מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטהרחלי28/10/2007
אני רוצה להרזות בערך 10 קילו איזה תפריט יכול לעזור לי? וכמה זמן זה ייקח בערך . . ?
אני יושעת שהשא לות שלי תקועות..אבל זה חשוב לי
אני בת 16 וחצי .. הגובה שלי הוא מטר 67 ומשקלי 66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
אהרון28/10/2007את צריכה דיאטה מתונה מאוזנת ומגוונת מדי יום של 1300 -1400 ק"ק בליווי פעילות אירובית של לפחות 60 דקות ביום בעצימות בינונית וגם פעילות בונה שרירים 2-3 פעמים בשבוע למנית איבוד מסת השרירים יחד עם השומן. באינטרנט ואפילו בפורום זה (אם תדפדפי אחורה) תמצאי שפע של
תפריטים באותו סדר גודל. יותר מומלץ זה לקבל תפריט מותאם לצרכים שלך מתזונאית מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרזות 10 קילו
ד''ר רוני חרמון28/10/2007בגיל צעיר הדיאטות הלא מבוקרות יכולות לגרום נזקים גופניים ונפשיים ולכן אני ממליץ ללכת ליעוץ ולקבל תוכנית הרזיה בריא ממקצוען
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהמאיה27/10/2007
שלום רב,
אני צמחונית מזה 3 שנים ( בלי בשר ודגים , רק חלב וביצים). אני נוהגת לאכול תחליף בשר מסויה כפעם בשבועיים .קראתי לאחרונה, שאסור לאכול יותר מדי סויה. האם זה נכון, ואם כן, מדוע?
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה
אהרון28/10/2007לגביה הדעות חלוקות ואין מסקנה חד משמעית (כמו בהרבה סוגיות הקשורות בתזונה ובגוף). אני מכיר אנשים עם תופעות שליליות שנעלמו עם הפסקת אכילת מוצרי סויה. יחד עם זאת לצימחונים מומלצת סויה במינון מתון. מחקרים מסויימים מראים שסויה יכולה לגרום בעיות חורמונליות, אבל זה קורא רק לאנשים מסויימים ותלוי גם בכמות. הבעיה של הסויה היא רמת העבוד והתיועש תוך שימוש בחומרים כימיים העלולים להזיק לבראיות. חיסרון נוסף זה העדרו המוחלט של וויטמין B12 והערך הקלורי.
אם את אוכלת מספיק מוצרים מן החי מלבד בשר ודגים, ולא מאוד אוהבת סויה, אפשר גם לוותר עליה, אם כי פעם בשבועים בכמות מתונה זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסויה
ד''ר רוני חרמון28/10/2007צריך לאכול מנה חלבון ליום לפחות ולכן כדאי לאכול סויה לעיתים יותר קרובות מפעם בשבועיים. אכילה של סויה באופן לא מבוקר ובכמויות גדולות יכולה באמת לא להיות בריאה. בנוסף יש להשלים את כל התוספות שצמחונים חסרים כולל ויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מאיה28/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לרזות רק 3 קילו, צריכה עזרה...מיואשת בת 1727/10/2007
שלום, רציתי עזרה כדי לדעת איך להמשיך ומה לעשות כדי לרדת.
אני שוקלת 49 גובהי 1.53 אני יודעת שאני לא שמנה אך אני רוצה להיות רזה ולהגיע ל-45, שם אני יהיה מרוצה :)
האמת היא שאני לא עושה "דיאטה" אבל החיים הרגילים שלי כבר מתבססים על פחות מ-1100 קלוריות (סביבות ה-1000 בד"כ) וספורט: ריקוד פעמיים בשבוע שעתיים וחצי כל פעם + ריקוד בבית מתי שיוצא (בערך 3 פעמים בשבוע שרובם למעשה מתיחות של חצי שעה עד שעה כל פעם) ואני הולכת תמיד את החצי שעה ביום.
פעם הייתי יותר שמנה, ירדתי 4 קילו ומאז אין ירידה ולא נראה שתהיה, המשקל שלי יציב כבר איזה חצי שנה אולי אפילו יותר.
אם אני רוצה לרזות ומהר, מה אני צריכה לעשות? ללכת לדיאטנית אני לא יכולה כי אף אחד לא חושב שאני שמנה. אני יכולה פשוט לקצץ בקלוריות? אין לי בעיה להוריד גם ל-500 קלוריות, אם אני אעשה ככה וארד, אני בטוח אעלה אח"כ (אם אחזור ל-1100 קל')?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת
אהרון27/10/2007תקראי ותפנימי מה שכתבתי להילה. שימי לב לסעיף השרירים. באף מקרה על תאוכלי פחות מ1000 ק"ק, כי אז קצב הילוף החומרים שלך יואט עוד יותר. (לפי מה שאת כותבת הוא כבר די איטי).
אם דיאטת בזק תראי תוצאות מהירות אבל את החשבון תשלמי מאוחר יותר עם ריבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצוץ בקלוריות
ד''ר רוני חרמון28/10/2007קיצוץ בקלוריות במצב שלך יכול לגרום לך רק נזק ופעולה הפוכה בה תעלי במשקל בסופו של דבר. אי לכך את צריכה להגביר בהדרגה את מסת השריר שלך ע"י פעולות בונות שריר ובמקביל לאכול יותר קלוריות בשלב מסויים תוכלי לאכול פחות לעשות ספורט ולרדת במשקל. הבעייה היא שצריך לדעת לעשות את זה ולכן צריך לקבל יעוץ מקצועי בפיתוח גוף ובדיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה:)שירי 1627/10/2007
שלום..
רציתי לשאול עם נגיד אני אוכלת משה בעשרה ללארבע לפנות בוקר לאיזה יום זה נחשב לאתמול או ליום החדש שמתקרב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד את ערה ליום הנוכחי
ד''ר רוני חרמון28/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בכוס תה עם נענע יש קלוריות?!אלינה26/10/2007
*ללא תוספת סוכר או סוכרזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין
ד''ר רוני חרמון28/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריה יומית....26/10/2007
איך מודדים הוצאת קלוריה יומית, צריכת קלוריה יומית וכמה שצריך לצרוך יומית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת קלוריות יומית הנוסחה
ד''ר רוני חרמון26/10/2007בכדי לשמור על המשקל במצב מנוחה צריך לאכול קלוריות לפי נוסחה זו: משקל כפול 24 כפול 0.9 בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל עצוח לתפריט?נעמה בת1526/10/2007
אני בת 15 ושוקלת 52-53 על גובה של 1.61 והגעתי פחות או יותר למשקל היעד שלי בעזרת דיאטה קיצונית של 200קל', ממנה העלתי בהדרגה ל300, 400... היום אני משערת שאני אוכלת בסביבות 500-600 קל', אפילו יותר. מנסה שלא לספור קל' בצורה אובססיבית כי כרגע הכי חשוב לי זה לשמור ולא לרדת/לעלות. אני עולה פ"ג 30-40 דק' על אליפטי בחדר כושר או פשוט הליכה של שעה ורבע. יש לי הרגשה שאני אתחיל פחות להשקיע בפ"ג כי כבר אין לי כזה רצון חזק לרזות כמו פעם..
בניתי לעצמי תפריט שמבוסס על תפריט שהדיאטנית נתנה לי בתחילת הדרך. אשמח לקבל עצות איך לשפר בלי לחרוג בצורה קיצונית בכמות הקל', כי קחו בחשבון שאני מנסה לשמור.(:
בוקר: 2 פרוסות לחם קל(23קל')+ 2 פרוסות פסטרמה 1%/גבינה צהובה/3 כפיות גדושות קוטג 1/2%/2 כפיות גדושות ריבה לייט/טונה
ביניים: 2 יחידות מהאופציות הבאות:
מעדן 0%
פרי(תפוח,תפוז,אפרסק,2 משמשים)
2 יחידות של שלגון דיאט
כוס ברנפלקס
חטיף אנרגי לייט
קלח תירס
אני משערת שכל אחד הם בסביבות 55-65קל' ליחידה, יוצא שהביניים זה 120-130קל' בקירוב..זה לא יותר מדי? :/
צהריים: שניצל לייט של טבעול+ ירק(עגבניה או מלפפון או פלפל..לעיתים קצת תירס, לא מקפידה על כמות)
ביניים 2: מלפפון+עגבניה+ 3 כפיות גדושות של גבינה לבנה 1/2%
או
2 פרוסות לחם קל+ריבה/טונה/פסטרמה
או
עגבניה+כף בורגול/אטריות
ערב: בדר"כ כוס וחצי של ברנפלקס(כוס חד פעמית)+כוס חד פעמית של חלב סויה בטעם וניל
או
ביצה+פרוסת לחם
או
עגבניה/פלפל+מלפפון+פחית טונה במים
זה לא יותר מדי בשביל ערב?? יש לי כל הזמן הרגשת רעב כזאת בין ארוחות, במיוחד בשעות הבוקר.. כל הזמן חושבת על מתי ומה אני יאכל וזה מוזר כי עכשיו העלתי בכמות האוכל..יכול להיות שהתיאבון שלי עלה, כי לפני זה הייתי יותר מודאגת איך /לא/ לאכול.
בכל אופן, מה ניתן להוסיף או צריך להוריד? זה לא יותר מדי?(אני מסתכלת על תפריטים אחרים שאתן נותנות, נראה שהביניים שלי ענקיות ואילו צהריים יחסית קטן בהשוואה..זאת בעיה?)
וכמה קל' בערך קלח תירס בינוני מכיל? ראיתי ש100 גרם זה 64, אז כמה גרם זה אחד..?
תודה על התיחסות(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 15
אהרון26/10/2007את צריכה להתחיל לאכול נורמלי דיאטה מאוזנת ומגוונת כפי שכבר עניתי לך לפניתך ב20.10.
תקראי מחדש את התשובות של מוניקה (כולל העצה לפנות לטיפול) וגם את שלי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בת 15 נעמה26/10/2007כבר אמרתי שאני לא מעונינת ללכת לטיפול. אני כבר הייתי בטיפול פעם אחת ויודעת טוב מאוד מה הדיאטנית תגיד לי. אסור לה לשתף פעולה ולהעלות לי את התפריט בהדרגתיות, אז היא סתם תתן לי תפריט רגיל של 1200 קל'= מה שלא מתאים לי.
אני מאמינה שאני יכולה לטפל בבעיה בעצמי וזה מה שאני עושה.. ומזה בדיוק "לאכול נורמלי"..? אשמח אם תהיה יותר מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה שלום
ד''ר רוני חרמון26/10/2007הבעיה שלך היא שהגוף שלך התרגל לכמות קלוריות יומית מאוד נמוכה וכעת יהיה קשה לאכול רגיל מבלי להשמין.
בכדי להצליח ולחזור לתזונה נורמאלית צריך לעשות בהדרגה שני דברים: הראשון את חייבת לעשות פ"ג בונה שריר באופן אינטנסי כולל תזונה מתאימה, כאשר מסת השריר שלך תעלה תוכלי לאכול יותר ועדיין לשמור על משקלך וזאות כיוון שתצרוכת אנרגתית של תא שריר יותר מכפולה מזו של תא שומן. בהמשך תצטרכי לקבל יעוץ על תזונה שתתאים לך לשמור על המשקל.
לדעתי את חייבת יעוץ מקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה(: וכמה שאלות
בת 15 נעמה26/10/2007מה זאת אומרת הגוף התרגל? האם יש כמות קל' מסוימת אליו הגוף רגיל והשינוי בה הוא זה שקובע עליה או ירידה במשקל?
זה לא עובד לפי מאזן קלורי שלילי/חיובי, כאשר על מנת לשמור אני פשוט חייבת לאכול את הכמות שהגוף שורף? הרי הגוף שלי כבר לא נמצא בסטרס, וכמות הקל' מתקרבת יותר ל1000... מעבר לזה שבתקופה שבה עשיתי קפיצה מ160 קל' ל350-400קל' עם פ"ג בינונית, המשכתי להרזות(הייתה עצירה במשקל למשך כשבוע ולאחר מכן שוב התחלתי להרזות, פשוט לאט יותר)
ומה נחשב פ"ג שתורמת לשריר? האם כפיפות בטן ותרגילים לירכיים נחשבים..? או שעלי להתחיל להרים משקולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסברים
אהרון26/10/2007עבור התפקוד הבסיסי הגוף זקוק לכמות מסויימת של אנרגיה הנקראת מטבוליזם בסיסי (BMR).
באופן נורמלי עבור בחורות בריאות בגיל שלך זה כ20 קלוריות לקילו גוף, אפילו קצת יותר.
לתצרוכת האנרגיה צריך להוסיף גם את ההוצאה לפעילות יומית שגרתית ופעילות גופנית יזומה.
כאשר הגוף מקבל במשך תקופה ארוכה יחסית הרבה פחות ממה שצריך, אזי מעבר להרזיה (אבוד שומן ושרירים) הוא נכנס למיגננה על ידי חיסכון באנרגיה (מספר קלוריות יומיות) נצרכת. הדבר פוגע בתפקוד הנורמלי של הגוף. לפי מה שאת מתארת זה המצב אצלך והמשכותו עלול לפגוע בבריאות.
את צריכה לחזור בהדרגה לתזונה נכונה מבחינה איכותית וכמותית. כפי שהרופא אמר, אם את תתחילי עכשיו לאכול 30-35 ק"ק לקילו גוף (זה נורמלי למשקל שלך) תשמיני בגלל שהBMR שלך ירד הרבה מתחת למה שהיה לפני שהתחלת את משטר ההרזיה המטורף, בין היתר בגלל איבוד נכר של מסת השריר. אני מניח שעכשיו זה ברור למה את צריכה לטפל בשרירים.
התרגילים שאת הצעת יעילים אם עושים אותם כמו שצריך. רצוי להוסיף גם תרגילי התנגדות (משקולות ומכונות) לפיתוח השרירים ביתר חלקי הגוף. זה מומלץ לעשות בחדר כושר תחת הדרכה.
את חייבת לחזור לתזונה נורמלית כפי שציינתי למעלה, בהדרגה ותוך התיעצות עם רופא מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר(:
בת 15 נעמה27/10/2007האם אני יכולה לדעת מה הBMR הנוכחי שלי? אני מתכוונת להוסיף כ200קל' כל שבוע ולהמשיך בפ"ג עד שאגיע לכמות הקל' הרצויה.. הבעיה היא שרופאת המשפחה שלי אמרה לי להפסיק לעסוק בפ"ג לחלוטין ואני מאוד חלשה, אז לא בטוחה אם אני מסוגלת להרים משקולות..
חשבתי על אלטרנטיבה בבית, של להרים בקבוקי נביעות במקום משקולות 100 פעמים ביום. האם זה יעזור לפיתוח שרירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 15
אהרון27/10/2007את הBMR תוכלי לחשב בעצמך לפי הנוסחה הבאה:
The Harris-Benedict equation for BMR:
For men: (13.75 x w) + (5 x h) - (6.76 x a) + 66
For women: (9.56 x w) + (1.85 x h) - (4.68 x a) + 655
Where:
w = weight in kg
h = height in cm
a = age
אני מעריך שבגלל ההסטוריה שלך, בפועל זה יותר נמוך והמשימה הראשונה זה להעלות אותו בחזרה.
למרבית הצער זה לא פשוט אך אפשרי עם הדרכה טובה של רופא דיאטה מומחה ולא רופא משפחה.
אפשר למדוד את הBMR במעבדה (למשל של מכון ווינגיט) תמורת תשלום. במקרים מסויימים אפשר לעשות את הבדיקה במסגרת קופת חולים ללא תשלום.
לפי דעתי אסור להפסיק את פ"ג להלוטין אלא לצמצם באופן משמעותי. את לא חייבת לעשות תרגילי כוח בעומס רב אלא בעומס מינימלי ולהעלותו בהדרגה בהתאם לכוח שלך ובהדרכת מדריך. הביני שאת חייבת לשקם את השרירים להשגת המטרה.
הערה:
====
היעוץ בפורום, במקרה שלך אינו מהווה תחליף לקבלת טיפול על ידי רופא מומחה. כל הכתוב זה למידע בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לוהוריד 3 קילו בשבועיים?.הילה25/10/2007
שלום,
החלטתי שאני חייבת לוהוריד 3 קילו' ממשקלי אייך אני עושה זאת בשבועיים גג חודש???
גם תזונה וגם ספורט כמה פעמים?.......
ועם הבטחה שאחרי זה אני לא יעלה הכול חזרה.
אציין משקלי 58
תודה,
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החשבון פשוט, גם הביצוע
אהרון26/10/2007על מנת להוריד 3 ק"ג שומן גוף ולשמור על מסת השרירים צריך מאזן קלורי שלילי של 23000 ק"ק.
בתור אישה ובהתחשב במשקל הנוכחי שלך קשה מאוד וגם לא מומלץ לעשות את זה בשבועים.
חודש נשמע יותר מציאותי ובטח יותר בריא. אם תשרפי כל יום בממוצע 770 ק"ק יותר ממה שתאוכלי (ותשתי) תאבדי 100 גרם שומן ביום בממוצע כלומר 3 ק"ג תוך חודש. אני מציע לך את משטר ההרזיה הבא:
1. דיאטה מתונה, מאוזנת ומגוונת של 1200-1300 ק"ק.
2. פעילות אירובית בעצימות בינונית 60 דקות ביום. למשל שחיה או הליכה נמרצת עם דופק
100-120, או אופניים. כמובן שאפשר לגוון כל יום או תוך יומי אם יש לך אפשרות.
3. כל פעם שיש לך אפשרות בעבודה או בבית יש להתנועע כמה דקות וגם להפסיק להשתמש במעלית ובמכונית\אוטובוס עבור מרחקים קצרים. עכשיו זה כבר לא כל כך חם לכן זה אפשרי.
4. 3 פעמים בשבוע תרגילי כוח אפקטיביים לשמירת מסת השרירים. בלי זה את תאבדי גם שרירים יחד אם השומן, דבר שיקשה על השמירה.
הנושא היותר קשה זה השמירה. בשביל זה צריך לאמץ הרגלי אכילה ואורח חיים בריא.
יש לאכול על פי עקרונות התזונה הנכונה (פירמידת המזון) 35- 32 ק"ק ל ק"ג גוף ולהמשיך בפעילות גופנית רצוי כל יום אבל לפחות 3 פעמים בשבוע. אפשר כמובן להעלות את כמות הקלוריות ביחס ישר לפעילות.
הרזיה נעימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזייה בזק
ד''ר רוני חרמון26/10/2007לא חושב שטוב לעבוד בצורה כזו. דיאטה זה דבר רציני שגם יכול לגרום לבעיות ולכן קצב הירידה צריך להיות 10% מעודף המשקל עד 20 ק"ג עודף בהדרגה ולאורך זמן. צריך לקבל יעוץ ועוד יותר חשוב צריך לדעת איך לשמור על התוצאה.
ולעיניין תוכלי פחות ממה שאת צריכה ליום לפי הנוסחה משקל כפול 24 כפול 0.9 והתוצאה תגיע.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישבתי..והאם הגיוני?..
הילה27/10/2007לפי המשקל של הגוף והנוסחא שציינת אני צריכה לאכול 1226 קל' ליום..
זה אומר לאכול את הכמות הזאת כולל פעילות,כלומר 60 ד'ק ביום אלפטי בבית + 3 פעמים בשבוע עבודה על שרירים,
ויש סיכוי שארד למשקל שאני רוצה בו..?בחודש?
לא ארד יותר? ואם אגיע למשקל שאני רוצה בוא הכיצד לשמור עליו?
אנא עזרו לי,
שלכם הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי החשבון הזה...
מיואשת בת 1727/10/2007אני צריכה לאכול פחות מ-1050 קל', האם זה נכון?
אם כן אז נניח לאכול 800 זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת בת 17
אהרון27/10/2007לא טוב לאכול פחות. אף אחד לא רודף אחריך! אסור לתסכל את הגוף כי הוא יתנקם ויחזיר לך עם ריבית. תקראי מה שכתבתי להילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה, החישוב הגיוני.
אהרון27/10/20071200-1300 ק"ק ליום מכסים את צריכת האנרגיה לצורך קיום ותפקוד נורמלי של הגוף במצב מנוחה . אני מעריך שההוצאה הקלורית הכוללת שלך בהתחשב בפעילות שותפת ופעילות גופנית יזומה היא כ 2000 ק"ק או קצת יותר. חשוב בכל מקרה לקבל מן האוכל את האנרגיה לכיסוי המטבוליזם הבסיסי BMR . ההפרש יסופק על ידי פרוק השומן (וגם השרירים אם לא תטפלי בהם כפי שהמלצתי).
החישוב הנ"ל תיאורטי וסטטיסטי לכן ייתכן שבפועל יהיה מעט שונה לכאן או לכאן. אני ממליץ להשקל פעם בשבוע (לא כל יום!) ולפי זה להכניס שינוים בתפריט ו\או בפ"ג. אל תתפתי בשום אופן להוריד משמעותי את הערך הקלורי של תזונה גם אם השלמת הפרויקט תקח קצת יותר זמן!
בואי, נהרוג פרה, פרה! קודם נרזה בצורה מושכלת ואחר כך נדאג לשמירה תוך הקנית הרגלי אכילה נכונים ופעילות מתאימה, וזה לכל החיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיאורטי כן, מעשי לא.
אהרון28/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריכיותליאורה25/10/2007
שלום,
אני נוהגת לאכול פריכית (עם ריבה) עם הקפה שאני שותה (3 פעמים ביום). אבקש לדעת האם יש לה יתרונות, או ערכים, תזונתיים. מדובר בפת פריכית קלה מקמח מלא של שיפון. ב-100ג' שלה יש 245 קלוריות, 64ג' פחממות (מתוכם 16ג' סיבים תזונתיים), 1.4ג' שומן (מזה 0.3ג' רווי).
תודה. אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי יתרון על לחם,
ד''ר רוני חרמון26/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריכית ולחם
ליאורה29/10/2007ד.נ.
בלחם מצוין שאני אוכל (חיטה מלאה ושיפון מלא) יש רק 9% סיבים תזונתיים (לעומת 16% בפריכית שיבולת שועל). האם השוואה זו אינה מצביעה על יתרון לפריכית הנ"ל? סבור הייתי שיש ערך רב לסיבים תזונתיים. האם טעות בידי? ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריכית ולחם
מוניקה קרן30/10/2007שלום ליאור,
בעניין הסיבים התזונתיים אין בהכרח יתרון לפריכית. הערכים שאתה משווה הם ל- 100 גרם. השאלה היא כמה שוקלת כל פריכית/ פרוסת לחם. פרוסת לחם מלא שוקלת כ- 30-40 גרם, כלומר כל פרוסה מספקת 3-3.5 גרם סיבים. לעומתה כל פריכית שוקלת כ- 8 גרם (רק משערת). לכן 3 פריכיות מספקות 3.8 גרם סיבים. זה יוצא דומה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10ג' פריכית
ליאורה30/10/2007ד.נ.
בהנחה שאין יתרון לפריכית (בהתאם להסברך), אבקש לדעת האם יש יתרון ללחם לעומת הפריכית?
באשר לחישוב שעל בסיסו אפשר (?) לקבוע למי מהשניים יש יתרון, אעיר שמשקל הפריכית אליה התייחסתי הוא 10ג'. יש בה 1.6ג' סיבים (25 קלוריות). מכאן שבשתי פריכיות יש 3.2ג' סיבים (50 קלוריות). לעומתה, משקל פרוסת לחם מלא הוא 35ג'. יש בה 3ג' סיבים (65 קלוריות). נתונים אלה מעוררים את השאלה: האם לפרוסת לחם כנ"ל יש יתרון לעומת 2 פריכיות שמספר קלוריותיהן נמוך ומשקל סיביהן גבוה בהשוואה לאלה של פרוסת הלחם, או להיפך., או שאין כל יתרון לאחד על השני. אודה על תשובתך לשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 ג' פריכית
מוניקה קרן31/10/2007שלום אלי,
את העוסק בחשבונאות מאוד מדוקדקת. אם אתה מחפש פחות קלוריות, אז אתה צודק, ב- 2 פריכיות יש פחות קלוריות וכמות דומה של סיבים, לכן הן עדיפות.
יחד עם זאת חשוב לי לציין, שכדאי לגוון את המזונות שאנו אוכלים, יש שם עוד מרכיבים, שעל חלקם איננו יודעים אולי עדיין וכל מאכל מביא איתו ערך מוסף. חוץ מזה גם בשביל הטעם, כדאי לשנות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על פריכיות
ליאורה01/11/2007מוניקה שלום רב,
עוד 2 הערות ,ברשותך.
א. אינני מחפש במיוחד פחות קלוריות, מאחר שאני די רזה (66/180). מה שחיפשתי זה את מירב הערכים התזונתיים תמורת אותו מספר קלוריות ותמורת מידה דומה של אכילה מתונה אך לשובע.
ב. מכל מקום, נראה היה לי שמן הראוי שלא אתעלם מהתייחסות לערך הקלורי, בהציגי נתונים עליהם התבססה שאלתי, שאופייה בריאותי. לכן כללתי בשאלתי את הערך הקלורי, כמו גם את כמות הפחימות.
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה===>
רחל מלול01/11/2007אמ..כן אני עוסקת הרבה בספורט אני עושה ספינינג ואני יוצאת להליכה\ריצה כל יום 45 דק'
עוסקת גם באימון כוח..חוץ מזה אני נורא אוהבת ספורט !
ובטח שאני רוצה להתקרב ל 51..:) זה היעד שלי..
תודה אהרון אתה עוזר לי מאוד בכל התשובות שלך..!סוף שבוע נעים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קופאין בקפה?שרית25/10/2007
מבקשת לדעת כמה מ"ג קופאין יש בכפית גדושה של נס קפה וגם בכוס אספרסו מרוכז.
ניסיתי לאתר מידע על כך, אך לשווא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופאין
ד''ר רוני חרמון26/10/2007לדעתי באספרסו יש פחות מחצי מ"ג קופאין . בנס קפה יש עוד פחות מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט תזונה להרזיהליאת25/10/2007
שלום רב.
אני רוצה להוריד מ59 ל53 וקיבלתי תפריט ורציתי לדעת אם הוא בסדר או שחסר בו או להפך צריך להוסיף.אני מתאמנת 4-5 פעמים בשבוע לרוב אירובי ו2-3 משקולות.
תודה רבה
ארוחת בוקר:
חלבון ביצה:2
חלמון ביצה1
שמן זית:כפית
לחם קל:2
סלט:בחירה שלך אני נתתי דוגמה.אותו דבר עם עשבי תיבול
בצל מבושל:2 כפות
עגבנייה טרייה:1
מלפפון חמוץ:1
מלפפון טרי עם קליפה:חצי
חסה:5 עלים
חומוס:כפית
או:
דגני ברנפלקס וכדו:לא יותר מכוס
חלב 1 אחוז שומן:חצי כוס
חצי פרי
ארוחת ביניים:
תפוח עץ בינוני עם קליפה
ארוחת צהריים:
עוף טרי חזה ללא עור ועצמות:150 גרם לפני בישול
אורז מלא מבושל:120 גרם
חציל מבושל:150 גרם
פטריות:חצי כוס(שלמות)
טחינה מוכנה:כף שטוחה
או:
עוף-ירכיים:1
פסטה חיטה מלאה:120 גרם
חציל מבושל:150 גרם
טחינה מוכנה:כף שטוחה
ארוחת ביניים:
מעדן 0 אחוז:1
חצי פרי
או
לחם קל:2
ריבה בלי סוכר:2 כפיות שטוחות
ארוחת ערב:
לחם קל:2 פרוסות
גבינת ריקוטה או לבנה וכדו:1 שטוחה
או:
חביתה עם 2 חלבונים וחלמון 1
סלט:תשתמשי באיזה ירקות שאת רוצה אני נתתי דוגמה.אפשר להוסיף כפית שמן זית
חסה:5 עלים
עגבנייה בינונית:1
פטריות טריות:שליש כוס
בצל טרי:2 כפות קצוץ
שעועית ירוקה טרייה:חצי כוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת הדרך הנכונה והבטוחה להרזיה!
אהרון25/10/2007רק שילוב בין פעילות גופנית נכונה אירובית ואנאירובית עם דיאטה מתונה ומאוזנת מבטיחה הצלחה ועמידה לאורך זמן.
הפעילות הגופנית שלך הינה במינון נכון וגם התפריט נראה בסדר, אני מעריך 1200-1400 קלוריות.
הלחם צריך להיות מקמח מלא. אני הייתי מוסיף סלט גם לארוחת צהריים, קצת יותר מגוון (למשל להוסיף פילפל אדום). את הריבה הייתי מחליף בפרי העונה, למשל פרי הדר שתמיד יותר עשיר בוויטמינים מאשר הריבה וגם ממלא יותר. אל תאוכלי פעמיים ביום חלמון (עם החלבון אין בעיה), מומלץ לא יותר מביצה ביום. את השומן אפשר לההליף מדי פעם באבוקדו. אני אישית מעדיף את הפולקה (בלי עור ושומן) על החזה בגלל שהוא עני מאוד בוויטמינים ומינרלים חיוניים (B12, ברזל ועוד). מדי פעם החליפי את העוף בבשר בקר רזה שמכיל בערך אותו מספר קלוריות אבל יותר עשיר בוויטמינים ומינרלים. חשוב מאוד לאכול דג לפחות פעמיים בשבוע אלא אם כן את שונאת מאכל זה כמו הרבה אנשים.
אני מעריך שתשיגי את המטרה תוך זמן סביר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנהנורית25/10/2007
היי
אני עדי בן 17, גובהי הוא 1.75 מטר ומשקלי הוא 53
אני אוכל בצורה סבירה, כמו שאר הילדים בגילי והם שוקלים לפחות 60 ואני לא מעלה במשקל
אני מנסה להעלות במשקל ולאכול הרבה ולא מצליח
יש איזה עצות להעלות במשקל או מאכלים משמינים במיוחד שאני יוכל להשמין?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
ד''ר רוני חרמון26/10/2007תתחיל לבנות תוכנית פיתוח גוף ע"י הגדלת מסת השריר ובמקביל דיאטה מתאימה, (רבת חלבון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לעלות קילו ביום ?נטלי25/10/2007
אם אוכלים הרבה יותר ממה שאוכלים בדרך כלל יום למחורת אני עולה על המשקל ועליתי קילו
זה אפשרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנטנה
נטלי25/10/2007כמה קלוריות יש בחצי כוס חד פעמית של רוטב ויניגרט ?
סליחה על כל כך הרבה שאלות הם פשוט לא נגמרות לי
תודה ענקיתת על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרי בהחלט אבל זה לא שומן
אהרון25/10/2007על מנת ליצר קילו שומן, הגוף זקוק למאזן קלורי חיובי של כ7700 קלוריות. קשה להניח שאת אכלת כמות עצומה של כ10000 קלוריות ביום, לכן אינו מדובר על שומן. החלק הגדול ביותר של הגוף שלנו הוא נוזלים, רמת הנוזלים עשויה להשתנות מיום ליום בעיקר אחרי ארוחות דשנות. צריך לקחת בחשבון שגם תכולת מערכת העיכול אינה קבועה ומשפיעה על המשקל הכולל. זה עדיין לא אמר שלא הוספת גם קצת שומן .יחד עם זאת, אם תאוכלי יותר מדי עוד כמה ימים, התוספת תהיה שומן טהור.
ישנה גם תופעה הפוכה ונפוצה. כאשר אדם עם עודף נכר מתחיל דיאטה דלת קלוריות, משקלו יורד פלאים בימים הראשונים אבל מדובר בעיקר על נוזלים ותכולת מערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל
ד''ר רוני חרמון26/10/2007בדרך כלל למי ששומר על משקלוממושכות צריך לאכול יותר מהרגיל פרק זמן מסויים בכדי לעלות במשקל . במקרה שלך כניראה שאת מיד לאחר הרזיה או במהלכה ולכן גם שינוי קצר טווח יכול לגרום לעליה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרוני וד"ר חרמון מי זה אהרון?24/10/2007
שמתי לב שעליו לא כתוב פה כלום ולכולם הוא עונה במקומכם...האם יש לו בכלל יידע בנושאים האלו שיש פה אחד סקרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לשואל
אהרון25/10/2007אני אחד מן המשתתפים בפורום, כמוך וכמו אחרים. פורום אמיתי מתנהל תוך דושיח ורב שיח בין חבריו. תחום התזונה והדיאטה אינו מדע מדוייק ולאף אחד אין מונופול על הידע. אם זה היה כך לא היו נכתבים מאות ספרים, מאמרים, מחקרים, תוכניות רדיו וטלוויזיה, אין ספור אתרי אינטרנט ופורומים.
אני לא עונה במקום מנהלי הפורום אלא בנוסף ורק על השאילות בהן יש לי מה לתרום. אם שמת לב, ברוב התשובות יש דימיון בתוכן אם התשובות של המנהלים רק שבדרך כלל אני עונה באופן מידי.
מה רע בזה? אף אחד לא חייב לקבל את העצות שלי מה עוד שאם לא היו בהירות, ברורות, נכונות ומנומקות(בהסתייגות שלא מדובר על מדע מדוייק) מנהלי הפורום היו מתקנים אותי. אני לא מזלזל באינטליגנציה של חברי הפורום והם יידעו להעריך גם מצב בו יש חילוקי דעות ביני לבין המנהלים.
לי אין מניע כלכלי או פרסומי, אחרת הייתי פותח אתר משלי. אני אפילו לא מפרסם את שמי המלא והתארים שלי. אני כבר ציינתי באחת מן התשובות שיש לי השכלה והרבה ניסיון אישי בנושא.
המניע היחידי שלי היא עזרה לזולת וכמו תרומות אחרות שלי אני מעדיף שזה יהי בגדר "מתן בסתר"
אינני ממליץ על תרופות טיפול רפואי או טיפול אחר, לכן לא חלה עלי חובת הצגת תעודות והסמכה.
כל עוד אני מתרשם שיש התעניינות בהשתתפותי הפעילה בפורום, אני אמשיך. אם יש לשפוט על פי מספר תגובות, נוכחותי הפיעלה רצויה ומוערכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאהרון הוא עוזר פה הרבה
ילה עוד רמאי25/10/2007הוא עונה לכולם ומהר ותשובות טובות
מתי אני יהיה רזה?מתי אני יהיה מליונר?חחחח
כבר הורדתי מ115 ל98 המשקל נתקע לי אז הפסקתי לשמור ותוך חודש עליתי רק קילו אחד זה לא נורא עוד כמה ימים אני יתחיל שוב דיאטה טעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש רצון, יש דרך!
אהרון25/10/2007לא מבטיח לך לגבי המיליונים (אני רק מאחל לך) אבל הרזיה תלויה בראש ובראשונה בך. את הגנטיקה לא תוכל לשנות אבל הרגלי האכילה ואורח החיים, כן, עם הרבה כוח רצון משמעת עצמית ואם יש צורך גם הדרכה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
ילה עוד רמאי25/10/2007אני מטר שמונים כל הזמן שקלתי 70-75 אבל עשיתי תאונה לפני כמה שנים ובלל הניתוח ברגל
השמנתי 45 קילו היגעתי למשקל 115 אז לפני חצי שנה הפסקתי לאכול מתוקים והתחלתי לשמור הצלחתי לרדת ל98 אבל המשקל נתקע לי ככה עמד המשקל על 98 חודש אז החלטתי לעבוד על הדיאטה והתחלתי לאכול רגיל בלי לשמור ככה עשיתי חודש אבל אכלתי הרבה ירקות אחרי חודש נשקלתי ועליתי רק קילו אחד עכשיו אני יתחיל שוב פעם לשמור אולי זה יעזור לי להוריד ל95 אני רק רוצה לשקול 85 וזה בסדר .תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני
אהרון25/10/20071.80 גובה ועד לפני מספר שנים שקלתי 115 ק"ג (איזה צרוף מקרים...). עכשיו אני שוקל 75-76 ק"ג עם אחוז שומן 14% (בקרוב אצלך!). הצלחתי לרזות על ידי פעילות אירובית בעיקר שחיה עד שעתיים ביום וגם אימוני כוח בחדר הכושר וכמובן תזונה נכונה אבל לא ממש דיאטה דלת קלוריות (מתכון בטוח להשמנה בסוף התהליך!). מאז אני שומר על המשקל על ידי התמדה יום יומית בפעילות גופנית מגוונת נתמכת על ידי תזונה נכונה מאוזנת ומגוונת אבל בלי הגבלה מתסכלת בכמויות.
בגלל שאני הגדלתי את מסת השרירים והורדתי באופן דרסטי את אחוז השומן, חילוף החומרים שלי השתפר כך שאני יכול לאכול 2800-3000 קלוריות ביום ללא חשש להשמנה. אני נשקל פעם בחודש
ואם עליתי ק"ג מטפל בזה בהגברת הפעילות. יש ימים שאני מתפרע (לעיתים רחוקות) ואפילו אוכל דברים לא מומלצים אבל למחרת מקזז על ידי פעילות אירובית מוגברת אבל אינני מרעיב את עצמי. (מספיק לי הצום של יום כיפור ו ט באב!)
אני אשמח לענות לך על שאילות ספציפיות קשורות להנהלות היומית שלך ושוב אני מביע את הערכתי על ההשג המרשים עד עכשיו.
עלה (לא במשקל!) והצלח1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון הוא משתמש פורום כמו כל האחרים
ד''ר רוני חרמון26/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מלכותליאור24/10/2007
שלום,
האם יש יתרונות בריאותיים למזון מלכות? אם כן, מהם? תודה. אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד מן המיתוסים הרבים
אהרון24/10/2007יש בו המון יתרונות.... מועיל מאוד לכיס היצרנים והסוחרים! או במילים אחרות: חבל על הכסף שלך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון מלכות
ליאורה25/10/2007אהרן שלום רב,
דיאטנית קלינית של בית-חולים גדול טוענת שלמאכל הנ"ל - בניגוד לדבש רגיל ולריבות למיניהן - יש יתרונות בריאותיים. לאור זאת, האם אתה מציע לי לבטל את טענותיה של בעלת המקצוע הנ"ל ולהעדיף את דעתך בעניין זה? כמו כן, האם אתה חבר בצוות הפורום הזה? מה מקצועך, ואיזה תואר אקדמי יש לך (ממתיי ומאיזו אוניברסיטה)? אשמח לקבל תשובותיך.
רק בריאות. ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאור
אהרון25/10/2007עצם העובדה שאתה מעלה את השאלה מוכיח שאתה מודע שהתחום הנדון אינו מדע מדוייק. גם בנושאים יותר חיוניים יש אסקולות שונות ומחקרים שלא תואמים זה לזה ואפילו מנוגדים. כמובן שאתה לא חייב לקבל את הוות דעתי שבה רק כוונות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון מלכות
מוניקה קרן25/10/2007שלום ליאור,
מזון מלכות מכיל את כל מה שמצוי בדבש, עם רמה נמוכה בהרבה של סוכרים ורמה גבוהה פי כמה של חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים וחומרים נוספים. מזון מלכות מיוצר ע"י דבורים צעירות בנות 5 עד 15 יום ומופרש מבלוטות המצויות בראשה. זהו חומר סמיך דמוי שמנת, בעל ריח עז, צבעו לבן קרם וטעמו חמצמץ-מר שמחמת טעמו הבלתי נעים קשה לאכלו בלי שעבר דילול בהרבה דבש.
נשאלת השאלה לאיזו מטרה אתה מעוניין להשתמש בזה. אדם בריא הצורך תזונה מאוזנת יכול לקבל את כל המרכיבים הנ"ל מתפריטו הרגיל.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון מלכות - הבהרה
ליאורה25/10/2007מוניקה שלום רב,
לשאלתך, מטרתי באכילת מזון מלכות (מריחה על פרוסת לחם) היא להמתיק את התה, או הקפה, אותם אני ממתיק בממתיק מלאכותי ולא בסוכר, ובדרך זו לצרוך משהו מתוק שנראה לי עדיף לעומת דבש רגיל, או ריבה, או עוגה. האם יש היגיון בקו המחשבה שלי? תודה. ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון מלכות
מוניקה קרן26/10/2007כן, קו המחשבה שלך הגיוני. יחד עם זאת הכמות שאת האוכל באופן פיזי אינה גדולה במיוחד (על כמה כוסות שתיה חמה אנו מדברים) ואז אני תוהה האם זה שוה את ההשקעה. לשיקולך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשקעה במריחת מזון מלכות
ליאורה29/10/2007ד.נ.
יש לי תשובה לשאלתך, ושאלה נלווית:
א. לשאלתך, אני מדבר על מריחת מזון מלכות על פריכית שיבולת שועל 3 פעמים ביום - בבוקר עם הקפה, אחה"צ עם הקפה ובערב עם תה או קקאו.
ב. על איזו חלופה טובה יותר ניתן לחשוב, לצורך השגת המטרה אותה ציינתי בפנייה קודמת?
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)