מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזיהאידית13/02/2008
האם שתיית קפה חלש שמדובר בחצי כפית קפה ונטול קפאין או לא נטול מעכב את תהליך ההרזיה?
וגם אם מדובר בשתיה של עד פעמיים ביום.
מתייחס גם לקפה הפוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה והרזייה
רחל גרנות13/02/2008שלום לך,
קפה לא משפיע על תהליך הירידה במשקל. שתייה של שתי כוסות לא מהווה בעיה.
קפה הפוך בגלל תכולת החלב הגבוהה בו מכיל בין 100 ל-150 קלוריות לכוס. השאלה היא אם זה שווה את המחיר. אגב, שימוש בחלב דל שומן לא משנה בהרבה את התמונה, מכיוון שבכוס חלב 1% יש 100 קלוריות ובכשלושת רבעי חלב 3% יש 100 קלוריות. נכון לא הבדל משמעותי?
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתקעתי, רוצה להמשיך לרזותתפריט13/02/2008
שלום, ילדתי לפני 8 חודשים ונפטרתי מרוב המשקל שעליתי בהריון בעזרת תפריט שלפיו אני אוכלת כל חיי ושומרת כך על משקל קבוע של 55-57. עכשיו אני שוקלת 61, על גובה 1.70. אל תאמרו לי שאני לא צריכה לרזות עוד כי אני רוצה, משום שרק במשקל הזה אני מרגישה טוב ושהבגדים יושבים טוב, אז אנא עיזרו לי, כי המשקל נתקע ואני אשמח לדעת כיצד עוד אפשר לשפר את התפריט שלהלן כדי להמשיך ולרזות: ומעוניינת לדעת כמה קלוריות יש בתפריט הזה:
בוקר-2 פרוסות לחם קל+כפית ריבה לייט\פרוסת גבינה צהובה+קפה נמס עם חלב 1%
ביניים-פרי(תפוח\אגס\בננה\תפוז
צהריים-בשר\עוף\שניצל\חזה עוף+כוס פחמימה(פסטה\אורז\פתיתים\תפו"א\בטטה)+סלט ירקות או ירקות מבושלים או מרק ירקות
ביניים-2 פרוסות לחם קל+גבינה 3%\כפית ריבה לייט+נס קפה נטול קפאין עם חלב 1%
ביניים-פרי (תפוח\אגס\תפוז)
ערב-1 כוס חלב 1%+2-3 כפות גרנולה \ 2 פרוסות לחם קל עם ביצה \ כף אבוקדו\כף טחינה\חומוס+סלט ירקות
שותה כ-10 כוסות מים ותה צמחים ביום.
פעם בשבוע מרשה לעצמי קינוח מפנק כמו פרוסת עוגה \ גלידה \ שוקולד(הרגל של שנים שלא פוגע במשקל בגלל שזה רק פעם בשבוע.) אז מה לעשות כדי לרזות עוד, וכמה קלוריות יש בתפריט הזה?
5 פעמים בשבוע אני רצה כחצי שעה+פעמיים בשבוע עושה אימון משקולות בחדש כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות רזה
התפריט שלך מכיל כ-1350 קלוריות, לא כולל חלב. כוס חלב 1% מכיל 100 קלוריות.
בסך הכל התפריט שלך מאוזן ומכיל את כל קבוצות המזון. תפריט כזה יחד עם שתייה מרובה כפי שאת עושה ופעילות גופנית יורידו אותך במשקל.
סבלנות, אל תילחצי, המשיכי ותראי שתגיעי למטרה. וכן, בינינו, את ממש לא צריכה לרדת במשקל.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל
תפריט14/02/2008אם אשנה את ארוחת הערב לסלט ממלפפון ועגבנייה עם ביצה קשה וכף טחינה או אבוקדו זה יכול לעודד יותר הרזייה? זה עדיף על כוס חלב ושלוש כפות גרנולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לדוגמאאורטל13/02/2008
צהריים טובים!
אני בת 26 (עוד מעט 27), גובהי 1.64 ומשקלי 68. אני מעוניינת להוריד כ-9 ק"ג ולשמור על המשקל, כשזה באמת יגיע.
אני גרה באיטליה ואין כאן המון מוצרים דיאטטים כמו בארץ. לדוגמא, אין כאן לחם קל, גבינת 4% זו הגבינה הכי רזה שמצאתי.
האם יש אפשרות לקבל תפריט לדוגמא ליום באיטליה?
