פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת....
    שירן
    14/01/2008

אני בדיאטה ואני אוכלת קוסקוס לארוחת צהריים. זה בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת....

הוספת תגובה

• 4 כפות קוסקוס שבושל עם מעט שמן-בסדר

מוניקה קרן
    14/01/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להתחיל.
    שרי
    13/01/2008

אהרון, שלום.
    אני שקלתי לפני הלידות 49 קילו. בשלוש שנים עשיתי 3 ילדים!!! נשארתי אחרי הלידה האחרונה עם עודף של 16 קילו!! הצלחתי לרדת 10 קילו לבד בצורה איטית ומבוקרת. ועצרתי. אני כבר חודשיים מנסה לחזור לזה כדי לרדת את ה 6 קילו הנוספים (מה גם שעליתי 3 קילו נוספים כך שעכשיו אני שוקלת 57!).
    סליחה על הבירבורים. שורה תחתונה הבעיה שלי היא שאני לא מצליחה להתחיל שוב בדיאטה. כל יום אני אומרת - מחר. וככה אני לא מתחילה. אם אני אתחיל אז אני אכנס לזה ולא תהיה בעיה.
    אז איך נכנסים לזה שוב? מאיפה שואבים כוחות לזה? איך?
    תודה - שרי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להתחיל.

הוספת תגובה

• כמה פרטים נוספים ואציע לך כיוון

אהרון
    13/01/2008

כמה זמן עבר מהלידה?
    גובה וגיל.
    מיגבלות בתזונה ובפעילות גופנית? כמה זמן את יכולה להקדיש לפ"ג?
    מה את אוהבת במיוחד לאכול (אל תעני: ממתקים!)? ומה את שונאת?
    פרטי את התפריט הנוכחי וזה של הדיאטה האחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתחיל בדיאטה

ד''ר רוני חרמון
    14/01/2008

מאוד קשה להתחיל לעשות דיאטה צריך מוטיבציה והחלטה. אם תעמדי מול המראה ותחליטי שאת צריכה שיפור בהופעה תהיה לך מוטיבציה להתחיל ובנוסף ןהחלטה נחושה של להתחיל עכשיו ולא מחר ולהתמיד בכול מחיר . אני בטוח שתצליחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מח עצמות (מארעך ביין) של בקר: בריא?
    ראובן
    13/01/2008

שלום וברכה,
    מח עצמות של בקר (מכונה גם "מארעך ביין"), האם הוא בריא או לא?
    בעיקר מבחינת כולסטרול ורעלים שונים...
    לא מצאתי על זה מידע באינטרנט.
    תודה!

הוספת תגובה

• מזעזע

פליקי
    13/01/2008

כמו שהתברר לי לא לפני הרבה זמן זה אחד הדברים הכי משמינים עלי אדמות.. בערך 700 קלוריות ל100 גרם לא מבושל, ועוד מלא בכולסטרול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מח עצמות

מוניקה קרן
    14/01/2008

שלום,

מח עצמות מורכב רובו ככולו משומן (97%). לא מצאתי פירוט בשום רישום לגבי סוגי השומן וכמות הכולסטרול שבו, אך סביר להניח שמדובר בשומן רווי ויש גם תכולה נאה של כולסטרול.
    זה מאכל לא כל כך בריא, מכיל המון קלוריות (220 קלוריות, ל-30 גרם).

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה למשיבים!

ראובן
    14/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ....
    12/01/2008

איפה אני יכולה לשאול על מערכת העיכול .. ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובתי

ד''ר רוני חרמון
    13/01/2008

בעיקרון אצל הרופא המטפל.
    בפורום אפשר לנסות לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה טיבטי
    דר
    12/01/2008

האם תה טיבטי יעזור לי בתהליך ההרזייה?
    שאלתי כאן פעם מה ההשפעות שלו ואמרו לי שמטרתו לעזור לפעילות המעיים, אבל על הקופסא רשום שזהו תה שמיועד להרזייה.

