מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה אינטנסיבית.נועה13/11/2009
שלום, שמי נועה, ואני מאוד מבולבלת לגבי מה צריך ומה לא צריך לאכול. אני מנסה כרגע לשמור על תזונה בריאה ודלת קלוריות ולשלב בזה אירובי והרבה כפיפות בטן על בסיס יומי (חצי שעה סה"כ ליום), אבל מרגישה שהגוף שלי חלש וחסר.
יחד עם זאת מטרתי היא להרזות ולחטב את הגוף ועדיין לא הצלחתי לגבש תפריט דיאטטי שיתאים גם לאימוני הספורט שהתחלתי לעשות. בסוף דצמ' אני ובן זוגי טסים לחו"ל ל-3 שבועות עם הרבה חופים והרבה ביקיני :) ולכן הדיאטה הרצחנית. אני בת 22 וחצי גובהי 1.63 ואני שוקלת כ-59, אני רוצה להוריד 6-8 ק"ג שרק בשנתיים-שלוש האחרונות העליתי.
אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי מה כן כדאי לאכול (אני מתקשה לאכול א.בוקר באופן קבוע) ומתי, בהתחשב בעובדה שמזה -הרבה זמן- התחלתי לעשות קצת ספורט - והבנתי ממאמרים באינטרנט שצריך לאכול פחמימות לפני האימון כדי לאפשר לשרירים להיבנות.. אבל לא הבנתי איך זה מסתדר עם דיאטה..? ואיזה פחמימות לאכול..? כמו כן אני לא אוכלת דגים בכלל, ובקושי פעם- פעמיים בחודש בשר או עוף (יש לי בעיה מוסרית עם זה).. אציין גם שבמהלך שגרת יומי אין מאמץ גופני, העבודה שלי היא משרדית, ואין טווח צעידה למשרד או משהו כזה..
נכן להיום התפריט שלי הוא בצהריים מרק ירקות עם אורז, בערב סלט חביתה מביצה 1 ושמן זית, 2 פרוסות לחם קל, כף גבינה רזה וחצי אבוקדו. (בין לבין יוגורט דל קלוריות 1 ליום). לפעמים גם פרוסת עוגת שיש 1.
השאלות הספיציפיות שלי הן:
1. האם צריך לאכול משהו מיוחד לפני אימוץ הגוף באירובי וכו' וכמה זמן לפני?
2. האם התפריט שלי שלם? אם לא- מה עוד צריך לאכול? אם חובה להוסיף עוף/בשר- כמה לאכול ובאיזו תדירות(מבחינתי כמה שפחות) ?
3. האם ארוחת בוקר היא ארוחת חובה?
תודה רבה רבה רבה על תשומת הלב ועל תשובותיכם מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נועה
ד''ר רוני חרמון13/11/2009ארוחת בוקר חשובה לבריאות ועוזרת לירידה במשקל עקב כך שרצוי לאכול קצת כל 3 שעות ולא נכון לצום או לאכול רק פעמיים ביום.
אימוני כושר אינם מצריכים אוכל מיוחד לפני האימון אולם אם כוונתך לפיתוח גוף יש חשיבות רבה למה אוכלים איך ומתי אבל זה לא קשור לדיאטה.
התפריט שלך בגדול אינו מספיק מגוון ומאוזן
את צריכה קודם כל לחשב את כמות הקלוריות המתאימות לך לפי זה לבנות תפריט מגוון מספיק ללא חריגה בכמות הקלוריות הכללית. חשוב לשתות הרבה מים.
הטוב ביותר זה לקבל יעוץ מומחה.
דרך אגב משקלך בסדר גם היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות...שקד13/11/2009
יש לי בעיה ואני לא יודעת איך לפתור אותה.
אני שוקלת עכשיו 40.5 קילו על 1.50 ואני פוחדת לעלות במשקל.
אבל כל סוף שבוע יש לי התקפי אכילה ואני עולה קילו ואז בתחילת שבוע אני לא אוכלת כלום כדי להוריד את מה שאכלתי, כבר לא קיבלתי מחזור 3 חודשים ואני יודעת שכדי לקבל מחזור שוב אני צריכה לאכול מאוזן ולעלות במשקלאבל יש בי משהו שלא נותן לי לאכול מסודר ואז בסוף שבוע ולפעמים גם באמצע שבוע יש לי התקפי אכילה ואם אני מנסה לעצור את עצמי אז אני מרגישה שלא מיציתי את הסוף שבוע.
אני לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה לאבד את המחזור שלי ואני לא רוצה להתעסק כל היום באוכל ולחשב מה אני צריכה לאכול שיהי פחות מ-800/700 קלוריות.
אני לא רוצה ללכת לפסיכולוגית.. יש דרך אחרת לפתור את זה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שירן
ד''ר רוני חרמון13/11/2009יש לך הפרעת אכילה את מתחילה להדאיג רצוי לקבל טיפול בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת שיש לי הפרעות אכילה..
שקד14/11/2009אבל אני לא רוצה ללכת לפסיכולוגית.. הלכתי לתזונאית והיא נתנה לי תפריט אך אני לא מצליחה לעמוד בו או שאני מורידה אוכל מהתפאיט כדי להוריד קלוריות או שיש לי בולמוסי אכילה... מה אפשר לעשות??
בנוסף כל סוף שבוע יש לי אכילה מופרזת מכיוון שכל השבוע אני לא מרשה לעצמי אז בסוף השבוע אני מרשה לעצמי להגזים וזה מוביל אותי לעלות קילו ואז יום אחרי אני בדיכאון מאוד ובוכה הרבה בגלל שעליתי במשקל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין חציל לרעד שרירים?.מיכל13/11/2009
לאחרונה אני מאד סובל מקפיצות שרירים במיוחד בלילות וזה גורם לי חרדה ולחץ.
אני כעת בהמתנה לבירור רפואי.
רציתי לשאול אני צורך כמויות גדולות של חצילים. היתכן שיש לחציל קשר לכך?. אם כן, אז אפסיק לאכול חצילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי על הקשר
אהרון רזון13/11/2009אבל בכל מקרה לא צריך להגזים באכילת חצילים, זה נכון לגבי כל מאכל. התזונה צריכה להיות מגוונת ככל האפשר (כמובן גם בריאה). סיבה אפשרית היא מחסור במגנזיום ו\או סידן. יש לאכול מזון עשיר ברכיבים הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוקים בלילההילי13/11/2009
בת 58. עבר של ספורט ורזון עד גיל 55. מאז זחילה של 6 ק' למשקל 60. גובה 165. במשך כל היום כמעט לא רעבה בכלל. אוכלת מעט ובריא. ארוחת ערב בסביבות 9 עד 10 בד"כ עוף או דג עם סלט. כלומר שעד כה הכל תקין ושפוי. אלא שיש לי בעיות שינה ובין 2 ל 4 לפנות בוקר אני חייבת ממש בטירוף מתוקים שמנים כגון גלידה ושוקולד כדי להרגע ולהצליח לישון. זה טורף לי את כל הקלפים ואני ממשיכה לעלות במשקל. זה מצב שאין לי שליטה עליו. מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם צריך לטפל בבעיה, לא בסימפטום.
אהרון רזון13/11/2009לנדודי שינה (אינסומניה) יש הרבה סיבות אפשריות ולא זו המסגרת הנכונה לטפל בהן. בכל זאת אתן כמה עיצות על קצה המזלג (תרתי משמע):
-אין לאכול ארוחה עיקרית קרוב לשעת השינה. (לפחות 3 שעות)
-המנעות ממוצרים המכילים קפאין לפחות בחלק השני של היום.
-המנעות מפעילות גופנית קרוב לשינה
-המנעות משתיית אלכוהול בערב
-גם דיאטה דלת קלוריות יכולה להיות סיבה לנדודי שינה .
אחת מהסיבות שגורמות הפרעות שינה היא מחסור בהורמון סרוטונין. לצורך הגברת ייצורו צריך מזון
עשיר בחומצת אמינו טריפטופאן הנמצא בחלבון. דוגמה של כמה מזונות עשירים בטריפטופאן: זרעי שומשום, גרעיני חמניה, סויה, בשר לסוגיו, סלמון, ביצים.
רמות טריפטופאן נמוכות מובילות לכמות נמוכה של סרוטונין במח. ארוחה עתירת חלבון מביאה להקטנת קליטת הטריפטופאן וארוחה עתירת פחמימות גורמת להעלאת קליטת הטריפטופאן, וזאת מפני שחלבונים אחרים מתעכלים במקום הטריפטופאן. זאת הסיבה מדוע מומלץ לאכול מזונות עשירים בטריפטופאן יחד עם פחמימות מורכבות. בנוסף, האינסולין (הורמון המשתחרר לאחר אכילת פחמימות) עוזר לשמירה על הטריפטופן בגוף. סיבה נוספת להמלצה על אכילת פחמימות מורכבות היא שרמת סוכר טובה בדם (לא גבוהה מידי ולא נמוכה כמובן) מביאה לאיזון הורמונלי ולתחושה טובה באופן כללי,
את צריכה להוסיף פחמימות מורכבות לארוחת הערב שחייבת להיות בשעה מוקדמת יותר, אפשר לאכול חטיף דל שומן וללא תוספת סוכר שעה לפני השינה.
מה שקורה אצלך בלילה, הוא שרמת הסוכר יורדת דבר שדורש פחמימות מהירות, קרי מתוקים,
לצורך העלתה יחד עם האינסולין הדרוש להפעלת הטריפטופאן.
נסי ליישם את ההמלצות שלי וייתכן שיהיה שיפור. אני מציע לך לא להתחיל לקחת תרופות בגלל
שגורמות להתמכרות. בכוונה אינני ממליץ על תוסף טריפטופאן בגלל תופעות הלוואי שיכולות להיות חמורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומן***12/11/2009
כולם אומרים אחוז שומן כאן אחוז שומן פה אבל איך לעזעזל מורידים אותו עם זה היה כזה פשוט כבר מזמן הייתי בגוף שאני חושק לפני 3 שנים בערך הייתי מאוד שמן והצלחתי להוריד 5 קילו אבל לא עשיתי כאלה שינויים גדולים אז למה עכשיו אני כע צריך לשנות כל כך הרבה בשביל להוריד הרבה פחות
תבינו שאני לא יכול בלי מתוקים כן אפשר להגיד מכור אני רוצה להנות מהחיים שלי כילד ואני פשוט אוהב לאכול מה לעשות אני אוהב את התחושה של זהו אין מקום ולא יודע למה אני באמת מתעניין בכל זה ואפילו שואף להיות תוזונאי ומדריך כושר אבל באמת שזה מוגזם מאז שירדתי עליתי במישקל וגם ירדתי כרגע אני במישקל תקין בדקתי את זה אז עם המישקל תקין אני בכל זאת לא מקבל את התוצאות שאותם אני רוצה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד``ר נסטור ליפובצקי12/11/2009ממה שכתבת, נראה שמה שאתה צריך כרגע הוא לא לחפש ירידה במשקל אלא חיטוב הגוף. תשתדל לעסוק 3-4 פעמים בשבוע בפעילות אירובית ופעמים בשבוע בפעילות כוח. לגבי המתוקים תקבע לעצמך חוקים. למשל שפעמים בשבוע אתה אוכל כדור גלידה בכוס. כלום לא יקרה אם תעשה את זה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
***13/11/2009אני כל יום פועל בפעילות אירובית וכוח
האם פירות יבישים יכולים להיות תחליף לממתקים
ומה לגבי פולי סויה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה***12/11/2009
שמעתי שיש אנשים שגנטית לא יכולים לקבל בטן שטוחה או קוביות רציתי לדעת עד כמה זה אמיתי
ואיך בודקים את זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן
אהרון רזון12/11/2009מבנה הגוף נקבע באופן גנטי. אפשר להוריד או להעלות את אחוז השומן אבל התפלגותו היחסית בין חלקי הגוף תשאר . אפשר להיות בתת-משקל אבל עדיין הבטן תבלוט ויש גם כאלה עם עודף משקל מתון ובטן שטוחה. גם הבלטת הקוביות עניין גנטי, אבל אם הפוטנציאל קיים צריך לעבוד על זה קשה
וכמובן להיות באחוז שומן נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המבורגראני12/11/2009
שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות יש במבורגר 160 גרם מופחת שומן.
ובלחמניה (של המבורגר) מקמח מלא.
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 450-500
אהרון רזון12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני לא מקבלת היתיחסותרגינה12/11/2009
עזרה לדיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום לא מבטיח תשובות ""ON LINE"
אהרון רזון12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה חודשים לאחר לידהמיטל12/11/2009
שלום וצהריים טובים,
שמי מיטל ואני שלושה חודשים לאחר לידה לפני ההריון שקלתי 58 עליתי 2 קילו.
היום אני במשקל של 64 ואני מיואשת, הגובה שלי 1.65
אני מתאמנת 3 פעמיים בשבוע התחלתי לשלב גם שעה ספניניג ושעה אירובי /פילאטיס
אני טיפוס לא אכלן בכלל אז גם אני לא אוכלת טוב
בוקר-
סלט ירקותעם 3 כפות גבינה לבנה 3%
צהריים - פחממות + חלבוןכגון אורז עם עוף, פתיתים ע קציצותוכדומה...
ערב - שוב סלט עם גביהנ
אני מתה על ירקות..
לא אוהבת לחם ופיורות
אני לא מרעיבה את עצמי ככה אני רגילה לאכול
ירדתי בחודש וחצי שאני במכון שניים וחצי קילו
מה אני יכולה לשפר?מה אני לא בסדר?
יש לציין שטרם קיבלתי מחזור, אני לא מניקה, ולא בהריון עשיתי בדיקה
איך יורדים 5 קילו.........
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי???????
מיטל12/11/2009זה דחוף לי, למה לא עונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה דאוג בשלב זה
אהרון רזון12/11/2009אחרי שלושה חודשים טרם הגעת לאיזון הורמונלי. אי אפשר לאכול פחות ממה שאת אוכלת עכשיו, אפילו הוסיפי שתי ארוחות ביניים וסלט גם בצהריים. הפחמימות צריכות להיות מלאות והעוף בלי עור ושומן.
תוך כמה חודשים יש לקוות שיסתדר. הרחבת הפעילות האירובית תזרז את ההרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לדיאטהרגינה12/11/2009
שלום רב
אני בת 43 שוקלת 82ק"ג וגובהי 168ס"מ, מידה 42.
אני כבר שבועיים ב"דיאטה". אני אוכל לחם קל/מלא , פרכיות, הפכתתי בכמות הסוכר לכפית וחצי.
בסכ"ה אני אוכלת כ-6 פרוסות לחם קל והרבה ירקות.
אני לא אוכלת בשעות מסודרות או ארוחות מסודרות. בנוסף אני עושה הליכה של כ-40 דק' 3-4 פעמים בשבוע. עד עכשיו לא ירדתי אפילו 100 גר' היתכן?!.
אשמח לקבל עצה לדיאטה שאכן תוכיח את עצמה. השאיפה שלי להגיע ל-68ק"ג.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה צריכה להיות מותאמת אישית.
אהרון רזון12/11/2009לא נהוג להציע תפריט באופן ווירטואלי. לא חסרים דיאטות ותפריטים בכל מיני מקומות.
פרטי את התזונה היומית שלך לפי ארוחות כולל כמויות ונראה מה אפשר לשפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשי12/11/2009
שלום לכולם!
אני עשיתי המון דיאטות בחיי שבתחילה הייתי אוכל פחות מ-900 קלוריות ביום והייתי יורד פלאים ולאחר חודש חודשיים מחזיר פי שתיים.
כיום אני עושה דיאטה מאוזנת + שריפת 700 קלוריות ביום בפעילות אירובית במכון כושר...
ידוע לי שהוצאות הקלוריות היומיות שלי לפעילות החיוניות של הגוף עומדות על 2600 ... אני שוקל 100 ק"ג
גילי הוא מעל 30.
אני אוכל ביום 1400 קלוריות ביום זאת אומרת ירידה של ק"ג בשבוע(בערך)
השאלה אם אני צריך להוסיף ל- 1400 האלו עוד 700 קלוריות שאני שורף באירובי או לא?
תודה לכל היועצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאורטי, אפילו קילו וחצי
אהרון רזון12/11/2009בתנאי שהנתונים שאתה מפרט תואמים את המציאות וזה בכלל לא בטוח.
אתה שורף 2600 לפעילות חיונית, כאשר אתה אוכל 2600 קק"ל, אבל עם ההורדה הניכרת בהיקף הקלורי של התזונה היומית, גם ההוצאה מצטמצמת ( הולכת פחות אנרגיה על העיקול, ובנוסף הגוף מיעל את התהליכים המטבוליים כהגנה עצמית נגד "שוד השומן").
קח גם בחשבון שבהתחלה רוב המשקל המושל אינו שומן.
700 קק"ל צריך להוסיף להוצאת אנרגיה, כלומר ל2600 לפי דבריך, כך שתאורטי אתה שורף 3300 קק"ל ביום ומכניס 1400, תוך יצירת מאזן שלילי של 1900 קק"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
שי12/11/2009אני לא כך כך הבנתי...
נעשה את זה בצרה הזו:
1. אני שוקל 100 ק"ג. כמה קלוריות אני יכול לאכול בכדי להישאר במשקל הקיים ולא להשמין?!
2. אני רוצה להפחית ק"ג בשבוע... האם עלי להפחית 1000 קל' מהתשובה שתענה לי בשאלה
הקודמת?
3.אני בטוח נמצא בגרעון קלורי... מדוע בבוקר של יום שני אני רואה את המשקל על 99.8 ולמחרת באותה שעה אני רואה את המשקל על 100.3 ?
אשמח לתשובות ואודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות ושריפת שומן
אהרון רזון12/11/20091. בצד ימין למעלה על המסך בו אתה נמצא עכשיו יש מחשבונים. הכנס למחשבון BMR את הנתונים שלך ותקבל את כמות הקלוריות שאתה שורף במנוחה מוחלטת. הוסף לזה 20% שהיא הוצאת האנרגיה לפעילות יומית שגרתית ועוד את מספר הקלוריות שאתה שורף על ידי פעילות גופנית יזומה, כלומר 700 ע"פ דבריך. מה שתקבל היא הוצאת האנרגיה היומית שלך, אבל כל זה הינו תאורטי כיוון שהנוסחה בה המחשבון משתמש נקבעה באופן ממוצע סטטיסתי. ייתכן מאוד שאצלך המספר נמוך יותר בגלל שהגוף שלך למוד דיאטות דלות קלוריות שהורידו את הקצב המטבולי.
על מנת לשמור על המשקל אתה צריך לאכול מזון בהיקף קלורי שווה לכמות שאתה שורף.
אם אתה רוצה לדעת כמה אתה שורף בפועל, מומלץ לבצע אבחון BMR\RMR באחת ממרפאות הספורט. באותה הזדמנות בקש גם מדידת אחוז השומן.
2. קילו אחד של רקמת שומן גוף מספק כ-7700 קק"ל וזה הגרעון השבועי שאתה צריך ליצור, כלומר 1100 קק"ל ליום בממוצע.
3. תנודות יומיות קטנות במשקל לא אומרות הרבה. זה מדובר על אחוז הנוזלים בגוף ותכולת מערכת העיקול. מומלץ להשקל לא יותר מפעם בשבוע. אם גם בשקילה השבועית אינך רואה ירידה כלשהי, פרוש הדבר שאתה לא בגרעון ועליך להתאמן יותר ו\או לאכול פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתה לי טעות***11/11/2009
אני תמיד שאלתי איך לרדת במישקל אבל הבנתי שאני צריך לשאול איך אני מוריד את השומן מסביב לבטן כדי לחשוף את השרירים אני רץ 5 פעמים בשבוע עד לא מזמן רצתי 35 דקות ועכשיו אני התחלתי 45 דקות אני גם עושה מתח שכיבות שמיכה וכפיפות בטן כל יום קופץ בחבל פעמיים בשבוע
ואיגרוף תילאנדי 2 בשבוע
תודה על העזרה מראש D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעילות הגופנית ראויה
אהרון רזון11/11/2009ואמורה להרזות אותך יחד עם תפריט מתאים לנתונים שלך. חשוב לדעת שרק הרזיה כללית מורידה את השומן מסביב לבטן ולא תרגול ספציפי ( מחזק את השרירים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב הרזיהיקי10/11/2009
שלום רב
אני בן 70. משקלי -76 גובהי 169ס"מ.
ארוחת בוקר: סלט גדול . ביצה קשה\או סרדין\או טחינה \5 זיתים \2 כפיות קוטג 3% .
ביניים - תפוח
צהריים - עוף מבושל \ או בשר בקר\ מרק \ ירקות מבושלים.
ביניים - קלמנטינה.
ערב - דומה לארוחת הבוקר .
אני מעוניין להגיע ל70 ק"ג.
מבצע מידי יום הליכה של שעה בקצב בינוני\מהיר.
האם התפריט הנ"ל בסדר? ולמה ניתן לצפות לקצב הרזיה חודשי אם נתונים כנ"ל ?
בברכה דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עשית את זה?
אהרון רזון11/11/2009לפני כחדשיים שקלת 85 ק"ג והצעתי לך שיפורים לתפריט וגם פעילות גופנית מותאמת
למגבלות שלך. 9 ק"ג בפרק זמן זה הינו השג יוצא מן הכלל, אפילו יותר ממה שנבאתי לך. אם
הצלחה לא מתווכחים, לכן תמשיך כמו עד עכשיו ותגיע ליעד שתואם את ההמלצה שלי מאז. (מה עוד שגם נהית צעיר בשנה!) כמובן שמעכשיו הקצב יהיה איטי יותר אבל העיקר ההתמדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב הרזיה
יקי11/11/2009שלום רב
הבעיה שעתה נתקעתי. אינני יורד יותר כבר 3 שבועות!
למרות שאני מתמיד הן בתפריט והן בפעילות. ממש זהה.
מדוע אינני ממשיך לרדת אפילו בקצב איטי יותר?
מה מומלץ לעשות.
אינני מסוגל להעצים בפעילות הגופנית.
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסה את התפריט החדש
אהרון רזון12/11/2009הוא דל פחמימות, חייב להרזות אותך. בגלל (כמעט) העדר מוצרי חלב, עלול להווצר חוסר בסידן, לכן
פעמיים ביום מוצר חלב ופעם קופסת סרדינים. אם הנטיה קיימת, תהיה לך עצירות בגלל דלות בסיבים תזונתיים, חשוב לאכול יותר ירקות ואפשר להוסיף פרי. אל תצפה לאותו קצב, אבל ירידה תהיה. בהתיעצות עם הרופא המטפל אולי תוכל להוסיף עוד הליכה במועד אחר של היום, זה משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט חדש
יקי13/11/2009שלום רב
חן חן על התיחסותך.
איני מבין למה כוונתך "התפריט החדש"?
אודה לך אם תואיל נא לכתוב את "התפריט החדש"
תודה עבור תשומת הלב.
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחת מה שכתבת בהודעה שלך?
אהרון רזון13/11/2009אתה פרטת את התפריט החדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמאי10/11/2009
אני בת 17 1.62, שוקלת 52 ורוצה לרדת עוד קצת.התפריט שלי:
בוקר-נסקפה עם 2 כפיות סוכר
צהריים-פיתה עם שניצל או שניצל עם 6 כפות אורז
ביניים-מיני מקופלת או חטיף שוגי
ערב-חביתה בשתי פרוסות מלחם מלא עם סלט
בלילה-קצת קורפנלקס עם קצת חלב.
השאלה שלי זה כמה אני ארד עם תפריט כזה אם בכלל?או שזה יותר מדיי.
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתגובה לאי ענייתכם
מאי10/11/2009גם תיקון בנתונים וגם בתגובה לזה שלא עניתם לי,ואני לא מבינה למה,אני לא אנורקסית ולא שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאלמונית10/11/2009
אני בת 17 1.55 שוקלת 45-46
אין לי תפריט מסודר יש ימים שאני אוכלת הרבה ויש ימים שאני כמעט ולא אוכלת
הורדתי בשנה האחרונה 6 קילו והמשקל שלי כאילו נתקע אני לא מצליחה לרדת מתחת ל-45
אני נורא רוצה להוריד עוד 4 קילו
איזה מאכלים חוץ מירקות ופירות אני יכולה לאכול וממה ממולץ להימנע?
אני לא שותה משקאות מוגזים ולא אוכלת ג'אנק פוד ומידי פעם אני מנשנשת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא תוכלי לרדת בלי פגיעה בבריאות
אהרון רזון11/11/2009את כבר על גבול תת-משקל. המשקל נתקע בגלל שהגוף שלך יותר אחראי ממך ומגן על עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)