פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה לנשימה בשחייה
    איציק
    02/05/2009

היי ענת
    אני כרגע נושם בחתירה כל 2 תנועות
    האם זה מספיק (המטרה לשרוף שומנים ) או שמומלץ לנשום כל 4 תנועות
    כל 3 תנועות לא כל כך מסתדר לי ואני יוצא מאיפוס - מה הממלצתך

2. אני לא מצליח לשחות פרפר נכון אפילו שראיתי ב YOUTUBE + המציל גם הדריך אותי ועדין אני בקושי גומר 25 מטר וגם לא כל כך נכון בתנועות לפי דעתי פרפר מחטב טוב מאוד את החלק העליון
    האם זה נכון והאם יש לך איזה טיפים לסגנון הזה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לנשימה בשחייה

הוספת תגובה

• נשימה בחתירה, ופרפר

ענת פלדמן
    02/05/2009

1. אני נושמת כל שתי תנועות, כבר מגיל 5. הכי נוח לי, הכי טוב לי, וגם אני עם 3 לא מסתדרת. לפעמים לקראת הסוף, בקול דאון, אני עושה כל 4 או 6 או 8 תנועות, בשביל "הכיף". אבל כל 2 זה בסדר גמור ולא קשור לשריפת השומנים.
    2. פרפר. אכן סגנון קשה ביותר, משום ההוצאה האנרגטית הגבוהה שבו. אני באמת שחיינית טובה ואם אני מסיימת בריכה אחת של 50 עד הסוף אני מבסוטה. ברור שאם הייתי מתאמנת נקודתית על פרפר זה היה משתפר - אבל אני לא רואה בכך טעם. אני מחשיבה את הפרפר כסגנון "שוויץ" שלא ממש יושב עלי :). הכל טמון בטכניקה: גלגול נכון של הגוף במים, יציאה החוצה דרך שרירי הבטן שדוחפים כמו גם כווץ הישבן ופחות דרך השכמות.
    המשך עם החתירה והחזה, זכור לשלב גב בסוף לטובת השרירים המנוגדים לפעילות - ואתה מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית כושר
    דניאל
    02/05/2009

שלום ותודה מראש על העזרה.
    אני בן 22 וכול החיים שלי שקלתי ממש קצת. הגובה שלי הוא 1.72 בערך ואני שוקל 46 ק"ג. לאחר שכול החיים שלי באמת ובתמים חשבתי אני אוהב להיות כול כך רזה, הבנתי שאיך שאיך שאני נראה פוגע לי בדימוי העצמי יותר ממה שחשבתי. אז הגיע הזמן להפסיק להיות ציפלון. המטרה שלי היא לא לעלות אחוזי שומן אלה לעלות משקל דרך מסת שריר. אני לא צריך יעוץ בתזונה (למרות שטיפים יתקבלו בשמחה) כי כבר קבעתי טור לדיאטיקנית להשבוע, אלה עזרה בבנייית תוכנית כושר אישית. לצערי כבר ניסיתי ללכת בעבר לחדר כושר כושר וגיליתי שממש קשה לי להתמיד עם זה. אני לא ממש אוהב חדרי כושר. אני צריך בבקשה תוכנית אישית שאני יכול לעשות בבית. אני יודע שזה לא יהיה אפקטיבי כמו תוכנית של חדר כושר אבל אני מכיר את עצמי....
    אני בכושר דיי נמוך. מבחינת ציוד יש לי מתח, משקולות 4 ק"ג, נעלי ריצה וזהו... האם אני צריך לקנות ציוד נוסף?
    האם אפשר בבקשה לקבל תוכנית לעליה במסת שריר שאני יוכל לבצע בבית? ואם אפשר תוכנית מפורטת (לדוג' ביום א' 3 סטים 20 מתח ו 30 שכיבות סמיכה...) ולא 3X4 מאמץ בינוני כי אין לי מושג מה זה אומר...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית כושר

הוספת תגובה

• בוא ננסה

גל קוליזה
    02/05/2009

דבר ראשון עקרונות כללים -
    בגלל שאתה רק מתחיל ולמרות שאתה לא מרים משקל כבד תנסה להיות רגיש לכאבים ולבנות את האימון בהדרגה , מה שאומר שכל מספר ימים אתה יכול לעלות משקל קטן או לעשות יותר חזרות....
    התרגילים שאתה יכול לעשות זה מתח כמובן , שכיבות שמיכה , כפיפות ברכיים ... אני בכוונה לא נותן לך כמה סטים וכמה חזרות בכל סט , זה משהו שאתה צריך להרגיש בעצמך ,... בעקרון תן את המקסימום שאתה יכול ואחרי תחלק ל3 סטים כשאתה מוסיף עוד 2 חזרות לכל סט ( בגלל המנוחה באמצע במצטבר תוכל לעשות יותר ). בין חצי דקה ל2 דקות הפסקה בין סט לסט ... העיקרון הוא בשעת המאמץ אתה מוציא אוויר ובכיוון הפוך שואף , לדוגמא במתח הוצאת אוייר בעלייה ושאיפה בירידה .... אמרת שיש לך גם משקוליות אתה יכול להשתמש בהם לחיזוק בייספס השריר הקדמי של הזרוע , פשוט כפוף גם כאן לחלק לסטים , עדיף שתעבוד ב2 ידיים יחד כשיד אחת עןלה השניה יורדת.
    לכתפיים - עמידת מוצא שהידיים בצידי הגוף ולהניף אותם לצדדים , שים לב שהמרפקים לא ישרים לגמרי , תן כיפוף מזערי בכדי לא ליצור עומס עליהם ....
    עדיף שתבצע את האימונים 3 פעמים בשבוע גג ולא יום אחרי יום , תן חימום של ריצה 5 דקות לפני או קפיצה בחבל ... ןלא לשכוח מתיחות והרפייה נשימתית בסוף .....
    רק תזכור - אם תבנה את הבסיס בהדרגה ונכון תימנע מפציעות מיותרות וההתקדמות תהיה מהירה יותר בסוף והנאתך תובטח :) בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים

שי אלנקרי
    02/05/2009

שלום דניאל,
    אני מבין את הצורך שלך בדימוי עצמי גבוה יותר, ולא להיות במבנה גוף הדומה לילד.
    מומלץ שתפגוש מאמן כושר לצורך התאמה אישית של תוכנית אימון. לא מומלץ שנתאים לך תוכנית אימון על גבי הפורום, יש דברים נוספים שצריך להתחשב בהם וזה ניתן לעשות בפגישה בארבע עיניים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליפות העולם
    יוסי לוי
    02/05/2009

אני נוסע לאילפות העולם באגרוף חסר לי עוד 2 קילו להוריד אני מאתמן מאוד קשה בריצה שעה ביום אימונים בבית אימונים במועדון שותה מלחים תמיד רעב לא מריגש טוב עם עצמי לפעמיים התחרות היא ב21.5 ואני צריך תעזרה שלך
    איך לרדת 2 קילו ולהיאשר בחיים
    אני מתאמן עם חליפת הזעה

לקביעת תור
    סגירה
    אליפות העולם

הוספת תגובה

• יוסי שלום

עופר קיס
    02/05/2009

יוסי
    אתה עובד בצורה מסוכנת ולא יעילה, SORRY
    תפסיק מיד עם תוספת המלחים ואימון עם חליפת הזעה - זה עלול לגרום לך לקבל מכת חום ובעיקר זה מוריד מיכולת האימון שלך עקב העלאת הדופק בצורה מלאכותית
    אתה חייב להתיעץ עם תזונאי ספורט שמתמחה בירידה לפני תחרות - נסה או בוינגייט - רפואת ספורט או אצל התזונאי יאיר להב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי לוי

יוסי לוי
    02/05/2009

אבל אין לנו כסף לממן את זה ...
    אני כולה בן 15

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן לקבל ייעוץ תזונתי דרך הקופה ב-

שי אלנקרי
    02/05/2009

מחיר סימלי יחסית. תנסה את זה.
    בהצלחה באליפות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    ..
    02/05/2009

כל כך מתאים לך להיות מאמנת אישית את מדהימה ומדרבנת :]
    תודה רבה,
    כן,אני אתחיל לגבי שחייה עוד חודשיים בחופש אתחיל עכשיו נוח לי לרת וללכת במושב
    כמה לרוץ כמה ללכת לא נראה לי שאני עוד מסוגל לרוץ רצוץ 15 ד'ק למשל
    ושכיבות שמיכה אמרת וכפיפות בטן כמה אני עושה ?
    מכון כושר אני אשם גם בחופש .
    טוב תודב רבה ענת :]

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• תודה :) ואני שמחה שזה עוזר :))

ענת פלדמן
    02/05/2009

התחל בהליכה מהירה לחימום, ואז עבור לריצה קלה. אם קשה - חזור להליכה והסדר נשימה. מהר מד אתה תראה (מאימון לאימון) שהריצה קלה לך יותר ואתה יכול להמשיך אותה ליותר זמן. כוון לריצה של חצי שעה.
    לגבי שכיבות הסמיכה וכפיפות הבטן: המספר מאד אישי ומשתנה. תראה כמה אתה עושה עמעט עד קצה גבול היכולת, ושם תנוח חצי דקה ותמשיך לעוד סט. זה באמת מאד אישי.
    הקפד על מתיחות, ונשימות.
    הבריכה וחדר הכושר ימתינו לקיץ, בינתיים אתה אכן יכול להתחיל.
    בהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ענת :]

..
    02/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :)

ענת פלדמן
    02/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת
    ..
    01/05/2009

דיברנו כבר פעם וממש עזרת לי אבל הפסקתי להתאמן אני צריך יעוץ חדש :]
    אני שוקל 60 ק' פחתו או יותר ואני 1.72אני בן 18 אני ממש קטן בגוף וזה מעצבן אותי כי אני בן 18 עוד חודש! מלחיץ שאשאר ככה
    אני רוצה לפתח בעיקר את
    הכתפיים
    הידיים הבטן קוביות
    שרירי החזה
    לפתח את שרירי הנשימה
    שרירי הגב ולהרחיב את השרירים בגב
    *איני עושה פעילות גופנית,ואני לא בכושר.
    *מה לאכול לפני ואחרי האימון?
    תודה ענת :] שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ענת

הוספת תגובה

• הי חמוד

ענת פלדמן
    01/05/2009

מזל טוב ליום ההולדת הקרב :)) אז בעצם אתה רוצה להיכנס לכושר וגם לשמר ולבנות את מסת השריר שלך. סבבה. אני בעד שחייה לטובת הכושר האירובי: האם זו אופציה מבחינתך? שחיה משפרת מצויין את היכולת הנשימתית. גם ריצה אפשרית, משחקי כדור. האפשרויות רבות מאד:. מומלץ לפחות 3 פעמים בשבוע.
    פעילות אנאירובית: כדאי לעבוד על השרירים בכל הגוף, לטובת האיזון, ולא רק פלג הגוף העליון. גם כאן האפשרויות רבות מאד. החל משכיבות סמיכה, כפיפות בטן, מכרעים (כלומר התרגילים הקלאסיים) וכלה במסובכים יותר - וודאי שחדר כושר יכול גם לתת מענה. כדאי מאד לעבוד נכון ומדוייק על מנת שלא ליצור נזק חלילה.
    חשובה התזונה לפני האימון ואחריו אבל גם מה אתה אוכל במשך כל היום כולו. מאוזן, בריא, מכל אבות המזון. כשעתיים לפני האימון ארוחה עם פחמימות, אפשר גם כחצי שעה לפני: בננה. אחרי האימון - עד כשעה אחרי שילוב של חלבון ופחמימה. או כארוחה מלאה (סלט, חביתה, טוסט, או עוף אורז וירקות) או אפילו ארוחה קטנה יותר (כריך עם טונה או גבינה, יוגורט וגרנולה...)
    אתה מוזמן גם להציץ באתר שלי, וכמובן לחזור עם שאלות יותר ממוקדות. בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם ישבן נפול..
    לואיז
    01/05/2009

אני בת 35, עם מבנה גוף רזה. מתאמנת פעמיים בשבוע באופן קבוע. לצערי, שמתי לב שבשנה האחרונה הישבן שלי הפך לנפול..האם ישנם תרגילים אותם אפשר לבצע ל"הרמת" הישבן?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם ישבן נפול..

הוספת תגובה

• תרגילים לישבן

ענת פלדמן
    01/05/2009

בהחלט כן, יש תרגילים ממוקדים לאזור. האם האימונים שאת עושה פעמיים בשבוע הם אימונים אירוביים בלבד או שאת משלבת גם אימוני כוח? לטובת האימונים האירוביים: שיעורי מדרגה מעצבים את הישבן (תוך כדי הקרדיו) כמו גם קיקבוקסינג. אם את על מסלול הליכה כדאי גם לעבוד על שיפוע מידי פעם. לגבי תרגילים: כדאי כמובן לעבוד על כל השרירים בגוף (לחיטוב) וגם על שרירי הישבן. אחד מהקלאסיים הוא שכיבה על הגב, ברכיים כפופות לכוון התקרה ומבצעים כווצים של הישבן, תחילה בסמוך למזרון ובהדרגה מעלים את האגן תוך כדי כווצי ישבן. את משאירה את האגן למעלה, הבטן אסופה והישבן מכווץ ומבצעת ניעות קלות לכוון התקרה. שמרי על טוסיק מכווץ כל זמן התרגיל, בצעי כ 50 ניעות כאלו. הישארי בשיא הגובה והוסיפי פתיחה של ברכיים לצדדים. את יכולה להציץ באתר שלי, יש תרגילים נוספים, גם לאזור הירכיים. שימי לב גם למאמרים (חלקים התפרסמו גם כאן ב BEOK. )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישבן נפול

עופר קיס
    02/05/2009

ישנם 3 תרגילים להרמת ישבן
    SQUAT
    DEAD LIFT
    מכרע
    אלו תרגילים טכניים ועל מנת שתוכלי לפתח את שרירי העכוז באופן ישראו שינוי הם מחייבים עבודה קשה וכבדה יחסית לעצמך
    מצאי מדריך מבין עניין ולדרך ( אגב - אם יש לך בעיות גב, יתכן ולא תוכלי לבצע את התרגילים בקושי שיגרום להתאמה גופנית)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי ישבן

שי אלנקרי
    02/05/2009

שלום לואיז,
    ניתן לראות באתר הבית שלי מספר אפשרויות לאימון הישבן. הנה קישור לכתבה על חיטוב הישבן עם תרגילים מצולמים.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8523
    תהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה צריך לשקול?
    נועם
    30/04/2009

בן 23
    גובה 178
    שוקל 74
    מבנה גוף בינוני

המטרה עליה במאסה

כמה עוד צריך לעלות/לרדת?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה צריך לשקול?

הוספת תגובה

• משקל

שי אלנקרי
    30/04/2009

לדעתי משקל שבין 75 ל-80 יהיה תפור למידותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עושים ספורט נכון?
    רותם
    29/04/2009

יש לי חברה עם אודף משקל קבועה היא מבקשת ממני עזרה ואני לא יודעת מה לומר לה.היא נערה בת 13.5 ודי שמנה לגיל שלההיא לא נמוכה וממוצעת בגובה שלה.בנוסף להכול אנחנו גרים בעיר שאין בה מספיק מקומות להליכה או רכיבה באופניים ומספיק "שקט" בערב.

