מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופניתטל29/12/2007
לגבי תרגילים לחיזוק ושימור השרירים או תרגילי כח שאתה ממליץ- למה הכוונה- עבודה עם מכשירים בחדר כושר? אשמח לקבל מס דוגמאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
אהרון29/12/2007
*כמה קלוריות יש בכוס חד פעמית של דייסת קוואקר(על בסיס מים)?(כל אחד אומר משו אחר אז אני רוצה לוודא.)
*כמה גרמים יש בכוס חד פעמית שבה דייסת קוואקר?
******* כל אחד אומק משהו אחר בגלל שתלוי באחוז המיים מידת הבישול. חשבון יותר פשוט
ומדוייק הוא למדוד לפני הבישול. כף =12 גרם=42 ק.. כוס חד פעמית בערך 2 כפות לפני
בישול.
*האם דייסת קוואקר מומלצת לארוחת בוקר?
******מומלצת מאד. יותר מדגנים מתועשים כמו קורנפלקס, ברנפלקס וכו".
*קראתי בפורום אחד שדיאטנית(כמו שפה יש מומחים גם בשם יש)אמרה שלא מומלץך לצרוך יותר מ3 כפות קוואקר נראה לי שהיא אמרה בגלל שאז יהיה עודף סיבים תזונתיים או משו כזה. האם זה נכון?
********במפורש לא. כמות הסיבים בקוואקר טבעי הוא בערך כמו בלחם מלא. הערך הקלורי של כף
בערך כמו פרוסת לחם קל.. אין שום סיבה להגביל ל3 כפות ביום אם מתחשבים בערך
הקלורי הכולל של התפריט ובצריכת יתר הפחמימות .
ועוד משו קטן:
*מחר(שבת) אנחנו מזמינים חברים מראשון לציון לכן ההורים מכינים ארוחה.
אני חושבת שאני אוכל 2 כנפיי עוף קטנות+תפוח אדמה מבושל 1+כף סלט טונה(150 בערך+70 בערך+30 בערך=250.)
הארוחה לפי דעתי בסדר גמור ולא ממש משמינה אבל הבעיה היא השעה. אני משערת שהארוחה תהיה בסביבות 8 ורציתי לדעתי אם זה בסדר לאכול בשעה כזו ארוחה בגודל זה.(אני מקווה שכה כי אני חולה על כנפיים!!! פעם אכלתי 8 ברצף-אבל זה סיפור אחר.)
*******אני מניח שאת קוראת הודעה זו אחרי הארוחה. אם אמנם עמדת בתכנון, היה בסדר גמור.
אין חשיבות לשעת הארוחה אלא לתוכן. לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה קרוב מדי לשעת
השינה, אבל הארוחה שאכלת לא היתה כבדה וגם לא מייד לפני השינה.
הכנפיים זה החלק הפחות מומלץ בגלל העור והשומן, אבל שתיים אינו נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאהרון,אני רוצה הצעות שיפור :)שני28/12/2007
אם צריך..
אז ככה :
בוקר - כוס נס קפה שמכיל כפית סוכר ומעט חלב 3%+ 2 פרוסות לחם מלא קל + כף קוטג'/גבינה +ירקות+ יוגורט דיאט 0%
ביניים-פרי : אגס\תפוחתפוז וכו'
או
כוס קורנפלקס (קראנצ'ים שמכילים 90 ק"ל ל30ג')
צהריים : 6,7 כפות פתיתים +כף קטשופ+ חזה עוף או עוף בלי עור או 2 וכו'
או
6,7 כפות פתיתים +כף קטשופ+2 פרוסות לחם קל+מעט חומוס+1 פסטרמה וירקות .
ביניים : פרי\יוגורט 0%
ערב : 2 פרוסות לחם קל + גבינה צהובה לייט 5 % מעט קטשופ +ירקות+ כוס קורנפלקס
או
כוס קורנפלקס רגיל+לבן 3% +2 כפות גבינה עם ירקות
260 ק"ל
שעתיים לפני השינה -פרי\יוגורט 0%
הדיאטה הזאת טובה ? בדרך כלל זה מה שאני אוכלת בתפריט שלי,
כמובן שאני מגוונת אבל לא עוברת את הקלוריות לכל מנה..
ואני לא אוכלת יותר מ 4 5 פרוסות לחם קל ליום .
בקשה תגידו לי שאני עושה טוב ומה אפשר לשפר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
שני28/12/2007בלי ה "או 2" בארוחת צהריים חחח זאת טעות ,
ואל תתייחס ל 260 ק"ל שכתבתי בסוף
:]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות שיפור לשני
אהרון28/12/2007
אם צריך..
אז ככה :
בוקר - כוס נס קפה שמכיל כפית סוכר ומעט חלב 3%+ 2 פרוסות לחם מלא קל + כף קוטג'/גבינה +ירקות+ יוגורט דיאט 0%
******סוכר->סוכרזיט
או
כוס קורנפלקס (קראנצ'ים שמכילים 90 ק"ל ל30ג')
צהריים : 6,7 כפות פתיתים +כף קטשופ+ חזה עוף או עוף בלי עור או 2 וכו'
או
6,7 כפות פתיתים +כף קטשופ+2 פרוסות לחם קל+מעט חומוס+1 פסטרמה וירקות .
****** סלט גדול כמנה ראשונה בכל מקרה
או לחם או פתיתים
מבחינה איכותית ותזונתית עוף עדיף על פסטרמה, אבל אם את אוהבת, זה בסדר מידי פעם
ביניים : פרי\יוגורט 0%
או
כוס קורנפלקס רגיל+לבן 3% +2 כפות גבינה עם ירקות
***** אם קורנפלקס בבוקר אזי שיבולת שועל בערב או להיפך. השיבולת יותר מזינה ובריאה.
260 ק"ל
שעתיים לפני השינה -פרי\יוגורט 0%
ואני לא אוכלת יותר מ 4 5 פרוסות לחם קל ליום .
בקשה תגידו לי שאני עושה טוב ומה אפשר לשפר ?
****** דיאטה טובה. את יכולה להרשות לעצמך (לא חובה) בונוס קטן מידי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור28/12/2007
רצתי לדעת כמה קלוריות יש בכוס אורז +חצי כוס קטניות+שניצל טבעול לייט 5% שומן? והאים השילוב הוא בסדר , אני פשוט צימחונית ואני ממש מעוניית להשלים את הויטמין בי 12 וגם לרדת במשקל לפחות 4 קילו .אשמח לטיפים נוספים. תודה מראש ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי את ההודעה של יעל
אהרון28/12/2007300-400 קלוריות.
אין וויטמין B12 במזונות האלה. את חייבת גבינות וביצים.
שילוב טוב, טעים ומזין:
3 כפות קמח תירס (פולנטה) , להרתיח בכוס מים ולערבב עד שמתחיל להתעבות.
הוסיפי ביצה והמשיכי לערבב עוד דקה על אש נמוכה
הוסיפי כף גבינה לבנה או בולגרית 5%, ערבבי והורידי מהאש.
250-300 קלוריות.
יחד עם סלט גדול יש לך ארוחה עיקרית ראויה שמכילה בין היתר B12.
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה אתר
שני29/12/2007תודה =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
אהרון29/12/2007
*כמה קלוריות יש בכוס חד פעמית של דייסת קוואקר(על בסיס מים)?(כל אחד אומר משו אחר אז אני רוצה לוודא.)
*כמה גרמים יש בכוס חד פעמית שבה דייסת קוואקר?
******* כל אחד אומק משהו אחר בגלל שתלוי באחוז המיים מידת הבישול. חשבון יותר פשוט
ומדוייק הוא למדוד לפני הבישול. כף =12 גרם=42 ק.. כוס חד פעמית בערך 2 כפות לפני
בישול.
*האם דייסת קוואקר מומלצת לארוחת בוקר?
******מומלצת מאד. יותר מדגנים מתועשים כמו קורנפלקס, ברנפלקס וכו".
*קראתי בפורום אחד שדיאטנית(כמו שפה יש מומחים גם בשם יש)אמרה שלא מומלץך לצרוך יותר מ3 כפות קוואקר נראה לי שהיא אמרה בגלל שאז יהיה עודף סיבים תזונתיים או משו כזה. האם זה נכון?
********במפורש לא. כמות הסיבים בקוואקר טבעי הוא בערך כמו בלחם מלא. הערך הקלורי של כף
בערך כמו פרוסת לחם קל.. אין שום סיבה להגביל ל3 כפות ביום אם מתחשבים בערך
הקלורי הכולל של התפריט ובצריכת יתר הפחמימות .
ועוד משו קטן:
*מחר(שבת) אנחנו מזמינים חברים מראשון לציון לכן ההורים מכינים ארוחה.
אני חושבת שאני אוכל 2 כנפיי עוף קטנות+תפוח אדמה מבושל 1+כף סלט טונה(150 בערך+70 בערך+30 בערך=250.)
הארוחה לפי דעתי בסדר גמור ולא ממש משמינה אבל הבעיה היא השעה. אני משערת שהארוחה תהיה בסביבות 8 ורציתי לדעתי אם זה בסדר לאכול בשעה כזו ארוחה בגודל זה.(אני מקווה שכה כי אני חולה על כנפיים!!! פעם אכלתי 8 ברצף-אבל זה סיפור אחר.)
*******אני מניח שאת קוראת הודעה זו אחרי הארוחה. אם אמנם עמדת בתכנון, היה בסדר גמור.
אין חשיבות לשעת הארוחה אלא לתוכן. לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה קרוב מדי לשעת
השינה, אבל הארוחה שאכלת לא היתה כבדה וגם לא מייד לפני השינה.
הכנפיים זה החלק הפחות מומלץ בגלל העור והשומן, אבל שתיים אינו נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית - טל
אהרון29/12/2007הכי טוב לשרירים זה בחדר כושר אבל אפשר במידה מסויימת גם בבית נגד משקל הגוף. פילאטיס זה גם טוב. אתר טוב מאוד עם הדרכה ואילוסטרציה:
http://www.exrx.net/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאהרוןליטל28/12/2007
שלום אהרון,
השבוע התחלתי לאכול בריא, הורדתי את המתוקים והבצקים שהיו תמיד המחלה שלי, אני אוכלת בכמויות ועדיין איני שבעה, אני מסוגלת לאכול פיצה משפחתית אחרי חצי שעה ליהיות רעבה שוב.
הגובה שלי 1.67 ואני שוקלת 73 הייתי רוצה להוריד כ12 קילו.
השבוע התחלתי לעשות הליכות לים אך איני יודעת מה בידיוק לאכול בשביל להרזות באופן בריא ואפקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאנה, כמה פרטים
אהרון28/12/2007מה הגיל שלך? זאת הדיאטה הראשונה? אם לא, מה הייתה הדיאטה הקודמת, מתי, ומה היו ההשגים.
כתבי את התפריט הנוכחי, כולל כמויות ואתאים אותו לצרכים שלך. צייני אם יש מגבלות כלשהן ומאיזו סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתפריט..
יאנה28/12/2007אני בת 17, עשיתי הרבה דיאטות יויו שעזרו לי לתקופה קצרה ואז העלתי שוב במשקל בזמן האחרון העליתי עוד 5 קילו...
בבוקר
אני אוכלת יוגורט 3% או קוטג' 3% עם קפה+חלב
בבית ספר אני אוכלת לחמניה מלחם מלא עם פסטרמה או גבינה
לפעמים גם פרי
אחרי שאני חוזרת הבייתה אני מכינה לי סלט עם קצת רוטב עם מיונז
בשר כמו עוף, או טונה, לפעמים אני אוכלת ביצת עין עם נקניקיות
לפעמים אורז מלא.. בצהריים אני מגוונת
אחרי שעה שוב אני שותה קפה עם פרוסת לחם קל מלא עם גבינה 3%
אוכלת 2 תפוזים או קלמנטינות..
ובלילה שוב אני אוכלת או פרי או פרוסה עם ממרח כלשהוא
וגם שותה קפה.. ( אני שמתי לב שאני מאוד מכורה לקפה)
הייתי שותה הרבה קולה ומשקאות מתוקים עכשיו עברתי לדייט..
ולפעמים אני עדיין נשארת רעבה אז אני אוכלת בכמות כפולה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות ליאנה
אהרון28/12/2007
אני בת 17, עשיתי הרבה דיאטות יויו שעזרו לי לתקופה קצרה ואז העלתי שוב במשקל בזמן האחרון העליתי עוד 5 קילו...
****** עם כל דיאטה נוספת, קשה יותר לרזות כי הגוף למד להתגוננן . הוא לא אוהב ש"שודדים"
ממנו את השומן ומגיב בפתוח מנגנון לחיסכון באנרגיה. תופעת היו-יו מובילה כל פעם לשיא
חדש בשומן. את צריכה לאמץ לעצמך תזונה נכונה ופעילות גופנית כאורח חיים קבוע.
זה לא קל אך אפשרי אם עושים את זה בצורה מושכלת, בסבלנות ועם משמעת עצמית.
בבוקר
אני אוכלת יוגורט 3% או קוטג' 3% עם קפה+חלב
בבית ספר אני אוכלת לחמניה מלחם מלא עם פסטרמה או גבינה
******פסטרמה רזה\גבינה עד 5% תמיד עם ירקות
לפעמים גם פרי
אחרי שאני חוזרת הבייתה אני מכינה לי סלט עם קצת רוטב עם מיונז
****** בלי מיונז. רק כפית שמן או מעט אבוקדו ומיץ לימון. הסלט כמנה ראשונה
בשר כמו עוף, או טונה, לפעמים אני אוכלת ביצת עין עם נקניקיות
*****רק בשר רזה ללא עור, מבושל או צלוי בלי רוטב. נקניקיות מכל סוג פסולות לתזונה נכונה.
טונה במיים
לפעמים אורז מלא.. בצהריים אני מגוונת
אחרי שעה שוב אני שותה קפה עם פרוסת לחם קל מלא עם גבינה 3%
אוכלת 2 תפוזים או קלמנטינות..
*****אחרי 3 שעות
ובלילה שוב אני אוכלת או פרי או פרוסה עם ממרח כלשהוא
וגם שותה קפה.. ( אני שמתי לב שאני מאוד מכורה לקפה)
******לא ממרח שוקולד\בוטנים או דברים דומים
להוסיף סלט גדול
יש לוותר על הקפה לפני השינה.
הייתי שותה הרבה קולה ומשקאות מתוקים עכשיו עברתי לדייט..
****שום דייט או משקה אחר מלבד מיים או סודה.
ולפעמים אני עדיין נשארת רעבה אז אני אוכלת בכמות כפולה..
***** נחוצה שליטה עצמית. איו פתרונות קסם. חלק מן הרעב הינו פסיכולוגי\רגשי. כשאת נתקפת
אכלי גזר או פלפל אדום אבל לא ממתקים שרק מגבירים את הרעב. שתי גם כן כוס מיים
הדיאטה סבירה אבל במיוחד אצלך, בגלל ההיסטוריה של הדיאטות, הדגש צריך להיות על פעילות גופנית על מנת למנוע ירידה נוספת בקצב חילוף החומרים ואיבוד מסת השרירים. את צריכה כל יום שעה הליכה נמרצת ו2-3 פעמים בשבוע תרגילים לחיזוק ושימור השרירים. לפני ההליכה מותר,
אפילו מומלץ לאכול בננה או חטיף ללא סוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר ששכחתי לציין
ליטל29/12/2007הייתי מתאמנת כ-4 שנים בשחיה..
ובחדר כושר כחודש כן חודש לא והפסקתי עם שניהם לפני חצי שנה ועדיין נשארו לי שרירים ברגליים וקשה להרזות במקום הזה,
אני עכשיו צריכה להמשיך להתאמן בחדר כושר ? כי אני לא רואה לבנות עוד שרירים אלא רק להרזות ולחטב את הגוף..
אהרון, תודה רבה מראש על ההצעות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול לאטשני28/12/2007
עד כמה זה באמת תורם לאכול לאט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קל לשלוט לאורך זמן. תכונה אישית
אהרון28/12/2007אצל רוב האנשים ובעיקר אצל אלה עם נטיה להשמנה, הרגשת השובע מגיעה בהשהיה מסויימת (כ20 דקות) אחרי סיפוק הצורך הפיזיולוגי, לכן הם אוכלים יותר ממה שצריך. אם אוכלים לאט מגיעים לשובע עם סיום הארוחה המתוכננת וחוסך באכילה מיותרת. גם מבחינת העיכול מומלץ ללעוס היטב לבני שבולעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאהרוןתותי27/12/2007
בס"ד
אני בת 16 ולומדת בתיכון לבצפר אני לוקחת 2 סנדוויצ'ים:הראשון עם טונה במים+מיונז דל קלוריות +2 לחמים קלים והשני עם קוטג' +ירקות
הבעי'ה שלי היא שכשאני באה הביתה תוקף אותי רעב ואני אוכלת כל מה שיש ממולי למשל אתמול חממתי נזיד עדשים+ חתיכת בשר ומיד אחריו אכלתי חצי קופסת קרונפלקס (ללא חלב) +ביסלי +במבה ובערב אכלתי 2 די'יסות קוואקר בטעם מי'יפל(עם השקיות בצבע חום)
המשקל שלי הוא 61 והגובה 1.70
ולפני חודשים עשיתי דיאטה רצחנית והורדתי 8 קילו לאחר הדיאטה שקלתי 56 אכלתי הרבה קורנפלקסים מזרזי עיכול והתמדתי בדיאטה והפסיק לי המחזור והוא אינו חזר עדי'ין ואני עדי'ין ממשיכה לצרוך מאכלים מזרזי עיכול
רציתי לשאול:
האם המחזור לא חוזר עקב אכילת הקורנפלקסים מזרזי עיכול
האם במצבי אני יכולה לרדת במשקל האם מומלץ במקרה שכן תכתוב בהודעה הבאה ואני אכתוב מאכלים שאני אוהבת
איך אפשר להפסיק התקפי האכילה
תודה מראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתותי 2 בשורות: אחת רעה, אחת טובה!
אהרון27/12/2007הרעה (שאת למעשה יודעת) היא שאת עשית דיאטה לא טובה ולא בריאה ("רצחנית") וגם עכשיו את
אוכלת רע מאוד.
הטובה היא שהמשקל שלך טוב מאוד ואם תזונה נכונה מלווה בפעילות גופנית אפקטיבית תוכלי להחזיר את קצב חילוף החומרים למה שהיה לפני הדיאטה המטורפת, למנוע את המשך ההשמנה ואפילו להוריד 2 ק"ג (יותר מזה לא מומלץ).
לגבי הפסקת התקפי הזלילה (תופעה נפוצה) אין פתרונות פלא, צריך תפריט מסודר והרבה משמעת עצמית.
האם הדיאטה עשית על דעת עצמך או על ידי איש מקצוע? תארי אותה. תמסרי מה המגבלות שלך,אם
יש כאלה ומה ההעדפות שלך. אני אנסה לעזור לך ולהתאים תפריט לנתונים שלך. אני כבר מזהיר אותך שכל מה שאמליץ יהיה כרוך בפעילות גופנית, אחרת חבל על הזמן של שנינו.
ב"ה יש מקום לאופטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לירידה במשקלשרון27/12/2007
שלום אהרון.
אני בת 35, גובה 163, משקל 58.
אני מנסה לרדת 3 ק"ג, ולא מצליחה.
התפריט שלי-
א. בוקר- נס קפה+ מעט חלב 1%+ סוכרזית, 2 פרוסות לחם קל מרוחות בקוטג 3%
א. צהריים- שניצל טבעול/חזה עוף ללא עור/כוס קינואה עם רוטב עגבניות/ 4 פרוסות לחם קל עם טונה+ לפעמים סלט/עגבניה+ מעדן דיאט 0%/גיל עם 3 כפיות שיבולת שועל+ פרי.
א. ביניים- פרי/ 2פרוסות לחם קל מרוחות בקוטג 3%/מעדן דיאט 0%/גיל עם 3 כפיות שיבולת שועל
א. ערב- 2 פרוסות לחם קל מרוחות עם קוטג 3%+ כרובית/מלפפון/עגבניה
לפעמים לפני השינה- מעדן 0%/גיל עם 3 כפיות שיבולת שועל.
שותה 2-4 כוסות תה צמחים עם סוכרזית, משתדלת לשתות הרבה מים.
לגבי פ"ג- עושה ספינינג 2-3 פעמים בשבוע במשך שעה+ פילאטיס פעם בשבוע.
אני לא מצליחה לרדת במשקל אפילו לא חצי ק"ג...
אני יודעת שאני יחסית אוכלת הרבה, אבל אני פשוט מרגישה רעבה....
בבקשה עזרה- איך לשנות את הדיאטה כדי שאני ארד במשקל אבל גם לא ארגיש רעבה?
(יש לציין כי אין לי אפשרות לאכול א. ביניים בין א. בוקר לא. צהריים)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לשרון
אהרון27/12/2007
שלום אהרון.
אני בת 35, גובה 163, משקל 58.
אני מנסה לרדת 3 ק"ג, ולא מצליחה.
**** קשה בגלל שהעודף שלך קטן, אך אפשרי אם תתמידי ותגבירי את הפ"ג
התפריט שלי-
א. בוקר- נס קפה+ מעט חלב 1%+ סוכרזית, 2 פרוסות לחם קל מרוחות בקוטג 3%
******לחם קל מחיטה מלאה
א. צהריים- שניצל טבעול/חזה עוף ללא עור/כוס קינואה עם רוטב עגבניות/ 4 פרוסות לחם קל עם טונה+ לפעמים סלט/עגבניה+ מעדן דיאט 0%/גיל עם 3 כפיות שיבולת שועל+ פרי.
******לוותר על שניצל טבעול, להוסיף אפשרות של דג ובקר רזה. הכמות לא יותר מ200 גרם
לפני בישול ללא רוטב או טיגון. במקום מעדן - יוגורט\לבן טבעי 1.5%.
תמיד סלט כמנה ראשונה ללא רוטב מלבד מעט שמן ולימון
א. ביניים- פרי/ 2פרוסות לחם קל מרוחות בקוטג 3%/מעדן דיאט 0%/גיל עם 3 כפיות שיבולת שועל
********מעדן-> יוגורט טבעי
א. ערב- 2 פרוסות לחם קל מרוחות עם קוטג 3%+ כרובית/מלפפון/עגבניה
******אפשרות נוספת סלט גדול עם ביצה קשה חתוכה בתוכו או וקוביות גבינה בולגרית 5%.
לפעמים לפני השינה- מעדן 0%/גיל עם 3 כפיות שיבולת שועל.
שותה 2-4 כוסות תה צמחים עם סוכרזית, משתדלת לשתות הרבה מים
.
לגבי פ"ג- עושה ספינינג 2-3 פעמים בשבוע במשך שעה+ פילאטיס פעם בשבוע.
****** בימים בלי ספינינג, הליכה נמרצת של שעה. רצוי פעמיים פילאטיס או פעם תרגילי כוח (עם
משקולות או נגד משקל הגוף)
אני לא מצליחה לרדת במשקל אפילו לא חצי ק"ג...
אני יודעת שאני יחסית אוכלת הרבה, אבל אני פשוט מרגישה רעבה...
***** נסי לכמה ימים לצמצם את הפחמימות אפשר לאכול יותר מאוחר את ארוחת הערב ולוותר
על האכילה לפני השינה.
.
בבקשה עזרה- איך לשנות את הדיאטה כדי שאני ארד במשקל אבל גם לא ארגיש רעבה?
(יש לציין כי אין לי אפשרות לאכול א. ביניים בין א. בוקר לא. צהריים)
****אכלי גזר טרי, לוקח זמן ללעס ונותן הרגשת שובע .
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההמלצות
שרון28/12/2007תוכל לומר לי - בערך- כמה קלוריות אני למעשה צורכת ביום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
אהרון28/12/2007850-1000 אחרי השנויים. מומלץ להעלות ל-1100-1200 ולהוסיף פ"ג כפי שציינתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתפריטאודליה,ארה"ב27/12/2007
שלום וברכה.קוראים לי אודליה אני בת 21 מטר 62 ושוקלת 61 קילו ברצוני להוריד במשקל {כ8 קילו לפחות} אני גרה בחו"ל ולכן "בניתי"לעצמי תפריט שאולי יעזור לי להפחית במשקל ורציתי לשוע את דעתך בנושא. ראשית ברצוני לציין שאני שומרת כשרות לכן קיים קושי להרבות בסוגי הבשר{לא שזה רע}כמו כן כידוע הגבינות והמוצרי חלב בארה"ב הם לא כמו בארץ אז חוץ מחלב רזה שאני שותה בקפה אני לא אוכלת את המוצרי חלב פה..אוקיי אז זה התפריט.
בוקר:חטיף דגנים{חטיף אנריגה}וכוס תה\קפה עם חצי כפית סוכר.
אחרי האימון{אני מתאמנת כל יום מכון כושר במשך כשעה} אני אוכלת בננה.
לארוחת צהריים אני אופה בגריל דג סלומון {עם לימון שום ותבלינים} סלט חסה גדול עם עוד ירקות{כמובן בלי רוטב רק לימון כפית שמן זית ותבלינים} ומנת פחממות כ4-5 כפות של אורז\פסטה\קוסקוס לפעמיים במקום הדג אני אופה בתנור עוף או מכינה מוקפץ חזה עוף עם ירקות{שימוש בשמן זית} המוקפץ בא עם ירקות כגון כרוב,גזר,בצל,ופטריות.
בערב אני אוכלת שוב חטיף אנריגה ואולי כוס תה עם נענע.....
רציתי לדעת אם אני אתמיד בתפריט אני ארד במשקל?....זה לוקח הרבה זמן?..כי אני עושה את זה כבר חודש ואין ממש שינוי....מה אתה מציע?....
בתודה ובברכה,אודליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודליה
אהרון27/12/2007
*****סלט ירקות
*****בננה אוכלים זמן קצר לפני האימון
תוך שעה אחרי האימון, ארוחה עיקרית מבוססת על פחמימות מורכבות וחלבון
לארוחת צהריים אני אופה בגריל דג סלומון {עם לימון שום ותבלינים} סלט חסה גדול עם עוד ירקות{כמובן בלי רוטב רק לימון כפית שמן זית ותבלינים} ומנת פחממות כ4-5 כפות של אורז\פסטה\קוסקוס לפעמיים במקום הדג אני אופה בתנור עוף או מכינה מוקפץ חזה עוף עם ירקות{שימוש בשמן זית} המוקפץ בא עם ירקות כגון כרוב,גזר,בצל,ופטריות
*****יש לי כמה הערות:
דג\בשר 200 גרם נטו לפני בישול. סלמון זה טוב מאד אבל כדאי לגוון גם עם דגים אחרים
אכלי דג לפחות 3 פעמים בשבוע מתוך זה סלמון לא יותר מפעמיים.
פחמימות מלאות בלבד
סלט עדיף כמנה ראשונה (ממלא וממתן את התיאבון)
עוף בלי עור ושומן עוד לפני הבישול. עדיף צלוי בתנור או על טפלון בלי שמן. אגב, שמן זית לא
מומלץ לטיגון אלא לסלט בלבד.
מידי פעם תוותרי על הפחמימות והסתפקי בירקות מבושלים (לא מוקפצים)
.
******במקום חטיף איכלי פרוסת לחם מלא קל עם גבינה רזה או יוגורט טבעי רזה.
אם אין הגבלה רפואית מומלץ לאכול מוצרי חלב.
סלט ירקות כמו בצהריים.
*****אפשר להוסיף עוד פרי כארוחת ביניים.
רציתי לדעת אם אני אתמיד בתפריט אני ארד במשקל?....זה לוקח הרבה זמן?..כי אני עושה את זה כבר חודש ואין ממש שינוי....מה אתה מציע?....
**** התפריט טוב אבל יותר חשובה היא הפעילות הגופנית שאת עושה. הדגש צריך להיות על
אירובי, שעה ביום בדופק 120-130. אנאירובי יום כן יום לא, על כל השרירים.
אם תתמידי ותקפידי תרזי באופן בטוח. המשקל שלך סביר, אין טעם להיות בלחץ, העיקר לעשות
נכון ולאמץ הרגלים נכונים כאורח חיים.
בהצלחה!
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון, אם תוכל לחוות דעתך :)רקדנית:)26/12/2007
היי, כתבתי לא מזמן בפורום ונתת לי תפריט משופר.. הבעיה היתה שאני צמחונית ולא ממש הולכת לפי התפריט אלא מנסה להקפיד בלי יותר מידי הגבלות.
(1.53, בת 17, שוקלת 49-)רציתי לדעת מה דעתך על ימים שבהם אין זמן לעשות ספורט (אני רוקדת 3 פעמים ורצה פעמיים בשבוע אבל יוצא שאני לא מרגישה טוב או שסתם לא בא לי ואני מוותרת על חלק מהם) מה דעתך על קפיצות בחבל? וכמה זמן צריך לעשות ביום אם קופצים ככה שזה 100 קפיצות בדקה?
ועוד שאלה... הנה מה שאכלתי למשל אתמול, (לא עשיתי בכלל ספורט אתמול) זה טוב?
בוקר: לחמניה לבנה 60 גרם
חצי פרוסת גבינ"צ 9%, קצת עגבניה ומלפפון
3/4 כוס עוגי
צהריים: רבע פיתה
חצי ביצה קשה
קלמנטינה
חצי תפוח
ערב: חצי כוס אורז מבושל
קערית קטנה מאוד של מרק ירוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר עם תיקונים קלים
אהרון26/12/2007
היי, כתבתי לא מזמן בפורום ונתת לי תפריט משופר.. הבעיה היתה שאני צמחונית ולא ממש הולכת לפי התפריט אלא מנסה להקפיד בלי יותר מידי הגבלות.
(1.53, בת 17, שוקלת 49-)רציתי לדעת מה דעתך על ימים שבהם אין זמן לעשות ספורט (אני רוקדת 3 פעמים ורצה פעמיים בשבוע אבל יוצא שאני לא מרגישה טוב או שסתם לא בא לי ואני מוותרת על חלק מהם) מה דעתך על קפיצות בחבל? וכמה זמן צריך לעשות ביום אם קופצים ככה שזה 100 קפיצות בדקה?
****** קפיצות בחבל מומלצות מאוד. כל פעילות אירובית צריכה להיות לפחות 30 דקות, אבל קשה
להתמיד זמן זה ברציפות. את צריכה לסרוגין ריצה קלה במקום, נגיד אחרי 5 דקות קפיצות
(תלוי בכושר) כמה דקות ריצה\הליכה במקום. חשוב להחזיק את הדופק גבוה.
ועוד שאלה... הנה מה שאכלתי למשל אתמול, (לא עשיתי בכלל ספורט אתמול) זה טוב?
בוקר: לחמניה לבנה 60 גרם
******מקמח מלא בלבד
חצי פרוסת גבינ"צ 9%, קצת עגבניה ומלפפון
******עדיף פרוסה שלמה 5% . לא רק קצת אלא עגבניה שלמה.
3/4 כוס עוגי
**** לוותר
צהריים: רבע פיתה
****מקמח מלא
חצי ביצה קשה
****ביצה שלמה
קלמנטינה
חצי תפוח
ערב: חצי כוס אורז מבושל
****אורז מלא
קערית קטנה מאוד של מרק ירוק
*****לא קטנה מאוד אלא רגילה. מרק ירקות טבעי, לא משקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה
אהרון26/12/2007את לא אוכלת מספיק ירקות. הוסיפי לארוחת צהריים וערב או כארוחות ביניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אני אנסה להתמיד!
רקדנית:)26/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד שאלה קטנה...
רקדנית:)27/12/2007מצטערת אם אני שואלת יותר מידי..
בכל מקרה השאלה היא כמה קל' בערך יש בתפריט הזה (אחרי התיקונים שלך)
ואם נראה לך שאי פעם אני אגיע ל-45? כמה אני אמורה לרדת אם אני אתמיד בזה עם ספורט ובלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאול ולקבל תשובות = מטרת הפורום
אהרון27/12/2007אחרי התיקונים בקושי 700 קלוריות. זאת דיאטת רעב שעלולה לגרום יותר נזק מתועלת למרות המימדים הקטנים שלך. את יכולה להגיע ל-45, השאילה באיזה מחיר. את עכשיו במשקל מתאים אבל אם חשוב לך מאד לרדת אין סיבה לעשות את זה בצורה אובססיבית. בגלל הדיאטה שעשית חילוף החומרים שלך ירד, דבר שיקשה על המשך ההרזיה ובעיקר על השמירה.
את צריכה להעלות את התפריט ל-1000 קלוריות. אני הייתי מוסיף לצהריים גביע קוטג' 3% ועוד רבע
פיתה מקמח מלא ולערב דייסת אורז\סולת\שיבולת שועל או פסטה עם רוטב עגבניות או גבינה.(כמובן הכל מלא).
עם הנתונים שלך לא תוכלי לרדת בלי ספורט אלא אם תסכני את הבריאות בהורדה נוספת
של הערך הקלורי. עם ספורט מתאים, לא יותר מקילו וחצי לחודש. לא הקצב חשוב אלא ההתמדה
והטמעת הרגלי אכילה בריאה כאורח חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקון
אהרון27/12/2007ראיתי שבערב כבר יש לך אורז. מומלץ להגדיל לכוס ולגוון כפי שכתבתי לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה!
רקדנית:)27/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו איך זה קרה?!?!?!
רקדנית:)03/01/2008אין יום שאני עוברת את ה-800 קל' בערך ואני משתדלת לאכול רק דברים בלי שומן כמו שצריך..
בזמן האחרון אין לי זמן לעשות ספורט, מודה. אבל בכל זאת אני בשוק!
איך קרה שעכשיו עליתי על המשקל ואני 50, כלומר עליתי בערך קילו!! אני מצפה לראות שרזיתי ובמקום זה אני משמינה????
עכשיו אני כבר מיואשת.. מה לעשות? אין לי זמן לעשות הרבה ספורט אז אני פשוט אוריד עוד קל'?
איך אני יכולה לרדת ואיך קורה שאני משמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשום פנים ואופן!
אהרון03/01/2008דיברנו שהדיאטה שלך כבר דלה מדי אבל את בכל זאת מתמידה. הזהרתי אותך שעם הנתונים שלך לא תוכלי לרזות ללא פעילות גופנית אפקטיבית, אפילו אם חו"ח תורידי עוד את הערך הקלורי.
את צריכה לעלות ל1000 קלוריות, אחרת התוצאה תהיה הפוכה. אין מנוס מלמצוא זמן לפ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף!!!
רקדנית:)03/01/2008תודה קודם כל על התגובה :)
בתוך תוכי אני יודעת שאתה צודק אבל קשה לי.. :(
אין לי כוח להרגיש שמנה כשאני אוכלת 1000 קל' ביום ופ"ג אני יודעת שאני חייבת ואני אחזור לעשות הרבה אבל בכל זאת אני רוצה לרזות כמה שיותר מהר.. זאת הדרך?
אין דרך יותר קצרה? אני רוצה לרדת באופן משמעותי לא לחזור ל-48 ולהשאר שם.. רוצה שינוי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מצב בלי פ"ג
אהרון03/01/2008ובלי לגרום נזק בריאותי וגם השמנה עתידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:(
רקדנית:)05/01/2008נמאס לי.. אני מרגישה שאני משמינה כל הזמן כשאני אוכלת כ-800 קל' או יותר לפי המלצתך..
בלי לחשוב על הבריאות או כל שאר הדברים, אם אני אוכל נניח רק שבועיים, 500 קל' ביום+ספורט כלשהו כל יום חצי שעה לפחות (הליכות/ריצה/קפיצות בחב/וריקוד) ואז אני ארזה ואח"כ כשאני ארצה לחזור לתפריט מאוזן ובריא ואני אוסיף כל יום עוד הרבה פ"ג ובהדרגה את הקל', בטוח שאני ארזה ככה נכון? כרגע לא משנה לי מהבריאות חשוב לי לרזות קודם כל, בכל מקרה אני אקפיד לאכול הרבה ירקות ורק דברים בריאים. שאלתי היא אם יש סיבה כלשהי שאני לא ארזה אם אני אעשה את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצונו של אדם, כבודו
אהרון06/01/2008אבל אני כאחד שעיסוקו בגוף האדם ובריאותו, איני יכול לעודד אותך לכיוון שבחרת. אין לי מה להוסיף להמלצותי הקודמות אבל מוכן לחזור על הקביעה שמלבד הפגיעה בבריאות, התוצאה לטווח בינוני תהיה הפוכה לציפיות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
אהרון27/12/2007
*****סלט ירקות
לארוחת צהריים אני אופה בגריל דג סלומון {עם לימון שום ותבלינים} סלט חסה גדול עם עוד ירקות{כמובן בלי רוטב רק לימון כפית שמן זית ותבלינים} ומנת פחממות כ4-5 כפות של אורז\פסטה\קוסקוס לפעמיים במקום הדג אני אופה בתנור עוף או מכינה מוקפץ חזה עוף עם ירקות{שימוש בשמן זית} המוקפץ בא עם ירקות כגון כרוב,גזר,בצל,ופטריות
*****יש לי כמה הערות:
פחמימות מלאות בלבד
עוף בלי עור ושומן עוד לפני הבישול. עדיף צלוי בתנור או על טפלון בלי שמן. אגב, שמן זית לא
.
סלט ירקות כמו בצהריים.
אם תתמידי ותקפידי תרזי באופן בטוח. המשקל שלך סביר, אין טעם להיות בלחץ, העיקר לעשות
בהצלחה!
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
אהרון27/12/2007
*****סלט ירקות
*****יש לי כמה הערות:
פחמימות מלאות בלבד
.
סלט ירקות כמו בצהריים.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאהרון ולכולם- גדולהפרחה26/12/2007
שלום רב
אני בת 50 שוקלת 60 וגובה 1.50. צריכה לרדת 6 קג לפחות אבל 6 כי רופא אמר לי
בוקר:3 קפה וטוסט(2 לחם 1 צהובה) קפה עם 1 סוכר
צהריים:מרק ירקות סלט עוף...לחמניה לפעמים דג
ערב: גבינות לבנות ולחם או ביצה או טוסט וירקות
אובהת הרבה פירות -לפחות 6 ולא יכולה לוותר על זה
שותה הרבה מים וקצת דיאט קולה
לפעמים 2-3 -4 קוביות שוקולד.
אני מאד אודה לך אם תתקן לי את התפריט או תציע לי דרך או כל דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משימה אפשרית
אהרון26/12/2007אני מדגיש מראש שעם הנתונים שלך לא ילך מהר אבל לא זה מה שחשוב אלא ביצוע נכון שלא פוגע בבריאות ובסיכויים לשמירה לאורך זמן.
לפני שאני מתקן לך את התפריט חשוב לציין שאת חייבת פעילות גופנית יומית: שעה הליכה נמרצת (אם את לא בכושר צריך לעשות את זה בהדרגה) ופעילות בונה שרירים 2-3 פעמים בשבוע.
שלום רב
אני בת 50 שוקלת 60 וגובה 1.50. צריכה לרדת 6 קג לפחות אבל 6 כי רופא אמר לי
בוקר:3 קפה וטוסט(2 לחם 1 צהובה) קפה עם 1 סוכר
****לא יותר מכוס קפה עם סוכרזית
טוסט מלחם מלא קל עם פרוסת גבנ"צ 5%
2 מלפפונים
צהריים:מרק ירקות סלט עוף...לחמניה לפעמים דג
***** מרק טבעי ללא שומן, עוף מבושל במרק\צלוי ללא עור ושומן (לא יותר מ200 גר לפני בישול)
סלט ללא רוטב מלבד מעט אבוקדו ומיץ לימון. מומלץ שיהיה כמנה ראשונה
לחמניה מקמח מלא
ערב: גבינות לבנות ולחם או ביצה או טוסט וירקות
***** גבינה עד 5%, רצוי 3% עד חצי גביע
לא יותר מ2 פרוסות לחם קל
אובהת הרבה פירות -לפחות 6 ולא יכולה לוותר על זה
***** תצטרכי להוריד את מספר הפירות לחצי כארוחות ביניים
שותה הרבה מים וקצת דיאט קולה
לפעמים 2-3 -4 קוביות שוקולד.
*****לא יותר מ3 קוביות כמנה אחרונה (לא בנפרד) 3 פעמים בשבוע לכל היותר. באותו יום תוותרי
על פרי אחד.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
פרחה27/12/2007קודם כל המון תודה!!!! זה מאד עוזר שמישהו שמבין על מה הוא מדבר עונה לי
למה אסור לי יותר קפה?אם אני אשתה בלי סוכר? האם יש לך עוד דוגמאות לתת לי עם יותר פירות?
כמה קלוריות עליי לצרוך ותוך כמה זמן ארד ?
למה קראתי שאתה מציע וים חלבונים ויום פחמימות לאחרות ?לפי מה אתה יודע שלי עדיף באופן זה?
ואני ממש חייבת לרדת אז אני אנסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות והסברים
אהרון27/12/2007אני מתרשם שהמוטיבציה שלך גדולה. מצבך אינו אידאלי אבל גם לא קטסטרופלי. בסך הכול מדובר על ירידה חד ספרתית על פי היעד שהרופאה קבע. אם תצליחי טיפה יותר מזה
יעשה רק טוב אבל קודם נתחיל ונראה איך הולך. למעשה עם הרבה כוח רצון ומשמעת עצמית אין סיבה לכישלון.
ממה שכתבת אפשר להבין שאת שותה 3 קפה בבוקר וזה מוגזם לכל הדעות . לא כאן המקום לפתח את הנושא אבל לגבי התרומה של הקפה להרזיה הדעות חלוקות. אין בסיפרות המקצועית ממצאים
המוכיחים שהקפה עוזר להרזיה. אני בדעה שצריך להגביל לשלוש פעמים ביום לכל היותר ובמקרה שמפריע לשינה, להמנע משתיה בשעה מאוחרת. הפרעות שינה או מחסור בה מקשים על ההרזיה וזה מוכח.
לגבי הפירות אינני יכול לאפשר לך יותר משלושה בתפריט שלך. לפי הנתונים שלך את צריכה תפריט של 1000-1200 קלוריות ליום מלווה בפעילות גופנית נכונה. אם תאוכלי 6-7 פירות ביום, זה יהיה בערך חצי מן המכסה או שתחרגי ממנה. אם בכל זאת מאד קשה לך, תוותרי על הפחמימות או חלק מהן. גם בפירות יש בעיקר פחמימות אבל מסוג שונה מדגנים ועמילנים. וויטמינים ומינרלים יש בשפע בפירות, אפילו יותר מאשר בדגנים עבור אותו ערך קלורי. גם אני אוכל הרבה פירות אבל אני שורף המון אנרגיה בפעילות גופנית אירובית ועוד.
שאילת הזמן אינה קריטית. ככל שהגובה והמשקל קטנים יותר, הולך יותר לאט. לא מומלץ לנסות להוריד יותר מ2 ק"ג לחודש (אולי 3 בחודש הראשון). זה יוריד באופן דרסטי הת קצב חילוף החומרים, דבר שיקשה על ההתקדמות ובעיקר על השמירה אחרי ההרזיה. לא קצב ההרזיה חשוב אלא אופיה הבריא, היכולת להתמיד בה ולהישאר רזה.
אחת מסוגי הדיאטה שחלק מו התזונאים ממליצים הינה דיאטת ההפרדה שמתאימה לאנשים מסויימים כאורח חיים. אני אישית מפריד בין בשר\דג ופחמימות באותה ארוחה אבל אוכל כמות גדולה של סלט ירקות. יחד אם זאת בדרך כלל אני ממליץ על דיאטה מאוזנת תוך יומית, כלומר לא חייבים באותה הארוחה. היתרון לגבי חלק מן האנשים, זה שגורם לאכול פחות באותה הארוחה, אבל כפי שאמרתי זה אישי.
דיאטה מאוזנת מתאימה לכל אחד אלא אם ישנן הגבלות לגבי מזונות מסויימים מסיבה בריאותית או אחרת. אני לא בטוח לגבי מצב הבריאות שלך (הזכרת "רופא") לכן לא המלצתי על דיאטת הפרדה
בין יומית. סיבה נוספת היא שאת חייבת כמה פירות ביום וזה לא הולך ביום חלבונים את יכולה לנסות אותה לכמה ימים (דפדפי אחורה) וביום הפחמימות תוכלי לאכול יותר פירות כארוחת ביניים אבל חייבת לוותר על השוקולד.
אנא עדכני אותי על מה את הולכת ואיך מתקדם.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט :]שני26/12/2007
סתם בשביל שתגידו לי אם אני סופרת נכון את הקלוריות .
אז ככה :
200 ק"ל
בערך 60 קל'
צהריים : 6,7 כפות פתיתים +כף קטשופ+ חזה עוף או עוף בלי עור וכו'
320 ק"ל
ביניים : פרי - 60 ק"ל
260 ק"ל
שעתיים לפני השינה - בננה 90 ק"ל
בקשה תגידו לי שאני עושה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1100-1200 ק.
אהרון26/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין כמותנטלי26/12/2007
שמסתכלים בטבלת ערכים קולוריים כתוב שבכוס אורס לאחר בישול יש 140 קל'
כמה כפות מלאות יש בכוס כזאת ..(כדי שאני ידע באיסה גודל כוס מדובר )?
תודה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונים לי :(
נטלי26/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוס 180-200 מיליליטר.
אהרון26/12/2007את לוקחת בקבוק פלסטיק של 1.5 ליטר מלא מים ומוזגת לכוס עד שמתרוקן. מחלקת 1500 למספר הכוסות ומקבלת את נפח הכוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלליאת26/12/2007
שלום,
אני בת 20.5 גובה 1.60 ושוקלת 55 אני חייבת להוריד 5 קילו.
עשיתי דיאטה לאחר הצבא והורדתי 10 קילו, אני מרגישה שעכשיו המשקל אינו יורד.
התפריט שלי הינו:
בוקר- קערת דגנים מלאים עם חלב 3%
ביניים- קפה/פרי
צהריים- סלט, חתיכת בשר ופחמימה
ביניים- קפה+יוגורט 0% עם קרקר/פרוסת לחם קל עם גבינה לבנה5% או קוטג' 3%
ערב- דגנים מלאים עם חלב 3%/ סלט+2פרוסות לחם קל+ממרח כלשהו (חומוס, גבינה, פסטרמה, גבינה צהובה)
אני שותה הרבה ביום (מים/מיץ דיאט)
בנוסף, במשך השבוע אני רוקדת כל ערב במשך שעתיים ובסופי שבוע אני עושה הליכה 45 דק' מדי פעם משלבת קצת ריצה
אני מרגישה שאני לא יורדת במשקל
מה לא נכון אצלי??
אשמח לקלב תשובה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
ליאת26/12/2007שכחתי לציין, פעם פעמיים בשבוע בארוחת צהריים במקום סלט ירקות אני אוכלת ירקות מבושלים בתנור
ואני אוכלת 2 פירות ביום (תפוז, תפוח, אפרסמון, קיווי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיקר להמשיך בדרך נכונה
אהרון26/12/2007
אחרי ירידה של 10 ק"ג יש לפעמים עצירה או אפילו עליה קלה. אם תמשיכי תוכלי להשיג את היעד
אבל ילך יותר לאט.
אציע לך שינוים קלים בתפריט
שלום,
אני בת 20.5 גובה 1.60 ושוקלת 55 אני חייבת להוריד 5 קילו.
עשיתי דיאטה לאחר הצבא והורדתי 10 קילו, אני מרגישה שעכשיו המשקל אינו יורד.
התפריט שלי הינו:
בוקר- קערת דגנים מלאים עם חלב 3%
**** חלב 1%
דגנים טבעים במקום דגני בוקר מתועשים המכילים סוכר, לא יותר מ3 כפות
ביניים- קפה/פרי
**** קפה עם סוכרזית (אינו תחליף לפרי)
צהריים- סלט, חתיכת בשר ופחמימה
***** רק בשר רזה\עוף ללא עור, סלט רק עם מעט שמן\אבוקדו ומיץ לימון
ביניים- קפה+יוגורט 0% עם קרקר/פרוסת לחם קל עם גבינה לבנה5% או קוטג' 3%
ערב- דגנים מלאים עם חלב 3%/ סלט+2פרוסות לחם קל+ממרח כלשהו (חומוס, גבינה, פסטרמה, גבינה צהובה)
***** או דגנים או לחם. חלב 1%. גבינה 3% או פרוסת גבנ"צ 5%
אני שותה הרבה ביום (מים/מיץ דיאט)
בנוסף, במשך השבוע אני רוקדת כל ערב במשך שעתיים ובסופי שבוע אני עושה הליכה 45 דק' מדי פעם משלבת קצת ריצה
***** הליכה נמרצת במשך שעה לפחות 3 פעמים בשבוע, אפשר חלק על חשבון הריקוד.
את צריכה להוסיף גם פעילות אנאירובית לחיזוק ושימור מסת השרירים, אחרת יהיה לך קשה
לשמור.
אני מרגישה שאני לא יורדת במשקל
מה לא נכון אצלי??
***** אם תקפידי על המלצותי יהיה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימרי בירהנופר25/12/2007
אני לוקחת כדורי שימרי בירה נגד אקנה.
האם זה משמין?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם משמין?
אהרון26/12/2007הערך הקלורי של שמרים יבשים הוא 340 ל100 גרם. בהתחשב במשקל הזעיר של כדור אין מקום לדאגה לגבי השמנה.
לשמרים אין סגולות רק נגד האקנה אלא זה "פצצה" של וויטמינים ומינרלים בעיקר בצורה הטריה.
הייתי ממליץ לך להחליף את הכדורים בשמרים טריים פעמיים ביום 25 גרם (חצי חבילה). הערך הקלורי של הטריים הוא 90-100 קלוריות ל100 גרם. אפשר להמיס במים או סודה ולהוסיף סוכרזית לקבלת משקה טעים, מזין ודל קלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירה
ליאור31/12/2007שלום,
האם שמרי בירה, שמומלץ לצרוך אותם, מצויים בבירה (מאלט וכן לבנה)?
תודה מראש ושנה טובה. ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור - שתית בירה
אהרון31/12/2007זה יותר אפקטיבי לצרוך אותם כמזון עצמאי. כדאי לקבל כמות משמעותית צריך לשתות הרבה בירה, מה שמוסיף גם הרבה קלוריות. מהודעות קודמות ידוע לי שאין לך בעית השמנה לכן שתיית בירה לא תזיק לך מבחינת הקלוריות, כמובן הכל במידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירה
מוניקה קרן31/12/2007שלום אלדד,
שמרי בירה מצויים בבירה, אך יחד עם הבירה מקבלים גם אלכוהול וקלוריות מיותרות. כמו כן צריך לצרוך כמות נאה של בירה כדי להגיע לאותם ריכוזים.
לשיקולך מה עדיף עבורך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות ואלכוהול בבירה
ליאור01/01/2008ד.נ.
לגבי קלוריות בבירה, הרי שבבירה מאלט יש רק מעט קלוריות. ואשר לאלכוהול, הרי ששתיית כוס, ובוודאי כוסית, אלכוהול ביום נחשבת - עפ"י מחקרים רבים המתפרסמים מידי פעם בכתבי עת רפואיים חשובים - כתורמים בהחלט לבריאות הלב. לפיכך, לא ברורה לי הערתך לגבי בעיית הקלוריות והאלכוהול בבירה. אודה על הבהרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משמין
מוניקה קרן31/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיסנטלי25/12/2007
האם שיעור פילאטיס של 45 דק' שורף קלוריות ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילטיס
אהרון25/12/2007פעילות מאד מומלצת לחיזוק ועיצוב השרירים בעיקר של מרכז הגוף וגם לגמישות. תורמת לשימור מסת השרירים למי שמרזה. אינה שורפת אנרגיה בכמות משמעותית אבל חשוב לצרפה לפעילות אירובית המהווה "משרפת שומן".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)