מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנית אימונים+תזונהתומר17/04/2009
שלום!
הייתי בחדר כושר והכל טוב, חוץ מדבר אחד, המדריך, שהוא לא היה עוזר, ולא אומר מה לאכול בקיצור ממש לא מקצועי וגרוע.הוא היה בונה לכולם אותה תוכנית, ותזונה אומר לאכול טונה וביצים, בקיצור שטויות, והוא גרוע ברמות.
עברתי לחדר כושר אחר, ראיתי תעודות של המאמן, נרשמתי, אחרי הרבה זמן, הסתבר שהחדר כושר לא חוקי ואין בו מדריכים והתעודות הם של מדריכים שהוא לקח ממהם וזה לא שלו יכול להיות של מדריכים שעבדו אצלו וכולם עזבו במשך שלושה חודשים אני ככה.
לפי מה שאני יודע יש עוד מספר חדרי כושר ככה ללא מדריך והם לא חוקיים.
עכשיו, אני רוצה לבנות לעצמי תוכנית אימונים, ותזונה, ולא יודע, איך, מה, כלום, קראתי מאמרים, וזה רק מסבך, במקום לעזור.אני צריך עזרה......רציתי ללכת ליעוץ אבל אין באזורי וזה ממש רחוק...תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר הי,
ענת פלדמן17/04/2009צר לי על מה שעברת.
ברור שלא ראית תוצאות אם לא התאמנת ו/או אכלת נכון בהתאם למטרות שלך. איפה אתה גר? האם מאמן אישי קרוב לאזור מגוריך היא אופציה מבחינתך?
כן, אפשר שנעשה כאן ביחד סוג של מעקב, הכוונה. זה מאתגר, אבל אפשר להתחיל. אני כן בעד מסגרת הדוקה יותר שתתן מענה כולל ואחראי ולא בשלט רחוק.
מהו מטרות האימון שלך?
גובה?
גיל?
משקל?
אחוזי שומן אם אתה יודע
מה אתה אוכל במשך היום? וביום של אימון?
אתה גם מוזמן להציץ באתר שלי, יכול לעשות קצת סדר בדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ודופקקובי17/04/2009
שלום לכולם...
שיניתי את הדרך בא אני רץ בעקבות עצה של חבר..הייתי מתחיל ב-9 קמש למשך 10 דק' (חימום)
אחכ 20 דק' על 10, 10 דק' על 11 ובסוף 5 דק' על 12 (סהכ 45 דק') לאחר מכן cooldown
על חמש לחמש דק'. בעקבות העצה שיניתי ל45 דק' על קצב קבוע 11 (משהו על ריצה שהיא כמו מדיטציה-בלי מוזיקה, רק נשימות והאמת אני מתחבר לזה חבל על הזמן).....עכשיו, הדופק הממוצע בריצה היה 173 והמקסימאלי 180. החבר (שבאמת מבין) אמר שלא רצוי לעבור את ה155(אני בן 28).
אני מרגיש טוב אחרי הריצה, אפילו הייתי מעלה ל11 וחצי...האם אני יכול להינזק מזה. האם לא כך שורפים יותר קל' ומעלים את הכושר האירובי? תוך כמה זמן הדופק שלי יכול לרדת לאיזור ה 155
במהירויות כאלה?
תודה רבה ושבת שלום, קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאפו על הריצה
ענת פלדמן17/04/2009יופי של אימון, מסכימה ומתחברת לקטע המדיטטיבי שבעניין.
לא רצוי לעבור את ה 155 אם המטרה שלך היא שריפת שומנים. לא נשמע שזה העניין, וגם אם זה היה כך אין מניעה להיות על דופק ממוצע של 173. אתה בן 28, דופק מקסימלי , 192, זה בסדר, וודאי אם טוב לך עם הריצה הזאת. אם אין חלילה נטייה במשפחה למחלות לב וגם ככה הדופק לא בשיא אז זה בסדר. כנראה שעם הזמן, כשישתפר הכושר שלך (מה שנקרא יעלה הסף האנאירובי) כנראה תרוץ את אותו מרחק באותו קצב על דופק נמוך יותר. אין לי תאריך לתת לך, זה משתנה אצל כל אחד מאיתנו. הקפד לאכול נכון לפני ואחרי, גם במשך כל היום כולו, ואתה מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה אחרונה לחידוד...
קובי17/04/2009קודם כל תשובה לפנים. נקודה. (כמו תמיד)
דבר שני, בהמשך לתשובתך, אם אני ארוץ יותר לאט (על שמונים אחוז) אני אוריד יותר אחוזי שומן
מאשר אם אני רץ בדפקים הנוכחיים?
מבחינתי חיטוב זו מטרה מקבילה ולא פחות חשובה מהכושר האירובי, איך אני משלב בין שני המטרות
האלה מבחינה אידיאלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטנקס :))
ענת פלדמן17/04/2009אם פעם חשבנו ששריפת שומנים אופטימלית היא אכן על דפקים של 75 אחוז מהדופק המירבי, וצריך לפחות 40 דק' וכו' וכו', הרי שהיום ההצהרה הזו בעירבון מוגבל. כי גם אם אתה רץ על דופק של 85 אחוזים, (ואכן משפר משמעותית את הכושר הגופני שלך) הרי שאנרגיה היא אנרגיה, וגם אם יש שימוש מוגבר יותר בגליקוגן הרי שכמות הקלוריות ששרפת באימון גדולה, ושעות אחרי הריצה אתה עדיין נהנה מהיתרונות שלה ומעלה את השריפה המטבולית וכמובן את שריפת השומנים. כך שאין דיכוטומיה מוחלטת וגם אם אתה בדופק ממוצע גבוה יחסית - אתה תגיע לחיטוב. עם הזמן כנראה תגיע לדפקים נמוכים יותר, וזה בסדר וייותר מזה. זה אומר שאתה גם בכושר מעולה וגם ממשיך להתחתך. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשתי תהרוג אותי אבל באמת שאין עלייך
קובי17/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ש לאישה :) ותודה !
ענת פלדמן17/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקיי הבנתיעמי16/04/2009
כמו שחשבתי...(בקשר למוצרים 0% שומן).
אגב
תודה רבה על התשובות והמהירות יש לציין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יופי ו...
ענת פלדמן17/04/2009אתה יכול פשוט לרשום בהמשך לשאלה ואז אני יודעת למה אתה מתייחס. זה ימשיך את השרשור :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעמי16/04/2009
למה לא ממולץ לאכול מוצרים בעלי 0 אחוזי שומן בזמן דיאטה בפרט או תמיד בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כן אוכלת
ענת פלדמן16/04/2009כי זה טעים לי. אבל הגוף שלנו זקוק לשומנים. מה שקורה הרבה פעמים ה 0 אחוז גם מלווה בממתיקים מלאכותיים שהם לא בריאים. אנשים נוטים לאכול עוד ועוד כי זה 0 אחוז אבל בעצם "נהנים" מהסוכרים או יותר גרוע מעודף בממתיקים מלאכותיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי16/04/2009
האם זה נכון שאבקות חלבון פוגעות בכליות או בכבד??כי אני מתאמן 4 שנים בחדר כושר ואני מעוניין לקנות ודווקא הרבה אנשים משתמשים בזה המאמן שלי המליץ לי על זה ואני ראיתי כמה פעמים שהבן שלו שותה...
אבל אני בכל זאת מתלבט כי אני מפחד שזה ייפגע בי......
האם אבקה יכולה לגרום לפגיעות כלשהם או תופעות לוואי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי עוד שאלה
חסוי16/04/2009אני כרגע רוצה לעלות במסה אבל אני רוצה להוריד תשומן בבטן כדי שיראו לי קוביות מה אני עושה מצד אחד אני לא רוצה לפגוע במסה ומצד שני השומן בבטן מפריע...אני נסיתי לעשות חיטוב אבל אני שמתי לב שהבטן לא יורדת הרבה אבל היקף הידיים שלי כן של המסה...
מה אני עושה כדי לעלות במסה אבל להוריד תבטן????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון ועוד:
ענת פלדמן16/04/20091. כמות גדולה מידי של חלבון בגוף אכן מסוכנת לבריאות. ברגע שאתה שותה במידה ומאזן את כמות החלבונים שאתה אוכל במוצק במשך היום אז אין עם זה בעיה. אם אתה במטרה של להוריד אחוזי שומן ואוכל מספיק חלבונים מהאוכל שלך ממש אין צורך באבקה.
2. קודם חיטוב ואחכ מסה ובעיקר הרבה סבלנות זה לוקח זמן. שים דגש על התזונה שלך שהיא קריטית לשם השגת המטרות. תזונה מאוזנת אין משמעה "שייק חלבון" אלא 5-6 ארוחות ביום, כמות פחמימות מספיקה, אוכל בריא, ירקות, שתיית מים. כדאי להוסיף גם אימון אירובי לצורך חיטוב. ושוב: זה תהליך, זה לוקח זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת עוד שאלה
חסוי16/04/2009יש לי משהו מוזר המבנה עצמות שלי בבטן בולט למשל כשאני מכניס תבטן האיזור של מפתח הלב ממש בולט כמו הר קטן שפיצי עצם בולטת....המבנה עצמות שלי בולט זה מסוכן??צריך לבדוק את זה??
ויש לי שאלה אני בן 16 מטר 88 שוקל 82 מתאמן 4 שנים בחדר כושר לאימוני כח מבנה גוף מפותח במסה..אבל שוב יש לי בעיה בבטן אני רוצה להוריד תשומן שיראו קוביות אז הנה התפריט שלי...
בוקר:פרוסת לחם עם גבינת סקי וכוס תה.
ביניים: 2 סנדוויצ'ים עם טונה גבינה ומלפפון חיי\או במקום הטונה חביתה
צהריים:חזה עוף \ קציצות עם אורז או קינואה או לפעמים לפעמים מקרונים.
ביניים :יוגורט + 2 תמרים עם אגוזים.
ערב:סלט ירקות או חביתה (אלא אם כן לא אכלתי אותה במעבר של אחרי ארוחת הבוקר)
ולאחר מכן מנה קטנה של קורנפלקס (צ'יריוס + כוס חלב)
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע בכח (משקולות) אבל אני רוצה שיראו לי את הקוביות של ממש מבאס אותי להגיע למסה ואז אני יודע שאני יצטאך לרדת בה הרבה בגלל החיטוב..
האם זה בסדר מה לעשות...ומה לגבי השאלה הראשונה שליי :) תודה לך מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן16/04/2009זה קצת קשה בשלט רחוק. נתחיל בכל זאת:
1. מבנה הגוף זה נתון גנטי, אם זה כך אז זה כך, וזה נשמע בסדר. אם אתה ממש מודאג אתה יכול להראות את זה לרופא המשפחה, או להתחיל בחוות הדעת של אמא שלך אבל בגדול זה נשמע לי תקין לגמרי.
2. מבחינה קלורית התפריט שציינת הוא בערך 1500 קלוריות שזה מעט אלא אם כן אתה גם שותה משקאות עם קלוריות ולא מים. ואז רצוי להוריד את זה מהתפריט. האם הלחם הוא קל? דגנים? רצוי להוסיף שתי מנות פרי (תפוח, בננה) אבל בסה"כ התפריט סבבה.
האם אתה עושה פעילות אירובית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
חסוי16/04/2009ענת דבר ראשון תודה רבה רבה אני וותיק באתר הזה ואת עזרת לי במלא דברים וממש ממש תודה!!!
תקשיבי לתפריט המדויק שלי.......
בוקר פרוסת לחם (לא קל) עם גבינת סקי ותה (ללא סוכר)
ביניים(אורחת בבית הספר):2 לחמניות לרוב פעם רגילות פעם שחורות-עם טונה+גבינת סקי+מלפפון חיי או חביתה +גבינת סקי +מלפפון תלוי מה מתחשק :) אבל בנוסף לארוחה אני לוקח איתי תפוח ירוק+אקטימל
צהריים :חזה עוף לרוב לא מטוגן בשמן עם אורז או קינואה (לפעמים גם קובה אבל לא תמיד)
ביניים:יוגורט עם פרי (בננה)+2 תמרים ואגוזים.
ערב סלט עם הרבה ירקות קופסאת טונה שמן זית לימון וקצת קצת גבינה מלוחה...
ולאחר מכן ל"קינוח" מנת קורנפלקס חיטה מלאה בריא של נסטלה (צ'יריוס)+כוס חלב
וניתן להוסיף שאני שותה אך ורק מים!!!!לא שום דבר אחר ואני משתדל לשתות 3 ליטר ביום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב,
ענת פלדמן17/04/2009זה כבר יותר מפורט. תודה. כמה זמן אתה כבר אוכל ככה? רק התחלת בתפריט או שכבר הרבה זמן?
ההנחה שלי שאתה אוכל עד כף גבינת סקי (ולא גביע שלם. פשוט לא ציינת אם זה רק כממרח או יותר) גם הקלוריות משתנות לפי הבחירה שלך ("לרוב לא מטוגן", ו"לפעמים קובה").
חישוב גס עכשיו באמת נותן תמונה אחרת. זה יכול להיות בין 1800 ל 2200 קלוריות. אבל זה פחות משנה וודאי לימים שאתה עושה ספורט. מה שכן משנה זה יותר אילו קלוריות אתה אוכל.
מה אפשר לשפר לטובת תזונה של הורדה באחוזי השומן בגוף?
- את הלחמניות והלחם: מקמח מלא, או לחם דגנים. לא חייב "קל" אבל עדיף לא לבן. גם לחניה שחורה היא לא תמיד מחיטה מלאה. גם האורז: עדיף מלא.
- יש לך המון טונה בתפריט, זה בסדר, אבל לא בהגזמה.
בסה"כ זה בסדר, הייתי שמה דגש גם על כמויות. למשל לחמניה אחת לארוחת ביניים (יש לך שם גם תפוח וגם אקטימל. זה אמור להספיק). את הפחמימה להגביל לכוס וחצי של תבשיל מוכן. להיזהר עם כמויות השמן בהכנה, לפעמים לא צריך בכלל. כף שמן היא 110 קלוריות ויש לך את השמן מהטונה למשל. אפשר לגוון עם מעט אבוקדו, טחינה ואגוזי מלך, במידה. אם ראית באתר שלי יש המלצה לתפריט לבנים, זה די מקביל למה שרשמת (!) אבל עושה סדר בכמויות ובקלוריות.
סחתיין על המים !
שוב, הייתי מוסיפה אימונים אירוביים.
כשאחוזי השומן ירדו בגוף (ומן הסתם גם הבטן) אז תוכל לעבוד על מסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שי/ עופרנועם16/04/2009
אני מתאמן בערך שנה במכון כושר.
חצי שנה ראשונה הייתי מתאמן ככה
A- רגליים חזה כתפיים
B- גב,ידיים
בחצי השנה הזאת ראיתי שיפור משמעותי בגוף, וגם הרבה אמרו לי את זה.
בסוף החצי שנה הזאת המדריך שאל אותי איך אני מתאמן ואז אמרתי לו (כמו רשמתי למעלה).
המדריך אמר לי שאני לא יתאמן ככה כי אני מפעיל בכל אימון כמה ק'ב שרירים אחרות ועדיף לי להתאמן ככה:
A-גב,יד קדמית,רגליים
B-חזה, יד אחורית,כתפיים
ואחרי זה חשבתי על זה , ואמרתי לעצמי שהוא צודק כי חזהכתפיים ויד אחורית זה עובד על אותם ק'ב שרירים פחות או יותר, ורגליים גב ויד קדמית עובד על משהו אחר ואז אין התנגשויות ,ולכן עברתי לתוכנית הזאת.
עכשיו תראו..הבעיה היא שהתאמנתי ככה 4 חודשיים, ועזובו את זה שאני מרגיש שירד לי המסה ב-4 חודשים האלה, בנוסף לזה אני מרגיש שאין שיפור בכלל.
בגלל זה אני חושב לחזור לתוכנית הראשונה שכתבתי בהתחלה
רגליים חזה כתפיים
גב ,ידיים
בתוכנית הזאת ( אני לא יודע מה הסיבה) אבל אני רואה תוצאות..
אבל זה בעיה כי שכל אימון מקבל עבודה על היד האחורית
ברגליים חזה כתפיים- יש עובדה על היד האחורית בגלל החזה.
וגם בגב ידיים יש עבודה על היד אחורית מן הסתם...
אז 4 פעמיים בשבוע היד אחורית מקבלת אימון...
בגלל זה אני שואל האם זה בסדר להשאר בתוכנית הזאת??
קצת פרטים עליי... בן 23 מתאמן שנה גובה1.78 שוקל 74,מטרה להתנפח ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית מתאימה
עופר קיס17/04/2009נמרוד שלום
1. תנסה ABA ושבוע אחר כך BAB במתכונת שהמדריך אמר.
2. אם לא צחזור לתכנית המקורית.
3. אל תשכח לערוך שינויים בנפח ( סטים9 ועצימות ( רמת קושי/מספר חזרות) להגברת ושינוי תגובות הגוף.
לי למשל חדה , יד אחורית וכתף זה בלתי האפשרי כיוון שכתף וחזה ביחד גומר לי את הכתף הקדמית.
לך עם האינטואיציה שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים ברגלייםיהונתן16/04/2009
שלום לכל החברים. אני מבצע פעילות גופנית פעמיים בשבוע. בחודש האחרון אני מתחיל להרגיש כאבים חזקים מאוד בשרירים ברגליים. אני חושב שהשרירים מתכווצים וזה מלווה בכאב חד מאוד. לפעמים כמה שעות עד שהכאב עובר. האם מישהו כאן מכיר את התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
עופר קיס16/04/2009אין לי מספיק מידע
מה הפעילות
היכן ממוקם הכאב
איזה סוג כאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהה את המיקום
ענת פלדמן16/04/2009שרירים? עצמות? רק בסיום האימון או עם תחילתו?
ועוד:
מה לגבי תזונה לפני ואחרי (מקפיד?) מתיחות? חימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור מ=ש=מ=ע=ו=ת=ייוני16/04/2009
אני צריך קצת עזרה.
אני פעם-פעמיים בשבוע רץ בחי פארק (קרית מוצקין).
כל סיבוב הוא 750 מ' וכל פעם אני מודד את הזמן שלי לשישה סיבובים (4.5 קילומטר).
שבוע שעבר רצתי שישה סיבובים ב21 דקות ו5 שניות (דופק ממוצע 184).
אתמול רצתי את אותו המרחק בזמן של 20 דקות בדיוק (גם דופק ממוצע 184).
בנוסף עשיתי עוד סיבוב וחצי ריצה קלה שיחרור ועוד חצי סיבוב בהליכה.
כמו שאפשר לראות השיפור הוא גדול מאוד ממה שהיה מלפני כשבוע וקצת.
האם זה הגיוני לשפר דקה שלמה בשבוע?
האם זה יכול לגרום לי לשברי מאמץ ואם כן כיצד למנוע זאת?
פעם אחרונה לפסח חג שמח לכולם.
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יוני וחג שמח :)
ענת פלדמן16/04/2009השיפור המשמעותי הזה (ברכות) יכול לנבוע מסיבות נוספות שנכנסות למערכת: ישנת טוב יותר בלילה, אכלת נכון, מנטלית היית מוכן יותר וכמובן שיפרת את הכושר, אכן כן. מעניין יהיה לראות אם בפעם הבאה תשמור על התוצאה החדשה. יופי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור
עופר קיס16/04/2009כל הכבוד
לשפר מרחק מסויים לא צריך לרוץ אותו כל פעם ובשיא המהירות
ניתן לבצע ריצות יותר ארוכות בדפקים יותר נמוכים (130-140)
ניתן לבצע אימוני הפוגות לדוגמא סיבוב של 750 מטר במהירות גבוהה לרוץ ריצה קלה 3-4 דקות ולבצע שוב 3-6 פעמים.
ניתן לבצע 4 אימונים , שניים ארוכים ושניים קשים לפי הדוגמא. עם מנוחות מספקות בין האימונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון
יוני16/04/2009בנוסף לסוג האימון הזה אני רצתי מרחק של 6 קילומטר בשטח אבל כמו שאמרת לא במהירות גבוהה,
אף על פי זה שהדופק הממוצע היה 170 במהלך אותה ריצה. אני מתכונן לריצת שדה תחרותית של חמישה קילומטרים ואני מבצע לפעמים גם אימון אינטרוולים.
אני גם שוחה פעמיים-שלוש בשבוע ככה שאני חושב שבעיקרון זה גם עוזר לי בריצה.
תודה רבה ענת ושי וחג שמח:).
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, יוני
ענת פלדמן16/04/2009כבר מכירה אותך :) עצם השילוב של ריצה ושחייה מאד משמעותי בשיפור ושימור היכולות הגופניות שלך. שתי הפעולות האירוביות שונות לחלוטין וכשאתה מתמקצע בשתיהן אתה אלוף :)) (כלומר: רץ שתתן לו לשחות לא בהכרח יוכל לגמור בריכה מבלי להתנשף ושחיין אם תשים אותו על המסלול לא בטוח שיחזיק את כל הריצה). שאפו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון גופני בזמן הווסתגלית15/04/2009
שלום!
אני עושה הליכה נמרצת במשך שעה 3 פעמיים בשבוע.
יש הסבורים שפעילות גופנית בזמן הוסת אינה אפקטיבית כלל? האם הוסת משפיעה? ואם כן באיזו עוצמה
תודה גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר !
ענת פלדמן15/04/2009גם בזמן המחזור הפעילות הגופנית מבורכת, והיא אפילו מקלה על כאבים, אם יש. יכולה להיות תחושת עייפות מסויימת במיוחד בימים ה"קשים" יותר של המחזור, אפשר להוריד עצימות, אבל עדיין אפקטיביות האימון גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה/ דעה על כושרחייל15/04/2009
אני חייל במסלול של סיירת
אנחנו רצים משו כמו 3-4 פעמים בשבוע,הגענו כרגע למדס"ים של 7 ק"מ.
השאלה שלי היא בקשר לריצות כדוגמת ריצת בר אור(2000 מטר-2 ק"מ).
בריצות הארוכות(7 +) קשה אבל אני מחזיק בקצב, ועומד בו בצורה טובה..
הבעיה שלי היא אם ריצות קצרות. ה"שיא" שלי ב2000 זה 7:30, ואני מרגיש שחוק אחרי הריצה,אני פשוט לא מצליח לרוץ יותר מהר מזה. השאלה היא אם אני אתאמן , אצליח לרדת מה-7 דקות או שזה משו "גנטי" בגוף? יש אנשים שיכולים לרדת בקלות מ-7 ויש כאלה שלא יצליחו? איזה סוגי אימונים עושים כדי לרדת מ-7? האם זה הכל בראש?
*הערה נוספת, יש לי גם בעיה להגביר קצב תוך כדי ריצה, אם רצים 7 ק"מ וה500 מטר האחרונים הם בקצב גבוהה יותר, אני לא מצליח לעמוד בזה.
תדוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם וגם
ענת פלדמן15/04/2009זה גם "בראש" וזו גם שאלה של אימון וזה גם גנטי. אבל במקרה הזה את הגנטיקה אפשר לנצח. אימון ממוקד לריצת 2000 (שהיא נחשבת קשה במיוחד) - אימון על המרחק עצמו, אימון אינטרולים ומתפרצות, הרבה עבודה על הראש (גם ב 500 מטר האחרונים וגם לגבי "מחסום ה - 7"), הרבה מוטיבציה - תוכל לשפר את התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבר אור
עופר קיס16/04/2009כמה שהריצה קצרה יותר המרכיב הגנטי יותר בעייתי.
נשמע שאין לך סבולת מהירות
בצע אינטרוולים של בין 300 ל1000 מטר כאשר יחס אימון להפוגה הוא 1 ל2 בקצרים ו1 ל1 ב1000 מטר
פטנט נוסף נקרא פרוטוקול TABATA.= ריצה קסח 15-20 שניות הפוגה 10-15 שניות כפול 3-4 פעמיים בשבוע
יעשה לך פלאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התשובה:)עמי15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
:))
ענת פלדמן15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעמי15/04/2009
לא ממש מבין למה ממולץ לא לשתות שום משקה מלבד מים בזמן דיאטה אפילו לא משקאות דיאטטים?!!...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה יכול לשתות,
ענת פלדמן15/04/2009במידה, גם דיאטים למיניהם. קח בחשבון שזה פשוט לא בריא לגוף. אם אתה יכול להתמקד במים: עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל?עידו15/04/2009
מה ההבדל בין קפיצות עם שתי רגליים במקום בלי חבל לבין קפיצות עם רגליים במקום עם חבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוש בידיים
ענת פלדמן15/04/2009עם הדלגית הוא משמעותי, עובד על איזון קואורדינציה, מעלה את הדופק מכניס יותר שרירים לפעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח ענתסימה14/04/2009
אחרי חודשיים של הפסקה בפעילות גופנית (אחרי ניתוח). אני מאוד ורוצה לחזור ולעצב את גופי לקראת הקיץ שבפתח. רצון יש מה לעשות אני בערך יודעת אבל המוטיבציה די ירדה בחדשיים האחרונים ואני מרגישה פדלעה. שתביני ענת שפעילות גופנית בכל דרך שהיא הייתה חלק מהתפריט היומי של, ניסיתי לשמור בחודשיים האלה על תזונה נכונה ובריאה כל 3-4 שעות והכל היה אחלה עד שעות הערב שם יצא ממני שד שלא נתן לי מנוח ולמרות שהייתי שבעה מצאתי את עצמי מחפשת נישנושים במטבח. בראש ידעתי שזה לא בסדר ואני לא רעבה, אבל ייצר החשק גבר על ההגיון. ענת ה צ י ל ו - איך יוצאים מזה - איך מגיעים לשליטה שדי משעה מסויימת לא אוכלים יותר..... היום החלטתי לחזור קצת לפעילות למרות חוסר החשק עליתי על הסטפר לחצי שעה ואח"כ עשיתי מתיחות ותרגיל סקוואט 3 מחזורים של 15 פעם. מתיחות ליד אחורית עם גומיה 3 סטים לכל יד של 12. ופשיטת ירך בעמידת שש 3 מחזורים של 15 פעמים.אני גאה בעצמי שעשיתי כושר, אבל היה חסר לי האנדרלין שאני רגילה אליו בזמן פעילות. בבית יש לי הליכון מקצועי, סטפר, כדור קטן וגדול, גומיית כושר ומזרון קלטות פילאטיס ואירובי. כרגע הליכה זה משהו שמרתיע אותי, אולי אפילו מרגיז ומשעמם. לכן התחלתי עם הסטפר. אני לא נשקלתי בחודשיםהאחרונים אבל בעיקרון המשקל שלי היה 68 על גובה 167 הגוף היה די מעוצב אבל עם השמנה בטנית שכרגע מאוד מפריע לי. אני עובדת על הסטפר כי הוא מעצב בטן ישבן וירכיים האם לעשות כל יום 30 דקות זה סביר? או שצריך יותר מזה. סליחה על ההודעה הארוכה אבל אני חייבת ממך פוש לדעת מה לעשות עם האוכל ועם הפעילות כדי להתעצב בהקדם - תודה מראש על ההשקעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח סימה
ענת פלדמן15/04/2009כל יום סטפר 30 דק' זה סביר, שימי לב עם הזמן שזה לא טו מאצ' ושלא כואב לוחץ - הקשיבי לגוף. אני כן בעד לשלב פעילויות אבל אולי בהמשך. אם סטפר זה מה שיכניס אותך שנית לתלם: לכי על זה. התרגילים שאת מוסיפה לעניין הם מצויינין, המשיכי.
עניין התזונה הוא חשוב לא פחות כמו שאת יודעת. איך חוזרים לתלם? שאלת השאלות. הרבה פעמים קשה לנו לבד, ונעזרים באחרים. חברה טובה שעושית איתה "הסכם", פרטנר שמדווחים לו, הסכם אישי איתך או אפילו עם המשקל (כן, חשוב להישקל, פעם בשבוע. וכל פעם "להחליט" מה שאת רואה על המשקל בשבוע שאחרי, במסגרת הסביר. כווני לירידה של כחצי קילו בשבוע), או נעזרים במאמן אישי - עד שעולים חזרה על דרך המלך.
את לא ממש אמורה משעה מסויימת לא לאכול יותר, יש אנשים שזה לא ריאלי עבורם ומיד "שובר דיאטה". חלוקה הגיונית עבורך של הארוחות תתאים לסדר היום שלך ולשעות "הקשות".
הנה התחלת, קחי את הזמן, עם הרבה סבלנות (כדאי להישקל) ולקחת את זה יום ביומו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
סימה27/05/2009ענת הכן הכל הלך אחלה, שמרתי על פעילות גופנית כמה שיכולתי, שמרתי מפני אוייבים באוכל והתחלתי להרגיש שיפור.....והייתי בטוחה שזהו אני בדרך הנכונה. אני לא רעבה, אני מרוצה ושום דבר לא יגרום לי לחזור אחורה. אבל החגים החגים האלה האוכל אצל החמה מחוץ לבית כמה שהשתדלתי - בקיצור מהר מאוד חזרתי אחורה למקום בו התחלתי. מה לא בסדר אצלי למה אני לא שולטת ומצליחה להפוך את עניין התזונה להרגל קבוע.
בכל זאת התחלתי לשמור שוב עם האוכל ואני מאוד רוצה תרגילים שיצמצמו לי את ההקיפים בעיקר באזור בטן/מותניים.
ענת אני יודעת שאין נוסחת פלא זה לוקח זמן- אבל אני די מתוסכלת וממש לא מרוצה. עכשיו כבר חם ולא כיף עם הבגדים כשלא מרגישים נוח...ומלאים. אשמח לעידוד רעינות ועיצה ...
חג שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה בשלט רחוק :)
ענת פלדמן27/05/20091. כשיורדים מהסוס - לעלות עליו מיד בחזרה.
2. להסתכל קדימה ולא אחורה.
3. לסלוח לעצמך. לקבל את עצמך כמו שאת. לא להלקות אלא ללטף. אמרי לעצמך כל בוקר מול המראה במשך 21 יום "אני אוהבת אותך ואני מקבלת אותך". זה הבסיס להכל. בכלל לדבר על עצמך (אפילו אם זה רק במחשבות) בחיוב. "אני בתהליך ירידה במשקל" "אני מתחזקת" וכו'. זה עושה פלאים.
4. לחשוב "בריאות", "תנועה", ולא "דיאטה" "משטר".
5. אני יודעת כמה אימון אישי עוזר, וודאי כשהוא מלווה בטיפול תת - הכרתי. NLP. את זה אני לא יכולה לעשות בשלט רחוק, אבל אני שולחת לך אנרגיות חיוביות, מפה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סימה27/05/2009ענת קודם כל תודה שאת שם...בשלט רחוק מעודדת ונותנת טיפים. אני די מתוסכלת בזמן האחרון וזה משפיע על החשק לעשות ספורט ועל המצב רוח. מקווה לעבור את שבועות בשלום למרות שתכננתי ארוחה על בסיס גבינות עד 5% והרבה סלטים לא משמינים. מקווה לחזור על הסוס, ומהר...אני חוששת מהתדרדרות.
ענת אני שוקלת אימון אישי - רק שפעם התאכזבתי מאוד ממאמן במכון כושר ידוע... לא הרגשתי שינוי ולא קיבלתי חיזוקים....והרגשתי שסתם בזבזתי כסף....
חשבתי להפגש איתך בנושא אימון אישי וטיפול NLP - רק שהמרחק ביננו גורם לי לחשוב פעמיים, אבל הייתי בכל זאת רוצה לשמוע פרטים.
בכל אופן המון תודה ומקווה לשלוט בעצמי ולהרגיש טוב.... חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFYI
ענת פלדמן27/05/2009אני עושה שיחות אימון עם קליפורניה :) טיפול NLP אפשר לעשות גם בטלפון וזה עושה פלאים. אני מלווה אותך הרבה מעבר לזמני השיחה שלנו. את כמובן מוזמנת ליצור איתי קשר לקבלת פרטים נוספים.
לעת עתה : הסירי כל חשש, כשאת צולחת את תקופת החג אין שום סיבה להתדרדרות. את פועלת נכון, יודעת ומודעת, המשיכי. חג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקישוריוני14/04/2009
אני אשלח לך את הקישור ביום חמישי פשוט יש לי בעיה במחשב.
המאמן שחייה שלי (מאמן בחד"כ, מאמן שחייה ובעצמו עושה כושר) נתן
לי תרגיל לשרירים התחתונים של הבטן.
שוכבים על הגב, ידיים מתחת לישבן.
רגליים ב90 מעלות צמודות זו לזו.
מהמצב הזה מקרבים את הרגליים לחזה וחוזרים למצב התחלתי.
כמובן שאני עושה את התרגיל הזה מספר חזרות שתואמות לכושר שלי.
האם תוכל/י לשלוח לי קישור לתרגילים נוספים העובדים על השרירים התחתונים בבטן?
תודה רבה וחג שמח.
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יופי של תרגיל,
ענת פלדמן14/04/2009אפשר לעשות אותו עם גיוונים קלים, כמו להרחיק את הברכיים מכוון הבטן
מצרפת תרגילים נוספים. לא להיבהל, זה לא רק לבנות
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317&s=ענת%20פלדמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)