מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד עוףמורן07/01/2008
כמה קלוריות יש ביחידה אחת של כבד עוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ-150 קל' ל- 100 גר'
ד''ר רוני חרמון08/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לזלול בלילה? :(טלי07/01/2008
בוקר טוב,
אני ממלצרת כבר כמה זמן.. המשמרות ארוכות, מעייפות, ואני מתרוצצת על רגליי כ-7 שעות ללא שניית הפסקה. קורה שהמשמרות מסתיימות בשעות מאוחרות מאוד: 2 בלילה, ואף יותר. שאלתי אליכם היא: האם לאכול ארוחה אחרי משמרת אנרגטית כזו, או לוותר בגלל השעה המוגזמת? ואם כן, מה עדיף לאכול בשעות האלו?
תודה על תשובה מהירה,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..
יעל07/01/2008האם את אוכלת בזמן העבודה?
אכלי ארוחת בוקר, לכי לעבודה, אכלי פרי וירקות, בהפסקה אכלי ארוחת צהריים נכונה,אכלי פרי,בערב במידה ויש לך הפסקה אכלי כריך עם ירקות..(אני משערת שיש לך הפסקות הרי אי אפשר לעבוד 7 שעות בלי הפסקה.)
בלילה אכלי שוב משו קטן ואחרי המשמרת אכלי בננה.
אם אין לך זמן לארוחות גדולות של צהריים ערב והארוחה הגדולה היחדיה זו הארוחה שב2 בלילה אז אכלי בננה וכריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזלול בלילה
מוניקה קרן07/01/2008שלום טלי,
לדעתי אין לך ברירה אלא לאכול בלילה. את מסיימת משמרת ארוכה, שהוצאת בה הרבה אנרגיה, את בוודאי רעבה. אינך יכולה ללכת לישון כשאת רעבה. לכן כדאי לאכול. כדאי שזו תהיה ארוחה קלה, במיוחד אם את הולכת לישון מיד בסמוך אליה. אפשר לאכול כריך עם גבינה/ טונה וירקות, אפשר קערת דגני בוקר עם חלב, אפשר פשטידה שלא מכילה הרבה שומן.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד (צלוי?)ליאור07/01/2008
ד.נ.
מאחר שיש בכבד ויטמינים חשובים (A, C, E), וכמו כן הוא טעים, כאשר מאידך יש בו לא מעט שומן רווי וכולסטרול, אבקש לדעת באיזה כבד יש הכי מעט שומן רווי וכולסטרול (בקר? עוף? עגל? וכו')? והאם התשובה נכונה גם לממרחי כבד? והאם בכלל יש היגיון בריאותי באכילתו. תודה, אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
מוניקה קרן07/01/2008שלום אלדד,
מה שאתה אומר על כבד הוא נכון. לרוב איני ממליצה לאכול אותו, כי למרות תכולת הויטמינים והמינרלים הגבוהה שבו, החסרונות, כמו כמות השומן, הכולסטרול והרעלים שבו, עולים על היתרונות.
יחד עם זאת, כמו שציינת הוא טעים, ולכן אפשר לשלב אותו בתפריט 1-2 פעמים בחודש (תלוי עד כמה ממש אוהבים אותו).
כבד עוף הוא הרע ביותר: מכיל מעט פחות קלוריות מהשאר (152 קלוריות ל-100 גרם כבד צלוי), אך מכיל יותר שומן (5.5 גרם), מתוכו 45% שומן רווי, ו-631 מ"ג כולסטרול.
לעומתו כבד בקר, כבש או עגל מכילים 161-173 קלוריות ל-100 גרם, עם 4.5, 4 ו-5 גרם שומן בהתאמה, מתוכם 41% הם שומן רווי. כבד בקר מכיל 389 מ"ג כולסטרול והשאר מכילים 250 מ"ג כולסטרול ל-100 גרם.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
ליאור07/01/2008ד.נ.
תודה על תשובתך, ואבקש הבהרה אחת. כתבת שיש בכבד רעלים (נוסף לשומן וכולסטרול). האם הרעלים נמצאים גם בכבד צלוי או מטוגן, או רק בממרחי כבד? תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד - מה גורל פנייתי?
ליאור16/01/2008ד.נ.
מה גורל פנייתי מ-7.1? האם נפלה בין הכיסאות? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מוניקה קרן18/01/2008שלום אלדד,
הרעלים נמצאים בכבד עוד בהיותו בגוף החיה. הכבד הוא מכונת סילוק הפסולת של הגוף. כל הרעלים והחמרים שהגוף לא רוצה, הוא מפנה דרך הכבד (וגם הכליות, אך הן מסיפור אחר). זה כך בגוף האדם וגם בגוף התרנגולת, הפרה והאווז.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול לאחר ריצה?כרמל06/01/2008
אני בגובה 1.74 במשקל 60 ,מה כדאי לאכול לאחר ריצה יומית?
(שעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרמל
ד''ר רוני חרמון06/01/2008למעשה לא חייבים לאכול אחרי ריצה אבל מאוד חשוב לשתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר לעוף!יעלי06/01/2008
יש לי שתי שאלות:
*כשאמא מכינה מרק עוף, היא שמה בסיר מים,בצל לטעם ועוף.
את העוף אני אוכלת בתור ארוחת צהריים רגילה אבל השאלה שלי קשורה למרק: שאלתי את אמא ממה עשוי המרק, הרי את העוף אני אוכלת אז חוץ ממים מה זה המרק? היא אמרה שזה השומן שיצא מהעוף. רציתי לדעת האם זה נכון וכמה קל' יש בכוס של מרק זה.
*שאלה שניה: אמא הכינה כרעיים,הכרעיים שוות ללא קצת קל' לכן אני אוכלת את הירך ביום אחד והשוק ביום אחר. הירך יותר גדול מהשוק, וכמות הבשר יותר גדולה או זהה אז איך זה שהשוק יותר קל' מהירך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוף ליעל
אהרון06/01/2008עצה לאמא:
מרק טעים, מזין ובריא מכיל גם גזר, קישוא, סלרי, פטרוזיליה ושמיר. בקשי מאמא לנסיון להוסיף גם
את אלה ותראי את ההבדל. צריך לאכול גם את הירקות של המרק, זה משביע ומזין.
הטעם בא לא מן השומן אלא מהבשר והעצמות. מהשומן בא השומן (של הגוף שלך)!
צריך להוריד את העור והשומן לפני הבישול. שאריות השומן צפים במרק וצריך לסלק אותן. הכי טוב
להכין מרק יום מראש, לקרר במקרר ואזי השומן מתקשה וזה קל להסיר אותו לפני החימום.
אין הבדל משמעותי בערך הקלורי של השוק והירך עם מסלקים את השומן. זה רק עיניין של כמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
ד''ר רוני חרמון06/01/2008אמא תמיד צודקת המרק הוא לא רק מים כמות הקלוריות מאוד קשה לחשב וזה תלוי בגורמים רבים
לגבי השוק והירך של העוף הקלוריות נספרות לפי קלוריה לגרם בשר ולא משנה מאיזה חלק של שריר הוא בא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמנייהשני06/01/2008
יום חמישי אכלתי אצל דודים מין לחמניה כזאת בגודל בינוני מרובעת קצת,
והיא היית מצופת דגנים,ממש כולה מצופת
במפנים הגוון של הרך היה חום בהיר,
אני מקווה שאתם יודעים למה אני מתכוונת
כמה קלוריות יש בלחמניה כזאת?היא מומלצת בדיאטה?
תודה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה מקמח מלא מצופה בשיבולת שועל
אהרון06/01/2008אם אמנם כך, זה בריא, אבל צריך להוריד 3-4 פרוסות לחם קל מהתפריט היומי. המשקל 60 גרם = 130-150 קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרה, מקווה שתוכלו לעזורפליקי06/01/2008
כמה קלוריות יש במח עצם? כזה מתוך עצמות בקר שמוסיפים לציר בקר וכאלה..
בדקתי באיזה אתר מחו"ל והיה רשום שם שזה בערך 700 קלוריות למאה גרם לא מבושל.. זה נשמע לי המון.
יש סיכוי שזה באמת עד כדי כך שמן? זה בעיקר ג'לטין הרי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האתר צודק, זה כמעט שומן טהור.
אהרון06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קל' יש בכף גדושה של אורז מבושל?יעלי05/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בערך 40-50 קלוריות
מוניקה קרן06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשריפת קלוריות...רקדנית:)05/01/2008
כמה קל' שורפים נניח כל 10 דקות של קפיצה בחבל, בריצה ובהליכה?
ואני עושה תמיד מתיחות כולל מתיחות קשות של גמישות (שפגטים, דוולופה וכאלה), כמה קל' שורפים בזה? (בד"כ אני עושה כחצי שעה)
(אני שוקלת 49/50, 153 מ' בערך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואו תודה!
רקדנית:)05/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה!
יעלי05/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות.יעלי05/01/2008
שלום אהרון, מזמן לא שאלתי אותך שאלות!
אז ככה, האם זה בסדר לאכול ביום אחד מנדרינה תפוז ותפח עץ או שכדאי לאכול רק 2 מנות פרי ולא 3. קראתי שבנות בגילאי 14-18 צריכות לאכול 3 מנות פרי אבל אני רוצה לשמוע את דעתך.