אם אני אשתה תה טיבטי אני ארזה?
    והאם זה מזיק לבריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    תה טיבטי

הוספת תגובה

• תשובה לתה טיבטי

ד''ר רוני חרמון
    13/01/2008

לא צריך להאמין לכול פירסומת או כל מה שכתוב.
    תה טיבטי מיועד להקל על בעיית עצירות. שימוש ממושך בו יכול להזיק. יש הרגישים לו.
    לא הוא לא תחליף להרזייה ככזה הוא אפילו מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החשק שהורס!!!!
    מור
    11/01/2008

בדרך כלל אני שומרת על תזונה נכונה ומאוזנת...
    קוראת על העניין הרבה, משתדלת לאמץ חשיבה בריאותית...
    ואפילו מתאמנת 5 פעמים בשבוע...
    אבל יש לי בעיה קטנה אחת
    החורף!!!
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם החשק הבלתי נשלט הזה
    למתוקים ופחמימות????
    שמישהו יסביר לי
    אני באמת מרגישה שהחשק הזה חזק יותר מכל כוח רצון שיש לי

אני כל היום אני אוכלת נהדר ומתאמנת ואז הורסת לי עם איזה עוגה
    או ביסלי מסריח!
    אוף
    זה באמת מתחיל ליאש
    למישהו יש איזה נוסחת פלאים בשבילי????

לקביעת תור
    סגירה
    החשק שהורס!!!!

הוספת תגובה

• למרבית הצער אין נוסחת פלא!

אהרון
    11/01/2008

אילו היתה לא היו שמנים בעולם! אם בשום אופן את לא יכולה להפחית את ההכנסה נסי להגדיל את ההוצאה. זה עובד ועובד טוב ואפילו ממתן את הדחף למתוק בזכות העלאת רמת הסרוטונין. (.בתנאי שנכנסים לאפקט אימון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מור

ד''ר רוני חרמון
    13/01/2008

ברגע שבאמת תחליטי מה את רוצה זה יגיע מעצמו ואפילו יהיה קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון!
    יעלי
    11/01/2008

*אכלתי היום מרק בצל בקפה קוקימן-המרק' לא היה מוקרם אבל אני לא יודעת אם היה מרגרינה או לא. במידה והיה צרכתי סה"כ היום בערך 1000 קל'(אני אעלה ל1300 היום עדיין לא נגמר-אני רוצה עוד אוכל!)
    35 חלבון 150 פחמימות ובמידה והיה במרק מרגרינה 31 שומן.
    האם כמות השומן ממש גדולה? אני בדרך כלל אוכלת פחות מ-20!

אהרון יש לי בעיה-אני לא אוכלת הרבה קל' עד הצהריים(לא עוברת את ה500 עד לארוחת ערב.) כי אני יודעת שבערב אני אוכל הרבה!
    אני לא עוברת את כמות הקל' המומלצת אבל אני פשוט אכולת מלא בערב.
    אני לא אוכלת הרבה במהלך היום רק בגלל שאני יודעת שבערב אני אוכל הרבה. אחת הסיבות זה לא כי גופי רעב אלא כי יש לי מבחר כל-כך גדול!
    בבוקר אני תמיד אוכל מעדן של עד 60 קל'. ובבצפר 80 קל'(2 חלה קלה+גבינה 3%) בצהריים(בדרך כלל) כוס פחמימות(אורז בדרך כלל)+מנה בשרית(קציצה/חלק מהעוף) ולפעמים סלט.
    ואז בערב המבחר כה גדול- בדרך כלל זה כריך עם פסטרמה,רוטב 5%,גבינה 3%+עגבניה+מלפפון חמוץ.
    אני צורכת 3 מנות פירות ביום ורק לפעמים 4-תפוח,תפוז ומנדרינה.
    אני צורכת את המנות הללו בערב!!! כי בערב הכי מתחשק לי.
    אחר כך 30 גרם פייבר 1+קצת חלב(לפעמים) וחטיף אנרג'י 60 קל'.
    אני צורכת גם בערב כי בבוקר אין לי סיבה לזלול אני אוכלת וישר לבצפר, בבצפר אני אוכלת מה שיש, אין לי מאיפה להוציא עוד אוכל לכן אני מסתדרת עם מה שאני מכינה ולא זוללת, בצהריים אני כבר רגילה למה שכתבתי אבל בערב אני מול המחשב והטלויזיה וחושבת מה אני אוכל.
    לפעמים אני אוכלת בערב כל שעה(ולא כל שעתיים-3) האם זה לא טוב? כל שעה זה בערך תפוח נגיד ב-7 ואז תפוז+דגנים ב-8.
    זה מעצבן אותי!!!

*מחר אמא החליטה לעשות ארוחת 4(בשעה 4..חח)
    יהיה בשר,תפוח אדמה וסלטים,תהיה גם עוגת דליס(עוגה מלבנית אישית העשויה מוופל, והיא שוקולדתי!) אני לא נודגת בעוגה ואם כה מסתפקת ברבע(125 לרבע, לעוגה 500).
    לפני הארוחה נעשה הליכה של חצי שעה-שעה בים(בשביל הכיף.)
    במידה ואחרוג מכמות הלק' המומלצת לי האם משו יקרה למשקלי, האם אעלה? מה צריך לקרות כדי שאעלה במשקל(חס וחלילה 555)?
    אני צורכת ביום 1000-1300 קל'.

*ועוד משו קטן(סורי על החפירה!)
    אני עושה פעמיים בשבוע התעמלות אומנותית-שעתיים וחצי כל אימון סה"כ 5 שעות בשבוע, ובדרך כלל(התחלתי לעשות עם אמא) הליכה של חצי שעה-שעה בים, האם זה בסדר מבחינה ספורטיבית וכמה קל' אני שורפת בשבוע?(אני יודעת שהתעמלות אומנותית זה לא הרבה קל'.)
    *בדרך כלל אני גם עושה שעה-שעתיים הליכה בקניון אבל לא נראה נחשיב את זה.

לקביעת תור
    סגירה
    אהרון!

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

יעלי
    11/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

אהרון
    11/01/2008

האם כמות השומן ממש גדולה? אני בדרך כלל אוכלת פחות מ-20!
    ******עבור תפריט של 1300 ק מומלץ 40 גרם שומן, רק שליש רווי.
    אני לא עוברת את כמות הקל' המומלצת אבל אני פשוט אכולת מלא בערב.
    ***"לפי הספר" מומלץ לא לאכול יותר משליש התפריט היומי בערב, כדי להחזיק את חילוף החומרים גבוה במשך היום, אבל אם את מעדיפה אחרת זה לא נורא. הכי חשוב לא לעבור את סה"כ.
    . בבוקר אני תמיד אוכל מעדן של עד 60 קל'. ובבצפר 80 קל'(2 חלה קלה+גבינה 3%) בצהריים(בדרך כלל) כוס פחמימות(אורז בדרך כלל)+מנה בשרית(קציצה/חלק מהעוף) ולפעמים סלט.
    ***** לא רק לפעמים, חשוב כל יום, והרבה סלט (בלי רוטב עשיר)
    ואז בערב המבחר כה גדול- בדרך כלל זה כריך עם פסטרמה,רוטב 5%,גבינה 3%+עגבניה+מלפפון
    אני צורכת 3 מנות פירות ביום ורק לפעמים 4-תפוח,תפוז ומנדרינה.
    אני צורכת את המנות הללו בערב!!! כי בערב הכי מתחשק לי.
    אחר כך 30 גרם פייבר 1+קצת חלב(לפעמים) וחטיף אנרג'י 60 קל'.
    אני צורכת גם בערב כי בבוקר אין לי סיבה לזלול אני אוכלת וישר לבצפר, בבצפר אני אוכלת מה שיש, אין לי מאיפה להוציא עוד אוכל לכן אני מסתדרת עם מה שאני מכינה ולא זוללת, בצהריים אני כבר רגילה למה שכתבתי אבל בערב אני מול המחשב והטלויזיה וחושבת מה אני אוכל.
    לפעמים אני אוכלת בערב כל שעה(ולא כל שעתיים-3) האם זה לא טוב? כל שעה זה בערך תפוח נגיד ב-7 ואז תפוז+דגנים ב-8.
    *****מאוד מומלץ לאכול מסודר, מול הטלביזיה או מחשב אוכלים יותר. אין בעיה לאכול כל שעה
    אם את בטוחה שזה אותה כמות. אני בספק.
    *מחר אמא החליטה לעשות ארוחת 4(בשעה 4..חח)
    יהיה בשר,תפוח אדמה וסלטים,תהיה גם עוגת דליס(עוגה מלבנית אישית העשויה מוופל, והיא שוקולדתי!) אני לא נודגת בעוגה ואם כה מסתפקת ברבע(125 לרבע, לעוגה 500).
    ******אם באמת תצליחי לעצור ברבע, אזי בתיאבון, אחרת......
    לפני הארוחה נעשה הליכה של חצי שעה-שעה בים(בשביל הכיף.)
    במידה ואחרוג מכמות הלק' המומלצת לי האם משו יקרה למשקלי, האם אעלה? מה צריך לקרות כדי שאעלה במשקל(חס וחלילה 555)?
    אני צורכת ביום 1000-1300 קל'.
    ******החשבון פשוט: אם לא תאוכלי יותר ממה שאת שורפת, לא תעלי.
    *ועוד משו קטן(סורי על החפירה!)
    אני עושה פעמיים בשבוע התעמלות אומנותית-שעתיים וחצי כל אימון סה"כ 5 שעות בשבוע, ובדרך כלל(התחלתי לעשות עם אמא) הליכה של חצי שעה-שעה בים, האם זה בסדר מבחינה ספורטיבית וכמה קל' אני שורפת בשבוע?(אני יודעת שהתעמלות אומנותית זה לא הרבה קל'.)
    *בדרך כלל אני גם עושה שעה-שעתיים הליכה בקניון אבל לא נראה נחשיב את זה.
    ******עבור כל ק"מ הליכה את שורפת כ-0.8 ק לכל קילו גוף. אם את שוקלת 60 את שורפת כ-50 ק
    לק"מ. את צריכה ללכת מהר. הליכה נמרצת עדיפה על התעמלות אמנותית מבחינת הוצאת אנרגיה.
    אם תלכי כל יום 6 ק"ם (כולל בקניון) תשרפי 2000-2100 ק. בנוסף לפעילויות אחרות, כלומר רבע ק"ג שומן גוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי משו.

יעלי
    11/01/2008

קודם כל תודה על העזרה.

"החשבון פשוט: אם לא תאוכלי יותר ממה שאת שורפת, לא תעלי."
    מזאת אומרת? תוכל להסביר לי את זה יותר ברור.

*ואני לא שוקלת 60!(אני יודעת שהבאת את זה בתור דוגמא אבל רק למקרה שחשבת שאני שוקלת כך:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאזן אנרגיה (קלורי)

אהרון
    13/01/2008

מאזן האנרגיה הינו ההפרש בין כמות האנרגיה (קלוריות) שהגוף מקבל באמצעות המזון, לבין זאת שהוא מוציא. ישנם 3 מצבים:
    1. מקבלים יותר ממה שמוציאים (שורפים) ----> השמנה
    2. שורפים כל מה שמקבלים -----> יציבות
    3. שורפים יותר ממה שמקבלים -----> הרזיה

דוגמאות
    --------
    1. את אוכלת כל יום בממוצע מזון המכיל 2000 ק ושורפת בממוצע 1750 ק.
    250= 1750 - 2000 כלומר את מוסיפה כל יום שומן (כ- 30 גרם). בדרך הזאת את תשמיני קילו
    לחודש.
    2. אוכלת 1750 ושורפת 1750. את לא תשמיני ולא תרזי.
    3. אוכלת 1750 ושורפת 2000 . 250- = 2000 - 1750 כלומר מאזן שלילי מה שגורם להרזיה
    של קילו לחודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי

יעלי
    13/01/2008

ואיך אני אמורה לדעת בדיוק כמה אני שורפת?
    ובשריפה את מתכוון ישיבה מול המחשב,שינה,פעילויות פסורטיביות,הליכות וכד'..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, לזה אני מתכוון

אהרון
    13/01/2008

הוצאת אנרגיה מורכבת מחילוף החומרים הבסיסי + תפקוד יומי שגרתי + פעילות גופנית יזומה.
    אם את לא יכולה לחשב, תפרטי את הנתונים האישיים (גיל, משקל, גובה) וכל הפעילות היומית כולל משך זמן ואנסה לעזור לך. באיזה שלב של משטר ההרזיה את נמצאת, כלומר מכמה התחלת, ומתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרי לרדת 3ק' בשבועיים בדרך בריאה?
    רקדנית:)
    11/01/2008

שלום, כתבתי פה כבר כמה פעמים בפורום ואהרון נתן לי עצות טובות לתפריט ובסוף כשהבנתי שיש לי 3 שבועות לרזות החלטתי שלא איכפת לי מכלום ואני מתחילה להוריד באופן רציני את מה שאני אוכלת.. אז אמנם התחלתי את הדיאטה שלי באיחור ורק מלפני יומיים בערך אני אוכלת כל יום מתחת ל-600 קל' (לפני כן אכלתי 800 כך שזה לא כל כך משמעותי..) ובאמת ירדתי כבר קצת אבל הבנתי שזה לא בריא אז עכשיו אני חושבת ורוצה ייעוץ, יש לי שבועיים עד למשהו חשוב ואני רוצה עד אז לרזות כמה שיותר בתקווה 3 קל'. איך אני יכולה לעשות זאת?

הוספת תגובה

• חבל על הבריאות שלך.

אהרון
    11/01/2008

לא הדיאטה המטורפת שלך ולא הרצון האובססיבי יורידו לך 3 ק"ג בזמן כל כך קצר. הנתונים, ההיסטוריה וההיסטריה שלך לא יאפשרו. נקודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה כן לעשות? אהרון והמומחים תענו

12/01/2008

מה אני יכולה לעשות? איך אני יכולה לרדת אבל באמת לרדת(!) באופן בריא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

יעלי
    13/01/2008

למרות שאני לא מומחית את מוזמנת לשמוע בקולי:
    בואי נתחיל מזה שאת צריכה להעלות את צריכת הקל' ללפחות 1200ביום. פעילות ספורטיבית: 3פעמים בשבוע..כולל הליכות של 45 דק'+
    תזכרי לאכול בוקר,צהריים,ערב+2-3ביניים.
    מים-10 כוסות ביום מינימום!
    ארוחות המורכבות מ-חלבונים,פחמימות ושומנים.
    לוותר ולהימנע מחטיפים,שוקולד וכד'...
    פרוסת עוגה או 2-3עוגיות פעם בשבוע-שבועיים רק אם אתץ ממש רוצה לפנק את עצמך ואת יודעת שאת לא תתמכרי ותאכלי יותר מדי מהם.
    שמנים-כף של שמן זית בסלט מוסיף לא רק טעם.
    מומלץ להימנע מטיגון.
    בשר-בשר רזה ודגים!!! להימנע מהעור שבעוף.
    סלט ירקות כל יום! מומלץ לאכול לפני ארוחות גדולות.
    רטבים וגבינות-עד 5%.
    לחם- לחם דגנים מלא קל.
    3מנות פרי ביום(מומלץ לא לצרוך יותר מדי כי פירות מכילים סוכר ולא קצת,ויש להם ערך קלורי גדול משל הירקות)
    לפחות 5מנות ירק.
    הצעות לארוחות:
    בבוקר: יוגורט עדיף BIO+תוספת של כף גרנולה/קצת פירות יבשים/פירות וכד'...,סלט,2פרוסות לחם קל+ממרח,דגני בוקר+כוס חלב.
    ביניים-פרי. במידה ואת בבצפר אז קחי ירקות,פרי וכריך טעים.
    צהריים:סלט+150 גרם בשר+אורז/תפוחי אדמה/פתיתים וכד'...+אפשר להוסיף שעועית או משו בריא ומשביע מהקטניות.
    ביניים-לחם קל+ממרח/פרי/סלט/יוגורט וכד'...
    ערב-0.5 קופסת טונה בשמן או 1קופסת טונה במים+ביצה קשה+ירקות(אפשר לשלב בסלט)+2פרוסות לחם קל+ממרח טעים+אם לא אכלת יוגורט אז תאכלי בערב.
    לילה-פרי.

מקווה שעזרתי!
    והינה המלצה: קני את הספר 300 טיפים לתזונה נכונה מאת יעל טל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נ.

ד''ר רוני חרמון
    13/01/2008

דיאטה יכולה להזיק מאוד לבריאות ולא כדי לסכן את הנכס היקר ביותר שלך.
    אין מספיק נתונים עליך אבל כעיקרון קצב ירידה של קילו וחצי בשבוע הוא קצב ירידה מהיר ומתאים אולי לכאלה שעודף המשקל שלהם גדול מעשרים קילו. בכול מקרה אין זה קצב ירידה רצוי ורק בשל הסיבה שניזכרת מאוחר זה לא אומר שאת צריכה לעשות לעצמך נזק.
    קונקרטית לעינין, אכילה של 600 קלוריות ליום תגרום לך להשמין פי שתיים מיד לאחר הפסקת הדיאטה בעוד שבועיים, הפיתרון הוא לאכול 1000 קלוריות ליום והוציא בספורט 1500 קלוריות ליום.
    גם שתיה של מים רבים תעזור. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

13/01/2008

טוב אחרי שהרגשתי לא טוב הבנתי שהכיוון באמת לא נכון.. אז אני אחזור ל-1000 קל' ואעשה מלא ספורט. יעל תודה על הדוגמה של התפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות
    אלינה
    11/01/2008

האם יש קלוריות בנס קפה ללא חלב וללא סוכר?!
    האם 30 גר' דליפקאן זה כוס פלסטיק?!

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות

הוספת תגובה

• קלוריות

מוניקה קרן
    13/01/2008

אין קלוריות בקפה.

30 גרם דגנים שוות בערך לכוס פלסטיק.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנית ומתוסכלת =(
    שני
    11/01/2008

קיבלתי מחזור היום ואכלתי איזה 6 עוגיות ,
    זה קורה לי כל כמה חודשים
    אני פשוט לא יכולה לשלוט בצורך במתוק ביום הראשון של המחזור,
    אני כל כך כועסת על עצמי שאני לא מצליחה להשתלט על זה
    עד שירדתי כל כך יפה בחודשיים האלה שאני בדיאטה ,
    וזה לא שאני לא מנסה,אני משתדלת כמה שיותר להעסיק את עצמי ואין פשוט לא הולך
    ולחשוב שמחר יום שבת,היום הכי קשה עבורי בדיאטה,
    יש למישהו עצה הגיונית שתעזור לי ? ( וזה לא קשור למשמעת עצמית,באמת!)
    אוף
    :(

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנית ומתוסכלת =(

הוספת תגובה

• בלי "משמעת עצמית"

אהרון
    11/01/2008

אם זה קורה רק פעם בכמה חודשים, בטח להרבה בחורות יש סיבה לקנא בך. אצלן קורה פעם בכמה ימים אם לא בכמה שעות. במצבים כאלה, בעיקר אצל בחורות צעירות זה די שכיח. הייתי מיעץ לך לאכול פירות יבשים במקום עוגיות אבל אם זה מספק את הכמיהה שלך לעוגות לכמה חודשים, אפילו לחודש, זה לא נורא. מחר יש יום חדש. (הבעיה שהוא שבת!). את אחת מהבחורות הני רציניות בפורום מבחינת המודעות והעיקביות למרות המעידות שמחוות חלק (כמעט) בלתי נמנע ממשטר הרזיה עיקבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

שני
    11/01/2008

תודה , וכן רק ביום הראשון של המחזור זה ככה אצלי ,
    אין לך מושג איך ירדתי יפה(4קילו לבנתיים בחודשיים) וכן אפשר גם בלי פ"ג,עובדה !
    אני מתמידה כמה שיותר באמת,
    והרבה זה בזכות העידוד פה,תודה על הכל !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישר כוח!

אהרון
    11/01/2008

את אחת מסיפורי ההצלחה, מעט בזכות הפורום והרבה בזכות הרצינות, ההתמדה והמתינות שלך.
    כשאין ברירה, כמו אצלך, אפשר לרזות גם בלי פ"ג ועד כמה שאני מכיר אותך תצליחי גם לשמור למרות המגבלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שני

ד''ר רוני חרמון
    13/01/2008

אין אפשרות להצליח בדיאטה ללא שליטה עצמית דבקות במטרה ושינוי מנהגי האוכל.
    כעיקרון אם תחליטי ברצינות שלא תגעי במתוקים ותממשי את זה יש לך סיכוי להצליחה. כמו כן תמיד אפשר לאכול דברים מתוקים שאין בהם קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה
    מיכאלה
    10/01/2008

ואני חייבת עזרה.

אני מנסה להכנס להריון ולכן רמת ההמוגלובין שלי חייבת לעלות ומייד, מה עושים :

יש לי מחזור כבד ביותר ואני מאבדת המון דם.

מצג שני אני אוכלת המון בשר ולוקחת תוסף ברזל נוזלי פלורידקס.

רמת הברזל שלי איומה.
    (היתה עליה מסוימת בעקבות פלורידקס - אינדיקציה לספיגה יעילה)

מה לעשות 1. כדי למנוע כל כך הרבה איבוד של דם.
    2. כדי להחזיר ברזל ומהר.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיה

הוספת תגובה

• בעיה

מוניקה קרן
    13/01/2008

נסי לעלות את המינון של תוסף הברזל שאת נוטלת. חוץ מזה התיעצי שוב עם הרופא שלך (כמה ההמוגלובין שלך? מה מצב מאגרי הברזל?)

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה!
    אודל
    10/01/2008

אני לא מבינה מה קורה בפורום הזה!יש את ד"ר רוני חרמון ומוניקה קרן,ואז יש את אהרון שעונה תשובות הפוכות לגמריי ואפילו מעט נוגדות לתשובות של המומחים,הוא גם תמיד נוהג לציין שאין לו שום אינטרס ברווח כספי,ומתנגד לכל "תעשיית הדיאטנים" ...אז מה קורה פה?....מי אתה אהרון?אתה איש מקצוע?מוסמך?המסתורי?..

ונ"ב ד"ר רוני חרמון אשמח להבין למה התכוונת שהשבת לי שצריך יותר מתפריט נכון ופעילות לדיאטה{וכמובן סבלנות}...?....מה עוד?..אשמח לקבל ייעוץ ממך,אתה המומחה...

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבינה!

הוספת תגובה

• אודליה

אהרון
    10/01/2008

קודם כל אל תהי כל כך לחוצה. לא רק שזה לא יעזור להרזיה אלא בד"כ ההשפעה הפוכה. ההצלחה
    שלך לא תלויה בפורום זה או אחר אלא רק בעצמך. לגבי אינני מתכוון להוסיף, איש כישר בעיניו ישפוט ויעשה. אני רוצה לציין רק דבר אחד בתקווה שלא יוציא לך את הרוח מן המפרשים אלא יחזק את הנחישות שלך:
    כל איש מקצוע ואפילו כל אחד שאיפעם רזה (בדרך כלל זה קורה יותר מפעם אחת) יודע שהירידה יותר גדולה בהתחלת משטר ההרזיה ומתמתנת בציר הזמן בהעדר החרפת מאזן האנרגיה השללי.
    אין דבר כזה "סבלנות". אם לא רואים שום תוצאות עוד בשבוע, שבועים הראשונים אין מה לצפות לנס
    ללא שינוי במשטר (תפריט ו\או פ"ג) . קצב ההרזיה שונה מאדם לאדם ותלוי במכלול גורמים.
    גם אני נוהג להמלץ על סבלנות בהתיחסות לקצב ההרזיה אבל לא כשאין תזוזה עוד בהתחלה.
    בהרבה מקרים, בעיקר אצל נשים יש עצירה זמנית אחרי כמה שבועות אבל מכמה שהבנתי זה לא המקרה שלך. לפי כמות הספורט את היית אמורה לרדת, כנראה שבכול זאת את אוכלת יותר ממה שאת מעריכה. תחשבי על זה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מורן

ד''ר רוני חרמון
    13/01/2008

יהיה קשה בפורום זה לפרט את כל מה שצריך לעשות ביכדי לרזות אבל אפשר לסכם את זה כך. דיאטה צריך לדעת לעשות משני סיבות א. בכדי לא לפגוע בבריאות ב. בכדי לקבל תוצאות יפות ולכן זה תחומו של המקצוען. מנגד המטופל צריך קודם כל להחליט , אחר כך להתמיד לאורך זמן רב ולבסוף להבין שזו הדרך וכך זה צריך להמשך כל הזמן או בקיצור לאהוב את האוכל בדיאטה.כמובן שספורט יכול לעזור להגביר את קצב הירידה אבל הוא אינו הדומיננתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטיף קורני
    סיגל
    10/01/2008

האם אפשר לאכול אותו כל יום כחטיף יומי? והאם הוא בכלל בריא?הוא מכיל שיבולת שועל,בוטנים,סוכר,קמח אורז וכו'... תודה,וסןף שבוע מקסים!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חטיף קורני

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה על החטיף קורני

סיגל
    10/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא בסדר גמור.

יעלי
    11/01/2008

הוא כמו כל חטיף אנרג'י והוא בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורני

מוניקה קרן
    13/01/2008

חטיף קורני מכיל כ-110-130 קלוריות. הוא דל שומן. אפשר לשלב אותו בתפריט היומי כחטיף.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סיגלי

ד''ר רוני חרמון
    13/01/2008

חטיפים זה לא אוכל זה גימיק להעשיר את התעשיינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של עליה במשקל
    שרה
    10/01/2008

אני בת 25 שוקלת 52 גובה 1.68. ירדתי כ- 4 קילו. כבר שנה ללא וסת. עושה 5 פעמים בשבוע כ- 50 דק' על מכשיר סקי. נדמה לי לפעמים שאני עולה במשקל. זה קורה לי למשל שאני לובשת גינס ופתאוםם הוא יותר צמוד עלי. אך מה שמפתיע זה שכעבור יומיים למשל הוא פתאום קצת פחות צמודד עלי. אייך אני יודעת אם מדובר בעליה בשומן או בהצטברות נוזלים או בפיתוח שריר? חשוב לי לציין שאני חשה בעליה במשקל לרב בסופי שבוע- כאשר אני כל היום בבית ורק עושה פעילות על המכשיר סקי הביתי. באמצע השבוע יש לי קצת יציאות מהבית לפה ולשם ואז אני במצב של יותר שעות ללא אוכל. האם יש קשר לדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה של עליה במשקל

הוספת תגובה

• את בתת משקל

אהרון
    10/01/2008

עליה של כמה קילוגרמים לא תזיק לך. כנראה שגם התפריט שלך לקוי. יכול להיות ששני הגורמים האלה משפיעים על הווסת. הפעילות האירובית שלך טובה אבל לא מגדילה את מסת השרירים.
    אם אין לך מספיק זמן, אני מציע שתקדישי חלק מזמן האירובי לפעילות בונה שרירים להעלאת מסת הגוף והרגשה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה

מוניקה קרן
    10/01/2008

שלום שרה,

ראשית חשוב לציין שאת בתת משקל.
    שנית, את מתארת התנהגות המתאימה להפרעת אכילה. האם סבלת מכך בעבר? האם קיבלת טיפול?
    אני ממליצה לך לפנות לטיפול בהקדם, רצוי טיפול משולב הכולל יעוץ פסיכולוגי, תזונתי ורפואי.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מאודד חשובה
    לירון
    10/01/2008

האם זה בילתי אפשרי להוריד בטן שמנה וצדדים האם משהו שהוא שמן בבטן ובצדדים צריך לההישאר ככה כל החיים לא חשוב מה האם אנשים באמת מצליחים בבקשהה עזרוו ליי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מאודד חשובה

הוספת תגובה

• בטח שזה אפשרי

אהרון
    10/01/2008

אבל לא באופן נקודתי. את צריכה הרזיה כללית, וגם השומן בבטת ובמותניים יירד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה