מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרעיני שומשוםפליקי01/02/2008
קראתי לפני כמה זמן שגרעיני שומשום שלמים, כאלה שבאים כתוספת על לחם וכאלה אמנם מכילים כ 550 קלוריות למאה גרם אבל בגלל שהם שלמים הגוף לא מעכל אותם ולכן בעצם אין להם ערך קלורי..בכתבה דובר גם על זרעי פשתן בדיוק על אותו עיקרון מישהו יודע אם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם בולעים בלי ללעוס
אהרון01/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פליקי
ד''ר רוני חרמון03/02/2008אם הגוף לא מעכל אותם בשביל מה לאכול אותם.
חוץ מזה שזה לא נכון רק חלק לא מצליח להשבר ולהתעכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאוכל סיני נגיד
פליקי04/02/2008יש שימוש בהרבה שומשום, בגלל שאני סופרת קלוריות רציתי לדעת אם אפשר להוסיף אותם או לא..
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!אלינה01/02/2008
מחר אני צפויה ללכת לחגוג בשיפודיה.
כיצד יש עלי לנהוג ומה כדאי לי לאכול מבלי לעבור את ה500 קל' בדיוק?!
כמה קל' יש נגיד בשיפוד אחד של פרגיות\בצל מטוגו וכו?!
אשמח לתשובות
בתודה מראש-אלינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלינה
ד''ר רוני חרמון01/02/2008את יכולה לאכול שלושה שיפודי פרגיות וסלט ללא כל בעיה. רצוי לא לגעת במטוגנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת אטקינסרוני01/02/2008
מה דעתכם על דיאטת אטניקס? והאם אפשר תפריטים בשבילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר רוני חרמון01/02/2008דיאטת אטקינס הומצאה ע"י ד"ר אטקינס זיכרונו לברכה אשר דגל בתפריט של חוסר פחמימות כמעט מוחלט. הדיאטה מצליחה בתנאי שעושים אותה במדוייק כיוון שלאורך זמן צריך להוסיף תוספות בכדי להשלים את מבנה בתפריט מבלי לגרום לנזק בריאותי. בס"כ אין תפריטים יש שיטה. בכדי ללמוד את השיטה צריך לקנות את הספר של ד"ר אטקינס או להוריד חומר רב מהאינטרנט. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
רוני02/02/20081.האם מותר לאכול ללא הגבלה ביצים?וגנבינ"צ?
2. מה לגבי שקדים?,בוטנים?אגוזים? וכמויות?
3. לאכול מיונז בדיאטת אטקינס מותר????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
יעלי02/02/2008*לא יותר מביצה 1 ליום!
*גבינה צהובה- הלייט מכיל 50 קל' לפרוסה, יחסית זה לא קצת למשו שלא כל-כך ממלא, עדיך להגביל את הצריכה.
**כל השקדים,אגוזים וכו'..מכילים מלאאאאא קלוריות.
לא מתמצאת בדיאטת אטקינס אבל בכל מקרה יחידה אחת מכילה 10 קלוריות! אז תחשבי כמה את רוצה. מומלץ לא לצרוך הרבה מדי. 10 יחידות בהחלט מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישום מדויק של אטקינס
ליאור03/02/2008ד.נ.
עפ"י הכתוב בספרי אטקינס, כפי שקראתי והבינותי אותם, מומלץ ליטול אוסף עצום (עשרות) של תוספי תזונה, כאשר אין בהם פירוט של - או אבחנה בין - תוספים שחיוני ליטול אותם לעומת כאלה שרק רצוי או כדאי ליטול אותם, ואין בספריו הסבר באשר לאופן בו ניתן לקבוע האם כל אחד מהתוספים המומלצים אכן נחוץ. על רקע זה האם, לדעתך, יש בכלל טעם, עקרונית ומעשית, ליטול כל כך הרבה תוספים? א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדר?יעלי31/01/2008
האם התפריט שלי בסדר?
אני רוצה לדעת האם התפריט בריא, בערב יש לי נטייה לאכול הרבה אבל בלי לעבור את כמות הקל' המותרת.
בוקר- בלי לעבור את ה80 קל': חצי יוגורט 0%+חצי תפוז.
10- 2 חלה קלה+כפית גבינה לבנה.(לפעמים גם מנדרינה קטנה.)
צהריים-בלי לעבור את ה300-350:
בדר"כ מנה בשרית כמו עוף/שניצל לייט טבעול/דג וכד'..+כוס פחמימות כמו כוסמת/אורז+מלפפון.
היום לדוגמא אכלתי כוס כוסמת+קערת מרק כתום של אמא.
(כשאין ממש אוכל אז חצי כוס תירס+טונה במים+שניצל או כוסמת.)
לפני ערב-תפוח.
ערב-כמעט תמיד כריך+כפית חמוס ומטבוחה בצד.
הכריך- או שניצל(אם לא אכלתי עד אז) לייט או בדר"כ:
כפית רוטב שום 5%+כפית גבינת שמנת 3%+פסטרמה 1/2%+מלפפון.
שעתיים אחרי-
בין השעות 20:00 ל-22:00 אני נובגת לאכול לא מעט:
אנרג'י לייט 58 קל'+חצי כוס חלב 1%+30 גרם פייבר 1+חצי תפוז.
לפעמים אם אני רעבה אז פרוסת לחם עם כפית ריבה או חצי כפית חומוס או משו כזה.
אני לועסקת מסטיקים ואוכלת סוכריה על מקל ללא סוכר אחרי הערב בתור קינוח.
אני שותה 3-4 כוסות תה ו1 כוס קפה.
רציתי לדעת אם התפריט בסדר:
האם הארוחת בוקר בסדר?
האם זה בסדר לשתות 1 כוס קפה ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר רוני חרמון01/02/2008אין מספיק נתונים עליך אבל נראה לי שחסרים לך הרבה נוזלים כמו מים, סה"כ יש איזון מסויים אבל נראה לי מעט אוכל הכול תלוי בנתונים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לנוזלים..
יעלי01/02/2008אני שות ה3-4 כוסות תה ביום+ 1 כוס קפה+ 3-8 כוסות מים(ממוצע 5..).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחים....אודל31/01/2008
היי אני בת 21 שוקלת 61 ומטר 63 ברצוני להשלי כ8 קילו..
התחלתי לקיים תפריט העומד על כ1200 קלוריות{המכיל 3 ארוחות גדולות ושתיים ביניים}...
אבל לפני שהתחלתי,הייתי פוחדת להשמין ולא היה לי משהו מדיוק אבל לא הייתי אוכלת מסודר אולי רק איזו ארוחת בוקר קלה וארוחת צהריים ובערב תה,ובוא נגיד שזה לא היה עובר את ה900 קלוריות ביום...
השאלה שלי היא האם עכשיו שהעליתי את כמות הקלוריות עיי תפריט הדיאטה..אני לא אשמין?...או יותר מזה אני בכל זאת אצפה לירידה?.
כמו כן אני מתעמלת כמעט כל ימות השבוע במכון כושר..
אשמח לתשובה ועצות...יום טוב ותודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אודל
ד''ר רוני חרמון01/02/2008נראה לי שאת בדרך הנכונה, תשתי הרבה ותקפידי על הליכה יומית של שעה. נראה לי שזה יהיה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות הדר ומוצרי חלבסילבי31/01/2008
קראתי שלא מומלץ לשתות תה עם חלב כי החלב מבטל את ההשפעה החיובית של האנטי -אוקסידנטים. השאלה שלי היא האם הדבר נכון גם לגבי אכילת פירות הדר עם מוצרי חלב (למשל אשכולית עם יוגורט)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר רוני חרמון01/02/2008פירות ביוגורט זה שילוב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה31/01/2008
שלום אני בת 23.5 ושוקלת 62 וגובהי הוא 1.60 עשיתי דיאטה ועדיין ממשיכה ה והצלחתי להוריד קרוב לעשר קילו ואני מאוד מרוצה מהתוצאות אך יש לי בעיה אני מפחדת לעלות במשקל ורוצה לדעת איך לשמור על המשקל הנוכחי אחרי שעמלתי רבות ויש לי כמה שאלות: האם אכילת 4 פרוסות לחם קל/חיטה מלאה זה יותר מדי? והם התפריט שאני אוכלת זה בסדר
בבוקר: 2 פרוסות לחם קל עם כוס נס ודבש לאחר שלוש שעות ברנפלקס עם חלב
צהריים
עוף/שניצל/קציצה עם אורז וסלט
ובערב מעדן/פרוסת לחם עם תה או סלט עם טונה אני נורא פוחדת לעלות במשקל כי גם הפסקתי בשל מזג האוויר את ההליכה בחוץ שלוש פעמים בשבוע האם משקלי תקין והאם התפריט טוב ובמה אני יכולה לפנק את הגוף במשהוא מתוק בפעם בשבוע אודה לכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
אהרון31/01/2008
שלום אני בת 23.5 ושוקלת 62 וגובהי הוא 1.60 עשיתי דיאטה ועדיין ממשיכה ה והצלחתי להוריד קרוב לעשר קילו ואני מאוד מרוצה מהתוצאות אך יש לי בעיה אני מפחדת לעלות במשקל ורוצה לדעת איך לשמור על המשקל הנוכחי אחרי שעמלתי רבות ויש לי כמה שאלות: האם אכילת 4 פרוסות לחם קל/חיטה מלאה זה יותר מדי? והם התפריט שאני אוכלת זה בסדר
בבוקר: 2 פרוסות לחם קל עם כוס נס ודבש לאחר שלוש שעות ברנפלקס עם חלב
צהריים
עוף/שניצל/קציצה עם אורז וסלט
ובערב מעדן/פרוסת לחם עם תה או סלט עם טונה אני נורא פוחדת לעלות במשקל כי גם הפסקתי בשל מזג האוויר את ההליכה בחוץ שלוש פעמים בשבוע האם משקלי תקין והאם התפריט טוב ובמה אני יכולה לפנק את הגוף במשהוא מתוק בפעם בשבוע אודה לכם מאוד
את בגבול העליון של משקל תקין. רצוי להוריד עוד 5-10 ק"ג, אבל ילך יותר לאט.
4 פרוסות לחם קל זה בסדר.
את צריכה לאכול 3 ארוחות עיקריות ועד 2-3 ביניים.
בוקר: לא יותר מחצי כפית דבש, מדי פעם החליפי עם סוכרזית
צהריים: וותרי על השניצל. העןף ללא עור ושומן צלוי או מבושל בלבד. סלט גדול ללא רוטב עשיר.
האורז מלא.
ערב: תמיד סלט. אפשר להוסיף גבינה עד 5%, לפעמים לההליף את הטונה בביצה קשה.
במקום מעדן - לבן 1.5%
ארוחות ביניים: פרי
מזג האויר אינו תרוץ להפסקת פ"ג. לא יורד גשם חזק כל הזמן, חוץ מזה אפשר לרוץ במקום בבית.
ההליכה בחוץ צריכה להיות נמרצת במשך שעה.
את מפנקת את הגוף במשהו מתוק כל בוקר (דבש). אפשר פעם בשבוע עוגה איכותית לא גדולה או 40 גרם שוקולד כמנה אחרונה של ארוחה עיקרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאיה
ד''ר רוני חרמון01/02/2008השינוי של הפסקת ההליכה ישנה את כל מערך הקלוריות היומי שלך ולכן הוא זקוק להתאמה בכול שינוי קיים. פינוק לגוף לא רצויפינוק של משהוא מתוק שאין בו כל צורך פינוקים מסוגים אחרים מבורכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהה!!הודיה31/01/2008
שלום אני בת 19 עוד מעט ולפני כחצי שנה כתוצאה ממשבר ירדתי 10 קילו בחודש במשך החצי שנה הזו אני עליתי משהו כמו 6 קילו ועכשיו התחלתי לעשות דיאטה כבר בערך שבוע ומצליח לי לא רע אפשר לומר. הגובה שלי הוא 1.62 והמשקל שלי הוא70 הבעיה שלי שיש לי חזה גדול ואני מפחדת שהוא יהיה נופל אחרי הירידה מה אפשר לעשות האם תרגילי חזה יעזרו ברמה נראת לעין או שהם יועילו במידה?
אבקש תמיכה
תודה ויום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין
הודיה31/01/2008שאני רוצה גם עזרה בנושא התזונה וכמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודיה
אהרון31/01/2008לא יפול בהכרח. אין תרגילים ממש יעילים. במקרה הצורך, הפתרון הכירורגי הוא אופציה, אבל את לא צריכה למהר לפני התייצבות המשקל לתקופה של שנתיים.
לגבי ההרזיה, את צריכה דיאטה מאוזנת של 1200-1400 קלוריות ופעילות אירובית אפקטיבית של שעה ביום. במקביל פעילות בונה שרירים פעמיים-שלוש בשבוע לשימור מסת השרירים. במידה מסויימת תעזורו גם לבעית החזה. את צריכה הדרכה של מדריך חדר כושר מוסמך.
אם אין לך שום ידע בתזונה נכונה ודיאטה, מומלץ לפנות לרופא דיאטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הודיה
ד''ר רוני חרמון01/02/2008ההרזיה הינה אחידה ופרופורציונלית ולכן גם החזה יפגע כמו כול הגוף. לנסות למזער נזקים יש לעשות את כל התהליך באופן ממש איטי בקצב ירידה של 400 גר' בשבוע לכול היותר ו/או להחליט מה יותר חשוב חזה יפה ומלא או משקל קטן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות...דניאל30/01/2008
אני חייל שחוזר מעט הביתה .. לפני כמה חודשים אובחן אצלי פריצת דיסק ולכן נאסר עליי לרוץ .. לבריכה אני לא יכול ללכת מפאת שירותי.. רציתי לדעת איזה פעילות אירובית אני יכול לעשות בשביל לרדת במשקל? האם זה אפשרי לרדת במשקל בלי פעילות אירובית?
כמו כן כמה קלוריות יש בכוס נס קפה עם שתי סוכרזית וממש מעט חלב שלוש אחוז?
בתודה , נועם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
מוניקה קרן02/02/2008שלום דניאל,
עליך להתיעץ עם אורטופד לגבי הפעילות המותרת לך. האם מותר לך לצעוד?
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח...עזרה!דניאל30/01/2008
שלום אני בן 21 לפני כחמישה חודשים התחלת דיאטה מסיבות שונות ופרטיות ... מאז אני אוכל בין 200-300 קלוריות ביום כשפעם בשבוע יש לי התקף אכילה של 1000 קלוריות... פלוס התעמלות של 4-5 שעות ביום...(גם בלילה)
אני מטר 78 ושוקל 55 קילו..
אבל לא משנה מה אני עושה תמיד נראה לי שיש לי עודף משקל(כי אכן יש לי) מה עוד אני צריך לעשות כדי לרדת ל 50 קילו? בתודה דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חחחח
יעלי30/01/2008חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אם לך יש עודף משקל אני צנצנת.
אתה רזה,ממש רזה,להיות 178 ולשקול 55?
אם אתה חושב שאתה בעל עוף משקל, ואם אתה אוכל רק 200-300 קל' ביום(ולא 1500-2000 כמו שצריך) אתה צריך פסיכולוג.
אתה חושב כמו אדם אנורקסי, ולפי צריכת הקלוריות מתנהג כך.
הינך מסכן את בריאותך פיזית ונפשית. פנה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמח שזה מצחיק אותך
דניאל30/01/2008אבל לא נראה לי שאני אנורקסי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהירות זהירות
רלי30/01/2008לא נראה לך שאתה אנורקסי? אני בטוחה שאתה ממש בדרך חמוד אתה 178 ושוקל 55 זה נורא ואיום אני בתור בחורה 169 השוקלת 53 יודעת שהמשקל שלי בגבול התחתון ומאוד שומרת לא להמשיך לרדת אבל כזו כמות קלוריות א. מסכנת אותך ב. לא תעזור לך כי הגוף נכנס למגננה ואוגר את האוכל המועט הזה לשעת חרום. אתה חייב עזרה ןחבל על כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי לשמוע
דניאל30/01/2008את מה שאת אומרת... אני כבר לא מאמין לאף אחד.. עובדה שזה גרם לי לרדת 20קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב אבל הכרחי
רלי31/01/2008בס"ד
אנני מכירה אותך אבל כתבתי את הדברים כי אכפת לי מאוד שלא תעשה טעויות שתתחרט עליהם לבסוף .
במאמר מוסגר גם אני ירדתי בשנתיים האחרונות קרוב ל25 קילוגרמים אני בפרוש לא רזה מלידה אבל יודעת שצריך לשמור על רמת איזון באוכל כדי לא להנזק
תחשוב על זה בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דניאל
ד''ר רוני חרמון01/02/2008הבעיה שלך גובל במחלה נפשית ואתה חייב לקבל יעוץ של רופא לפני שיהיה מאוחר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
דניאל01/02/2008עם כל הכבוד אני לא חולה נפש...אין שום דבר רע בלרצות לרזות אם יש לך עודף משקל... אם הייתם רואים איך אני נראה הייתם מבינים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה אנורקסיה קלאסי
פליקי01/02/2008תראה, אני בטוחה שכשאתה מסתכל במראה אתה רואה מישהו שמן אבל בסופו של דבר זה באמת בראש שלך.. לפי כל טבלאות הגובה והמשקל אתה גם ככה נמצא בתת משקל.
לאכול 200-300 קלוריות ביום? זה פשוט הרעבה.. מתפרע על 1000 קלוריות? נו באמת...
אני מבינה שקשה לך לשמוע את זה אבל אתה בבעיה..
גוף נורמלי של גבר צורך כ 2500 קלוריות ביום.. אם אתה צורך עשירית מזה, מה נראה לך שאתה משדר לגוף שלך?- ה ר ע ב ה !!!
חלאס עם השטויות.. לך לטיפול וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה אוקי...
דניאל02/02/2008צודק ,שכנעת אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שלא הבנת
פליקי02/02/2008לא באמת איכפת לי מהבריאות שלך. אם אתה מחפש סימפטיה לדברים שאתה אומר אז צר לי.. יש לך בעיה, אם אתה לא מוכן להודות בזה היא שלך בלבד.
בסופו של דבר אף אחד פה לא מכיר אחד את השני אני לא חברה שלך לא שכנה לא מכרה או ווטוור, מן הסתם לא ניסיתי לשכנע אותך ככה שזה שאתה מגיב בציניות לא באמת מזיז לי.
אם בא לך להרוס לעצמך את הבריאות שיהיה לך בהצלחה אבל אל תזלזל באינטלגנציה של הרופאים שעונים פה לשאלות ברצינות וגם לא באנשים שמנסים לפתוח לך את העיניים.
אגב- אתה יודע מה יקרה לך? אתה פשוט תשמין. ברגע שתחזור לאכול נורמלי אתה תעלה את ה 20 קילו האלה ועוד 20 קילו נוספים ואז מה תגיד? תעזרו לי.. אני שמן...
נו באמת. אם באמת היתה לך בעיה היית פונה לתזונאית כדי לרזות מכיון שכל תזונאית שפויה לא תרצה לשתף איתך פעולה אז אתה יושב בבית ומקשקש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת קלוריותליאת30/01/2008
שלום,
הבנתי שיש איזשהו אתר שמפורט בו קלוריות בכל מאכל, הייתי רוצה לדעת מה האתר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפשי בגוגל ערך קלורי
ד''ר רוני חרמון30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmiss diet
יעלי30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לדגים טרייםליאור30/01/2008
ד.נ.
אצלנו בבית אף אחד לא מתלהב (בלשון המעטה) מאכילת דגים, בעיקר טריים. אנו אוכלים אומנם שימורי טונה וסרדינים וכן הרינג, וגם סלמון מעושן, בארוחות בוקר וערב, אבל לא ארוחה עיקרית (צהריים) המבוססת על דגי ים צפוני המומלצים עקב חומצות השומן הבריאות שבהם. איזה תחליף ניתן לאכול כדי לקבל את חומצות השומן הנ"ל? ברצוני לציין כי, פרט לנ"ל, תזונתנו מאוזנת. אגב, גילנו בשנות ה-70 המוקדמות. תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם
ד''ר רוני חרמון30/01/2008אין ספק שחלבון דג ים זה בריא יותר מחלבון חי אחר אבל אם הגעתם עד גיל זה מבלי לאכול דגי ים טריים אינני רואה סיבה לנסות בכול מחיר לשנות זאת עכשיו. כמובן שאפשר להוסיף אומגה 3 ואפשר לשתות שמן דגים ועוד תחליפים אחרים אבל לדעתי אתם ניזונים היטב ובריא ואם תמשיכו כך תשארו בריאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלת הבהרה
ליאור06/02/2008ד"ר חרמון הנכבד,
אומנם אנו בשנות ה-70 של חיינו, אבל אינני יודעת מה זה בדיוק "בריאים". לבעלי יש יל"ד מזה 10 שנים (אומנם מאוזן) וגם אוסטיאופניה, אף כי הוא מרגיש טוב. גם לי יש אוסטיאופניה, וכמו כן אני מטופלת בסטטין. האם אנו בריאים, עפ"י הנתונים הללו?
אומנם תזונתנו מאוזנת ב-10 השנים האחרונות ושנינו עוסקים בפעילות גופנית, אבל הרי מצב בריאותנו מושפע, בוודאי, גם מהתזונה שאכלנו בגיל צעיר (שלא הייתה נבונה כל כך). האם וכיצד העובדות הללו משנות את תשובתך? תודה. ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאורה
ד''ר רוני חרמון06/02/2008חיינו מורכבים מאוד. במשך השנים כמעט הכול משפיע לרעה על מצבינו אבל הגוף שלנו הוא בריאה נפלאה והוא יודע להתמודד עם מרבית התקלות במיוחד עם אלה שאינן קיצוניות ואינן כרוניות.
אני אומר שסה"כ אתם נשמעים לי בסדר מתאימים לגיל ואף בריאים יותר בהשואה לשאר האוכלוסיה(אם רק אלה הבעיות שלכם). אינני משנה את תשובתי הקודמת ואני מאחל לכם בריאות ניצחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימותניצנית29/01/2008
יש לי שאלה...קורה לי שאני נתקפת ברצון עז לפחמימות ואז אני אוכלת אבל הרצון הזה לא מפסיק עד שממש אני מפוצצת...
מה עושים? איך יורדים בכמות הפחמימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצנית שלום
ד''ר רוני חרמון30/01/2008הבעיה שלך בראש לגוף אין צורך בפחמימות. פחמימות יש כמעט בכול מזון ולא חייבים לקבל פחמימה רק מלחם פסטה או מתוק. הראש שלנו משגע אותנו והבעיה הינה פסיכולוגית וכך צריך להתמודד איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אוכלת יותר מדי/קצת מדי? :/ליאת29/01/2008
אני בת 15, מטר 62 על 50-51 קילו.. עשיתי לפני משהו כמו 6-5 חודשים דיאטה קיצונית והעלתי מאז את כמות האוכל בהדרגה.. לא עליתי במשקל מאז אבל עדיין :S
אני אוכלת בסדר? אני תמיד מרגישה שאני אוכלת המוןן וזה לא משנה כמה, כי זה הכל יחסי אצלי ולפעמים קשה לי להבדיל בין "הרבה" ל"מעט". בכל זאת שומרת על עצמי לא להגזים עם זה כדי לא לחזור לאותו מצב.. כרגע המטרה שלי היא רק לשמור על המשקל ולהיות בריאה.
בקיצור, מה שאני אוכלת:
בוקר:
סנדוויץ מ2 לחם קל ו2 כפיות קוטג 1/2% או גבינה לבנה 3% עם כפית דבש או כפית ריבה לייט
בבהיס:
אני לומדת עד 2-3
אוכלת 2 סנדוויצים מלחם קל(לעיתים נדירות הלחם הוא פשוט שיפון או מקמח מלא רגיל)
אחד עם שוקולד או גבינה צהובה ורסק עגבניות, השני עם גבינה לבנה או קוטג וריבה
ותפוח
מנשנשת סוכריות ומסטיקים כשיש..
כשחוזרת הביתה אוכלת צהרים:
שניצל קפוא מטוגן(הוא 8% שומן) או פחית טונה בשמן
כוס אורז/פסטה/פתיתים
וסלט מעגבניה, כף תירס וחצי פלפל או מלפפון
בביניים אני אוכלת תפוח+5 אגוזי מלך או יוגורט טבעי 0% עם כפית ריבה וחצי כוס חדפ בראנפלקס.
ערב:
כוס חדפ קורנפלקס כלשהו(בדרכ פיטנס או דגני ילדים שהם עד 120 קל' ל30 גרם)
כמעט כוס מלאה חדפ של פייבר1
כוס חדפ חלב 1%
תפוח
בלילה:
סלט כמו בצהריים עם כפית קוטג או פריכית עם ממרח שוקולד או משהו..
התפריט שלי בסדר? כדאי לי להוסיף/להוריד משהו?
לאחרונה התחלתי לאכול פחות(שזה מינוס ארוחת לילה וארוחת ביניים) ופתאום זה נראה לי המון.. מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת!!!
ליאת29/01/2008אני רוצה להוסיף מעדנים של 3% לתפריט היומי שלי, זה ישמין/יעלה על סף הקלוריות המותר לי? הם עד 170 קלוריות ליחידה, כאמור "מומלצים" יותר ע"י דיאטניות מאשר מעדנים 0% בגלל ספיגת השומן..
אני לא בטוחה אם להחשיב אותם כממתק או פינוק אבל אני מניחה שיש להם איזשהו ערך תזונתי מאשר חטיפים כמו במבה ביסלי וכאלה שאני בכלל לא אוכלת..
הם לא ממש משביעים אבל הם מאוד טעימים לי.. אפשר לאכול אותם על בסיס יומי אחר צהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאילה נוספת
אהרון30/01/2008ושאלה נוספת!!! ליאת
29.01.08 17:13
אני רוצה להוסיף מעדנים של 3% לתפריט היומי שלי, זה ישמין/יעלה על סף הקלוריות המותר לי? הם עד 170 קלוריות ליחידה, כאמור "מומלצים" יותר ע"י דיאטניות מאשר מעדנים 0% בגלל ספיגת השומן..
אני לא בטוחה אם להחשיב אותם כממתק או פינוק אבל אני מניחה שיש להם איזשהו ערך תזונתי מאשר חטיפים כמו במבה ביסלי וכאלה שאני בכלל לא אוכלת..
הם לא ממש משביעים אבל הם מאוד טעימים לי.. אפשר לאכול אותם על בסיס יומי אחר צהריים?
*******במעדנים יש סוכר וחומרים אחרים. עדיף לבן\יוגורט טיבעי עם תוספת חתיכות פרי טרי.
*******במבה וביסלי זה ג'אנק-פוד (זבל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה:
יעלי29/01/2008כמות הקלוריות שאת אוכלת היא: בסביבות ה-1300.
את תאכלי ממרח שוקולד-זה לא בריא!
כמות הקלוריות שאת צורכת היא מינימום 1300 לפעמים את מגיעה גם ל1500. זה בסדר אבל את תעברי את הגבול הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת - הצעות שיפור
אהרון30/01/2008
אני בת 15, מטר 62 על 50-51 קילו.. עשיתי לפני משהו כמו 6-5 חודשים דיאטה קיצונית והעלתי מאז את כמות האוכל בהדרגה.. לא עליתי במשקל מאז אבל עדיין :S
אני אוכלת בסדר? אני תמיד מרגישה שאני אוכלת המוןן וזה לא משנה כמה, כי זה הכל יחסי אצלי ולפעמים קשה לי להבדיל בין "הרבה" ל"מעט". בכל זאת שומרת על עצמי לא להגזים עם זה כדי לא לחזור לאותו מצב.. כרגע המטרה שלי היא רק לשמור על המשקל ולהיות בריאה.
בקיצור, מה שאני אוכלת:
בוקר:
סנדוויץ מ2 לחם קל ו2 כפיות קוטג 1/2% או גבינה לבנה 3% עם כפית דבש או כפית ריבה לייט
בבהיס:
אני לומדת עד 2-3
אוכלת 2 סנדוויצים מלחם קל(לעיתים נדירות הלחם הוא פשוט שיפון או מקמח מלא רגיל)
אחד עם שוקולד או גבינה צהובה ורסק עגבניות, השני עם גבינה לבנה או קוטג וריבה
ותפוח
מנשנשת סוכריות ומסטיקים כשיש..
********בלי סוכריות וממרח שוקולד
כשחוזרת הביתה אוכלת צהרים:
שניצל קפוא מטוגן(הוא 8% שומן) או פחית טונה בשמן
כוס אורז/פסטה/פתיתים
וסלט מעגבניה, כף תירס וחצי פלפל או מלפפון
********סלט גדול יותר
********במקום שניצל - עוף צלוי או מבושל ללא עור ושומן
בביניים אני אוכלת תפוח+5 אגוזי מלך או יוגורט טבעי 0% עם כפית ריבה וחצי כוס חדפ בראנפלקס.
******* לא חייבת אגודים, יש בהם הרבה קלוריות
ערב:
כוס חדפ קורנפלקס כלשהו(בדרכ פיטנס או דגני ילדים שהם עד 120 קל' ל30 גרם)
כמעט כוס מלאה חדפ של פייבר1
כוס חדפ חלב 1%
תפוח
*******להוסיף סלט
*******לא תפוחים 3 פעמים ביום. עדיף לגוון, יש שפע של פירות
בלילה:
סלט כמו בצהריים עם כפית קוטג או פריכית עם ממרח שוקולד או משהו..
******למעט באכילת ממרח שוקולד, אם כבר אז עדיף קצת שוקולד איכותי
התפריט שלי בסדר? כדאי לי להוסיף/להוריד משהו?
לאחרונה התחלתי לאכול פחות(שזה מינוס ארוחת לילה וארוחת ביניים) ופתאום זה נראה לי המון.. מה אתם אומרים?
*******עדיפה פעילות גופנית על צימצום בתפריט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר רוני חרמון30/01/2008את מאוד צעירה ומשקלך ממש טוב. אינני חושב שאת צריכה לרדת במשקל. האוכל שלך אינו מאוזן מספיק את אוכלת באופן לא ממש בריא. את מבזבזת קלוריות על אוכל מטוגן ומתוק בימקום לאכול דברים מזינים עם ערך קלורי קטן יותר.
ממליץ לך לקבל יעוץ לתזונה בריאה ע"י מומחה לתזונה. אפילו בקופת חולים אצל הדיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה29/01/2008
אני בת 14 גובהי 165 ואני שוקלת 70 קילו (כן אני יודעת זה מלא)
אני צריכה להוקיד הרבה מאוד במשקל, וכדי לעשות את זה מהר אני פשוט אוכלת רק ירקות ופירות (וגם מתעמלת) אינ יודעת שזה לא הכי בריא, האם יש דרך נוספת כדי להוריד מהר והרבה במשקל?
עד לקיץ אני רוצה להיות בביקני עם החברים. (בקשה מוגזמת?)
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה שלום
ד''ר רוני חרמון30/01/2008דיאטה זה דבר רציני ויכול להיות מסוכן במיוחד בגילך. אני מיעץ לך לקבל יעוץ מתאים ובכך גם לרדת במשקל ובקיץ ללבוש ביקיני וגם להשאר בריאה. פירות וירקות לפרק זמן של ימים ספורים אינו מסוכן אבל לאורך זמן כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, יש דרך נוספת.
אהרון30/01/2008עם הדיאטה שלך לא תוכלי להתמיד והיא גם לא בריאה ליותר משבוע. הדרך הבריאה שתתן תוצאות עד הקיץ היא דיאטה מאוזנת ומגוונת של 1300-1400 קלוריות ליום ופעילות גופנית אירובית מתאימה של שעה ביום. בנוסף את צריכה לבצע פעילות אנאירובית פעמיים בשבוע לשימור מסת השרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)