מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחת בינייםשני20/02/2008
מה מומלץ לאכול לארוחת הביניים ?
אפשר כוס קורנפלקס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
יעלי20/02/2008ארוחות הביניים הארוחות בין הארוחות הגדולות והחשובות בדר"כ כלל מכילות עד 100 קל'..
אפשר לאכול חטיף אנרג'י, פרי, כוס חד פעמית דגנים,אפשר גם קמת מתוק כמו: 4 קוביות שוקולד/ 2.5 פתי בר/2 עוגיות...
אפשר גם מעדן קל מומלץ מאוד יוגורטים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת ביניים
מוניקה קרן22/02/2008שלום שני,
ארוחות הביניים יכולות לכלול פירות, יוגורטים או מעדנים, אפשר גם קורנפלקס עם חלב, אפשר חטיף או ממתק קטן ואפשר גם כריך. גודל המנה תלויה במכסה הקלורית הכללית שלך. יכולה לנוע בין 100-200 קלוריות בד"כ.
100 קלוריות = חטיף דגנים, כריך מ-2 פרוסות לחם קל וממרח, 3 קוביות שוקולד, פרי + יוגורט 0%
200 קלוריות = כוס דגנים + כוס חלב, כריך מ-2 פרוסות לחם + כף גבינה, יוגורט 3% ממותק וכד'.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייןאלעד20/02/2008
ד.נ.
האם יש ערך תזונתי או בריאותי כלשהוא ליין מתוק (יין קידוש), למרות פחמימותיו הרבות, או שרצוי להימנע משתייתו (כאשר מדובר באדם שאיננו דתי), מבחינה בריאותית, ולהסתפק ביין אדום יבש? אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין
רחל גרנות20/02/2008שלום לך,
ביין מתוק אין ערך תזונתי. אילו הן פחמימות פשוטות שלא תורמות רבות לבריאותנו.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה להורדת טרי גליצרידיםענת19/02/2008
מה דעתכם על דיאטת ארוחת "השפע" בערב למשך 60 דק'. בארוחה זאת אוכלים פחמימות כמה שרוצים. במשך הזמן הכמות יורדת.כמו כן אפשר לאכול מכל טוב , התחלת הארוחה 11/2 כוס סלט ירקות ומסימים ב- 2 מנות פרי.
תודה על תשובתיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הקשר להורדת טריגליצרידים?
כל דיאטה צריך לבדוק לגופו של האדם. כלומר, האם זה מתאים לך ולאורח החיים שלך? האם זה דבר שניתן לעמוד בו לאורך זמן.
אגב, בשעה ניתן לאכול הרבה מאד ולכן, היום כבר מגבילים בכמות הקלוריות המומלצת.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את ממליצה על דיאטה זו? לא אומר
ענת20/02/2008לאכול ללא גבולות במשך שעה. העקרון לרכז פחמימות לארוחה אחת במהלך היום למשך שעה. הדיאטה מתבצעת בבית חולים כפר סבא "דרך המלך"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
ענת23/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאכול במשך שעה
רחל גרנות23/02/2008שלום לך,
האם השיטה הזאת מתאימה לך? אם כן, בהצלחה.
אין שיטה שמתאימה לכולם. כל אחד מאיתנו צריך לבחור את הדרך שמתאימה לו ולאורח החיים שלו.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכדור אחד של עוף ברוטב יש 400 ק"ל??
נעמה23/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוף חמוץ מתוק
רחל גרנות23/02/2008שלום לך,
הכונה למנה של מסעדה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין לדעת כמה יש בכדור אחד? השערה
נעמה23/02/2008??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכדור אחד של עוף ברוטב יש 400 ק"ל??
נעמה23/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.יעלי19/02/2008
נגיד אני בת 14 166 ושוקלת 45.
האם אני אמורה לצרוך בערך 1300 קל' ביום?
אם אני רוצה להרזות אני אמורה לצרוך 1000 קל' ביום?
אני צורכת כל יום בסביבות ה1000 קל' לפעמים קצת יותר.
הרזתי רק קילו! אני אוכלת עוגות ומתוקים אבל לא עוברת את הקלוריות שאני אמורה לצרוך- לדוגמא היום היה אירוע בבצפר והיו חטיפים ועוגות טעמתי פרוסת עוגה וקצת ביסלי ובמבה אבל לא עברתי את מס' הקלוריות שמותר.
אני עושה 4 שעות התעמלות אומנותית(בשבוע) ושעה הליהכ 4 ק"מ בשבוע.
למה אני לא יורדת?
**אני יודעת שאני ממש רזה ולא צריכה לרדת אבל יש לי סיבה אישית שבגללה אני רוצה לרדת רק עוד קילו או שניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק עוד ק"ג או שניים
זה תמיד "רק" עוד 2 ק"ג. את לא צריכה לרדת ולא משנה הסיבה. גם הגוף שלך צועק שהוא אינו מעוניין בירידה.
עקרונית, 1200 קלוריות הוא תפריט מומלץ לירידה במשקל. כמות הקלוריות ששומרת על משקל תלוייה כמובן במשקל, פעילות גופנית וחשוב לא פחות גנטיקה. בגלל המשקל הנמוך שלך, את צריכה גם להקפיד שלא כל האוכל יבוא ממתקים וחטיפים.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה..
יעלי20/02/2008כל האוכל לא בא ממתקים ההפך אני מגבילה את הצריכה!!
הינה תפריט שלי:
בוקר- 1/2(100 גרם) יוגורט ביו 0%+חצי תפוז+נס קפה+כפית ריבה לייט.
בצפר- 2לחם קל+1 כפית גבינה לבנה 3%
צהריים- מה שיש- 200-300 קל' בשר+כוס תוספת(בדר"כ כוסמת או בטטה)/מרק+כוסמת וכד'..+מלפפון ולפעמים עגבניה.
ביניים-תפוח
ערב- כריך/טוסט המורכב מ: 2 לחם קל+גבינה לבנה 3%+כפית רוטב שום+פסטרמה 1%+מלפפון חמוץ+בצד כפית גדושה חומוס+כף מטבוחה/ טוסט- 40 גרם בולגרית+כף קטשופ+2 פרוסות לחם קל.
אחרי כל זה אני בין השעות 8-10.5 אני אוכלת:
כוס חדת פעמית דגני פייבר 1(60 קל' למנה)+0.5 כוס חלב 1%.
*חטיף אנרג'י לייט 58 קל'.
*חצי תפוז שנשאר.
לפעמים אני לוקחת עוד פרוסת לחם קל עם ריבה או משו קטן.
הרבה פעמים אני אוכלת בערב סתם ככה לא מתוך רעב..
בשישי או שבת יש לנו בדרך-כלל ארוחות עם הרבה אוכל ומתוקים אני משתדלת לא לעבור את סך הקל' שאני אמורה.
כשאני מרגישה שאכלתי הרבה וחרגתי מהרגיל(וצרכתי בסביבות ה1200-1300) קל' אני רואה בבוקר למחרת במשקל כאילו עליתי רבע-חצי קילו- האם זה אפשרי שהגוף התרגל ל1000-1100 קל' ואם אני אצרך יותר אני אשמין? למה זה קורה? יכול להיות שזה בדימיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלט יווניאלינה19/02/2008
כמה קל' יש בסלט יווני גדול שמגישים במסעדה אם ביקשתי שישימו את הרטבים בצד(ולא נגעתי בהם..) וביקשתי שיגישו ללא השמן זית שרשום ככלול אך היה מעט מאוד זעתר ומעט מאוד שומשום שאת רובו הוצאתי(זעתר+שומשום- מעט כיסוי מלמעלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט יווני
מוניקה קרן19/02/2008זה תלוי בסוג הגבינה, כמה אחוזי שומן יש בה? גבינה בולגרית 24% = 300 קלוריות/100 גרם, גבינה בולגרית 5% = 120 קלוריות/100 גרם
כמה תירס (1/2 כוס = 70 קלוריות) וכמה זיתים ( 5 זיתים = 45 קלוריות) שמו בסלט?
גם לירקות האחרים יש תרומה קלורית, לכן אם זה ממש סלט גדול, כדאי להוסיף עוד 50-100 קלוריות.
ועל זה תוסיפי שמן, שומשום ורטבים אחרים. לחם?
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהההיעלי19/02/2008
יש מצב שאולי מישהו ידע כמה קלוריות יש במרק תירס שמגישים במסעדת קוקימן??? ואם לא אז אולי הוא יודע כמה גרם יש בצלחת מרק שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישו יודע?
יעלי23/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק תירס
רחל גרנות24/02/2008שלום לך,
במרק תירס במסעדה יש בערך 150 קלוריות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משו קטן..
יעלי29/02/2008האם את בטוחה שככה זה בכל המרקים?
היום(29.2) אכלתי באותו מקום מרק בצל שאני משערת שמורכב מבצל,יין לבן יבש וחמאה. האם הצלחת זה 150 קל'???
וכמה קל' כפית אלף האיים וויניגרט שהוכן שם..(הם מכינים ולא קונים.)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק בצל
רחל גרנות29/02/2008שלום לך,
מרק בצל "עשיר" יותר בקלוריות. מרק בצל תיקני, כלומר, עם גבינה וקרוטונים הוא לפחות 300-350 קלוריות. קשה להגדיר כמה קלוריות יש בכפית רוטב. אבל, אם את מסתפקת בכפית, האמיני לי, זה בסדר. כללית, אעריך את זה 30 קלוריות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרק ללא קרוטונים וללא גבינה.
יעלי29/02/2008כמה קל' זה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך קלוריליאת19/02/2008
היי,
זו פעם שנייה שאני שואלת כי עדיין לא ענו לי.
האם אפרסמון הוא פרי מומלץ או שעדיף לא לאכול אותו??
מה יש בו שטוב??
שאלה שנייה- כשאני הולכת לישון אני לא מרגישה שבעה אלא לפעמים יש בי תחושת קלה של רעב
זה בסדר או שעדיף ללכת לישון על בטן מלאה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרסמון
מוניקה קרן19/02/2008שלום ליאת,
אפרסמון הוא פרי עשיר יחסית בסוכר. מכיל כ-120 קלוריות. עשיר בסיבים תזונתיים, אשלגן וקרטמואידים (אנטיאוקסידנט).
הוא עשוי להיות בעייתי לאנשים שעברו ניתוחים במערכת העיכול או עם נטייה להדבקויות במעיים.
כדאי ללכת לישון שבעים, אך לא עם בטן מלאה מדי. ההמלצה היא לאכול את ארוחת הערב 3-4 שעות לפני השינה. ואפשר לאכול עוד משהו קטן, כמו פרי, יוגורט, פרוסת לחם עם ממרח וכו' עד שעה לפני השינה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
ליאת20/02/2008תודה :)
מומלץ לאכול אפרסמון או שעדיף שלא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש בכף גרגירי חומוס?גלי19/02/2008
והאם זה בריא לאכול על בסיס יומי סלט עם גרגירי חומוס בערך כף וכף טחינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרגירי חומוס
מוניקה קרן19/02/2008בכף גרגירי חומוס יש כ-30 קלוריות.
חומוס היא קטניה, מומלצת מאו דלצריכה על בסיס יומי. טחינה היא עשירה בשומן, בלתי רווי, ולכן גם כן מומלצת.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהמור18/02/2008
אני בת 30 כשנה אחרי לידה, מנסה זה זמן רב לעשות דיאטה אבל נמשכת מאוד למתוק.
כמעט כל נסיון מחזיק מקסימום יום ואני שוב נשברת ומתיאשת.
אני משתדלת להתמיד בקצת ספורט אבל לא רואה תוצאות כ"כ..
רציתי לבקש את עזרתכם במתן תפריט מתאים ודיאטה מתאימה.
אני שוקלת 73 וגובהי 174
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
מוניקה קרן19/02/2008שלום מור,
איני יכולה לתת לך תפריט על בסיס הנתונים שמסרת. אם תרצי את יכולה לפרט מה את אוכלת במשך היום ואוכל להמליץ על שינויים.
בקשר למתוק יש 2 אפשרויות:
הראשונה- שתמנעי לחלוטין בצריכת כל סוג של ממתק. תעברי גמילה. לדעתי, לפי התיאור שלך, זה לא אפשרי כרגע.
האפשרת השניה היא לשלב לעצמך חטיף יומי בצורה מבוקרת. 3 קוביות שוקולד, 2 עוגיות קטנות, חטיף דגנים, 10 פריכיות מיני עם דבש, 2 פרוסות לחם קל עם ריבה/ דבש/ שוקולד למריחה. כל אלו מכילים סדר גודל של 100-120 קלוריות.
מצאי לך את השעה המתאימה ביום, שבה את יושבת בנחת, עם כוס שתייה חמה ואוכלת בצורה איטית, נהנית מכל ביס. בצורה כזו תוכלי להנות מהמתוק מבלי לעלות את הצריכה הקלורית שלך ולרדת במשקל.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ולבדסבטלנה18/02/2008
שלום אני בת 14 עוד מעט מטר שבעים ושמונה שוקלת שמונים ושבע אולי קצת יותר אני לא יוצאת הרבה מהבית אני אוכלת כאשר משעמם לי או כל דבר אחר.אבא שלי שלא גר איתנו קונה לי ממקים והרבה אני רוצה להרזות עד לחופש הגדול מפני שאז אני יסע לחו"ל אז בבקשה תנו עצות איך להרזות,מה לאכול,איך לגרום לאצמי לאכול פחות ועוד בבקשה זה דחוף מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
יעלי18/02/2008קודם כל שני את ההרגלים.
אוכלים רק מול השולחן, מתרכזים באוכל ואוכלים לאט.
לא אוכלים כשמשעמם-מתכון לאסון. אוכלים כל 3 שעות בערך.
התחילי מדברים בסיסיים- לחם קל במקום רגיל, אל תוכלי סוכר, ותרי על המאפים והמתוקים- פנקי את עצמך אבל לא יותר מדי.
תגידי לאבא לא לקנות יותר מתוקים!!!!
שתי מים ותה ולא לגעת במשקאות מומתקים.
עשי לפחות 3 פעמים בשבוע ספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה ולבד
מוניקה קרן19/02/2008שלום לך,
עשית כבר חלק חשוב מהעבודה: מצאת שאת אוכל מתוך שעמום. וזה מה שצריך לפתור.
דאגי לך לתעסוקות: התקשרי לחברה, קראי ספר, עשי מקלחת, צאי לצעידה, הכל כדי להרחיק את עצמך מהמקרר והמטבח.
קבעי לך כלל: לאכול רק ליד שולחן, מתוך צלחת. לא ליד הטלוויזיה, המחשב, טלפון, בדרך וכו'.
השתדלי לאכול ארוחות מסודרות.
המנעי ממזון מטוגן, חטיפים וממתקים. בקשי מאבא שיפסיק להביא לך. אם את יכולה להסביר לו, אפילו דרבני אותו ואת עצמך להביא לך מתנה אחרת, בגד או דיסק או מה שאת אוהבת, לעיתים רחוקות יותר, במקום הממתקים.
שתי מים, במקום משקאות ממותקים.
עשי פעילות גופנית. צאי לצעדה כל יום. התחילי מחצי שעה.
אשמח אם תעדכני אותי על התקדמותך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהמאיה18/02/2008
שלום רב,
ילדתי בשעה טובה לפני 8 שבועות. גובהי 1.71 את ההריון התחלתי במשקל 76 ק"ג (לאחר שירדתי 5 ק"ג עם תזונה מבוקרת והליכה נמרצת) והגעתי לחדר לידה במשקל 89 ק"ג. במהלך ההריון נמנעתי מכל פעילות גופנית בהוראת הרופא. עכשיו אני שוקלת 84 ק"ג (לא מניקה) ומאוד קשה לי לחזור למסגרת שלפני ההריון, בין השאר בגלל שעדיין אין לתינוק ולי שגרת יום קבועה.
איך אני יכולה לעזור לעצמי לחזור לכושר ולהפחית במשקל ?
תודה מראש,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
מוניקה קרן19/02/2008שלום מיה ומזל טוב!
קודם כל את צריכה לארגן את המה שאין- סדר יום לך, ובעקבותייך גם לתינוק. אני יודעת, זה מאוד קשה. העייפות, הקימה בלילה, דברים שצריך לסדר בבית, אין ממש כוח לבשל ו...הקירבה למקרר.
כל אלו אינם עוזרים. לכן הקפידי:
מלאי את הבית במזונות בריאים: שפע ירקות, לחם קל, גבינות ומוצרי חלב עד 5%, פירות, חטיפי דגנים, אם אפשר לדאוג למזון מבושל זמין.
ארגני לך שגרת אכילה: אכלי כל 3 שעות, ארוחה עיקרית, או ביניים. זה תואם גם את המעגל של התינוק.
אם את קמה בלילה ואת רעבה: תכנני מראש מה את הולכת לאכול. הכיני חטיף דגנים עד 100 קלוריות, יוגורט או צלחת מרק.
למדי להבחין מתי את באמת רעבה ומתי את "סתם מחפשת", כי את משועממת, עייפה, לחוצה או סיבה אחרת.
שתי לפחות 12 כוסות מים.
צאי לטייל עם העגלה. גם ביום קר במיוחד בשעות הצהריים נעים לטייל בחוץ. את תרוויחי צעידה והתינוק שלך יהנה מהאוויר הצח.
אל תשכחי: לקח לך 9 חודשים לעלות במשקל. לא תרדי אותו בחודש. היי סבלנית.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בדיאטה:))18/02/2008
שלום..!
אני בת 19 ואני ממש ממש רוצה לרזות בערך ארבעה קילו עד הקיץ.
מאז שהתגיסתי השמנתי בכ - 4 קילו בעיקר בגלל חוסר סדר של הארוחות.
גם סופי השבוע לא ממש תורמים...מפני שאני נוהגת לאכול יותר בימי שישי-שבת מאשר יום רגיל.
תוכלי להמליץ לי על תפריט דיאטטי ??
בעיה נוספת היא ארוחת הצהריים. אני נוהגת לאכול ארוחות צהריים די גדולות ואין ביכולתי לחשב את הערך הקלורי שלהן למשל : אורז וקציצות עם רוטב, או פסטה עם חזה עוף...אלו דברים שלא ניתן לחשב ...מה עושים במקרה כזה?
אני ממש ממש רוצה להרזות......
בבקשה יעצי לי מה לאכול ממה להמנע....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
יעלי18/02/2008קודם כל את הארוחות צהריים שלך ניתן לחשב.
הינה אתר שעוזר מאוד לאנשים שסופרים קלוריות- "miss diet".
את כבר יודעת שהבעיה שלך היא ארוחות לא מסודרות אז התחילי לאכול מסודר.
בוקר אכלי כריך/מעדן/דגני בוקר עם חלב.
ביניים אכלי פרי/חטיף אנרג'י או כל דבר עד 100 קל'.
בצהריים- אכלי בשר+ירקות+תוספת.
ביניים- מעדן/פרי או כל דבר עד 100 קל'.
ערב- סלט+2 פרוסות לחם+ממרח/חביתה+2 פרוסות לחם וכד'..
לפני השינה את יכולה לאכול פרי או מעדן או משו קטן שישביע אותך.
אכלי לחם קל, מעדני ומוצרי חלב עד 5%, הגבילי את הצריכה של האוכל המטוגן, שתי רק מים, שתי תה לתחושת שובע.
מדדי את כמות האוכל- דוגמא:
פסטה לארוחת צהריים יכולה להיות 150 קל' ויכולה להגיע ל500.
אם בחרת לאכול פסטה עם חזה עוף אכלי רק כוס או כס וחצי של פסטה ולא קערה מלאה.
אכלי ירקות ופירות.
בקשר לסופי שבוע- נראה לי כולנו ככה, לפחות אני- אצלי הבעיה בסופי שבוע שאני הולכת לישון מאוחר יותר אז יש יותר זמן לאכול וגם הארוחות הגדולות הן בעיה.
בסופי שבוע נסי לרסן את עצמך.
זה בסדר לאכול 100-200 קל' יותר מימי החול.
אם את פשוט נוהגת לאכול יותר אז צמצמי את הקל' בארוחות נגדי בארוחת צהריים במקום 400 אכלי 300(סתם דוגמא) וככה יש לך 100 קל' שאת יכולה לבזבז את פרוסה דקה של עוגה/ כמה עוגיות/ חטיך אנרג'י וכד'...
אם יש לך זמן עשי ספורט, גם אם אין בסופי שבוע את תמיד יכולה ללכת להליכה בים(כמוני:)), להירגע או לקרוע את רחבת הריקודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכם מבחינה קלורית? כמה...?איילה18/02/2008
הודה לכם עם תוכלו לעזור לי בחישוב קלוריות הבא -
2 כוסות קורנפלקס תלמה עם נתון ש30 גרם זה 108 כמה זה 30 גרם?..
2 כפות גרנולה עם פירות שוות ל..?
תודה,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
יעלי18/02/200830 גרם- כמעט כוס חד פעמית מלאה.
(2 כוסות שוות בערך ל200+ קל'..)
2 כפות גרנולה- בסביבות ה-80 קל'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט - לרחל גרנותגלית18/02/2008
בוקר טוב,
אודה לך באם תוכלי לחוות דעה בנוגע לתפריט ומשקל אופטימלי
גיל 31, גובה 173 משקל 75
בוקר: כוס קפה
א.בוקר- 2 פרוסות לחם קל +גבינה צהובה
צהריים- שניצל+סלט ירקות+פתיתים
ביניים- קלמנטינה
א.ערב- 2 פרוסות לחם קל+ חביתה
חטיף אנרגיי ליום.
בתודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לגלית
רחל גרנות18/02/2008שלום גלית,
התפריט שבנית יוריד אותך במשקל. כמובן, הקפידי על כמויות. בפתיתים,אני מבינה שהכוונה לכוס כוס וחצי פתיתים מבושלים. גווני כדי שלא ישעמם ולא לשכוח שתייה של לפחות 10 כוסות ביום.
בקשר למשקל האופטימלי, יש לי בעיה עם כל הטבלאות והנוסחאות. את הרי מכירה את עצמך, את מבנה הגוף שלך והחליטי (אבל בקטע טוב, לא של כעס) מה המשקל האידאלי עבורך. אני מקווה שזה ריאלי. התאזרי בסבלנות, זה תהליך שדורש סבלנות וסובלנות,
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי יש לי כמה שאלות דחופות..איילה17/02/2008
ערב טוב,
אני בת 18 1.70 ושוקלת 55 ,
שאלתי כמה קלוריות אלי להכניס לגוף ביממה תוך
כדי שמירה על משקל זה למשך שארית חיי.?
אני צמחונית האם יש מאכלים מסוימים שאתם ממליצים לי לאכול כתחליף לבשר?.
אני נוהגת לאכול רק שניצלי טבעול, ודי נימאס לי.
בתודה ,
איילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
מוניקה קרן18/02/2008שלום איילה,
כדי לשמור על משקלך, עלייך לצרוך כ-1600 קלוריות ליום. נתון זה עשוי להשתנות בהתאם לפעילות גופנית שאת עושה (אפשר לאכול יותר), דיאטות שעשית בעבר, חילוף חומרים נמוך (צריך לאכול פחות). זה עניין אישי ודורש מעט ניסוי וטעייה.
בכל מקרה זה לא לשארית חייך, כי עם הגיל אנו זקוקים לפחות אנרגיה כדי לשמר את משקל גופנו, לכן בעוד 2 עשורים, תזדקקי למעט פחות קלוריות או שתדרשי לפעילות גופנית מוגברת יותר.
תחליפי בשר נאותים לצמחונים הם ביצים, קטניות, כמו שעועית לבנה, אדומה, שחורה, אפונה, עדשים, חומוס ותחליפי סויה. גם מוצרי חלב מכילים חלבונים כמובן.
שילוב של דגנים כמו חיטה, שיבולת שועל, אורז עם קטניה, נותן חלבון השווה באיכותו התזונתית לחלבון מן החי, מבשר.
יש לדאוג לצרוך מספיק חלבון מאיכות טובה בתפריט היומי וכן לנטר את רמות הברזל, הויטמין B12 והאבץ, אשר מגיעים אלינו בעיקר מאכילת בשר, כדי למנוע חסרים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)