איך היא תעשה ספורט נכון כדי להוריד ממשקלה?

אם ואפשר גם לצרף "מה אוכלים".....

תודה רותם! 3>

לקביעת תור
    סגירה
    איך עושים ספורט נכון?

הוספת תגובה

• עודף משקל

ענת פלדמן
    29/04/2009

הי רותם, יפה שאת דואגת לחברתך. גיל 13 וחצי זה גיל מצויין להתחיל לסגל הרגלי אכילה נכונים כמו גם הרגלים לפעילות גופנית. תנועה כלשהי במשך היום. ללכת יותר ממקום למקום, לקחת אופניים (אם יש) להירשם לחוג אירובי (אני התחלתי בגיל הזה :)) כל מה שיכול לעזור לה לצאת מהטלויזיה והמחשב ולנוע.
    לגבי האוכל: כדאי לעשות את זה נכון, היא בשלבי גדילה וצמיחה ואין לשחק עם זה. אומר בקוים כלליים: להימנע מג'אנק פוד וממטוגנים כמו גם מממתקים עוגות ושטויות. לכוון למאכלים בריאים, לא רק ירקות ופירות אלא גם בשר, גבינות, לחם דגנים, אורז מלא. לאכול 5-6 ארוחות ביום, מזינות ובריאות. לכוון לא לירידה במשקל אלא לבריאות. (ואז גם המשקל ירד). אני מזמינה את שתיכן להירשם לאתר שלי, יש שם הסברים, דוגמאות, תפריטים ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור הליכה מהירה
    נמרוד
    29/04/2009

ענת מה שלומך? מה קורה? :-))

נתקלתי לפני כמה ימים בכתבה בYNET על שיפור הליכה מהירה:
    טענו שם שניתן למקסמם את ההליכה המהירה ע"י ביצוע צעידות קטנות יותר ובמרווחים קטנים יותר, לדמיין שאנו הולכים על קורה כמו בהתעמלות אמנותית- כלומר, בקו ישר, ויש דגש על תנועות הידיים:
    אסור להניען ישר וכלפי מטה כמו מטוטלת אלא בכיפוף למפתח החזה ואחורה עד לאחורי הגב התחתון(כאילו הידיים הם חוט שמקפיצים מצד לצד).

בסה"כ זה מזכיר את ההליכות של ההולכים המהירים(אלה שנראים קצת מצחיק...) ורשמו אף שניתן לנענע את המתניים תוך כדי. כמו כן, ציינו שהמחקר בוצע באוני' הרווארד..

מה דעתך? נשמע טוב?(והאם זה מתאים יותר להליכה בחוץ מאשר על הליכון?)

תודה וחג נפלא!
    נמרוד :-)

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור הליכה מהירה

הוספת תגובה

• power walk

ענת פלדמן
    29/04/2009

יש כתבה שלי על זה ב"מנטה" שאמורה לצאת בזמן הקרוב. אז אני מאד בעד, זה נקרא אכן "הליכת כוח" וזה נכו מה שכתבת (צעדים קטנים, בטן אסופה, עקב מוביל את התנועה, מרפקים דוחפים לאחור). יופי של פעילות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ידעתי שיש בזה משהו... :-)

נמרוד
    30/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    נועם
    29/04/2009

ענת שלום וחג שמח

כתבתי לך לפני שבוע בערך שיש לי כאבי גב תחתון כאשר אני רץ ( ..מקווה שאת זוכרת את הדיון).

כרגע אני אחרי שבוע מנוחה,ולקחתי כדורים שהרופא משפחה הביא לי, ואני כמעט בטוח ב-99.9 אחוז שהכאבים עברו . ואני מאוד שמח כי עכשיו אני יכול לחזור להתאמן במכון כושר ולרוץ

השאלה שלי היא איך אני יכול להימנע בעתיד מכאבים כאלה בגב ??

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• זוכרת, ברור

ענת פלדמן
    29/04/2009

להתחיל בהדרגה. עם הליכות מהירות.
    עם נעלים טובות (האם יש מצב למדרסים?? התייעץ עם הרופא, כדאי)
    מתיחות כמו שצריך לגב, בעיקר לסיום
    עבודה בחדר כושר: עם מינימום עומס על הגב. למשל לעבוד יותר בישיבה (נכונה) או שכיבה, פחות תרגילים בעמידה.
    להמנע מאימון יתר.
    ברגע שמרגיש משהו - לנוח.
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי

נועם
    29/04/2009

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

עופר קיס
    02/05/2009

סיכוי גדול שהכדורים לא יפטרו את מקור הבעיה שעשויה להיות:
    חולשה בשרירי הבטן העמוקים
    חולשה של שרירי הגב העמוקים
    חולשה של עכוז וגפיים תחתונות כולל מקרבים
    קיצור של כופפי ירך
    תתחיל בהדרגה, אך קבל ממקצוענים תרגילים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופר

נועם
    03/05/2009

מאיפה אתה יודע שהכאב זה לא דלקת נגיד??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אי אפשר להגיב יותר?
    אבי
    28/04/2009

אני פשוט לא יכול להגיב לנושא שפתחתי, מדוע? אני לוחץ על אישור וזה חוזר לעמוד של גוף ההודעה.
    זה כל כך מתסכל... האם זה רק לי או לכולם? :(

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע אי אפשר להגיב יותר?

הוספת תגובה

• מוזר,

ענת פלדמן
    28/04/2009

זה לא אמור להיות כך ולא ממש קורה לי. נסה שוב ?!?!?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר יום שלם

אבי
    28/04/2009

מנסה להגיב להודעה שפתחתי לפני יומיים בקשר לאבקות ואני ממש לא מצליח. באני באמת לא יודע מה זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי

חסוי
    28/04/2009

גם לי זה קורה שאני כותה הודעה וזה חוזר עוד פעם לכיתבת ההודעה זה כבר שבוע ככה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמישהו יסדר את זה

אבי
    30/04/2009

בבקשה.. :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח תרגיל
    גל קוליזה
    27/04/2009

האם השרירים המפעילים את שכמה בית חזה הם משור קדמי , טרפז כולו או שגם 4 שרירי החפת הם מבצעים פעולה במפרק שכמה בית חזה .???

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח תרגיל

הוספת תגובה

• שרירי החפת

עופר קיס
    02/05/2009

כיוון ששרירי החפת מקשרים בין הזרוע והשכמה - כל פעולה שלהם כאשרהזרוע מקובעת תגרום לשינוי במנח השכמה שעשוי לגרום לתנועה במפרק השכמה בין חזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה
    חסוי
    27/04/2009

אני בן 16 וחצי ואני מתאמן 3 שנים בחדר כושר לעלייה במסה הגובה שלי זה מטר 89 שוקל 83 יש לי מסה טובה אבל טיפה אחוזי שומן בבטן מה אני עושה כדי להוריד אותם(
    אין לי הרבה שומן) אבל להוריד אותו ?.

אפשר לעשות אירובי אחרי אימון משקולות???
    דרך אגב יש לי תפריט מאוזן לפי שעות והכל ואני שותה רק מים מתבסס על חלבונים בלי הרבה פחממות ואני אוכל בריא מאוד ע"פ תזונאית.....

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• נראה לי ש...

גל קוליזה
    27/04/2009

בעקרון אם אתה מתמיד ומקפיד על תזונה דלת שומן ועושה אירובי אז זה מספיק ...
    אלא אם כן אתה רוצה להיות האלי האנה הבא של ישראל , במקרה הזה רק סטרואידים אנבוליים יעשו את העבודה , אבל לא מומלץ לחלוטין חחח
    כפיפות בטן בצורות שונות לא ישרפו יותר שומן בבטן אלא ידגישו את הקוביות ריבועים או איך שלא קוראים להם ....
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה אמרת

ענת פלדמן
    28/04/2009

וכן, אתה יכול לעשות פעילות אירובית אחרי פעילות אנאירובית כשאתה מבקש להוריד באחוזי השומן לעת עתה. עבור לפעילות של חיטוב, אחכ חזור למסה. עבור עם התזונאית שלך שוב לגבי התזונה לטובת החיטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לאבקות לעלייה במסה...
    אבי
    27/04/2009

לענת שלום רב,

קודם כל מצטער על ההפרעה שוב פעם, אין לי מושג אם את עדיין זוכרת אותי עם כל המקרים שהיו לי, אבל הפעם חזרתי שוב פעם עם שאלה שאני ממש בתסביכים, ולכן רציתי להתייעץ איתך שוב פעם.

לרענון קצר, אני בן 20 1.60 ושוקל כרגע 55 אחרי עלייה של 15 קילו מפעם שעברה. עדיין מבנה הגוף שלי דומה לילד בן 10 וכמובן אזור הבטן עדיין נשאר רבוי בשומן ובעור רפוי.

עכשיו יש לי שאלה בקשר לכל נושא האבקה לעלייה במסה ובניית שריר מכיוון שנרשמתי למכון כושר ואני ממש רוצה לשנות את מבנה הגוף שלי שדומה לילד קטן, אבל אני מאוד פוחד מכל הנושא הזה של האבקות בגלל שיש לי נטייה להשמנה כפי ששמת לב ( 15 קילו בפחות מי 3-4 חודשים ).

שאלתי והתייעצתי עם הרבה חברים שמתאמנים בחדר כושר, חלק אומרים לקחת גיינר וחלק אומרים לקחת חלבון טהור. בעיקרון אני רוצה לקחת אבקה כסוג של תחליף לארוחה שאני יוכל לקחת את זה איתי ( צבא --> מכון כושר ---> לקחת את האבקה ---> עבודה ). חבר קרוב שלי המליץ לי על הגיינר אבל לפי מיטב הבנתי הוא רבוי בקלוריות ( מנה שוות ערך ל 2000-3000 קלוריות ) עם פחמימות, כולסטרול וכ"ו ועם הנטייה להשמנה שלי זה קצת מסוכן, לא?
    והיום שאלתי גם מאמן כושר למרות שהוא לא מבין בתחום כל כך הוא אמר לי בשום פנים ואופן לא לקחת את הגיינר אלא רק חלבון טהור אחרי אימון כושר לפיתוח השריר ועלייה במסה.

ובקיצור מה אתם ממליצים לי לקחת?
    אני גם רוצה לשלב בין עליית מסה ופיתוח שריר ( איבדתי את כל מסת השריר אחרי הרזייה מהירה ולא נכונה של 25-30 קילו ) לבין אירובי להורדת אחוזי שומן, האם זה אם אפשרי לעשות גם עלייה במסה וגם הורדה במשקל/הורדת אחוזי שומן ?

תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לאבקות לעלייה במסה...

הוספת תגובה

• שי יענה לך לגבי האבקות השונות, אני

ענת פלדמן
    27/04/2009

חושבת שאתה יכול בלי. לגמרי. אני זוכרת אותך היטב, כמובן. ראשית אתה עובד על חיטוב, הורדה של אחוזי שומן ושימור מסת השריר. אחכ - מסה. אי אפשר לעשות את השניים ביחד. ולכן לדעתי האבקה ממש לא רלוונטית עבורך לעכשיו, וכן דגש על תזונה נכונה ובריאה ומזינה (בלי ג'אנק ועם הרבה מים). פעילות אירובית, בשילוב עם עבודת כוח. התחל בחימום דינאמי קצר, עשה סבב של אנארירובי לצורך חיטוב, ואחכ פעילות אירובית של כשעה. לפחות 3 פעמים בשבוע (זה אפשרי בשבילך??) וכמובן תזונה תזונה תזונה. דיברנו בזמנו על מה ומתי, נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במסה/ חיטוב הגוף/האם זה אפשרי

שי אלנקרי
    28/04/2009

שלום אבי,
    אני רואה שעלית 15 ב-3-4 חודשים. זה הרבה!
    לגבי השאלה הראשונה בנושא הגיינר, תשובתי היא כזאת: תפקידו של הגיינר הוא לספק לך כמות עצומה של קלוריות שמקורה בראש ובראשונה מפחמימות אח"כ חלבונים ואיך לא...גם שומנים. הגיינר בפני עצמו הוא מוצר נהדר לאנשים המעוניינים לעלות במשקל אך אינם מצליחים להכניס לגופם כמות קלוריות כזו או אחרת. לדוגמא: תחזיר את עצמך מספר חודשים אחורה, סביר להניח שהצלחת לאכול אולי 1000 קלוריות ביום. ברגע שהתחלת לעלות את כמות המזון, התחילה העלייה במשקל. מנתונייך עושה רושם שעד עכשיו לא הייתה לך בעיה לצרוך מזון, וגם לא הייתה לך בעיה לעלות במשקל, לכן גיינר במקרה שלך אינו הדבר ההכרחי ביותר. הדבר החשוב ביותר מבחינתך הוא להמשיך לאכול מאוזן ונכון, אני אפילו מציע לך ללכת לדיאטנית שתוכל להתאים לך תפריט עלייה במשקל, שבו יתאימו לך קצב עליה סביר במשקל. אבקת חלבון רגילה יכולה להיות מצויינת עבורך מיד בסיום אימון, שכן זהו מקור זמין לחלבון איכותי שקצב הספיגה שלו מהגבוהים ביותר המסייע לבנייה מחודשת של השרירים לאחר האימון.
    לשאלתך השניה, אין אפשרות לחטב את הגוף (הוריד אחוזי שומן) במקביל לעלייה במסה, מאחר שחיטוב הגוף, משמע "מאזן קלורי שלילי" ועלייה במסה דורשת בדיוק את ההפך, לצורכי בנייה של השרירים עלייך להיות במאזן קלורי חיובי.
    המלצתי היא כזאת: לפי נתונייך כדי שתתרכז קודם כל בעלייה במשקל (לא מוגזמת) ולאחר מכן שתגיע למשקל היעד שלך, תשים דגש על הורדת אחוזי שומן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות כלליות
    גל קוליזה
    26/04/2009

קראתי באיזה ספר שפיתוח שריר רגליים חזקים תורמים ומשפרים גם את הכוח בפלג גוף העליון , השאלה למה זה קורה מבחינה פיזיולוגית ומה זה שונה מסתם תרגול אירובי לכל הגוף??

ועוד שאלה -
    האם מסת שריר גבוהה יחסית יכולה להפחית סטרס , גם את זה קראתי באיזשהו מקום ....
    לפחות זה פועל כך במצב של סטרס פתאומי .....

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות כלליות

הוספת תגובה

• ברור, ההסבר פשוט.

ענת פלדמן
    27/04/2009

1. ראה את עצמך מטפס במדרגות. 10 קומות. מתנשף,, אתה גמור.
    ראה עצמך עכשיו עם שרירים חזקים ברגליים. היכולת האירובית שלך משתפרת פלאים באופן יסי למה שהיה קודם.

2. הדברים הוצאו מהקשרם אבל זה יכול אולי לרמז על מוכנות פיזיולוגית גבוהה יותר במקרה של מתח כי השריר מוכן לפעילות בכל רגע נתון, עוד דבר שאולי קשור זו כמות החמצן הגבוהה שמגיעה לשרירים מפותחים יותר (ומכאן גם השריפה המטבולית הגבוהה יחסית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה