מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמנתליאורה30/10/2007
האם אכילת שמנת חמוצה ע"י אדם רזה מועילה או מזיקה לבריאותו? ובאיזו תכיפות יכולה אכילתה להועיל, לעומת באיזו תכיפות אכילתה יכולה להזיק לו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמנת
מוניקה קרן31/10/2007שלום אלי,
שמנת מכילה אחוז גבוה של שומן רווי וכולסטרול, לכן אינה מועילה לבריאותו של אף אחד. ניתן לאכול אותה מדי פעם אם אוהבים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוקים וממתקיםעדי30/10/2007
כמה מתוקים וממתקים ממולץ לאכול? [באופן כללי]
או שמא עדיף לא לאכול בכלל?
-תודה מראש-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתקים
מוניקה קרן30/10/2007שלום עדי,
עדיף להימנע לחלוטין מצריכת ממתקים, חטיפים ומשקאות ממותקים.
יחד עם זאת, אני יודעת שזה מאוד קשה, לכן אני ממליצה לשלב מעט מעט בתפריט השבועי או היומי.
ככל שהאדם פעיל יותר גופנית (על איזה גיל אנחנו מדברים) ניתן לשלב יותר מתוקים בתזונה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מתוקים
ליאורה30/10/2007ד.נ.
כמה מתוקים (שוקולד, ממרח שוקולד/ריבה/דבש/תמרים, עוגיות) יכול לאכול אדם בן 70 (משקל תקין), העושה פעילות גופנית שעה ביום, מבלי שבריאותו תינזק? תודה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מתוקים
מוניקה קרן31/10/2007שלום,
אדם בן 70, בריא, כפי שציינת יכול לאכול מנה כל יום, למשל כמה עוגיות אחה"צ, מריחה של 2 כפיות שוקולד/ ריבה. תמרים נחשבים לפרי ואיני מחשיבה אותם לממתק, לכן ניתן לאכול 3 מנות ליום.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריא
ליאורה01/11/2007ד.נ.
מה זה "בריא", בהקשר לתשובתך? האם מי שמטופל בתרופה ל-יל"ד וכמו כן בסטטין נחשב בריא, אם הל"ד שלו מאוזן וערכי הכולסטרול שלו תקינים (בזכות התרופות), ואם משקלו תקין (בזכות הגנים בעיקר) ואם הוא עוסק בפעילות גופנית יומיומית?
אשר לתמרים, התכוונתי בשאלתי לממרח תמרים.
אודה על התייחסותך. אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריא
מוניקה קרן01/11/2007שלום אלעד,
האדם שתיארת כבר לא לגמרי בריא, אך אם עושה פע"ג באופן יומיומי וקבוע ומאוד אוהב ממתקים, יכול לשלב מנה פעם ביום, יומיים.
ממרח תמרים דינו כדין ריבה או דבש.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
עדי31/10/2007מומלץ להמנע לחלוטין ממתקים אפילו אם אני לא מעוניינת לרדת במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכלליות, כן.
מוניקה קרן01/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקל (המאכלים)נועה קבסה29/10/2007
שלום קוראים לי נועה אני בת 11 והגובה שלי הוא מטר 39
כמה פרות אני צריכה לאכול ביום כמה פעמיים בשבוע אני צריכה לעשות ספורט זה למשל
וקיצר אני צריכה שתכתבו לי את רשימת המאכלים והשתייה שאסור לי לאכולו לשתות כמו למשל: חטיפים, שתייה מתוקה וכו'
ואת רשימת הדברים שאני צריכה לכאול לשתות ולעשות כמו למשל: פרות, תפוזים,וריצה .
אשמח אם תענו לי בתודה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדה במשקל
מוניקה קרן30/10/2007שלום נועה,
מה המשקל שלך?
התזונה המתאימה לך צריכה לכלול הרבה ירקות (לאכול בכל ארוחה), 3 מנות פרי. מומלץ להחליף לפחות חלק מהקמח הלבן בדגנים מלאים. לאכול קטניות ( עדשים, שעועית, חומוס וכו'). לאכול לפחות 3 מנות חלב או מוצריו ליום, רצוי עד 5% שומן, להמעיט באכילת מזון מטוגן. להימנע או להמעיט באכילת חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת. לשתות הרבה מים.
מומלצת פעילות גופנית יומיומית. ריצה זה מצוין, אך יחד עם זאת ניתן לגוון את הפעילויות: שיעורי ריקוד, שחיה, אופניים וכד'.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואם אני עושה ככה...נטלי29/10/2007
אם אני אוכלת 300 קלוריות ביום בלי ספורט
תוך כמה זמן אני ירזה קילו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חס וחלילה!!!
אהרון29/10/2007גם כך את בתת משקל. המשקל האידאלי שלך הוא 58 ק"ג +\- 2ק"ג, תלוי במבנה גוף.
לא רק שאת לא צריכה לרזות אלא את צריכה לעלות במשקל על ידי הגדלת מסת השרירים ותזונה נכונה.
עכשיו לשאילתך: אם תואכלי רק 300 ק"ק ליום, קצב חילוף החומרים שלך יירד למינימום ויהיה קשה להגיע למאזן השלילי המומלץ לפרק זמן יחסית ארוך. אני לא רוצה להתייחס כאן על הצרות שיהיו לך במקרה של הרעבה ממושכת בלתי מבוקרת כאשר את נמצאת בתתמשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עושים את החישוב של המשקל הרצוי-בת חן29/10/2007
שמעתי שאפשר לבדוק ע"פ הגובה וההפרש בין הגובה למשקל, אם משקלי רצוי או מעל לממוצע... יש באמת דרך כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל בחורות צעירות
אהרון29/10/2007כלל אצבע אומר מספר הסנטימטרים מעל מטר פחות 15%. דוגמה: עבור גובה 166:
66-10 = 56 ק"ג. זה כמובן משתנה לכאן או לכאן עם מבנה הגוף.
מדד יותר טוב הוא BMI שצריך להיות אצל צעירות 19-21 בהתאם למבנה.
החישוב שאת מדברת עליו אינו ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה... אני בת
בת חן30/10/2007אני בת 17... וגובי הוא בערך מטר 58 -59... אני לא בדיוק זוכרת.. אז לא הבנתי, לעשות 15% של 58??? כמה אני צכה לשקול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב משקל
אהרון30/10/200715% * 59 = 9 לפי השיטה הראשונה המשקל האידאלי הינו 9 - 59 = 50 ק"ג.
לפי BMI 19-21 המשקל 48-53 ק"ג בערך. זה מתאים לנערה בגיל שלך. לא מומלץ פחות מ48 אם הגוף שלך אינו צר במיוחד. גם גודל החזה משפיע.
את החישובים עשיתי לפי 159 ס"ם.
מעל 60 ק"ג צריך להתחיל לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת כמה את?
מוניקה קרן30/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..נטלי29/10/2007
כמה קלוריות אני צריכה לצרוך וכמה לשרוף בשביל להוריד קילו בשבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 17 1.68 שוקלת 50 -49
נטלי29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל, משקל, גובה, דיאטות קודמות?
אהרון29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה מיועדת לעומר
אהרון29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהק"ג בשבוע
אהרון29/10/2007על מנת להוריד קילו שומן גוף צריך מאזן קלורי שלילי של כ7700 ק"ק. אם כל יום תוציאי 1100 ק"ק יותר ממה שתקבלי מן המזון, תורידי ק"ג שומן בשבוע. אם זה יהיה השבוע הראשון של משטר ההרזיה, בפועל תורידי יותר אבל חלק מזה יהיו נוזלים וגם קצת שריר.
בכל מקרה זה לא מומלץ שההפרש יבוא רק מהורדה דרסטית בתזונה היומית אלא גם פעילות גופנית אירובית לשריפת שומן ופעילות בונה שריר למניעת איבוד מסת השרירים.
הקצב שאת מציעה נראה לי קצת גבוה. תחשבי להורדה איטית יותר, בה יותר סיכוי להתמדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מקווה שתענו ליעומר29/10/2007
אני עומר ואני רוצה לרדת בערך 3 קילו בלי לפגוע בגדילה שלי או בהתפתחות שלי אשמח אם תענו לי תודה:עומר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל, משקל, גובה, דיאטות קודמות?
אהרון29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוב או לא??חסוי28/10/2007
אני בת 12 מישקלי 50 הגובה שלי 56.5והתחלתי לעצמי דייאטה כזאות :
בוקר-פרוסת לחם קל עים כף גבינה וחצי כוס גרנולה וחצי כוס חלב+2כוסות מיים
בייניים (הפסקת 10)-פרוסת לחם קל בלי כלום ותפוח עץ
הפסקת 1:15 -בננה /שזיף או פרי אחר...
צוהוריים -בד"כ מה שאמא שלי מכינה ליפעמים עוף,לפעמיים מרק ירקות ,וכאן הגענו לעמצע הבעיה אמא שלי מכינה לנו ליפעמיים קוסקוס מלא אני לא יודעת אים לאכול מותר??
ערב-ביצה קשה עים סלט ירקות
או פרוסת לחם קל עליו רסק עגבניות ואבוקדו ..
ופריכית אורז
זה טוב או לא ?
האים כדאי לשנות מהדבר?
אים כן תעייצו לי מה לעשות..
נ.ב מותר לי מסטיק ללא סוכר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רע
אהרון28/10/2007הלחם צריך להיות מלא. כאשר אין עוף בצהריים צריך חלבון אחר (בקר רזה, דג, פשטידת גבינה וכו")
מומלץ לאכול סלט ירקות טריים בכל ארוחת צהריים. אכלי דג לפחות פעמיים בשבוע אבל צלוי ולא מטוגן. הסלט צריך להיות ללא רוטב עשיר אלא מעט שמן או אבוקדו וגם מיץ לימון. מסטיק ללא סוכר (אם באמת זה כך) מותר.
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב
מוניקה קרן29/10/2007שלום טלי,
בשעות הבוקר היתי מוסיפה עוד לחם: למשל בארוחת 10 לאכול כריך מ-2 פרוסות יחד עם ממרח וירקות. גם בערב להוסיף 2 פרוסות לחם מקמח מלא.
ניתן וחשוב לאכול תוספת בארוחת צהריים. קוסקוס זה מצוין, אפשר אורז, קינואה, מקרונים וכו' בכמות של כוס.
חשוב לשלב ירקות בכל ארוחה, אפשר חיים או מבושלים או מרק.
ולא פחות חשוב לשלב פעילות גופנית באופן שגרתי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אוהבת מאוד ללעוס מסטיק!!חסוי28/10/2007
אני אוהבת לילעוס מסטיק ללא סוכר, לאחרונה התחלתי דייאטה, מותר לי עוד מסטיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
מוניקה קרן29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר???חסוי28/10/2007
מותר לאכול עוף?
אורז מלא??? חומוס אחלה??? אפונה??? שעועית??? עדשים ירוקים???
אצפה לתשובה במהרהההההההה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באופן עקרוני אלה מוצרים מותרים
אהרון28/10/2007אבל הכל במידה . על החומוס המתועש הקנוי הייתי מוותר ומחליף אותו בחומוס עשוי בבית (זה פשוט מאוד) אבל בכמות מוגבלת. את העוף אכלי ללא עור ושומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל מותר, במידה
מוניקה קרן29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה דחוף,אתם לא יודעים עד כמה! כנסוובת חן28/10/2007
אוקיי, יש לי עוד שבועיים חתונה של אחותי, זה משו מטורף שנזכרתי רק עאכשיו, אבל רבאק אני חייבת עזרה, אם מישו מכיר דיאטה שמורידה קילו בשבוע, כך שאני אוכל להוריד 2 קילו בשבועיים, אני יתן לו נשיקה!! זה נוראא! העליתי 2 קילו, וזה כ"כ מכוער עליי!! פשוט כ"כ מפריע, רואים שזה מיותר וזה נוסף רק בזמן האחרון... אולי מהתרגשות, או7לי אני לא יודעת למה, בכולופן, אלוהיםםםםם, אני חייבת דיאטה, אם למישו הצליח משו (אני בת 17 אם זה נצרך..) או שמבין בנושא, פליזז זה כ"כ חשוב!! אני לא יכולה להיראותת כמו אנטילופה בחתונה של אחותי!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי דיאטה של טלי למטה
אהרון28/10/2007דיאטה של 20 קל לקילו גוף + הליכה נמרצת שעתיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שווה לקרוא סיפור הצלחה.אהרון28/10/2007
שלום לכולם !
הסיבה היחידה שאני כותבת את זה היא כי אני מכירה את ההרגשה כשרוצים לרדת במשקל ולא מצליחים לעמוד בדיאטות ובמגבלות ובספורט ובשינוי פתאומי וגם כשמצליחים מעלים שוב , ואני מצאתי את הנוסחה האולטימטיבית להצלחה בטוחה!!! הכל בראש!
אתחיל בהקדמה קטנה לפני שאגש לעניין :
אני בת 26 לא שמנה , אך בשנים האחרונות העליתי 10 קילו בגלל אורך חיים לא מסודר ופשוט חיים ללא הגבלות וגבולות מבחינת כמות המזון ושעות צריכתו , נתתי לעצמי חופש מוחלט ולא חשבתי פעמיים לפני כל דבר שהכנסתי לפה וכמובן שאין מה לדבר על פעילות גופנית , כי התעצלתי אפילו ללכת ברגל ממקום למקום והכל נעשה ברכב ( ראוי לציין אני גרה במקום קטן ויש אפשרות להגיע לכל מקום ברגל אם רוצים , מה שהייתי עושה פעם ) אני שונאת לעשות ספורט ואף פעם לא אהבתי.
כמו כולם בכל מוצ"ש החלטתי שאני מתחילה דיאטה מיום א' וכמובן שלא עמדתי בשום התחייבות שכזו.
עד שיום אחד החלטתי כי אין שום סיכוי שארד במשקל אם אעשה דיאטה ואגביל את עצמי באוכל שאני אוהבת ואתמיד בספורט ואז קראתי מאמר שבו בחורה מספרת על עצמה שהורידה משקל מהרגע שהפסיקה לאכול מהשעה שבע בערב ובמהלך היום אכלה מה שרצתה , החלטתי ששווה לנסות .
החלטתי שלא אכפת לי כמה זמן יקח לי לרדת במשקל ולהכנס לכושר אך כל דבר הכי קטן שאעשה למטרה זו יבורך ולכן התחלתי בדברים הכי קטנים לדוגמא: בערב אני רגילה לשתות תה /קפה עם עוגיות ולאכול פירות (אחרי ארוחת ערב,ראוי לציין כי שאני עובדת עד שעה 17:00 ובעבודה אין לי ארוחות מסודרות) התחלתי לצמצם בכמות העוגיות ובמקום 5 עוגיות עם תה אכלתי 2, לא הרגשתי שינוי גדול מבחינת רעב וגם הייתי גאה בעצמי שאכלתי רק 2 ולא 5 . בנוסף התחלתי ללכת ברגל הביתה מעבודה , דבר שגרם לי לחסוך בכסף לנסיעות ונתן הרגשה שאני אתמיד בזה כי זה לא ספורט זה מעשה שאין לי ברירה אחרת אלא לעשותו ולכן אתמיד בזה. ככה המשכתי מספר ימים ותמיד שיננתי לעצמי שלא משנה כמה זמן יקח לי לרדת כל שינוי הכי קטן יעשה רק טוב, לאחר שבוע או יותר התרגלתי לאכול פחות עוגיות והחלטתי להוריד לעוגיה אחת ופרי אחד בערב (אחרי השעה 19:00) , והמשכתי ללכת ברגל הביתה . קניתי לי חישוק למותניים שלא גורם להזיע וניתן לסובב אותו חצי שעה ולראות טלויזיה ולא להתאמץ יותר מידי וגם שמעתי שזו פעילות שמחטבת אם מתמידים בה .
ועדין אני מדגישה לא היה חשוב לי כמה ארד וכמה זמן אקח לזה לקרות גם 100 גרם בחודש ,העיקר שאכנס לאיזושהי שגרה אחרת ולא אכביד על עצמי ואוכל להתמיד בה .
לאט , לאט עם השבועות ראיתי שאני כבר פחות רעבה אחרי שבע בערב וכבר יכולה לוותר על עוגיה עם התה , נשארתי עם פרי , הליכה ברגל הביתה וחישוק , הרגשתי טוב עם עצמי והעיקר גאה בעצמי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אהרון28/10/2007. חשוב לציין כי לא הגבלתי את עצמי אם הייתי צריכה ללכת לאירוע עם ארוחות -אכלתי , או מסעדה לא כל יום ואפילו לא פעם שבשוע אבל לפעמים כן.
עוד דבר שחשוב לציין שדאגתי לאכול ארוחה טובה בערך מהשעה חמש ועד השעה שש , ששש וחצי בערב ככה שלא הייתי רעבה לאוכל אחרי זה ושיננתי לעצמי שאני לא רעבה כי אכלתי רק לפני שעה או שעתיים ואם אני אוכל משהו עכשיו זה יהיה סתם לדחוף אוכל שלא הכרחי וללא רעב , ובכלל אמרתי לעצמי שאני יכולה לאוכל כשאני רעבה ולא לאכול כשלא ולכן צריך להעסיק את עצמי כדי שלא אחשוב על אוכל בערב אז עשיתי כל מיני דברים בשעות הערב שהעסיקו אותי וכשכבר נזכרתי שלא אכלתי כלום היה השעה 22:00 , גם ככה מאוחר אין טעם עכשיו בכלל לחשוב על אוכל ועוד יותר טוב לא להסתובב במטבח ו/או ליד אנשים שאוכלים .
לאט , לאט התחלתי להוריד בדברים נוספים שלא גרמו לי סבל כמו משקאות מתוקים , ממתקים אכלתי בכמות מצומצמת והפחתתי בפירות , וזה לא היה כבר קשה כי הגוף התרגל לקבל כמות קטנה יותר של אוכל אז כל דבר שהייתי רגילה לאכול אכלתי רק בכמויות קטנות יותר (חוץ מארוחה אחת טובה ביום שבה אפילו לא ספרתי מה אני אוכלת ).
התחלתי לרדת במשקל פתאום! ממש ככה!
אנשים שרואים אותי כל יום התחילו להגיד שרזיתי , ולא סיפרתי שום דבר לאף אחד , אפילו כששאלו אותי :מה את בדיאטה אמרתי שלא! שאני משנה אורך חיים! וגם לא התייחסתי לזה כאל דיאטה כי זה לא! גם ראיתי כל מיני תוכניות טלויזיה שבהם מסתבר כי המון אנשים פשוט לא אוכלים בערב כמו אופרה ווינפרי , וזה חיזק אותי עוד יותר.
לא שקלתי את עצמי כי לא חשוב המשקל אלא המראה , וברגע שראיתי תוצאות הגברתי קצב ללא קושי , בהדרגה ובדרך בטוחה התחלתי להוריד עוד הפסקתי לאכול אחרי 19:00 , הורדתי עוד שטויות ומתוקים וכמויות האוכל והגעתי למצב שזה לא קשה לי וגם שהמשכתי ללכת ברגל (הליכה של 30 דקות) ולסובב חישוק בערב כמעט כל יום. בימים שלא הלכתי ברגל מכל מיני סיבות עשיתי ספורט בבית כמו : בטן ,ידיים , קפיצות ואירובי וכבר לא הרגשתי באסה לעשות את זה , נהפוך הוא ירידה במשקל דרבנה אותי להמשיך את זה ואף להגביר ללא קושי ועצלות.
ושוב המשקל שלי לא משנה אלא הדרך בה צריך להתחיל לרדת במשקל!!!!
אני לא יודעת כמה הורדתי אך אני יודעת שכמעט כל המכנסיים גדולים עליי , וכולם אומרים לי כמה רזיתי וזה נותן לי הרגשה טובה והכי חשוב שאין לי בעיה להמשיך לחיות את החיים ככה – שיניתי אורך חיים , הכנסתי לעצמי לראש לאט , לאט שלא אוכלים אם לא רעבים , וגם אם רעבים ניתן לאכול משהו קטן בצהריים כמו סלט עם פרחיות אורז ופרי או שתיים ושובעים !ובערב ארוחה טובה עם כל המרכיבים הדרושים , אין צורך לאכול לחם עם ארוחה ואפשר להסתדר גם עם מים כשצמאים!
אני חייבת להגיד שאני לא דיאטנית ולא למדתי את הנושא הזה לעומק חוץ מלקרוא ספרים ומאמרים וכתבות בנושא, אבל כמו שכולם אומרים שינוי אורך חיים זה הדבר הכי חשוב !!! הכי חושב לא להחסיר מעצמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אהרון28/10/2007
אני חייבת להגיד שאני לא דיאטנית ולא למדתי את הנושא הזה לעומק חוץ מלקרוא ספרים ומאמרים וכתבות בנושא, אבל כמו שכולם אומרים שינוי אורך חיים זה הדבר הכי חשוב !!! הכי חושב לא להחסיר מעצמי כלום! אך להגביל כמויות , להיכנס לזה לאט ובזהירות , רק ככה ניתן לבצע את זה ולהתמיד בזה! תשכחו מהמושג דיאטה! זה סתם גורם לנו לרצות לאכול יותר , תחשבו שכל גרם שתרדו גם לקום מהכיסא וללכת לזרוק זבל במקום לשלוח משהוא, או ללכת לטייל אם הכלב או כל פעילות גופנים למטרה מסויימת מבורכת!
כיום אני כבר רצה במסלול כשעה ,כמה פעמים בשבוע בלי בעיה ! אני!! שלא סבלתי את זה ולא התמדתי מעולם , אני לא אוכלת אחרי שבע בכלל חוץ ממים וחוץ ממקרים מסוימים כמו מסעדות או אירועים וגם יום אחרי משתדלת לעושת יותר ספורט (חשוב רק כשעתיים אחרי אוכל).
אני עדיין רוצה להוריד עוד קצת מהמשקל ולהגיע לפסגה משלי ואני יודעת שאני מסוגלת כי אני לא סובלת ! ולא מעלה משקל וגם מרשה לעצמי לאכול כל מה שבא לי!!! (בכמויות קטנות).
מקווה שתנסו את זה ותצליחו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל28/10/2007
מה יותר משמין פירכיות או לחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
סיגל28/10/2007מישהיא אמרה שהיא אוכלת פירכיות עם ריבה ואמרתם שזה כמו לחם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה!
סיגל28/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ופריכיות
מוניקה קרן29/10/2007שלום סיגל,
בפריכית אורז יש 15-20 קלוריות ליחידה. בפרוסת לחם קל יש 35-40 קלוריות ובפרוסת לחם רגילה יש 75-80 קלוריות. כולם דגנים, שייכים לאותה קבוצת מזון. ההבדל הוא בקלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת קלוריות....28/10/2007
איך אפשר לספור כמה קלוריות צורכים ביום, וכמה קלוריות מוציאים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר רק לשער
אהרון28/10/2007מחברים את BMR (מטבוליזם בסיסי) עם הוצאת קלוריות משוערת עבור פעולות יומיות שגרתיות והוצאה קלורית עבור פעילות גופנית יזומה. הני הנוסחה לחישוב BMR:
את הBMR תוכלי לחשב בעצמך לפי הנוסחה הבאה:
The Harris-Benedict equation for BMR:
For men: (13.75 x w) + (5 x h) - (6.76 x a) + 66
For women: (9.56 x w) + (1.85 x h) - (4.68 x a) + 655
Where:
w = weight in kg
h = height in cm
a = age
לגבי שריפת קלוריות בפעילויות שונות צריך להעזר בטבלאות ומחשבונים הנמצאים באתרים שונים באינטרנט. הערך המשוער תלוי בסוג הפעילות, עצימות, מין, משקל גוף, מרחק, זמן, מהירות.
אם את(ה) לא מסתדר(ת) לבד, תמסרי את הנתונים הנ"ל לגבי פעילויות יומיות ואעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת קלוריות
מוניקה קרן29/10/2007למזונות יש ערכים קלוריים שנבדקו וניתן לחשב כך את ערכם הקלורי של רוב המאכלים שאוכלים, כאשר יודעים את סוג המזון ואת כמותו.
לגבי ההוצאה הקלורית של הגוף, ישנן נוסחאות על פיהן ניתן להעריך את ההצוצאה עפ"י המין, המשקל, הגיל ופרמטרים נוספים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה טפריט לדיאטהסוזאן28/10/2007
אני רוצה להוריד מהמשקל שלי 4 קילו איך אני יכולה לעשות את זה למרות שאני שומרת על דיאטה אני רוצה טפריט שיכול לעזור לי להוריד את ארבעה הקילו האלו
אשמח אם תתנו לי תשובה .
בכבוד רב
סוזאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה הטובה ביותר לפנות לייעוץ
ד''ר רוני חרמון28/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוזן
אהרון28/10/2007אם את רוצה לקבל תשובה רצינית מעבר להפניה ליעוץ, את צריכה למסור פרטים בנוסף למספר הקילוגרמים שבכוונתך להוריד: גיל, גובה, משקל, דיאטה נוכחית (כולל פרוט, אם אפשר) ופעילות יומית. המטרה פורום נכון היא לתת הכוונה והסברים מנומקים. העיוץ בפורום נועד להעשרת הידע וההבנה אבל לא מהווה תחליף לביקור אצל מומחה בתחום. רק אחרי שתקבלי תשובות מעמיקות ומושכלות יהיה עליך להחליט בעצמך אם לפנות פנים מול פנים לדרג מקצועי.
אל תשכחי שבכל מקרה את השחקן הראשי ואף יועץ מקצועי ומומחה ככל שיהיה לא יעשה ניסים ונפלאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)