**חזרתי לא מזמן מארוחת במסעדה, זו הייתה חגיגה וגם רקדתי כדי לשרוף קצת קלוריות, הרשתי לעצמי להנות ולאכול מה שבא לי!
למרות שאכלתי די הרבה לפי חישוביי לא עברתי את ה1500 קל'!(אני מקווה שחישוביי נכונים!) אכלתי הרבה, בקינוח היה סוג של עוגת ספוג אז אכלתי 3 ריבועים קטנים-בינוניים,בבשר לא ממש אכלתי רק טעמי קצת ואת רוב הקלוריות אכלתי בתחילת הארוחה.(האכול היה מונח על השולחן, זה היה אירוע.) אכלתי סלט גבינה ומיונז,תפוחי אדמה,סלמון פרוס,2 פרוסות לשון פרה ונקניק. שתיתי כל-כך הרבה סודה כדי למלאות את עצמי וזה אכן עזר. שתיתי הרבה דיאט קולה למרות שקולה לא בריאה אבל לא שתיתי הרבה זמן ופעם ב...מותר. רקדתי הרבה והתפרעתי ככה ששרפתי קצת קלוריות. שתיתי תה וכשחזרתי הבייתה שתיתי עוד כוס גדולה של תה. לפני הארוחה אכלתי בסביבות ה-400 קל'-שוק עוף,50 גרם תפוח אדמה,מנדרינה ותפוח,חצי יוגורט(היה מגעיל אז זרקתי) ו2פרוסות לחם קל עם גבינה. לפני הארוחה אכלתי תפוח, לי אישית לא עוזר לבוא שבעה לארוחה מפני שככה או ככה אני יושבת בשולחן גדול ומולי מלא אוכל טעים-ברור שאני אקח! קיצר היה יותר טוב! ורציתי לספר לך..חח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
יעלי05/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות ליעל
אהרון06/01/2008
אז ככה, האם זה בסדר לאכול ביום אחד מנדרינה תפוז ותפח עץ או שכדאי לאכול רק 2 מנות פרי ולא 3. קראתי שבנות בגילאי 14-18 צריכות לאכול 3 מנות פרי אבל אני רוצה לשמוע את דעתך.
****** 3 פירות, זה בסדר גמור. אפשר אפילו יותר אבל במקרה הזה צריך להוריד שווה ערך קלורי
מפחמימות מרוכזות
**חזרתי לא מזמן מארוחת במסעדה, זו הייתה חגיגה וגם רקדתי כדי לשרוף קצת קלוריות, הרשתי לעצמי להנות ולאכול מה שבא לי!
למרות שאכלתי די הרבה לפי חישוביי לא עברתי את ה1500 קל'!(אני מקווה שחישוביי נכונים!) אכלתי הרבה, בקינוח היה סוג של עוגת ספוג אז אכלתי 3 ריבועים קטנים-בינוניים,בבשר לא ממש אכלתי רק טעמי קצת ואת רוב הקלוריות אכלתי בתחילת הארוחה.(האכול היה מונח על השולחן, זה היה אירוע.) אכלתי סלט גבינה ומיונז,תפוחי אדמה,סלמון פרוס,2 פרוסות לשון פרה ונקניק. שתיתי כל-כך הרבה סודה כדי למלאות את עצמי וזה אכן עזר. שתיתי הרבה דיאט קולה למרות שקולה לא בריאה אבל לא שתיתי הרבה זמן ופעם ב...מותר. רקדתי הרבה והתפרעתי ככה ששרפתי קצת קלוריות. שתיתי תה וכשחזרתי הבייתה שתיתי עוד כוס גדולה של תה. לפני הארוחה אכלתי בסביבות ה-400 קל'-שוק עוף,50 גרם תפוח אדמה,מנדרינה ותפוח,חצי יוגורט(היה מגעיל אז זרקתי) ו2פרוסות לחם קל עם גבינה. לפני הארוחה אכלתי תפוח, לי אישית לא עוזר לבוא שבעה לארוחה מפני שככה או ככה אני יושבת בשולחן גדול ומולי מלא אוכל טעים-ברור שאני אקח! קיצר היה יותר טוב! ורציתי לספר לך..חח
******זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה הקודמת. את מרבה בארוחות שחיתות, ואני מסתפק בביטוי
עדין. ההערכה שלך של 1500 ק היא די צנועה. יופי שאת רקדת, בילית ונהנית אבל אל תשלי
את עצמך ששרפת אפילו רבע ממה שזללת.
יש לי רק 3 עיצות בשבילך: משמעת עצמית, משמעת עצמית, משמעת עצמית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
יעל07/01/2008הרשתי לעצמי לאכול מה שבא לי בארוחה כי הרבה זמן לא אכלתי ככה!
לא עליתי במשקל(טפו טפו טפו 555) ויעבור הרבה זמן עד שתהיה עוד ארוחה כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט. אשמח לקבל חוות דעה :]ms :)04/01/2008
היי אני בת 17 וחצי גובה 168-169 משקל 62-63
עשיתי דיאטה וירדתי בסביבות ה-9 קילו..רציתי לשאול קודם כל עם זה בסדר..המשקל והכל..
כעת אני כבר לא בידאטה ושומרת על המשקל והתפריט שלי הוא-
בוקר לפני בצפר (7:15 בבוקר)
קורנפלקס צ'יריוס הדגנים המלאים (4 סוגי דגן מלא) עם חלב 1%
+קפה שחור טחון מבושל
בבצפר (בערך בשעה 11)- כריך שתי פרוסות לחם מלא( 46 קלוריות לאחד) לפעמים עם פרוסת גבינה צהובה ללא כולסטרול,לפעמים עם טונה, קוטז'..
עדיין בבצפר (בערך בשעה 12 וחצי, אחד)- תפוח או אפרסמון או אגס..בעיקר זה תפוח עץ
אח"כ מגיעה הבייתה (בערך ב-2וחצי שלוש)
ארוחת צהריים- שניצל חזה עוף על מחבת טפלון ללא שמן לפעמים עם ממש קצת שמן ללא פרורי לחם או משהו+עדשים/שועית ירוקה+סלט (עגבניה,מלפפון,חסה,גמבה)
אח"כ בעבודה(-בערך בשעה 4וחצי, חמש)- תפוח/אפרסמון/אגס
בהמשך לפעמים אני קונה דאט קולה או מיץ דיאטטי לפעמים קפה הפוך 1% חלב
אח"כ מגיעה הבייתה (לפעמים בשמונה וחצי לפעמים בתשע וחצי-רבע לעשר)
סלט או פרוסת לחם עם גבינה/טונה עם קצת מיץ, אח"כ אולי תה עם נענע וסוכרזית
(כמובן שלפעמים אני אוכלת משהו מתוק באמצע, ובימי שבת מגוונים נגיד בארוחות כי אוכלים כל המשפחה ביחד שלא כמו בכל יום שכולם נמצאים בעבודה ולא מגיעים הבייתה כדי לאכול ביחד..אז נגיד לפעמים בשבת זה מרק עם כדורי בשר עוף טחון, או קישואים ממולאים עם רוטב של עגבניות ורסק עגבניות, לפעמים זה מוסקה עם שכבות של חצילים קישואים עגבניות פלפלים וכו'.., עוף בתנור לפעמים עם תפו"א אפוי משתנה בכל פעם
לפעמים יוצא לאכול אולי יותר לחם נגיד 4 פרוסות לפעמים פחות,לפעמים גם חביתה אני עושה
אבל התפריט הזה הוא הבסיס והוא בדר"כ מה שאני אוכלת כל יום)
אשמח לשמוע חוות דעת,אני ממש מפחדת להשמין שוב ולא יודעת עם מה שאני אוכלת זה טוב.
תודה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל והתפריט טובים.
אהרון04/01/2008את קרובה למשקל האידאלי, 58 ק"ג אך לא חובה להגיע אליו אם המבנה שלך רחב.
איני יודע מה היה ההקף הקלורי של הדיאטה המוצלחת שלך, אבל אם הוא היה נמוך, כדאי להעלות אותו בהדרגה במשך כמה שבועות למה שאת אוכלת עכשיו. התפריט מאוזן ועושה רושם טוב. שימי לב לארוחות השבת עם המשפחה, התרשמתי ששם נקודת הטורפה. השקלי פעם בשבוע ופעלי בהתאם. אפשר להיריד קצת פחמימות.
חשוב ביותר לעשות פעילות גופנית, אחרת השמירה בסכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת על התפריט
מוניקה קרן06/01/2008שלום,
ישר כוח על הירידה המרשימה במשקל.
המשקל שלך כעת מצוין וגם התפריט שאת אוכלת הוא בסדר גמור.
אני ממליצה לך לאכול עוד פרוסת לחם בארוחת הערב.
כדאי מאוד מאוד לבצע פעילות גופנית באופן שגרתי, לפחות 3-4 פעמים בשבוע.
המדד הכי טוב לראות אם את אוכלת טוב, הוא להשקל אחת לשבוע שבועיים ולוודא שאת שומרת על המשקל.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פייבר 1יעלי03/01/2008
רציתי לדעת אם כוס חד פעמית של הקרונפלקס "פייבר 1" שווה ל30 גרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בערך 20-25 גרם
מוניקה קרן06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מרגרינה למומחיםדני מדר03/01/2008
שלום למומחים היקרים,
יש לי שאלה שאני מחפש עליה תשובה כבר זמן רב ולא מצאתי בשום מאמר או פורום, מקווה שתוכלו לסייע לי.
סבתא שלי מכינה פיתות תימניות מוקשות המכונות "קעדיד" ואלו פיתות שאני נורא אוהב.
הן ממש קטנות, כל פיתה שוקלת כ-30 גרם ואני אוכל 2 מהם ביום במסגרת תפריט תזונה בריא ואורח חיים פעיל (3 פעמים בשבוע בחדר כושר, אירובי + כח).
כעת אני מנסה להגדיל את מסת השרירים שלי.. ועכשיו לשאלתי:
את הפיתות סבתא שלי מכינה עם מרגרינה שמכילה שמן קנולה ופחות מ-1% שומן טראנס, אך מאידך ברשימת המרכיבים מצויין שומן צמחי מוקשה.
האם מרגרינה זו היא גם מזיקה למרות שהיא לא מכילה שומן טראנס ומכילה שמן קנולה? והאם אכילה של 2 פיתות ביום במשך כמה ימים יכולות לגרום לנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על מרגרינה
מוניקה קרן06/01/2008שלום דני,
מרגרינה כזו אינה נחשבת למוצר בריאותי, אך אם פרט ל-2 הפיתות שאת האוכל אתה שומר על תזונה בריאה, מופחתת בשומן רווי ומוקשה אין סיבה לדאגה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.אודל03/01/2008
היי אהרון.
אז קודם כל אני "מאשרת"שקיבלתי את תשובתך,תודה לגביי ההבטחה שלך יכול להיות באמת שזה יקרה אבל לבנתיים עובר זמן וחברתי נשארת באותה משקל אחרי שרזתה...ואין לי שום כוונה לעשות את זה אני סתם תהיתי לגבי העניין עם חילוף החומרים....
יש לי עוד שאלה קטנה,ראית את התפריט שלי ואני באמת משתדלת ללכת לפיו אבל לגבי הארוחת בוקר זה קצת לא מסתדר לי ואין לי חשק לאכול את הדברים האלה בבוקר{אני קמה נורא מוקדם כל בוקר}אז רציתי לדעת אם אני יכולה לשנות את ארוחת בוקר לצלוחית קטנה עם קוסקוס וחלב אני ממש אוהבת את זה וזה ממלא אותי למשך הבוקר...
ובכלל מה התאוריה שלך לגבי קוסקוס?...זה באמת "לא משמין רק מנפח"?...כמו שאומרים?..
אשמח לתשובה...תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השינוי בסדר
אהרון03/01/2008קןסקןס הינו פחמימה כמו פסטה, אורז, דגני בוקר וכו" וגם מכיל בערך אותו מספר קלוריות.
עד 30-40 גרם לפני בישול עם חלב 1% מתאים לארוחת בוקר בשעה מוקדמת בעיקר שאת אוהבת את זה.
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום וברכה אהרון.
אודל04/01/2008או תודה רבה עשית לי את היום!
אני מקווה שאני יתחיל לראות כבר ירידה משמעותית....
גם כתבת לי לעשות פעילות אירובית שעובדת על השרירים,תוכל להמליץ לי כל משהו בחדר כושר כי אני עושה בערך ב8 מכשירים שעובדים על אזורים שונים בגוף ואני עושה 3 סטים בכל מכשיר שסט אחד נע בן 12-15 פעמיים זה בסדר?אני צריכה לעשות יותר?..
יש לי גם שאלה לגבי הפעילות האנארובית שאני עושה בחדר כושר,בהתחלה הייתי רק הולכת הליכה מהירה כשעה ואז התייאשתי כי זה משעמם,אז מה שאני עושה עכשיו זה הליכה מהירה בעליה כ-10 דק' אחר כך 20 דק' של ריצה מהירה{אני עושה הפסקה כל עשר דק'}
ואחר כך עושה על האופניים עשר דק ,ולבסוף על מכשיר האליפטוקל כ 20 דק ככה אני סוגרת שעה....
מה אתה חושב על הדרך הזאת?זה מומלץ?מה יותר עדיף?...
בקשר ל"רמיזה"שאמרת לי בתשובה קודמת על כך שיש אנשים שמסתובבים בפרומים.....
אז אם אתה מתכוון אלי,אז כן בהתחלה כתבתי גם לעדנה מינץ אבל היא ענתה לי יותר בקטע של ממש בריאותי כאילו לעשות יום אחד בשבוע של מיצי ירקות,ולהשתדל לאכול צמחוני,וזה לא ממש משך אותי עם כל הכבוד לאורח חיים נכון ואכילה בריאה צריך גם להנות,וקצת חלבונים לא יזיק......
בקיצור מה שאני מנסה להגיד שפה מצאתי יותר עניין ותאמין לי שכל תשובה שלך אני קוראת העיון רב כשלוש פעמיים....אל תשכח שאני גרה בחו"ל ואת התשובה שלך אני רואה ממש בבוקר אז זה עושה לי את היום ואני שמחה על כך.....
אגב מי אתה אהרון?...כי למעלה יש שמות של מומחים אחרים?.....
אז תודה רבה לך,שתיהיה שבת שלום.....אודליה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודליה, מה שאת עושה זה בסדר גמור
אהרון04/01/2008והתוצאות לא יאחרו לבוא, זה עדיין לא אומר שתהיה הרזיה בזק אלא הרזיה איטית בעיקר בריאה.
העיקר ההתמדה והשמירה. המשקל שלך לא רע ומה שאת עושה עכשיו זה רק שיפור של קילוגרמים בודדים. הרבה היו רוצות להתחלף אתך. אני אוסיף כמה הערות למה שבתבת.
או תודה רבה עשית לי את היום!
אני מקווה שאני יתחיל לראות כבר ירידה משמעותית...
*** במצב שלך אין צורך למהר, זה יכול רק להזיק
.
גם כתבת לי לעשות פעילות אירובית שעובדת על השרירים,תוכל להמליץ לי כל משהו בחדר כושר כי אני עושה בערך ב8 מכשירים שעובדים על אזורים שונים בגוף ואני עושה 3 סטים בכל מכשיר שסט אחד נע בן 12-15 פעמיים זה בסדר?אני צריכה לעשות יותר?..
*****את מבלבלת בין אירובי לאנאירובי. תרגילי שרירים זה אנאירובי ואת עושה את זה בדיוק כמו
שצריך. יש אתר טוב מאוד שיתן לך הנחיות, הסברים ואילוסטרציה:http://www.exrx.net/
יש לי גם שאלה לגבי הפעילות האנארובית שאני עושה בחדר כושר,בהתחלה הייתי רק הולכת הליכה מהירה כשעה ואז התייאשתי כי זה משעמם,אז מה שאני עושה עכשיו זה הליכה מהירה בעליה כ-10 דק' אחר כך 20 דק' של ריצה מהירה{אני עושה הפסקה כל עשר דק'}
ואחר כך עושה על האופניים עשר דק ,ולבסוף על מכשיר האליפטוקל כ 20 דק ככה אני סוגרת שעה....
מה אתה חושב על הדרך הזאת?זה מומלץ?מה יותר עדיף?...
****** באופן כללי הפעילות האירובית מתאימה אבל לא צריך לעשות הפסקה כל 10 דקות. חשוב
להחזיק את הדופק גבוה לפחות חצי שעה ברציפות הדופק שלך צריך להיות לא פחות מ-110
במשך 30 דקות, תוך גיחות לכוון 130 . לא חשוב המכשיר אלא הזמן והדופק.
בקשר ל"רמיזה"שאמרת לי בתשובה קודמת על כך שיש אנשים שמסתובבים בפרומים.....
******לא רמזתי אליך. זה דווקא חיובי לשמוע גם דעות אחרות. כל מה שקשור לגוף אינו מדע מדוייק,
יש מגוון רב של דעות וגישות שבסופו של דבר זה מבטיח פרנסה להמונים ברחבי העולם
שעוסקים בתעשית ההרזיה ומגלגלים מאות מיליארדים.
אז אם אתה מתכוון אלי,אז כן בהתחלה כתבתי גם לעדנה מינץ אבל היא ענתה לי יותר בקטע של ממש בריאותי כאילו לעשות יום אחד בשבוע של מיצי ירקות,ולהשתדל לאכול צמחוני,וזה לא ממש משך אותי עם כל הכבוד לאורח חיים נכון ואכילה בריאה צריך גם להנות,וקצת חלבונים לא יזיק......
***** אני חושב שצריך לאכול מאוזן כל יום, ואני נגד צמחונות ללא חלב וביצים (טבעונות)
בקיצור מה שאני מנסה להגיד שפה מצאתי יותר עניין ותאמין לי שכל תשובה שלך אני קוראת העיון רב כשלוש פעמיים....אל תשכח שאני גרה בחו"ל ואת התשובה שלך אני רואה ממש בבוקר אז זה עושה לי את היום ואני שמחה על כך.....
***** חן, חן על המחמאות. זה מעודד אותי להמשיך ללא מניע כלכלי או פרסומי.
אגב מי אתה אהרון?...כי למעלה יש שמות של מומחים אחרים?.....
***** אני מעדיף לא לתת פרטים מזהים. יש לי הכישורים המתאימים ליעוץ בפורום
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך,
אודל05/01/2008קודם כל תודה על התשובה,אתה ממש מנסח יפה ומפרט מאוד,תודה.
כמובן שהתבלבלתי עם ה"ארובית ו"אנארובית...סוריי הייתה לי טעות...הבנתי אותך אני שמחה שאני עושה נכון...ואני לא עוצרת כל פעם פשוט רק בריצה אני חייבת אני מרגישה שאין לי אוויר ואני חייבת לעצור לכמה שניות ולהמשיך,אגב קראתי פעם איזשהו מאמר שאומר שעשו מחקר בין 2 קבוצות אנש/ים שאחת רצה רצוף במשך 40 דק' ואחת עשתה הפסקה כל 10 דק' ונמצא שכמות הקלוריות שנשרפה הייתה אותו דבר...אז אפשר לומר שהסתמכתי על זה...חוץ מזה ברצוני להתוודות שהייתי מעשנת אומנם לייט אבל מעשנת כ-4 שנים ורק לפני 4 חודשים הפסקתי,אז אני מקווה שהנשימה שלי תשתפר בריצה עם הזמן...אגב אין לי בכלל צורך לסיגריה יותר..מוזר...
אממ.יש לך אולי איזה "טיפ" איך לנשום נכון בריצה?..כדי להקל?...
עוד כמה שאלות קטנות...אתה מכיר את הגבינהcream cheese? אני קונה את הlight אבל בכל זאת, זאת גבינה מאוד נפוצה כאן בארה"ב והיא ממש טעימה אבל נראה לי שגם משמינה?...מה אתה אומר לא לגעת?...
טוב,לפעמים יוצא לי לרוץ ממש מוקדם בבוקר בחוץ כ20 דק'{לפני שאני הולכת למכון}
אז שני שאלות...זה לא יותר מידי עומס?..זה אפקטיבי?..אם אני הולכת אחרי זה למכון להתאמן כשעה וחצי עוד?....
ורציתי לדעת אם לרוץ בשלג זה כמו לחוץ בחול מבחינת האפקטביות של רמת המאמץ כי זה ממש קשה,ותהיתי אם זה אותו דבר...
אגב אני רצה לפעמיים בממש קור מוגזם אני לא יודעת להגיד בצלזיוס אבל זה כנראה כ 10 מעלות מתחת לאפס,ועם הפעילות אני מזיעה זה יכול לגרום לי להתקררות?...
בקשר אליך,אין לי עניין ל"התערב" או "לחשוף" אותך פשוט תהיתי בעניין כי בשאר הפורומים המומחים שבתמונות למטה עונים....ולא הבנתי למה כולם כותבים ל"אהרון" שיש שמות של מומחים אחרים,אבל בכל אופן סליחה אני מאמינה שאתה איש מקצוע וכבודך במקומך מונח....
הכי חשוב שאתה ממשיך לענות לי למרות שלפעמיים אני מרגישה שאני שואלת יותר מידי....אז תודה לך שוב..
נ"ב
אתה צודק שאני לא צריכה "למהר" והכי חשוב שההרזיה תיהיה איטית ובטוחה אני מודעת לגוף שלי אני ממש לא שמנה אבל יש לי גוף המכונה"גיטרה"...המותניים שלי ממש צרות ואזור האגן מעט יותר רחב ואני שונאת את זה....חח
אבל אני בטוחה שיהיה טוב,הכי חשוב שניהיה בריאים ושמחים!
שיהיה אחלה חורף...אודליה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לאודליה
אהרון06/01/2008******מבחינת שריפת הקלוריות אין הבדל בין פעילות רצופה או לא רצופה אבל עבור האפקטיניות לסיבולת לב-ראיה ושיפור הכושר הכללי צריך לשמור על דופק גבוה (לא בהכרח אחיד) לפחות 30 דקות. אין בעיה לעשות הפוגות כלומר להאט את הקצב בלי לעצור. עוד יתרון של פעילות אירובית אפקטיבית היא שהשריפה המוגברת נמשכת זמן מסויים גם אחר סייום הפעילות.
אין לי טיפים לגבי הנשימה. זה מסתדר באופן טבעי. הפסקת העישון שווה לבריאות אפילו יותר מההרזיה.
עוד כמה שאלות קטנות...אתה מכיר את הגבינהcream cheese? אני קונה את הlight אבל בכל זאת, זאת גבינה מאוד נפוצה כאן בארה"ב והיא ממש טעימה אבל נראה לי שגם משמינה?...מה אתה
אומר לא לגעת?...
****** כתוב עליה מספר הקלוריות ואחוז השומן. אם זה עד 5% ואת אוהבת אין סיבה לא לאכול
על חשבון מוצרי החלב שבתפריט.
טוב,לפעמים יוצא לי לרוץ ממש מוקדם בבוקר בחוץ כ20 דק'{לפני שאני הולכת למכון}
אז שני שאלות...זה לא יותר מידי עומס?..זה אפקטיבי?..אם אני הולכת אחרי זה למכון להתאמן כשעה וחצי עוד?...
***** שעה וחצי זה מכובד לכל הדעות, כל תוספת שורפת שומן ואם 20 הדקות לא מתישות אותך
אין בעיה אבל גם לא הכרחי.
ורציתי לדעת אם לרוץ בשלג זה כמו לחוץ בחול מבחינת האפקטביות של רמת המאמץ כי זה ממש קשה,ותהיתי אם זה אותו דבר...
****** דומה בערך
אגב אני רצה לפעמיים בממש קור מוגזם אני לא יודעת להגיד בצלזיוס אבל זה כנראה כ 10 מעלות מתחת לאפס,ועם הפעילות אני מזיעה זה יכול לגרום לי להתקררות?...
******תלוי ברגישות שלך
בקשר אליך,אין לי עניין ל"התערב" או "לחשוף" אותך פשוט תהיתי בעניין כי בשאר הפורומים המומחים שבתמונות למטה עונים....ולא הבנתי למה כולם כותבים ל"אהרון" שיש שמות של מומחים אחרים,אבל בכל אופן סליחה אני מאמינה שאתה איש מקצוע וכבודך במקומך מונח....
******לאנשים חשובים היחס האישי, האיכות והזמינות של התשובה יותר מהצבע הכחול של המשיב.
הם גם יודעים שאני מקדיש מזמני ללא מניע כלכלי או פירסומי. אני לא זקוק ללקחות באמצעות
הפורום.
הכי חשוב שאתה ממשיך לענות לי למרות שלפעמיים אני מרגישה שאני שואלת יותר מידי....אז תודה לך שוב..
****כל עוד אני יכול לעזור עושה את זה בשימחה.
נ"ב
אתה צודק שאני לא צריכה "למהר" והכי חשוב שההרזיה תיהיה איטית ובטוחה אני מודעת לגוף שלי אני ממש לא שמנה אבל יש לי גוף המכונה"גיטרה"...המותניים שלי ממש צרות ואזור האגן מעט יותר רחב ואני שונאת את זה....חח
אבל אני בטוחה שיהיה טוב,הכי חשוב שניהיה בריאים ושמחים!
*****צורת הגופ שלך נקראת "אגס" והיא עדיפה מבחינה בריאותית. מבחינה אסטתית זה עיניין של טעם!
שיהיה אחלה חורף...אודליה!
****גם לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק ירקותרותם03/01/2008
כמה קלוריות יש במרק ירקות טבעי שמורכב מ
גזר ,קישו,סלרי ,
חצי כוס של אבקת מרק עוף פרווה
וכף שמן ...(הירקות מרוסקים בפנים בצורה אחידה )
כמה קלוריות יש נגיד לשתי כוסות חד פעמיות של מרק כזה ?1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי כוס אבקת מרק? זאת דיאטה?
אהרון03/01/2008אולי את מתכוונת לחצי כף, וגם זה יותר מדי. מה שאת אוכלת זה לא מרק אלא כימיקלים עם ירקות.
קודם תקראי מה כתוב על אריזת האבקה ותראי מה את מכניסה לגוף שלך, ואני לא מתכוון רק על הקלוריות שאת יכולה לחשב לבד כי מופיע שם הערך ל100 גרם. הערך הקלורי של הירקות זה זניח אבל גם כף שמן מוסיפה 110 קלוריות.
את יכולה לבשל מרק ירקות בריא וטעים רק מהירקות בהם את משתמשת + בצל + שורש סלרי +פטרוזילה + תבלינים את תהני ממנו יותר ותאוכל בלי רגשי אשם תמורת 50 קלוריות לצלחת מרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיר ענקק
רותם03/01/2008אמא שלי מכינה את המרק הזה
וחצי כוס של אבקת מרק זה לסיר ענק וגם כף השמן היא לאותו הסיר
ואני בטח שלא אוכלת את כולו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד 30 קלוריות
מוניקה קרן06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)