מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה :)אלמונית10/11/2009
אני נורא אוהבת ממתקים ואני מנסה כמה שפחות לאכול אותם אבל מידי פעם בא לי לנשנש ממתק
אילו ממתקים אני יכולה לאכול שהם פחות משמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר (כמעט) כולנו אוהבים מתוק
אהרון רזון11/11/2009אין ממתק שאינו משמין. אם זה יספק אותך, הכיני ג'לי דיאטטי מאבקה. לא משמין אבל מלא כימיקלים. תמרים לחים הם הרע במיעוטו מבחינה קלורית, אבל מזינים ובריאים. ישנם גם פירות מתוקים אחרים שמוסיפים פחות קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנימיםמרב10/11/2009
היי, רציתי לדעת באם יש אמת בשמועה שלחם ששמים בטוסטר- צנימים "מרזה" יותר? הבנתי שהטענה מבוססת כביכול על כך שהסוכרים נשרפים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון.
חן10/11/2009הסוכרים של הלחם פשוט מתקרמלים וזה מה שהופך את צבעו לחום קרמל. בנוסף, הוא מאבד נוזלים, אך לא יותר מזה וכפי שאת בטח יודעת במים אין קלוריות ולכן הוא איבד 0 קלוריות ומכאן כי צנים שווה בכמות הקלוריות שלו לאותה פרוסת לחם טרייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הנחתי שזה בולשיט
מרב11/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנה חמה משמינה ?רינה10/11/2009
אני אוכלת כל יום בשעה 1 מנה חמה ברוטב פסטה טזה כארוחת צוהריים ואני במשקל 31 ,גובה 165
האם זה משמין ??כי ארוחת הערב שלי אני אוכלת בשעה 6 וחצי בערב הרבה תמיד זה אוכל מבושל ואורז ..
זה ישמין ????משמין ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את שוקלת 31??? זה תת משקל!!!
שקד11/11/2009.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בהיקפים אבל לא במשקלסיג10/11/2009
שלום, אני בת 37 , 3 שנים לאחר הריון, ג' 170 , משקל 70, לפני הלידה שקלתי 58 , ואני רוצה לחזור לשם. אחרי הלידה השתוללתי עם ממתקים ומזון בצורה נוראית ובקושי עשיתי פעילות גופנית , כמו כן לאחר הלידה החמירה אצלי בעיה ישנה של הישימוטו ותת פעילות בלוטת התריס, והגוף יצא מכלל איזון הורמונלי (לא יודעת מה תרם למה ההתנהגות שלי או הבעיה להתנהגות) , כרגע אני מטופלת עם 600 מ"ג אלתרוקסין ליום והצלחתי לאזן את הערכים, כמו כן הכולסטרול שלי גם הוא עלה והגיע ל 204 , די נבהלתי מזה ולפני כ חודשיים לקחתי את עצמי בידים וחזרתי לתזונה מאוזנת ולפעילות ספורטיבית (יש לציין שלפני הלידה היה לי קל להשיל משקל וכן היתי פעילה מאוד מבחינה ספורטיבית) , מאז שהתחלתי ירדתי 3.3 ק"ג וזה נראה לי איטי מאוד לעומת ההשקעה מצד שני אני רואה בהחלט שינוי משמעותי בהיקפים , הם הצתמצמו , אבל זה לא משפיע על המשקל .
אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע - שעה חיטוב ושעה ספינניג בכל פעם .
תפריט בד"כ כולל:
בוקר - 2 פרוסות לחם קל עם קוטג' ועגבניה.
צהריים - סלט עם 2 פרוסות לחם קל עם טחינה + טונה או ביצה קשה.
ביניים - פרי
ערב - תבשיל שכולל ירק ואורז . או משהו מקביל , הכל תוצרת בית כך יש ממש מעט שמן ואני לא אוכלת דברים מעובדים.
לילה - תפוח או סלט
אני ממעטת לצרוך סוכר .
בשישי אני אוכלת בשר אדום .
לא נראה לי הגיוני שהירידה היא רק 1.25 לחודש, (זה ממש מעט ביחוד בהתחלה של דיאטה) ובכלל זה די נעצר בשבועיים האחרונים. מה הסיבה? זה ממש מתסכל, המשקל כאילו תקעו על 70 לא משנה מה אני עושה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרקי את המאוזניים!
אהרון רזון10/11/2009ההיקפים יותר חשובים מהמשקל והוא הפרמטר האמיתי בגלל שמעיד על אחוז השומן. עם זאת, גם אין סיבה להתלונן על קצב הורדת המשקל. אין לך עודף ממשי, אם כי אני מבין את שאיפתך המוצדקת לשקול פחות. הקצב לא חשוב אלא ההתמדה. בהתחשב בנתונים הפיזיים והפרופיל ,
הרפואי, הקצב סביר ובריא ואם תגבירי את הפעילות הגופנית, כל יום עד כמה שאת יכולה להרשות לעצמך, הירידה תתחדש.
הערות לתפריט:
-לחם ואורז, תמיד מלאים
-הוסיפי ארוחת ביניים בבוקר
-בביניים השניה הוסיפי יוגורט
-בערב תמיד גם חלבון
-רק בשר טרי ורזה. לפחות פעמיים בשבוע דג איכותי טרי צלוי
-כל ארוחה עיקרית תתחיל עם סלט ללא רוטב כלשהו מלבד כפית או שתיים שמן\טחינה או רבע אבוקדו ולימון חופשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמצום הקפים ללא ירידה במשקל
ליאת09/06/2011שלום רב , אני בת 34 משקל 61 גובה 156 ,אנימ תאמנת בפליאטיס 4 פעמים בשבוע מזה כחודש ועושה דיאטה של 1200 קלוריות(לפי חלי ממן) ומרבה בשתיה
ההקפים ירדו משמעותית והגוף מעוצב יותר אך אין לי ירידה במשקל אין תזוזה בכלל ולא היתה כלל מתחילת הפעליות לפני חודש
עשיתי בדיקה לבלוטת התריס שנמצאה תקינה
מה אפשר לעשות כדי ללהאיץ את מהירידה במשקל
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמצום הקפים ללא ירידה במשקל - תגובה
אהרון רזון09/06/2011ראי את במשפט הראשון מתאריך 10.11.09 13:23 . המשקל לא ירד בגלל צבירת נוזלים, דבר שכיח בשבועות הראשונים של אימונים. אם ההיקפים ירדו משמעותית תוך תקופה כה קצרה, אין על מה להתלונן. המשיכי ובקרוב גם מחוג המאוזניים יזוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוח אדמה(:10/11/2009
היי
רציתי לדעת מה נחש בלמנה של תפוחי אדמה בצהריים,כמה תפוחי אדמה ובאיזה גודל?
שומרת על המשקל ואף שואפת לעלות 2 קילו. במצב בריאותי טוב ושומרת על תזונה
אשמח לפרטים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בהרכב הארוחה והתפריט היומי
אהרון רזון10/11/2009תפו"א בינוני (160 גר) = 2 פרוסות לחם מלא רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרונה הראתה ערכים של 130מיר10/11/2009
האם זה הזמן להתחיל לטפל בעצמי כמו חולת סכרת? כי לדעתי הרופאים לפעמים דוחפים תרופות בגלל שיש להם קשר עם הספקים. בדיקה עצמית אחרי ארוחה הראתה ערך של 90.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להקפיד על הצום ולחזור על הבדיקה.
אהרון רזון10/11/2009ההודעה מתאימה יותר לפורום סוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לייעוץשרינה09/11/2009
שלום לך
שאלתי האם לחם מחיטה מלאה קל שאני מכינה בטוסטר קופץ בדרגה חזקה פוגע בערכים התזונתיים של הלחם?
אם הטוסט עדין יותר זה משמעותי?
האם עדיף לאכול פרוסה טריה ולא בטוסט?
בתודה מראש
שרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוסט
ליטל סמואל-לוי09/11/2009אין בעיה מבחינת הערכים התזונתיים בתנאי שאת לא "שורפת".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין A - שאלותמיכלי08/11/2009
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי ויטמין A, בטא קרוטן ורטינול.
מה נספג בגוף? האם צריך להתייחס לשניהם? האם בטא קרוטן מתייחס ליחידות בינלאומיות של ויטמין A ולא לרטינול במק"ג?
אשמח להבהיר את הבילבול.
תודה רבה,
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינול, קרוטן
אהרון רזון09/11/2009רטינול הוא למעשה וויטמין A ונימצא רק במוצרים מן החי. בטא קרוטן נמצא בעולם הצומח והופך לוויטמין A (רטינול) בתוך המעי הדק כאשר משתי מולקולות בטא קרוטן נוצרת מולקולה A שהיא פעילה ביולוגית ועוד מולקולה לא פעילה, לכן כאשר מחשבים את הכמות צריך לקחת בחשבון פי שניים בטא קרוטן כדי להגיע לכמות המומלצת של וויטמין A. (למעשה קצת יותר, בגלל שחלק לא הופך לוויטמין A).
שתי הצורות נמדדות במיקרוגרמים ויחידות בינלאומיות. 1 מק"ג = 3.33 IU.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית משקלבעיה במשקל08/11/2009
שלום רב, יש לי בעיית משקל שאני מעוניינת לפתור, אני עברתי הריון ולידה לפני כשלוש וחצי שנה בחודש הראשון להריון שקלתי 53 קילו וזה היה המשקל הכי גבוה שהיה לי, שקלתי תמיד בין 49-51 קילו, כשהחלטתי שאני רוצה ילד אכלתי טוב וזה גרם לי להשמין בכמה קילוגרמים בודדים. בסוף ההריון השמנתי ב 25 קילו שזה המון. לאחר הלידה קרוב לשנה חזרתי להיות 53 קילו. לאחר שנה נוספת פוטרתי מעבודתי וישבתי בבית כ-4 חודשים והשמנתי חמישה קילו שאני לא יכולה להוריד אותם. למרות שכולם אומרים שלא רואים וגם בבגדים אני לא כלכך מרגישה הבדל זה בכל זאת מפריעה לי מאוד. כיום אני שוקלת 58 קילו וגובה 1.62, אני משתדלת לאכול מסודר אבל מאוד קשה לי כי אני גם עובדת גם לומדת גם עם ילד וכו' ובערב אני מתה מרעב ומתחילה לאכול שטויות ולא רק. קשה להשטלת על כך במיוחד כשאני לומדת.. בתקופה אחרונה אני גם קונה אך ורק לחם מדגנים כי אני מאוד אוהבת לחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבעלת בעיה במשקל
ד''ר רוני חרמון09/11/2009אין אפשרות לשמור על המשקל או לרדת במשקל אם לא מוכנים לעשות משהוא בשביל זה. כמובן שחייבים להתגבר על הייצר ולאכול רק מה שצריך לפי תוכנית. לכי ליעוץ. חוץ מזה משקלך סביר !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאחוזי שומן!!!!מתאמן08/11/2009
שלום, רציתי לדעת משהו...
אם אני נמצא בתקופת חיטוב, מדוע אסור לי לאכול חטיפים, שוקולד וכו'?
כי העיקרון הוא להיות במאזן קלורי שלילי, לא? אז אם אני אוכל חטיפים או שומנים אבל עדיין נמצא במאזן קלורי שלילי זה לא מספיק? אני עדיין אעלה באחוזי השומן בגוף?
שאלה שמאוד מטרידה אותי... אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתאמן
ד''ר רוני חרמון09/11/2009קלוריות חשובות במקורן כך למשל קלוריות ממקור פחממתי פשוט משמינות יותר מפחמימה מורכבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל עדיין לא ענית לי על שאלתי...
מתאמן09/11/2009האם אני יכול לאכול שוקולדים ומוצרים עם שומן יחסית גבוה, כל עוד השומנים מהווים עד 30% מצריכת הקלוריות היומית שלי?
והאם זה בסדר בתקופת החיטוב (שבה יש להיות במאזן קלורי שלילי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה ירידה במשקלשמן08/11/2009
גיל 40, גובה 1.85 משקל 142-138 בחצי שנה האחרונה (משקל מירבי 150).
פ"ג - שעה הליכה ביום, על מכשיר. מזיע הרבה - אבל המהירות לא גבוהה (6.5 בשיפוע 1).
בעית יל"ד, ובלוטת תריס מאוזנת בכדורים.
הוצע לי ניתוח בריאטרי, ואיני מעונין בו.
השאלה היא האם ניתן לרזות לבד, או שחייבים עזרה מקצועית וקבוצת תמיכה?
האם ניתן למצוא קבוצת תמיכה מתאימה באינטרנט? האם האינטרנט יכול להוות תחליף לעזרה המקצועית? בשל שעות העבודה קשה לי להגיע לעזרה מקצועית - אך יש לי גישה לאינטרנט.
התפריט היומי בסדר גמור - הבעיה היא ארוחות חגיגיות - שבתות, חגים, אירועים וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמן
ד''ר רוני חרמון09/11/2009הכול אפשר לעשות לבד אם יודעים ומבינים מה עושים ולכן עדיף לקבל יעוץ אם לא יודעים ולא מבינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצי בעיה כבר פתרת
אהרון רזון09/11/2009אם אתה בטוח שהתפריט היומי בסדר גמור לנתונים והיעד שלך אתה כבר לא צריך הדרכה תאורטית.
עיקר הבעיה היא ההתמדה שמתאפשרת רק על ידי כוח רצון אדיר ונכונות לוויתורים כולל שינוי בסדר
העדיפויות של הקצאת הזמן.
אם אתה רוצה לראות תוצאות מוחשיות שיחזקו את המוטיבציה צריך לוותר על הזלילה בארוחות החגיגיות ולהכפיל את הפ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אפשר לאכול במקום?
חן10/11/2009אני אוכלת מדי פעם חטיף אנרגיה כיוון שהוא עוזר לי להתעורר בלימודים (כיוון שהוא מתוק...)
מה אפשר לאכול במקום, שיהיה גם בריא, לא משמין במיוחד וגם טעים?
אולי לחם עם ממרח כל שהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת איך זה הגיע לפה...
חן10/11/2009הגבמתי בכלל לשאלה שלי...
בכל מקרה, יש תשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת לחם??איגי08/11/2009
שלום רב!
לפני כמה זמן שמעתי, שקיים דבר שנקרא דיאטת לחם שמיועדת להרזיה. הבנתי שזה מבוסס על עקרון הפרדת הפחמימות והחלבונים, אבל לא בצורה החדה שמוכרת בדיאטה הרגילה.
הייתי רוצה לדעת את העקרונות הבסיסיים של הדיאטה הזו וגם למי היא מתאימה (אני אחרי לידה, חייבת לרזות בדחיפות, כי כבד לי, אבל אין לי זמן להתעסק בהכנת מאכלים מיוחדים, היות ואני לבד עם תינוקת בת חצי שנה).
בת 27, 1.65, 84 ק"ג.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לחם - עוד דיאטה....
אהרון רזון09/11/2009היא לא מבוססת על עקרון ההפרדה מאחר שמומלץ למרוח או לאכול עם הלחם גם מאכלים חלבוניים.
היא עשירה בפחמימות . ניתן להחליף את הלחם בפחמימות אחרות בהמשך ובכל מקרה מומלץ להגביל את הכמויות . הטענה של חסידי דיאטת הלחם היא שהפחמימות מסייעות ליצירת סרוטונין במוח, שמאפשר רגיעה ושליטה בדחפים לאכילה כפייתית.
בדיאטת לחם מותר לאכול בין 8 – 12 פרוסות לחם קל ביום, בתוספת ממרחים רצוי דלי קלוריות: רבע אבוקדו, טונה במים, ביצה קשה, פסטרמה דלת שומן, טחינה, גבינה 5%, גבינה צהובה 5%, ריבות לייט. ירקות ניתן לאכול ללא הגבלה.
כמות הקלוריות נמוכה יחסית. חייבים לאכול כל 3 שעות ואסור לדלג על ארוחה.
חסרונות הדיאטה : עלול להיות בה חסך בערכים תזונתיים ( B12, סידן). עדיף תמיד לחם מלא עם מלוא הערכים התזונתיים של הדגנים והשיפון מאשר לחם קל מעובד. בנוסף לכך, חוסר הגיוון בתפריט יגרום אמנם לירידה במשקל בשלב ראשון, אך יקשה על התמדה ושמירה על ההישג לאורך זמן, בשל מחסור בחלבון ושומנים בריאים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטיף אנרגיה= בריאות??חן07/11/2009
רציתי לדעת האם חטיף אנרגיה נחשב כמזון בריא והאם כדאי לי לשלב בתפריט השבועי חטיף אנרגיה בעל ערך קלורי של עד 100 קלוריות, בערך 3 פעמים בשבוע???
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חן
ליטל סמואל-לוי09/11/2009בהחלט אפשר לשלב באופן מתון. בגלל שהוא מעובד- זה לא נחשב למזון הכי בריא אבל גם לא מזיק.
האידאלי הוא להכין חטיף אנרגיה בבית - משיבולת שועל ופירות יבשים אגוזים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה בחטיפים
אהרון רזון09/11/2009היא תוספת סוכר, שומן מוקשה (טרנס), חומרי טעם וכו". קראי את ההרכב ותגיעי בעצמך למסקנה לגבי ה"בריאות " שבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לחטיפים-שאלה
(:10/11/2009מה הכוונה במזון מעובד?
ואם כך גם קורנפלקס עם מעובד,המון אנשים אוכלים כל בוקר קערת קורנפלקס עם חלב בתור ארוחת בוקר גם בארץ וגם אמריקאים שידועים בכך...
אז מה זה לא טוב?
מה החסרונות? ויתרונות
אני מאוד אוהבת קורנפלקסים (קונה וטועמת הרבה סוגים) כמובן שהגבלה מנה ביום של 30-35 גרם ולפעמים נשנוש של כמה כפות במשך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!נועה07/11/2009
אני בת 22, 1.52 ושוקלת 50. כל חיי הייתי רזונת במשקל עד 45, ובשנתיים האחרונות אני מאוד מאוד שומרת כדי לא להשמין. הייתי רוצה לרדת בחזרה למשקל 45 אבל גיליתי שזה מאוד מאוד קשה. אם אני שומרת כל השבוע, בסופ"ש אני "זוללת" את כל הקלוריות שהרגשתי שחסרות לי. מרגישה שאני לא משתלטת על זה וכל ביס שנכנס לי לפה מלווה ביסורי מצפון קשים. לפעמים אני נכנסת להתקפי דיאטת לחם אבל אחרי כמה ימים חוזרת ל"שגרה"
אני אוכלת בוקר טוב (קערת דגנים), בצהריים בדרך כלל 2 שניצל תירס לייט עם ירקות, ובערב 3-4 לחם קל עם גבינה. אני מרגישה שאני לא מתחזרת אבל לא מצליחה להוריד.
כמו כן אני עושה לפחות שעה של ארובי 3 פעמים בשבוע. למה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ליטל סמואל-לוי09/11/2009המשקל שלך תקין לכל הדעות. משקל 45 הוא גבול תחתון וכדי להיות בו את צריכה לאכול מאוד מעט (וכנראה לא מספיק). אני חושבת שהדבר הכי מומלץ הוא לאכול תפריט מאוזן עם יותר קלוריות במשך השבוע גם, כדי לא ליצור חסך, ולהגביר את ההוצאה האנרגטית בפעילות הגופנית. כדי לדעת במדויק כמה את צריכה לאכול - כדאי לך לעשות בדיקת חילוף חומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפרסמוןדן07/11/2009
שלום מה גורם לסתימת מעיים באפרסמון ? הקליפה הקשה קצת? הפרי עצמו? או שאוכלים אותו לפני שבשל? אני אוכל לפעמים 8 יחידות אך- בשל בשל מימי ורך מאד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרסמון
ליטל סמואל-לוי09/11/2009הפרי עצמו - לא הקליפה - עלול ליצור שאריות במעי/ קיבה ולגרום לסתימות. מדובר בהשפעה לאורך זמן (כמו צינור שעלול להסתם עקב צבירה של חומר שלא מתפרק), או בהשפעה מיידית (חסימה) לאנשים בסיכון - כמו אלו שעוברים ניתוחים במערכת העיכול. 8 יחידות ביום היא כמות מוגזמת גם אם האפרסמון רך. אני הייתי ממליצה לגוון בסוגי הפירות ולצרוך 2-3 אפרסמונים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)