פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוסכלת..
    אני
    23/10/2009

אני בת 16 ועשרה חודשיים אני שוקלת 64 וגובהיי 1.70 אני לא מרוצה מהמשקל שלי כל הזמן אני מקטרת אני עושה הליכה כימעט כל יום לא כל כך אוכלת אוכל מסודר ..אני כל כך רוצה לרדת איזה 7 קילו ...עזרו לי מה אני צריכה לעשותת??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת..

הוספת תגובה

• קודם נראה אם את אוכלת נכון

אהרון רזון
    24/10/2009

עבור הנתונים שלך. פרטי את התזונה היומית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה..

אני
    24/10/2009

בבוקר נס עם עוגה או עוגייה ...
    בביה"ס לא תמיד אני אוכלת ולכן מעדיפה לחכות לאכול בבית.
    שאנ מגיעה הביתה אני מכינה לעצמי או אוכל של אמא(דג שניצל ממלואים..) ואם אין לי אוכל מוכן אני מכינה לעצמי (פסטמה פתיתים חביתה שניצל תירס...)לאחר מכן הולכת לישון קצת...קמה שותה נס והולכת הליכה משתדלת כל יום..בערב לפעמיים אני אוכלת איזה נישנוש...חטיף מעדן בייגלה פרי...או עוד פעם נס.
    יש פעמיים שבין לבין אני מנשנשת איזה שוקולד או משהוא טעים.

אשמח אם תעזור לי קצת לשנות את הרגלי האכילה שלי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/10/2009

אני שלום,
    פעילות גופנית לוודה לא יכולה לגרום לירידה במשקל. תזונה בריאה היא חלק הכרחי. על פי מה שאת כותבת התזונה שלך לא מאוזנת. את מתבססת על פחמימות ומתוכם לא מעט סוכרים פשותיים. עליך לבסס את הארוחות שלך על דגנים מלאים, דברי חלב רזים, בשרים רזים, פרות וירקות. למשל היה רצוי שתוכלי דגנים מלאים כמו ברנפלקס עם חלב לפני שאת יוצאת מהבית, תקחי לבית הספר כריך מחיטה מלאה עם גבינה רזה וירק בתוכו ובנוסף פרי. ובהמשך היום תוכלי ארוחה מסודרת הכוללת גם דג או עוף לא מטוגנים עם קיטניות או פסטה. שוב פרי ויוגורט בביניים וארוחת ערב הכוללת גבינות רזות ולחם מלא. זה בכווים כללים, הייתי מעדיף שתגשי לדיאטן ותקבלי יעוץ מסודר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה
    שקד
    23/10/2009

האני מצב של תת משקל וזמן רב אכלתי כ500 קלוריות ביום. היום לאחר ביקור אצל תזונאית יש לי תפריט של 1200 קלוריות. הבעיה שאחרי כל ארוחה במיוחד ערב וצהרים הבטן שלי מתנפחת והיא נשארת כך להרבה זמן. בימי שישי הבטן שלי מאוד מנופחת שאפילו זה גורם לי לתחושת אי נוחות.
    האם זה קשור לכך שלא אכלתי הרבה זמן כמות רבה של אוכל ועכשיו אני אוכלת יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    בטן נפוחה

הוספת תגובה

• חבל מאוד

אהרון רזון
    24/10/2009

שהדיאטנית לא עשתה את הדבר הנכון. במקרים כמו שלך לא מעלים את כמות האוכל מהיום למחר
    ב.140%. התוספת צריכה להיות הדרגתית ומבוקרת, אחרת עלולות להתרחש, בין היתר, תופעות שעליהן את מתלוננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה
    dalia
    22/10/2009

שלום רב,
    הנני בת 45 משקלי הוא 63 וגובהי 1.62 סובלת מקוליטיס(דלקת במעי הגס),לאחר אכילה של כל מזון בטני מתנפחת ולפעמים מלווה בכאבים.
    שאלתי היא,: איזה סוגי מזון מומלץ לאכול וממה להימנע?
    תקוותי היא לרדת עוד 3-4 ק"ג. בגלל הכאבי בטן נראה כי הכל קלוש.
    אשמח לקבל חוות דעת ואם ישנה אפשרות גם ,לקבל כלים להורדת משקל ולגבי התזונה.

יש לציין שאיני עוסקת בפעילות ספורטיבית, באופן קבוע. רק מידי פעם עושה הליכה מהירה.

תודה רבה על התייחסותכם
    בברכה,
    דליה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• תזונה בקוליטיס

ליטל סמואל-לוי
    22/10/2009

שלום דליה,
    ההנחיות התזונתיות בזמן קוליטיס הן להימנע כמה שניתן ממזונות עם סיבים תזונתיים. כלומר להימנע מכל מה שבדרך כלל ממליצים עליו: דגנים מלאים (כולל לחם מלא), זרעים, גרעינים, ירקות ופירות (פרט לרסק תפוח,קישוא וגזר ותפו"א במרק), ולעיתים גם צריך להימנע ממוצרי חלב אם יש רגישות.
    הבסיס לכך הוא שהסיבים התזונתיים, בעיקר הלא מסיסים, אינם מתעכלים ובדרך כלל מופרשים החוצה עם הצואה דרך המעי הגס. במקרה שהאזור דלקתי- מנסים להימנע מכניסה של שאריות מזון לשם. בנוסף, הסיבים התזונתיים מזרזים את פעולת המעי ועשויים להחמיר שילשולים, אם קיימים.
    קצת קשה לאכול נכון ולרדת במשקל כשנמנעים מירקות וסיבים תזונתיים ,לכן צריך להקפיד מאוד על נושא הכמויות, לא לצרוך עודף של שומן או מזונות שמנים, ולהקפיד על שתייה מרובה ופעילות גופנית. ברגע שהדלקת "דועכת" אפשר לחזור לתזונה רגילה.
    את לא נמצאת בעודף משקל לפי ההגדרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לשפר את התפריט?
    בת 18
    22/10/2009

אשמח אם תחווה דעתך על התפריט שלי שהרכבתי בעצמי, לאור זה שצברתי ניסיון מקריאת מאמרים על תזונה נכונה. משקלי כיום הוא 62, 1.67 ואני מעוניינת לרדת 3 קילו בקצב המומלץ- חצי קילו בשבוע.. יש לי מבנה גוף קטן ולכן אני נראית שמנה אפילו אם הBMI שלי תקין.

בוקר: נס קפה ללא סוכר ומעט חלב
    10.00 :2 פרוסות לחם מלא+ כפית קוטג' עם עגבנייה /כפית ריבה/ כפית ממרח תמרים

צהריים: כוס מרק אפונה'עדשים +2 פרוסות לחם מלא או כוס אורז מלא או עוף ורוטב עם 2 פרוסות

ביניים: תפוח

17.30 : נס קפה ו2 קרקרים (25 קל' ליחידה) עם כפית ריבה או דבש

ערב: סלט +ביצה קשה ולחם קל או 2 פרוסות עם חומוס וירקות

על פי הערכתי יש בתפריט לא יותר מ800 קלוריות, אבל אם הוא מספק אותי אני יכולה גם שלא להגדיל קלוריות או שכדאי להוסיף איזה חטיף אנרגייה ב200 קל' נוספים?

תודה רבה D:

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לשפר את התפריט?

הוספת תגובה

• תפריט

אהרון רזון
    22/10/2009

בוקר: נס קפה ללא סוכר ומעט חלב
    10.00 :2 פרוסות לחם מלא+ כפית קוטג' עם עגבנייה /כפית ריבה/ כפית ממרח תמרים
    ===חצי גביע קוטג' 3%. לא ריבה\ממרח.
    צהריים: כוס מרק אפונה'עדשים +2 פרוסות לחם מלא או כוס אורז מלא או עוף ורוטב עם 2 פרוסות
    ===סלט גדול,מרק ביתי (לא אבקה!) עוף ללא עור, שומן ורוטב. תמיד חלבון.
    ביניים: תפוח
    ===+ יוגורט

17.30 : נס קפה ו2 קרקרים (25 קל' ליחידה) עם כפית ריבה או דבש

ערב: סלט +ביצה קשה ולחם קל או 2 פרוסות עם חומוס וירקות
    ====תמיד ירקות וחלבון. מידי פעם סרדינים\טונה במקום ביצה, וגבינה במקום חומוס
    על פי הערכתי יש בתפריט לא יותר מ800 קלוריות, אבל אם הוא מספק אותי אני יכולה גם שלא להגדיל קלוריות או שכדאי להוסיף איזה חטיף אנרגייה ב200 קל' נוספים?
    ====את חייבת לפחות 1200 קק"ל על מנת לא לפגוע בבריאות ובסיכוי להתמדה ושמירה. חטיף אנרגיה אינו הבחירה הכי מוצלחת (אפשר מידי פעם), עדיך להוסיף פירות מגוונים.

המלצה:
    --------
    בשביל 3 ק"ג לא כדאי להכנס למעגל הדיאטות. תזונה נכונה + פעילות גופנית של לפחות שעה ביום
    ירזו אותך בקצב הנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לנשנש ירקות?
    שקד
    22/10/2009

אני בדיאטה של 1200 קלוריות ביום ואוכלת 5 ארוחות ביום כל 3 שעות. אך זה לא מספק אותי ובין לבין אני מנשנשת האם כדאי לי לנשנש ירקות(מלפפון, עגבניה, פלפל גמבה, גזר, כרוב) כמה קלוריות יש בירקות אלו? אני פוחדת שכמות הירקות שאני מנשנשת בום תהיה רבה מאוד (200-300 קלוריות).
    האם כדאי לי לא לנשנש בכלל בין הארוחות אפילו שאני רעבה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם כדאי לנשנש ירקות?

הוספת תגובה

• ירקות

אהרון רזון
    22/10/2009

אפשר לנשנש למעט גזר שצריך לחשב.
    גזר = 40 קק"ל\100 גר
    הממוצע של היתר = 20-22 קק"ל
    הכניסי לרשימה גם גבעולי סלרי בעדיפות גבוהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    אלמונית
    22/10/2009

שלום, רציתי לדעת מה דעתכם על התפריט הטבעוני (חוץ מיוגורט אחד...) הבא, אשר עשוי לפי יחסים של תזונה ים תיכונית - 40% פחמימה 30% חלבון 30% שומן מהצומח:

בוקר:
    - 4 קרקרים מדגנים מלאים עם כף חומוס וכף טחינה גולמית משומשום מלא
    - סלט עגבניה ובצל עם כף שמן זית

צהריים:
    - כוס אפונה וכוס פסטה-מחיטה-מלאה
    - ירקות מבושלים עם שלוש כפיות שמן זית או ירקות חיים עם טחינה גולמית משומשום מלא

אחר הצהריים:
    שני פירות

ערב:
    - יוגורט עם כוס ברנפלקס
    - שבעה שקדים ושתי כפות זרעי פשתן טחונים
    - ירקות טריים חתוכים

שאלה שניה ברשותכן: עקב כמות הסיבים הגבוהה בתפריט, הגבלתי את עצמי ללא יותר מ6 ירקות ביום: 2 אדומים, 2 ירוקים, אחד כתום ואחד לבן. האם כמות זו מספקת על מנת להעניק לי את כל מכסת הויטמינים הדרושה לגוף? (אל תשכחו שאני אוכלת גם טחינה ודגנים מלאים וכו')
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• נראה בסדר

אהרון רזון
    22/10/2009

הייתי מוסיף יוגורט (אם זה מוצר החלב היחידי שאת אוכלת) בשביל הסידן. את צריכה לדעת שלמרות הכמות הגדולה, הסידן שבטחינה גולמית, נספג בקושי בגלל נוכחות נוגדי הספיגה של המתכות בקליפת השומשום המלא. אותו דבר לגבי זרעי פשתן.
    את לא חייבת להגביל את הירקות, אפשר חופשי. אם כמות הסיבים מדאיגה אותך, דווקא באלה של הדגנים המלאים וטחינה יכולה להיות בעיה בגלל החומצה הפיטית (נוגדת ספיגת מתכות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לנשנש ירקות
    שקד
    22/10/2009

אני בדיאטה של 1200 קלוריות ביום ואוכלת 5 ארוחות ביום כל 3 שעות. אך זה לא מספק אותי ובין לבין אני מנשנשת האם כדאי לי לנשנש ירקות(מלפפון, עגבניה, פלפל גמבה, גזר, כרוב) כמה קלוריות יש בירקות אלו? אני פוחדת שכמות הירקות שאני מנשנשת בום תהיה רבה מאוד (200-300 קלוריות).
    האם כדאי לי לא לנשנש בכלל בין הארוחות אפילו שאני רעבה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם כדאי לנשנש ירקות

הוספת תגובה

• נשנושים

ליטל סמואל-לוי
    22/10/2009

שלום רונה,
    ירקות הן בהחלט נשנוש מאוד "דל" מבחינה קלורית (כולל אלו שציינת), ואם מנשנשים, מומלץ לנשנש אותם בין הארוחות. השאלה הנשאלת היא: האם תפריט של 1,200 קק"ל הוא תפריט מספיק בשבילך? כי אם את מרגישה כל הזמן רעבה - יתכן שהגוף מאותת לך שחסרה לו אנרגיה, ובמקום שתנשנשי עוד המון ירקות תוכלי פשוט להוסיף קצת יותר בכל ארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה ללא ירקות
    סיון
    22/10/2009

שלום רב,

אני בת 27,מעוניינת לפצוח בדיאטה קלה (הורדה של לא יותר מחמישה ק"ג) אך הבעיה היא שאיני אוכלת ירקות חיים מאז ומתמיד (ללא עגבניה, מלפפון, בצל, פלפל, גמבה וכו').
    יש לציין כי הסיבה לכך אינה בריאותית,אני פשוט נגעלת מירקות.
    לפני כמה שנים הייתי אצל דיאטנית והיא אמרה שהיא לא יכולה לעזור לי מאחר ואני לא אוכלת ירקות.
    השאלה שלי היא האם זה אפשרי להרכיב תפריט דיאטטי ללא ירקות? (יש לציין כי פירות וירקות מאודים אני כן מוכנה לאכול).
    האם יש טעם שאפנה שוב לדיאטנית על מנת שתרכיב לי תפריט??

תודה רבה,

סיון.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה ללא ירקות

הוספת תגובה

• איזו דיאטנית זאת

אהרון רזון
    22/10/2009

שמוכנה לטפל רק בתנאים " דה לוקס? הדחיה שלך לירקות חיים היא עובדה קיימת (וזה חבל), אבל עדיין זה לא אומר שאין סיכוי לרזות. על ידי אידוי נכון של ירקות, בעיקר אם שותים גם את הנוזל, שומרים על רוב הערך התזונתי , למעט וויטמין C שאת יכולה לקבל מספיק מפירות טריים. יש הרבה
    בגויבה, קיווי, פרי הדר, תות שדה ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לפני כניסה להריון
    טלי
    22/10/2009

שלום רב,
    גובה: 1.62, משקל: 59. אני כרגע במהלך דיאטה שבה ירדתי 4 ק"ג ואני רוצה לרדת עוד 5, 6 ק"ג.
    אני עושה פעילות גופנית במשך שעה 4-5 פעמים בשבוע שכוללת: הליכה או ריצה והליכה לסירוגין ואימון במכשיר שמדמה סקי. אני גם מקפידה מאוד עם האוכל ובצהרים אני אוכלת כמה סוגי ירקות ושני סוגי פירות ויוגורט 0% כדי להוריד את הקלוריות של ארוחה מלאה שהייתי אוכלת בעבר בצהרים. בערב אני אוכלת ארוחה בשרית עם תוספת אחת וביצה ובבוקר סנדויץ מלחם קל, גבינה וזיתים ושותה 2 כוסות קפה עם כפית סוכר במהלך הבוקר. אני אוכלת עוד פרוסת לחם קל אחת אחרי שאני קמה בבוקר.
    רציתי לשאול אם יש לכם עצות איך אני יכולה לרדת עוד במשקל כיון שכבר כמה זמן שאני נשארת באותו משקל. אני רוצה להכנס להריון בקרוב וחשוב לי להתחיל את ההריון עם משקל תקין.
    האם יש סיכוי לרדת 5 ק"ג בשלושה חודשים (אני מתכננת להכנס להריון בעוד כשלושה חודשים).
    בתודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לפני כניסה להריון

הוספת תגובה

• לא מומלץ לאכול פחות מעכשיו, רק לשפר

אהרון רזון
    22/10/2009

בהעדר עודף של ממש יהיה קשה לך להוריד את המבוקש תוך 3 חודשים. אולי חצי מזה תוכלי לרזות
    על ידי הגברת הפעילות האירובית לשעה וחצי כל יום, רצוי מפוצל.
    -בבוקר רק כוס קפה בלי סוכר, לחם קל מלא, פילפל אדום במקום זיתים .
    -בערב הוסיפי סלט, לוותר על הביצה ולהעבירה לביניים יחד עם ירק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל
    בת 18
    21/10/2009

כדי לגוון במאכלים הבריאים, החלטתי להוסיף לברנלקס עם החלב גם 3 כפיות שיבולת שועל.
    כמה קלוריות יש בכפית שיבולת שועל?
    האם כדאי לעשות שילוב זה, או שמא יש מאכלים של שיבולת שועל בריאים יותר ובפחות קלוריות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל

הוספת תגובה

• שיבולת שועל

אהרון רזון
    21/10/2009

בערך 15 קק"ל לכפית. אפשר לוותר על ברנפלקס (מוצר מתועש, מכיל סוכר וכימיקליים שלא מיטבים
    עם הבריאות) ולאכול 3-4 כפות של שיבולת שועל ו\או סובין שיבולת שועל. דייסה מבושלת עם חלב - יופי של מנה משביעה ומזינה. בתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

בת 18
    22/10/2009

אני בהחלט יאמץ את שיבולת השועל עם חלב כדייסה, אך מעניין אותי נושא הברנפלקס. כתוב על האריזה שזה ללא סוכר ויש בו 65 קלוריות ל30 גרם. יש בו ממתיקים מלאכותיים? ואם הוא לא מומלץ , איזה סוג של קורנפלקס אפשר במקום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נמנע מלהמליץ

אהרון רזון
    22/10/2009

על פלקסים למיניהם כי אני לא מחשיב אותם למזון על טהרת הבריאות. בכל מקרה זה מוצר מתועש ואפילו אם כתוב שלא מכיל סוכר, בטח שמכיל תוספות אחרות (קראי טוב על הקופסה) ) שלא מוסיפות לבריאות, אבל עדיין זה לא רעל, אפשר לאכול מדי פעם במתינות. את רק צריכה להיות מודעת שלקורנפלקס יש אינדקס ועומס גליקמי גבוהים במיוחד.
    אני רק לא מבין למה את חייבת קורנפלקס. מה רע למשל בדייסת סולת מלאה או אורז מלא עם חלב
    (כמובן שצריך לבשל) או (סובין) שיבולת שועל? תחליף טוב לקורנפלקס הוא גם קלח תירס חלבי מבושל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי לידה
    אמאלה
    21/10/2009

שלום,

בהריוני העליתי כמעט 30 קילו...שקלתי בתחילתו 61 (שזה היה גם בתהליך של עלייה ממשקל 55)והגעתי כמעט ל90. הייתה לי רעלת הריון אז לא ברור מה מהמשקל היה נוזלים אבל אין ספק שהיתה ירידה משמעותית.

כיום אני 5 חודשים לאחר הלידה ושוקלת 68-69.

אני כל כך רוצה להוריד את המשקל העודף, אבל אני עדיין מניקה ומפחדת לפגוע בתינוקי היקר.

הייתי רוצה לדעת תפריט שאני כן יכולה לאכול כרגע ואז לראות כמה אני רחוקה ממנו אם בכלל (כי אני די מנסה לא להפריז..)

עזרו לי!!!! להתמודד עם סימני המתיחה הזוועתיים שיצאו לי בכל הגוף זה גם ככה מאוד מאוד קשה..

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לידה

הוספת תגובה

• גובהי 1.62

אמאלה
    21/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאר לך עודף סביר

אהרון רזון
    21/10/2009

אין סיבה להלחץ. 5 חודשים זה לא הרבה זמן וזה סביר לחזור למשקל שלפני הלידה תוך פרק זמן של עד שנה, אם כי יש שחוזרות יותר מהר. את לא צריכה לאכול "בשביל שניים",
    אבל גם לא לפצוח בדיאטה דלת קלוריות בשלב זה. מומלץ לוותר על דברי מתיקה ומאפה, מאכלים שמנים ומטוגנים ולהפחית פחמימות.
    את צריכה להשתדל למצוא את הזמן, רצוי כל יום, לפעילות גופנית. אפילו הליכה יחסית מהירה עם העגלה תתרום.
    לא נהוג להציע תפריט (לא חסרים בכל מני מקומות ברשת), אבל אוכל לראות מה אפשר לשפר במה שאת אוכלת עכשיו, אם תפרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה,

אמאלה
    22/10/2009

ועל הנכונות לעזור

קשה לי להגיד תפריט כי זה די משתנה

בגדול אני אוכלת בבוקר 2 פרוסות עם חומוס או גרנולה של "מרמולייט" עם יוגורט עיזים 3%

בראנץ' לא תמיד,

צהריים בד"כ עוף / הודו עם אורז לבן או תפוחי אדמה

בערב ביצים + ירקות + לחם +קוטג'

זה באופן עקרוני, אבל כמובן שיש נשנושים שקשה לי לחשוב עליהם עכשיו, לפעמים אני ממש רעבה בערב המאוחר או בבוקר, אני יכולה לצאת לטיול עם העגלה ולקנות לי דברים..

אוף קשה לי להגיד!

אני רק יודעת שאיכ/שהו שהיה שבוע שיחסית שמרתי דווקא עליתי, ושהיה שבוע שלא שמרתי איכשהו ירדתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שאת מפריזה

אהרון רזון
    22/10/2009

בגדול אני אוכלת בבוקר 2 פרוסות עם חומוס או גרנולה של "מרמולייט" עם יוגורט עיזים 3%
    === רק פרוסה או 2 פרוסות לחם קל (תמיד מלא). גם פילפל אדום
    בראנץ' לא תמיד,
    ===מומלץ ביניים פרי או יוגורט אם לא אכלת בבוקר.

צהריים בד"כ עוף / הודו עם אורז לבן או תפוחי אדמה
    ===בלי עור ושומן. רק אורז מלא. מומלץ מדי פעם להחליף בירקות מבושלים או לוותר. תמיד סלט ירקות
    ====ביניים: פרי
    בערב ביצים + ירקות + לחם +קוטג'
    ===לא ביצים אלא ביצה. לגוון בקופסת סרדינים. קוטג' 3%

זה באופן עקרוני, אבל כמובן שיש נשנושים שקשה לי לחשוב עליהם עכשיו, לפעמים אני ממש רעבה
    ====אפשר לנשנש ירקות חופשי. אם תוסיפי פעמיים ביניים תהי פחות רעבה.
    בערב המאוחר או בבוקר, אני יכולה לצאת לטיול עם העגלה ולקנות לי דברים..

אוף קשה לי להגיד!

אני רק יודעת שאיכ/שהו שהיה שבוע שיחסית שמרתי דווקא עליתי, ושהיה שבוע שלא שמרתי איכשהו ירדתי
    ===זה גם עניין של תנודות בשמירת\שיחרור נוזלים ושריפת אנרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא דואגת
    אורה
    20/10/2009

שלום רב
    יש לי בת בגיל 15 בזמן האחרון שמתי לב שהיא לא אוכלת טוב בבוקר היא לא רוצה לאכול כלום
    ושהיא חוזרת מב''ס היא אומרת לי שכבר אכלה . וגם בזמן האחרון היא מספרת שיש לה המון כאבי ראש . היא התחילה ללבוש בגדים רחבים ולפני שבוע ניכנסתי בטעות לחדר שלה וראיתי שרואים לה את העצמות בגוף ,אז שאלתי אותה כמה היא שוקלת והיא לא רצתה לענות לי מה אתה חושב שאני יכולה לעשות ,כי לי היא לא מקשיבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא דואגת

הוספת תגובה

• שלום אורה

ד''ר רוני חרמון
    21/10/2009

זה בידיוק הסימנים של מחלת הפרעת אכילה וחייבים לקחת אותה מיידית ליעוץ פסיכיאטרי-פסיכולוגי של הילד. מוטב מיד מאשר יהיה מאוחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להוריד ממשקלי עוד כמה ק"ג
    אורה
    20/10/2009

היי שמי גילי לפני 3 שנים עשיתי דיאטה מבוקרת וירדתי 12 ק"ג תוך חודשיים.
    מאז עברתי עליות ומורדות וברצוני לחזור לעשות דיאטה ולהוריד ממשקלי עוד כמה ק"ג.
    (חשוב לציין, שאני עוסקת המון בספורט, משחקת כדורגל,רוקדת התעמלות אומנותית, ברייקדאנס ומודרני כמה פעמים בשבוע)
    השאלה, האם הדיאטה תפגע בצמיחה או בהתפתחות שלי כנערה?(בת 13..)

לקביעת תור
    סגירה
    להוריד ממשקלי עוד כמה ק"ג

הוספת תגובה

• הי גילי

ד''ר רוני חרמון
    21/10/2009

דיאטה זה לא משחק וגם לא מבצע יש להתייחס לדיאטה בכובד ראש ולדעת מה עושים גשי ליעוץ של מקצוען

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאחוזי שומן במוצרי חלב
    שלומית
    20/10/2009

שלום,
    אני חדשה בפורום, ויש לי שאלה שאני מקווה למצוא לה מענה.
    בעבר קיבלתי מייל שבמוצרי חלב שיש להם אחוזי שומן פחות מ- 3% - הסידן אינו נקלט בגוף.
    קיבלתי מידע זה בווריאציות שונות מספר פעמים.
    האם הדבר הנכון?
    האם כדאי להחזיק מוצרי חלב שלהם 3% שומן ומעלה?

עד עתה זה מה שהחזקתי במקרר, אולם התחלתי דיאטה של שומרי משקל, מה שמקשה עלי לעמוד במסגרת הנקודות המוקצבת ליום.

אודה לעזרתכם.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שלום שלומית

ד''ר רוני חרמון
    20/10/2009

אם את שותה עד כוס חלב ליום בסה"כ אין חשיבות לכמות השומן זה משנה רק למי ששותה ליטרים חלב ליום. את יכולה לשתות כל חלב שאת רוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי רעלים
    הילה
    20/10/2009

אני בת 51 בריאה בגופי וכבר יומיים שאני עושה ניקוי רעלים ע"י אכילת אורז מלא ללא הגבלה ,ירקות ירוקים וירקות כתומים שמן זית וכורכום השאלה שלי היא אם אני צריכה לדעת דברים נוספים לביצוע נכון יותר מבלי להזיק לעצמי בתודה מראש הילה . .

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי רעלים

הוספת תגובה

• הי הילה

ד''ר רוני חרמון
    20/10/2009

לא יקרה לך רע מכך כל עוד לא תאריכי את התזונה הזאות יותר משבוע ותחזרי למזון מאוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב - תודה על התשובה אבל...

שלומית
    20/10/2009

שלום,
    תודה רבה על תשובתך.
    שאלתי היא איננה לגבי שתיית חלב בלבד, אלא לגבי כל מוצרי החלב -
    יוגורט, גבינות וכו'.
    מכיוון שאני צמחונית, אני צורכת כמות גדולה של מוצרי חלב.
    התחלתי עכשיו דיאטה של שומרי משקל, ולכל אחוז שומן ישנה חשיבות בספירת הנקודות.
    לדוג': יוגורט 3% = 2.5 נקודות
    מתחת ל- 3% - 1.5 נקודות
    כמות הנקודות שמותר לאכול ביום היא 18, ולכן מבחינתי, כל נקודה היא קריטית.

השאלה שלי היא אם צורכים מוצרי חלב שהם פחות מ- 3% שומן - האם הסידן שבהם נקלט בגוף?
    האם מוצרים דלי שומן בריאים כמו מוצרים בעלי 3% שומן ומעלה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה