מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרבות חוזרותמיכאל03/01/2008
התחלתי דיאטה לא מזמן, ואני סובל מצרבות שחוזרות כל כמה ימים. איני מעוניין ללכת להבדק אצל רופא. על אילו תרופות אתם ממליצים (מנסיונכם האישי בלבד)? שמעתי על אומפרדקס-זי, אבל אני רוצה קודם לשמוע חוות דעת לפני שאני נוטל אותה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות חוזרות
מוניקה קרן06/01/2008שלום מיכאל,
אם הצרבות החלו לאחר תחילת הדיאטה, כנראה משהו בתפריט שלך אינו מתאים. נסה לשהות מה ושלנות אותו. בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא או לדיאטנית לבירור העניין.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות יבשיםערן03/01/2008
האם זה באמת בריא כמו שאומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אבל...
אהרון03/01/2008הגדולה של הפירות היבשים היא הסיבים התזונתיים אבל בגלל האחוז הנמוך של מים יש בהם גם הרבה קלוריות. יש גם פירות יבשים מסוכרים (עם תוספת סוכר), מהם צריך להסתייג. ואם כבר מדברים על קלוריות, עדיף לאכול פירות טריים. עבור אותו מחיר קלורי אוכלים הרבה יותר, מתמלאים יותר ובגלל אחוז הסוכר הנמוך יותר לא גורמים להרגשת רעב או לחשק לעוד. ביבשים חלק מן הוויטמינים אובדים בתהליך הייבוש.
אני ממליץ על פירות יבשים כתחליף לעוגות וממתקים וגם נגד עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וגם
ערן03/01/2008תודה על המידע.
מצאתי גם באינטרנט כל מיני מאמרים ונתונים.
[a href=http://www.mahut.co.il/?categoryId=21006 id=link]מאמר ברור ומחולק[/a] מצאתי באתר של מהות
[a href=http://www.mahut.co.il/?categoryId=21005 id=link]ובמאמר הזה[/a] היה כתוב שמנת פרי יבש מכילה בממוצע כ-50 קלוריות ל2-3 פירות יבשים, מכל סוג שהוא.
זה נכון?
זה לא נראה לי הרבה כל כך...
כמה יש בפרי רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות יבשים
אהרון03/01/2008קראתי את המאמר ובגדול הוא תואם את מה שאני כתבתי קודם, כאשר הדגש הוא על הערך הקלורי
הרב (הצפיפות הקלורית). כמו כן מדגישים את החסרונות של העיבוד המתועש.
אני לא מסכים שמנה של 50 קלוריות היא 2-3 פירות יבשים בלי קשר לגודל ולסוג. האים בננה מיובשת או אגס מיובש שווים לצימוק, דובדבן או שזיך קטן?
כמה דוגמאות של ערך קלורי של פירות טריים:
תפוח\תפוז\אגס\אפרסמון בינוני 70-100 קלוריות
ענבים\מנגו 80 ק ל100 גרם
תות שדה 35 ק ל 100 גרם
דובדבנים 60 ק ל-100 גרם
אשכולית 100 ק ליחידה.
ושל פירות יבשים :
צימוקים
: 250 קלוריות ל- 100 גרם,
תמרים
12 תמרים מכילים כ- 275 קלוריות,
תאנים
חמש תאנים יבשות מכילות כ- 260 קלוריות,
שזיפים
5 שזיפים יבשים מגולענים מספקים כ- 115 קלוריות.
שקדים
100 גרם שקדים מכילים כ- 600 קלוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות יבשים
מוניקה קרן06/01/2008שלום יובל,
פירות יבשיםמכילים יתרונות בריאותיים דומים לאלו של פירות טריים. חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד בתהליך היבוש, אך אחרים והמינרלים נשמרים היטב. מכילים גם כמות יפה של סיבים תזונתיים ומשמשים תחליף בריא למתוק, עקב המתיקות הגבוהה יותר ביחס לפרי טרי.
צריך להזהר בכמויות. לא שפרי יבש מכיל יותר מפרי טרי, אך הנפח שלו קטן יותר, בגלל חוסר תכולת המים, ולכן נוטים לאכול יותר.
חשוב לדעת שיש גם שיטות יבוש שונות, ישנם פירות שמוסיפים להם סוכר וכאלו שמטגנים אותם (בננות).
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוזים לילדיםמיה03/01/2008
שלום,
האם תפוזים יכולים לגרום לילד בן שנתיים ליציאות חריפות ומגרות?
הילד במשפחתון שלי מקבל כתפוז אחד לארוחת פרות ובבית האם נותנת מיץ תפוזים לארוחת הערב, האם זה יותר מידי והאם צריך להגביל את צריכת פרי ההדר לילדים בני שנתייים?
בתודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפוזים לילדים
מוניקה קרן06/01/2008שלום מיה,
הכמות שאת מתארת לא אמורה להיות בעייתית, אך צריך לשקול כל מקרה לגופו. ניתן פשוט, להוריד את התפוז מהתפריט היומי של הילד או להפחית את הכמות בחצי ולבחון האם יש שיפור.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום... ברצוני לקבל יעוץמון02/01/2008
אני בת 24 סטודנטית ואני משתדלת לשמור על התפריט הבא:
בוקר (6:30-7) : קורנפלקס עם חלב\נס עם 2 ביסקוויטים
10-11 -2 פרוסות לחם קל עם חומוס\קוטג'\חצילים... וירקות חתוכים.
13-14 -2 פרוסות לחם קל עם חומוס\קוטג'\חצילים... וירקות חתוכים.
17-18 - מרק\סנדוויץ נוסף\סלט עם גבינה\ סלט עם טונה.
20-21 - מרק\ תה עם סנדוויץ (2 פרוסות לחם קל) עם ריבה.
הפעילות הגופנית אצלי לא קבועה, פלוס מינוס פעמיים בשבוע 20 דקות.
בתוך חצי שנה הורדתי כך 8 קילו וכבר חודשיים אני תקועה באותו המשקל.
מה עלי לשנות?
תודה מראש... (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
יעלי02/01/2008יש לך מלאאא לחם!
צריכת הלחם צריכה להיות 4-6 פרוסות לחם ביום.
לא ממש הבנתי מה אצלך זה ארוחת צהריים? 2 פרוסות לחם עם ממרח? זה נקרא ארוחת ערב או 10. תאכלי בשר+כוס פחמימות +סלט/מרק לארוחת צהריים ולביניים יוגורט עם תוספת קטנה אולי אפילו 2תמרים.
כל השאר נראה לי בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משו..
יעלי02/01/2008שחכתי להגיד כמה דברים:
**כל הכבוד על הירידה של ה8 קילו!!! זה מדהים.
*הרבה אנשים נתקעים ולא ממשיכים לרדת אחרי ירידה משמעותית-אני לא מומחית אז אני לא יכולה לענות לך למה זה ככה אבל רק רציתי להגיד לך כדי שלא תרגישי לבד. קראתי כמה כתבות על הנושא רק שאני לא זוכרת איפה מצאתי אותן.:)
אולי כדאי לך לגוון עוד קצת ולהוסיף בשר וקטניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יעל!
מון02/01/2008תודה על התגובה!
אני לפעמים אוכלת פסטרמה דלה או חזה עוף
ואני משלבת גם אורז\אפונה\תפו"א לפעמים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקום לשיפור בתפריט אבל לא רק
אהרון02/01/2008אני מבין שאת מאוד אוהבת לחם. זה חשוב שהוא יהיה מלא, כמו כן כדאי לגוון מדי פעם בדגנים מלאים אחרים. וותרי על הבסקוויטים, הכניסי חלבונים איכותיים מן החי (בשר רזה , דגים) חלק על חשבון הפחמימות. גם 2-3 פירות ביום מומלץ.
אינני יודע את הנתונים הגופנים שלך, אבל מה שאצלך יעשה את העבודה אפילו בלי שינוי משמעותי בתפריט היא פעילות גופנית יותר רצינית. שעה הליכה נמרצת ביום בטוח תחדש את הירידה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
מוניקה קרן06/01/2008שלום,
ירידה של 8 ק"ג היא בהחלט טובה. איני יודעת מה הנתונים שלך, לגבי המשקל ולאן את שואפת, אבל עד פה נראה בסדר.
התקיעות שאת מתארת היא טבעית, היא קורית לכולם בשלב כזה או אחר, אחרי מספר ק"ג. כדי להתגבר עליה, צריך קודם כל להמשיך ולהתמיד בתכנית ולא להשבר.
שנית, כדאי מאוד במקרה שלך להגביר את הפעילות הגופנית שאת עושה. פעילות אירובית של כ- 40 דקות, 4 פעמים בשבוע, תעשה נפלאות.
סה"כ את אוכלת בסדר גמור. אפשר להפחית עוד כ- 100 קלוריות מהתפריט, ע"י אכילה של יותר ממרחים של גבינה עד 5%, במקום חומוס, חצילים וכו'. ניתן להמיר כריך אחד מלחם קל ביוגורט 0%.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..רותם...02/01/2008
כמה קלוריות יש בכף רוטב עגבניות לפיצה של אוסם?
הקקל ל100 הוא 90 קקל....אז כמה יש בכף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטב
מוניקה קרן06/01/2008בכף יש בערך 10-15 גרם, לכן היא מכילה 9-13 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי,אהרון?...אודל02/01/2008
כן אני זו אותה אודליה מארה"ב,אז קודם כל ממש לא הבנתי את התשובה שלך?..אתה כועס?...כאילו רק שאלתי אני באמת יודעת על חברה שרזתה מארוחה אחת ביום כ-25 קילו כמובן עם ספורט,והשאלה שלי הייתה יותר בכיוון הביולוגי איך זה ייתכן שבכל זאת הייתה קיימת הרזיה כשקיים רעב{כי ארוחה אחת ביום לא מספיקה,סוג של פרדוקסיה...}
וכן קיבלתי ממך את התפריט המפורט למרות שאני לא יכולה לעשות כל מה שפירטת בו,אבל אני משתדלת...
ואמרת משהו לאשר שקיבלתי תגובה?..איך עושים את זה?..לא היה לי מושג שצריך לאשר,אשמח לתשובה,אודליה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודליה
אהרון02/01/2008אין פרוצדורה מיוחדת לאשור ההודעה. פשוט, צריך להוסיף לשרשור תגובה\תודה\שאילה נוספת\הבהרה. יש כאלה שמסתובבים בכל הפורומים (אין בזה פסול) ושוכחים לחזור ולקרוא את התשובה אחרי שהמשיב טרח להשקיע מזמנו בתשובה מפורטת ומנומקת.
מה שאת אומרת, זה אפשרי בהחלט אבל לא מומלץ וגם לא מתאים לכל אחד. יש לא מעטים שמצליחים להוריד בצורה דרסטית אבל עוד יותר כאלה שנשברים בשלב כלשהו ומעלים בחזרה עם ריבית. אם עושים מספיק פעילות גופנית אירובית בצורה אפקטיבית לפחות פעמיים ביום
מחזיקים את חילוף החומרים ברמה סבירה ואפשר לרזות במידה משמעותית אבל הולך גם הרבה שריר יחד עם השומן, דבר שבסופו של התהליך יוריד את קצב חילוף החומרים ויגרום להשמנה .
זה נכון שהגוף חוסך אנרגיה כשלא מקבל את מבוקשו, אבל אם מכריחים אותו על ידי פעילות אירובית
אפקטיבית אין לא ברירה אלא להשתמש בעתודות שלו.
בהתחשב בנתונים שלך איני רואה שום הצדקה לסוג זה של משטר הרזיה. גם אם זה יעיל, איננו בריא
ואינו מקנה הרגלים נכונים כאורח חיים. אני יכול להבטיח לך שהחברה שלך תעלה בחזרה את 25 ק"ג
ויותר מזה בגלל שהיא לא תוכל להתמיד כל החיים במשטר הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה.אודל01/01/2008
שלום וברכה.
כידוע בכדי לבצע דיאטה תקינה ולהוריד במשקל צריך לאכול בריא וכל כמה שעות{בכדי לזרז את חילוף החומרים}
השאלה שלי אז איך זה ייתכן שאנשים שעושים דיאטה של ארוחת צהריים אחת ביום{בלי לחם}עדיין יורדים במשקל....{חוץ מזה לא אוכלים כלום..?...}
כי למיטב ידעתי שחשים רעב חילוף החומרים הופך לאיטי...וככה לא "נשרף שומן"?..אז איך בכל זאת קיימת הרזיה
יש לי חברה שרזתה כך כ25 קילו?...
ועוד משהו קטן האם אתה ממליץ על זה?..
תודה,מצפה לתשובה בכליון עיניים,אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אודליה
ד''ר רוני חרמון02/01/2008יש אנשים שמספרים הרבה סיפורי הצלחה. אז גם את יכולה להתחיל לספר. !!!!! סיפורי כישלון לא תשמעי.
דיאטה זה עיניין מקצועי. אנשי מקצוע צריכים להוביל את התהליך ביכדי לא לגרום לצרות וחולי, לא עלינו.
כעיקרון מה שאת כתבת יותר מתקרב לאמת מאשר דיאטה של ארוחה ביום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לדעת
אהרון02/01/2008האם את אודליה,ארה"ב שכתבה ב- 27-12, קיבלה תשובה מעמיקה ומפורטת ולא אישרה את קבלתה כמקובל?. אם כן, כבר יש לי הנתונים שלך ואתייחס לשאלה. אם לא, ראי את התשובה בשורה הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- .... שאלה שאלתית...שני01/01/2008
שלום לכם,
אומנם קצת מביך אך אני חייבת לשאול.
אני נימצאת כבר שלושה וחצי חודשיים בדיאטה מבוקרת ונישקלת כל שבוע,
עד כה ירדתי כמעט 8 ק"ג.
אני מבקשת להעלות את השאלה על חילוף החומרים/ יציאות.
אני ממש מתקשה בכך וזה יוצר תחושת מלאות, כבדות וחוסר נעימות- מה עושים ?
אילו מאכלים עשויים לזרז את חילוף החומרים ?
כעת עיקר הדיאטה שלי מתמקדת בלחם קל + ממרחים משתנים.
ירקות חופשי.
3 מנות פרי ו/או יוגורט.
2 כפות שמן וחצי כוס חלב ביום.
כמו כן 3 פעמים בשבוע ביצה ו-3 פעמים בשבוע בשר.
וכמובן- שתיית מים ו/או דיאט ספרייט חופשית.
הרני לציין שאני משתדלת לעשות 3-4 פעמים בשבוע פעילות אירובית ואנ- אירובית של כשעה כ"א.
מ ה ע ו ש י ם ?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה תשובתית
אהרון01/01/2008את מדברת על עצירות ולא על חילוף החומרים (תהליך הפיכת החומר לאנרגיה או לחומר אחר) .
אינני יוגע את הנתונים שלך, אבל קצב ההרזיה שלך נשמע ראוי.
כמה הנחיות שיעזרו לפעולת המעיים:
- לחם ודגנים אחרים רק מלאים
- סלט גדול כמנה ראשונה בכל ארוחה
-לוותר על ספרייט. שתית מים בלבד ובכמות נדיבה גם אם את לא צמאה
-פעם ביום פירות יבשים, עדיף תאנים ושזיפים שחורים
-במקום 2 כפות שמן רק כף אחת וחצי אבוקדו (50 גר)
-פעמיים ביום 2 כפות סובין שיבולת שועל.
- תנסי לוותר זמנית על הביצה ובמקומה דג
-המנעות ממרח קקאו ובוטנים.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר רוני חרמון02/01/2008שאלת העצירות היא שאלה חשובה בדיאטה. עקב איבוד מים רבים במהלך ההרזיה הגוף חסר בנוזלים והמקור הנוח ביותר לספוג נוזלים ולאזן את המערכת הוא המעי. ולכן גם המעי יותר יבש והתנועה של הצואה יותר קשה, לכן העצירות. התופעה ידועה בכול הדיאטות. ולכן בכדי לנסות ולפתור את בעיית העצרירות חייבים כודם כל לשתות 20 כוסות מים ליום. לשמן את המעי ע"י שמן רצוי שמן פאראפין שאינו נספג במעי וכמובן משלשלים או חוקנים לפי הצורך. בעיית העצירות חייבת להפתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
מיקי05/01/2008פתרון מעולה מרפואה סינית לעצירות על בסיס צמחי טל.0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה.יעלי01/01/2008
אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול אבל ננסה:
כמה קלוריות שורפים ב:
*100 כפיפות בטן?
*שעה של הליכה רגילה(בקצב רגיל.)?
*20 דקות עלייה במדרגות/20 דקות מדרגה?
ולאהרון:
אני מבואסת!
עליתי קילו מפני שכבר 4 ימים ברצף יש לנו ארוחות אבל הקילו באמת עלה בארוחת הסילסטר-עוגות מקונדיטוריות ושוקולד ופחזניות והחולשה שלי: עוגה מקונדיטוריית "שמו" ו.."נשנושים" של החברה בייגל בייגל.
זה קרקרים ממש קטנים ודקים וטעימים.
והבעיה הגדולה שעדיין יש לי את זה!! אני מנסה לא לאכול אבל זה קשה ולפעמים אני לוקחת ביס מזה וביס מזה.
אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
אהרון01/01/2008
אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול אבל ננסה:
כמה קלוריות שורפים ב:
*100 כפיפות בטן?
*****שריפה לא משמעותית אבל פעילות אנאירובית חשובה
*שעה של הליכה רגילה(בקצב רגיל.)?
***** 0.8 קלוריות לק"ם לכל ק"ג גוף. למשל אם את שוקלת 60 ק"ג והולכת 5 ק"ם:
0.8*60*5=240 קלוריות
*20 דקות עלייה במדרגות/20 דקות מדרגה?
******תלוי בדופק. בדופק 150 לדקה את שורפת כ2-2.5 קלוריות לק"ג ב20 דקות.
ולאהרון:
אני מבואסת!
עליתי קילו מפני שכבר 4 ימים ברצף יש לנו ארוחות אבל הקילו באמת עלה בארוחת הסילסטר-עוגות מקונדיטוריות ושוקולד ופחזניות והחולשה שלי: עוגה מקונדיטוריית "שמו" ו.."נשנושים" של החברה בייגל בייגל.
זה קרקרים ממש קטנים ודקים וטעימים.
והבעיה הגדולה שעדיין יש לי את זה!! אני מנסה לא לאכול אבל זה קשה ולפעמים אני לוקחת ביס מזה וביס מזה.
אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף.
******אם תמשיכי כך, אפילו שעת הליכה ו20 דקות מדרגה לא ימנעו את ההשמנה.
עוד מעט טו בשבט אחר כך פורים, פסח, באמצע ימי הולדת, ארוחות משפחתיות, אולי חתונות
ושמחות אחרות. אם אצלך כל חגיגיה נמשכת לפחות 4 ימים, עשי חשבון בעצמך.
אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמ..
יעלי01/01/2008קודם כל תודה.
בקשר לאוףף שלי:
אני אכלתי ככה רק בגלל הארוחה שמשפחה בכללי אני לא ממש אוכלת ככה, והחג היחיד שאני אוכלת טעים-טעים זה פסח, לא פורים ולא ט"ט בשבט. הבעיה היא שהיה סילבסטר ואצלנו זה אירוע גדול.
נשאר לי הרבה אוכל אבל מצאתי פתרון:
קודם כל להתאפק כמה שאפשר.
יש לי שקית "נשנושים"(קרקרים) פתוחה שכל פעם שאני רואה אותה אני מושיטה יד ואוכלת. בהתחלה שמתי את זה בתוך ארון שאני לא אראה אבל זה לא מנע ממני לפתוח את הדלת לכן שמתי את זה על המדף הכי גבוה ככה שאני לא אוכל להושיט יד ולנשנש ואם אני ממש ארצה אני אצטרך לקחת כיסא ולהעלות ולהביא.(אבל אני עצלנית מדי.)
בקשר לעוגות-את עוגת האייריש קרים שהייתה לנו כבר כמעט סיימנו ככה שממחר או מחרתיים היא כבר לא תהיה. שאר המתוקים- אבא לאט לאט מחסל ואני דוחפת את זה לפה שלו ככה שאני לא אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי את הדחיפה לפה של אבא!
אהרון01/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח..אמ יש לי עוד שאלה קטנה.
יעלי01/01/2008קודם כל תודה רבה על כל העזרה!
נשאר מהסילבסטר כמה אוכל בעיקר אוכל לארוחת צהריים אז רציתי לדעת כמה קלוריות יש ב:
*חצי תפוח אדמה אפוי ללא תוספות של שמן או משו אחר.(אמא שלי לוקחת תפוח אדמה חותכת לחצי,שמה מלח ומכניסה לתנור.)
*כמה קלוריות יש בסטייק פרגיות.(בגודל קצת יותר גדול מהכף יד לא כולל האצבעות-שאני משערת שזה בערך 5-10 ס"מ.)
*וכמה קלוריות יש בפרוסת דג לברק?(כמו פרוסה דקה-בינונית של עוגת הבית רק שפה מדובר על הדג.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשית לי חשק ללברק
אהרון01/01/2008חצי תפו"א = 80 ק. (אם השלם היה 200 גר לפני האפיה)
פרגית אחרי הסרת השומן (יש בו יחסית הרבה שומן) = 130-150 ק.
רק אתמול אכלתי לברק בגריל ואת גרמת לי לתיאבון. אין כמו לברק שאני אוכל לפחות פעם בשבוע
מתוך ארבע פעמים דג טרי. אכלי גם את כמה שיותר, זה מזון דיאטתי ובריא מכל הבחינות אם עושים
אותו ללא טיגון או רוטב. אני לא יודע מהו גודל הפרוסה אבל חצי דג בינוני הוא בערך 150 קלוריות.
אני מניח שבפרוסה שלך יש 50-60 ק. הוא דג רזה מאוד, עדין ומזין.
!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח..גמלי בא עכשיו. עוד כמה דברים:
יעלי01/01/2008סטייק פרגית עוף- אני לא יודעת אם זה לאחר הסרת שומן.
אבא שלי קנה סטייק פרגית וישר שם אותה על המנגל, אז כמה קלוריות זה עכשיו?
ובקשר לדג- גם אין לי מושג, אני משערת שהוא נעשה צלוי או נעשה בתנור.
אני מוסיפה תמונה כדי שאולי אתה תדע איך זה נעשה.
(את הדג תפס ידיד של ההורים שלי והוא הכין אותו לבד.)
קישור: http://img169.imageshack.us/img169/5632/img8862awf1.jpg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדג נראה משהו
אהרון02/01/2008הוא נעשה בתנור עם ירקות, ועושה רושם ללא שמן. אם ככה ההערכה הקודמת שלי, תקפה.
אני כמעט בטוח שאבא לא הסיר את שומן הפרגית, אבל חלק מסויים נמס ונשרף על המנגל אבל גם נשאר הרבה. הוסיפי עוד 30 קלוריות למה שאמרתי קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח תודה אהרון! אתה מאוד שימושי.
יעלי02/01/2008חח, אין עלייך! תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל זה לא נתווכח, תענוג לשמוע!
אהרון02/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה אני משתגעעתלירון01/01/2008
היי אני בת 16 166 שוקלת כרגע 59 אני עושה אטקינס כבר 5 שבועות הגבלתי ל20 פחמימות התחתי בשבוע הראשטון ירדתי קילו וחצי מהשבוע השני עד היום נישארץתי במשקרל ישנם שתי בעיות 1 היא שאני לא הולכת ללשירותצים בכלל(עצירות) אולי פעם בשבוע השנייה שגם כאשר הלכתי המשקל נישאר 59 אולי זה בגלל שמה שאני אוכלת לא נכון בבקשה צתעזרוליא אני יפרט מה אני אוכלת
בבוקר 2 פרוסות לחם קל עם קוט'ג וגבינה צהובה(כל פרוסה 1.5 פחמימות לחם שבעה דגנים למי שמכיר)
בצהרים שניצל טופו(טיבעול 5 פחמימות)חצי קופסא טונה וביצה קשה
ביניים קלמנטינה קטנה
ערב המבורגר (בלי לחם כמובן)לא קנוי ישר מהקצב עם חסה או לפעמים חזה עוף מטוגן או קציצות בשר בבקשה עיזרו לי למהאני לא יורדת ונב מקפידה על 8 כובות מים ביום לא כולל תה עם סוכרזית
עזרה פלעייז כהאם זה קשור למחזור לעצירות או לגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לא נכונה
אהרון01/01/2008קשה לי להאמין שאיש מקצוע אחראי המליץ לך אטקינס ל5 שבועות רצופים, לכן אני מנחש שאת עושה את זה על דעת עצמך תוך סיכון בריאותך שבאופן זמני(אני מקווה) כבר נפגע. עצירות כמו שלך
היתה כבר צריכה להדליק נורית אדומה.
הפסיקי את ההתעללות באופן מיידי. אני מציע לך, בינתיים 2-1ימים דיאטת פירות: אגסים, תות שדה, מלון, תאנים, תמרים, אשכוליות(עם הקליפה הפנימית). פעמיים ביום גם 2 כפות סובין שיבולת שועל (יבש או דייסה עם מיים). זה ישחרר לך את העצירות. בהמשך את צריכה תפריט מתון מאוזן ומגוון וגם פעילות גופנית מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לירון
ד''ר רוני חרמון02/01/2008ראשית את חייבת להבין שדיאטה זה עיניין ארוך ובכדי לראות תוצאות צריך הרבה סבלנות והתמדה !!!!
נושא העצירות:
שאלת העצירות היא שאלה חשובה בדיאטה. עקב איבוד מים רבים במהלך ההרזיה הגוף חסר בנוזלים והמקור הנוח ביותר לספוג נוזלים ולאזן את המערכת הוא המעי. ולכן גם המעי יותר יבש והתנועה של הצואה יותר קשה, לכן העצירות. התופעה ידועה בכול הדיאטות. ולכן בכדי לנסות ולפתור את בעיית העצרירות חייבים כודם כל לשתות 20 כוסות מים ליום. לשמן את המעי ע"י שמן רצוי שמן פאראפין שאינו נספג במעי וכמובן משלשלים או חוקנים לפי הצורך. בעיית העצירות חייבת להפתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לצרבת +כולסטרול גבוהרות01/01/2008
שלום וברכה!
יש לי שאלה. בעלי כבר הרבה זמן סובל מצרבת. כל דבר שאני מכינה, כולל מרק עוף(?!), עושה לו צרבת נוראה. לא מזמן התגלה אצלו כולסטרול גבוה מה שעוד יותר צמצם את התפריט שלנו.
תעזרו לי ! אני ממש לא יודעת מה לבשל!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת וכולסטרול גבוה
מוניקה קרן01/01/2008שלום רות,
אנשים רבים סובלים מצרבת, אך את מתארת מצב מאוד קשה. האם זה הופיע רק לאחרונה? האם חל שינוי במשקלו? אנשים בעודף משקל נוטים יותר לסבול מצרבות.
כדי להקל על הצרבת כדאי להקפיד על כמה הנחיות:
1. להקפיד לאכול בישיבה, ולא לשכב כשעה אחרי אכילת הארוחה.
2. כדאי לאכול ארוחות קטנות ולא גדולות ועמוסות.
3. עוזר להפריד בין שתיית נוזלים ואכילת מזון.
4. מזונות שמעוררים צרבת הם: מזונות עתירי שומן (כך שאין בעיה עם ההנחיות בנוגע לכולסטרול הגבוה), קפאין, ירקות מסוימים לפי רגישות אישית (כדאי לבדוק עפ"י ניסוי וטעיה), תבלינים. כדאי להמעיט או להימנעממזונות אלו.
5. כדאי לפנות לקבלת טיפול תרופתי. ראשית כדאי לברר את הסיבה לצרבות וניתן לקבל טיפול זמני או כרוני.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רות02/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהעידו01/01/2008
שלום רב
אני בן 24,במשך 4 חודשים ירדתי 9 ק"ג ללא כל פעילות ספורטיבית רק הורדת מתוקים,שתיה מוגזת ,לחם רגיל,והרבה הרבה פחמימות כגון אורז וכ"ד.אני רזיתי וזה ניכר עליי,ומרגיש מאד חלש ותשוש.תחילה חשבתי שאולי בגלל שאין לי פחמימות,אך לאחר חשיבה הבנתי שאני כן צורך פחמימות.בתזונה שלי .טונה,לחם מקמח מלא,נקניק סלמי,ציפס אפוי בתנור,פירה,עוף.
האם יש בזה פחמימות זה בסדר?
או שחייב להוסיף אורז,ספגטי ושאר דברים.כי אולי בגלל זה אני מרגיש חלש,תשוש.
בתודה גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לא נכונה
אהרון01/01/2008נקניק, סלמי, צ'יפס זה ג'אנק פוד, וזה ללא קשר להרזיה. טונה במיים זה בסדר אבל אין בה פחמימות. אתה רזית בקצב מתאים ובריא לכאורה אבל כנראה לא על ידי דיאטה נכונה.
אתה צריך לאכול פחמימות כמו אלה שהזכרת אבל לא להגזים. אם תעשה פעילות גופנית מתאימה
ותאוכל נכון, יש להניח שחילוף החומרים שלך יחזור לקדמותו ובעית העייפות תפתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי
ד''ר רוני חרמון01/01/2008כמובן שבפירה לחם וציפס יש פחממות.
נראה לי שאתה לוקה בהבנה של מרכיבי המזון ואתה חייב יעוץ מקצועי אם אתה רוצה לעשות דיאטה בריאה מבלי להפגע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם! שאלה-האם שתיית קפהגל01/01/2008
(נמס) ואכילת עוגיה בבוקר הינם תחליף טוב לארוחת בוקר? מה מומלץ? יש לי בעיה אני חייבת להתחיל את הבוקר עם קפה ולא מסוגלת לאכול בבוקר ארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר
מוניקה קרן01/01/2008שלום גל,
כוס קפה ועוגיה אינם נחשבים לארוחת בוקר אידיאלית. כדאי להתחיל את היום במאכלים מזינים הכוללים דגנים (לחם, דגני בוקר), בתוספת גבינה, יוגורט, ביצה... וירקות.
לאור הבעיה שאת מעלה, קיימות 2 אופציות:
1. לאכול בבוקר עוגיה, כפי שאת אוכלת ואת ארוחת הבוקר לדחות בשעתיים, לשעה מאוחרת יותר שבה תהיי מסוגלת לאכול.
2. לאכול עוגיה בריאה יותר: חטיף מדגנים מלאים או עוגיה אפויה בבית מקמח מלא. אפשר גם 2 פרוסות לחם קל עם דבש.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי תזונה מאוזנת?לריאה דוד01/01/2008
האם תזונה מאוזנת היא לאכול בכל ארוחה מכל אבות המזון או מידי פעם לאכול אב מזון אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מאוזנת
מוניקה קרן01/01/2008שלום,
תזונה מאוזנת אומרת לאכול במשך כל היום מכל רכיבי התזונה ביחסים המתאימים (55% פחמימות, 15% חלבונים ו-30% שומנים), תוך גיוון בתוך קבוצות המזון. המטרה היא לספק לגוף את כל חמרי הגלם והדלק להם הוא זקוק לתפקודו התקין.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותאלינה31/12/2007
כמה קל' יש ב..
1. כף של קונפיטוריה?!
2. כף של חומוס לייט של אחלה?!
3.כוס שמפניה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
מוניקה קרן01/01/2008כף קונפיטורה= 30קלוריות
כף חומוס לייט = 35 קלוריות
כוס שמפניה = 120 קלוריות
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)