מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזיםדן07/11/2009
שלום ארטישוק ירושלמי מה הדרך הטובה ביותר לאכלו בלי לנפח הבטן , ושיהיה הכי פחות גזים . 1)מקולף חי.כמו שהו 2)מבושל ( מאודה) עם הקליפה 3)אפוי בתנור עם הקליפה 4) האם לכולם עושה גזים? או אני מגזים בכמות לארוחה ( בערך 380 גרם) + סלט . ולפעמים מוסיף ת"א בינוני+ בטטה.לארוחה זו . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטישוק ירושלמי
ליטל סמואל-לוי09/11/2009ארטישוק ירושלמי הוא מזון שעלול לגרום ליצירת גזים. הנטייה משתנה לפי רגישות אישית.
באופן עקרוני - הרתחה ובישול ממושך תמיד מקלים על התופעה ועדיף ללא קליפה.
כדאי להתחיל בכמויות קטנות יותר ולעלות בהדרגה - כדי שמערכת העיכול תתרגל.
אם תפוח אדמה לא מזיק לך בנפרד אין בעיה לשלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות סופחים/ממיסים שומןסיגל07/11/2009
שלום רב.
אני מבינה שאין באמת מזון שממיס שומנים, אחרת כולם היו אוכלים את זה ומרזים....
השאלה שלי היא, אילו מזונות סופחים שומנים במידה כזו שיכולות להקל על מערכת העיכול ובכלל?....
יש לי בעיה של אבנים בכיס המרה אך בגלל מצבי הבריאותי אסור לי כרגע לעבור ניתוח להסרת הכיס. הבעיה של האבנים בין היתר שלפעמים מזון שומני עושה לי בחילות (למרות שאני לא אוכלת אוכל שומני מדי, אבל אפילו כף טחינה בסלט עושה לי בחילה...ומצד שני איני יכולה להימנע לחלוטין משומן באוכל כי זה חשוב).
אז אני מנסה למצוא מזונות שיוכלו להקל על תחושת הבחילה, כלומר, שיוכלו לנטרל את האפקט של השומן.. כי ברור לי שהבחילות הן מהשומן.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיחת שומנים
ליטל סמואל-לוי09/11/2009אכן לא קיים מזון ש"מפרק" את השומן, אך בהחלט את יכולה להוסיף סיבים תזונתיים מסיסים שיש להם יכולת לספוח אליהם חלק ממנו. סיבים תזונתיים מסיסים קיימים בשיבולת שועל (קוואקר), קטניות (שעועית, עדשים, אפונה, גרגירי חומוס) וגם ניתן להוסיפם כאבקה למזון- למשל פסיליום. העיקר הוא כמובן שהם יצורפו באותה ארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני? כדאי לאבחן.
אהרון רזון09/11/2009התופעה נגרמת לעיתים על ידי כבד שומני. במידה ויש לך עודף משקל, הרזיה תעזור. כמו כן
הורדת רמת הכולסטרול והמנעות ממאכלים שמנים, דברי מאפה, מתוקים ושתיה ממותקת.
כף טחינה בסלט זה יותר מדי, הסתפקי בחצי או וותרי לטובת מעט אבוקדו. סיבים תזונתיים כפי שהוצע לך מומלצים מאוד בתפריט בריא אבל אם יותר מדי, סופחים לא רק את השומן אלא גם את הוויטמינים השומניים ועלול להווצר חוסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםספיר06/11/2009
רציתי לדעת עם אני אוכלת רק מרק כרוב במשך חודש אני אוכל להרזות אני 1.60 שוקלת 62 ואם כן כמה.? פחות או יותר אני בת 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה
אהרון רזון06/11/2009אף אחד לא יכול לאכול רק מרק כרוב במשך חודש. למזלך, תשברי אחרי כמה ימים, לפני שייגרם
נזק בריאותי מעבר לאובדן בלתי נמנע של מסת שריר. לא די בכך, אלא אחרי השבירה ייתכנו התקפי זלילה בלתי נשלטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בסדר?מאי06/11/2009
אני בת 16 שוקלת 51 וגובהי הוא 1.60 ..אם אני אוכל בממוצע 300-500 ק'ל כמו שכבר התחלתי לעשות
כמה אני אוריד בשבוע??רוצה להגיע ל45
התפריט שלי:
בוקר-לחמניה עם גבינה לבנה\קוטג' 5%.(200)
ביניים-תפוח(50)
צהריים-לחמניית ביס קטנה עם חביתה מחצי ביצה.(150)
ערב-סלט מ3 ירקות פלפל עגבניה ומלפפון.(60) לפעמים מוותרת על ערב..
יש מה לשפר??
המון תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי אפשרויות
אהרון רזון06/11/20091. גלישה להפרעות אכילה עם פגיעה בבריאות.
2. השמנה עתידית אחרי פגיעה בבריאות.
למען בריאותך התחילי לאכול כמו בן אדם ועשי ספורט. את זקוקה לייעוץ והדרכה באופן דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי רוצה שתדייק יותר לשאלה שלי
מאי06/11/2009מה זאת אומרת..אני פשוט מבקשת לדעת כמה אוריד בשבוע אם אעשה את התפריט הזה??
ואני עושה ספורט 3 פעמים בשבוע,עיצוב גוף וכאלה..
בבקשה תענה לי את מה שאתה יודע ואל תגיד לי מה אתה חושב..כי אני רואה שאני צריכה להרזות זאת לא אילוזיה שלי..
אני אודה לך אם תגיד לי בתוך כמה זמן בערך אני מגיעה ל45 עם התפריט הזה..??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציעה לך לא להתחיל עם זה בכלל!!
שקד07/11/2009הוא צודק אני עשיתי את אותו דבר וזה פגע בבריאות שלי.. ועכשיו יש לי התקפי זלילה ואני מנסה להתמודד עם זה כל יום .. אל תתחילי עם ההרעבה הזאת!!! אם את רוצה להרזות תעשי ספורט ותתיעצי עם ההורים שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
את אולי חושבת שזה לא יקרה לך אבל זה יכול לקרות יותר מהר ממה שאת חושבת ובסוף את תהפכי לאנורקסית שכל מה שאת חושבת עליו זה אוכל ואיך להוריד קלוריות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה
מאי08/11/2009אני עושה גם ספורט 4 פעמים בשבוע..אני רוצה לדעת כמה אני אוריד..וכן אני רוצה מאוד לרדת עוד 5 קילו.לא יודעת אם אנורקסית או לא,העיקר לרדת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חייבת לדבר עם מישהו
סיג10/11/2009את בבעיה גדולה, אפילו שנראה לך שכולם מדברים שטויות.
חבל שתגיעי לפגיעה בגוף שלך , לאישפוזים, וזה רק במקרה הטוב.
תחשבי על העתיד- אני מניחה שאת רוצה ילדים באיזה שלב ולכן כדאי לך מאוד להזהר עם זה.
לפי התגובה האגרסיבית שלך לרופא נראה שאת כבר שם - בבקשה תדברי עם מישהו שאת סומכת עליו - את זקוקה לעזרה דחופה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים,shiran05/11/2009
אני בת 19 שוקלת 55/1.60
אכלתי לפי התפריט הזה עד עכשיו וירדתי מ65
בוקר - כוס ברנפלקס (40 גרם)+ביו 3% +כפית סילאן
ביניים - תפוח
צהריים - 2 פרוסות לחם קל+2 כפות גבינה לבנה עד 5%+2 ירקות /
סוף שבוע - עוף ללא עור + 3 כפות קינואה/בורגול/אורז מלא + סלט
ביניים- תפוח+תמר
ספורט- שעה אירובי
ערב- מלפפון עגבניה + 2 תוספות (סלק/גבינה מלוחה/קצת טונה/ביצה קשה) פרוסת לחם קל +כף גבינה
התחלתי כרגע את השירות הצבאי הסדיר שלי ורציתי לברר אם התפריט והפעילות שלי בסדר ואם יש עצות לייעול - המטרה שלי היא לרדת ל-50 קילו
בוקר - כוס תה בלי סוכר+ביו 3 אחוז +כפית סילאן+ קצת חמוציות קצוצות (במקום מעדן חלב מתועש)
ביניים - תפוח
צהריים - 2 פרוסות לחם קל+2 כפות גבינה לבנה עד 5%+2 ירקות /
סוף שבוע - עוף ללא עור + 3 כפות קינואה/בורגול/אורז מלא + סלט
ביניים - תפוח+2 משמשים+5 שקדים
ערב - קערית מרק גדולה / סלט גדול + פרוסת לחם קל עם גבינה + 2 תוספות (חצי קופסת טונה משימורים מסוננת כמה שאפשר משמן/ביצה קשה/מלפפון חמוץ/גבינה מלוחה)
ספורט - סוף שבוע - גם בבוקר וגם בערב שעה אירובי
במשך השבוע - שעה אירובי כל יום במכון
בבקשה תנו לי עצות לייעול תפריט - האם אני אוכלת בסדר? (אני אוכלת כל 3-4 שעות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברת את מבחן התוצאה
אהרון רזון05/11/2009יש רק דיאטה אחת טובה: זאת שמרזה אותך ללא תופעות לוואי, מאפשרת להתמיד עד להשגת היעד,
ומקנה הרגלי אכילה בריאים כאורח חיים. הדיאטה שעשית (גם המשכה) הינה מאוזנת, אם כי נראית לי קצת דלת קלוריות בהתחשב בפ"ג המבורכת שלך. אני אציע לך תוספת קטנה תוך מעקב אחרי שינוים במשקל.
בוקר: לא לקמץ בחמוציות. אפשר גם פרוסת לחם מלא.
צהריים: גביע גבינה\קוטג' 3%. הלחם מקמח מלא.
סוף שבוע: לגוון עם דג טרי צלוי. מנת בשר\דג 200 גר נטו לפני בישול, אפשר קצת יותר. סלט עם 2 כפיות שמן זית\קנולה\אבוקדו.
ערב: מרק ביתי ללא איטריות או שקדי מרק אבל לא במקום סלט (כמו בצהריים). רצוי לוותר על מלפפון חמוץ לטובת טרי או ירקות אחרים. אם אחרי פ"ג , הוסיפי עוד פרוסת לחם.
הארוחה העיקרית תוך שעה -שעה וחצי אחרי פ"ג. מומלץ לאכול כמה תמרים תוך כמה דקות
מתום הפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה דלת שומן למבריאה מסרטןדפנה04/11/2009
שלום רב,
אני בת 35 ומבריאה מסרטן שד. קראתי באינטרנט על מחקרים שהוכיחו שדיאטה שבה אחוז הזומן לא עולה על 17% יעילה מאוד במניעת הישנות חזרת המחלה. לאחר שחליתי, הפסקתי כליל לצרוך סוכר לבן, ממתקים, קמח לבן ושמן שאינו שמן זית. רציתי לדעת כיצד אני יכולה לוודא שאחוז השומן בתפריט היומי שלי אינו עולה על 17%.
(אציין שאת השומן אני מקבלת בכל יום מטחינה/אבוקדו, קצת שמן זית ומאגוזים שונים).
תודה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דפנה
ליטל סמואל-לוי04/11/2009ראשית, אני מאחלת לך החלמה מלאה מהירה.
אכן יצאו מחקרים שהראו מגמה כזו בעבר למרות שלא יצאו המלצות חד משמעיות בנושא. כדי לדעת כמה % שומן את אוכלת בתפריט, צריך לדעת בדיוק מה את אוכלת כל היום - לחשב כמה קלוריות סה"כ וכמה קלוריות מקורן בשומן. לשם השוואה, דיאטה "נורמלית" מאוזנת מכילה כ-30% שומן (ז"א 30% מסה"כ הקלוריות - מקורן משומן), לכן דיאטה של 17% נחשבת מאוד דלה וכוללת מזונות מאוד דלים בשומן לכן סביר להניח שאת אוכלת יותר. אגב, המקורות לשומן שציינת הם המקורות הטובים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פומלוליז03/11/2009
שלום! לאחרונה התחלתי לאכול הרבה מהפרי פומלו. חיפשתי מידע על הפרי ולא מצאתי את מה שאני צריכה בשום מקום. השאלה שלי כזאת מה זה הפרי הזה? האם פומלו היא פרי שדומה לאשכולית וצריך להזהר לאכול? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ליז
ד''ר רוני חרמון05/11/2009עד כמה שאני מבין אותך מדובר בהכלאה של אשכולית ותפוז פרי שיש בו הרבה פוטסיום והוא בריא כמובן כל דבר קיצוני אינו טוב כך שפרי אחד ביום זה מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עודףרוית03/11/2009
שלום
אני בת 30 גובה 1.54 ומשקלי 54..
כמה ק"ג אני יכולה לרזות בחודש מבלי לפגוע בבריאותי?
שאלה נוספת: האם קפה מומלץ בדיאטה על מנת לזרז חילוף חומרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון רזון03/11/20091. תאורטי, חצי ק"ג. שמירה על הבריאות תלויה לא רק בקצב ההרזיה אלא גם בתזונה (כמותית ואיכותית).
2. זה מיתוס. הקפאין מעורר ועשוי להגביר את הריכוז, אבל אינו עוזר משמעותית להרזיה, אם בכלל. החסרונות של הקפה עולים על יתרונותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה למשקל קודםלי03/11/2009
גובהי 1.71, לפני הלידה האחרונה והשלישית שקלתי כ-64 קילו, זאת לאחר דיאטה עצמאית שעשיתי ובה ירדתי כ-15 קילו (מ-78 ק"ג ל-63). במשך יותר משנתיים שמרתי על משקל יפה של 62-64 עד שנכנסתי שוב להריון. יש לציין שתמיד הייתי רזה וחטובה עד הלידות ואז עשיתי את הדיאטה שהזכרתי. מאז הלידה עברו 3 שנים. הגעתי למשקל של 81 קילו וירדתי ל-68 (עם הרבה תנודות במשקל של עליות וירידות), כמעט הייתי שם,עוד 4 קילו וכמעט חזרתי למשקלי הנכסף, אבל עברה עלי תקופה קשה בה פניתי לאוכל, למתוקים בעיקר, לחטיפים. עליתי בחזרה ל-76 קילו.יש לציין שהייתי בסדנאות של קופ"ח וזה רק החמיר את הפרעות האכילה.כשאני אומרת הפרעות אני מתכוונת לשבוע שבועיים דיאטה ואח"כ אכילה בלי גבולות. נכון להיום התחלתי שוב דיאטה, נראה עד מתי זה יחזיק מעמד. בנתיים אני שוקלת 74.יש לי תפריט שקיבלתי באחת הסדנאות, אני מנסה שלא להצמד אליו באופן שרירותי,אלא לגוון וגם "לחטוא" פה ושם על מנת להכנס לפרופורציה ולא למשטר שגורם לי להשבר. אשמח לכל תובנה או עיצה מה לעשות במצבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה היא נפשית וחוסר ביטחון עצמי
אהרון רזון03/11/2009"נכון להיום התחלתי שוב דיאטה, נראה עד מתי זה יחזיק מעמד."
מכל מה שכתבת זה הדבר הכי משמעותי ומדאיג. אפסי הסיכוי להצליח במשהו שאת בעצמך מיעדת לכישלון, וזה תופס שבעתיים כשמדובר במשטר הרזיה שממילא אינו דבר פשוט. מצד שני, אני מבין את העמדה הדפנסיבית הזאת אחרי שורה של כשלונות, ויש לך סיבה טובה לחשוב שגם הפעם לא יהיה שונה.
את לא יכולה להחזיק את המקל בשני קצותיו: מצד אחד את מבקשת עזרה ומקבלת אותה ומצד שני
מחליטה לא לכבד את ההנחיות ו"לחטוא" באופן מכוון ומתוכנן. יש הבדל בין מעידות חד פעמיות שקורות אצל הרבה מרזים לבין תכנון ה"חטאים".
אני מציע לך דרך חדשה שדורשת הרבה נחישות וכוח רצון ושינוי סדרי עדיפויות היא גם תמנע את
התקפות הזלילה ותשפר לך את מצב הרוח והביטחון העצמי במה שנוגע להחזרת הגוף שלך למצב שאהבת:
פעילות אירובית יומית של לפחות שעה וחצי יחד עם תזונה נכונה מותאמת לנתונים הפיזיים, המגבלות והעדפות שלך יעשו את העבודה. הסרוטונין והאנדורפינים שהפעילות תשחרר, ימתנו את התאבון ויגרמו להרגש הנפלאה פיזית ונפשית. את גם לא תרצי לקלקל עבודה "קשה" כזאת על ידי
גרגרנות של רגע.
מומלץ להכנס לכושר באופן הדרגתי ולהיות קשובה לגוף שלך. אם יש לך אפשרות להרשם למכון כושר או לשכור את שירותיו של מאמן כושר אישי, תעשי את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן טראנסצבי02/11/2009
אני בן 53 מטופל ל- י.ל.ד ו-סמבסטטין עקב כולסטרול
קיימת בעורק קרוטי 25 % היצירות ע"י רובד פיברוטי
אני מאוד מקפיד על תזונה דלת שומן ולא נוגע במזון שיש בו כמויות של שומן רווי שלא לדבר על טראנס
אולם יצא שהשבוע כיבדו אותי בממתק כלשהו ובלי משים אכלתי את חציו
רק לאחר מכן בעטיפה ראיתי שרשומה כמות של 0.5 % שומן טראנס
אני שואל ולא מתוך הגזמה , היות ויש לי גורמי סיכון הנ"ל מהי ההשלכה על כלי הדם?
האם הכמות הזו תיתרום להחמרת הטרשת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגזמת!
אהרון רזון02/11/2009אכן, שומן טראנס אפילו גרוע מהרווי (לפחות ע"פ מקורות מסויימים) אבל כמות מזערית חד פעמית אינה גורמת כל נזק ואינה סיבה לדאגה. כמות בסדר גודל כזה ואף יותר, נמצאת בהרבה מוצרים גם בלי שיהיה כתוב. זאת אחת הסיבות להמנעות מצריכת מוצרים מתועשים כולל עוגות ועוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון
צבי02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "דיאטה" לילדה בת 5עינב02/11/2009
אני אמא לילדה עוד מעט בת 5, והייתי רוצה בבקשה לדעת איך לעזור לה לרדת במשקל.
הילדה לא "מוגדרת" שמנה, אך היא נראית "בריאה" יותר בהשוואה לבנות גילה.
העשרנו את התפריט היומי בירקות והורדנו את כמות הממתקים... מה עוד נוכל לעשות?
אני לא רוצה לתסכל את הילדה, שרואה ילדים סביבה אוכלים דברים, שלצערי, עליי למנוע ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך לתזונה נכונה מתחיל בגיל "אפס"
אהרון רזון02/11/2009והוא על אחריות ההורים בלבד. הילדה תאוכל נכון רק אם כל המשפחה תעשה כן.
אני מודע על הקושי לעמוד מול ההשפעה והפיתוים שמקורם בחברת הילדים, אבל אחרי הכול את רוב האוכל היא מקבלת בבית ומן הבית. חשוב מאוד להוריד באופן דרסטי את כמות הממתקים אבל זה אינו מספיק. צריך למנוע ממנה, לפחות בבית שתית משקאות ממותקים, להתיר לכל היותר מיץ טבעי
טרי תוצרת בית. לא לתת לה אוכל מטוגן ושמן . גבינות 3%, עוף ללא עור ושומן, פילה דג איכותי טרי.
לחם מקמח מלא בלבד (לא מרוח בחמאה או מרגרינה) וגם פחמימות אחרות מלאות.
להרגיל אותה לאכול בשעות קבועות ולא לאפשר בין הארוחות ג'יאנק פוד כגון במבה, ביסלי, וופלים,
ביסקוויטים וכו". את הכמיהה למתוק לספק בפירות טריים או לכל היותר יבשים. כל אחת מהארוחות העקריות תכלול גם ירקות. אני מציין שכל ההמלצות נכונות עבור כל המשפחה כי אחרת לא יילך.
החינוך הגופני לא פחות חשוב מהתזונתי. הגבילו את זמן הצפיה בטלוויזיה ואל תמהרו ללמד אותה משחקי מחשב. קחו אותה כל יום להליכה ועודדו אותה לשחק בחוץ (עד כמה שאפשר, וכמובן תחת השגחה). אם יש אפשרות לרשום אותה לחוג פעילות גופנית לגיל הרך, עשו את זה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות קטנות
עינב03/11/2009דבר ראשון תודה רבה על התשובה המפורטת.
שנית, אני רוצה לבדוק מס' נקודות:
1. האם בין הארוחות אני יכולה לתת לה ל"נשנש" ירקות ו/או פיטנס לדוגמה, או שמא עליי להימנע מהרגל של "נשנושים" בין הארוחות?
2. האם צריכה של גבינות 3% לא תפגע בצריכת הסידן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה תשובות קטנות
אהרון רזון03/11/20091. ירקות חופשי. אני לא מתלהב מדגנים מעובדים, אפשר במידה, אבל עדיף דייסת שיבולת שועל\סולת מלאה עם חלב 1%, לא כנשנוש אלא כארוחת ביניים.
2. 3% מספיק לספיגת הסידן. חשוב לאכול מוצרי חלב יחד עם מזון עתיר וויטמין C (מגביר את הספיגה), הכי הרבה יש בפילפל אדום, גויבה (זהירות מגרעינים!), קיווי, פרי הדר, תות שדה ועוד.
למעשה בכל פרי וירק טרי יש וויטמין C לצד וויטמינים ומינרלים חשובים אחרים, מומלץ לגוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה לאחר לידהגיא02/11/2009
אני מנסה לרדת במשקל אחרי ההריון האחרון שלי שהעלתי מעל 20 ק"ג.
האם נטילת גלולות עלולה לפגוע בתהליך? (שמעתי שיש להן תופעות לוואי של השמנה).
כדאי לדחות את הגלולות לאחר שארד במשקל אולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל חלק מהנשים מפריעות להרזיה
אהרון רזון02/11/2009אך לא מונעות אותה. כמובן שרצוי להמנע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את סוף התשובה..
גילית02/11/2009סליחה ד"ר, לי יש את אותה בעיה ולא הבנתי מה כתבת בסוף, רצוי להמנע ממה? אני אישית כבר לוקחת גלולות (פמינט אם זה רלוונטי) ומתקשה לרזות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אהרון רזון02/11/2009כפי שציינתי הגלולות עלולות להפריע להרזיה, ואם לדבריך זה קורה אצלך, רצוי להמנע מהן ולמצוא אלטרנטיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מצאתי קשר
עינת03/11/2009אני ניסיתי גלולות בעבר ולא מצאתי קשר להשמנה. לקחתי פמינט, ודווקא באותה תקופה ירדתי די יפה במשקל (הייתי בתהליך דיאטה ארוך). ודווקא כשהפסקתי לקחת גלולות, עליתי קצת במשקל אבל רק כי חזרתי להפריז יותר באוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון שיש קשר
הדר04/11/2009אני רזיתי יופי יחד עם גלולות. אולי מי שלוקחת גלולות עם מינון גבוה שיש בהן יותר תופעות לוואי זה משנה.. בכל מקרה, פמינט הרמונט וכל הגלולות עם המינון הנמוך לא מפריעות לדיאטה. מניסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזל(:01/11/2009
היי
אני ספורטאית ולפי בדיקת הדם שעשיתי יש לי חוסר בברזל
אני מקפידה לאכול תזונה נכונה ובריאה,אוכלת בשרים כי יום מנת בשר (עוף\הודו\בקר) ואוכלת פירות יבשים מידי פעם שהבנתי שגם בהם יש ברזל
האם יש לכם דרכים להציע לי כדי להגדיל את כמות הברזל בגוף?
אשמח לתשובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
אהרון רזון01/11/2009נמצא בהרבה מוצרים מן הצומח אבל ספיגתו בעיתית. בכמות וזמינות גבוהות נמצא בכבד.
אכילתו פעמיים בשבוע תשפר תוך זמן סביר את המצב. לא יותר מזה בגלל הכולסטרול. גם כף שמרים יבשים ליום תוסיף הרבה.
הערה: בחזה עוף אין כמות משמעותית (הוא בכלל דל תזונתית), עדיף "פרגית" או הודו אדום אבל בבקר יש עוד יותר. הקפידי על חלקים רזים בלבד.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין C בנוסף
מרב10/11/2009נסי גם לשלב לימון / תפוזים/ מיצים שמכילים ויטמין C יחד עם המזונות שיש בהם ברזל זה מסייע לספיגה שלו, בתנאי שתצרכי אותם במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה דחוף...חסויה01/11/2009
אני במסגרתתפריט של דיאטה-שמירה. כלומר ישנם ימים שאני קצת יותר רעבה אך דואגת שהמזון עדיין יהיה בריא(ימים אילו נקראית שמירה). היום לדוגמא זה יום שמירה : בבוקר- לחמניה קלה+ביצה+גבינה+2 כוסות חד פעמי של פיטנס(דגנים מלאים)+נס קפה עם סוכרזית
ביניים-12 ענבים
צהריים- לחמניה קלה +כף טחינה+חזה עוף צמחי+מרק בצל +4 כפות קוסוקס
ביניים תפוז +כוס חד פעמי ל פיטנס
ערב-נס קפה+סוכרזית +2 פרוסות קל +כף ריבה לייט
* אני מעדיפה להקפיד על תפריט דיאטה שכולל פחות פחמימות אך אני סטודנטית ובתקופת לימודים רעבה יותר אז אני מעדיפה לאכול יותר דגנים מלאים(כמו פיטנס) או עוד 2 פרוסות קל מאשר פחמימות פשוטות וממתקים. חשוב לי לציין שארוחת ערב שלי היא בשמונה וחצי מ קסימום אני משתדלת לא סמוך לשינה.
* האם הכמויות מוגזמות מדי ליום שמירה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא עניתם לי
מוסתר02/11/2009שאלה תחת הכותרת חריגה דחוף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי למוסתר
ד''ר רוני חרמון05/11/2009דיאטה זה מדע ולכן אין אפשרות לשלוף מהשרוול תשובות את צריכה לחשב כמה קלוריות את צריכה לאכול ביום לפי הנתונים האישיים שלך ולהתאים את כמות הקלוריות הנכנסות לפי זה ולפי הפעילות הגופנית . חשוב לציין שגם מבנה הפחמימה חשוב ככול שהפחמימה יותר מורכבת זה יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטקובי01/11/2009
אכילת טונה בשמן / במים לאחר אימון אנאירובי (משקולות)
מה מומלץ יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במים וגם פחמימות תוך שעה.
אהרון רזון01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה במים ?
קובי02/11/2009אשמח לדעת.
כמו כן, איזה סוג פחמימות ? אשמח לקבל דוגמא.
=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון02/11/2009הארוחה שבתום האימון צריכה להיות דלת שומן. השומן מעכב את העיקול וההטמעה (נחוצה לבניית השריר).
תוך כמה דקות מסיום האימון מומלצת פחמימה עם אינדקס גליקמי גבוה לצורך השלמה מהירה של חלק מהגליקוגן שנשרף, כדי למתן את פרוק רקמת השריר.דוגמה: תמרים, תפו"א אפוי, קורנפלקס, בגט צרפתי.
תוך שעה (אם זה קצת יותר לא קורה אסון) הפחמימות צריכות להיות מורכבות ומלאות , למשל לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, שיבולת שועל, פסטה מלאה. מומלץ לתכננן כך שארוחה זו תהיה ארוחה עיקרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוף
קובי02/11/2009תודה רבה =)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)