המון תודה,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט באיטליה
אני ממש לא מכירה את המוצרים באיטליה. אני מציעה לך לפנות לגורם מקצועי באיטליה כדי לקבל הדרכה מתאימה.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהמיכל12/02/2008
שלום
נתקלתי בבעיה קטנה אשמח אם תוכלו לעזור לי
ע"פ חישוב הנוסחה יוצא לי שאני אמורה לאכול 1100 קלוריות ביום...זה לא מעט מדי? או שזאת הכמות שאני אמורה לצרוך?
(הגובה שלי הוא 1.70)
אשמח לתגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו נוסחא?
יעלי12/02/2008אם תגידי את הגובה שלך והמשקל נוכל להגיד לך תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעט מידי אוכל
תפריט של 1100 קלוריות הוא תפריט דל קלוריות וברור שהוא מוריד במשקל. האם את מעונינת לרדת במשקל או לשמור על המשקל?
אני, אגב, חושבת שגם אלה שרוצים לרדת במשקל לא צריכים לרדת מתחת ל-1200 קלוריות ביום. המטרה היא לא להיות רעבים מידי כדי שנוכל לשלוט באכילה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך התפריט? ובכמה קלוריות זה מסתכם?איילה12/02/2008
בוקר: נס קפה , פרוסת לחם קל עם גבינה.
בנים: תפוח, 2 תמרים.
צוהורים: מרק ירקות 2 קערות בנוניות,1 פרוסת לחם קל, כוס מיץ פטל.
אמצע: 30 גר' קורנפלקס 2 כפות גרנולה, נס קפה גדול.
ערב: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה 3% כף, ירקות,אגס.
האם זה בסדר? או יותר מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
רחל גרנות13/02/2008שלום איילה,
התפריט שלך מכיל כ-600 קלוריות, בלי לקחת בחשבון את החלב. כמו כן, התייחסתי למרק ירקות כאל ירקות בלבד שכמעט ולא מכילים קלוריות.
ברור, שזה פחות מידי. חסר לך קצת שמן טוב. אנחנו זקוקים לפחות לשתי מנות שמן טוב ביום. מנת שמן לדוגמא, כפית שמן, כף טחינה, כף אבוקדו וכו'.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.יעלי11/02/2008
רציתי לדעת כמה קל' יש ב..
אמא הכינה משו שאין לזה ממש שם בעברית(נראה לי..):
קודם מטגנים קצת פחות מחצי בצל-בשמן חמניות,
אחר כך מוסיפים גזר חתוך ופרוס וחזה עוף חתוך ל"קוביות" בגודל 3X3 ומוסיפים, אחר-כך מוסיפים אורז ומים עד הסוף של הסיר.
יוצא כזה אורז עם חזה עוף.
רציתי לדעת כמה קל' זה בערך?
המרכיבים: חצי בצל, 2 גזרים, 2 חזה עוף ו2 כוסות אורז רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות במנה
רחל גרנות11/02/2008שלום לך,
הקלוריות במנה שתארת באות ממספר מקורות: עוף, אורז והשמן.
השמן עושה הבדל אדיר מבחינת הקלוריות. בכף שמן יש 90 קלוריות וזה יכול לשנות את הערך הקלורי של מנה באופן קיצוני.
2 פרוסות חזה עוף זה כ-250 קלוריות.
האם הכוונה לאורז מבושל או לפני בישול? בכל אופן, בכוס אורז לא מבושל יש 700 קלוריות ואילו בכוס אורז מבושל יש 160 קלוריות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהרוני10/02/2008
האם ביום אפשר לצרוך גם פרי וגם מעדן דיאט? או רק פרי או רק מעדן דיאט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר גם וגם
מוניקה קרן10/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוכלו לחוות דעתכם על התפריט שלייעל10/02/2008
שלום.
אני בת 21, גובהי 1.58 ומשקלי 49.5
לפני כ-3 שנים חליתי באנורקסיה והשלתי ממשקלי ההתחלתי (74), 27 קילו בחצי שנה.
מאז עליתי ל49.5 ואני רוצה לרדת ל47 ולעצור שם.
האם זהו משקל סביר לבחורה בגובה שלי ובגילי?
היום אני בטיפול ומרצוני החופשי בניתי תפריט חדש (אחרי אכילה של לא יותר מ800 קל' בממוצע ליום).
אם תוכלו לחוות את דעתכם עליו, אני אודה לכם מאוד.
בוקר - לחמניה קלה עגולה (אלה עם הצ'ופציק למעלה)/פיתה קלה (130 קל') + 2 כפות קוטג' 3% + כף אלף האיים לייט + גמבה.
ביניים - תפוח/יוגורט 0% + 2 גזרים.
צהריים - סלט/שעועית ירוקה + מרק (מירקות בלבד) + כוס פחמימה (ללא שמן)/תפו"א + חזה עוף/חזה הודו/3 קציצות בינוניות/דג בתנור/2טבעוללייט.
ביניים - חטיף שוקולד 92 + פתי בר אחד\2 לחם קל + כף ריבה לייט/מעדן 0% + שקית אישית בייגלה (של ה99 קל')/2 פירות.
ערב - ביצה קשה/חביתה (מטוגנת בספריי שמן) + 1-2 כפות טחינה + פיתה קלה (130 קל')/2-3 לחם קל + ירקות.
**חסרים לי ויטמין B12 וברזל.
אני לוקחת אותם בכדורים (אחד מכל סוג, פעם ביום).
האם אני אוכלת מספיק מזונות שיספקו לי את הויטמינים האלה לכשאפסיק לצרוך את הכדורים?
(פעם בשבוע אני אוכלת 2 כבדי עוף, ובסופי שבוע אני משתדלת לאכול בקר).
האם אני צורכת יותר מדי פחמימות?
**אני משתדלת לעשות 3-4 פעמים בשבוע הליכה מהירה במשך שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
מוניקה קרן10/02/2008שלום לך,
איני חושבת שאת צריכה לרדת עוד במשקל. אם הצלחת להתייצב על המשקל הזה, שהוא מצוין לגובה שלך, שמרי עליו ע"י דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית מתונה.
אם את בטיפול, הכי טוב שתתיעצי עם הדיאטנית שמטפלת בך: היא מכירה אותך, מלווה אותך ותרכיב לך תפריט עפ"י העדפותייך האישיות והצרכים התזונתיים שלך.
התפריט שהרכבת נראה די מאוזן, מכיל כ-1000 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש ב........יעל10/02/2008
1. לחמניה עגולה (אלה עם הצ'ופצ'יק למעלה), אבל קלה?
2. לחמניה קלועה (בצורת צמה, כמו חלה), גם קלה?
3. נתח הודו (גודל כמו של חזה עוף), צרוב במחבת?
4. רוגעלך קטן? קוראסון ממולא שוקולד קטן? גבינית קטנה? קוראסון חמאה קטן?
-----------------------------------------------
אילו אבות מזון כדאי לאכול בארוחת הערב כדי לא ללכת לישון כבדים?
בדר"כ אני אוכלת ביצה קשה/חביתה + פיתה קלה/לחמניה קלה + 2 כפות טחינה + ירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות:
יעלי10/02/2008קודם כל במקום כל הזמן לשאול פשוט כנסי לאתר: מיס דיאט- כל המידע שאת זקוקה!
*קודם כל תלוי במשקל הלחמניה, ובחברה.
הלחמניה שציינת קשה לדעת במפורש אבל זה נע בין 120-200 קל'.
צייני את שם החברה ואני אוכל יותר לדייק.
כנ"ל לגבי הלחמניה השניה שציינת.
**לגבי ההודו- לא יודעת למה הכוונה בצרוב אבל חזה הודו ללא תוספת שומן שווה לבסביבות ה200-250 קל'. לכן נתח בגודל חזה עוף שווה ל150-200 קל'.
***כל המאפים שציינת שווין ל150-200 קטן וגדול שווה ל-400-500 קל'.
ארוחת הערב שלך בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט בסדר גמור!
יעלי10/02/2008אני לא חושבת שיש כל סכנה אם תרדי למשקל של 47 למרות שאת כבר רזה! כל-הכבוד על העובדה שלקחת את עצמך בידיים ואת מקבלת טיפול לפני שהיה יכול להיות מאוחר מדי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונה בטיוללירון10/02/2008
היי יש לי טיול שנתי בעוד שבוע ל4 ימים ו3 לילות אני לא יודעת מה לעשות כי בדרך כלל בטיולם שנתיים אני אוכלת המצון ממתקים ולוקחת מפה ומשם כי זה הדבר היחידי שיש לאכול לאחרונה ירדתי וצרתי אבל אני מפחדת להיתפתות ולאכול שם ממתקים גומיות חטיפים ולהשמין ולהעלות את הסנטימטרים שהורדתי בהקפי בבקשנ עזרו לי הביאו לי רעיונות יצירתיים ואפקטיביים למה לקחת לטיול משהו שאני יוכלת לאכול להנות ממנו וגם לא להשמין ושאני לא יתפתה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה:
יעלי10/02/2008גמלי לי יש טיול השנה אבל רק ליומיים.
הינה הצעות:
קודם כל יש לזכור שהטיול הזה הוא הרבה הליכות!!!
תקחי איתך כריכים ליום הראשון, את יכולה לקחת קופסת טונה במים לימים הבאים ומרקים של נמס בכוס.
את יכולה לאכול פה ושם חטיפים אבל לא להגזים!
כשלי היה טיול לקחתי סוכריות ומסטיקים ובתור חטיך לקחתי משו שמצאתי- חטיך כדורונים עד 100 קל'. האירזה כמובן קטנה אבל מספקת.
תנסי למצוא חטיפים כמה שיותר בריאים- קחי כל מיני אנרג'י וכד'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול
רחל גרנות10/02/2008שלום לך,
אכן, את צודקת. כמות השטויות שלוקחים לטיול מדהימה. אני תמיד אומרת שלוקחים תיק קטן לבגדים ותיק ענק לכל הממתקים. יש לפניך שתי אפשרויות קיצוניות: האחת- לאכול מכל הבא ליד כי "בטיול אי אפשר לשמור", והאפשרות השנייה היא לא לנגוע בכלום. בין שתי האפשרויות האלו יש כמובן המון אופציות נוספות.
המטרה בטיול היא - לא לעלות במשקל. אני מציעה לך גם לנסות לאכול בארוחות שמגישים לכם. תמיד אפשר לבחור משהו. אם לא תאכלי, תגיעי למצב של רעב קיצוני ואז לא תוכלי לשלוט. ארגני לך בבוקר איזה כריך או שניים לדרך למשך היום. סנדויץ מלחם הוא משביע, טעים ודל קלוריות יחסית ובהחלט כדאי.
מבחינת השטיויות כדאי לקחת אריזות אישיות. בדקי את התכולה הקלורית על האריזות ובחרי חכם. והעיקר, גם אם לא שלטת בדיוק ואולי אפילו עלית מעט במשקל, נא להירגע, חזרי מיד למסגרת האכילה שלך ומבטיחה לך, את תרדי מיד.
וכמובן, לא לשכוח ליהנות מהטיול.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהההאנונימית08/02/2008
יש לי בעייה, כל פעם שאני מתחילה דיאטה וסוף סוף עומדת בה משהו כמו שבועיים יש לי פשוט בולמוס רציני של אכילה, אני פשוט לא פסיקה לאכול.. ואז אני אומרת לעצמי שאני יתחיל מחדש למחורת, הקטע הוא שנורא קשה לחי לחזור לדיאטה אחרי זה.
והדיאטה שלי היא בריאה בלי לדלג על ארוחות.
בבקשה עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור למסגרת
רחל גרנות10/02/2008שלום לך,
מהשאלה שלך אני מבינה שדיאטה אצלך זה דבר די דרסטי. בקיצור, את מרעיבה את עצמך וכמובן, כמה זמן אפשר לסבול? מסיבה זאת רוב הדיאטות נכשלות.
כדי להצליח חייבים לשנות את הגישה לדיאטה. זה לא צריך להיות סבל, עונש, מסכנות וקיפוח. אם תרשי לעצמך בתהליך ההרזייה עצמה גם דברים טובים יש סיכוי שלא תגיעי למצב של אובדן השליטה שאת מתארת. כמו כן, הגיע הזמן שתלמדי לסלוח לעצמך, תלמדי לשנות את החשיבה שלך מ"אם כבר אכלתי משהו, אז קדימה..." ל"לא נורא, זה קורה, זה חלק מהתהליך והארוחה הבאה כרגיל".
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה על דיאטת הלחםרוני08/02/2008
האם ביום אפשר לצרוך גם פרי וגם מעדן דיאט? או רק פרי או רק מעדן דיאט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר גם וגם
מוניקה קרן11/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטליאת08/02/2008
שלום, אני סטודנטית ויש ימים בהם אני לומדת כמעט 7 שעות.
אני אוכלת במשך היום 3 לחמניות מחיטה מלאה , לפעמים לחמניה רגילה, עם גבינה צהובה או לבנה.
אם אני באה הביתה בערב, אני לא אוכלת בשר אלא עוד פרוסת לחם קל עם גבינה או דגנים וירקות. בכלל, התפריט שלי לא כל כך מאוזן, רוב היום אני אוכלת בעיקר לחם, בממוצע 6 פרוסות לחם קל. אם אני בבית עד 4 וחצי אני אוכלת גם בשר עוף או שניצל. גובהי 1.58 משקל 68.
מה אפשר לאכול במקום לחם? כמה פרוסות לחם קל לאכול ביום? מה להוסיף /להוריד לתפריט כדי לרדת במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לסטודנט
מוניקה קרן11/02/2008שלום ליאת,
הבעייתיות ב"לחיות" על כריכים אינה בכמות הלחם שאוכלים, אלא שצורכים פחות חלבונים: מוצרי חלב, בשר וכד', וגם ירקות, כי מוגבלים לכמות ש"נכנסת" לכריך. הדבר גורם לנפח ארוחה קטן, שנאכל מהר, ועלול להשאיר אותך פחות שבעה. אפשר לתקן זאת ע"י תוספת של ירקות חתוכים או סלט ירקת שתביאי איתך בקופסה, נוסף על הכריכים.
המלצתי היא להמיר את הלחמניות שאת לוקחת ללימודים בלחמניות קלות. למרוח ממרחים שונים. להביא גם קופסה עם ירקות ואולי עוד פרי.
בערב אפשר לאכול ארוחה מבושלת המכילה מנת דג או בשר, לא מטוגנים עם תוספת של 4 כפות אורז/ קינואה/ כוסמת, אפונה/ תפו"א וסלט ירקות או מרק ירקות.
במשך היום אפשר לאכול עוד יוגורט או מעדן דיאט ועוד פרי או שניים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוכלו לחוות דעתכם על התפריט שליאיילה07/02/2008
שלום רב,
שמי אושרית, אני רוצה לפתוח בתהליך הרזיה "שפויה" ללא חסרים תזונתיים. אשמח אם תוכלו לייעץ לי לגבי התפריט שהרכבת (עליי לציין כי סובלת מרגישות למוצרי חלב וכמו כן גם רגישות לגלוטן. אני יודעת, זה שילוב נוראי...)י:
בוקר (6:00): חצי עגבניה, גמבה, עלה חסה, כפית פשתן טחון,2 כפות גבינת טופו, חלבון ביצה
ביניים (10:00): קערה שבה פלפל צהוב, 4-5 עגבניות שרי, 3 כפות נבטוטי עדשים ירוקים
צהריים (14:00): חזה עוף (ללא עור), ירקות מאודים- בדרך כלל ברוקולי/כרוב/קישואים, 12 שקדים
כחצי שעה לאחר ארוחת צהריים: תפוח ו-2 אגוזי מלך
ביניים (17:00)- תבשיל אצות קומבו (מבושלות במים) עם פטריות טריות וחצי עגבניה מגורדת
ערב (20:00): כוס מרק מיסו
כוס נבטי אלפלפא, כף טחינה גולמית משומשום מלא, ראש סלק גדול, 3 אגוזי ברזיל
לילה (21:00- שעתיים לפני השינה)- תפוח נוסף
במהלך היום אני גם שותה כוס חלב סויה והרבה מים. האם התזונה שלי מאוזנת? האם חסר בה משהו? מינרלים, וימטינים, חלבונים וכו'?
האם תפריט זה טוב לירידה במשקל?כמה קלוריות לדעתכם יש בו? ממש קשה לי להעריך
תודה וערב טוב
אושרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
מוניקה קרן09/02/2008שלום אושרית,
גם לי מאוד קשה להעריך כמה קלוריות יש בתפריט שלך, כי לא ציינת כמויות של מרכיבים רבים.
בכל אופן, בת כמה את? מה משקלך?
התפריט שלך דל בפחמימות ודגנים. למרות הרגישות לגלוטן, את יכולה לאכול אורז, פריכיות אורז, תפוחי אדמה, תירס, מאפים ומוצרים ללא גלוטן. חשוב מאוד שתשלבי אותם בתפריט שלך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בקצבאולגה07/02/2008
כל יום כשאני אוכלת אני שובעת אבל מרגישה רעבה כלומר אני אוכלת בכמויות ואף פעם לא שובעת לאחרונה עליתי 4 ק"ג מה לעשות???אני לא שמנה וגם לא רזה אני שוקלת 63 קולל ה4 ק"ג והגובה שלי הוא 1.69
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרגשת שובע
רחל גרנות07/02/2008שלום לך,
הבנתי מהפנייה שלך שאת כל הזמן רעבה. יתכן ואינך מארגנת את הארוחות כפי שצריך. יתכן ואת צריכה יותר ארוחות במשך היום. קשה לי לענות לך בבירור מפני שלא פרטת מה את אוכלת ומתי.
כללית, אוכל שמכיל יותר סיבית תזונתיים ממלא ומשביע יותר נוסף ליתרונות הבריאותיים. גם ירקות טריים ומבושלים יעניקו לך הרגשת שובע ללא קלוריות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)