מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות לגבי דיאטה+עזרהשירן ק.13/10/2009
שלום רב,
שמי שירן אני בת 24,משקל 87,גובה 1.70.
אני מבקשת עזרה בייעוץ לגבי דיאטה אין לי מושג כבר מה לעשות,בכול פעם אני נשברת,מוותרת,מתייאשת.
בחודש האחרון נרשמתי למועדון כושר לנשים שם אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע אבל לא ירדתי אפילו קילו אחד!!!
המסקנה שלי מכך שלא די בספורט בכדי לרדת במשקל צריך לשלב זאת עם תזונה נכונה.
הבעיה העיקרית שאני שונאת דיאטות מסובכות מדי (ולא בריאות) ובלתי ניתנות לאכילה כגון:כול מיני קרקרים/דיקטים למיניהם או דיאטות כרוב או דיאטות שגוזלות את כול הערכים התזונתיים שהגוף צריך לקבל.
מה עושים?
מצטערת על כול המגילה שכתבתי אבל זה בדיוק כך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שירן
ד''ר רוני חרמון13/10/2009נכון ספורט אינו מוריד במשקל אבל פעילות גופנית מתוכננת בשילוב עם דיאטה מביא תוצאות טובות. מומלץ ללכת חמישה ק"מ בשע פעמיים עד שלוש בשבוע ולא צריך יותר. לגבי התפריט שתי אפשרויות או לתכנן את מספר הקלוריות היומי שלך לפי הנוסחה של משקל כפול 21.6 ולאכול קצת פחות מזה ביום בצורה אדוקה וקפדנית או לעשות הפרדת פחמימות וחלבונים ואז אפשר לאכול ללא הגבלה לדוגמה בשר ודגים עם ירקות או אורז וירקות או לחם וירקות או פסטה וירקות כל תפריט לפחות 3-4 ימים ובכול פעם להחליף תפריטים. בנוסף חובה לשתות 10-20 כוסות מים או נוזלים ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפחות מחשבתית, את בדרך הטובה
אהרון רזון13/10/2009כמה אנשים את מכירה שנשארו רזים לאורך ימים עם דיאטות מהסוג שאת שונאת?....
נכון, גם אני לא. לא רק שלא שומרים על הרזון, אם בכלל משיגים אותו, אבל הרוב מסיימים את התהליך עם תוספת שומן ותיסכול.
מילת המפתח היא ספורט אפקטיבי כאורח חיים + תזונה נכונה. אין אחד בלי השני.
המצב שלך אינו טוב אבל רחוק מלהיות קטאסטרופלי. עם נחישות, כוח רצון ונכונות להשקיע בעצמך תוך שינוי סדר העדיפויות בחלוקת הזמן את עוד תהי חתיכה תוך זמן סביר.
אמרתי תזונה נכונה ולא דיאטה דלת קלוריות. אף אחד לא יכול לשקול ולספור קלוריות כל החיים.
אם תפרטי את התפריט היומי שלך אוכל להציע לך שינויים ושיפורים.
ההרשמה למכון הכושר היא יוזמה מבורכת אבל המינון אינו מספיק. בכדי לראות תוצאות מוחשיות שיחזקו את המוטיבציה שלך את צריכה לבצע פעילות אירובית של שעה וחצי ביום, אפשר מפוצל.
בנוסף שלוש פעמים בשבוע בימים לא עוקבים, אימוני התנגדות לשימור מסת השרירים תחת הדרכה
מקצועית (לפחות בהתחלה), שיעורים קבוצתיים לעיצוב, פילאטיס וכו" תורמים הרבה.
באופן כללי אבל במיוחד למי שעוסק בפעילות גופנית חשוב שלפחות כל אחת משלוש הארוחות
העיקריות יכללו גם חלבון.
מלבד הפעילות הגופנית היזומה את צריכה לאמץ הרגלי תנועה בריאים: להעדיף מדרגות על מעלית,
לוותר על נסיעה ברכב למרחקים קצרים או להחנות יותר רחוק, אם העבודה שלך יושבנית לקום מדי פעם ולהניע את הגוף וכו".
אם יש רצון, יש דרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאהרון
שירן ק.14/10/2009אהרון שלום,
ראשית אציין שמאוד התחברתי לדברים שכתבת ולגישה שלך בנושא תזונה ומשקל.
כרגע לא עשיתי שום שינוי בתפריט מלבד הפחתה בכמויות ואשמח מאוד לקבל ממך עזרה בבניית תפריט מתאים.
מועדון הכושר שאני רשומה לו נקרא CURVES מכיר? זה תחנות שבנויות ממכשירי התנגדות,מה דעתך על כך? האם כדאי לשנות את אופי הפעילות?
אשמח לתגובתך,
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזור לך בבנית תפריט
אהרון רזון14/10/2009אבל הוא צריך להיות מותאם אישי, אחרת אפשר לאמץ אחד שתמצאי בשפע ברשת. מה שאני אציע לך צריך להיות מבוסס על התפריט הנוכחי בגלל שמטבע הדברים כלולים בו דברים שאת אוהבת ואין בו מה שלא, וזה חשוב להתמדה. בכל מקרה אני רוצה לראות מה וכמה את אוכלת ובמידת הצורך אציע שינוים.
אינני מכיר ספציפי את המועדון שלך אבל הכי חשוב זה לא הציוד אלא מה שאת עושה שם. אני מניח שהמדריכ\ה נתנ\ה לך תוכנית אימונים. אני ומדגיש שפעילות אירובית היא הגורם העיקרי לשריפת שומן. את זה את יכולה לבצע גם מחוץ לחד"כ, (הליכה נמרצת,ריצה) ואם מתאפשר לך, שחיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאני13/10/2009
רציתי לשאול את השאלות הבאות:
מה ההבדל בין כוסמין לשיפון (ואיזה סוג לחם עדיף)? האם אחד עדיף על השני מאיזושהי בחינה - תזונתית או עיכול או כל דבר אחר לא ברור לי מה ההבדלים ובכלל מה ההבדל לחיטה מלאה? אני תמיד שמעתי ששיפון עדיף על חיטה מלאה אך לא הבנתי למה - האם זה נכון? מדוע? ומה לגבי הכוסמין ?
לגבי זה ששמעתי שאומרים שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי, אשמח לקבל קצת יותר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין?
שאלה נוספת בהקשר הזה - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? בנוסף האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו?
רציתי גם לדעת רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי האורז המלא השונים (עגול / בסמטי / פרסי / ...) (אותם סוגים יש גם לאורז הלבן)
האם יש עדיפות של אחת על השני? יתרונות / חסרונות של אחד מהשני? למה (אם יש חשיבות) משמש כל אחד מהזנים ? מי עדיף למערכת העיכול ומבחינה תזונתית?
או שאולי כולם אותו הדבר וההבדל הוא רק בטעם ???
בנוסף מדוע תמיד אומרים ש 100 גרם אורז מלא מכיל כ- 110 קק"ל בעוד שבפועל האורז לא משנה את מישקלו יותר מ - פי 2.5 בערך כמו פסטה מבחינה זו ולכן יש בו משהו כמו 150 קק"ל ל- 100 גרם?? פי כמה באמת אמור לשקול אורז מבושל יותר מאורז לפני בישול והאם אם זה לא יוצא כך זה אומר שלא בושל מספיק / נכון?
תודה רבה מראש ומקווה שזו לא טרחה גדולה מדי (שוב פשוט אין ממש תשובות ברורות - לפחות אני לא מצאתי)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המיכלול גדול מדי
אהרון רזון13/10/2009ההודעה שלך כמעט מתאימה לעבודת דוקטורט. הפורום מיעוד להעביר מידע וליעץ תוך מענה על שאלות ממוקדות. לפי דעתי הנושא מתאים יותר לפורום תזונה טבעית או נטורופתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקאו וספיגת סידןשוקו12/10/2009
האם זה נכון שקקאו מונע ספיגת סידן? אשמח לקבל המלצה ספציפית לילדים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
אהרון רזון12/10/2009בגלל נוכחות מסיבית של נוגד ספיגה הקושר את הסידן ומתכות אחרות (ANTI NUTRITIONAL).
מומלץ להפחית את צריכת הקקאו אצל ילדים ומבוגרים כאחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת סידן מקקאו
מלמד לאה-דיאט27/03/2011לא נכון!!! כמות הקקאו נאוד קטנה יחסית לכמות הסידן. לכן ההשפעה היא מינימלית ועדיף שילד שישתה חלב רק בטעם שוקו יעשה זאת מנאשר לוותר על החלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צדדים בבטן [גיטרה]לינוי12/10/2009
הי,שמי לינוי ואני בת 14
מגיל 11 בערך ניהיה לי צדדים ממש רחבים בבטן
הבטן שלי ממש לא שמנה חוץ מהצדדים שזה נורא מסתכל כי אי אפשר להוריד את זה כמה שניסיתי
אני לא יכולה ללכת עם חולצות צמודות או עם בגד ים או גופיית ספורט כי זה עוד יותר מבליט את זה
אני מיואשת, מה לעשות ?איזה תרגילים יש להרויד את "הצדדים" האלה ?האם יש משהו מיוחד מכשיר או משהו שמתמקד בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרזיה מקומית
אהרון רזון12/10/2009רק הרזיה כללית (אם יש עודף) תוריד שומן גם מן המקומות המבוקשים, אבל את מבנה הגוף, בהיותו גנטי, אי אפשר לשנות על ידי תזונה או תרגילים כלשהם. את צריכה לקבל ולאהוב את גופך כפי
שהוא, מה עוד שמבנה כמו שלך הוא נשי ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתייםחייל12/10/2009
נמצא כי אני סובל מפיסורה ועל כן הומלץ לי לצרוך מזונות עתירים בסיבים.
אשמח לקבל רשימה של מוצרים עשירים בסיבים.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים
אהרון רזון12/10/2009המלצות כלליות:
צריך להמנע מפחמימות "לבנות" כגון אורז לבן, קמח לבן ומוצריהם. כמוכן גויבה, רימון ופירות אחרים עם גרעינים קטנים שאוכלים אותם. להגביל מוצרי חלב ולהמנע מאלה כחושים. שוקולד.
צריך לשתות הרבה מים לפני ובזמן הארוחות. בכל הארוחות, בעיקר בשריות כולל דג, לאכול הרבה ירקות. לנשנש ירקות בין הארוחות (גזר, גבעולי סלרי, כרוב, כרובית וכו") פעילות גופנית יומית עוזרת.
מוצרים עשירים בסיבים:
פירות יבשים
ירקות יבשים
סובין
ברנפלקס
זרעי פשתן גולמים
נבט חיטה
כל הקמחים מדגנים מלאים ומוצריהם (לחם, פסטה)
פופקורן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב קלוריות(:12/10/2009
היי
איך אפשר לדעת כמה גרם יש בעוגיה מסויימת (כדי לחשב כמה קלוריות יש בה)
האם מס' הגרם שכתוב על הקופסא לחלק למס' העוגיות ייצא לי כמה גרם עוגייה אחת שווה?
ואם לא,אז האם יש דרך אחרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
(:14/10/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכונה השיטה שאת מציעה
אהרון רזון14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמחשבת הטרייה
אלינה15/10/2009שלום לך,
אני כאחת שעושה את זה כבר שנים.. יכולה להציע לך 2 שיטות עיקריות... אם את לוקחת את העניין ברצינות. הראשונה.. לקנות משקל עד 1 ק"ג. וכך תדעי כמה שוקלת העוגייה למשל.. ותוכלי לחשב כמה גרם לעומת הקלוריות למאה גרם. נגיד אם המשקל הנתון הוא 20 גרם.. והקלוריות 400.. את מחשבת 0.2 כפול 400= כמות הקלוריות.
השיטה השנייה היא.. אם יש לך חפיסה סגורה.. ונתון המשקל של החפיסה. ואת יודעת כמה יחידות יש... את מחשבת כך: מחלקת את המשקל ביחידות המוצר, ככה מגיעה למשקל של כל יחידה ומשם כופלת בקלוריות בדיוק כמו בשיטה הראשונה.
מקווה שהבנת אותי. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
(:15/10/2009(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...לנושא..שאלה
(:15/10/2009הבעיה היא שבדר"כ כתוב ערכים ל-100 גרם וקופסא יכולה להגיל יותר מ-100 גרם בדר"כ אז מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמא:
(:15/10/2009יש בקופסא 17 עוגיות
משקל הקופסא 400 גרם
ערכים ל-100 גרם-505
איך אני יודעת לחשב? אם אפשר דוגמא לחישוב לפי הדוגמא הזאת...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב קלוריות
ליטל סמואל-לוי15/10/2009יש שתי דרכים:
1. כמו שהצעת לחלק את משקל האריזה המצוין עליה במספר העוגיות (אם הן זהות בגודלן פחות או יותר)
2. לשקול עוגיה בודדת במשקל מטבח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקל לאורך זמן.א12/10/2009
שלום.
אני בן 28, ובפברואר שקלתי 156 קילו לגובה של 185. הלכתי לדיאטנית ובדיאטה של כ2000 קלוריות ירדתי למשקלי היום שהוא כ136 קילו. שילבתי חדר כושר בחודשיים האחרונים, אבל עדיין כעט אני יורד כ 2 קילו בחודש. רציתי לשאול האם כדאי לי לנסות ולהקטין את כמות הקלוריות בדיאטה במטרה להגדיל את קצב ההרזיה? או שזה לא ריאלי? (בחדר כושר אני עושה אימוני כוח ואירובי, אם כי פחות אירובי כנראה מהרצויי)
נ.ב. אחוז השומן שלי עכשיו לפי מדידות המשקל האלקטרוני בחד"כ הוא 33%. עד כמה הנתון הזה מהימן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיקר לא הקצב אלא ההתמדה.
אהרון רזון12/10/20091. זה טבעי שקצב ההרזיה יורד עם ההתקדמות. קצב של 2 קילו לחודש עבור הנתונים שלך קצת מאכזב , אבל כל עוד ההרזיה נמשכת צריך להתייחס באופן חיובי.
2 .בשלב זה אין לרדת מתחת ל2000. זה המינימום לנתונים ולפעילות שלך. לפי דעתי ההתחלה היתה צריכה להיות יותר גבוהה קלורית עם הפחתה הדרגתית.
3. תראה תוצאות מעודדות עם פעילות יומית אירובית של שעה וחצי (אפשר לפצל ורצוי לגוון למשל עם שחיה) ואנאירובית לפי תוכנית AB.
4. מדידת אחוז השומן לא נראית לי אמינה. אני מעריך שיש לך יותר, אבל בשלב זה לא צריך להתעסק יותר מדי בנושא אלא להתרכז בהרזיה תוך שימור (עד כמה שאפשר) של מסת השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות חשובותאלין12/10/2009
שלום רב,
אני בת 23 ובמשקל תקין.
1. אני מחפשת ארוחת ערב שתסגור לי את היום ושיהיה לה טעם מתקתק..אז מצאתי לי מין ארוחת ערב כזו שכוללת יוגורט נקי 3% שאני שמה בפנים בוטנים חתוכים ומעל סירופ סילאן שלמיטב הבנתי בריא יותר מכל הסירופים האחרים.
האם ארוחה כזו נחשבת מזינה?האם היא עוברת את רף הקלוריות המומלץ לארוחת ערב?
ודבר שני, לאחרונה התחלתי טיפול נגד חרדת טיסות עם תרופה בשם ציפרלקס.שמתי לב שמאז שאני לוקחת אותה אני פשוט לא מפסיקה לנשנש. יש לכם איזשהו טיפ שיכול לעזור לי עם בעיית הנשנושים? בכוונה כתבתי על התרופה שתדעו שהנשנושים זה לא בשליטתי אלא כתוצאה מהתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענת
ד''ר רוני חרמון12/10/2009ארוחת ערב צריכה להתאים אישית לכל אחד בהתחשב בצריכת הקלוריות היומית של כל אחד ובצרכים המיוחדים של גופו כך שלשאלתך הראשונה אין לי מענה ואת צריכה לתכנן את האוכל כך שיתאים לצרכים שלך.
בקשר לשאלת הנשנושים כן התרופה יכולה לגרום לתאבון והפיתרון הוא לנשנש דברים דלי קלוריות כמו ירקות למשל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרטייםקורין11/10/2009
שלום...
קראתי דברים מזעזעים אל אספרטיים - פוגע בזיכרון, באינטיליגנציה, מסרטן ועוד...
האם זה נכון?
אני שותה הרבה קולה זירו - האם זה פוגע בי איכשהו?
ושמתי לב שגם ביוגורטים הנחשבים בריאים - 0% , יש אספרטיים...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קרין
ד''ר רוני חרמון12/10/2009אכן אספרטיים הוא חומר לא בריא במיוחד אבל מזיק רק בכמויות מאוד גדולות ושימוש במשך שנים רבות יש לא לעבור את מיגבלות הכמות לפית הוראות יצרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאספרטיים משך...
קורין13/10/2009תודה על התשובה...
ועוד דבר אחד -
איך אני יודעת מה נחשב לכמות גדולה.?
אם אני שותה נגיד חצי בקבוק חצי ליטר של קולה זירו ביום - זה יותר מדי?
ומה בקשר לסוכרלוז? גם לו יש השפעות רעות אם משתמשים לאורך תקופה ממושכת?
(כל בוקר אני שמה כפית סוכרלוז בקפה...)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך/ם חשובה לי!
קורין16/10/2009מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה!
קורין18/10/2009יחס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי קוי
ד''ר רוני חרמון21/10/2009בדרך כלל יש אזהרת יצרן אבל חצי בקבוק ליום זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוי
ד``ר נסטור ליפובצקי18/10/2009שלום,
אין עדויות על נזק של אספרטיים או סוכרלוז. המלצתי לגוון בצריכה שלהם ולא להגזים יותר בגלל מה שאנחנו לא יודעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכן או לא? תלוי את מי שואלים
אהרון רזון19/10/2009לצד מחקרים שלא פוסלים את השימוש במוצר, ישנם לא מעט המוכיחים את הסכנות הטמונות בו. עובדה שאין עליה וויכוח היא שהמוצר אינו יציב בטמפרטורה מעל 40 מעלות בכלל ובמצב נוזלי בפרט.
המחקרים על אספרטיים נעשו בהיותו במצבו המקורי- אבקה לבנה יבשה ולא בתוך נוזל, שהיא הדרך המקובלת לצריכת אספרטיים. המתנול שמהווה 10% מאספרטיים, נמצא במצב יציב בתרכובת היבשה, אולם בנפרד מהתרכובת כשהוא מתמוסס במים הוא הופך לרעל מזיק לגוף
העובדות הבאות הגיעו ממדענים אשר בדקו את האספרטיים ללא כל אינטרס כלכלי ממכירת המוצר :
1. אנשים רגישים למתנול (אלכוהול המופק מעץ) יותר מחיות המעבדה עליהם הוא נוסה.
2. במחקר שנערך ב-Utah State University על אספרטיים, נמצא חוסר-איזון בתפקודי המוח של חיות-מעבדה. המחקר נערך בעיקר עקב תלונות רבות שהגיעו מצרכנים.
3. לפי מחקר של ד"ר גרוס, הממונה מטעם המנהל למזון ותרופות (FDA) על רעילותם של מוצרים, נראה שישנו לפחות מחקר אחד המראה חד-משמעית שאספרטיים יכול להמריץ את התפתחות סרטן המוח בחיות מעבדה. עליי לחזור ולציין שבני אדם רגישים יותר לאספרטיים מאשר חיות מעבדה.
4. המכון הלאומי לחקר סרטן באמריקה מדווח שמקרי הסרטן הממאיר במוח נמצאים בעלייה. האישור למכירת אספרטיים כתוסף מזון ניתן ביולי 1983. מאז אותו תאריך נמדדת עליה במספר הגידולים במוח. לפני 1983 סרטן המוח לא היה כל כך מוכר, היום הדברים שונים.
5. במכון לטכנולוגיה במדינת Massachusetts , ארה"ב, שבו היו מעורבים 80 משתתפים במחקר, הוכח שעוויתות ופרכוס קשורים לשימוש ארוך באספרטיים.
6. ד"ר רלף וולטון, ראש מחלקת הפסיכיאטרייה בבית החולים ג'ימס-טאון במדינת ניו-יורק ועוד שני קולגות שלו הפסיקו את המחקר שהם ערכו על אספרטיים לאחר 20 יום בלבד, מסיבה אתית. הריאקציה מאספרטיים אצל אנשים שסבלו מדיכאון הייתה מאד חמורה. אדם הסובל מדיכאון יחמיר את מצבו אם ישתמש באספרטיים. מעניין כמה אנשים וילדים התחילו להשתמש בפרוזק (Prozac),ריטלין ותרופות אחרות לדיכאון עקב שימוש באספרטיים – תוסף תזונה?
7. ב-11 מתוך 25 מחקרים שבוצעו על אספרטיים נמצאו בעיות בטיחות, מהם החוקרים התעלמו משום שיצאו מנקודת הנחה שהמוצר בטוח לשימוש לפי ממצאי המנהל למזון ותרופות. בשמונה מחקרים אחרים נמצא קשר ישיר בין אספרטיים ובעיות תפקודיות.
8. בשנת 1989 המרכז למניעת מחלות (Center of Disease Control) חשף את המחקר שבו היו מעורבים 231 אנשים שסבלו מתופעות לוואי עקב השימוש באספרטיים. מספר הסימפטומים שחזרו על עצמם פעם אחר פעם היו; כאבי ראש, סחרחורות וחוסר איזון, שינויי מצב רוח, הקאות ובחילות, כאבי בטן והתכווצות שרירים, בעיות ראיה, שלשולים, זעזועים, איבוד זיכרון, חולשה, פריחה בעור, בעיות שינה ודיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו...
קורין20/10/2009בעקבות מה שכתבת אני מבינה שעלי לחדול לאלתר מלשתות קולה זירו!!!
אך מה בדבר יוגורטים 0% שגם בהם מצוי האספרטיים? האם בהם הכמויות שלו מזעריות (אחרי הכל זה יוגורט ויוגורט אמור להיות בריא?!)
יש לי הסטורייה ארוכת שנים בשתיית קולה על צורותיה השונות...
האם אתה סבור שכבר נגרם לי נזק בעקבות הצריכה?
או שמא אם אפסיק עכשיו לא ייגרם לי שום נזק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש ספק, אז אין ספק
אהרון רזון20/10/2009זאת אמירה של טייסים. הפרוש הוא שאם יש ספק לו קטן ביותר שמשהו עלול לסכן את הטיסה, לא צריך לטוס עד הסרתו (של הספק).
כמו בהרבה תרופות, תוספים ומזונות גם במקרה הזה עוד לא נאמרה המילה האחרונה, ואני מתכוון על חומרת הסכנות הטמונות במוצר. יחד עם זאת, דבר אחד בטוח: אספרטיים כמו כל הממתיקים המלאכותיים והכימיקליים האחרים לא נחוץ לגוף ואין לו שום תרומה לבריאות.
באכילתם של הרבה מאוד מזונות ומרכיבים בכמות זו או אחרת יש יתרונות וחסרונות, כלומר המוצר
עוזר למערכת אחת בגוף אבל עלול להזיק לאחרת או להחמיר סימפטום מסויים. אבל, למה לנו לצרוך מוצר שבטוח אינו מביא תועלת אבל יש הסתברות סבירה שמזיק לבריאות. צריך גם לקחת בחשבון
שההשפעה שתלויה בהרבה גורמים כולל כמות, גורמי סיכון אחרים, תזונה כוללת ונתונים אישיים, יכולה לבוא לידי ביטוי רק אחרי שנים או אפילו עשרות שנים של צריכה. במקרה הזה הבעיה אפילו יותר חמורה על ידי הקושי המתעורר בקביעת סיבת החולי.
אדם שבריאותו חשובה לו, לא צריך בכלל לשתות משקאות מהסוג של קולה , ללא קשר לאופן המתקתם. התרגלי לשתות רק מים\סודה ואם את לא דואגת לגיזרה גם מיצים טבעים (במתינות).
אני מעריך שלא נגרם לך נזק בלתי הפיך אלא אם כן שתית כמויות של 2 ל ליום וגם אז לא בטוח,
אבל הגיע הזמן להפסיק . לגבי היוגורט,אכלי רק טבעי 1.5 % ולא מעדן או דייט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! :)
קורין20/10/2009לחיות בריא זה קשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמניה מחיטה מלאהחסויה11/10/2009
אני נמצאת בדיאטה של 1200 קלוריות ומעקב אצל דיאטנית בקופת חולים.
אני מתאמנת 3 עיצוב ,אימון מחזורי בסטודיו סי +3 הליכות
היום הייתי קצת רעבה אחרי הספורט בארוחת בוקר אכלתי 2 פרוסות קל + כף טחינה מוכנה
בצהריים- מעט תפו"א+טבעול לייט + לחמניה מחיטה מלאה
אח"כג הייתי רעבה ואכלתי עוד לחמניה מחיטה מלאה עם קוטג' . חשוב לציין שאני מקפידה לאכול רק לחם קל בדיאטה אבל מידי פעם אני קונה לחמניה חומה מחיטה מלאה (לעיתים נדירות). האם זה גרוע? יותר מידי?
ארוחות ביניים אכלתי 2 מנות פרי + גיל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למוסתר
ד''ר רוני חרמון11/10/2009אין רע בלחם מחיטה מלאה אבל הוא קלורית עשיר ולכן חייבים לקחת את זה בתוכנית לחמניה אחת של לחם מחיטה מלאה שווה בערך 2 לחמניות קלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לעלייה במשקלדנה11/10/2009
אני בת 18, גובה 1.70 ושוקלת 50 קילו.
אין לי בעיה של תת משקל, אבל אני מרגישה צורך לעלות במשקל כדי להרגיש יותר חזקה ופחות עלה נידף.
אני אשמח אם תתנו לי עצות איך לעלות במשקל לא בשומנים אלא בשרירים, כי הספורט משמש חלק גדול בחיים שלי.
מה הדרך הטובה ביותר לאכול? מה לאכול? ומתי..?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דנה
ד''ר רוני חרמון11/10/2009את רזה. בכדי להשמין חייבים לאכול פחמימות וחלבונים בשילוב למשל מנה בשר או דג עם פסטה או תפוח אדמה ולקנח בפרי לא לאכול מתוקים כלל. אם את רוצה לעלות במשקל ואת מתעמלת חזק לפחות 5 פעמים בשמוע כל פעם יותר משעה את צריכה גם להגדיל את מנות החלבון כמו ולהוסיף ביצים 2-3 ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לבדוק איכות של דבש?דיפפיו11/10/2009
האם קיימת אפשרות לבדוק איכות של דבש? אמרו לי שמוסיפים כל מיני תוספות לדבש שאנחנו קונים בחנויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה מאוד
אהרון רזון11/10/2009הזיופים הגיעו לרמת תחכום כזאת , שהצרכן אינו יכול להבחין בין המוצר הטבעי לבין חיקוי
(סוכר + מים +צבע + חומרי טעם). רוב הדבש שנמצא בחנויות אינו טבעי או במקרה הטוב מעורב.
בנושא הזה הפיקוח אינו יעיל, אם קיים בכלל. הפתרון הוא לקנות ישר מבעל
משק דבורים עם המלצות ולשלם בהתאם.
שיטה (לא תמיד בטוחה) היא להכניס למקרר את הצינצנת אחר הפתיחה. אם אחרי יום צמיגות הדבש עולה באופן ניכר ומאבד את הצלילות (נהיה מט), ייתכן שאינו מזויף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לתשובתך
דיפפיו11/10/2009אהרון, תודה רבה.
אולי אתה מכיר משק המוכר דבש טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבש
אהרון רזון11/10/2009אני מנוע מלעשות פרסומת מסחרית בפורום. חפש בגוגל לפי "משק דבורים". אם אתה פריק של דבש
כדאי להעדיף דבש לא מחומם ואורגני (יקר בהרבה מן הרגיל) עם חותמת, בקש מהמוכר שיראה לך את החותמת על המדבקה. הצנצנת חייבת להיות מזכוכית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם חנויות טבע?
דיפפיו11/10/2009ומה עם חנויות טבע? לדוגמה, עדן טבע מרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיפה האפשרות הראשונה
אהרון רזון11/10/2009אני לא רוצה להביע את דעתי על אמינותן של חלק מחנויות הטבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשמין ברגלייםמאי10/10/2009
מה לעשות אם מה שאני אוכלת הולך רק לבטן ולחזה והרגליים שלי יותר מדיי רזות,באמת שאם מסתכלים עליהן חושבים שאני אנורקסית או משהו..מה אפשר לעשות כדי להשמין שם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד``ר נסטור ליפובצקי10/10/2009שלום אור,
אם את מזהה את אותה הבעיה אצל בני משפחה, מדובר במבנה גנטי, עם זאת, את יכולה להתחיל תוכנית כוח ובו לעשות כל פעם כמה תרגילים לעלית המסה השרירית ברגליים. זה יכול לעזור עם הפרופורציות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשמין ברגליים - דחוף
שרון02/06/2010ד"ר נסטור ליפובצקי שלום!
שמי שרון ואני בת 16 ואני מזדהה עם בעייתה של מאי , אני מודה שאצלנו במשפחה זה בגנים אבל אני רוצה להתחיל בתוכנית כח שעליה דיברת שעלי לעשות כל פעם כמה תרגילים לעלית המסה השרירית ברגליים, וזה יוכל לעזור עם הפרופורציות, התוכלי בבקה לומר לי אילו תרגילים לעשות ?
בתודה רבה מאוד שרון , מחכה לתשובתך דחוף !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואווו אני בשוק עכשיו!!!!!!!!!
רוצהלהיותרזה02/06/2010אני מקנאה בכן ואתן לא מרוצות?? אני עם בטן שטוחה והחזה שלי בינוני והכתפיים שלי דיי רחבות אין לי תחת גדול או אגן גדול (כלומר הכל פרופורציונלי) אבל אתן יודעות מה הבעחה שלי??? -הרגליים!!! מה שאני לא אעשה הן ישארו מלאות ושריריות מידיי!!! תמיד חלמתי שיהיו לי רגליים רזות יותר חחחח זה ממש מצחיק אותי הבעיות שלכן...(בקטע חיובי,כן? =)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
רוצהלהיותרזה02/06/2010הבעיה*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאכול בעמידה אז האוכל הולך לרגלים
יניב04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכהטינה09/10/2009
שלום ,
אני בת 33 גובה 1.60 שוקלת 60 ק"ג , במהלך השנתיים האחרונות הורדתי ממשקלי כ 22 קילו ואני מעוניינת להוריד עוד כ 5 קילו ועכשיו די נתקעתי כבר כמה חודשים על המשקל הזה , בנוסף אני רוצה לחטב את הגוף .
אני עושה הליכה כ 40 דקות 3 פעמים בשבוע לפעמים כל בוקר , עושה כפיפות בטן כמה פעמים בשבוע .
האם אני יכולה לקבל תוכנית מסודרת של תזונה + פעילות גופנית על מנת להוריד את המשקל הנותר ולהתחיל דרך לחיטוב הגוף ?
אשמח מאוד אם תעזרו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה וחיטוב
אהרון רזון10/10/2009אם הצלחת להוריד 22 קילו בקצב סביר ועדיין שומרת, את כבר יודעת דבר או שניים על תזונה נכונה. את כבר בטווח משקל תקין, אבל בהחלט יש מקום להוריד עוד .
אינני מכיר את היקף וטיב התזונה שלך, אבל הואיל ומשקלך יציב, אציע לך להתמיד בדיאטה הנוכחית ולהעביר את הדגש לפעילות גופנית אירובית להורדת אחוז השומן ואנאירובית לחיזוק ועיצוב השרירים.
אירובית: הליכה נמרצת עם קטעי ריצה במשך שעה וחצי (אפשר לפצל) כל יום. אם זאת אופציה בשבילך, שחיה היא מאוד מומלצת ואף עדיפה על הליכה בעיקר למי שמחפש חיטוב ועיצוב. כמובן שאפשר לשלב. גם רכיבה על אופנים \אופני כושר\ ספינינג היא פעילות משמעותית לשריפת שומן.
אנאירובית: אני מציע לך להרשם למועדון ספורט הכולל בריכת שחיה וחדר כושר. 3 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים אימוני התנגדות על כל קבוצות השרירים לחיזוק ועיצוב. כמובן גם הפעילות האירובית או חלק ממנה תוכלי לבצע שם.
אם אין באפשרותך לממש את האופציה הנ"ל, אפשר לבצע תרגילי התנגדות גם בבית עם ציוד
פשוט (משקולות, גומיות) וכמובן נגד משקל הגוף כולל המשך כפיפות הבטן. רצוי לקבל לפחות בהתחלה הדרכה ממאמן כושר מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנהנעמה09/10/2009
הגוף העליון שלי מאוד רזה אין לי כמעט חזה והבטן שלי שטוחה ורואים לי אפילו את עצמות הצלעות
אך הגוף התחתון ממש מלא אצלי היקף הרגללים שלי 50 ס'מ ויש לי טוסיק גדול
אני בערך 1.66 ומשקלי בערך 60 ומשו קילוגרם מה אני יכולה לעשות כדי לרזות בגוף התחתון
?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
ד``ר נסטור ליפובצקי09/10/2009שלום נעמה, עד כמה שישמע לך משונה, למעשה יש לך גוף נשי, בצורת אגס. קודם כל חשוב שתלמדי לאהוב את צורת הגוף שלך כי גנים לא ניתן לשנות. עם זאת, תמיד אפשר לשפר, להוריד אחוזי שומן על חשבון שריר ונוזל, זאת באמצעות תזונה בריאה וחכמה ופעילות גופנית אירובית וגם פעילות כוח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)