשתיה דיאט? ואיזה בשתיה רגילה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במשקאות דייאט אין סוכר
אהרון רזון07/05/2010אלא ממתיק מלאכותי שלא מוסיף קלוריות אבל גם בריאות (בלשון המעטה), אם שותים כשיגרה.
משקאות ממותקים אחרים מכילים סוכר אבל גם חומרי שימור, חומרי טעם, צבע מאכל וכו", וגם הם לא בריאים וגם משמינים.
הכי בריא לשתות רק מים וסודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זית(:07/05/2010
היי
איך זה הגיוני שעל בקבוק שמן זית שיש לי כתוב שכף אחת (7.5 מ"ל) שווה 62 קל'?
בדר"כ כף שמן זית זה באיזור ה-140קל' לא?
ומה הכוונה מ"ל בדר"כ כפיות או כפות כתוב בגרמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זה ולא זה
אהרון רזון07/05/2010כף רגילה מכילה כ-12 גר שמן. צריך להכפיל ב-9.
לגבי הערך הקלורי של המזון החישוב הוא לפי משקל (גרמים) ולא נפח (מ"ל). 1 מ"ל שמן = כ-0.8 גר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מכפילים? ולמה ב-9?
(:07/05/2010אשמח לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1 גר שומן = 9 קק"ל
אהרון רזון07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל וכושר גופנימור דידי07/05/2010
לאחרונה ירדתי קרוב ל-15 קילו. (בפרק זמן של 8 חודשים). גובה- 162 משקל 58-9.
אני בעצירה כבר קרוב לשנה, מתעמלת בערך 4-5 פעמים בשבוע. (הליכה, ריצה, קרוס טריינר).
אני יודעת שהמשקל שלי בגרף הוא תקין, אך עם זאת מאד רוצה להוריד עוד 4-5 ק"ג.
סדר היום שלי לא מאפשר לי היום לאכול כל 3 שעות ולכן אני מוצאת עצמי ב"אטרף" למשהו מתוק...
גם אם כבר אכלתי את ארוחת הערב. אז בדר"כ אני נותנת לעצמי קוביית שוקולד מריר או פרי או חטיף אנרגיה. (כמובן שרק בדרך כלל:)...). אני רוצה עצה הגיונית שהרי אינני מעוניינת לפצוח בשביתת רעב... ולהוריד מהתפריט היומי (שהוא נע בין 1100-1200 קל'). איך לנטרל עצירה ולשמור על קו הבריאות??
ושאלה נוספת- יצא לי לשמוע על מכשיר אימון ברטט (ויברציה), מישהו יכול לתת לי חוות דעת לגביו? מעוניינת לרכוש, אם כי לא בטוחה לגבי היעילות שלו (כמובן שכתוספת לפעילות אחרת ולא במקום...).
תודה רבה
אשמח לתשובה, מור דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שאת הגעת למשקל המתאים לך
אהרון רזון07/05/2010והגוף אמר את שלו. אל תלחצי עליו יותר מדי, כי בסוף תשברי ותשמיני. נסי להגמל ממתוק, אבל רק קובית שוקולד, זה לא נורא וזה עדיף על חטיפים.
הפ"ג שלך בסדר, צריכה להיות לפחות שעה כל יום, אם אפשר מפוצל כדי להחזיק את הקצב המטבולי גבוה גם אחרי הפעילות.
אני ממליץ לאכול כל 3-4 שעות, אבל גם אם לא, זה לא מהותי, העיקר שהתפריט היומי יתאים קלורית ותזונתית לנתונים ולמטרה שלך. 1100 -1200 נראה לי דווקא מעט מדי. רצוי להוסיף אוכל ופעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בירידה במשקלנטלי07/05/2010
שלום רב,
אשמח לעזרתכם בנושא כי הנני כבר "עובדת עצות" !!!
אז ככה, לפני כמעט 5 שנים התחלתי בדיאטה מאוד קיצונית:
בין ארוחה אחת לשתיים ביום, בשילוב של ספורט כל יום ולפעמים פעמיים ביום.
התחלתי את הדיאטה שלי במשקל של כ-94 קילו
שבמהלכה אכלתי הרבה ירקות בשילוב של מוצרי טיבעול (הנני צימחונית)
במהלך כשנה וחצי-שנתיים הקילוגרמים באמת נשרו מעליי
אך בשלב מסויים המשקל הפסיק לרדת, בהתחלה חשבתי שזהו מצב זמני
אך ככל שעבר הזמן התברר שהמצב אינו כך (3 שנים תקועה)...
המצב ה"מסתכל" הזה הוביל אותי לנסות דיאטות שונות ומשונות מדיאטה כרוב, ועד לדיאטות שכל כמעט ולא לאכול בשילוב של ריצות 5 פעמים בשבוע- מתוך חשיבה ש"עם אקצץ בארוחות והגביר את פעילות הגופנית ארד מהר יותר"
והאמת? הכל אשלייה גדולה...לא אכלתי כמעט ולא ירדתי גרם !!!
כיום אני מוצאת את עצמי אישה/נערה בת 21 שהתרגלה לאכול מעט מאוד בעקבות הדיאטות שעשתה,ופוחדת לאכול הרבה,עם משקל תקוע של 69-70 בשילוב של אי-שמחת חיים והמון תיסכולים על כך.
אני יודעת שגרמתי לעצמי נזק לא קטן..
רציתי לדעת כיצד ניתן לתקן את הנזק שגרמתי לגופי?
האם באמת הגעתי למצב של קצב חילוף חומרים נמוך שבעקבותיו אינני זזה במשקל !!!!
אני כ"כ מתוסכלת וממורמרת על כך שאני באמת לא נהנת משום ארוחה מרוב שאני "לא מרשה לעצמי" כמעט כלום ועל זה שלמרות שאני שומרת מכל משמר אינני יורדת -"טוחנת מים" !!
אני מוכנה לנסות הכל ולעשות הכל העיקר להיות בריאה בגוף וגם בנפש.
אשמח לעזרתכם.
בת 21
גובה 1.70
משקל: 68-70 (נעה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואוו,נטלי! לדעתי...
רוצהלהיותרזה07/05/2010את בכלל לא במצב כזה גרוע!!
אני גם מטר 70 בגיל 20 והחלום שלי הוא לשקול כמוך!!!!!! (=
אל תתיאשי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמנם, מצב לא פשוט
אהרון רזון07/05/2010מסתבר שאת מבינה היטב שמחוסר ידע ואולי קצת חוסר אחריות הוללת מהפכה בגוף שלך, ולאו דווקא לכיוון החיובי. את גם מבינה את המלכודת בה את נמצאת: שמירה על המשקל או שמירה על הבריאות. את צריכה גם להבין שלכל אחד מאתנו ישנן תכונות גופניות ונפשיות שנקבעו גנטית. אפשר להשפיע על חלק מהן עד גבול מסויים, אך לא ניתן לשנותן מהותית בלי לשלם מחיר, לא בכסף אלא בבריאות. ישנן כאלה בגובה שלך שמתאים להן לשקול 55 ק"ג, וכאלה שהמשקל המתאים הוא 75 או יותר ומתחת לזה לא יחזיקו מעמד לאורך זמן.
בשלב הזה אני מציע לך לבצע בדיקות דם מקיפות, כולל תפקוד בלוטת התריס וגם איבחון RMR (קצב מטבולי במנוחה מוחלטת).
בהתאם לתוצאת האבחון שקרוב לוודאי תהיה הרבה מתחת לממוצע עבור הנתונים שלך, פני לאיש מקצוע שיבנה לך תוכנית תזונתית בלווי פ"ג מתאימה. אם הוא בעל נסיון במקרים דומים, יידע להרכיב תפריט מאוזן עם העלאה הדרגתית של היקפו הקלורי. התהליך יימשך לפחות 3 חודשים תוך עליה מבוקרת של קילוגרמים אחדים. החלק האחרון של המשפט בטח שלא מוצא חן בעיניך, אבל האלטרנטיבה רעה יותר. כמובן שהמשקל לא צריך להתקרב יותר מדי ל80, אבל גם אם כן, אפשר להתחיל את הכול מן ההתחלה אבל לא על ידי הרעבה או כל מיני דיאטות מטורפות אלא על ידי הטמעת הרגלי אכילה נכונים של מזון בריא ופעילות גופנית אפקטיבית (לא היסטרית) כאורח חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב,חח..אהרון מבין בזה "קצת"יותר
רוצהלהיותרזה07/05/2010ממני...(=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטלי07/05/2010קודם כל תודה רבה על התשובה.
היכן אני יכולה לבצע את הבדיקה שלהלן ?
האם אתה מכיר או יכול להמליץ לי על מישהו מומחה שיכול לעזור לי במצבי ?
מחכה לתשובתך.
שבת-שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון07/05/2010בדיקות דם כולל תפקוד בלוטת התריס: קופת חולים.
רופא המשפחה יפנה אותך לצורך אבחון מטבולי, הייתי מודד באותה הזדמנות גם אחוזי שומן .
אפשר לפנות למרפאת הספורט של מכון ווינגייט (תמצאיי בגוגל) למדידות הנ"ל והם כבר ימליצו לך למי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקליונהגו07/05/2010
בהמשך להודעה הקודמת רציתי לפרט את התזונה היומית שלי:
בבוקר 2 פרוסות לחם ללא גלוטן (לא דיאט) עם כף אבוקדו מלפפון וגזר
בשעה 13:00 מנת פחמימה (אורז, תפוח אדמה) סלט או ירקות מאודים ומנת בשר/דג
בשעה 16:00 3 פריכיות עם 2 כפיות טחינה גולמית ו-2 כפיות דבש
בשעה 19:00 כריך לחם ללא גלוטן עם מריחה קלה של מרגרינה לייט ופרוסת גבינה צהובה 9% ו-2 כפות גבינה לבנה.
בין לבין 4 קוביות שוקולד מריר, 2 תפוחי עץ, 1 יופליי ללא סוכר.
ממה אפשר עוד להוריד.?
לתשובה מהירה אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערות לתפריט
אהרון רזון07/05/2010שעה 13:00 : לוותר על פחמימות לטובת ירקות. כל יום סלט כמנה ראשונה. בשר רזה בלבד ללא רוטב. דג טרי איכותי, רצוי צלוי.
שעה 16:00: לוותר על הדבש. רק כפית טחינה. להוסיף ירקות
שעה 19:00: בלי מרגרינה (המאכל הזה מחוץ לתחום!). אין לאכול גבינה כלשהי מעל 5%, ורצוי רק 3%
יש לגוון את הפירות, לא רק תפוחי עץ. לא כל יום שוקולד, אם את מכורה תצטרכי להגמל, אחרת יהיה קשה לרזות. גם אחרי שתגיעי למשקל הרצוי, שוקולד לא יותר משלוש פעמים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקליונהגו07/05/2010
אני בת 57 ובמשך 10 שני עליתי 10 ק"ג. גובהי 1.70 ואני שוקלת 74. מאוד קשה לי עם זה. אני מתעמלת פעמיים בשבוע, וצועדת כ-20 דקות מדי פעם כאשר במשך הצעידה אני רצה דקה כל פעם להעלות את קצב פעימות הלב. אני אוכלת ללא סוכר וללא גלוטן. לא מנשנשת, אוכלת 4 קוביות שוקולד מריר ביום והמתוק שלי זה 3 פריכות עם 2 כפיות טחינה גולמית ו-2 כפיות דבש ביום. לא אוכלת יותר מ-3 פירות ביום. האוכל שלי מאוד מבוקר ומדוד ובכל זאת לא רק שאני לא יורדת אלא עולה ובעיקר באיזור הבטן אבל גם סביב. זה די מתסכל אבל אני מרגישה שכל מה שאני עושה לא יעזור לי להוריד אף לא 1 ק"ג. אולי יש לך רעיון. תודה. דרך אגב אני לא יכולה לאכול מזונות מלאים (אורז וכדומה זה מזיק לי בקיבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לרזות
אהרון רזון07/05/2010את לא מדווחות על התפריט היומי כולל כמויות, אך ברור שאת אוכלת לא נכון לנתונים שלך (כולל פ"ג), אחרת היית מרזה.
אם אין לך בעיה עם הגלוטן, אין צורך להמנע, זה לא תורם להרזיה.
4 קוביות שוקולד מריר = 170 קק"ל. 2 כפיות דבש = 40-50 קק"ל. זה קצת הרבה על בסיס יומי למי שרוצה לרזות. המנעי או צמצמי לחצי.
מותר לנשנש ירקות, ובכלל הוסיפי הרבה ירקות טריים לכל ארוחה על חשבון פחמימות מרוכזות.
פ"ג אירובית של לפחות שעה ביום (ללא תוספת אוכל) תגרום להרזיה. חשובה גם פעילות אנאירובית (בעיקר בגיל שלך) לבלימת איבוד מסת שרירים בתהליך ההרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה השמנהמג06/05/2010
שלום ,
אומרים שאם מוציאים יותר קלוריות ממה שמכניסים אז מרזים,נכון?
אבל אם משלבים מאפים (בורקס,קוראסון) ,חטיפים לתפריט היומי אבל עדיין מוציאים יותר קלוריות.
משמינים או לא?
מקווה שהצלחתם להבין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק מאזן האנרגיה קובע
אהרון רזון07/05/2010בכל מקרה אם שורפים יותר קלוריות ממה שמכניסים, מרזים.
המאכלים הנ"ל עטירי קלוריות ואם הם חלק קבוע מהתפריט, ייתכן מאוד שהמאזן חיובי.
בתזונה צריך להתחשב גם בערך התזונתי והנזק האפשרי לבריאות, לכן לא מומלץ לאכול באופן קבוע מוצרים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונגבורן תהדנה06/05/2010
היי.. רציתי לשאול שאלה.. האם תה יונגבורן מסייע לתהליך הרזיה?
או אולי הוא רק משלשל וגורם לרעב אחרי שלשולים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם כן, אז רק באופן זמני.
אהרון רזון06/05/2010תה יונגבורן, על בסיס סנה, נחשב לתרופה אך בדרך כלל נמכר בחנויות טבע משום שהוא נראה יותר כמו תוסף מזון מאשר כמו תרופה.
מוטב להסתייג ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
דנה06/05/2010ותה תיבטי? תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום תה לא גורם להרזיה
אהרון רזון06/05/2010אין דרך קיצור. רק תזונה נכונה מותאמת אישית ופעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מסטיקיםעינת05/05/2010
אני רוצה לרזות 5-10 קילו, אני אוכלת בריא ועושה ספורט.
השאלה שלי היא האם מותר לי ללעוס מסטיקים של אורביט בטעמים?
ומה אם בזוקה - מומלץ שלא? זה משמין?
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטב לוותר או לצמצם
אהרון רזון05/05/2010בכמות גדולה משמינים וגם לא בריא ללסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)