מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום..הורדת המשקל.נועם17/10/2009
שלום..
אני 1.73 ושוקלת 65 אני רוצה לשקול 59 בערך..
אבל אני לא מצליחה להוריד את המשקל..
אני בבקר שותה כוס שוקו
בצהריים אני הולכת חזה עוף עם אורז-בדר"כ
ובערב אני אוכלת גם קערת דגנים..אבל לפעמים גם חביתה בלחמנייה..
בין לבין..אני אוכלת פירות ...
בנוסף יש לי שניצלים שאני לא מצליחה להוריד..
ומידי יום אני עושה ריצות ואופניים..
אשמח אם תוכל להגיד לי מה לשנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי, אך לא בלי נכונות לוויתורים
אהרון רזון18/10/2009שניצל והרזיה לא הולכים ביחד. את חייבת לוותר לטובת בשר רזה לא מטוגן ודג טרי.
שוקו בבוקר ובכלל אינו מיטיב גם כן. את צריכה ארוחת בוקר מזינה.
את צריכה לאכול ירקות לפחות שלוש פעמים ביום.
לחם ואורז רק מלאים.
דגנים טבעים ולא מתועשים.
אם אין סיבה רפואית את חייבת גם מוצרי חלב רזים.
אין לך עודף משקל, לכן קצב ההרזיה (דה לוקס!) יהיה איטי, ואם את כבר אחרי הרזיה, איטי במיוחד.
פעילות אירובית כפי שאת עושה צריכה להיות לפחות שעה וחצי ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהעדי17/10/2009
שלום,
אני בת 19 גובה 164 ושוקלת 58
אני צורכת ביום 1200 קלוריות פחות או יותר (בעבר הייתי צורכת אותה כמות והייתי יורדת גם במשקל, למרות שלא עסקתי בפעילות גופנית כלל) אך היום הירידה במשקל נעצרה ואפילו לדעתי יש עלייה קטנה למרות שאני עושה הליכה של 30 דק' כמעט כל יום , למה זה?
אהה ושכחתי לציין שאם קורה ושביום אני אוכלת יותר מ1200 (1800 למשל) אז יום למחורת אני אוכלת פחות ב600 .
והשעות שבהם אני אוכלת זה- 7 בבוקר, 7 בערב ואז 9 או10 בלילה או קצת יותר מאוחר לפעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את נראית לא רע בכלל
אהרון רזון18/10/2009אבל תוכלי להמשיך לרזות עם תוספת פ"ג: לפחות שעה ביום הליכה נמרצת עם קטעי ריצה
ו\או כל פעילות אחרת שמעלה את הדופק ל120-140
קודם רזית במשטר של 1200 קק"ל בגלל שהגוף היה יותר כבד ושרף יותר קלוריות וגם חילוף החומרים היה מהיר יותר. עכשיו הגוף "התרגל" בפחות ויודע לחסוך באנרגיה. בשום אופן על תרדי מתחת ל1200 כי זה לא בריא ולא יעזור לטווח ארוך.
אנחנו לא רובוטים ואף אחד לא יכול לאכול כל יום בדיוק אותו מספר קלוריות, אבל גם תנודות גדולות במיוחד (600-1800) מזיקות להרזיה ומחמירות את השיבוש בחילוף החומרים.
הפסקה של 12 שעות בין ארוחות (7 בבוקר - 7 בערב) הינו הרגל שאינו מיטיב (בלשון המעטה) עם וההרזיה. את צריכה לאכול כל 3-4 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכון או לא נכון?...קורין17/10/2009
"נפח המאגר של פחמימות וחלבונים מוגבל ועודף מזון יהפוך לשומן במאגר תאי השומן ולא ישמש מקור לשריפת אנרגיה בהפסקה שבין הארוחות".
האם המשפט הזה נכון??
אם אני אוכלת למשל סיר שלם של פתיתים, אך בסוף היום נשארתי במאזן קלורי נייטרלי, האם תאי השומן שלי יגדלו? ואני אשמין???
אם אחרי אימון אני אוכלת 40 גרם חלבון, העודף (אם קיים ואם כן איך יודעים) עובר לתאי השומן ואז בעצם השמנתי למרות שהייתי במכון??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון רזון18/10/2009"נפח המאגר של פחמימות וחלבונים מוגבל ועודף מזון יהפוך לשומן במאגר תאי השומן
====נכון
ולא ישמש מקור לשריפת אנרגיה בהפסקה שבין הארוחות".
====לא נכון בכל מקרה: אם עושים מספיק פעילות אירובית, גם רקמת השומן מתפרקת לצורך הספקת אנרגיה
אם אני אוכלת למשל סיר שלם של פתיתים, אך בסוף היום נשארתי במאזן קלורי נייטרלי, האם תאי השומן שלי יגדלו? ואני אשמין???
====חישוב השמנה\הרזיה לא בהכרח צמוד למאזן קלורי על בסיס יומי אלא מתפרס על מספר ימים.
במצבים מסויימים, בסוף היום תאי השומן יהיו יותר מלאים או ריקים מאשר בהתחלתו למרות המאזן האפסי אבל אם האיזון נשמר גם בימים הקרובים, הכול מתקזז
אם אחרי אימון אני אוכלת 40 גרם חלבון, העודף (אם קיים ואם כן איך יודעים) עובר לתאי השומן ואז בעצם השמנתי למרות שהייתי במכון??
===מה שקובע זה מאזן האנרגיה. אם את אוכלת יותר ממה שאת שורפת, אזי משמינה.
אגב, אחרי האימון לא אוכלים רק חלבון אלא הרוב פחמימות ביחס 1:4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת...
קורין18/10/2009מה זה יותר מדי פחמימות בארוחה?
אם אני נגיד אוכלת 2 כוסות פתיתים מבושלים, גם אם סה"כ לא אכלתי הרבה, העודפים עוברים לתאי השומן?
אז התשובה היא בעצם לאכול קצת חלבונים קצת פחמימות (וקצת שומנים) בכל ארוחה? לא רצוי לאכול ארוחת צהרים גדולה אלא לאכול הרבה ארוחות ובכל ארוחה קצת? (קצת זה לא משביע...)...
וכמה זה "מספיק" פעילות אירובית?
אני עושה 40 דקות קרוס ו20 דקות הליכה בקצב של 7.5 קמ"ש 3 פעמים בשבוע...
האם זה מספיק?
ומה זה יותר מדי אירובי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
אהרון רזון19/10/2009מה זה יותר מדי פחמימות בארוחה?
===אין מדד ל"יותר מדי". תלוי בנתונים האישיים, מטבוליזם, אורח החיים ופעילות גופנית.
כעיקרון, בתזונה נכונה, בחישוב יומי החלק של הפחמימות צריך להיות 50-60% מכלל התפריט.
בשלוש הארוחות העיקריות לצד פחמימות צריך גם חלבון ומעט שומן איכותי
אם אני נגיד אוכלת 2 כוסות פתיתים מבושלים, גם אם סה"כ לא אכלתי הרבה, העודפים עוברים לתאי השומן?
====חלק הופך לאנרגיה, חלק מתאחסן בכבד ושרירים בצורת גליקוגן (הקיבולת מוגבלת)
להפיכה עתידית לאנרגיה (בהתאם לביקוש) והיתרה (אם יש) הופך לשומן.
אז התשובה היא בעצם לאכול קצת חלבונים קצת פחמימות (וקצת שומנים) בכל ארוחה?
====נכון ובריא, אבל להשמנה\הרזיה מה שקובע זה סה"כ הקלוריות של הארוחה.
לא רצוי לאכול ארוחת צהרים גדולה אלא לאכול הרבה ארוחות ובכל ארוחה קצת? (קצת זה לא משביע...)
====נכון ובריא, אבל אם את מעוניינת בהרזיה או בשמירה, צריכה לבחור את החלוקה שתגרום
באופן אופטימלי להרגשת שובע במשך היום במסגרת ההקצבה הקלורית היומית.
וכמה זה "מספיק" פעילות אירובית?
אני עושה 40 דקות קרוס ו20 דקות הליכה בקצב של 7.5 קמ"ש 3 פעמים בשבוע...
האם זה מספיק?
====אני לא יודע את היעד וההיקף הקלורי של התזונה היומת שלך אבל זה נראה לי המינימום.
רצוי להגדיל את מספר ימי הפעילות אם את רוצה להעצים את קצב ההרזיה. גם אם לא, עדיף לאכול יותר ולשרוף יותר בפעילות.
ומה זה יותר מדי אירובי?
===הכול יחסי. תלוי בכושר, תזונה והרגשה אישית. בד"כ הגוף שלך יאותת כשזה יותר מדי
ואת צריכה להקשיב לו. כל יום במתכונת שלך, אינו יותר מדי, אפשר אפילו להוסיף עם שיפור הכושר
ואם יש צורך בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...מורן16/10/2009
בשמונה חודשים האחרונים אני נמצאת בתהליך דיאטה מפוקח עם דיאטנית ורופאה..
אחרי שירדתי בערך כ-23 קילו ממשקלי אני שוקלת כעט 70 והגובה שלי הוא 1.70
אני לוקחת כדורי ברזל ווויטמינים כל יום אך עדין נושר לי הרבה מאוד שיער, יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע אתזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין שגילי הוא 20
מורן17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
אהרון רזון18/10/2009לפי התאור שלך זאת תופעה לוואי של הדיאטה , גם אם היא מבוקרת מקצועית. אינני מכיר את סוג
והיקף הדיאטה שלך, אבל מטבע הדברים ובהתחשב בירידה המרשימה, הגוף שלך מקבל פחות מרכיבים חיוניים (בין היתר לבריאות השיער) ממה שקיבל קודם. בנוסף יכול להיות שיש לך גם נטיה גנטית והשילוב בין הגורמים האלה מוביל לנשירה.
מכלול החסרים והסיבות רחב מאוד.
השיער בנוי מחלבון וללא הספקה תקינה של כל החומצות האמינו הדרושות לו, שמקורן באכילה מספקת של חלבון איכותי,הוא נפגע.
לא רק ברזל אלא גם מתכות אחרות כגון אבץ, נחושת ועוד, נחוצות למניעת הנשירה וחידוש השיער.
ויטמין A, C וקומפלקס B (בעיקר B12, חומצה פולית, ,B6 ) חשובים מאוד.
אולי בגלל הדיאטה מסתמן אצלך לחץ נפשי שגם הוא סיבה לנשירת שיער.
נטילת תוספים לא תמיד פותרת את הבעיה ואינה חלופה לתזונה נכונה, מאוזנת ומספקת כמותית. לתוסף ברזל יש תופעות לוואי במצבים מסויימים.
יש להניח שאם חזרה לתזונה עשירה בכל המרכיבים הנ"ל יחול שיפור הדרגתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לדיאטהנטלי16/10/2009
אני 1.63 בת 15 וחצי שוקלת 52,
אני מחפשת המלצה על דיאטה מהירה [לטווח זמן קצר ] יש לי ארוע בעוד 10 ימים ואני רוצה לרדת לא יותר מ2-3 קילו.
עד עכשיו יש לי תפריט של 1200 קל+ הליכה מהירה במשך שעה כמעט כל יום בשבוע
אני רוצה לדעת איזה דיאטה תתאים לי , אחת כזו שאחרי שאוריד ממשקלי אני יוכל לחזור לתפריט של ה1200 קלוריות ולא לעלות במשקל?
זה הגיוני?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במשקל הנוכחי את במיטבך לאירוע
אהרון רזון16/10/2009גם התפריט הנוכחי דל מאוד ולא מומלץ להוריד עוד את היקפו. אם בכל זאת את רוצה להעצים את ההרזיה, הגבירי את הפעילות האירובית ככל שאת יכולה להרשות לעצמך, למשל שעתיים כל יום ולהוסיף גם קטעי ריצה. רצוי לפצל לפעמיים. אבל גם בדרך זו לא תורידי את כל המבוקש.
שיטה אחרת (אני לא ממליץ עליה,) היא דיאטת חלבונים, אבל אם סיומה ייתכן שהמשקל יחזור לקדמותו עם מסת שרירים קטנה יותר, דבר שיגרום להשמנה עתידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אולי לא מדובר בהרזיה?
נטלי16/10/2009אני יודעת שהנתונים שלי בסדר גמור , אני גם לא נראת בעלת עודף משקל , אבל בכ"ז יש שומן רב שמרוכז בעיקר בידיים ובבטן ואיני מצליחה להוריד אותו..
בטח שאני לא רוצה להרוס עבודה של כמעט יותר משנה ולעשות דיאטת חלבונים ואז לעלות את הכל בחזרה.. אבל אני מכירה מישהי שאכלה לא יותר מ500 קלוריות ביום ועשתה המון ספורט וירדה 4 קילו בשבועיים ,ועכשיו היא אוכלת כרגיל+. איך זה ייתכן? [ בעצם מצד שני הפעילות הגופנית נמשכה אז היא עדיין במאזן שלישי ,אני מניחה ] אני מתמידה עם ההליכות אבל כנראה זה לא מספיק.. ולהוסיף עוד פעילות ספורטיבית גם לא תעזור ב10 ימים הקרובים ..
מה דעתך ?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פ"ג בטח תעזור
אהרון רזון16/10/2009אבל לא תורידי 2-3 ק"ג אלא קילו אחד במקרה הטוב. הביני שאת לא יכולה להוריד עוד את מספר הקלוריות בגלל שהגוף יכנס למגננה וימנע ירידה נוספת. אצל החברה שלך היה שונה בגלל שהיא היתה כנראה בהתחלת ההרזיה ואז תמיד מורידים משמעותית. את אחרי דיאטה ארוכה וחילוף החומרים כבר ירד.
לו היית בהתחלה היה סוכוי להשיג את הירידה המבוקשת ב 10 ימים במאמץ רב אבל גם אז לא הכל היה שומן.
קחי גם בחשבון שעלולה לחול הפסקת המחזור במקרה של הרזית יתר. לגבי השומן בזרועות, במידה שזה לא רק בדמיון שלך, אין הרבה מה לעשות מכיוון שזה מבנה הגוף שלך, בכל מקרה כדאי לבצע
תרגילים לחיזוק שרירי הידיים והבטן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ,
נטלי18/10/2009מזל ששאלתי ולא התחלתי עם השטויות (:
מקווה בכ"ז להוריד קילו או שניים בזמן הקרוב[יותר לכיוון לשרוף שומנים ולחטב את הגוף]
תודה רבה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרזות 3-4 ק"גמאי15/10/2009
אני 1.60 שוקלת 51..רוצה להגיע ל48/47 ,הייתי רוצה לדעת אם התפריט שלי הוא טוב ומה הוא טווח הירידה כל שבוע?
בוקר:לחמנייה עם פסטרמה/טחינה/חביתה.
ביניים:תפוח
צהריים:כוס אורז/פתיתים/פסטה ו150 גרם בשר.
ביניים:חצי כוס דגנים וחצי כוס חלב.
ערב:2 פרוסות לחם וחביתה+2 כפות גבינה+מעדן/גבינה צהובה ב2 פרוסות לחם+מעדן/לחמנייה עם פסטרמה ומעדן.
ביניים:אפרסק וקצת ענבים/חטיף מיני שוקולד.
תודה רבה[=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל כך קל
אהרון רזון16/10/2009בגלל שאת כבר במשקל אידאלי (בהסתייגות שאינני יודע את גילך). עבור כל קילו את צריכה להאבק קשה נגד הגוף שלך (כדאי לך?) שמעוניין לשמור על הקיים. את זה לא תוכלי לעשות בדרך בריאה רק על ידי דיאטה ללא פ"ג, מה עוד שהתפריט שלך טעון שיפור שאני כבר מציע לך:
בוקר:לחמנייה עם פסטרמה/טחינה/חביתה.
===במקום פסטרמה - צלי חזה הודו ביתי. חביתה על טפלון (ללא שמן)
לחמניה קלה מקמח מלא, פילפל אדום
ביניים:תפוח
צהריים:כוס אורז/פתיתים/פסטה ו150 גרם בשר.
===במקום אורז\פסטה - סלט גדול עם 2 כפיות שמן זית\קנולה או כף אבוקדו מעוך
בשר רזה בלבד צלוי או מבושל. יש לגוון 3 פעמים בשבוע עם דג טרי צלוי.
ביניים:חצי כוס דגנים וחצי כוס חלב.
===לא דגנים מתועשים (מכילים סוכר וכימיקליים ומגבירים את התאבון) אלא שיבולת שועל. עדיף לבשל. חלב 1%
ערב:2 פרוסות לחם וחביתה+2 כפות גבינה+מעדן/גבינה צהובה ב2 פרוסות לחם+מעדן/לחמנייה עם
פסטרמה ומעדן.
===לחם קל מלא. אם אכלת בבוקר חביתה יש לוותר ולאכול חצי גביע גבינה \גבנ"ץ 5%\לא פסטרמה (ראי בוקר). סלט גדול כמו בצהריים ולוותר על המעדן לטובת יוגורט טבעי.
ביניים:אפרסק וקצת ענבים/חטיף מיני שוקולד.
===בלי חטיף
===עם שעה יומית של פעילות אירובית תוכלי לרזות חצי קילו לשבוע ולא רצוי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל במהלך אימונים גופנייםעדי15/10/2009
אני אמא לילדה בת שנתיים ומתאמנת בחדר הכושר מזה שנה וחצי, שלושה ימים בשבוע אימונים אנארוביים בלבד. במהלך אימונים אלה התחזק וחוטב מאוד פלג גופי העליון. התחלתי להתאמן במשקל 50 ק"ג, גובהי 1.60מ'. במהלך תקופה זו עליתי 5ק"ג מבלי שינוי כלשהו בדיאטה.
מאחר והבגדים שלבשתי קודם אינם עולים עלי עוד באופן פרדוכסלי לחלוטין, אני מנסה לשוב ולרדת במשקל והוספתי אימוני פילאטיס מכשירים כשלוש פעמים בשבוע, הליכה/ריצה של חצי שעה כפעמיים בשבוע והורדתי את האימונים בחדר הכושר לפעם-פעמיים בשבוע בלבד. כמו כן התחלתי בדיאטה של אכילת מנות קטנות בכל שעתיים.
וכעת לשאלותי?
1. האם העליה במשקל נגרמה בגלל עליה במסת השריר?
2. מדוע התרחבתי בירכיים?
3. האם אצליח לרדת במשקל כך ולחטב עוד את פלג הגוף התחתון שלי שמסרב להתמצק?
4. האם הדיאטה הזו נכונה?
אשמח לתשובה שתסייע לי לצאת מתסכולי (הכה נשי :))
רב תודות,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונת לעליה במשקל
אהרון רזון16/10/20091. בהיותך אישה ובהתחשב בנתונים, עליה של 5 ק"ג במסת השרירים (10% ממשקל הגוף) איננה אפשרית באותו פרק זמן וללא תוספים מיועדים למקצוענים והיקף פעילות בהתאם.
2. בגלל השמנה.
3. פילאטיס היא פעילות מצוינת שמחזקת את השרירים בעיקר במרכז הגוף ומשפרת את הגמישות אבל איננה ממיסה שומן. רק פעילות אירובית מורידה את אחוז השומן באופן משמעותי. חצי שעה פעמיים בשבוע אינו מספיק. בשביל תוצאות מוחשיות צריך לפחות שעה ביום.
4. איזו דיאטה? מה היא מכילה וכמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותנים רחבותדן15/10/2009
שלום קוראים לי דן ואני בן 16,
הגובה שלי 1.76 והמשקל שלי 70.7
אני סובל ממתונים רחבות (91 ס"מ)
והייתי רוצה להיפטר מהם.
מה עלי לשנות באורח חיי על מנת להגיע ליעד?
כמה קלוריות עלי לאכול ביום?
מה הפעילות הספורטיבית שעלי לבצע?
תודה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקין עם מקום להפחתה
אהרון רזון15/10/2009כיוון שאתה עוד צפוי לגבוה יכול להיות שיחול שיפור במבנה המותניים. בכל מקרה הרזיה של כמה קילו (לא מעבר לכך) תוריד שומן גם מהמותניים.
בשלב הזה אתה צריך להתעסק פחות בקלוריות ויותר בפעילות אירובית של לפחות שעה ביום כגון
הליכה נמרצת, ריצה, שחיה, אופניים, כדורגל וכו" וגם אימוני כוח יום כן, יום לא. כפי שאמרתי, לא צריך לספור קלוריות אבל גם לא לקזז את מה שאתה שורף על ידי אכילה מעבר למה שאתה אוכל עכשיו. כמובן שצריך לשפר את התזונה שלך מבחינה איכותית על ידי צמצום דראסטי של מתוקים, המנעות מחמאה ומרגרינה וממשקאות מלבד מים, אכילת הרבה ירקות ו3-4 פירות ביום, גבינות רזות בלבד וגם בשר איכותי רזה, דג טרי, לחם ואורז (במידה) רק מלאים. את כל זה לחלק ל5 ארוחות ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח לקבל תפריט יומי
דן15/10/2009תודה על תגובתך...
רציתי לשאול איך צריך לחלק ע"פ דעתך את הארוחות ביום.
אשמח לקבל המלצה תפריט יומי.
תודה והמשך יום נעים
נ.ב מצטער על התגובה הראשונה, טעיתי במיקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט צריך להיות מותאם אישית
אהרון15/10/2009אם תתחיל בפעילות גופנית כפי שהמלצתי ותמשיך לאכול כמותית כמו עכשיו תוך יישום העקרונות
שמניתי תוכל לרזות בקצב מתון ובריא. פרט את התפריט הנוכחי, ואציע שיפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ספורטאלי15/10/2009
שלום רב
אני מתאמן י5-6פעמים בשבוע -משלב :הליכה,ספינניג (פעמיים בשבוע,) קיקבוקס(פעמיים בשבוע).
ובחדר כושר עושה אימון משקולות -במשקל נמוך מאוד (על מנת לא להתנפח.)
מאז שהתחלתי להוסיף אימון של חדר כושר עם משקולות -עליתי 3 ק"ג .אני בן 45 גובהי 1.78 ומשקלי הנוכחי 88 ק"ג.
אני מנהל אורח חיים בריא לא אוכל ג'אנק פוד,נמנע ממתוקים ,ומשתדל לא לאכול בשעות הערב
המאוחרות .עלייתי במשקל מתסכלת אותי ,ואני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי לרדת במשקל.
חייב לציין שאני בנוי טוב -רחב כתפיים ואין לי כרס.
אודה לתשובתך
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש רק הסבר אחד
אהרון רזון15/10/2009אתה אוכל יותר ממה שאתה שורף מאז שהתחלת להתאמן. לו בצעת אימון כוח אפקטיביי, אפשר היה ליחס את העליה במשקל להגדלת מסת השרירים (דבר חיובי שעוזר משמעותי להורדת אחוז השומן) ו\או לצבירת נוזלים.
אוכל בריא והמנעות מג'אנק ומתוקים חשוב ביותר לבריאות, אבל עדיין לא מבטיח הרזיה ואפילו שמירה על המשקל. גם לשעת ארוחת הערב אין השפעה משמעותית, אם בכלל. מה שקובע לגבי
הרזיה\השמנה זה מאזן האנרגיה כלומר הכנסה מול הוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת שיבולת שועלטלי15/10/2009
שלום רב,
רציתי לשאול אם מותר לאכול בדיאטה דייסת שיבולת שועל שמורכבתמכפית סוכר, חצי כוס מים וחצי כוס חלב ו-3כפות שיבולת שועל והאם זה מומלץ לאכול אותה לאחר הליכה.
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ ובריא
אהרון רזון15/10/2009בתנאי שמוותרת על הסוכר. עדיפה כמות גדולה יותר של חלב 1% ולוותר על המים (יש לקחת בהשבון בסה"כ תפריט יומי)
מבחינה תזונתית (ספיגת הסידן) ותחושת השובע, עדיפה דייסה אחרי הרתחה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגיותטלי15/10/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם במסגרת דיאטה ניתן לאכול עוגיה אחת כל יום כיון שלפעמים תוקף אותי דחף עז לאכול משהו מתוק. האם יש משהו מתוק שמומלץ בדיאטה שיכול להחליף את העוגיה.
בנוסף לכך, רציתי לשאול האם מותר לאכול בדיאטה לאחר הליכה דייסת שיבולת שועל עם כפית סוכר כאשר חצי מהכמות מים וחצי חלב.
בתודה נראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא תתגברי על דחף זה, יהי קשה
אהרון רזון15/10/2009לרזות ובעיקר לשמור. פרוסת לחם קל מחיטה מלאה מרוחה בריבה ללא סוכר יכולה להיות אלטרנטיבה יותר בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצתךשרינה14/10/2009
שלום לך
בת 18 סובלת מכאבי ראש והחלטתי לעשות לה שינוי תזונתי משום שאכלה הרבה אוכל מוכן לדוגמא טורטיה מקדונלד עם שניצל וציפס וגלידת יוגורט עם תוספות פרי
מה את ממליצה לי לדוגמא תפריט יומי?
אני למשל אתמול נתתי לה 2 קרקרים עם קוטג מחיטה מלאה חלקית
תפוח אדמה גדול שזה שניים עם קליפה מרוח בחמאה
חצי כוס גרגרי רימון עם טיפטיפה סוכר
חצי גמבה עם קוטג
ולערב חביתה עם גבינה צהובה 9 אחוז קוטג וסלט ירוק עם עגבניה
הסלט המוכן של שופסל של חסה גזר וכרוב אדום
ובלילה התחננה למשהוא מתוק ואכלה במבה
האם זה בסדר? מה אפשר לתת לה מתוק לפיצוי היום האם במבה הכי פחות מזיקה לעומת שוקו,שוקולד.קורנפלקס עוגי פרוסה עם חמאת בוטנים
אנא ממתינה לתשובתך
בתודה מראש
שרינה
אשמח לתשובתך
בתודה מראש
שרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
אהרון רזון15/10/2009לכאב ראש כרוני יש הרבה סיבות קשה מאוד לקבוע בוודאות מה המאכלים שגורמים להתקפות
בגלל שזה שונה אצל כל אחד. השיטה הכי טובה היא שלילת מזונות מסויימים על ידי הוצאת כל אחת מהן לזמן מוגבל. אני כבר מזהה בתפריט של בתך כמה דברים שעלולים להזיק: שניצל וצ'יפס, גלידה,
חמאה, גבינה צהובה, במבה.
כעיקרון, בין היתר צריך להמנע ממוצרים מעובדים תעשיתית עם תוספות של כימיקליים, ממתיק מלאכותי, קפה,שוקולד,אלכהול. ישנם כאלה רגישים למאכלים בצבע כתום (תפוזים, חלמון ביצה)
ומוצרי חלב והרשימה עוד ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לחוות דעתכםל14/10/2009
(כתבתי כאן לפני מס' חודשים)
קצת רקע:
בת 27 גובה1.68
לפני 7 וחצי חודשים התחלתי דיאטה רוב הזמן ללא פ"ג. הייתי בדיאטה של 1200 קלוריות יומיות במשך 3 וחצי חודשים והשלתי 12 ק"ג ממשקל גופי. לאחר הדיאטה שקלתי 53.5.
כאמור, לאחר 3 וחצי חודשים עברתי לשמירת משקל ומאז במשך כ4 חודשים ההני שומרת משקל-סופרת 2000 קלוריות ליום+4 אימונים בשבוע של 45 דקות אירובי מאד אינטנסיבי. בתקופה זו העליתי כקילו.
בתקופת הדיאטה אכלתי 1200 קלוריות. העליתי כקילו במשקל בשמירה - (יש סטיות של כחצי קילו מפעם לפעם) אך לא העליתי כלום באחוזי שומן. שמירה אצלי זה שמירה. שיניתי את כל התזונה ואני לא מחפפת באוכל או באימון.... לכן, אינני מבינה ממה אני מעלה. האם זה נוזלים?האם זה בגלל המעבר מדיאטה לשמירה? לא שאכפת לי לעלות קילו השאלה היא האם זו מגמת עליה - האם אני אוכלת כמו שצריך?
זה משגע אותי כי אני לא מצליחה להבין כמה לאכול ע"מ לא להשמין. ממחשבונים באינטרנט קשה לדעת וגם מהדיאטנית שהייתי אצלה.
שאלה נוספת
האם אוכל 2500 קלוריות יומיים ובשאר השבוע 2000 אשמין? העניין שבמשך השבוע אני נמנעת ממאכלים עתירי שומן. אך יומיים בשבוע אני אוכלת מאכל אחד עתיר שומן (קוראסון למשל) כדי להרגיל את הגוף להתמודד עם שומן. ומכיוון שהוא תופס לי הרבה קלוריות אני מוסיפה עוד 500 קלוריות ליום כזה זה ואז אני מענישה את עצמי בימים אח"כ ואוכלת 1800 ליום כדי להוריד את ה500 שהוספתי. וזה ממש קשה לי כי אני רעבה ממש-הספורט ממש מרעיב אותי. אני מרגישה שהגוף ממש זועק ליותר אוכל.
איך בכלל אפשר לדעת כמה לאכול????לא רוצה לנסות ניסוי בטעיה כי להשמין לא בא בחשבון.(היה לי מצבורי שומן ממש עקשים בירכיים שלקח לי המון המון להתפטר מהם ואם אני אשמין בחזרה שם זה לא לעניין)
סליחה על האורך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל ל
ד''ר רוני חרמון15/10/2009קודם כל מגיע לך "שפו" כל הכבוד. דיאטה ותוכנית תזונה זה משהו שצריך ללמוד ולכן קשה ללמד אותך דרך האינטרנט. לגופו של עיניין יש נוסחה מאוד כללית לדעת כמה קלוריות נחוצות לגופך לשם שמירה על המשקל והיא משקל כפול 21.6 . כמובן שצריך לאכול קלוריות בריאות ומגובנות ולא להסתפק באוכל "זבל" בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמניה קלהחסויה14/10/2009
האם במסגרת תפריט דיאטה שקיבלתי מדיאטנית אני יכולה לאכול בבוקר לחמניה קלה במקום 2 פרוסות קל ובצהריים במקום פחמימות אחרות עוד לחמניה קלה? אילו לחנמניות שאני קונה מהסופר לא במארז אבל שאלתי והמאפיה אמרו לי שהן קלות לחלוטין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה
אהרון רזון14/10/2009לכל היותר יש הפרש קלורי לא משמעותי. אני מקווה שהדיאטנית ציינה שכל סוג של לחם צריך להיות מקמח מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון רזון
חסויה15/10/2009כן היא ציינה שעדיף לחם מקמח מלא קל . והלחמניה שציינתי מקמח קל(כך לפחות אמרו לי במאפיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקיםסתו13/10/2009
שלום
רציתי לשאול אם מרק עוף ביתי משמין?
ואם אני שוקלת 48 ואני 1.60 ובת 15.5 ומה צריך לעשות כדי לשמור על הקיים?
ורציתי לדעת אם חמין משמין?
וכמה קלוריות כוס מרק עוף ביתי וכמה חמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדי לשמור על הקיים צריף לעשות ספורט
אהרון רזון14/10/2009מרק עוף ביתי לא משמין בתנאי שמסלקים ממנו את השומן ולא מוסיפים שקדי עוף, אורז, איטריות וכו"
אלא ירקות הבישול. בכוס של מרק צך דל שומן יש 50-70 קק"ל.
חמין צריך לאכול במתינות ולדאוג שאין בו שומן. מנה ללא בשר 150-200 קק"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)